Så väljer du rätt åkpåse för din barnvagn!

av Anna

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Låt oss gå rakt på sak och konstatera att om det finns ett enda barnvagnstillbehör som känns som ett måste, så är det åkpåsen. Klarar man sig inte utan åkpåse? Jo det gör man absolut, man klarar sig utan vagn med för den delen. Men har man en vagn, och ska använda den under vinterhalvåret, då är det väldigt praktiskt att också ha en åkpåse.

Precis som utbudet av barnvagnar har också utbudet av åkpåsar ökat exponentiellt. Idag finns det åkpåsar i alla prisklasser, allt från några hundralappar till modeller som kostar som en billigare barnvagn. Det finns åkpåsar tillverkade i många olika sorters material, med många olika slags funktioner och med varierande passform. Så hur ska man kunna välja rätt?

Hur väljer man åkpåse?

På frågan om hur man vet vilken åkpåse som passar den egna vagnen så ska man veta att de flesta åkpåsar kan användas i de flesta vagnar. Men det är enklare att hitta en åkpåse med riktigt bra passform om man har koll på följande om sin egen barnvagn:

 • Har du en vanlig eller en ergonomisk sittdel?
 • Är det lätt att dela selen?
 • Sitter sufflett och ryggstöd ihop?

Samma sak gäller för åkpåse som med vagnar. Någon annans favoritåkpåse inte nödvändigtvis vara den som du kommer bli mest nöjd. Ibland kan man ha samma vagn men ändå föredra olika åkpåsemodeller. Här är några olika funktioner som man kan fundera över om man vill ha, eller kan klara sig utan:

 • Dragkedja runtom åkpåsen eller öppning mitt på locket?
  Öppnas åkpåsen runt om kan locket ofta tas loss helt. Öppnar man på mitten av åkpåsen så kan det upplevas enklare att öppna upp och stänga igen ofta, praktiskt exempelvis om man går in och ut i affären när det är kallt utomhus.
 • Ska åkpåsens lock vara avtagbart?
  Har åkpåsen avtagbart lock så kan man använda åkpåsen som vanligt en kall morgon, och sedan lossa locket och behålla bakstycket som en sittdyna i vagnen när det blir varmare framåt dagen.
 • Kan åkpåsen hängas upp i vagnen?
  Innan man varit med om det själv kan det vara svårt att förstå hur enerverande en glidande åkpåse är. Men efter att man upplevt hur åkpåsen blir en klump mitt i sittdelen när man försöker stoppa ned ett protesterande barnet så kommer men högt prioritera om åkpåsen på något sätt kan fästas upp sittdelen.
 • Har åkpåsen olika lock eller annat sätt att reglera värme?
  De flesta åkpåsar är tänkta för en specifik säsong. Men det finns också modeller som kan anpassas beroende av hur varmt, eller kallt, det är utomhus.
 • Kan åkpåsen förlängas?
  Standardlängden för en åkpåse är 100 cm. I den typen av åkpåse sitter många barn bra upp till omkring tre års ålder. Men för äldre, eller längre barn, så behöver man en rymligare åkpåse. Vissa modeller är antingen extra lång, eller kan förlängas med 2-3 dm för en användningstid upp till 5-6 års ålder – eller mer.
 • Fasta öppningar för selen eller justerbar kardborreöppning?
  En del åkpåse har separata öppningar för selen, vilket betyder att man i vissa sittdelar måste trä ur selremmen ur sina fästen för att få i åkpåsen. Om man snabbt och smidigt vill kunna växla mellan att använda åkpåsen och att plocka ur den, och inte har en sittdel där barnvagnsselen utgörs av separata remmar, så kan man istället välja en åkpåse med kardborreöppning för selen.

Mina tips på bästa åkpåsarna

Jag har under mina mer än elva år som förälder (med fyra barn alla födda på vintern) och snart nio år med bloggen testat åtminstone 50 olika åkpåsar. Antagligen fler.

I det här inlägget tipsar jag om 21 åkpåsemodeller som finns att köpa nu, och som alla har någon typ av spetsfunktion, varför den lämpar sig extra väl för en särskild typ av användning. Många har jag testat själv och finns en recension av åkpåsen här på bloggen så kan man komma till den genom att klicka på åkpåsens namn.

Lycka till i jakten på den rätta åkpåsen!

3 riktigt varma åkpåsar

För den som bor där vintern är lång och där termometerna ofta visar många minusgrader så är en rejält varm vinteråkpåse det bästa sättet att hålla det lilla barnet varmt under barnvagnspromenaderna.

