EasyGrow-åkpåsar: Nature och Flex

av Anna

Jag har skrivit om mitt första intryck av åkpåsarna Nature och Flex från Easygrow, men nu har vi hunnit använda dem vid åtskilliga tillfällen i allt från tio minusgrader till några få plusgrader. Åkpåsarna är recensionsexemplar från EasyGrow. Med både Nature och Flex ingår en förlängningsdel, skillnaderna mellan åkpåsarna är att Nature innehåller naturmaterial såsom dun medan Flex är tillverkat i konstmaterial och dessutom är töjbar på bredden.

Easygrow Nature och Easygrow Flex

Den översta bilden (1) är för att illustrera längden på åkpåsarna med förlängningen på. Enligt tillverkarens uppgifter är den utan förlängningen 98 cm lång och med den 130 cm lång, vilket stämmer väl överens med hur mina barn har suttit i dem. Jag vet inte hur vanligt det är med 130 cm långa, vagnsåkande barn men dessa åkpåsar kan gott och väl användas även som sovsäckar när barnvagnstiden är över.

Nästa bild (2) visar huvuddelen av åkpåsarna. De har bägge ett avtagbart tygstycke i huvudhöjd, en riktigt smart grej för alla som vet vilka fläckar det kan bli av små, svettiga barnhuvuden! Dessutom gör det åkpåsen mer lättvättad eftersom att det nog ofta kan räcka med att tvätta bara det vita skyddstyget. Nature såväl som Flex har en avtagbar fuskpälskant och öppnas med en dragkedja i mitten av åkpåsen. Locket är alltså inte helt avtagbart.

Förlängningar är också likadant konstruerade, som man kan se på sista bilden (3). De fästs vid åkpåsen med en dragkedja och vill man inte ha förlängningen så sätter man dit det andra, medföljande, bottenlocket på samma sätt. Den runda applikationen är både snygg men också smart, den förhindrar att det blåser in i åkpåsen där dragkedjorna möts. Överlag känns åkpåsarna genomtänkta tack vare dessa små detaljer och framför allt är de perfekt konstruerade för riktigt kallt väder.

Recension av Easygrow Nature

Easygrow Nature i Brio Go, med en 3,5-åring på drygt en meter i längd och knappt 15 kg i vikt. Åkpåsen hänger visserligen ut en bit nedanför fotstödet men eftersom att den sitter fast bra i vagnen så gör det inte, snarare ger det min son möjligheten att sträcka ut benen och ändå hålla sig varm. På bilden har han dessutom en vinteroverall på sig så åkpåsen är även rymlig i bredd och höll värmen väldigt bra – overallen var överflödig men behövdes förstås när det var dags för lek i snön. Det var drygt tio minus grader när bilden togs och isiga vindar men jag uppfattar det som att åkpåsen har ett bra vindstopp. Min son hade inga vinterskor på utan endast vanliga ullstrumpor och fötterna hade precis lagom temperatur.

Recension av Easygrow Flex

Easygrow Flex i Brio Smile, utan förlängningen på. Väldigt varm och skön är även denna åkpåse, men lite mer följsam och smidig i modellen än vad Nature är. Och om man som vi har en dunallergiker i familjer så kan det ju också av det skälet vara att föredra med en åkpåse som värmer med hjälp av downtouch istället för dun. Jag gillar att åkpåsen går att stänga igen så högt upp att man knappt behöver några ytterkläder, men att den ändå är så pass flexibel som namnet anger att det inte vara några problem för min dotter att röra på varken kropp eller armar.

Fästa Easygrow åkpåse i barnvagnen

Jag har egentligen inget att anmärka på dessa åkpåsar. Enligt min personliga smak är de snygga, de har passat i alla vagnar jag testat dem i (förutom de på bilden – Bugaboo Donkey), de är riktigt riktigt varma och de går att anpassa i längd och erbjuder mer på längden än vad alla andra åkpåsar jag har ägt har gjort. Det enda som skulle kunna förbättras är upphängningen. Åkpåsarna har antiglid på baksidan men mina barn är inga stillasittare så jag behöver bättre säkring. Jag har använt mig av D-ringar (som på bilden ovan) eller vanthållare för att hålla åkpåsen på plats. Jag skulle kunna önska en upphängningsficka eller någon annan lösning som gör att jag kan få åkpåsen att sitta helt fast på sin plats. Det finns en dragsko runt om huvuddelen av åkpåsen men den räcker inte riktigt till i det här avseendet.

Jag skulle framför allt rekommendera Easygrows åkpåsar, oavsett modell, till den som antingen är ute väldigt mycket, har barn som sover middag i vagn även vintertid eller som bor där det ofta är minusgrader. Åkpåsarna, utan förlängingen förstås, funkar även att använda i normalstora liggdelar så i teorin kan de användas från födseln och till 3+ år. I Stockholm där jag bor är det milt väder just nu, men vintern kan vara lurig och jag tror inte att åkpåsesäsongen är över en på några månader. Dessutom kommer det alltid fler vintrar så ett tips kan ju vara att vara ute i väldigt god tid och nu under senvinterns och vårens reor och kampanjer kanske investera inför nästa säsong.

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Elin 11 januari, 2013 - 14:55

Hej!
Jag är nu ute igen i barnvagnsdjungeln och tänkte kolla om du hade lust att ge mig lite råd. Min dotter är 9 månader och jag känner behovet av en ny vagn. Vi har idag en brio sing, som du vet är den ganska bred/stor att ha och göra med. Dock tycker jag att varukorgen är helt underbar.
Detta är mina behov, jag vill att en vagn som jag kan ha bakåtvänd. Det är jätte viktigt att jag kan se och prata med min dotter, det är bland det viktigaste. Sen skulle jag önska ha en lätt och smidig vagn. Vi reser mycket, främst med bil så det ska vara en vagn som är lätt att ta ur fälla ner osv. Vad skulle du rekommendera?
Tack på förhand!
Elin

Reply
Elin 11 januari, 2013 - 14:57

Glömde även säga att jag önskar vagn med ett helt handtag.

Reply
alltombarnvagnar 11 januari, 2013 - 22:26

Hej Elin!
Om du vill ha en vagn som funkar i ungefär samma terränger som din Sing så kanske du skulle titta på Brios nya vagn Smile? Den är ju som Sing, fast typ bättre i alla avseenden! Men om du är ute efter en mindre vagn så kanske du skulle titta lite på Bugaboo Bee? Dey är en väldigt bra resevagn/bilvagn/shoppingvagn. Liten och smidig, även i hopfällt läge, och den är vändbar!
/Anna

Reply
Erica 13 januari, 2013 - 19:04

Bra genomgång av åkpåsarna!

Reply
alltombarnvagnar 13 januari, 2013 - 22:06

Tack! 🙂
/Anna

Reply
Hilde Johansen 5 september, 2013 - 13:09

Hej,
Tack för mycket bra tips på åkpåser. Har nu testad Easygrow Flex och er mycket nöjd! TACK for tipset!

Reply
Anna 7 september, 2013 - 19:57

Hej, vad kul att höra! Hoppas du blir fortsatt nöjd!
/Anna

Reply
Laurela 20 november, 2013 - 10:47

Hej,
Jag har en son på 18 månader (90cm lång)som ska sova ute i vagnen när han är i förskolan. Vi bor i Skåne och nu har det börjat bli lite kallare (- 1 idag).
Vi har en Donkey med Bugaboo åkpåse nu, men har börjat titta på andra vagnar som kanske är lite rymligare så att man kan ha en varm åkpåse och ett barn med vinteroverall i, beroende på vädret.
Har fått tips att Emmaljunga vagnar ska vara bäst när det gäller bekvämlighet för barnet samt att de är rymliga. Sedan att Voksi åkpåsar alltid är ett bra val.

Har du några tips på vagn och åkpåse som kan satsa på?

Tack på förhand.

Grymt bra blogg, ska fortsätta läsa.

Reply
Anna 25 november, 2013 - 23:36

Hej Laurela, just Emmaljunga är väl ett märke som jag vet lite mindre om, jag har helt enkelt inte så mycket egna erfarenheter att dela med mig av. Ska vagnen alltså så stilla på förskolan eller ska den köras mycket i snö också? Det finns många varma åkpåsar och många rymliga vagnar, men det beror också lite på budget och om vagnen ska stå still eller köras i snö? Men stora lufthjul är ju alltid bra på vintern, ska vagnen var vändbar?
/Anna

Reply
Easygrow Grandma 15 december, 2014 - 13:46

[…] av Easygrows åkpåse Grandma.  Jag har tidigare testat två andra åkpåsemodeller – Nature och Flex – från Easygrow och känner att om deras åkpåsar ska beskrivas med ett enda ord, så […]

Reply
Louise Stenberg 15 december, 2019 - 01:02

Hej!
Jag har köpt EM begagnad Easygrow naturell men fick ingen förlängningsdel till. Kan man köpa det extra eller är det en sak som ska följa med direkt vid köp?

Reply
Anna 19 december, 2019 - 11:34

Hej Louise, testa att maila Easygrow på Facebook och se om förlängningen finns som reservdel! Men ja, den ska ingå vid köp. Har aldrig sett den säljas separat.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar