Skillnaden mellan Britax B-Agile M och B-Agile R

av Anna
Vad är skillnaden mellan Britax B-Agile M och Britax B-Agile R?

Precis som många andra barnvagnstillverkare är också Britax förtjusta i snarlika modellnamn. Oftast finns det en logik bakom det, och så är fallet även för Britax B-Agile M och Britax B-Agile R. Det har även funnits flera andra B-Agile-modeller från Britax, men R och M är de senaste.

När jag skriv min recension av Britax B-Agile M så visste jag inte att det skulle komma en till version av vagnen. Men jag är väldigt glad för nyheten om att Britax nu har släppt B-Agile R, då den har så gott som alla de förbättringar jag efterfrågade hos B-Agile M. Den första skillnaden man ser är förstås priset. B-Agile R kostar cirka 600 kr mer än B-Agile M.

Britax B-Agile R jämfört med Britax B-Agile M

Britax B-Agile M och Britax B-Agile R har olika hjul, olika byglar och olika klädsel.

Britax självar kallar B-Agile R för en premiumversion av B-Agile M. Olikheterna mellan de två olika modellerna är inte så många, men de gör ändå märkbar skillnad för hur vagnen är att använda.

1. Uppdaterad design på bygel och handtag

Britax B-Agile R har överdrag av konstläder både på handtag och bygeln. Vilken färg konstlädret har beror på vilken färg på klädseln man väljer. Blåa klädseln Navy Ink har brunt konstläder i färgen Brown medan ljusgrå klädseln Elephant Grey har svart konstläder i färgen Black. Den svarta klädseln Shadow Black finns med bygel och handtag i både Brown och Black.

2. B-Agile R har svängbar bygel

Medan Britax B-Agile M har en bygel som kan lossas helt från vagnen genom att klickas bort i båda ändarna, så bjuder B-Agile R på ökad användarvänlighet. Bygeln på Britax B-Agile R är en swing away. Den kan alltså öppnas upp i sidan och sedan svängas ur vägen, så barnet lättare kan klättra i och ur vagnen.

3. Bättre hjul på B-Agile R

Britax B-Agile M har plastdäck som snabbt slits då småsten och grus fastnar i däcken. Tar man bort stenarna lämnar de små hjul i däcken efter sig. Låter man sitta kvar så låter det från däcken när man kör dem inomhus, exempelvis i butiker. Britax B-Agile R har istället fått skumfyllda gummidäck. De ser snarlika ut, men däcken på B-Agile R är mycket mer slittåliga och det fastnar inte sten i dem.

I övrigt är Britax B-Agile M och Britax B-Agile R precis likadana. Samma liggläget på sittdelen, samma hopfällning, samma höjd på handtaget. Det enda jag tycker mig märka är att Britax B-Agile R är lite mer lättsväng än B-Agile M. Om det beror på att just detta ex är mer välsmörjt eller om det faktiskt är så att materialet gör en skillnad för körkänslan vet jag inte.

Om prisskillnaden på 600 kr inte spelar någon roll för den som vill köpa någon av dessa sittvagnar från Britax så skulle jag lätt välja Britax B-Agile R.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Britax B-Agile M och B-Agile R hos: Baby V
Se pris för Britax B-Agile M och B-Agile R hos: Babyland

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Sanna 9 april, 2020 - 19:58

Hej. Jag köpte Britax agile r men tycker att den har inget gung överhuvudtaget och att handtaget är för högt. Har kört en britax smile innan. Funderar på att köpa en Balios S istället. Eller är det bara ovanan att köra med annat än luftdäck? Vill ha det där gunget..

Reply
Anna 12 april, 2020 - 19:47

Hej Sanna!
Det är tyvärr ganska ovanligt med den typen av gung på sulkys. Men om du kan hitta en begagnad Kronan Sulky/S så tror jag att du skulle gilla den. Kronan har precis slutat tillverka den ny. Men jag vet många som först kört Smile och sedan övergått till Sulky/S, som varit mycket nöjda.
/Anna

Reply
Maria 21 april, 2020 - 12:34

Kan man ha en ståbräda på b agile R?

Reply
Anna 22 april, 2020 - 14:56

Hej Maria,
ja, det borde inte vara något problem. Bumprider borde absolut funka! Har dock ingen sådan hemma så jag har inte testat kombinationen själv.
/Anna

Reply
Nicole 19 maj, 2020 - 14:39

Hej! Du verkar ju verkligen kunna allt om barnvagnar så jag undrar om det finns någon bra sittvagn med vändbar sittdel som går att fälla ihop utan att plocka isär. Lite rejälare, inte en sulky/resevagn liksom.

Reply
Anna 19 maj, 2020 - 15:09

Hej Nicole!
Det finns det absolut, du kan tex kolla in mina tips i det här inlägget: https://ombarnvagnar.com/2019/11/topplista-11-sma-vandbara-sittvagnar/
Cybex Balios S Lux kanske skulle passa dig, det är en uppföljare till Cybex Balios S. I sommar kommer en, förhoppningsvis, ännu bättre variant med lufthjul som heter Cybex Talos S. Både kan fällas ihop med sittdelen på.

Vill du ha något ännu mer rejält så är Britax Go Next eller Go Big ett väldigt bra tips!
/Anna

Reply
MaariaFrank 25 juli, 2020 - 23:10

Kunde några hjul som är lufthjul från något annat vagn bli kompatibala och passa agilevagnar istället .(tänker frammdäclen främst .finns det ?.från motion 4 kanske?passar dem ?

Brio smiles var ju inte så bra ide )kollade men tänkte nu fråga om du råkat testa nåt ?
Råkar sälja motionen så kunde ej testa nu när svärsoben hade öbskat till sin agile )

Reply
Anna 18 augusti, 2020 - 09:08

Hej Maaria!
Nej tyvärr, jag vet inte om det finns andra hjul som funkar på Agile!
/Anna

Reply
Amanda 25 april, 2021 - 08:06

Hej! Jag funderar på att köpa en Britax B-agile R men jag funderar på om jag är för kort för att kunna köra vagnen. Jag är bara 155 cm. Går inte handtaget att justera överhuvudtaget? Tycker det ser ut som en knapp i mitten av handtaget på en utav bilderna i inlägget?
//Amanda

Reply
Anna 27 april, 2021 - 15:32

Hej Amanda!
Tyvärr, det finns inget sätt att justera höjd på handtaget på B-Agile R eller B-Agile M, utan det är fast i en höjd.
/Anna

Reply
Sarah 1 juli, 2021 - 23:00

Hej!
Vet du om det finns någon sulky som passa bra till ett barn som är 102 cm lång och väger 18 kg. Har en 3 åring som ibland behöver använder vagn men hitta inget som passa. Antigen har dom för kort ryggstöd eller klara bara upp till 15 kg

Reply
Anna 2 juli, 2021 - 09:40

Hej Sarah,
absolut – det finns många! Men titta på Baby Joggers vagnar, de är väldigt rymliga och har hög maxvikt!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar