Baby Jogger City Mini GT Double

av Anna
Recension av Baby Jogger City Mini GT Double

Recension av Baby Jogger City Mini GT Double

Inköp: Ordinarie pris för BJ City Mini GT Double varierar men ligger på cirka 6000 kr. Detta är ett testexemplar från Baby Jogger.
Tillbehör: Regnskydd, fotstöd, mugghållare, bygel, bricka och andra tillbehör köps separat.
Typ av vagn: Syskonvagn.

Baby Jogger City Mini GT Double är ett väldigt långt namn på en på samma gång kompakt och rymlig syskonvagn. Modellen har funnits i många år och är kanske inte alltid ett förstahandsalternativ för den som väntar syskon, eftersom att sittdelarna inte är vändbara. Men för familjer med lite större åldersskillnad mellan barnen, där syskonvagn bara förväntas användas under liggdelsperioden, och för familjer med två lite större barn som behöver åka vagn – där är BJ City Mini GT Double en riktig stjärna.

Baby Jogger City Mini GT Double i siffror

Vagnen är 76 cm bred, vilket gör den en aning bredare än det så kallade Stockholmsmåttet på 75 cm. Det är ett mått som man ska hålla sig under om man garanterat vill kunna ta sig fram överallt. Jag har dock aldrig upplevt att GT Doubles bredd påverkat framkomligheten. Även inne på vårt lilla ICA kan jag – i och för sig med små marginaler – ta mig fram genom alla gångar. Totalmaxvikten för vagnen är 51,5 kg. Det innebär 22,5 kg per sittdel samt 4,5 kg i varukorgen och 1 kg i ryggfickan på baksidan av sittdelarna.

Baby Jogger City Mini GT Double har rymliga sittdelar med bra liggläge

Rymliga sittdelar med bra liggläge

GT Double har två fast framåtvända sittdelar vars ryggstöd steglöst kan fällas ned till ett plant liggläge. På baksidan av ryggstödet finns, förutom förvaringsfickan i meshnät, också en klämma genom vilken två remmar är ledda. Att fälla ned ryggstödet till liggläge är således enkelt. Det är bara att med en hand trycka ihop klämman så att remmarna kan löpa fritt. När man ska fälla upp ryggstödet behövs två händer – en som trycker ihop klämman samtidigt som man trycker ryggstödet uppåt och en som drar i remmarna.

Att det krävs två händer vid uppfällning ser jag inte som något större problem, även om enhandslösningar förstås är smidigare. Oftast är det ju dock när ett barn somnat och kanske måste smygas ned till ett viloläge som enhandsgrepp är till störst nytta. Selen är enkel att anpassa efter barnet. Man kan välja att ta loss axelremmarna ur fästet och spänna fast barnet enbart över höfterna.

Så stora barn ryms i Baby Jogger City Mini GT Double

Så stora barns ryms i GT Double

Sittdelen i BJ City Mini GT Double är lika rymlig på bredden som på höjden. En normalstor 1–1,5 åring har flera decimeter utrymme kvar både i fotstödet och i ryggstödet. Min 4,5-åring sitter hur bra som helst i vagnen och skulle även han kunna växa en bra bit innan han inte längre ryms under suffletten. Fotstödet fungerar bra för honom, han sitter bekvämt med lätt böjda ben. Med största sannolikhet skulle även min stora sjuåring kunna sitta bra i GT Double. Det här är i mina ögon inte en vagn som ett barn växer ur. Utan snarare en vagn man kan använda tills behovet inte längre finns.

Lång sufflett med bra täckning på Baby Jogger City Mini GT Double

Långa suffletter med tittlucka

Om det är något jag stadigt förknippar med Baby Joggers barnvagnar, så är det bra suffletter. GT Double är inget undantag. Fullt utfällda ger suffletterna ett mycket bra solskydd och i liggläge så skuggas hela barnets överkropp ordentligt. I varje sufflett finns två tittluckor i klarplast. Själva lucklocken kan rullas ihop och hållas undan med hjälp av små kardborrefästen.