Voksi UrbanBugaboo High PerformanceBOZZ Lammskinn
Mått:85/120 cm lång, 50 cm bred och locket är 66/97 cm högt.100 cm lång, 44 cm bred och locket är 65 cm högt.100 cm lång, 48 cm bred och locket är 65 cm högt.
Mitt omdöme:En riktigt, riktigt varm åkpåse som dessutom kan förlängas genom att man byter ut den nedre delen. Dyr, men av högsta kvalitet och med riktigt lång användningstid!Med dunlocket klarar HP-åkpåsen många minusgrader samtidigt som den sitter helt perfekt – och glidfritt – i Bugaboos ergonomiska sittdelar.Rejält varmt åkpåse med supertålig utsida och en mysig insida av lammskinn. Sitter bäst i vanliga sittdelar.
Köp hos:BabylandBugabooBabyland

3 åkpåsar för ergonomiska sittdel

Den som någon gång provat att sätta en vanlig åkpåse en i ergonomisk sittdel vet vilken chansning det är. Ibland funkar det helt okej, ibland blir den raka åkpåsens form orsak till att sittytan krymper rejält. För att bibehålla sittdelens rymlighet även på vintern så är en ergonomiskt formad åkpåse det bästa valet för en ergonomisk sittdel.

Bugaboo ÅkpåseNajell Winter CoverBOZZ Ergo
Mått:100 cm lång, 43 cm bred och locket är 69 cm högt.98 cm lång, 34-36 cm bred och locket är 70 cm högt.103 cm lång, 48 cm bred och locket är 77 cm högt.
Mitt omdöme:Normalvarm åkpåse med högt lock och skräddarsydd upphängning i Bugaboos sittdelar. Har perfekt passform för ergosits.Kanske den mjukaste och mysigaste åkpåsen jag någonsin testat, med bra upphängning och som även kan vikas till för liggdel/mjuklift. Min favorit för första två åren med åkpåse, sen kan den bli lite tight på bredden!Nyligen uppdaterad normalvarm åkpåse med två olika sorters öppning och en utmärkt universal passform för ergonomisk sittdel.
Köp hos:BugabooBabylandBabyland

3 universella åkpåsar med fokus på design

Lever man där vintern blir normalt kallt till mild, kanske ser man minusgrader men oftast inte särskilt många, så är en åkpåse ändå ett väldigt bra vintertillbehör. Men oftast är det onödigt att betala för de allra varmaste modellerna. Så då kanske man hellre väljer en med lite roligare utseende – och sådana finns det gott om!

Elodie DetailsPetite ChérieBjällra of Sweden
Mått:100 cm lång, 51 cm bred och locket är 71 cm högt.100 cm lång samt 51 cm bred, locket är 76 cm högt.100 cm lång och 47 cm bred, locket mäter 76 cm högt.
Mitt omdöme:Jag har tappat räkningen över hur många åkpåsar från Elode jag har haft, och det är ett gott betyg. Åkpåsen har både upphängningsficka, kardborreöppning för selen och avtagbart lock. Funkar mer eller mindre i alla vagnar och även många liggdelar, och finns alltid i fina mönster med pigga färger!Petite Chéries åkpåsar är Jollyrooms motsvarighet till Elodies, och har samma princip om att varje säsong släppa ny design på åkpåsen. Även funktionerna är liknande, men alla modeller har inte kardborreöppning för selen.Hittar man inte sin stil på åkpåse hos Elodie eller Petite Chérie så är Bjällra of Sweden mitt nästa tips. Deras åkpåsar är rejält varma och rymliga i passformen, och kommer med detaljer med lite extra bling!
Köp hos:BabylandJollyroomBabyland

3 små åkpåsar för babyskydd och liggdel

Ska man få en vinterbebis och vill bädda i vagnen så är en miniåkpåse det enklaste sättet att hålla barnet varmt. En normalstor åkpåse kan oftast vikas till för liggdelen men en miniåkpåse ligger bra direkt, utan krångel. Många miniåkpåsar kan dessutom ofta användas även i babyskyddet!

Bozz SmallVoksi WrapNordlys Miniåkpåse Dun
Mått:78 cm lång, 42 cm bred och locket är cirka 65 cm högt.85 cm lång, 36 cm bred och locket är 49 cm högt.85 cm lång och 37 cm bred.
Mitt omdöme:BOZZ Small är en riktigt liten åkpåse som passar perfekt i en normalstor liggdel. Tack vare kardborreöppningen på bakstycket passar den även i babyskydd, en kombination jag använde flitigt med mitt fjärde barn.Voksi Wrap är mer utav en färdigvikt filt än en klassisk åkpåse. Den är lite tunnare och behöver vid minusgrader kanske kompletteras med en extrafilt. Men tunnheten gör den väldigt mjuk och mysig i både liggdel och babyskydd.Jag har ingen egen erfarenhet av Nordlys miniåkpåsar (och därmed heller inga egna mått). Åkpåsen finns i ett brett utbud av både färger och material – både dun, lammskinn samt en tunnare åkpåse för höst och vår.
Köp hos:BabylandBabylandJollyroom

3 tunna åkpåsar för höst och vår

Är vintern alltid mild, mest kyliga vindar och kanske lite slask, så är en tunn åkpåse kanske det bästa valet för att hålla lagom varmt men slippa att barnet svettas i vagnen. Tunna åkpåse är dessutom väldigt användbara att ha under höst och vår!

Voksi Sky LightEasygrow Lite +Nordlys Light
Mått:103-126 cm lång, 42 cm bred och locket är 76-100 cm högt.96-115 cm lång, 48 cm bred och locket är 60-82 cm högt.115 cm lång, 46 cm bred och locket är omkring 75 cm högt.
Mitt omdöme:Sky Light är en riktigt molnmjuk åkpåse, som en vindtät filt man kan bädda in sitt barn i. Den är så följsam att den lätt kan bäddas i en liggdel, och med förlängningen på är den rymlig nog för en femåring. Enda minuset med denna tunna åkpåse från Voksi är brist på upphängning.Lite + är en väldigt vacker åkpåse, med stilrena detaljer. Denna vår/höståkpåse har en mjuk känsla men känns samtidigt rejält vindtätt och lite mer vädertålig än en del konkurrenter. Lätt att förlänga!Nordlys Light har ett ett lite lägre pris än de mer påkostade varianterna från Voksi och Easygrow, men är fortfarande väldigt bra för sin användning. Locket är åt det lägre hållet men samtidigt ger den snedställda öppningen en mysig omlottkänsla.
Köp hos:JollyroomBabylandJollyroom

3 långa vinteråkpåsar för stora barn

Standardlängden för åkpåsar är 1 meter, vilket för de flesta barn fungerar upp till 2-3 års ålder. Har man ett långt barn, eller använder barnvagnen vintertid även när barnet blivit större så är en förlängningsbar vinteråkpåse en bra investering. De kostar ofta en hel del, men kan å andra sidan användas i väldigt många år.

Voksi ActiveEasygrow NatureNordlys Åkpåse
Mått:100-123 cm lång, 50 cm bred och locket är 63-91 cm högt.95-125 cm lång och 52 cm bred.96-127 cm lång och 45 cm bred.
Mitt omdöme:Voksi anger att åkpåsen Active är för kall vinter, och jag håller helt med. Denna åkpåse är fenomenalt varm men ändå mjuk och ombonad. Med den långa fotändan monterad får en 5-6-åring till och med plats. Stort plus för att Voksi nu har kardborreöppning i bakstycket på Active och för att åkpåsen utsida är vattentät!Easygrow Nature är en åkpåse för sagovintern, då den är perfekt för ett klimat med mycket snö och många minusgrader. Åkpåsen är dunfylld och väldigt rymlig på längden.För att vara en åkpåse som både är varm och förlängningsbar så har Nordlys Åkpåse en väldigt attraktivt pris. Jag har ingen egen erfarenhet av åkpåsen men gillar att den har en resårram på baksidan för bättre upphängning.
Köp hos:BabylandBabylandJollyroom

3 billiga vinteråkpåsar

Mitt bästa tips till den som ska handla barnvagnar och tillbehör på en begränsad budget är att köpa begagnat. Barnprodukter används oftast en väldigt kort period och för ett väldigt reducerat pris kan man på andrahandsmarknaden få en åkpåse som ser ut som som ny. För den som ändå vill köpa nytt, så finns det absolut billiga men ändå varma åkpåsar!

Lager 157 ÅkpåseCarena Fårö LuxAngel of Sweden Tärnaby
Mått:100 cm lång och 52 cm bred.100 cm lång och 45 cm bred.100 cm lång, 53 cm bred och locket är 73 cm högt.
Mitt omdöme:Det här är en åkpåse som jag endast har sett på bild och vet inget om den, men Lager 157 har haft flera olika åkpåsemodeller varav de tidigare beskrivits som tunna varianter. Denna ska vara mer vinterbonad. Priset är minst sagt bra och storleken är standard, dock är det en aning oroväckande att det i produkttexten varnas för att baksidan kan torrfälla. Bör kanske användas med försiktighet i vagnar med ljus klädsel.Jag testade Carena Fårö Lux vintern 2015 och ser att modellen har uppdaterats sen dess, så exakt hur bra den som säljs idag är vet jag inte. Men versionen jag testade var helt normalvarm, och även den senaste versionen ser mysigt fluffig ut. Plus för bra upphängningsficka baktill!Angel of Sweden Tärnaby är en vinteråkpåse, men det är inte den varmaste modellen. Den passar bäst för väder som inte blir kallar än nollgradigt. Den relativa tunnheten gör den smidig i sittdelen och jag gillar att den har såväl kardborreöppning som smart upphängning.
Köp hos:Lager 157Baby V

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Therese 3 november, 2020 - 13:53

Hej

Är det stor skillnad i värme mellan Bugaboos åkpåsar? Är på jakt efter en att ha nu i liggdelen, när tempen är mellan någon minusgrad på morgon/kväll till några plusgrader på dagen. Fick med en HP-åkpåse då vi köpte vagn men den känns ganska varm just nu, även med endast det tunnare locket.

Reply
Anna 6 november, 2020 - 15:47

Hej!
Jag skulle säga att vanliga åkpåse är lite varmare än HP med tunna locket men kallare än HP med dunlocket. Har skrivit mer om det här: https://ombarnvagnar.com/2019/01/bugaboo-akpase-skillnaderna-mellan-vanliga-och-high-performance/
/Anna

Reply
Julia 16 september, 2021 - 13:58

Hej! Vilka ytterkläder ska barnet ha på sig när barnet åker i en åkpåse? Går det att använda en åkpåse om barnet år så pass stort att barnet leker på lekplatsen på vintern och därför behöver en vinteroverall? Om ja, funkar åkpåsen från Elodie?

Reply
Anna 16 september, 2021 - 14:53

Hej Julia!
Läs gärna mitt inlägg om hur jag klätt mina barn i vagnen på vintern: https://ombarnvagnar.com/2018/10/hur-ska-jag-kla-min-bebis-i-vagnen-i-vinter/

Kortfattat skulle jag säga att vanliga vinteroverall i åkpåse blir kaka på kaka. Båda är nämligen avsedda att vara det yttersta lagret. Så har man ett större barn som är uppe mycket och går själv i en overall, så kanske det kan räcka med en lammskinnsdyna och ev en filt för lite mer ombonad känsla när det är dags att sova i vagnen? Eller så kan du ha en rejäl åkpåse men ta av den och låta barnet sova i åkpåsen iförd vanliga kläder + ev mellanlager. Det kan ju vara lite skönare än att sova i en overall eventuellt.

Overall i åkpåse blir dessutom väldigt trångt!
/Anna

Reply
Emma 17 november, 2021 - 22:22

Hej!
Vi funderar över val av åkpåse nu i vinter. Vårt barn är snart 5 månader och vi har precis bytt till sittdel på vagnen. Han vill ofta bli buren i sele vilket gör att en varm åkpåsen inte funkar eftersom han behöver ha varma kläder på sig. Vad rekommenderar du för typ av åkpåse i dessa lägen? Kan det vara en idé att köpa en åkpåse för höst/vår och använda den under vintern som ett extra skydd mot vind och regn? Vi bor i Skåne.
/ Emma

Reply
Anna 19 november, 2021 - 13:17

Hej Emma!
Ja antingen kan du göra så som du föreslår, det borde funka fint. Själv har jag satsat på att ha mellanlager på barnet även på vintern, typ WS-fleeceoverall eller ulloverall. Sen har jag haft dem i åkpåse i vagnen, en vanlig varm modell. Och när jag burit i sele har jag haft en bärjacka och/eller en större vinterjacka, så man alltid har antingen åkpåse eller egna jackan som lager 3 för barnet.
/Anna

Reply
Hedvig 6 mars, 2022 - 06:54

Hej! Vilken fantastisk blogg du har! Tack vare tips från dig har vi köpt oss en Britax B agile M och är väldigt nöjda. Men nu är jag på jakt efter en åkpåse som passar bra till den. I och med att sufletten sitter ihop med ryggstödet funkar det inte riktigt med en åkpåse som har en upphängningsfick när man har den i liggande läge. Har dock hittat att det finns två små öglor högst upp på ryggstödet som jag antar är för att kunna hänga upp nån åkpåse? Har du tips på nån bra åkpåse till vår vagn? Bor i södra Sverige så behöver inte vara superdupervarm men gärna klara några minusgrader.

Reply
Anna 13 mars, 2022 - 13:44

Hej Hedvig!
Precis det är öglorna till för, och Britax åkpåsar har (eller hade iaf, har inte testat en på länge) knappar som man fäster i de öglorna.
Men det går att med hjälp av vanthållare använda dem för att fästa upp vilken åkpåse som helst, här har jag bilder på den lösningen bla i en Britax Go Big: https://ombarnvagnar.com/2016/11/sag-stopp-till-glidande-akpasar/

/Anna

Reply
Hedda 2 september, 2022 - 15:00

Hej, vilken hjälpsam sida! Jag har tänkt köpa en åkpåse med ull på insidan som gåva till en vän som är beräknad i oktober. Är det bäst att köpa en i i storleken 95 x 45 cm eller 72 x 40?
Tack på förhand!

Reply
Anna 8 september, 2022 - 11:36

Hej Hedda!
Jag skulle utan tvekan köpa den större åkpåsen. Med de måtten kommer den funka att använda i liggdel denna vinter men också passa i sittdel de kommande vintrarna, så det blir en mycket längre användningstid då!
/Anna

Reply
Louise 30 september, 2022 - 14:57

Vilken fantastik blogg!!
Är i valet av åkpåse just nu.
Velar mellan bugaboos åkpåse eller Najell. Vilken skulle du välja? Har en bugaboo donkey.

Reply
Anna 5 oktober, 2022 - 08:52

Hej Louise!
Åh det där blir verkligen en smaksak, skulle jag säga. Från Bugaboo har du ju den vanliga åkpåse, som är lite tunnare, samt den varmare HP-åkpåsen. Båda sitter mycket bra i Donkeyn. Vad gäller värme tror jag att Najell placerar sig mitt emellan de två modellerna. Den sitter också väldigt bra i Donkeyns sittdel. Skulle nog säga att Najell är lite mjukare och mysigare, men också lite mindre. Så för barn upp till typ 2 år skulle jag nog välja Najell, men annars Bugaboos? Men båda är verkligen bra i Donkey!
/Anna

Reply
Linnea 9 oktober, 2022 - 20:49

Ska köpa åkpåse till min Thule Urban Glide, vi är mkt ute i skog o mark och springer en del så blir mycket tid stillasittande i vagnen. Så sugen på Najells åkpåse, som dessutom är på kampanj nu (!) men vet inte om den passat sitsen i Thulen? Och är det ”lönt” att köpa den till 1,5-åring eller bör jag kika på nåt annat pga ffa bredden o kanske även längden ? Dottern är åt det korta o knubbiga hållet

Reply
Anna 10 oktober, 2022 - 08:22

Hej Linnea!
Jag tycker Najells åkpåse passar i de flesta vagnar men de sitter absolut bäst i ergonomiska sittdelar, och särskilt om man kan trä dem över ryggstödet. Vilket om jag minns rätt inte kommer funka på en Thule Urban Glide. Sen är den åkpåsen supermysig men inte den rymligaste. Om ni kommer fortsätta köra mycket vagn på vintern även kommande åren, vilket det låter som, så skulle jag nog redan nu satsa på en förlängningsbar åkpåse. Kanske någon modell från Voksi eller Easygrow?
/Anna

Reply
Sep 19 november, 2022 - 16:35

Hej Anna,
Vilken åkpåse tycker du att är bäst för Britax smile 3? nån inte för dyr.
/Sep

Reply
Sep 19 november, 2022 - 16:38

vinteråkpåse menade jag. Alltså tillracklig värm

Reply
Anna 20 november, 2022 - 16:39

Hej Sep!
Det är svårt att ge ett toppentips utan en exakt budget, men jag skulle kolla på åkpåsar från märken som BOZZ, Nordlys eller Petite Chérie (de två senare är Jollyrooms egna varumärken). De brukar ha prisvärda åkpåsemodeller som funkar i Smile och som absolut är varma nog för vintern. Ett tips, om du tycker åkpåsen glider i sittdelen, är att använda tex vanthållare för att hålla den på plats: https://ombarnvagnar.com/2016/11/sag-stopp-till-glidande-akpasar/
/Anna

Reply
Ida 18 december, 2022 - 18:43

Hej! Undrar en sak som du kanske kan hjälpa mig att svara på
Vi ska byta till sittdel (Emmaljunga nxt90 Ergo). Vi bor i Umeå och har alltså rejält vinterväder. Hade köpt en Voksi Urban innan vi köpte sittdelen, den passar såklart inte. Av de åkpåsar som passar ergo bra, vilken skulle du säga är varmast?

Reply
Anna 21 december, 2022 - 08:45

Hej Ida!
Jag har använt Voksi Urban i Bugaboo Donkey flera vintrar och tycker det funkar helt okej, men passformen är kanske inte perfekt och NXTs ergosittdel är ju ganska tight i sttutrymmet redan som det är. Tyvärr skulle jag inte säga att någon av de ergonomiskt formade åkpåsarna jag testat tillhör de absolut allra varmaste. Både Najell och Bugaboo HP är varma men inte de varmaste. BOZZ vanliga ergonomiska åkpåse är absolut inte den varmaste.

Jag har inte själv testat denna eller ens sitt den live så jag kan inte säga så mycket men BOZZ har numera en lammskinns ergoåkpåse som kanske kan funka: https://www.babyland.se/bozz-akpase-ergo-lammskinn-langharig-gra-melange-linen?
Deras vanliga lammskinn är väldigt varm!
/Anna

Reply
Sara 20 september, 2023 - 09:36

Hej Anna,

Tack för mycket bra blogg 🙂

Vad tycker du om Cybex egna åkpåsar? Eller andra åkpåsar till en Cybex Priam?

/Sara

Reply
Anna 21 september, 2023 - 12:52

Hej Sara!
Min uppfattning av Cybex åkpåsar är att de är rätt varma. Även de tunna modellerna, Snögga, är mycket varmare än man tror. Det viktiga, om du har en nyare Priam med nya selen, är att du väljer en åkpåse med långa öppningar för selen, iom att nya selen tyvärr inte kan tas isär.
/Anna

Reply
Julia 16 oktober, 2023 - 00:47

Hej!

Väntar mitt första barn nu vid månadsskiftet och bor uppe i västerbotten. Jag har en bugaboo donkey 5 vagn och i den en najell sleepcarrier och köpt till ett lammskinn i! Men nu när vinter och kyla börjar smyga sig på, har jag börjat fundera om jag skulle införskaffat en åkpåse! Och tycker det är rena rama träsket! Hade gärna velat ha en påse som rymms i sleepcarriern, för att kunna lyfta ur bebis från vagnen när hen sover och bara kunna öppna upp åkpåsen, så bebis kan ligga kvar. Nu vet jag att najells egna åkpåse passar i carriern, men tänkte höra (med du som är expert ) om det finns någon annan åkpåse som eventuellt passar i sleepcarriern? Har kollat lite på elodie (framförallt aviator som jag tycker ser så mysig ut!) och BOZZ med lammskinn som verkar intressant, men vill inte köpa och sedan bli besviken om de skulle bli trångt/inte rymmas!

Tacksam för svar
Julia

Reply
Anna 16 oktober, 2023 - 08:44

Hej Julia!
Om grundkravet är att åkpåsen ska rymmas i Sleepcarrier, så kommer du behöva köpa en miniåkpåse. En vanlig, fullstor åkpåse passar inte. Den enda som passar är just Najells egen, eftersom den är sydd så att den kan vikas till. BOZZ har miniåkpåsar som borde passa, Voksis lilla åkpåse Move är rejält varm och ska också funka fint i Sleepcarrier har jag förstått det som!
/Anna

Reply
Ida 19 oktober, 2023 - 18:46

Hej! Vet du (eller någon annan) om en najell sleepcarrier skulle få plats i en elodie åkpåse? Alltså att man lägger åkpåsen i liggdelen och sen najellen i åkpåsen.
Eller är det kanske meningslöst för att åkpåsen då mest fungerar ungefär som locket till liggdelen? Kanske blir så jag att åkpåsen blir så spänd så den inte ligger mot barnets kropp och då knappt gör någon nytta.

Reply
Anna 26 oktober, 2023 - 11:30

Hej Ida, jag tror Sleepcarrier kan rymmas i en Elodie-åkpåse. Har båda hemma och skulle kunna testa men kommer inte åt dem just nu. Men oavsett tror ja det blir som du säger, det kommer bli en stor öppning in till barnet och åkpåsen kommer inte riktigt kunna värma som den är tänkt. Då tror jag det blir bättre med några lager kläder på bebisen och en tjock filt att bädda in bebisen med.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar