Bjällra of Sweden Åkpåse

av Anna
Recension av Bjällra of Sweden Åkpåse

Recension av Bjällra of Sweden Åkpåse

För fyra år sedan skrev jag om Bjällra Multibag och sedan dess har mycket hänt med utbudet hos Bjällra of Sweden. Deras nya modell av åkpåse har kvar vissa av egenskaperna hos Multibag men har helt andra mått. Det gör att användningstiden blir längre men också att den inte ligger riktigt lika perfekt i en liggdel längre. Bjällra of Sweden släpper nya kollektioner av åkpåsen varje år, vilket betyder att utseendet kan variera samtidigt som huvudfunktionerna förblir desamma.

Bjällra of Sweden åkpåse mäter jag till 100 cm lång, 47 cm bred och locket är 76 cm långt. Bredden förvånar mig lite. 47 cm är inte ovanligt smalt men inte heller ovanligt bredd. Ändå uppfattar jag den här åkpåsen som väldigt rymlig i bredden. Ibland är måttband och ögonmåttet inte helt överens verkar det som.

På framsidan är det först den breda pälskanten man fastnar vid. Det är såklart fuskpäls och hela kanten är fäst med små tryckknappar, så den kan lossas på nolltid. På baksidan av Bjällra of Sweden åkpåse finns en upphängningsficka. Har man en sittdel där ryggstöd och sufflett inte sitter ihop så kan man då trä åkpåsen över sittdelen. Då glider den inte nedåt när man sätter i barnet.

Insidan av Bjällra of Sweden Åkpåse

Insidan av Bjällra of Sweden Åkpåse

På insidan är Bjällra of Sweden åkpåse klädd med mjuk fleece och selöppningar är precis som jag personligen föredrar dem. Två långa skåror i ryggen som hålls ihop med kardborre. Fördelen med detta är om man har en sele som inte enkelt kan delas upp i separata selremmar så behöver man inte trä ur remmarna ur fästena när man ska sätta fast eller ta loss åkpåsen. Precis som på Bjällras äldre modell, den lilla Multibag, så har också denna åkpåsen en huvudkudde. Mysigt och bra stöd för de mindre barnen. När man inte vill använda den längre så tas den loss med ett ryck. För att kardborrfästet sen inte ska ligga kvar och vara vasst eller fastna i barnets hår så finns en liten bit tyg som fälls ner och täcker för kardborren.

Dolda och smarta funktioner hos Bjällra of Sweden Åkpåse

Dolda och smarta funktioner hos Bjällra of Sweden Åkpåse

Tar man loss pälskanten så ser man vad  Bjällra har gömt där bakom – en huva och två clips. Detta är för att locket till åkpåsen, som alltså är helt avtagbart, ska kunna lossas från bakstycket och användas separat som ett överdrag för bärsele. Lär funka även på bärsjal! Clipsen sätter man fast i bärselens axelremmar och den lilla huvan kan förstås träs över barnets huvud. I lockets fotända finns en dragsko. Som överdrag kan man dra åt dragskon, så att locket smiter åt lite mer runt barnets fötter. På lockets framsida finns också små tryckknappar, så att man kan vika ned den övre kanten om man vill göra locket lite kortare. Väldigt bra funktion om man har ett barn som är vaket och vill kunna titta ut lite mer, eller som kanske ändå är mer påklädd på överkroppen.

Så sitter Bjällra of Sweden Åkpåse i barnvagnen

Så sitter Bjällra of Sweden Åkpåse i barnvagnen

Bjällra of Sweden sitter mest glidfritt i vagnar där den kan träs över ryggstödet, och funkade därför bra i Bugaboo Donkey på bilderna ovan. Åkpåsen känns väldigt rymlig och min ettåring fick plats med stora marginaler både i längd och bredd. Tjockleken är också bra. Bjällras åkpåse funkar vid kyligare plusgrader men håller varmt också vid några minus. Personligen är pälskanten den enda detaljen jag inte kommer överens med. Dels estetiskt – men det är bara en smaksak. Dels tyckte jag att pälskanten skymde sikten över mitt barn. Den är så fluffig så jag såg helt enkelt inte hennes ansikte när jag hade kanten på. Med den av hade vi ögonkontakt igen. Och då blev det ännu tydligare att Bjällra of Swedens åkpåse har ett lock som är långt och ger en bra täckning över barnets kropp – precis som man vill ha det!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Bjällra of Sweden åkpåse hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar