Resevagn: 14 populära vagnar för alla resor

av Anna
Guide till resevagnar - allt man behöver veta inför att man ska köpa en resevagn.

Vilken resevagn är bäst? Resevagnen ska vara liten. Enkel att fälla ihop. Snygg. Funka för nyfödd. Funkar för större barn. Ha vändbar sittdel. Väga under 6 kg. Funka som handbagage. Rymma en femåring. Vilken resevagn ska man välja?

Jag får många frågor om resevagnar. Något jag tror man behöver förstå när det gäller resevagnar, är att de handlar om kompromisser. En resevagn kan inte ha samma funktioner och samma rymlighet som en fullstor duovagn eller sittvagn. Det säger sig självt. Och en vagn som är så minimalt liten att den går som handbagage, kommer inte kunna ha tillräckligt stora hjul för att fixa snö och terräng och en sittdel som en lång femåring kan sitta bekvämt i på samma gång. När man ska köpa resevagn tycker jag att man först ska göra en lista över prioriteringar. Vad är viktigt för oss, när vi ska resa med vårt barn? Se till att resevagnen uppfyller sin primära funktion. Lyckas man pricka in något mer får man se det som en bonus.

I det här inlägget listar jag 15 populära resevagnar, ger mitt omdöme av de modeller jag har testat som redovisar för viktiga mått och funktioner hos varje resevagn. Jag reder också ut vad som gäller kring att ta med resevagnen som handbagage, och hur man packar en barnvagn för att den inte ska gå sönder under resan.

3 vanliga frågor om resevagnar

Hur liten måste en resevagn vara för att gå som handbagage?

The International Air Transport Association (IATA) är en internationell organisation för flygbolag. IATA har tagit fram en generell rekommendation för maxmått på handbagage på flyget. IATAs rekommenderade maxmått för handbagage är 56 x 45 x 25 cm. Om en barnvagn är mindre än så ihopfälld, ökar chansen att man kan ta med den som handbagage.

Man ska dock känna till två saker om barnvagn som handbagage. För det första, varje flygbolag sätter sina egna maxmått, och maxvikt, för handbagage. Faktiska maxmått varierar alltså beroende av vilket flygbolag man ska resa med. För det andra finns det aldrig en garanti för att man får ta med sig vagnen (eller annat handbagage) ombord på flygplanet. Flygbolaget har alltid rätt att neka, och ibland kan utrymmet vara fullt varför några kabinväskor och/eller barnvagnar måste packas in i flygplanets lastutrymme istället.

Kan jag ta med min resevagn som handbagage?

För att veta om du kan ta med din resevagn som handbagage får du jämföra vagnens storlek ihopfälld med det tillåtna maxmåttet hos det flygbolag du ska resa med. I den här tabellen listar jag olika flyg- och resebolags maxmått för handbagage. Uppgifterna är inhämtade under januari 2023, från den sida jag länkar till i tabellen, klicka på namnen. Det är möjligt att siffrorna kommer ändras framöver, så kolla alltid först direkt med ditt flygbolag angående vilka maxmått som gäller.

Januari 2023Maxmått för handbagageMaxvikt för handbagage
SAS55 x 40 x 23 cm8 kg
Norwegian55 x 40 x 23 cm10 kg
Ving55 x 40 x 20 cm6 kg (5 kg från november 2023)
Lufthansa55 x 40 x 23 cm8 kg
Ryanair40 x 20 x 25 cm (större kan köpas till)Anges ej
TUI55 x 40 x 20 cm (varierar beroende av flygbolag)Lista över TUIs flygbolag

Hur packar man en resevagn som ska checkas in?

Mitt bästa tips för den som ska ta med sig en barnvagn på flygresan, och inte vill eller kan ta den som handbagage, är att investera i en Stokke PramPack. Det är en transportväska konstruerad för vagnar och bilbarnstolar. Jag har flera gånger flugit med barnvagnar, bland andra från Britax, Bugaboo och Baby Jogger, och använt PramPack. Korrekt packad så kommer vagnen komma fram i precis samma skick som man packade ned den. Läs gärna min recension av Stokke PramPack, där har jag även instruktioner med bild för hur vagnen ska packas för att inte gå sönder under flygresan.

14 resevagnar för alla behov

Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Topplista - 15 populära resevagnar som går som handbagage, har stora hjul, vändbar sittdel och/eller rymmer stora barn.

De 14 resevagnarna jag har med i min lista är alla modeller som i januari 2023 finns tillgängliga att köpa nya på marknaden. Jag var valt modeller jag själv har testat eller som jag vet är populära just nu. I de fall jag själv har testat vagnen så länkar jag vidare till min recension här på bloggen. Resevagnarna är listade i alfabetisk ordning.

Baby Jogger City Tour 2 som resevagn

Omdöme: Hur är Baby Jogger City Tour 2 som resevagn?
Baby Jogger City Tour 2
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:56 x 46 x 25 cm (54 x 43 x 19 cm utan hjul)
Vikt:6,5 kg
Går som handbagage enligt IATA?Nej
Liggläge?Ja, nästan plant liggläge
Tre bra tillbehör:Liggdel, bygel och regnskydd
Bra att veta:– Väldigt bra sovkomfort tack vare det ställbara fotstödet
– Fälls ihop i en enda rörelse
– Blir mindre ihopfälld om man tar av hjulen

Baby Jogger City Tour 2 är aningen för stor för att gå som handbagage, och är därför inte bästa valet om man absolut vill ha vagnen med på flyget. Men för alla andra sorters resor är Tour 2 ett väldigt smidigt val. Ett stort plus med vagnen är hur lätt den fälls ihop, med en hand i en enda rörelse. Sittdelen är ganska rymlig och framför allt är den skön för barnet. Barn som ska sova i vagnen bjuds på nästan plant liggläge och dessutom kan fotstödet fällas upp. Suffletten skulle kunna vara längre, men det är tyvärr en kritik som kan ges till nästan alla resevagnar. Bonus för det väldigt smutståliga tyget!

Läs min recension av Baby Jogger City Tour 2

Se pris för Baby Jogger City Tour 2 hos: Babyland
Se pris för Baby Jogger City Tour 2 hos: Jollyroom

Baby Jogger City Tour 2 Double som resevagn

Omdöme: Hur är Baby Jogger City Tour 2 Double som resevagn?
Baby Jogger City Tour 2 Double
Maxvikt:15 kg per sittdel
Mått ihopfälld:66,5 x 63 x 25 cm
Vikt:10,5 kg
Går som handbagage enligt IATA?Nej
Liggläge?Ja, nästan plant liggläge
Tre bra tillbehör:Liggdel, bygel och regnskydd
Bra att veta:– Oväntat rymliga sittdelar
– Den bästa av små och lätta resesyskonvagnen tycker jag
– Det finns tyvärr ingen babyskyddsadapter för Tour 2 Double

Är man på jakt efter en syskonvagn att ta med sig på resan, så upptäcker man snabbt att utbudet är smalt. Bäst på marknaden för närvarande tycker jag att Baby Jogger City Tour 2 Double är. Det här syskonresevagnen blir mindre hopfällld än många kompakta duovagnar. Precis som namnet antyder är vagnen i princip två City Tour 2 bredvid varandra. Båda sittdelarna har nästan fullt liggläge och ställbart fotstöd. Vagnens främsta nackdelar är att det inte finns babyskyddsadapter, de lägre maxvikten per sits och att de små hjulen gör att Tour 2 Double kan kännas lite trögkörd om man har större barn i den.

Läs min recension av Baby Jogger City Tour 2 Double

Se pris för Baby Jogger City Tour 2 Double hos: Jollyroom

Babyzen Yoyo 2 som resevagn

Omdöme: Hur är Babyzen Yoyo 2 som resevagn?
Babyzen Yoyo 2
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:52 x 44 x 18 cm
Vikt:6,2 kg
Går som handbagage enligt IATA?Ja
Liggläge?Nej, endast viloläge
Tre bra tillbehör:Ståbräda, babyskyddsadaptrar och liggdel
Bra att veta:– Kanske bästa valet för nyfödd, antingen med babyskydd, med 0+-sitsen eller med den separata liggdelen
– En av få resevagnar som fler flygbolag uttryckligen tillåter som handbagage
– Lever till stor del på gamla meriter

Första gången Babyzen Yoyo lanserades var jag helt blown away av hur genial denna resevagn är. Och Yoyo 2 är fortfarande en kompakt resevagn som är härlig att köra och har en snygg design. Men funktionsmässigt har vagnen halkat efter konkurrenterna. Ryggstödet har endast viloläge, fällningen är ganska omständlig, något fotstöd finns inte och det lilla fotstöd som kan köpas till separat gör endast marginell skillnad. Yoyo är dock utmärkt om man absolut vill ha vagnen som handbagage och ska flyga med något av de många flygbolag som uttryckligen godkänt just denna modell för att tas med ombord. Vagnen sa också ha plus för de flera olika lösningarna för nyfödda bebisar.

Läs mina recensioner av Babyzen Yoyo

Se pris för Babyzen Yoyo 2 hos: Jollyroom
Se pris för Babyzen Yoyo 2 hos: Babyland

Beemoo Easy Fly Lux 3 som resevagn

Omdöme: Hur är Beemoo Easy Fly Lux 3 som resevagn?
Beemoo Easy Fly Lux 3
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:53 x 46 x 24,5 cm (Jollyroom)
53 x 46 x 29 cm  (mitt måttband)
Vikt:6,7 kg
Går som handbagage enligt IATA?Nej
Liggläge?Ja, nästan plant
Tre bra tillbehör:Babyskyddsadapter, transportväska och breezy-sufflett
Bra att veta:– T-bygeln är lika praktiskt som omtyckt av barnen
– Smart att varukorgen kan fällas ut och bli större
– Har ställbart fotstöd

Beemoo är Jollyrooms varumärke, och Easy Fly Lux 3 utgår ifrån samma barnvagnsmodell som tidigare även sålts under namnen Carena Kobbe och Trille Skagen. Jollyroom har gjort ett utmärkt jobb med att uppdatera vagnen, och Easy Flu Lux 3 kan bocka av många eftertraktade egenskaper: bra liggläge, ställbart fotstöd, förlängningsbar sufflett och till och med en avtagbar bygel. Nackdelen med den här typen av private label-vagn, som endast säljs av en butik, är att tillgången till reservdelar ofta är dålig. Modellerna byts dessutom ofta ut eller uppdateras och då kan både tillbehör och reservdelar vara omöjliga att få tag på.

Läs min recension av Beemoo Easy Fly Lux 3

Se pris för Beemoo Easy Fly Lux 3 hos: Jollyroom

Britax B-Agile M som resevagn

Omdöme: Hur är Britax B-Agile M som resevagn?
Britax B-Agile M
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:69 x 55,5 x 36 cm
Vikt:10 kg
Går som handbagage enligt IATA?Nej
Liggläge?Ja, men inte helt plant
Tre bra tillbehör:Mugghållare, regnskydd och bygel
Bra att veta:– Alla tillbehören ovan ingår vid köp
– Kan rymma barn upp till 6 år om det kniper
– En sittvagn som är bekväm att sova i

Rent tekniskt är Britax B-Agile M kanske inte vad många anser vara en resevagn. Men att resa behöver inte vara att flyga, och B-Agile M är en billig sulky som faktiskt blir ganska kompakt när man fäller ihop den. Det är också det närmsta Britax har en resevagn i sitt sortiment just nu. B-Agile M är den enklare av Britax två sulkys, läs gärna mer om skillnaden mellan B-Agile M och B-Agile R. För barn som sover i vagnen så är det här ett bra val, sitsen är rymlig i storlek och har bra liggläge och ett bra, uppfällbart fotstöd. Suffletten kan dessutom förlängas och ger en bra täckning över barnet.

Läs min recension av Britax B-Agile M

Se pris för Britax B-Agile M hos: Jollyroom
Se pris för Britax B-Agile M hos: Babyland

Bugaboo Bee 6 som resevagn

Omdöme: Hur är Bugaboo Bee 6 som resevagn?
Bugaboo Bee 6
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:90 x 36 x 47 cm
Vikt:9,4 kg
Går som handbagage enligt IATA?Nej
Liggläge?Ja
Tre bra tillbehör:Ståbräda, breezy-sufflett och liggdel
Bra att veta:– Bee 6 har en vändbar sittdel
– Kan fällas i ett stycke oavsett hur sitsen är vänd
– Otroligt rymlig, en sjuåring kan sitta riktigt bekvämt

Bugaboo Bee 6 är liten ihopfälld för att vara en vändbar sittvagn. Vagnen har fått större hjul än de äldre versionerna av Bee. Fördelen med att välja Bee 6 som resevagn är att man får nästan alla funktioner som en stor duovagn har: ställbart handtag, vändbar sittdel och stor varukorg. Bee 6 är dessutom perfekt som syskonresevagn om det äldre syskonet nöjer sig med ståbräda. Ihop med Bugaboos egen ståbräda, som har sittpall, rullar Bee 6 som en dröm. Jag hade själv Bugaboo Bee 5 som resevagn till Florida när min yngsta var 1,5 år och kunde inte varit mer nöjd med mitt val av resevagn.

Läs min recension av Bugaboo Bee 6

Se pris för Bugaboo Bee 6 hos: Bugaboo

Bugaboo Butterfly som resevagn

Omdöme: Hur är Bugaboo Butterfly som resevagn?
Bugaboo Butterfly
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:54 x 45 x 23 cm
Vikt:7 kg
Går som handbagage enligt IATA?Ja
Liggläge?Nej, men ett bra viloläge
Tre bra tillbehör:Babyskyddsadaptrar, bygel och ståbräda
Tre bra egenskaper:– Har ställbart fotstöd
– Ovanligt högt ryggstöd ger en lång användningstid
– Har Bugaboos sköna körkänsla

Bugaboo Butterfly är Bugaboo första klassiska resevagn. De flesta funktioner och egenskaper hos Butterfly är inte unika, men att Bugaboo lyckas kombinera så många bra saker i en enda vagn har snabbt gjort Butterfly mycket populär. Den främsta anledning till att välja Butterfly, utöver att man gillar Bugaboos estetik, är att detta är den rymligaste resevagnen som samtidigt är liten nog att gå som handbagage. Ryggstödet är 56 cm högt och min normalstora femåring sitter bekvämt i Butterfly, med utrymme kvar att växa. Det är imponerande! Det enda som saknas är en bra lösning för små bebisar. Babyskyddsadaptrar finns men i nuläget går det inte att köpa liggdel till Bugaboo Butterfly.