Baby Jogger City Mini GT Double har skumfyllda hjul och stor varukorg

Rejäla skumfyllda hjul och stor varukorg

Baby Jogger City Mini GT Double har skumfyllda hjul. Det innebär att den inte kan få punktering men att vagnen ändå har en körkänsla som efterliknar den hos lufthjul. Hjulen är mellanstora, och tillräckligt rejäla för att vagnen ska fungera att köra även i lite snö och på skogsstig. Grusvägar är absolut inget problem. Men ska man köra i riktigt grov terräng så blir man antagligen mer nöjd med en vagn som har mer fjädring och större luftdäck. Framhjulen på GT Double är snurrbara. Man kan även med ett snabbt tryck på den gråa knappen låsa framhjulen i ett fast läge, vilket gör att vagnen tar sig fram lite enklare i terräng.

Vagnen har en stor, gemensam varukorg. Varukorgens sidor i meshnät är elastiska, vilket gör det enklare att packa in eller ta ut större föremål. Även bakifrån är varukorgen enkelt att komma åt. Men eftersom att chassit löper i en båge baktill på chassit så går det inte att få in några större föremål under GT Double. Det går däremot att packa in väldigt mycket matvaror om man lägger dem i varukorgen en och en. Likaså kan man enkelt få in en stor, lite mjukare skötväska samt packa med hela familjens ytterkläder och picknickfilt eller liknande.

Ställbart knäledshandtag och handbroms på Baby Jogger City Mini GT Double

Ställbart knäledshandtag och lättåtkomlig handbroms

Det ställbara knäledshandtaget är till stor hjälp för att få GT Double att fungera lika bra för föräldrar av olika längd. Man vinklar handtaget genom att trycka in knapparna på utsidan av knälederna, och sedan kan man justera i ett flertal olika positioner. När man åker buss eller vill göra vagnen mindre när den står parkerad så kan man även vika in handtaget hela vägen mot chassit. Det gör vagnen bra mycket mindre på längden.

På höger sida av handtaget sitter även handbromsen. Den svarta spaken med den gråa knappen är i olåst läge på bilden längst ned till höger i collaget ovan. När man vill bromsa vagnen så drar man spaken mot sig, så låser sig bakhjulen direkt. För att sedan lossa bromsen så drar man den lilla gråa spärren mot sig och sedan fäller man tillbaka spaken. Det är alltså inget som kan göras av misstag eller att ett syskon kommer åt spaken och så börjar vagnen rulla. Är man van vid fotbroms kan det ta lite tid att vänja sig vid en handbroms. Men sen upptäcker man snabbt att det är väldigt smidigt.

Det finns gott om praktiska tillbehör till Baby Jogger City Mini GT Double

GT Double har många praktiska tillbehör

Det medföljer inga tillbehör med BJ City Mini GT Double men det finns ett stort utbud att köpa till. Jag valde att testa några av de jag tror är mest populära – bygel, snack tray/bricka, mugghållare, fotstöd och regnskydd. Det finns endast en dubbelbygel till GT Double, den löper alltså över båda sittdelarna. Bygeln klickas i samma sorts fäste som suffletten sitter i, och är lätt att lossa från chassit igen. Knappen på insidan av bygelns fäste är för att ställa bygeln i olika vinklar. Det finns ingen swing away-funktion utan man får ta bort hela bygeln om den är i vägen när barnen ska gå i eller ur vagnen.

Den bricka eller snack tray som finns fästs på bygeln, och kan alltså inte användas utan den. Den sitter väldigt stadigt genom att båda klämmas fäst och fästas med kardborre. Snacktrayen kan sättas på båda sidor av bygeln. Fördelen med en bricka är att den har en mugghållare för barnets vattenflaska, och att det finns någonstans att lägga kex eller frukt så att barnet kan äta mellanmål medan man är på språng. Givetvis går det att sätta två snack trays samtidigt på GT Doubles bygel.

Mugghållaren utgörs av två delar – ett fäste och själva kopphållaren. Fästets skruvas fast på handtaget, så det kan sättas lite var man vill. Viktigt dock att man testar så att det inte hamnar i vägen när man ska vinkla handtaget eller fälla ihop vagnen. Sedan sätter man kopphållaren i position mot fästet och vrider om en liten plastskruv och vips så är mugghållaren redo att användas. Baby Joggers mugghållare går även bra att använda på många andra vagnar, jag har exempelvis använt den på Britax Go Next och Go Big.

Ställbart fotstöd kan köpas till som tillbehör till Baby Jogger City Mini GT Double

Ställbart fotstöd finns som tillbehör

Ett vanligt förekommande önskemål för Baby Joggers vagnar är att man saknar ett ställbart fotstöd. Baby Jogger kommer göra om de flesta av märkets singelvagnar i grunden under år 2019 och en ny funktion blir dock ställbart fotstöd. Om GT Double också ska få sig en make over finns det ingen information om i nuläget. Men nu finns i alla fall en lösning på problemet – ett fotstöd som köps till som tillbehör. Fotstöd fästs i ringarna i sittdelens sidor och har en mjuk, övre kant som lätt viks undan så att man kommer åt vagnens ihopfällningsrem.

På den nedre delen av fotstöd finns en metallställning. Vill man ha fotstödet nedfällt så hålls ställningen invikt med ett litet kardborrefäste. När man vill fälla upp fotstödet så tar man loss metallställningen och fäller ut den så att den tar stöd i skarven i vagnens eget fotstöd. Fotstödet har en svag lutning nedåt men skillnaden för barnet är stor. För ett mindre barn, som annars sitter dinglandes med benen, finns det nu något att lägga upp fötterna mot. Och när ett barn ska sova i vagnen så blir ju liggytan förlängd och därmed sovkomforten avsevärt bättre.

Så passar originalregnskyddet på Baby Jogger City Mini GT Double

Så passar originalregnskyddet på GT Double

Är det något tillbehör till BJ City Mini GT Double som verkligen känns som ett tillbehör, så är det regnskyddet. Det är nämligen verkligen som skräddarsytt för vagnen, såklart. Och det är svårt att hitta något slags universalregnskydd som sitter lika bra. Regnskyddet är, i brist på bättre ord, gjort av svart prasselplast utom framför barnen. Där sitter ett stycke klarplast så att barnen kan se ut ordentligt. Konstruktionen är väl genomtänkt, med hål för handbromsen, ordentliga fästen vid framhjulen och en öppning för handtag. Baktill är regnskyddet också designat för att sitta lika bra när sittdelen är i sittläge, som när de har fällts ned till liggläge.

Baby Jogger City Mini GT Double ihopfälld

GT Double blir platt och kompakt när den fälls ihop

Att GT Double är en väldigt rymlig och rejäl syskonvagn är något som man snabbt blir varse om när man har satt sina barn i den. Med sådana syskonvagnar finns det trots allt ganska gott av. Problemet brukar dock vara att de även känns rejält stora när de har fällts ihop. Men det kan man inte påstå om Baby Jogger City Mini GT Double. Visst, det är inte en vagn man tar med sig som handbagage ombord på flyget förstås. Men likväl blir den förvånansvärt kompakt.

Ihopfällningen är lika smidig den. I båda sittdelarna finns en ihopfällningsrem. Allt man behöver göra är att med ett litet ryck lyfta vagnen i hopfällningsremmarna så har den snabbt vikt ihop sig till ett kompakt paket. På sidan av chassit finns en spärr som låser ihop vagnen, så att den enklare kan lyftas in i bilen. Beroende på hur man har vinklat handtaget kan GT Double förvaras stående. Vagnen blir förstås väldigt platt när den läggs ned. Vagnen väger 14,7 kg, vilket är en del. Men jag orkar bära den från bil till hus eller andra korta sträckor. Den mäter 84 x 76 x 32 när den fällts ihop, vilket får anses vara väldigt litet för en stor syskonvagn.

Körkänsla och användning av Baby Jogger City Mini GT Double

När kan man använda en framåtvänd syskonvagn

När jag började rulla Baby Jogger City Mini GT Double i somras så hade jag inte haft min yngsta dotter, då cirka 16 månader gammal, framåtvänd i vagnen särskilt ofta. Men det fungerade bättre än jag förväntat mig. Dels för att sikten ned till barnen är väldigt god när man kör vagnen. Suffletten är inte bylsig och ligger i vägen, så jag hör tydligt vad barnen säger och ser även på ett ungefär vad de gör och vad de tittar på. Dels för att hon ju i vagnen sitter bredvid sin storebror eller bredvid sin kusin. Och då tror jag inte att hon uppfattar sig som ensam bara för att hon inte kan se mig. Misstänker till och med att hennes bror är ett roligare sällskap än vad jag som hennes mamma är ibland.

Körkänslan i Baby Jogger City Mini GT Double

Körkänslan i vagnen är bra. Den är mycket stabil och rullar på väldigt väl. GT Double är relativt lättstyrd. Kanske inte en vagn man svänger runt hörn med bara ett finger, men man behöver inte heller ta i. Häveffekten är kanske inte i topp. Men den påverkas också mycket av hur mycket barnen i vagnen väger och av hur man har vinklat handtaget.

Även om jag vet att GT Double är relativt bred, så känns den aldrig bred. På bussen går den in både i färdriktningen och på snedden utan att sticka ut i gången. Och inne i mataffären lyckades jag kryssa mig igenom även mellan de smalaste hyllorna utan att fastna. Men det som ändå gör att jag verkligen gillar den här vagnen är just den där kombinationen av att jag kan fälla ihop den och stuva in den i klädkammaren utan att den tar upp särskilt mycket plats. Och att jag sedan på nolltid kan fälla ut den och stoppa ned även större barn i den, så vi kan ta oss från A till B utan knot.

Mitt omdöme av Baby Jogger City Mini GT Double

Baby Jogger City Mini GT Double är helt perfekt både i vardagen men också för semesterresor, när man kan förvänta sig att även äldre barn behöver vila även om de annars brukar gå. Den funkar på de flesta underlag och känns helt enkelt som småbarnsförälderns trofasta kompanjon som man alltid kan lita på ska funka i alla lägen. För min del går den bort det första dryga året, då jag insisterar på att ha mina barn vända mot mig. Men så fort framåtvänt känns okej så är Baby Jogger City Mini GT Double en av de bättre syskonvagnar jag har använt.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Baby Jogger City Mini GT Double hos: Babyland
Se pris för Baby Jogger City Mini GT Double hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Hanna Holmström 29 december, 2018 - 09:01

Kan man fälla ihop baby joggern med frambågen fortfarande påkopplad på vagnen? Eller måste man ta loss den varje gång man ska fälla ihop vagnen?

Reply
Anna 29 december, 2018 - 11:20

Hej Hanna, absolut, det funkar precis lika bra. Jag gjorde ofta så och använde bygeln lite grann som ett handtag att hålla i när jag skulle lyfta in vagnen i bilen!
/Anna

Reply
Iqra 30 april, 2024 - 09:57

Hej!
Jag köpte baby Jogger city mini gt. Men vet inte hur man fixar liggdel med adapter? Kan någon hjälpa mig. Jag kunde inte hitta någon video på youtube.
Tack

Reply
Anna 2 maj, 2024 - 09:22

Hej!
Det beror på, är det syskonvagnen eller singelvagnen du har? Och har du rätt liggdel, det finns nämligen flera olika från Baby Jogger.
/Anna

Reply
Sara 8 mars, 2019 - 15:19

Hej, har läst många av dina recensioner av syskonvagnar nu, och har en liten fundering.
Du skriver att förr var det vanligt med vagnar där man endast kunde ha barnen mot sig, jag tolkar det som en sån här vagn fast med handtaget åt andra hållet, vilket är EXAKT vad jag skulle vilja ha.
Finns det idag en vagn som har två sittdelar vända mot den som kör, liggläge och tar liten plats ihopfälld? Känns som att denna vagn är allt jag vill ha förutom att barnen är vända åt fel håll..

Tack på förhand!

Reply
Anna 10 mars, 2019 - 21:54

Hej Sara, det stämmer att det fanns sådana vagnar förr, alt att man kunde vända handtaget på vagnen. Ibland kunde man även vända själva sittdelarna, men då satt de ihop. Det alla dessa vagnar tyvärr har gemensamt är att de är STORA, klumpiga och otroligt tunga. En fast bakåtvänd vagn med liggläge som blir ens nästan liten ihopfälld känner jag tyvärr inte till någon. 🙁
/Anna

Reply
Sara 12 mars, 2019 - 23:21

Synd. Förstår verkligen inte varför de ska envisas med att ha alla sittdelar framåtvänd hela tiden..
Jag vill ha mina barn vända mot mig.
Jag har i alla fall efter att ha läst igenom alla dina recensioner av syskonvagnar slagit till på en Carena Visby, så får vi hoppas att den kan passa oss

Reply
Maja 29 maj, 2019 - 19:14

Hej,
Vet du om och i så fall vad det är för skillnad på baby jogger city mini gt Double från 2014 vs den som säljs idag i butik?

Reply
Anna 29 maj, 2019 - 22:40

Hej Maja, jag har inte stenkoll på detta men så vitt jag vet så är det inga större förändringar, någon uppdatering av klädseln kanske. Funktionellt ska vagnen vara samma. Det kommer komma en STOR uppdatering av City Mini GT Double. Vagnen kommer bla få fjädring, ny design, ställbara fotstöd etc. Men den nya versionen kommer vid nyår som tidigast, kanske först senare under 2020.
/Anna

Reply
Mona 11 juni, 2019 - 22:00

Hej,

Jag funderar på att köpa denna till kommande resa då våran minsta kommer vara sex månader gammal. Skulle du säga att sittdelen är ergonomisk nog för en sån liten och ostabil tjej?

Tacksam för svar!

Reply
Anna 12 juni, 2019 - 23:24

Hej Mona!
Om du tänker att hon ska ligga i liggläge så kommer det funka, ska hon sitta upp också så tror jag att det kan bli lite instabilt i sidled. Skulle i så fall tipsa om att komplettera vagnen med både fotstödet, för en bättre sovyta, och sen kanske ha en Inovi Large-sittdyna ovanpå så hon får litemer sittstöd i sidorna?
/Anna

Reply
Louise T 30 juli, 2019 - 23:00

Hej Anna,
Jag letar efter en smidig dubbelvagn som lätt kan tas med i bilen utan att ta för mycket plats. Den får gärna ta en hög maxvikt. Förutom tvillingarna som är ett år finns även en fyraåring som gärna vill åka med. Har du provat att köra Baby Jogger City Mini GT Double med någon vidhängande åkbräda eller hop on board-bräda? Vet du om det finns någon sådan som funkar? Kan du tipsa om någon annan vagn som skulle kunna passa våra behov?

Reply
Anna 31 juli, 2019 - 10:36

Hej Louise!
Jag har inte testat City Mini GT Double med ståbräda tyvärr. Det finns absolut (flera olika) ståbrädor som passar i det avseendet att de går att fästa på chassit, men sen är frågan hur mycket utrymme det finns för syskonet att stå där. Men jag tror det borde funka ok, kanske kan man fästa ståbräda åt ena sidan av chassit så man kan komma åt att gå bredvid och inte behöver gå så långt bakom vagnen – iom att syskonet inte får plats innanför handtaget?

Det kanske skulle vara en syskonvagn på längden + en ståbräda? UPPAbaby Vista med ståbräda vet jag är en bra kombo för 3 barn, även BJ City Select/Select Lux borde funka!
/Anna

Reply
Pernilla 19 oktober, 2019 - 23:12

Hejsan,
Jag har tittat på denna vagn och den enda nackdel jag hittar är att sittdelen inte går att vända.
Jag har ett dilemma nu när barn nr.2 anländer i slutet av februari 2020.
Barn nr.1 är då när den lille är beräknad 2år och 4 månader. Barn nr.1 åker fortfarande mycket vagn och det är inget vi vill ta ifrån honom när lillebror anländer.
Har tittat på många dubbelvagnar men då blivande storebror väger ca.18kg så är det inte så många sittdelar som tar detta…
Jag tänker som er där att barnet ska sitta emot mig minst första året MEN här känns det som jag inte har något val än att gå på ovan vagn.
Har du något annat tips?

Reply
Anna 20 oktober, 2019 - 13:54

Hej!
BJ City Mini GT Double är ett bra alternativ, och blir ännu bättre nu när Gt Double 2 kommer. Då får vagnen fjädring och ställbara fotstöd!
Annars kanske du kan kolla på Bugaboo Donkey 2? Den tar 22 kg per sittdel och sittdelarna är vändbara!
/Anna

Reply
Stina 18 februari, 2020 - 23:37

Det känns ju skönt att inte vara den enda med dessa problem.. Men vad ska man ta för vagn?! Här kommer syskonet i april och storebror på 2år9mån är redan 1m och 18kg stor, så rätt lika läge som för ovan. Vi chansade och klickade hem en Carena Gotland men fick hem den idag och sonens huvud gick redan halvvägs ovan ryggplattan, så den var bara att returnera.

Sonen är mkt aktiv och ska gärna smita så vill gärna att han ska kunna sitta fast i vagn, vilket han dessutom gärna gör! Sedan detta i kombination med att vi bara har en bil, och ca 3km till både stan och förskolan för att hämta/lämna ( i alla väder), ingen kollektivtrafik.. Tänker att jag vill kunna använda vagnen länge, och inte begränsas av att äldsta växt ur den. Snarare kunna använda under hela föräldraledigheten om man nu vill gå hem från kompisar en sen kväll och barnen kan somna i vagnen osv..

Det känns som att den enda vagnen jag hittat som faktiskt ÄR rymlig på riktigt är GT double. Men jag gillar inte riktigt heller att den bara är framåtvänd (förstår jag kanske behöver släppa det) och att den känns lite stor för ett mycket litet barn?! Donkey känns så.. dyrt.. och ÄR den verkligen rymlig? FINNS det andra alternativ?? Andrahand på vagnar existerar tyvärr inte där jag bor heller. Typiskt också att det precis nu ska komma en ny version av GT som känns sååå mycket bättre, men också är dubbelt så dyr som den gamla. Ska jag bara skärpa mig och klicka hem en GT?

Nä, jag är fortsatt förvirrad.. Vad ska man välja?!

Reply
Stina 19 februari, 2020 - 13:32

.. Hur är andrahandsmarknaden på GT double / GT2 Double tro? Tycker jag ser många vagnar på blocket runt om i sverige som ligger ute för bara någon tusenlapp mindre än nypris, trots några år på nacken. Men oklart om de får dem sålde. Är andrahandsvärdet bra kanske man kan tänka ner priset lite.. SVårt att säga om GT2 double dock

Reply
Hanna 29 november, 2019 - 12:30

Hej Anna! Tusen tack för en grym blogg!
Jag är egentligen i samma sits som Pernilla ovan. Väntar tillökning i februari och kommer då ha en son som är 2 år 4 mån som åker mycket vagn. Idag kör jag go big som jag vägrar lämna ifrån mig då jag älskar den, främst för att den tar sig fram överallt och för gunget! Nu letar jag dock syskonvagn och tycker inte att någon egentligen uppfyller det jag letar efter. Jag vill ha en vagn som har det där underbara gunget och som min son får plats i, ej ergonomisk sittdel och som inte har så stor plats i bilen. Den ska kännas rejäl men ändå inte gigantisk. Vagnen kommer att användas till prommenader, både i snö och terräng, åker aldrig kollektivt eller liknande. Har kikat på bjcity mini gt och gillar den men funderar nu på om jag ska vänta på tvåan eller om det finns någon annan vagn som passar? Jag är lite emot att det inte går att ha sittdelen vänd emot mig men antar att man inte kan få allt. Vill inte ha en emmaljunga eller donkey då de känns klumpiga, och donkeyn går bort pga ergo-sits. Är jag för kräsen när det gäller vagnletande eller varför hittar jag ingen som faller mig i smaken alls?
Tack på förhand!

Reply
Anna 19 december, 2019 - 11:45

Hej Hanna,
du är inte för kräsen – men utbudet är väldigt litet. Så när det kommer till att välja syskonvagn så handlar det till stor del om att man måste kompromissa om sina önskemål. Antar att du har kollat på Basson Duo? Den har vanliga, vändbara sittdel. Sen finns ju numera Emmaljunga NXT Twin, men tycker du Donkeyn är klumpig så är Twin inget för dig.

Är framåtvända sittdelar ok så skulle jag förutom BJ City Mini GT Double också kolla på Thule Urban Glide 2 Double. Låter som att du skulle kunna gilla den!
/Anna

Reply
Hanna 8 januari, 2020 - 20:20

Tusen tack för ditt svar! Vad roligt, jag har kikat på Basson duo och var inne på att köpa den men är rädd att sittdelen är för liten? Eller snarare för kort? Vill inte att min son ska växa ur den.
NXT twin kännes som ett moster om jag ska vara ärlig (och dyr), försäljaren pratade om att den är så stor för att den ska bli eldriven?!
Du är otrolig! Jag har en Thule Urban glide 2 som löpvagn faktiskt, men gillar inte att den inte har uppfällbart benstöd samt att ryggstödet är mer bakåtlutat än big:en (om det nu är möjligt 🙂 ) . Har funderat på om du tror att det går att montera baby joggers benstöd på den? Kanske inte optimalt men?
Återigen tack för ditt svar!

Reply
Anna 9 januari, 2020 - 11:09

Hej igen! Alltså visst, Basson Duo har inte de största av sittdelar men min femåring fick ändå plats förra vintern, så de inte är inte pyttesmå heller. Jag har bilder här: https://ombarnvagnar.com/2019/01/basson-duo-2019/

Det kommer komma en eldriven version av NXT Twin också, men alla kommer inte vara det. Och de eldrivna ska enligt uppgift kosta cirka 30,000 kr så hur många som faktiskt kommer köpa en är ytterst oklart skulle jag säga…

Är lite osäker på om BJs fotstöd funkar på Glide 2, kanske. Det borde gå. Men jag kan hålla med dig om lutningen på ryggstödet, det är väldigt bakåtlutat tyvärr.
/Anna

Reply
Anna 9 februari, 2021 - 21:44

Hej. Jag ska köpa en begagnad vagn och undrar ifall du vet när deras uppdateringar har gjorts? Jag kikar nämligen på 2 olika som ser likadana ut borsett från babyjogger loggan. Är det något som kan vara bra att veta innan köp?

Reply
Anna 24 februari, 2021 - 17:01

Hej!
Nej jag har tyvärr ingen förteckning över skillnader på olika årsmodeller av Baby Joggers vagnar. Men det beror mycket på att det väldigt sällan skett några större uppdateringar. Om du tänker specifikt på City Mini GT Double så vet jag att klädseln ändrats för att, om jag minns rätt, ge ett bättre solskydd? Men tyvärr minns jag inte när och inte heller exakt vilket år loggan ändrades, men jag hr för mig att det kan ha varit runt 2014-2015? Kan tyvärr, som du märker, inte vara så mkt till hjälp är jag rädd.
/Anna

Reply
Åsa 23 april, 2021 - 12:00

Hej Anna. Vilken superbra blogg du har! Fått med med mycket matnyttigt härifrån 🙂 Vi väntar tillökning i augusti och storasyster kommer då vara 1 år och 9 månader. Vi har redan köpt en BJ City Mini GT Double från 2020 så den har de bra uppdateringar du pratar om ovan. Min fundering är om det finns adaptrar att köpa till för att sätta i ett BeSafe babyskydd på vagnen, har sett att det finns för singelvagnen men har inte hittat något för Double… ? Vet du?

Med önskan om en trevlig helg!

Reply
Anna 27 april, 2021 - 15:56

Hej Åsa, och tack!
Om det är den senaste versionen av syskonvagnen du har köpt, alltså en BJ City Mini GT 2 Double, så finns denna adapter för Britax babyskydd: https://www.babyv.se/sv/articles/2.83.12259/baby-jogger-bilstolsadapter-britax-till-city-mini2gt2-doub
Om det är den gamla versionen av GT Double så är jag faktiskt osäker på om det finns babyskyddsadapter för Britax till den.
/Anna

Reply
Anna 27 april, 2021 - 15:57

Hej igen! Jag vet inte var jag läste att du ville ha adapter till Britax, du skrev ju Be Safe! Mitt svar är samma som första svaret, här är en adapter som funkar för Maxi Cosi och BeSafe, men bara om du har nyare dubbelvagnen, inte den gamla modellen: https://www.babyv.se/sv/articles/2.83.12257/baby-jogger-bilstolsadapter-maxi-cosi-till-city-mini2mini-gt2-dou
/Anna

Reply
Olivia Erlandsson 30 juni, 2022 - 14:16

Hej!
Kan man fästa babyskydd på den?

Reply
Anna 1 juli, 2022 - 11:29

Hej Olivia!
Om du har City Mini 2 Double eller City Mini GT 2 Double så kan du använda denna adapter: https://pyretosnackan.se/barnvagnar/tillbehor-barnvagnar/adaptor/baby-jogger-city-mini-2gt2-double-maxi-cosi-adapter/
Till den äldre varianten av BJs syskonvagn så släppte aldrig några godkända babyskyddsadapters i EU, däremot fanns det i USA.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar