Baby Jogger City Mini GT

av Anna

Recension av Baby Jogger City Mini GT

Inköp: Ordinarie inköpspris för City Mini GT är cirka 5000 kr med ordinarepris varierar mycket. Vagnen jag kört är ett recensionsexemplar från Baby Jogger.
Tillbehör: Bygel, lek/matbricka, regnskydd, åkpåse, kylväska och annat finns att köpa till.
Typ av vagn: Sittvagn.

När jag recenserar en vagn vill jag alltid kunna ta så mycket tid på mig som vagnen kräver. Visst. Efter att ha kört fler än 120 stycken vagnar så får jag ett intryck av en barnvagn ganska snabbt och ofta stämmer det bra. Därför klämmer jag ibland in minirecensioner på bloggen, när jag vet att många snabbt vill kunna läsa om en vagn och när det jag snappar upp på en vecka är tillräckligt för att kunna säga en del om vad modellen går för. Men ska man verkligen kunna bedöma hur bra en barnvagn är så ska man ju egentligen köra den i flera år, med flera barn och sen gärna låta den gå vidare till någon annan. För en bra vagn ska i mitt tycke ha flera liv och kunna serva flera familjer under sin år av rullande. Denna Baby Jogger City Mini GT la jag först händerna på 2015 och nu, nästan två år senare, kommer recensionen. Modellen är knappast någon nyhet. GT har funnits länge och givetvis uppdaterats genom åren, både vad gäller funktioner och utseende. De senaste årsmodellerna har dock mest skiljts åt vad gäller utbud av färger. Men en svart vagn är alltid en svart vagn, talesättet fungerar lika bra som för den lilla svarta klänningen. Och denna GT fick tillfälle att växa med mina barn. Jag visste egentligen redan innan vad jag skulle tycka om City Mini GT men nu när recensionen äntligen sätts på pränt så kan jag med duktigt med fakta i ryggen konstatera att det finns en anledning till att den här vagnen hängt med så länge. En anledning till att jag får drösvis med kommenterar om hur mycket andra älskat denna vagn så fort jag lägger upp en bild på GT. Och den anledningen är att Baby Jogger City Mini GT är en riktigt sittvagnsklassiker, nästan helt utan brister. När priset på vagnen i dagsläget dessutom är rejält pressat så blir GT otroligt prisvärd och en modell som alla som vill köpa en sittvagn eller sulky till sitt lite större barn borde överväga.

Baby Jogger City Mini GT är en fast framåtvänd sittvagn med liggläge, lång sufflett, ställbart handtag, rejäla, skumfyllda hjul och rymlig sittdel. Maxvikten är hög. I Europa är GT testad enligt standard och därmed godkänd för 15 kgs belastning men Baby Joggers egna tester tillåter mer och maxvikten på andra kontinenter är 30 kg. När man hanterar City Mini GT så känner man ganska snabbt att det är en rejäl och stabil vagn som man verkligen vågar låta tyngre barn sitta i.

Suffletten på City Mini GT är lång och fullt utdragen ger den väldigt bra skugga i vagnen, även när ryggstödet är nedfällt till liggläge. Suffletten har två tittluckor med klarplast i, och kan rullas ihop och fästas undan om man vill kunna ha ständig överblick över barnet. Materialet på klädseln är glansigt och det är nog en smaksak vad man tycker om det. Jag anser att det är ett plus när sittvagnar för äldre barn har en klädsel av ett mer tåligt material. City Mini GT är väldigt enkelt att snabbt få ren igen om den utsatts för matspill eller smutsiga skor. Samtidigt blir tyget lite halkigt och känns kanske inte så jättemysigt att sitta med bar hud mot, åtminstone inte när det är varmt och svettigt. Min personliga åsikt är att det praktiska ändå väger över. Jag behöver aldrig få hjärtat i halsgropen om en hel mjukglass skulle mosas in i sittdelen, det gegget är snabbt avsköljt och bortglömt. Väldigt praktiskt. Baby Jogger City Mini GT har en fempunktsele som är lätt att justera i längd. Vagnen har inte ställbart fotstöd utan en inbyggd kant framtill på sittdelen. Idag finns dock separat fotstöd att köpa till som är väldigt smarta, och som skapar en längre, plan liggyta vilket är bra om man har ett barn som ska sova i vagnen.

Vill man använda City Mini GT med bygel (1) så fästs den på bägge sidor av sittdelen. Bygeln kan vinklas men den är inte en swing away. När barnet ska sätta sig i vagnen får man alltså antingen lyfta i det över bygeln, eller ta bort bygeln helt först. Den bricka som finns för GT är dock av swing away-modellen. I det övre fästet sitter suffletten fäst. Det är fascinerade hur många av min favoritegenskaper hos en barnvagn som GT har lyckats klämma in – och en sådan är den rymliga varukorgen (2). Visst är den lite knepigare att komma åt om man har ryggstödet maximalt nedfällt, men varukorgens sidor är mjuka så enstaka föremål kan även packas in från kanterna. Varukorgen har mjuk botten och är inte den bästa om man ska packa många tunga matvaror men jag har testat den hårt och den tål mer än det ser ut. Vill man främst kunna lägga in mjuka, otympliga saker – som hela familjens jackor när man går in i ett köpcentrum eller på ett museum – så är det en lätt match för GT.

Det som främst utmärker City Mini GT från de andra av Baby Joggers mindre sittvagnar är, förutom att den har något större sittdel, förstås de namngivande GT-hjulen (4). Dessa hjul är skumfyllda och det gör att de fixar grusväg och lite terräng betydligt bättre än vanliga plasthjul. Och det helt utan risk för punktering. Framhjulet kan låsas i fast läge (3) och alla hjul är väldigt enkla att klicka av om man snabbt vill göra vagnen riktigt liten när den fälls ihop. Foamhjul som dessa är också bra för att det inte kan fastna grus i dem, så även om vagnen använts flitigt i många år så börjar den inte rassla från däcken.

Ryggstödet på City Mini GT fälls steglöst ned till ett så gott som plant liggläge. Att fälla ned det görs enkelt med en hand, när det ska fällas upp igen så tycker jag man behöver använda båda händerna för att det ska gå smidigt. Ett vanligt klagomål på GT är att ryggstödet är lite tillbakalutat även i sittläge och det stämmer. Det finns knep för att trycka fram ryggplattan lite till om man upplever att barnet irriteras av detta. På baksidan av ryggstödet finns en nätficka för ytterligare förvaring av sånt man vill ha nära till hands när man kör vagnen. City Mini GT kan nog med sitt material och sin långa sufflett uppfattas som lite svettigt, men när man har ryggstödet i liggläge så går det att ta bort tyget i huvudändan. Det kan rullas upp och under finns då ett lager meshnät. Det gör att man kan ha vagnen stående i skuggan med suffletten fullt utdragen och ändå få en riktigt bra luftgenomströmning.

En annan bra funktion hos GT, som de andra City Mini-modellerna från Baby Jogger inte har, är det ställbara handtaget. Tack vare knäleden kan handtaget vinklas i väldigt många olika lägen och även vikas in helt, så vagnen tar lite mindre plats på längden när den ska förvaras i hallen eller när man åker buss. Att handtaget kan vinklas gör också att det är mycket enklare att hitta en höjd som känns bekväm när vagnen körs, vilket är extra positivt om man är två föräldrar av olika längd som ska rulla vagnen.

Ytterligare en bild på fästena för sufflett och bygel, här syns också den knapp som måste tryckas in (på båda sidor) när bygeln på City Mini GT ska vinklas (1). Under sätet hänger två korta, röda remmar med en delen av en tryckknapp (2). Dessa ska man fästa på knappen på utsidan av chassit när vagnen används, för att helt eliminera risken att vagnen ska kunna råka fällas ihop när barnet sitter i. Jag ska erkänna att jag väldigt ofta glömt bort att sätta fast dessa remmar när vagnen fällts upp och jag har också varit noga med att barnen aldrig fått leka med eller dra i ihopfällningsremmen. Men ska man vara korrekt ska man förstås alltid fästa dessa ordentligt. Ihopfällningsremmen sitter mitt i sittdelen, under barnets rumpa (3). När vagnen ska fällas ihop så lyfter man helt enkelt upp den i remmen – det går på ett kick och är en av de saker som gör att City Mini GT verkligen underlättar småbarnslivet med barnvagn! Vagnen har ingen fotbroms utan har istället en handbroms på höger sida av chassit (4). När bromsen ska låsas så drar man den bara bakåt tills den klickar fast. När det är dags att börja rulla igen så får man först se till att låsa den ljusgråa spärren på handbromsen (5) och sedan föra spaken framåt igen.

Baby Jogger är ju kända för sin ihopfällning, även om vi numera kan se liknande funktion även på andra vagnar. Om jag förstått rätt var dock Baby Jogger först med detta och det var inte förrän deras patent gått ut som andra märken kunde ta efter. Kvarstår gör dock det faktum att det i princip inte blir enklare att fälla ihop en vagn än såhär. Ta ett rejält grepp om ihopfällningsremmen och lyft upp vagnen så viks den på mitten till ett paket. City Mini GT har ett lås som kan hålla den ihopfälld, vilket underlättar när vagnen ska lyftas upp eller bäras på.

Så stora barn ryms i Baby Jogger City Mini GT

Den rymliga sittdelen gör att användningstiden för GT är lång. Ryggstödet är högt nog för att en normallång fyraåring ska sitta bra, en sexåring får också plats om det kniper – och får till och med rum med huvudet under suffletten. Det är imponerande. Maxvikten bidrar förstås också till den långa användningstiden och det kombinerat med hur mer utrymme som finns i sittdelen gör GT till ett väldigt bra väl av barnvagn som ska funka tills vagnsbehovet försvunnit helt. Det gör den också perfekt att ha som extravagn eller resevagn som främst ska användas av ett lite mindre barn men där det också finns ett storasyskon med i bilden som kanske behöver vila benen ibland.

Körkänskan i Baby Jogger City Mini GT

Nu har jag ju redan i första stycket i denna recension konstaterat hur mycket jag tycker om City Mini GT och vilken bra vagn det är, men jag tänkte avrunda med att applådera körkänslan och användbarheten. Visst är GT ganska bred över bakaxeln men det innebär också att den, trots att den är en trehjuling, är väldigt stabil. Jag vågar låta min treåring klättra i och ur vagnen utan att den känns som att den ens är nära att tippa. Ruller är också riktigt bra och tack vare hjulen är det inget problem att rulla på lite grusväg, över gräsmatta eller på andra ojämna underlag. I stadsmiljö känns GT mycket smidig att finmanövrera och i kollektivtrafiken är det ett plus att handtaget kan fällas in. Om jag fick drömma om någon slags uppdatering av vagnen så skulle jag byta ut klädseln mot den typ som finns på Baby Joggers vändbara modell Premier, och så skulle jag gärna se att det separata fotstödet blev inbyggt istället. I övrigt är Baby Jogger City Mini GT en riktig fullträff och något så unikt som en barnvagnsmodell som nästan oförändrad hållit sig på topp år efter åt. Bravo!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Köp Baby Jogger City Mini GT hos:
Babyland

Du kanske också gillar

41 kommentarer

Tove 13 juli, 2017 - 21:27

Hej! Tack för alla bra recensioner. Jag är ute efter att köpa en sista vagn till min son som är drygt 2 år. Han är ganska tung och väger redan över 15 kg så jag letar efter en vagn som har en högre maxvikt och har fallit ganska hårt för babyjoggers vagnar. Velar mellan en city premier, city mini gt eller city mini 4w. Om du skulle jämföra de vagnarna vilken skulle du välja om det ska va en vagn som är stabil och komfortabel för sonen samtidigt som den inte ska ta upp hela bagageutrymmet i bilen. Helt enkelt, vilken skulle vara ditt förstahands val?

Reply
Anna 13 juli, 2017 - 22:03

Hej Tove,
vill du ha en vändbar så ska du ju såklart välja Premier. Sen är jag fortfarande väldigt förtjust i City Mini 4W, det är verkligen en bra vagn. Och de här tre modellerna är hyfsat olika men ändå – jag skulle välja GT. Den har så många bra funktioner som väger tungt för mig, som hjulen och det ställbara handtaget, och är mkt smidigare att fälla än Premier är ändå.
/Anna

Reply
Louise 16 oktober, 2018 - 13:30

Hejsan! Ser att tråden inte är ny, men hoppas pp svar ändå!

Står i valet och kvalet mellan några vagnar!! Bor på Gotland och här är utbudet mer än kasst för att kunna klämma och känna!

Vill ha en enkel vagn att fälla då den far ut och in i bilen en hel del!

Vagnarna jag fastnat för:
Kronan sulky s -16 eller baby jogger city mini 4 wheel. Då jag är lite skeptisk till trehjuling. Men GT verkar ju grym!

Hittar ingenstans bra info om 4w. Hur högt är handtaget? Är ganska beroende av bra höjd då jag är 184 och min sambo 10 cm längre. Hittar inte info om sits heller och liggläge i cm!? Kör en dubbel GT med de dubbla hjulen fram nu och där är handtaget tillräckligt!

Största skillnaderna på GT och 4w? Och även för/nackdelar med kronan sulky s i gämnförelse

Reply
Anna 17 oktober, 2018 - 08:51

Hej Louise!
Jag har faktiskt aldrig haft med mig GT till Gotland men jag har kört 4W där en sommar, och den funkar sådär. Det gick okej att rulla i Visby och på grusvägarna ute där vi har hus men det blir rätt skumpigt och jag skulle nog själv inte valt 4W om jag bor på Gotland. Tycker inte du ska vara orolig för att köra en trehjuling GT är väldigt stabil och de foamfyllda hjulen ihop med det ställbara handtaget ger en mycket bättre körupplevelse för både förälder och barn! Skulle också säga att det är de största skillnaderna, plus att GT har en rymligare sittdel.

Har tyvärr ingen mått att ge dig, testa maila Baby Jogger på Facebook så kanske de kan hjälpa dig med det.

Kronan blir väldigt behändig när den fälls ihop, och den har ju ställbart fotstöd som många uppskattar. Den är också smidig. Skulle säga att den dock inte är en superhit för långa föräldrar, man går väldigt nära vagnen så till och med jag som är 170 cm kan uppleva att jag sparka i vagnen ibland. Tror inte att någon på 190 cm skulle kunna gå normalt vare sig med den eller med 4W.
/Anna

Reply
Tove 14 juli, 2017 - 12:33

Tack för ditt svar! Om jag slänger in zip i leken, hur mycket mindre användarvänlig är den i jämförelse med GT om man tänker på möjligheten att sova i vagnen samt stabilitet. Jag inser att jag nog helt enkelt måste åka och klämma på vagnarna för att bestämma mig men Babyjogger har tyvärr ingen återförsäljare i Linköping så det får vänta tills jag har tid. Jag som vill köpa vagn nu! 🙂

Reply
Anna 24 juli, 2017 - 13:48

Hej!
Sitter och velar kring kommande vagninköp.
Behöver en smidigare vagn än citycrossen och något rejälare sulky än chicco liteway, de vagnar vi har idag.
Kollat på massor med alternativ bla denna.
Är det som så att det går använda denna även som liggvagn? Eller är det en ren sittvagn??
Med ev kommande syskon vore det ju smidigt att kunna använda vagnen till flera barn…. 🙂

Reply
Anna 24 juli, 2017 - 17:39

Hej Anna,
nej du kan sätta liggdel på GT, så den kan utan problem användas från födseln av eventuella kommande syskon!
/Anna

Reply
Maria 13 augusti, 2017 - 13:56

Kan man lägga en mjuklift för bebis in i den? Eller kan du rekommendera nån liknande vagn som det funkar så? Vill inte köpa en skild liggdel.

Reply
Anna 17 augusti, 2017 - 21:23

Hej Maria, liggläget är ju bra men det finns inget uppfällbart fotstöd. Jag skulle inte lägga en nyfödd i mjuklift i denna. Personligen skulle jag inte göra det alls om inte sittdelen är vändbar. Men ska du ha en vagn med liknande ihopfällning och ha mjuklift i skulle jag åtminstone rekommendera en där du kan fälla upp fotstödet, som på tex Britax B-Motion 4 Plus.
/Anna

Reply
Malin 12 november, 2017 - 23:08

Hej!
”Vagnen har inte ställbart fotstöd utan en inbyggd kant framtill på sittdelen. Idag finns dock separat fotstöd att köpa till som är väldigt smarta, och som skapar en längre, plan liggyta vilket är bra om man har ett barn som ska sova i vagnen.”

Var finns det att hitta separat fotstöd? Googlade men hittade inget. Vet du? Tack! MVh Malin

Reply
Anna 12 november, 2017 - 23:13

Hej, finns hos flera återförsäljare! Men tex här: https://www.babyland.se/ps-selection-fotstod-all-black?gclid=EAIaIQobChMI8cnA5fm51wIVLrftCh0UIQSyEAQYASABEgLTUfD_BwE

Googla ”Baby Jogger City Mini GT fotstöd” så får du upp fler alternativ, ser att även Babyshop och Jollyroom säljer fotstödet.
/Anna

Reply
Linda 23 november, 2017 - 13:53

Hej Anna.

Är lite inne på denna vagn men hur är den och köra på vintern?

Reply
Anna 23 november, 2017 - 20:42

Hej Linda, jag tycker den funkar helt okej i lite snö, bättre än de flesta andra vagnar i samma storlek. Men ska man köra i väldigt djup snö så finns det såklart bättre vagnar, en del tycker också generellt att det är trögt med trehjulingar i snö men jag vet inte om jag har märkt av någon skillnad.
/Anna

Reply
Charlotte 5 december, 2017 - 19:52

Hej Anna!
Jag har sedan tidigare en Buffalo och ville ha en extravagn. Jag var inne på att köpa en city mini men efter att ha läst din recension blev det en GT – och jag är såååå nöjd! Så tack snälla för en fantastiskt bra och utförlig beskrivning av vagnen. Men, nu skulle jag behöva en åkpåse till vagnen och är inte sugen på deras egna. Är det någon/några modeller som du vet passar bra?
Tack på förhand! Med vänlig hälsning, Charlotte

Reply
Anna 7 december, 2017 - 22:37

Hej Charlotte, vad jätteroligt att få höra att du hade glädje av bloggen! Egentligen skulle jag inte säga att någon åkpåse funkar bättre än någon annan. Jag önskar BJ kunde göra som Kronan och Britax och hade något slags system för uppfästning av åkpåse i deras sittdelar, iom att man inte kan trä åkpåsen över ryggstödet. Som det är nu får man försöka fästa upp åkpåsen med vanthållare eller genom att knyta fast den genom sittdelsklädseln där selen sitter fast typ. Jag har bla haft Geggamojas åkpåse i GT, det funkade helt ok. Finns bilder här: http://ombarnvagnar.com/2016/12/geggamoja-akpase/
/Anna

Reply
Sara 15 februari, 2018 - 07:51

Hej!
Vad har du för tips för att få upp ryggplattan mer? Min dotter gillar inte alls när den lutar så mycket

Reply
Anna 16 februari, 2018 - 15:00

Hej Sara,
det går att trycka upp dem så den hamnar typ framför sufflettbågarna om jag minns rätt, men då kan du inte fälla ut suffletten på samma sätt sen. Vet även att en del drar åt remmarna extra och spänner ihop dem på något sätt, men jag har inte testat det själv och kan därför inte beskriva exakt hur man ska göra.
/Anna

Reply
Toli 1 mars, 2018 - 23:36

Hej Anna!
Tack för utförlig recension! Blir sugen på denna vagn!
Är lite nyfiken på hur hävkraften är? Och gunget och körglädjen.
Inget slår (enligt mig) vår numera sålda Donkey i enkelhet att svänga/styra och hävkraften i Brio Race är enorm (kan inte fatta att det är så lätt att ta dig fram med fyra fasta hjul!)
Är supernöjd med en Brio Race. Men den har gjort sitt nu och det är dags för ny vagn (tejpad, lagad, snörad… nu är det inte många metrarna kvar för vår kämpe!). Älskar gunget och hävkraften i den, men den (och Nordic crowns) är så bökig att klättra upp i och min rygg har precis pajat, så jag orkar inte lyfta i och ur min älskade 19-kilosklump… att den dessutom är stor hopfälld väger emot…
Jag har en kort period ägt en Crecsent compact xt air. Men den var rent utsagt hemsk att ta dig fram med. Trögstyrd och jag fick ta i för kung och fosterland för att bara ta sig upp på trottoarkanten… kåndes det som…
Så med denna bakgrund, vad tror du?? Är bj city mini GT något för mig eller ska jag satsa på en ny (nyare) Nordic crown race?

Hälsningar
Toli

Reply
Anna 4 mars, 2018 - 22:24

Hej Toli!
Hävkraften är helt okej tycker jag, där har ju just GT en stor fördel jämfört med en del andra BJ-modeller, eftersom att den har ställbart handtag. Skulle inte säga att den har ett gung men körglädjen är god, annars skulle jag inte ha tyckt om den så. Men den är inte lika lättstyrd som Donkeyn dock, som ju är exceptionellt bra på just den punkten. Låter dock som du skulle gilla Race mer om du är ute efter gung, eller varför inte Spin och få svängbara framhjul?
/Anna

Reply
Toli 2 mars, 2018 - 17:09

Oj, jag trodde att denna recension var från 12 januari… var visst juli… men min fråga är lila aktuelll. Hoppas du (eller någo annan) kanske läser detta ändå och har lite tips och tyckande om min fråga ovanför…
// toli

Reply
Toli 4 mars, 2018 - 23:57

Tack Anna, för respons!
Hävkraften är viktigare än gung… Sen har jag snöat in på att ha en vagn utan bygel, så att det blir lätt för barn att själv komma upp…
Ska nog börja sonera beg-marknaden för Bj 🙂

Reply
Emma 13 maj, 2018 - 01:29

Hej! Min nästan 18 månader gamla son är lång och det börjar bli dax att överge vår Kronan duo S. Till min dotter som nyss fyllt sju hade jag en Mountain Buggy Urban Jungle, och den älskade jag. Dock har ju Urban Jungle v3 kommit sedan dess och då ser jag framförallt tyget som den atora skillnaden som gör mig något tveksam till den. Den UJ som jag hade till dottern var ju i det gamla lite glansiga tyget och den hade heller inte medföljande sittdyna. Så började jag titta på denna, Babyjogger city mini gt. Jag har tyvärr ingen möjlighet att hitta någon butik som säljer dessa i närheten, tror jag, så jag tänkte höra vad din åsikt i frågan är. Hade jag som gammal urban Jungle-fan blivit besviken på den nya modellen, och borde jag kanske satsa på en GT istället? Jag gillade framförallt att UJ var rymlig, och att varukorgen var supersmidig, samt att bågen gick att fälla åt sidan. GTn ser ut att ha en rätt opraktisk varukorg i jämförelse t.ex. Vad tror du, är UJ v3 ändå bättre än en GT för någon som kört UJ innan?

Reply
Anna 15 maj, 2018 - 22:02

Hej Emma, jag önskar att jag hade kunnat svara dig bättre men den senaste av MBs trehjulingar som jag har kört var en Swift från 2009. Jag har inte testat någon av modellerna som kommit på sistone, bara sett dem på mässa och vet att de i teorin förbättras avsevärt mot tidigare vad gäller t.ex. ihopfällningen. Men att jämföra dem med GT blir väldigt svårt för mig. Det du säger att du gillade med UJ tror jag dock absolut att du tycker att du kan få även med City Mini GT. Den är väldigt rymlig och har en väldigt bra varukorg, jag har inte tyckt att den är opraktisk. Du kan inte fälla bygeln åt sidan men köper du BJs snack tray/bricka till sittdelen så har du den swing away-funktionen!
/Anna

Reply
Emma 18 maj, 2018 - 16:43

Hej igen och tack för svar! Ja, jag är kluven, det är ju så svårt när man inte kan prova först. Inser också att BJ har mindre hjul än UJ, så egentlgen borde UJ rulla bättre då ju. Får fundera ett tag till;)

Reply
Emma 20 maj, 2018 - 20:22

Hej igen! Idag var jag på Toys r us och på deras Babies r us avdelning fick jag syn på en GT. Den kändes väldigt lätt att köra. Reagerade på texten tryckt längst upp på suffletten; dvs att man inte får hänga väskor över handtaget. Ser att du gjort det på bilderna, och man har väl egentligen inget val för bågen i metall vid varukorgen gör ju att man inte kan trycka in skötväskan där precis. Kanske en ny text som tillkommit? Sambon reagerade på att den uppfällda suffletten täckte så pass mycket av ryggdelen i sitsen. Fast han tyckte om höjden på styret och att den var lättkörd. Önskar jag kunde hitta ett ställe som säljer den moderna UJ också som jämförelse. Tycker att varukorgen på GTn var opraktisk, så det kan fälla avgörander ev…:)

Reply
Anna 23 maj, 2018 - 23:07

Hej Emma,
nej så står det på alla vagnar, även de vagnar från BJ som jag har kört. Jag hänger aldrig skötväskan på handtaget, dock min egen handväska för den väger inte mer än max 2 kg – oftast mindre. Att det står så är för att överbelastar man handtaget så uppstår en tipprik, helt enkelt att vagnen kan välta bakåt om tyngdpunkten hamnar för långt bak. Det går absolut att få in en skötväska under GT, men kanske inte de största och mest stela modellerna dock! Förstår vad din sambo menar med sufflettyget, men det är inget jag har irriterat mig på. Skulle säga att det är rätt vanligt att sufflettyget hänger bakom huvudet, det som irriterar mig är om själva bågarna är så låga att de slår i barnets huvudet när man ska fälla ut suffletten – det är inte kul!
/Anna

Reply
Erika 4 juni, 2018 - 00:51

Hej! Har fundering på vem av Baby joggers city mini GT 3-hjul eller 4 hjul som blir minst i hopfällbart läge?
Sambon köpte fel och kom hem med en britax A-gile 3. Har du provat den?

Reply
Anna 6 juni, 2018 - 23:14

Hej Erika,
City Mini GT finns bara med 3-hjul. Men vanliga City Mini finns i en 4W-version. Jag har haft båda, har inte måtten i huvudet, men upplever dem som ganska jämnstora, men tror att GT är den större av dem. Den enda Agile-modellen från Britax som jag har testat är Agile 4 Plus: http://ombarnvagnar.com/2015/08/britax-b-agile-4-plus/
/Anna

Reply
Linda Mölleryd 8 augusti, 2018 - 12:54

Hej

Hur är regnskyddet till Gtn?
/Linda

Reply
Anna 27 augusti, 2018 - 10:21

Hej, det är bra. Jag har inte så mkt erfarenhet av det men förstår varför det är populärt, eftersom det är svårt att få universalregnskydd att sitta bra på GT.
/Anna

Reply
Jessica 9 september, 2018 - 14:44

Hej jag står i valet och kvalet mellan att köpa bj city mini GT eller bj city elite. Gillar att det går att fälla upp fotstödet, den extra ”föräldrar förvaringen” och att det är magnet och inte kardborre på ventilationsluckorna på eliten. Men har läst att det är flera som upplever den FÖR bred baktill så att det är svårt att ta sig fram i tex butiker och liknande? Vad anser du om det, vilken tycker du är bäst? Och hur mycket skillnad gör däckstorleken om man tex kör vagnen i snö eller terräng mark?

Reply
Anna 9 september, 2018 - 22:37

Hej Jessica, du har egentligen själv skrivit ned precis vad jag kommer svara. För ja, Elite känns verkligen bred över bakhjulen, tycker inte det stört mig jättemycket inne i butiker men jo, visst märks det av. Men å andra sidan är den märkbart bättre i snö och terräng så ska du köra mycket på den typen av underlag så skulle jag lätt välja Elite. Den var helt fantastiska den här snörika vintern vi hade senast!
/Anna

Reply
Minna 15 april, 2019 - 20:01

Hej. Du skrev att det finns knep för att få fram ryggplatan lite mer, vill du dela med dig?
Köpte vagbeb idag och älskar den, men dottern vill fram mer haha, hon är inte van vid bälte så hade varit bra att få fram henne mer.

Reply
Anna 17 april, 2019 - 17:38

Hej Minna, det är egentligen inget knep, det är bara att pressa fram den framför suffletten liksom, och så kan man lägga något bakom så den inte sjunker tillbaka!
/Anna

Reply
Emmelie 2 januari, 2020 - 14:35

Önskar länk till inlägg eller info om hur man fixar så det blir helt rakt sittläge på BJ’s vagnar tack

Reply
Anna 3 januari, 2020 - 00:02

Hej Emmelie, jag har dessvärre inget inlägg om det då jag själv inte testat det, men många använder dessa sit up-straps och verkar nöjda: https://www.babyland.se/ps-selection-sit-up-straps-svart
/Anna

Reply
Elinore 20 januari, 2020 - 12:55

Hej. Var du möjligtvis vilka ståbrädor som är kompatibla med City mini GT?
Tack för en bra blogg!
/Elinore

Reply
Anna 20 januari, 2020 - 18:09

Hej, Bumprider funkar ju absolut, och det verkar som att Lascal Buggy Board Mini också ska passa: https://www.lascal.net/buggyboard-fitting-guide/baby-jogger-city-mini-gt-mini
/Anna

Reply
Ulrika 23 februari, 2020 - 14:06

Hej
Först och främst tack för alla tips och en riktigt bra blogg. Har fått massor av råd inför alla våra barnvagnsköp och tipsat flera vänner som ska köpa sin första vagn om dig.

Vet att detta är ett gammalt inlägg, men hoppas att du kan vara i alla fall. Vi har en baby jogger city mini gt som vi älskar. Tyvärr har knapparna och deras fästen rostat och på sina ställen torkat så att klädseln nu inte sitter fast över allt. Vet du om man kan köpa en ny klädsel separat eller är det dags att byta vagn?

Reply
Anna 24 februari, 2020 - 10:33

Hej Ulrika!
Jag får ett mail för varje kommentar, så även om du skulle kommentera på bloggens absolut äldsta inlägg så blir jag aviserad! 🙂
Jag har dock inget garanterat svar på din fråga. Mitt tips är att kontakta Baby Jogger och fråga om klädseln går att få tag på som reservdel. Om du har FB så kan jag rekommendera att kontakta dem via deras sida ”BabyJogger Scandinavia”. De brukar vara hjälpsamma, och väldigt snabba på att svara!
/Anna

Reply
Ulrika 28 februari, 2020 - 10:36

Tack.

Reply

Lämna en kommentar