Läs min recension av Bugaboo Butterfly

Se pris för Bugaboo Butterfly hos: Bugaboo

Cybex Eezy S Twist+ 2 som resevagn

Omdöme: Hur är Cybex Eezy S Twist+ 2 som resevagn?
Cybex Eezy S Twist+ 2
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:59 x 45 x 28 cm
Vikt:8,6 kg
Går som handbagage enligt IATA?Nej
Liggläge?Ja
Tre bra tillbehör:Bygel, liggdel och babyskyddsadaptrar
Bra att veta:– Sittdelen kan roteras mellan bakåt- och framåtvänt läge
– Fälls ihop i ett stycke med sittdelen på
– Fanns förr i två versioner – Twist+ är den med större hjul

Jag var oändligt missnöjd med den allra första versionen av den här vagnen, men är också den förste att erkänna att Cybex förbättrat modellen rejält sen dess. Jag har inte testat den senaste, Eezy S Twist+ 2, som har större hjul. Men jag har kört modellen med mindre hjul som fanns tidigare, men nu utgått; Eesy S Twist 2. Vagnen går inte som handbagage men har en sittdel som roteras på chassit. Liggläget är utmärkt, särskilt ihop med det ställbara fotstödet. Sittdelen är dock åt det mindre hållet, vagnen passar bäst upp till 3 år. Och suffletten är som på många andra resevagnar: alldeles för kort.

Se pris för Cybex Eezy S Twist+ 2 hos: Jollyroom

Cybex Libelle som resevagn

Omdöme: Hur är Cybex Libelle som resevagn?
Cybex Libelle
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:48 x 32 x 20 cm
Vikt:5,9 kg
Går som handbagage enligt IATA?Ja
Liggläge?Nej, endast viloläge
Tre bra tillbehör:Bygel, babyskyddsadapter och resefodral
Bra att veta:– Antagligen marknadens absolut minsta resevagn
– Har tvådelat handtag och är svår att köra med en hand
– Rymmer större barn än man kan tro

Cybex Libelle är den minsta resevagnen jag känner till, och den bygger på modellen som vann världsrekord för mått ihopfälld: GB Pockit. GB (Goodbaby) och Cybex ägs av samma koncern och Libelle är en vidareutveckling av Pockit. Jag har testat Libelle men ej publicerat någon recension. Det här är rätt resevagn för en som prioriterar storlek ihopfälld över precis allt annat. Libelle är liten nog att gå som handbagage hos i princip alla flygbolag, och kan stoppas ned i en vanlig väska. Sittdelen är ändå hyfsat rymlig, en 4-5 åring sitter helt okej. Givetvis har Libelle fått kompromissa om mycket för att bli så liten. Vagnen har tvådelat handtag, varukorgen är minimal och hjulen så små att något annat än helt släta underlag blir skakigt.

Se pris för Cybex Libelle hos: Jollyroom
Se pris förCybex hos: Babyland

Elodie Mondo som resevagn

Omdöme: Hur är Elodie Mondo som resevagn?
Elodie Mondo
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:54 x 42 x 18 cm
Vikt:6,7 kg
Går som handbagage enligt IATA?Ja
Liggläge?Nästan, ett väldigt djupt viloläge
Tre bra tillbehör:Liggdel, bygel och babyskyddsadaptrar
Bra att veta:– Kanske den resevagn som finns i roligast färger och mönster
– Bra val om man vill matcha resevagnen med tillbehören
– Suffletten är imponerande lång när den förlängs

Jag testade och skrev om Elodie Mondo år 2020, och vagnen har precis i början av 2023 uppdaterats. Nu finns en separat liggdel att köpa till, suffletten har fått en tittlucka och vinkeln på sitsen har justerats för att bli ännu bekvämare för barnet. Mondo fälls väldigt enkelt ihop och blir då liten nog för att, enligt IATA, kunna gå som handbagage. Det finns även en förvaringsväska man kan köpa till. Det jag gillade allra mest hos Mondo var suffletten, som till skillnad från hos många andra resevagnar faktiskt blir riktigt lång när den förlängs. Mondos maxvikt är hög men vagnen känns lite mjuk i chassit med tyngre barn i sitsen. För de första tre åren passar Mondo fint, och finns ofta och färger och mönster som ger den roligare än många andra resevagnar.

Läs min recension av Elodie Mondo

Se pris för Elodie Mondo hos: Baby V

Emmaljunga Kite som resevagn

Omdöme: Hur är Emmaljunga Kite som resevagn?
Emmaljunga Kite
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:Kite 150: 52 x 44 x 23 cm
Kite 250: 56 x 48 x 25 cm
Vikt:150: 6,9 kg
250: 7,9 kg
Går som handbagage enligt IATA?Kite 150: Ja
Kite 250: Nej
Liggläge?Nej, men bra viloläge
Tre bra tillbehör:Babyskyddsadapter och hjulpaket
Bra att veta:– Resevagnen med stora hjul som blir minst ihopfälld
– Lanserades 2022 och känns inte helt färdigutvecklad än
– Sittdelen rymmer barn upp till skolåldern

Kite är Emmaljungas första resevagn, och den kommer i två olika versioner. Kite 150 har små hjul och blir ihopfälld tillräckligt liten för att uppfylla IATAs maxmått för handbagage. Med de små hjulen tycker jag dock att Kite är mindre intressant. Kite 250 har däremot stora, punkteringsfria hjul med rejäla ytor. De här hjulen funkar på grusväg, på gräsmatta, man kan till och med rulla i snö. I nuläget är Kite 250 kanske den enda resevagnen som på riktigt kan påstås ha stora hjul. Man ska dock vara medveten om att det finns utrymme för förbättring av Kite, i nuläget saknar modellen helt fotstöd och fällning av ryggen är onödigt krånglig. Det krävs dessutom verktyg för att ta loss hjulen, vilket gör det svårare att göra Kite 250 tillfälligt mindre ihopfälld.

Min recension av Emmaljunga Kite 250 kommer senare i vår.

Se pris för Emmaljunga Kite hos: Babyland
Se pris för Emmaljunga Kite hos: Jollyroom

Ergobaby Metro+ som resevagn

Omdöme: Hur är Ergobaby Metro som resevagn?
Ergobaby Metro+
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:55 x 44 x 25 cm
Vikt:7,8 kg
Går som handbagage enligt IATA?Ja
Liggläge?Ja
Tre bra tillbehör:Bygel, transportväska och babyskyddsadaptrar
Bra att veta:– Sittdelen är extra vadderad för att vara ergonomisk och bekväm
– Väldigt bra liggläge och ställbart fotstöd gör Metro+ skön att sova i
– Handtaget kan juster i olika höjdlägen

Jag har endast egen erfarenhet av Ergobaby Metro, men nyare Metro+ har bland annat uppdaterats med ställbart handtag, förbättrad fjädring och enhandsgrepp för att höja och sänka ryggstödet. Metro är en väldigt ombonad resevagn. Sittdelen är märkbart mycket mjukare, och bättre uppbyggd, än hos andra resevagnar. Ryggstödet kan fällas till ett plant liggläge och vagnen har ett ställbart fotstöd. Sovkomforten för barnet är således på topp. Det ställbara handtaget gör Metro+ till en bra resevagn om man är två olika långa föräldrar.

Läs min recension av den tidigare varianten Ergobaby Metro

Se pris för Ergobaby Metro+ hos: Jollyroom

Joolz Aer som resevagn

Omdöme: Hur är Joolz Aer som resevagn?
Joolz Aer
Maxvikt:22 kg
Mått ihopfälld:53 x 45 x 23 cm
Vikt:6,1 kg
Går som handbagage enligt IATA?Ja
Liggläge?Nej, men ett väldigt bra viloläge
Tre bra tillbehör:Bygel, insektsnät och liggdel
Bra att veta:– Ryggstödet är hela 55 cm högt
– Väldigt skön körkänsla med lite gung i chassit
– Irriterande hur ryggstödet fälls till viloläge

När Joolz Aer lanserades så var det den resevagn som hade högst ryggstöd, hela 55 cm högt. Och när Bugaboo släppte sin resevagn Butterfly så bara råkade det ryggstödet vara 56 cm högt. För oss konsumenter är det bara härligt med lite sporrande rivalitet, tycker jag! Joolz Aer är liten nog att kunna funka som handbagage hos en del flygbolag. Vagnens starka sidor är just den rymliga sitsen men också en skön, nästan mjuk körkänsla. Fjädringen som finns sticker ut mot andra resevagnar som ofta är väldigt stela. Tyvärr är suffletten ganska kort. Men framför allt känns det onödigt krångligt att man ska behöva öppna upp ett blixtlås för att vinkla ryggstödet till viloläge.

Läs min recension av Joolz Aer

Se pris för Joolz Aer hos: Babyland

Kronan Sulky/S som resevagn

Omdöme: Hur är Kronan Sulky/S som resevagn?
Kronan Sulky/S
Maxvikt:20 kg
Mått ihopfälld:67 x 53 x 40 cm
Vikt:11,5 kg
Går som handbagage enligt IATA?Nej
Liggläge?Ja, nästan helt plant
Tre bra tillbehör:Mugghållare, transportväska och footsack
Bra att veta:– De stora lufthjulen funkar i både snö och terräng
– Sulky/S har en fast bygel och ett avtagbart grenband
– Hjulen är lätta att ta av om man vill göra vagnen ännu mindre

Kronan Sulky/S har återuppstått efter att under flera år inte ha varit i produktion. Sulky/S är huvudsakligene sig lik. Uppdateringarna omfattar en förbättrad sele, nytt handtag och nytt myggnät, samt ett annat material på sidopanelen. Suky/S har länge varit en mycket populär sittvagn. Styrkan hos vagnen är hur den kombinerar en riktigt kompakt ihopfällning med att ha ganska stora lufthjul. Ska man flyga med Sulky/S så måste vagnen checkas in. Men för andra resor så funkar Kronan Sulky/S faktiskt bra som en mer rejäl resevagn, som dessutom har både liggläge, ställbart fotstöd och en bra sufflett.

Läs min recension av förra versionen av Kronan Sulky/S

Se pris för Kronan Sulky/S hos: Kronan Barnvagnar

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Madeleine 9 februari, 2023 - 13:03

Tack för en så bra genomgång, svarar på många frågor jag har haft. Väldigt uppskattat:)

Reply
Ewa 13 februari, 2023 - 09:27

Hejsan!
Vilken resebarnvagn skulle du rekommendera för 6 åring? Vi ska på resa och promenera mycket (i stan), så det vare bra att ha någonting med oss så sonen skulle kunna vila. Det handlar bara om att kunna sitta, så ligg position eller andra egenskaper spelar inte så stor roll. Vagnen ska vara liten när ihopfälld och rymma 6 åring (lång, ca 130cm). Finns det sådana vagnar?
Jag blir jättetacksam för hjälp ❤️

Reply
Anna 13 februari, 2023 - 11:42

Hej Ewa!
Hm den frågan är lite knepig, det är ont om vagnar som rymmer barn av den längden. En av de rymligaste jag har testat är BJ City Mini GT: https://ombarnvagnar.com/2017/07/baby-jogger-city-mini-gt/
Där har mina barn fått plats vid 6-årsåldern. Du skulle även kunna testa med BJ City Elite, som också har mycket rymd i sitsen!
/Anna

Reply
Linnea 4 mars, 2023 - 07:15

Hej!
Jag skulle gärna vilja veta varför du valt att recensera bara en av BJs dubbelvagnar. City mini
GT har ju en högre maxvikt/sittdel. Vad tycker du om den som resevagn för två vagn?

Reply
Anna 5 mars, 2023 - 16:45

Hej Linnea!
Jag har recension av GT Double, nya GT 2 Double finns att läsa om här: https://ombarnvagnar.com/2020/04/baby-jogger-city-mini-gt-2-double/
Och tidigare versionen GT Double finns det recension av här: https://ombarnvagnar.com/2018/11/baby-jogger-city-mini-gt-double/
Ingen av dem finns med i detta inlägg för jag anser inte att man kan kalla dem resevagnar. Men man kan absolut resa med vilken vagn som helst, så självklart kan även GT Double tas med på resa! Den är ett bättre val än Tour Double om man värdesätter framkomlighet och rymlighet i sitsarna före storlek ihopfälld.
/Anna

Reply
Malin 11 april, 2023 - 10:31

Den här sammanställningen var så enormt hjälpsam! Jag velar lite mellan Babyjogger city tour 2 och Ergobaby Metro+. Har mest tänkt ha den som extravagn i bilen, men även resa en del tåg och flyg. Det är inte jätteviktigt att kunna ha med som handbagage men det hade varit ett plus. Däremot vill jag gärna att den räcker länge för ganska långa barn (och långa föräldrar). Vilken av dessa vagnar skulle du rekommendera då?

Reply
Anna 13 april, 2023 - 19:00

Hej Malin!
Tack för de fina orden! Som jag minns de är de nog ganska likvärdiga vad gäller utrymme i sittdel och användningstid. Nu har jag ju inte kört Metro+, bara Metro, men jag tror inte måtten på sittdelen ska ha ändrats mellan de två versionerna. För föräldrar är de heller ingen större skillnad vad jag minns det, båda har funkat för min man att promenera med och han är 183 cm lång. Så jag skulle göra valet mer på vad du tycker om vagnarnas övriga egenskaper helt enkelt!
/Anna

Reply
Johanna Bergström 19 februari, 2024 - 11:45

Hej!
Jag behöver köpa en sulky och det känns väldigt viktigt att man kan ha den som handbagage på flyg. Har testat babyzen Yo-Yo 2 på en resa och den var smidig på många sätt men jag hade problem med avsaknaden av benstöd för en bekväm sovstund. Fotstödet som går att köpa till är ju också jättelitet. Har en resa inbokad med SAS och det är inte många som verkar funka med deras handbagage regler. Har du något tips?

Reply
Anna 21 februari, 2024 - 11:54

Hej Johanna!
Nu när många flygbolag blivit mer strikta med mått på handbagage, och en del även rakt av sagt nej till barnvagnar som handbagage vad jag hört, så finns det inte så många vagnar att välja mellan. Jag skulle säga att det här inlägget fortfarande är aktuellt. Vill du ha en vagn som storleksmässigt kommer funka med nästan alla bolag så är det Cybex Libelle, men den har förstås inte heller fotstöd.
/Anna

Reply
Malin 15 april, 2023 - 08:21

Vi ska resa i maj och jag är så kluven hur jag skall göra. Vi har en lång snart 2 åring (ca 90-93cm) och skall en vecka till ett hotell med mycket trappor.. När vi reste med äldsta dottern vid 8mån resp nästan 3 år hade vi en BJ city tour och älskade den modellen, skulle gärna ha en igen men då den nya 2an pga ställbart fotstöd vilket jag saknade på 1an, men tycker de är dyra begagnat och svårt att motivera nyköp. Smidigheten här är att vi kunde gömma den i vanliga resväskorna. Hemma har vi tillgång till en Bee6 eller BJ city mini GT, eftersom båda ändå behöver checkas in är det hugget som stucket tänker jag. Är dock nervös för momentet att checka in specialbagage då jag aldrig har gjort det så blir en stressfaktor. Vilken vagn hade du rekommenderat? Är också osäker på om vi vill-höver en vagn som går som handbagage/tillgång till en på flygplatsen. Hur vanligt är det att ha med vagn som man lämnar vid gaten? Och vad för storlek får en sådan vagn vara (där går ju ex Bee6 bort för den är jag för rädd om). Och om man skall checka in, rekommenderar du stokke prampack eller airshell? Vi vill inte köpa något utan hyra/låna då vi räknar med Max 2 flygresor med vagn inkl denna.

Reply
Josefine 14 maj, 2023 - 10:53

Hej!
Letar en resevagn till en resa till Kroatien. Lite ojämn terräng där. Har ett barn på 1 år och 4 månader som främst kommer åka men även en 4 åring. Såklart en fördel om han kan sätta sig vagnen en kortare stund om det blir längre turer. Kikat på babyjogger city elite, babyjogger city mini gt 2.1 och kronan sulky s. Har du några tips?

Reply
Anna 16 maj, 2023 - 09:41

Hej Josefine!
För en resa skulle jag nog ändå satsa på en vagn med punkteringsfria hjul. Jag gillar Kronan Sulky/S och tycker i vanliga fall inte att risken för punktering är så stor, men OM det sker mitt under en resa så kommer det ju blir krångligt. Av GT och Elite skulle jag välja GT, den är inte direkt liten men ändå platt och kompakt när den fälls ihop. Och den är mindre än Elite, men fortfarande rymlig. Du skulle även kunna titta på Thule Spring, Den vagnen gillar jag mycket, och den funkar absolut toppen som en lite mer rejäl resevagn!
/Anna

Reply
Joanna 31 maj, 2023 - 09:49

Hej Anna,

Tack för toppenblogg som jag gått till i alla mina vagnköp!

Min nyss fyllda 2 åring är inte intresserad av att åka vagn längre men det kommer och går tänker jag.
Jag hade tänkt nöja mig med att använda vår BJ City tour 2 tills hon är klar med vagn och inte köpa någon ny. Nu gick vår den sönder (som jag annars varit väldigt nöjd med) och därför får det bli en ny.

Vi har lite kortare resor i sommar och tre veckor i Väst Indien inplanerat i vinter så den behöver vara smidig och bli hyfsat liten ihopfällbar men samtidigt så bra rull som möjligt då jag inte vill ha någon annan vagn.
Endast framåtvänd och så inbjudande som möjligt så hon vill sitta i den (lätt att kliva i och ur tänker jag).

Vilka vagnar tror du är mina bästa alternativ?

Med vänlig hälsning,
Joanna

Reply
Anna 31 maj, 2023 - 19:43

Hej Joanna, och tack!
Du nämner ingen budget så jag ger några olika alternativ. Vill du inte betala så mycket så tycker jag att Carena Kobbe 2.0 är ett utmärkt alternativ. Många barn gillar att sitta i den, för att de gillar bygeln. Nackdelen är att ryggstöd är åt det kortare hållet. Vill du ha maximal användningstid så är det Bugaboo Butterfly och Joolz Aer+ som är de bästa resevagnarna, de har också alla funktioner men kan önska – men priset är därefter…
/Anna

Reply
Rebecca 1 oktober, 2023 - 14:25

Hej! Stort tack för en fantastisk blogg!

Vi har två barn, 1 & 3,5 år, och skulle gärna ta emot tips på en relativt liten smidig vagn som funkar bra med ståbräda (gärna med sits). I dagsläget använder vi nästan uteslutande vår donkey duo i enbarnsläge med ståbräda och det funkar super, om den inte hade varit så stor och bökig att packa in och ut ur bilen…
Vi ska snart iväg på solsemester och tänkte då passa på att införskaffa en ny vagn som är smidig att ta med (behöver dock ej vara handbagage-mått). 1-åringen behöver kunna ta sköna sovstunder i vagnen, och gärna en ok ventilerad vagn med bra sufflett. Priset är sekundärt.. vad skulle du rekommendera? 🙂

Tusen tack på förhand!

Reply
Anna 2 oktober, 2023 - 09:52

Hej Rebecca! Om du gillar Bugaboo, och framnför allt deras ståbräda, så kanske du skulle välja en Bugaboo Butterfly? TYVÄRR kan du ju inte använda samma ståbräda som till Donkey, utan Butterfly har sin egen. Men Bugaboos ståbrädor är de bästa på marknaden, och Butterfly är en otroligt bra resevagn. Som dessutom faktiskt funkar med ståbräda, något man inte kan säga om så många andra resevagnar faktiskt.
/Anna

Reply
Rebecca 7 oktober, 2023 - 09:18

Hej! Stort tack! Vi kikar på Butterfly men sneglar också lite på Dragonfly, som ju fungerar med vår ståbräda. Har hört att Butterfly inte är så bekväm att gå bakom med ståbräda på (även om den verkar väldigt bra i övrigt). Tror du att det är bekvämare med Dragonfly? Har du provat den med ståbräda? Tack igen 🙂

Reply
Anna 13 oktober, 2023 - 15:08

Hej Rebecca! Nej jag har inte testat Butterfly med ståbräda, men det kommer nog vara en halvdan upplevelse, det vill säga samma halvdana/dåliga upplevelse som de flesta små vagnar blir ihop med en ståbräda. Det som gör att jag tror att Butterfly + Bugaboos ståbräda ändå är lite bättre än en annan resevagn + ståbräda är att Bugaboos ståbräda är lite sväng, vilket ger lite bättre benutyrmme. Dragonfly med ståbräda går fint, det är ungefär samma som Bee med ståbräda. barnet ryms innanför handtaget och man kan gå relativt bekvämt!
/Anna

Reply
Isabelle Paulsson 12 november, 2023 - 22:34

Hej!
Tack för superbra information
Men förstår jag rätt om det bara är den minsta cybex modellen som får plats i handbagaget trots allt?
Det finns ingen annan vagn under bredd 40cm?
Vi ska åka med ving och har kollat på cybex coya, men den verkar inte heller få plats? Vet du hur noggranna de är på bredden?

Tack för hjälpen

Reply
Anna 18 november, 2023 - 16:58

Hej Isabelle!
Det är tyvärr omöjligt att svara på eller ens gissa vilken resevagn som ska funka som handbagage. Ibland hör jag om familjer som fått med sig vagnar som absolut är för stora, ibland om andra som inte får ta med sig en vagn trots att den är tillräckligt liten. Det verkar alltid vara något av en chansning. Enda konkreta råd jag kan ge är att alltid fälla ihop och packa in vagnen i en förvaringsväska innan du kommer fram till gaten, det är större risk att du inte får ta med den om det är tydligt att det är en vagn du bär på.
/Anna

Reply
Maria 7 februari, 2024 - 03:27

Hej

Jag blir lite förvirrad. Måtten på baby jogger 2 är 54*43*19 och går inte som handbagage , Bugaboo butterfly 54*45*23 men går som handbagage? Finns det någon vagn som klarar måtten 55*40*20 men som även passar en ”normal lång” 5-6 åring? Tack på förhand

Reply
Anna 7 februari, 2024 - 10:11

Hej Maria!
City Tour 2 har måtten 54*43*19 cm om du tar av hjulen. Med hjulen på är den något större än IATAs rekommenderade maxmått för handbagage, så därför marknadsförs den inte som att den har handbagagestorlek. Har man en ficka att stoppa hjulen kan det säkert gå att få med den ombord ändå. De minsta resevagnarna jag känner till är de som finns med i det här inlägget. Aer+ och Butterfly är de som rymmer längst barn, men jag känner inte till någon med måtten 55x40x20 som har plats för en 5-6åring tyvärr.
/Anna

Reply
Anna Rosander 4 april, 2024 - 10:57

Hej om man tar av däcken på en babyjogger
City tour 2 tror du den går in som hanbaggage då för den ser ju väldigt bra ut med benen för barnen när dom behöver sova

Reply
Anna 9 april, 2024 - 10:51

Hej Anna!
Det är omöjligt att svara på. Det beror både på vilket flygbolag du flyger med, och vad de har för maxmått på handbagage. Men det kan också bero på de som arbetar vid gaten den dag du ska flyga, och vad de tillåter som handbagage. Det finns aldrig, inte med någon vagn eller ens någon väska, garanti att man får ta med handbagage ombord. Men jag vet många som lyckats flyga med City Tour 2 så helt omöjligt är det inte.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar