Angel of Sweden Åkpåse Tärnaby

av Anna
Angel of Sweden Tärnaby Reflexåkpåse recension

Recension av Angel of Sweden Tärnaby Reflexåkpåse

Som åkpåse i sig så är det egentligen inget speciellt med Angel of Sweden Tärnaby vid en första anblick. Modellen är väldigt standard, men känns modern med kardborreöppning för selen. Åkpåsen känns normalvarm, och är normalstor. Jag mäter den till 100 cm lång, 53 cm bred och locket får jag till att vara 73 cm högt. Det som faktiskt sticker ut är att man får alla dessa, för åkpåsar idag, normala funktioner till ett väldigt bra pris. Men också att Tärnaby finns i ett reflexutförande. Och frågar man mig, så är det reflexfunktionen som gör detta till en riktigt intressant åkpåse.

Angel of Sweden Tärnaby Reflexåkpåse  insida med kardborreöpning för selen

Åkpåsens insida, med kardborreöppning för sittdelens sele

Angel of Sweden Tärnaby har ett lock som kan tas loss helt från bakstycket. Det gör att åkpåsen även kan användas som sittdyna under den period på året då det bara på morgonen och kvällen är kallt nog för att locket ska behövas. Åkpåsen har långa kardborreöppningar att dra sittdelens sele genom. Det gör att selen inte måste tas isär, om den inte redan utgörs av separata selremmar.

Det finns två öppning för grensele och grenband. Insidan av Angel of Sweden Tärnaby är klädd med ett värmade fleecetyg.

Angel of Sweden Tärnaby Reflexåkpåse upphängning i vagnen, avtagbar pälskant

Upphängning i vagnen och avtagbar pälskrage

Angel of Sweden Tärnaby har flertalet detaljer värda att nämna. På baksidan av åkpåsen finns en upphängningsficka. Alltså en bit tyg som kan träs över ryggstödet. Denna typ av uppfästning i vagnen innebär att åkpåsen inte kan glida nedåt längs med ryggstödet när man sitter i barnet. Dock funkar upphängningsfickor endast på vagnar där sufflett och ryggstöd inte sitter ihop.

Just Tärnaby har även två längre, elastiska remmar med kardborre i ändarna. Dessa kan användas kreativt, utifrån hur vagnen man har ser ut. Ett exempel kan vara att dra dem runt sittdelen för att fästa upp åkpåsen. De kan också på vissa vagnar träs genom sittdelsklädseln.

Locket kan vikas ned, och på samma sätt även fästas runt bygeln, med hjälp av tryckknappar. Angel of Sweden Tärnaby är har en krage i fuskpäls. Om man inte gillar den eller om den känns ivägen när åkpåsen sitter i vagnen så kan kanten lätt knäppas loss. Den sitter fast med vanliga knappar längs med åkpåsens huvudända.

Angel of Sweden Tärnaby Reflexåkpåse reflexförmåga när det är mörkt

Hur väl syns en reflexåkpåse i mörkret?

Det är en fråga som man lätt ställer sig när man ser Angel of Sweden Tärnaby i dagsljus. Då ser åkpåsen nämligen mest grå/silvrig ut. Det är en ganska neutral färg, och gör att Tärnaby kommer funka lika bra oavsett färg på vagnen. Frågan är hur stor skillnad åkpåsen gör för hur vagnen syns i mörkret?

Svaret är: riktigt stor skillnad. Jag är blown away av hur väl reflexåkpåsen synliggjort oss i trafiken. Bilderna ovan är tagna sekunderna efter varandra – med och utan blixt. På den nedre bilden finns hela min barnskara med. De större barnen har vinterkläder med reflexer, samt små LED-lampor hängandes i dragkedjorna. Lamporna syns rätt bra i mörkret, men klädernas reflexer får skämmas jämte Angel of Sweden Tärnaby. Åkpåsen praktiskt tyget lyser upp sin omgivning. Det är svårt att testa vad detta får för effekt på bilförare vi möter i trafiken. Men vi passerar över en hel del vägar på vägen hem från förskolan och jag tycker att det har känts väldigt tryggt med Tärnby i vagnen då.

Angel of Sweden Tärnaby Reflexåkpåse funktion och användning

Vardagsanvändning av Angel of Sweden Tärnaby Reflekterande

Som jag inledde denna recension, så är åkpåsen i sig precis vad man förväntar sig. Den har alla grundfunktioner man vill ha i en bra vardagsåkpåse: kardborreöppning, avtagbart lock, upphängningsficka. Storleksmässigt så ryms min normalstora tvååring fortfarande bra i Angel of Sweden Tärnaby. Nästa vinter, då hon fyller 3 år, borde den funka om än vara på gränsen i rymlighet.

Den värmehållande förmågan var bättre än jag trodde. Åkpåsen känns ganska tunn men har ändå varit väldigt varm. Jag skulle inte placera Angel of Sweden Tärnaby i kategorin för den varmaste åkpåsarna. Och som vanligt hänger det också mycket på vad barnet har på sig för kläder i övrigt. Men nog fixar den en del minusgrader i alla fall.

Men framför allt vill jag bara säga WOW till själva reflexförmågan! Går man mycket i trafiken med sin barnvagn och är orolig för att inte synas tillräckligt väl så känns det som en enorm trygghet att ha den här åkpåsen i vagnen. Effekten blir såklart bäst om man möter trafiken, så går man på i väggrenen på landsväg kommer ju Angel of Sweden Tärnaby som allra mest till sin rätt. Men även i stadstrafik hjälper den till när man ska korsa gatan. Och det ihop med att alla viktiga funktioner finns där, samt att priset är så pass överkomligt, gör att Angel of Sweden Tärnaby Reflexåkpåse känns oväntat prisvärd.

Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Angel of Sweden Tärnaby hos: Baby V
Se pris för Angel of Sweden Tärnby hos: Babyland

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Irene 31 mars, 2019 - 06:25

Hej Anna! Skulle du kunna göra en topp 10 av alla dina favorit vagnar och skriva en fördel o en nackdel? Vet a5t du gjort nåt liknande förut men vore kul och se nu år 2019

Reply
Anna 1 april, 2019 - 19:48

Hej Irene,
bra idé! Ska fundera på den!
/Anna

Reply
Jessica 2 augusti, 2019 - 16:21

Hur är den i jämförelse mot en (”vanlig/fleecefodrad o stoppad ej dun) elodie details åkpåse i värme? Tack!

Reply
Anna 6 augusti, 2019 - 11:15

Hej Jessica,
den känns tunnare men jag uppfattar den ändå som ganska likvärdig i värme faktiskt!
/Anna

Reply
Elin 28 december, 2020 - 21:22

Hej, vet du hur färgen på åkpåsen matchar med lounge grey? Och går den att fästa på nxt60?

Reply
Anna 31 december, 2020 - 16:14

Hej Elin,
reflex tycker jag funkar till alla färger på klädsel faktiskt? På NXT60 sitter sufflett och ryggstöd ihop så det går tyvärr inte att trä åkpåsen över ryggstödet, det vill säga man får fästa upp den enbart med selen.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar