Emmaljunga NXT60

av Anna
Recension av Emmaljunga NXT60

Recension av Emmaljunga NXT60

Pris: Ordinarie pris för NXT60 med sitt- och liggdel är cirka 11,000 kr. Denna vagn är ett recensionsexemplar från Emmaljunga.
Tillbehör:  Babyskyddsadaptrar, regnskydd, åkpåse, sittdyna och andra tillbehör kan köpas till separat.
Typ av vagn: Duovagn.

En del barnvagnstillverkare uppdaterar sina barnvagnar på en kalenderbasis, vilket innebär att deras vagnsmodeller finns i olika årsmodeller. Ibland är skillnaden mellan två årsmodeller minimal. Ibland har man gjort stora förändringar. Andra tillverkare släpper istället uppdaterade versioner av vagnarna så snart konstruktionen eller funktionerna har uppdaterats. Ett exempel på en sådan tillverkare är Bugaboo. Och ett väldigt bra exempel på en tillverkare som jobbar med årsmodeller är svenska Emmaljunga.

Min första recension av Emmaljunga NXT60 publicerades i början av 2018, och vagnen släpptes under andra halvan av 2017. Så modellen är fortfarande relativt ny i Emmaljungas sortiment. I början av sommaren 2020 publicerade jag min uppdaterade recension av Emmaljunga NXT90. I och med att NXT60 också förändrats en hel del sedan release så har jag nu testat om även denna populära modell från Emmaljunga. Som, i mitt tycke, borde vara mer populär än det faktiskt är – för det här är en riktigt bra barnvagn.

Emmaljunga NXT60 i siffror

Vagnen jag har testat är en Emmaljunga NXT60 årsmodell 2020. Chassit har punkteringsfria däck. Jag har använt vagnen med både den ergonomiska NXT Ergo-sittdelen och med den vanligt NXT Flat-sittdelen. Jag har även testat den tillhörande NXT-liggdelen på chassit.

Maxvikten i Emmaljunga NXT60 är numera 22 kg i sittdelen, samt precis som tidigare 9 kg i liggdelen. NXT är 58 cm bred över bakhjulen. NXT60 med sittdel väger knappt 14 kg. Fäller man ihop chassit så mäter jag det till 85 x 58 x 25 cm, det är med hjulen på. NXT60 har ett ställbart handtag som kan justeras i en mängd olika höjder mellan 50 och cirka 115 cm.

Skillnaden mellan äldre och nyare Emmaljunga NXT60

För den som undrar över hur olika årsmodeller skiljer sig åt så har Emmaljunga NXT60 bland annat uppdaterats med följande sen den första modellen:

  • Ergosittdelen har blivit längre i ryggstödet och därmed rymligare
  • Handtaget har fått en annan form
  • Förbättrade kullager för smidigare rull
  • Omgjort chassit med enklare hopfällning
Emmaljunga NXT60 med ombonad liggdel

NXT60 med mysigt ombonad liggdel

Jag har sagt det förr och säger det igen, ingen kan skapa mysfaktor i en liggdel så som Emmaljunga kan. Den mjuka madrassen är tjock och inbjudande att lägga ned sin bebis på. Det ljusa fodret är måhända en aning opraktiskt (i synnerhet om man har äldre syskon i familjen, som gärna håller i liggdelen med smutsiga vantar). Men det skapar i alla fall ett ljust och härlig sovutrymme i vagnen, som verkligen känns mysigt.

Liggdelen är enkel att lossa från chassit. På undersidan av dess fotända finns en spärr som ska pressas in samtidigt som man drar den mot sig. Sedan kan man bara lyfta liggdelen rakt upp. I suffletten finns ett inbyggt bärhandtag som kan man bära liggdelen med, även när bebis ligger i. I sufflettens bakre stycke finns en dragkedja man kan öppna. Under tyget finns ett lager meshnät. När tyget viks åt sidan kan man blotta meshnätet och på så sätt släppa in mer luft. En smart funktion att använda sig av när det är varmt ute.

Jag gillar också liggdelslocket på NXT-liggdelen. Dels kan det tas loss helt. Dels har det dragkedjor i sidorna. Det innebär att man kan öppna upp liggdelen och vika locket nedåt för att komma åt barnet utan att behöva lossa locket helt och hittat en lämpligt plats att lägga på det. Den typen av detalj som kan låta som en petitess men som kan vara så uppskattade i vardagen med bebis.

Emmaljunga NXT Flat eller Emmaljunga NXT Ergo, vilken sittdel ska man välja till NXT60?

Ska man välja Flat- eller Ergosittdel?

Emmaljungas NXT-vagnar är alla, med undantag för något bortglömda sulkyn NXT30, del av samma system. Det innebär att alla NXT-modeller använder samma sitt- och liggdelar. Och att det finns olika sorters sittdelar, båda ergonomiska sittdelar och vanliga sittdelar, av Emmaljunga kallad Flat. Det finns även fler bilder på NXT Flat-sittdelen i min recension av Emmaljunga NXT90.

I mitt tycke är det till största delen en smaksak vilken sittdel man ska välja. Jag rekommenderar gärna att läsa igenom mitt inlägg om de generella skillnaderna mellan ergonomisk och vanlig sittdel. För en fördjupning i skillnader och likheter mellan just Emmaljungas olika NXT-sittdelar så finns en utförlig jämförelse i min recension av syskonvagnen Emmaljunga NXT Twin.

Kortfattat kan man konstatera att båda sittdelarna är vändbara, har ställbart fotstöd, förlängningsbar sufflett, svängbar bygel och kan vinklas mellan sitt-, vilo- och liggläge. De har även samma maxvikt – 22 kg.

Recension av Emmaljunga NXT60 med Flat-sittdel

Emmaljunga NXT60 med Flat-sittdel

Flat-sittdelen är den vanliga sittdelen, där ryggstödet kan vinklas ned till ett fullt, plant liggläge. Som jag ser det är fördelarna med NXT Flat just det fulla liggläget, för de barn som gärna vill sova på sidan eller på magen i vagnen. Det innebär också att man skulle kunna skippa liggdelen och använda vagnen med sittdelen från födseln, med en liten och smal mjuklift i.

Flat-sittdelen är något större än ergosittdelen, men bara i sittläge. Som bilden längst ned till höger i collaget ovan visar så viks övre kanten av ryggstödet uppåt, för att skapa ett skydd runt det sovande barnets huvud, när ryggstödet fälls ner. I liggläge är alltså de båda sittdelarna likavärdiga i sitt utrymme för barnet.

Vad jag ogillat med Flat-sittdelen är att jag tycker att den kan vara svårare att lossa från chassit än vad den ergonomiska sittdelen är. För min man, som är klart starkare i nyporna än vad jag är, så går det alltid på första försöket att trycka in spärrarna i sittdelens sidor. Medan jag måste kämpa och ta i rejält. Faktiskt lite för mycket för min smak.

Recension av Emmaljunga NXT60 med ergonomisk sittdel

Emmaljunga NXT60 med Ergo-sittdel

Den ergonomiska sittdelen är lite mindre i sittläget, men erbjuder samtidigt ett bättre sittstöd för de mindre barnen – i synnerhet när man precis bytt från liggdelen. Ergosittdelen kan ställas i fyra olika lägen och det är väldigt lätt att vinkla den. På baksidan av sittdelens ryggstöd löper en bågformad spärr som man drar uppåt, mot sig för att låsa upp sittdelen. Med samma hand kan man sedan ändra sittdelens läge.

Min upplevelse är att vagnen känns lite nättare med den ergonomiska sittdelen på. Jag tycker också att den är lite mindre krånglig. Till skillnad från med Flat-sittdelen så behöver man inte justera suffletten genom att öppna och stänga dragkedjor när man ska ändra mellan sittläge och liggläge. Det är också väldigt lätt och smidigt att lossa NXT Ergo från chassit. På sittdelens sidor sitter öglor som man drar uppåt och vips är sittdelen lös. Någon särskilt fingerstyrka för att lyckas behövs inte.

Så stora barn ryms i Emmaljunga NXT60

Så stora barn ryms i Emmaljunga NXT60

Min strax under meter långa treåring sitter bra i NXT60 med ergonomiska sittdel, även med åkpåse i. Det finns lite utrymme kvar för att växa men vid fyra år kommer sittdelen troligtvis kännas för trång för henne.

I den vanliga Flat-sittdelen är sittutrymmet ett helt annat. Där kan min sexåring fortfarande sitta bekvämt. Det är precis att suffletten kan fällas ut över hans huvud och han skulle aldrig rymmas i liggläget. Men i vanligt sittläge, så han kan ha fötterna mot chassit istället för på sittdelens eget fotstöd, så sitter han riktigt bra.

Så å ena sidan blir båda sittdelarna lite små i liggläge vid strax efter 3 år. Exakt när beror givetvis mer på längd och storlek på barnet än på en precis ålder. Å andra sidan så är användningstiden för sittläget mycket längre i Flat-sittdelen.

Emmaljunga NXT60 har ställbart knäledshandtag

Handtag som kan justeras i höjd och vinkel

En något unik funktion hos NXT60 och NXT90 är att handtaget kan justeras på så många olika sätt, både med teleskopled och med knäled. Knäledshandtaget vinklas genom att man trycker in de båda knapparna på sidan av handtaget. Sedan kan man böja handtaget till i princip vilken position som helst. Det gör det väldigt enkelt att hitta ett bekvämt läge. Det innebär också att föräldrar som är väldigt olika långa får en chans att båda kunna hitta en handtagshöjd som passar dem.

Emmaljunga NXT60 med justerbart teleskophandtag

Kompakt chassit som är smidigt i små hissar

Ett annat plus med att handtaget kan vikas in är att det i ett huj gör vagnen mycket kortare. En funktion jag ofta haft stor glädje av på en trång buss eller tunnelbana, när man behöver blir kompakt för att få plats och slippa känna sig mer i vägen än nödvändigt. Att chassit även har en teleskopled underlättar ytterligare för detta.

Förutom att vinklas kan NXT60 handtag även höjas och sänkas i flera olika steg. Helt infällt och i kortaste läget så är NXT60 inte längre än avståndet mellan och framhjul. Det gör att den går in i många små hissar som kanske har en öppning på 60 cm, men som inte är så djupa.

Att höja och sänka handtaget görs genom att man öppnar upp den gråa spärrarna nere vid fästet till sitt- och liggdelen. Sedan drar man handtaget till önskat höjdläge och trycker fast spärrarna igen. Det är enklare att vinkla handtaget i olika positioner än att höja och sänka det. Jag väljer alltid att ha teleskopleden i högsta läget. Och sedan justerar jag med knäleden mellan olika höjder beroende av hur jag ska köra vagnen.

Emmaljunga NXT60 Lounge med punkteringsfria hjul

Punkteringsfria hjul som kan låsas

NXT60 kan köpas med olika typer av hjul, både luftfyllda och punkteringsfria. De punkteringsfria hjulen jag har testat ger en körkänsla som är väldigt snarlik den med lufthjul. De känns inte hårda eller stötiga, samtidigt som man slipper allt underhålla med att pumpa till rätt luftryck. Man behöver inte heller oroa sig för punkteringar.

Alla fyra hjul på Emmaljunga NXT60 är väldigt enkla att ta av från chassit, om man vill göra vagnen riktigt liten för att packa in i bilen. De svängbara framhjulen kan låsas i fast läge, vilket gör vagnen lite mer stabil att köra genom terräng eller i snö.

Emmaljunga NXT60 har lättåtkomlig varukorg men hård, vass broms

Lättåtkomlig varukorg och rejäl fotbroms

Jämfört med NXT90 så är varukorgen på Emmaljunga NXT60 något mindre. Jag skulle dock inte kalla den liten, men det beror möjligtvis på att jag har kört andra duovagnar med betydligt snålare om packutrymme. Jag får med lätthet in både en skötväska, regnskydd, lås för vagnen och lite annat smått och gott.

Det här är inte typen av varukorg som man lätt och ledigt ställer in en hel matkasse i. Men det är inget problem att handla middag med NXT60. Väljer man bort kassen och lassar in matvarorna en och en i varukorgen så får man in riktigt mycket. Jag gillar också att jag enkelt kan komma åt varukorgen från alla fyra håll. Då hittar man snabbare den specifika grej man letar efter.

Fotbromsen på Emmaljunga NXT60 är rejäl. Jag ska vara uppriktig med att jag inte är helt förtjust i de här bromsarna som finns på NXT-vagnarna. Vintertid går de an. Men på sommaren, när i alla fall jag har sandaler, så är det riktigt obekvämt att använda fotens ovansida för att pressa upp bromsen ur låst läge. Bromsen kant är nämligen smal och vass och skär gärna in i huden. Samtidigt är det bra att den är rejäl, för man känner direkt om man lagt i den ordentligt. Och att trampa bromsen nedåt är enkelt – året runt.

Så fäller man ihop Emmaljunga NXT60

Så fäller man ihop Emmaljunga NXT60

Som jag nämnde inledningsvis i recension så är fällningen en av de större förändringar som Emmaljunga på NXT60 sen den första versionen av vagnen hade sin release. Numera fälls NXT60 enligt samma princip som NXT90, istället för som tidigare med en spärr nere vid varukorgens bakre kant. Emmaljunga NXT60 kan fällas med sittdelen på. Jag tycker dock att själva fällningen blir betydligt bökigare då, och har föredragit att snabbt lossa sittdelen från vagnen för att sedan fälla ihop chassit separat.

Efter att ha lyft av ligg- eller sittdelen så ser man tydligt de spärrar och knappar som används för att chassit ska kunna fällas. På den svarta kolven på stången som löper tvärsöver chassit finns en grå knapp som man håller in. Därefter drar man kolven mot mitten, mot den gråa lilla spärren. Den lilla spärren, som man samtidigt drar mot den svarta kolven. Det låter lite invecklat men det är en rörelse man avklarat på någon sekund när man lärt sig hur man ska göra. Så fort chassit är upplåst så drar man stången uppåt och framåt. Därpå viker NXT60 ihop sig till ett väldigt platt format.

Emmaljunga NXT60 ihopfälld med sittdel och liggdel

NXT60 hopfälld med sitt- och liggdel

Det är inte bara i små hissar som NXT60 är ett bra barnvagnsval. Eftersom den kan packas ihop så pass kompakt funkar den ofta väldigt väl även med små bilar. På bilderna ovan har jag placerat chassit underst, så som jag skulle göra i bilen med då sitt- och liggdelar är mycket mer smutskänsliga. Sedan har jag lagt liggdelen, Flat-sittdelen och ergosittdelen ovanpå, för att visa ungefär hur mycket utrymme Emmaljunga NXT60 tar upp i bilens bagage. Bara chassit blir 85 x 58 x 25 cm stort ihopfällt.

Bilden nederst till vänster i collage ovan visar den grå spärren som sitter på chassit insida, ofta lite lätt dold av varukorgen. När man fäller ihop NXT60 så låser sig chassit automatiskt, så man kan lyfta det utan att det börjar veckla ut sig. När man ska fälla upp NXT60 igen så placerar man chassit plant, böjer ut spärren och sedan är det bara att lyfta uppåt för att vagnen ska fälla ut sig. Det sista steget är att man får trycka ned mittstången igen, så den klickar i låst läge och vagnen är säker samt redo att rulla.

Så funkar Emmaljunga NXT60 i terräng och i stan

NXT60 i stadsmiljö och kollektivtrafik

En stor fördel med Emmaljunga NXT60 är att vagnen känns så nätt och smidig. Oavsett i vilket sammanhang jag har använt vagnen i, så upplever jag aldrig att jag och vagnen som ett ekipage tar upp mer plats än vi måste. Och det är väldigt positivt om man rör sig i stadsmiljö, åker buss och tunnelbana, har liten hiss, ofta går i butiker där det är trångt i gångarna och så vidare.

Men det är inte bara storleken på NXT60 som gör den lämplig i stadsmiljö. Det faktum att vagnen är så lättrullad, vilket bara förbättrats på senare versioner av modellen, innebär att man inte drar sig för att manövrera runt där det är tight om plats. NXT60 kan snurras runt på plats och kan aldrig krånglig eller klumpig att svänga.

Allt om barnvagnars omdöme av Emmaljunga NXT60

Körkänslan i Emmaljunga NXT60

Vi bor ett bokstavligt stenkast från ett stort naturreservat, men också 20 minuter från Stockholm city. NXT60 är en vagn som fungerar mycket väl i dessa helt olika miljöer. Framkomligheten i snö och terräng är generellt bättre ju större hjul en barnvagn har, varför NXT90 skulle varit att föredra om man kör mycket i skog och mark. Ofta tycker jag dessutom att lufthjul, på sådant underlag, är bättre än punkteringsfria. Men om ens promenader i terräng handlar just om grusväg eller elljusspår i skogen, då räcker det utmärkt med en NXT60 med punkteringsfria hjul.

Visst finns det ännu mindre och nättare vagnar. Men då får man oftast även gå ned rejält i framkomlighet, för att hjulen är små eller av sämre (billigare) material. Det väldigt härliga körkänslan i kombination med att vagnen är så pass kompakt är ekvationen som jag tycker mynnar ut i att Emmaljunga NXT60 är en riktigt bra duovagn. Jag älskar att välja NXT60 för långpromenader, jag blir varken trött i benen eller i armarna av att gå ett par timmar non stop. Vagnen styrs mycket enkelt med en hand på handtaget, även med ett tyngre barn i sittdelen och en fullproppad varukorg.

Mitt omdöme av Emmaljunga NXT60

Min uppfattning är att NXT90 är det populärare valet framför NXT60. En vanlig kritik mot NXT60 är att handtaget är för smalt, inte sett till omkrets utan sett till hur brett isär man kan hålla händerna. Jag har aldrig upplevt det som ett problem men jag kan förstå varför man väljer bort NXT60 om det känns obekvämt, att händerna hamnar för tätt. NXT90, med dess större hjul, innebär ju också mer möjlighet till terrängkörning.

Men utöver dessa egenskaper så är NXT60 en given favorit i min bok. Vagnen är kompakt uppfälld och ihopfälld. Den kan göras superkort och är perfekt för små lägenheter och trånga hissar. Den har körkänsla som vilken stor duovagn som helst, med ett underbart rull och en lättsvängdhet som verkligen inbjuder till att hela promenaden ska bli så smidig som möjligt. Priset man får betala för en komplett NXT60 duo är, i mina ögon, riktigt bra och då får man en kvalitetsvagn för pengarna.

Jag är mycket nöjd med hur Emmaljunga har valt att uppdatera NXT6060 och med årsmodell 2021 på väg ut i butik såhär under hösten 2020 så hoppas jag att fler får upp ögonen för en modell jag tycker förtjänar mycket mer uppmärksamhet.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Emmaljunga NXT60 hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

47 kommentarer

Ann 25 september, 2020 - 12:01

Hej!
Vilken sittvagn skulle du säga är bäst. Jag vill inte ha en sulky utan en smidig sittvagn som klarar olika underlag då jag bor uppe i Norrland. Är inne på Britax Smile 3, men finns det någon annan du tycker är bättre?
Tack på förhand:)

Reply
Anna 5 oktober, 2020 - 10:25

Hej Ann,
du tänker en vändbar sittvagn då alltså? Det är nog mycket hjulen som avgör, så stora som möjligt och gärna luftfyllda. För ideal framkomlighet i snö är nog fyra fasta hjul det allra bästa. Smile III kan nog funka helt okej, annars kanske en Emmaljunga Super Viking med lufthjul?
/Anna

Reply
Malin 19 oktober, 2020 - 18:51

Förstår jag det rätt att flat-sittdelen inte har ändrats något mellan 2017 och 2020?

Reply
Anna 20 oktober, 2020 - 09:00

Hej Malin!
Greppet på baksidan, alltså spärren för att vinkla ryggstödet, har ändrats. Sen vet jag faktiskt inte om det är något annat som har ändrats, jag har för mig att de gjorde något med fotstöden inför NXT Twin, men minns inte exakt.
/Anna

Reply
Maria 21 oktober, 2020 - 22:03

Hej!
Vi har en city cross från 2016. Vet du om den liggdelen och sittdelen är kompatibel med nxt 60-chassit?

Reply
Anna 22 oktober, 2020 - 07:28

Hej Maria!
Nej, tyvärr. På NXT-vagnarna passar bara NXTs egna ligg- och sittdelar, inga delar från andra Emmaljunga-modeller är kompatibla.
/Anna

Reply
Diana 24 oktober, 2020 - 16:43

Hej! Ser att det kommit ut NXT60 2in1, är det något du har testat än?

Reply
Anna 26 oktober, 2020 - 16:25

Hej Diana!
Jag har inte testat det än men planen är att kunna göra det, jag väntar dock på besked från Emmaljunga om när det kan bli av!
/Anna

Reply
Johanna 30 oktober, 2020 - 18:02

Hej! Stort tack för en fantastisk blogg. Är på väg att flytta till en lägenhet med en hiss där vår nuvarande Bugaboo Fox tyvärr precis INTE går in på längden (bakhjulen tar i innerdörren på hissen). Har googlat som en vansinnig och tror att NXT60 är något mindre (dvs kortare) än Fox. Tror du det stämmer?

Reply
Anna 6 november, 2020 - 15:48

Hej Johanna!
Jag har inga exakta mått men går jag på magkänsla så är jag benägen att hålla med. Min upplevelse är att man kan få NXT60 bra mycket kortare än de flesta andra duovagnar. Jag vet många som väljer NXT60 just för att de har en så liten hiss!
/Anna

Reply
caroline 14 november, 2020 - 08:37

Bugaboo Fox 2 eller Emmaljunga NXT 60? Vi väntar första barnet och har svårt att bestämma oss. Bor i stad, lär promenera mycket, främst på asfalt/bra grusvägar. Bor dock norrut så en del snö på vintern. Vi lutar nog mot Bugaboo men inte helt lätt detta 😀
Mvh
Caroline

Reply
Anna 15 november, 2020 - 19:15

Hej Caroline!
Det är två ganska olika vagnar men ändå likvärdiga, om du förstår hur jag menar. Jag tror de fixar snö ungefär lika bra. Skulle jag med kniven på strupen behöva utse en av dem som bättre i snö/terräng skulle jag väl säga NXT60 (med lufthjul) eftersom den har lite mer tyngd och tryck i sig. Men är det plogat kommer Fox också funka bra. Jag skulle helt enkelt välja den du gillar bäst, båda är bra vagnar!
/Anna

Reply
anna 25 november, 2020 - 08:41

Hej Anna,

Vi bor centralt i Örebro och är så himla sugna på Emmaljunga NXT90. Nu har vi hittat en med punkteringsfria hjul men är osäkra på om de har tillräckligt med mönster för oss, vi har tidigare tittat på outdoor-variant av däck. Vi kommer mestadels gå på grusvägar och asfalt, men kommer enstaka gånger gå på skogsstigar. Skulle du säga att de däcken som du har testat i denna recension skulle räcka för det?

Tack för en bra blogg, perfekt för oss som ska bli föräldrar för första gången 🙂

Med vänliga hälsningar
Anna

Reply
Anna 1 december, 2020 - 16:18

Hej Anna!
Ja det räcker absolut väl även för skogsstigar tycker jag, jag har aldrig haft problem med grepp eller så men den typen av hjul. Upplever att materialet har störst påverkan. Billiga plasthjul eller sämre EVA-hjul brukar bli stela när det är kallt, då slirar man tyvärr ofta runt i is och snö. Men det problemet har inte Emmaljungas hjul!
/Anna

Reply
Angelica 16 december, 2020 - 22:27

Hej!
Vi har en fox2 i dagsläget som vi inte trivs med, det skumpar alldeles för mycket nu när dom har sandat asfalten (och på grusvägar) och dottern är tyvärr lättväckt så det funkar verkligen inte. Skulle du säga att en nxt60 är ett bra alternativ då? Har tittat på nxt90 och superviking men är rädd att dom ska kännas klumpiga, älskar gunget i superviking men det som är viktigast är att vagnen går mjukare över grus ☺️

Reply
Anna 31 december, 2020 - 16:04

Hej!
NXT60 med lufthjul ger absolut ett mjukare rull än Fox skulle jag säga. Vet att Emmaljunga slutat med lufthjul på årsmodell 2021 men det finns att köpa begagnat och även om man kör med foamhjul så är det ju något mer fjädring i chassit. Men exakt samma mjukhet som SV har den ju dock inte.
/Anna

Reply
Emilia 26 januari, 2021 - 22:24

Hej!
Vet du från och med vilken årsmodell som uppdateringarna gjordes på nxt 60?
Mvh Emilia

Reply
Anna 29 januari, 2021 - 15:58

Hej Emilia!
Emmaljunga brukar ju ändra sina vagnar lite varje år, men de stora förändringarna med handtaget och hur vagnen fälls ihop tror jag kom på årsmodell 2019, som kom hösten 2018. Det fanns iaf på årsmodell 2020, som jag ju testat i denna recension.
/Anna

Reply
Yulia 7 mars, 2021 - 13:07

Hej,

Tack för en jätte bra artikel! När ändrade Emmaljunga max barnvikt på vagnen från 15kg till 22 kg? Tål nxt60 som köptes i hösten 2019 barn på 22kg?

Reply
Anna 9 mars, 2021 - 09:55

Hej Yulia, om jag minns rätt kom det på årsmodell 2019 som släpptes hösten 2018? Så en köpt hösten 2019 ska ha den högre maxvikten.
/Anna

Reply
Jessica 6 april, 2021 - 18:20

Hej
Hade till sonen när han föddes köpt fox 2. Men fick så ont i handlederna trots att man låste framhjulen.
Köpte en Emmaljunga edge duo med Classic chassit. Super nöjd. Så skön att köra med sina fyra fasta lufthjul på ojämnt underlag. Och tar sig obehindrat fram överallt!
Sålde foxen då sonen när det var dax för sittdel inte gillade ergonomisk utan vill ligga lite på sidan.
Har dock kommit fram till att edge är alldeles för otymplig i bilen och har nu börjat titta på en smidig bilvagn som kommer rulla i shoppingvaruhus och även på semestrar.
Vill på denna ha svängbara hjul eftersom underlaget mestadels kommer vara plant och bra och för att lätt kunna svänga i varuhus.
Smidig ihopfälld så man får plats med resväskor och packning på semester/ mycket shopping, vändbar sittdel och plant liggläge är de främsta kraven.
Har tittat på NXT60 F.
Med dottern för 4 år sedan hade jag Bugaboo bee +. Och var nöjd. Främst att dottern själv kunde gå i och ur själv (nu har ju många vagnar swing away bygel) och att den var vändbar så vi kunde se varandra. Något ranglig i chassit.
Men tycker Bugaboo är en dyr vagn att ha som andra vagn. Daglig vagn kommer fortsatt vara edge.
Vilken skulle du rekommendera så jag inte låser mig vid att bara se NXT60.

Reply
Anna 13 april, 2021 - 11:52

Hej Jessica!
Skulle tipsa dig om att kolla på mina tips i detta inlägg: https://ombarnvagnar.com/2019/11/topplista-11-sma-vandbara-sittvagnar/
NXT60F är ju ändå en ganska stor vagn, vill du komma ned lite i storlek när vagnen är hopfälld så skulle jag kolla på Cybex Talos S Lux eller kanske Joolz Hub?
/Anna

Reply
helena 30 april, 2021 - 07:01

Hej! Funderar på en Emmaljunga nxt60 ergo.. vet du vad som skiljer sittdelen mellan ergo och NXT60 2-in-1? mvh helena

Reply
Anna 9 maj, 2021 - 16:09

Hej Helena!
Främst skillnaden när man har de båda som sittdel, är att 2-in-1 sittdelen inte har ställbart fotstöd! Vilket vanliga ergosittdelen ju har.
/Anna

Reply
Julia 30 juli, 2021 - 01:29

Hej
Jag har en fråga gällande fox 2 och Emmaljunga nxt60, vet du om det skiljer sig mycket viktmässigt mellan vagnarna? Har försökt googla flera gånger men det står ingenstans vad foxen väger med liggdel vs sittdel,

Anledningen till frågan är att jag bor i ett vanligt villaområde i Stockholm så det är mest gräsmattor och grusvägar jag kommer köra på, nån uppförsbacke vill därför inte ha en allt för tung vagn. Men tycker båda vagnarna verkar likvärdiga kvalitetsmässigt.

tack på förhand!

Reply
Anna 1 augusti, 2021 - 12:11

Hej Julia, det här är info tagen från Bugaboos sida:

”How much does the Bugaboo Fox 2 weigh? In the lighest configuration (chassis, wheels, seat), the Bugaboo Fox 2 weighs only 9.9 kg/21.8 lbs. When fully assembled (including sun canopy, underseat basket, carry handle) it weighs 12.2 kg/26.9 lbs.”

Jag tror vikt med liggdel är ungefär samma som med sittdel! Upplever Fox som lättare än NXT60 om jag lyfter vagnen, men upplever ingen skillnad när jag kör dem.
/Anna

Reply
Sanna 2 augusti, 2021 - 18:04

Hej!
Tack för otroligt bra recensioner, din blogg var avgörande vid mitt förra vagnköp. Vagnen jag köpte då var Emmaljunga Viking som jag varit nöjd med. Jag gillar att Emmaljunga är tillverkade i Sverige, verkar ha bra policys gällande kemikalier, miljö m.m. Nu är det dags för ny vagn och jag har ett par funderingar som jag tänkte testa om du har svar på. Jag har tittat framför allt på Emmaljunga NXT60 då jag uppfattar att den är mest motsvarande Viking av deras nya modeller, har jag uppfattat det rätt? Dock råder ett stort frågetecken. Jag läste på en återförsäljares hemsida att liggdelen inte får användas som lift. Jag frågade i en butik om det får plats en mjuklift i den och säljaren sa att det är tveksamt. Hur är det då menat att man ska använda vagnen om man bor i lägenhet utan hiss? Är den helt enkelt inte ett rimligt alternativ då? Jag har försökt hitta kontaktuppgifter direkt till Emmaljunga för att fråga men hittar inga på deras hemsida. Jag hittar inget i manualen på deras hemsida om huruvida liggdelen kan användas som lift eller ihop med en mjuklift.
Med vänlig hälsning, Sanna

Reply
Anna 4 augusti, 2021 - 11:29

Hej Sanna!
Detta var väldigt märkligt. Jag vet inte om Emmaljunga ändrat något inför årsmodell 2022, som väl precis har/ska börja säljas. Men på alla andra versioner av liggdel till NXT90 och NXT60 så har liggdelen absolut gått att använda som lift, den har inbyggt bärhandtag i suffletten och en maxvikt på 9 kg. Samma info står tex här: https://www.jollyroom.se/barnvagnar/barnvagnsdelar/liggdelar/duovagnar/emmaljunga-nxt-liggdel-2021-lounge-black?

Med det sagt så finns det absolut mjukliftar som funkar i NXT-liggdelarna, ett bra exempel är Najell SleepCarrier som funkar även i de minsta av liggdelar: https://ombarnvagnar.com/2021/01/liten-och-smidig-mjuklift-som-funkar-i-alla-vagnar/

Och absolut, av de vagnar Emmaljunga säljer idag så håller jag med dig om att NXT60 är mest lik Viking, även om de är rätt olika så är det ju samma koncept med att vagnen ska vara smal och smidig men ändå lite tålig.
/Anna

Reply
Elli 14 augusti, 2021 - 07:58

Hej Anna!
Jag måste börja med att säga hur bra är din blogg, jag älskar dina ärliga recensioner samt bilder du tar på olika platser!
Nu kommer min fundering…. Vi väntar vårt första barn i slutet av November / December. Jag själv är från Grekland och har aldrig kört barnvagn under svenska vintern! Din blogg har hjälpt oerhört mycket! Det är många som säger att vi får välja en barnvagn man kan köra på snö.
Vi bor i Växjö, staden får ganska mycket snö och grus under vintern, men den är oftast välskött. Vi letar efter en vagn man kan rulla fint i snö /grus på elljusspåret eller lättare terräng, och då och då på en grusväg i skogen. Dock vill vi även kunna gå i affärer med vagn. Vi bor i lägenhet utan hiss och vagnen ska stå på ingången. Vi är mellan Emmaljunga NXT60 och Cybex Priam / Talos. Jag tycker att Emmaljunga NXT90 är för stor för oss som bor mitt i stan.
Jag undrar tror du som har provat båda nxt60 och priam / Talos? Tack på förhand! 🙂
Med vänliga hälsningar, E.

Reply
Anna 25 augusti, 2021 - 13:46

Hej Elli! Och stort tack för de fina orden om bloggen, så roligt att höra!
Jag tycker ni gjort ett bra urval av vagnar, skulle jag tipsat om någon mer att titta på så skulle jag säga Britax Smile III, iom att den också är smal och har rejäla (luftfyllda dessutom) hjul. Av Cybex-modellerna är Talos kanske det något bättre valet, den har lite mer fjädring och lite rejälare hjul, men Priam är samtidigt kanske lite smidigare. NXT60 är ju toppen iom att man kan trycka in handtaget så långt, så den kan bli väldigt kompakt.

Jag skulle säga att det egentligen mest är en smaksak vilken vagn ni ska välja. Om ni tycker körkänslan är bra och sen hur vagnen funkar att fälla ihop och hantera i övrigt. Om du menar att vagnen ej kommer stå i lägenheten så är ju ett tips att skippa att köpa liggdel och istället använda mjuklift, det är lättare att bära upp. Men man kan ju även ha mjuklift i liggdelen!
/Anna

Reply
Nataly 25 september, 2021 - 07:50

Hej Anna!
Undrar om handtaget på nxt60 är längre än nxt90?
Den ser längre och smalare ut på bilder.

Reply
Anna 28 september, 2021 - 12:42

Hej Nataly!
Det beror lite på, dels vad du menar med längre men också vilken version av NXT60 och NXT90 du jämför – då handtaget på båda vagnarna har förändrats genom åren! Men generellt kan man komma längre från vagnen med NXT60!
/Anna

Reply
Theresia 23 oktober, 2021 - 19:45

Hej, tack för en väldigt bra blogg! Vilken åkpåse har du i NXT60 vagnen som är på bilderna ovan? Tack på förhand!

Reply
Anna 28 oktober, 2021 - 21:47

Hej Theresia!
Hm, jag tror det är en Voksi Explore-åkpåse, inte helt hundra på om det var den modellen men från Voksi är den i alla fall.
/Anna

Reply
Anders 1 mars, 2022 - 13:40

Hej! Vet du om de större NXT90 hjulen skulle passa på NXT60 ? Vi vill ha lite större hjul som fungerar bättre i terräng och ej skumpar lika mycket.

Reply
Anna 13 mars, 2022 - 13:39

Hej Anders! Ja jag har inte testat det själv, men har sett bilder på NXT60-vagnar med NXT90-hjul, så rent tekniskt ska det funka att göra så!
/Anna

Reply
Anna 28 mars, 2022 - 20:27

Hej Anna! Vad jag har spenderat tid på din blogg, uppskattar den så. Nu ska jag köpa min första duovagn och står mellan två vagnar. Jag trodde, fram till idag, att Emmaljunga Viking kan vara den enda vagnen som får plats i vår hiss både för att den kan göras kort på längden och är smal på bredden. Joolz Hub har jag provat och den blev för lång på längden och Cybex Priam för bred. Men idag provade jag även Emmaljunga NXT60 i hissen, som också varit bland topp 3 av vagnar jag är intresserad av, och den fick plats. Detta innebär att jag har två vagnar att välja mellan. Det går att få tag i Viking på andrahandsmarknaden, en årsmodell 2019 ligger på cirka 4000-5000 kr, årsmodell 2018 lite billigare. Lite svårare att få tag i en NXT60 årsmodell 2019 och framåt på andrahandsmarknaden märker jag, om jag förstår rätt så är det from 2019 som man gjorde lite större uppdaterar på NXT60? Givetvis är jag öppen för att köpa en ny vagn också, är mest mån om prisvärdheten här. Vi bor i centrala Stockholm så mycket city och asfalt blir det, men vill gärna kunna använda vagnen på grusvägar och elljusspår då vi spenderar en hel del tid på ”landet”. Vet du vad de främsta skillnaderna är mellan Viking och NXT60 och vad är dina rekommendationer? Har jag missat några frågeställningar här? Tack på förhand! /Anna

Reply
Anna 14 april, 2022 - 19:47

Hej Anna!
Ja NXT60 är extremt bra för små hissar, verkligen fenomenalt hur kompakt man kan få den om man måste! Jag gillar ju Viking också men jag skulle valt NXT60 rakt av, det är ändå en modernare vagn med i mitt tycke bättre funktioner. Tex vad gäller hopfällning. Sen är nog Viking, iaf om man har lufthjul på, lite bättre i terräng. Men med rätt hjul på NXT60 är den inte dålig i terräng heller, grus och elljusspår är inte ett problem! Så jag skulle valt NXT60!
/Anna

Reply
Petra 20 april, 2022 - 22:45

Hej.
Om du skulle välja mellan Viking, ny från 2019/20 eller en Nxt60 från 2021, vilken skulle det bli? Tacksam för hjälp.

Mvh Petra

Reply
Anna 3 maj, 2022 - 15:48

Hej!
Det beror helt på, dels vilket utföranden det är på båda vagnarna samt vilket skick de är. Dels på hur vagnen ska användas. En Viking med lufthjul är lite bättre för terräng tycker jag tex. Men för mig personligen skulle nog valet ändå falla på NXT60, tycker det är en väldigt trevlig och lättkörd vagn!
/Anna

Reply
Antonia 17 januari, 2023 - 20:47

Hej Anna! Vi har hittat secondhand NXT90 chassi + sittdel från 2020, och från en annan försäljare liggdel från år 2021. Vet du om den nyare NXT-liggdelen är kompatibel med 2020-chassit? Vi vill inte köpa dessa innan vi vet ifall de passar ihop.
Mvh Antonia

Reply
Anna 18 januari, 2023 - 12:44

Hej Antonia!
Om liggdelen är årsmodell 2021, så funkar den på ditt chassi. Är den årsmodell 2022, så funkar den inte. Emmaljunga brukar byta årsmodell under sommaren, så CIRKA om den är gjord innan eller efter juni 2021 är det som avgör.
/Anna

Reply
Gunnar Bjurel 27 januari, 2023 - 04:29

Tack Anna för superproffsiga recensioner. Ska köpa en sittvagn till mitt barnbarn och väljer mellan en Britax Smile 3 F och en Emmaljunga NXT60 med Flat-insats. Det blir nog en Emmaljunga om den finns i lager i någon affär i Stockholm när jag ger mig ut på köprunda i morgon, för vi har redan en Britax som vi har haft litet kvalitetsproblem på chassit med. Britaxen är dock bra på andra sätt och vårt lilla barnbarn (19 månader) gillar att sova i den; ibland även på natten. Men om jag förstått dina recensioner rätt så är Emmaljungan minst lika bra och jag hoppas även att den har något högre kvalitet på chassit som ju utsätts för en hel del påfrestningar när man drar omkring vagnen.
Mvh
Gunnar (81 år)

Reply
Anna 27 januari, 2023 - 10:53

Hej Gunnar, väldigt roligt att höra att du gillar bloggen! Jag tror absolut ni kan bli nöjda med en NXT60 F. Alla vagnar har ju sina barnsjukdomar men NXT-vagnarna har funnits ett bra tag nu och jag skulle säga att deras kvalitet är rätt stabil. Hoppas ni hittar en modell både ni och barnbarn trivs med!
/Anna

Reply
Gunnar Bjurel 28 januari, 2023 - 17:29

Hej igen Anna.
Jag hittade en NXT60 med den flata sittdelen i en affär och slog till på den. Den var av 2023 års modell och hade en del förbättringar jämfört med förra årsmodellen. Bl.a. så var styret bredare och av samma typ som på NXT90 och det tycker jag är både snyggare och känns mer stabilt att hålla i. Jag valde ett utförande som heter Outdoor Olive, med en tuff skogsmullegrön (eller militärgrön) färg som passar oss män och pojkbebisar klart bättre än de pastellfärgade varianter som mammorna ofta väljer. Jag är jättenöjd så långt och vagnen är mycket snygg och verkar ha det mesta som man kan efterfråga och känns väldigt stabil och är tyst i fjädringen när man kör den. Den verkar ta sig fram på de flesta underlag som vi har här nere i Mellansverige, men
om vi hade bott uppe i snörika Norrland så kanske jag hade övervägt att satsa ett par tusenlappar ytterligare för att få den större modellen NXT90. Då får man större hjul och fjädring på framhjulen och kan dessutom om man lägger till ytterligare pengar få fasta framhjul som är lika stora som bakhjulen.
Gillar Emmaljunga som för oss som har varit med litet i livet, är synonymt med barnvagnar.
//Gunnar

Reply
Johanna 3 november, 2023 - 00:14

Hej! Vad har du för åkpåse i denna nxt60? Jag har själv köpt en nxt60 men har så svårt att hitta rätt åkpåse.
Mycket tacksam för svar. (Första gångs förälder)
Mvh johanna

Reply
Anna 3 november, 2023 - 21:49

Hej Johanna!
På bilderna har jag en åkpåse från Voksi i vagnen. Jag minns faktiskt inte vilken exakt Voksi-modell det är dock, tyvärr!
Har tidigare även använt Elodies åkpåse i NXt60.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar