Basson Duo 2019

av Anna
Basson Duo syskonvagn med vändbara sittdelar

Recension av Basson Duo 2019

Inköp: Ordinarie pris för Basson Duo 2019 med två sittdelar och en liggdel är 7995 kr. Denna vagn är ett recensionsex från Syskonhuset.
Tillbehör: Inlägg till sittdelarna samt två fotsacks medföljer.
Typ av vagn: Syskonvagn.

När det kommer till oss nordbor och syskonvagnar så finns det antal egenskaper som efterfrågas gång på gång: Man vill ha en syskonvagn med sittdelarna bredvid varandra, de ska vara individuellt vändbara och vagnen ska dessutom allra helst vara max 75 cm bred. Det finns ett väldigt snålt tilltaget utbud av den här sortens syskonvagn och jag har skrivit om de flesta – Bugaboo Donkey2, Emmaljunga DV735 och Kronan Syskon. Den senare går numera endast att köpa begagnat. Kan man tänka sig en vagn som är mer än 75 men smalare än 80 cm bred så utökas utbudet också med Carena Visby och Beemoo LA Syskonvagn.

Basson Duo 2019 lyckas pricka in alla kraven ovan. De vanliga, alltså inte ergonomiska, sittdelarna är individuellt vändbara och kan fällas ända ned till fullt liggläge. Vagnen är endast 74,5 cm bred. En annan fördel är priset, som ligger en bra bit under både Donkey2 och Double Viking 735. Basson Duo har funnits under ett antal år, jag publicerade ett gästinlägg om den när bloggen var alldeles ny i december år 2011. Mycket har hänt sedan dess och inför år 2019 har Basson Duo fått sig en rejäl uppdatering.

Vad är skillnaden mellan Basson Duo 2019 och äldre årsmodeller?

Skillnaderna mellan Basson Duo 2019 och modellen som såldes innan är:

  • Basson Duo 2019 kommer med PU-hjul. Förut var hjulen en sorts punkteringsfria däck, som det tenderade att fastna grus i. Det har även funnits ett tillbehörspaket med lufthjul att köpa till. Dessa fungerar endast på de äldre vagnarna. Detta eftersom att hjulupphängningen är ändrad på Basson Duo 2019.
  • Ny, grå färg på klädseln.
  • Alltid svart chassit. Tidigare var chassit silver med svarta detaljer.
  • Förstärkta handtagsleder.
  • Liggdelens madrass har blivit omarbetad och gjorts tjockare.
Basson Duo 2019 med liggdel

Basson Duo 2019 med liggdel

Basson Duo 2019 kan användas direkt från födseln med vagnens egen liggdel. Tyvärr har jag inga mjukliftar hemma längre, men jag är övertygad om att en mindre mjuklift – exempelvis en Najell Sleepcarrier eller en Phil & Teds Cocoon – skulle passa utmärkt direkt i sittdelen. Liggdelen klickas enkelt fast på chassit men kan också väldigt lätt tas loss. Vill man bära på liggdelen så finns två rejäla bärremmar. Liggdelen saknar dock helt fickor att stoppa ned remmarna i när de inte används, vilket förvånar mig då jag trodde att det var ett måste i säkerhetsstandarden. Visst kan man låta dem hänga. Men det ser lite trist ut kan jag tycka.

Liggdelen har ett fint, ljust foder och en mjuk madrass. Liggdelslocket fäster man med kardborre och tryckknappar. Suffletten kan öppnas upp baktill och där under finns ett lager meshnät, så det är väldigt lätt att göra liggdelen ordentligt genomvädrad. Suffletten har en utfällbar solkeps, så solskyddet får absolut godkänt. Liggdelen känns inte riktigt lika genomarbetad som sittdelarna till Basson Duo 2019. Och att bärremmarna bara ska hänga och potentiellt trassla in sig eller fastna under sittdelen bredvid är en detalj som stör mig. Men ur ett barns perspektiv så finns det inget att klaga på vad gäller liggkomforten.

Basson Duo 2019 sittdelar, sele och sittdelsinlägg

Basson Duo 2019 med sittdelar

Basson Duo 2019 har individuella sittdelar med fällbart ryggstöd, alltså så kallade vanliga sittdelar som inte är ergonomiska. Vagnen kommer med två enkelt uttagbara inlägg till sittdelarna, som påminner väldigt mycket om spädbarnsinläggen i en del babyskydd. Och inläggen är väldigt små, de känns mest tänkta för de bebisar som precis ska byta från liggdel till sittdel. Och då är det ju toppen att inläggen finns. Under dem är själva sittdelsklädseln till stor del gjord i meshtyg, vilket borgar för att vagnen ska uppfattas lite mindre svettig när det är varmt.

Selen är enkel att tas isär i fem separata delar. Axelremmarna kan hakas ur höftremmarna. Detta gör det betydligt enklare att sätta i alla sorters åkpåsar och sittdynor i sittdelen. Men det innebär också att man kan välja att bara spänna fast barnet runt midjan, om man skulle vilja det. Selen kan även justeras i höjd i två olika lägen på ryggstödet varefter att barnet växer och blir längre.

Basson Duo 2019 storlek på barn och rymlighet i sittdel

Utrymme i sittdelarna

Jag får då och då höra, när jag lägger ut bilder på mina barn i olika barnvagnar, att det större barnet ”ser för stort ut” för vagnen. Jag tycker det är intressant. Huruvida det finns en ålder då barn bör sluta åka vagn är ju en debatt, där min åsikt är att det är lämpligt att åka vagn så länge behov finns och att det inte är någon skillnad för barnet att skjutsas i en vagn, bakpå en cykel eller i en bil. Men huruvida en vagn är för liten eller lagom stor, det är en fråga jag knappt kan begripas att den ens ställs. Om inte barnet misstycker i vagnen, så finns det inget problem.

Jag skriver ju detta just nu förstås för att jag kan tänka mig att när någon ser en bild på min snart fem år gamla son, så tycker de att han ser för stor ut för Basson Duo. Men är man snart fem år gammal så kan man tala för sig, så jag vet ju med bestämdhet att han satt riktigt bekvämt. Maxvikten i Basson Duo 2019 är 15 kg per sittdel, där är han precis på gränsen. Men imponerande nog så gick han ned riktigt bra i sittdelen. Fast han hade overall på sig och fast han ville bäddas in med en tjock filt. Jag kunde till och med fälla upp suffletten utan att sufflettbågarna slog i hans huvud.

För att hamna i en bra position med benen så krävs det dock att barn över metern sitter framåtvänd och att sittdelens fotstöd viks ned, så att barnet istället kan sätta fötterna direkt mot chassit. Min tvååring satt därmed förstås bra i Basson Duo hon också, även när hon är nedbäddad i en normaltjock vinteråkpåse. Hon har gott om utrymme att växa, både under suffletten och vad gäller fotstödet.

Basson Duo 2019 ryggstöd sittläge och liggläge

Sittdelar med fullt, plant liggläge

Basson Duo 2019 har steglöst ställbara ryggstöd som går ned till plant liggläge. Det är en liten lutning på ryggstöden på mina bilder, vilket förstås beror på att sittdelarna är tomma när jag fotograferar vagnen. När ryggstödet belastas med sittdelens maxvikt om 15 kg så blir ryggstödet plant (1). När ryggstödet fälls upp så blir klädseln hängande runt kanten (2) och om man inte pressar fram ryggstödet genom klädseln så blir ryggstödet svagt tillbakalutat i sittläge (3).

Väljer man istället att trycka fram ryggstödet förbi sufflettyget, så får man till ett mer upprätt sittläge (4). Man ser tydligt bakifrån vilket ryggstöd som har, och vilket som inte har trycks upp i ett mer rakt sittläge (5). Det är ganska enkelt att justera ryggstöden. Att fälla ned görs lätt med en hand genom att man drar nedåt i den runda ringen på spärren (6). När man sen ska fälla upp ryggstödet igen så görs det bäst med båda händerna, genom att man drar de båda remmarna snett utåt så ryggstödet glider uppåt.

Basson Duo 2019 individuellt vändbara sittdelar

Individuellt vändbara sittdelar

Ibland när jag skriver om hur bra det är med individuellt vändbara sittdelar så inser jag att de föräldrar som inte sonderade utbudet av syskonvagnar redan för 8-10 år sedan kanske inte inser att så sent som 2010 var syskonvagnar med individuellt vändbara sittdelar något som knappt existerade. Bugaboo Donkey hade inte släpps än. Emmaljunga och Teutonia hade syskonvagnar stora som pråmar och visst, sittdelarna var vändbara men de satt ihop. Så antingen hade man båda barnen mot sig, eller inget av dem. Det var inte heller sällsynt med ryggstöd som satt ihop, kunde de fällas separat fick man vara nöjd med det.

Men i det avseendet är Basson Duo 2019 verkligen allt som en modern syskonvagn ska vara. Sittdelarna är lätta att lossa från chassit om man vill byta riktning på dem. Dock är det något som ska göras när barnet inte sitter i, givetvis. Oavsett hur sittdelarna vänds så både funkar det bra och ser bra ut.

Basson Duo 2019 sufflett med vädringslucka och solskärm

Sufflett med solskärm och vädringslucka

Basson Duo 2019 har rejäla suffletter som tack vare den utvikbara solskärmen ger ett bra solskydd för hela barnets överkropp, även när sittdelen är nedfälld i liggläge. Suffletten kan ställas i flera olika lägen, och det blir inte klumpigt när solskärmen viks in.

Baktill på suffletten finns en stor vädringslucka. Locket sitter fast med kardborre. Väljer man att använda vädringsluckan även som tittlucka, när man kör med sittdelen framåtvänd, så kommer det alltså låta lite när man öppnar luckan. Man kan också välja att hela tiden ha vädringsluckan öppen, praktiskt på sommaren till exempel. Luckan rullas då undan och fästs upp med en elastisk stropp.

Basson Duo 2019 ställbart fotstöd med en knapp

Ett fotstöd som är smart och lite osmart på en och samma gång

Efter att ha kört fler än 160 barnvagnar så händer det ändå fortfarande att jag råkar på helt unika funktioner jag aldrig ens sett förut. Och hos Basson Duo 2019 handlar det om att vagnen har en högersittdel och en vänstersittdel. Det är inget som kommuniceras utåt. Men använder man vagnen blir det tydligt att det är så det är tänkt.

Det ställbara fotstödet kan vinklas i flera olika lägen. Antingen vågrätt rakt ut, vilket ger ett långt plant liggläge när barnet ska sova (1). Eller så kan fotstödet vinklas snett nedåt (2) eller helt rakt ned (3). Det senare läget är som sagt praktiskt om man har ett större barn som sitter framåtvänd och vill ha chassit som fotstöd för sina långa barn.

För att vinkla fotstödet av denna typen så måste man så gott som alltid trycka in två knappar, en på vardera sida av fotstödet. Det kräver alltså att man kan använda båda händerna samtidigt. Men Basson Duo 2019 har endast en knapp, på ena sidan av fotstödet (4). Andra sidan har ingenting alls, där är leden bara helt vanligt ihopnitad (5).

För- och nackdelar med bestämda platser för sittdelarna

Det finns två sidor att se på detta. Å ena sidan är det helt galet praktiskt att endast behöva en hand för att vinkla fotstödet. Jag önskar att det alltid kunde vara så. Och i synnerhet när man har flera barn så är det långt ifrån alltid helt lätt att frigöra båda händerna samtidigt. På Basson Duo 2019 kan jag enkelt trycka in knappen och samtidigt, med samma hand, pressa hela fotstödet uppåt eller nedåt.

Å andra sidan så är ju detta smidigt när knappen är vänd åt rätt håll, alltså utfrån chassit. Sätter man sittdelarna ”fel” så hamnar ju knapparna inåt, mot varandra. Och lederna utan knappar hamnar mot utsidorna (6). Det går att komma åt knapparna när de är ändå inåt, men det är betydligt bökigare.

Nu kanske man tänker att då är det väl bara att se till att ha höger sittdel på höger sida, och vänster sittdel på vänster sida? Sant. Men vill man vända ena sittdelen framåt, så innebär ju det att knappen då hamnar på fel sida. Jag vet inte vad jag landar i den här frågan. Tror jag lutar lite mer åt att det smidigt att bara behöva använda en hand väger över. Men samtidigt är det så snopet när man satt sittdelarna ”fel” och sen måste in och gräva mellan dem för att kunna vinkla fotstödet ett snäpp.

Basson Duo 2019 swing away-bygel på sittdelarna

Kanske barnvagnshistoriens mest ogenomtänkta sittdelsbygel?

En smidig swing away-bygel med knapp som är enkel att trycka in och som lika enkelt kan svängas åt sidan så att man enklare kan sätta i eller ta ur sitt barn ur vagnen? Det låter ju bra. Och det är faktiskt något som stämmer in även på Basson Duo 2019. Bygeln kan enkelt öppnas upp med ett knapptryck (1) och det finns knappar på båda sidor av bygeln (2). Det låter ju toppen.

Om det inte vore för att funktionen endast går att använda när sittdelarna är framåtvända. Och väljer man en vagn med vändbara sittdelar så är ju det för att man vill kunna ha sina barn mot sig. Och då tänker jag att det är en grundförutsättning att bygeln ska kunna användas även då? Men nej. När man vänder sittdelarna bakåt på Basson Duo 2019 så hamnar bygelns knapp precis innanför chassit och är exakt 100% omöjlig att trycka in (3).

Det skulle kunna vara enkelt löst genom att man öppnar bygeln från andra sidan av sittdelen istället. Tyvärr är det precis lika omöjligt, åtminstone om man har båda sittdelarna vända bakåt. Byglarna hamnar då bredvid varandra och avståndet där emellan räcker inte till för att man ska kunna få in ett finger och pressa in knappen (4). De här knapparna borde vara placerade på insidan av bygeln. Och för mig är det ganska obegripligt att man uppdaterar vagnen men smarta nya funktioner och material, men inte bryr sig om att göra så att bygeln kan öppnas upp eller ens tas loss även när sittdelen är vänd bakåt (5).

Basson Duo 2019 PU-hjul, fotbroms och varukorg

PU-hjul och varukorg med förvaring

Basson Duo 2019 har som sagt uppdaterats med PU-hjul. Och PU är ett material som är lite dyrare, men därmed också lite bättre. I PU-hjul fastnar inte grus och småsten, vilket är något som både förstör hjulen med tiden men direkt ser fult ut samt låter rassligt. Jag har kört Basson Duo ute flera gånger på grusade gångvägar täckta av snö och is, bilderna är tagna efteråt med rengjorda hjul. Det finns ett endaste märke vare sig i de stora bakhjulen (1) eller de lite mindre, snurrbara framhjulen (2). Framhjulen kan enkelt klickas av från chassit genom att man trycker in den grå knappen ovanpå framhjulsupphängningen. Det går också att låsa framhjulen i fast läge genom att trycka ned den svarta spärren framtill.

Bakaxeln på Basson Duo påminner ganska mycket om bakaxeln på Kronans barnvagnar, i utseende och konstruktion. Bromsen är enkel att pressa in, och kan tryckas nedåt både när man ska lägga i den och när bromsen ska lossas (3).

Basson Duo 2019 har en väldigt rymlig varukorg, det går verkligen in hur mycket som helst här under (4). Framtill i varukorgen finns dessutom tre mindre förvaringsfickor som kan stängas igen (5). De är lagom stora för sådan man inte vill råka tappa bort, som ett barnvagnslås eller ett myggnät. Varukorgen är godkänd för 5 kgs belastning. Det är inte så mycket. Men att varukorgen är stor innebär ju att man kan packa den fulla med otympliga saker som väger lite. Exempelvis hela familjens ytterkläder om man besöker ett museum. Tack vare sidokanterna på varukorgen så kan man packa på höjden utan att prylarna glider ur (6).

Basson Duo 2019 ställbart knäledshandtag

Ställbart knäledshandtag som kan vikas in hela vägen

Det ställbara knäledshandtaget kan vinklas i ett stort antal olika positioner. För att ändra läge så måste man trycka in knapparna på vardera sida av handtaget. Vill man göra vagnen kortare för att få plats bättre på bussen eller i en mindre hiss så är det till stor hjälp att handtaget kan vikas hela vägen in mot vagnen. Eftersom att leden är vänd uppåt så kan handtaget inte vikas in hela vägen nedåt mot chassit. Har man barn i sittdelarna kanske man inte kan vika handtaget hela vägen in.

Basson Duo 2019 ihopfällning av chassi

Ihopfällning av Basson Duo 2019

Basson Duo 2019 kan fällas ihop med sittdelarna på om de är framåtvända. Men mest kompakt blir vagnen om chassit fälls separat (3). För att påbörja ihopfällningen så måste man först dra spärren på chassits mittstång, som fäster mitt i handtaget, uppåt mot sig (2). När man lossat den första spärren kan man därefter dra de båda spärrarna på sidan av handtaget mot sig på samma sätt (1), och då börjar chassit vikas ihop på mitten (4).

När chassit väl har fällts ihop så får man vika in handtaget för att göra den så kompakt och platt som möjligt (5). Vagnen låses inte automatisk utan man får manuellt fästa ihop chassit med en rem med ett vanligt clips på (6). Det gör att vagnen inte börjar fälla ut sig när man lyfter upp den för att exempelvis packa in den i bilens bagageutrymme.

Basson Duo 2019 ihopfälld med sittdelarna

Ihopfälld med sittdelarna på

Om man vill fälla ihop Basson Duo i ett svep med sittdelarna på, så måste sittdelarna vara framåtvända. Vagnen blir då ganska stor. Väljer man istället att fälla chassit först och sedan stapla sittdelarna ovanpå, så känns Basson Duo 2019 överraskande kompakt.

Basson Duo 2019 användning och körkänsla

Att använda Basson Duo 2019 i vardagen

Det finns många fördelar med att välja en syskonvagn som är 74,5 cm bred. Det kallas visserligen Stockholmsmåttet men även om man inte regelbundet åker kollektivtrafik så finns det säkert andra smalare hissar eller dörröppningar man vill kunna ta sig igenom när man har två barn i vagnen. Jag har kört mina vanliga sträckor med Basson Duo 2019. Lokala busslinjen, den smala trottoaren framför radhusen vi passerar på vägen hem. Och förstås, in genom den egna ytterdörren. Basson Duo tar sig fram med marginal överallt. Jag behöver inte ens styra särskilt noga.

Att varukorgen är rymlig och så enkel att komma åt från alla håll har varit en stor fördel. Både när jag ska stuva in barnens overaller under vagnen så de kan åka hem inbäddade i åkpåse, eller när jag ska handla mat.

Ur barnens perspektiv har Basson Duo 2019 fungerat alldeles förträffligt bra. De har haft ett bekvämt sittutrymme i vagnen och det har gått att konfigurera sittdelarna så båda har varit nöjda, antingen vända mot mig eller en framåtvänd och en bakåtvänd. Det uppskattade också att de i det senare läget kunde kommunicera med varandra – om de ville. Och vill man vara ostörd från sitt syskon så kan man bara fälla ut suffletten och enkelt få vara ifred. Som videon nedan visar så hade de det för det mesta väldigt mysigt i vagnen.

Film av Basson Duo 2019 med en femåring och en tvååring i sittdelarna.

Körkänslan i Basson Duo 2019

Vädret spelade mig rätt i händerna under den period som jag hade Basson Duo 2019. Jag fick köra både på barmark på isigt underlag och i vad som efter ett tag blev en rätt okej mängd, hyfsat blöt snö. Basson Duo är hela tiden lättstyrd. Det fastnar som sagt inget grus i hjulen men jag hade gärna sett att de hade något slags mönster, för när det blir lite halare underlag och man trycker på så händer det att bakhjulen glider i sidled. De har således inte mycket till grepp alls.

När det snöade så insåg jag också att det finns en nackdel med stora, öppnar varukorgar och det är att det snöar rätt in i dem. Man får packa ömtåligt i väskor och kassar givetvis, och borsta ur varukorgen innan man går in så att det inte blir en pöl under vagnen.

Det medföljer inga regnskydd med vagnen, men det går utmärkt att använda två singelregnskydd av universalsort. Jag använde Elodie Details regnskydd på Basson Duo och var nöjd med hur de satt. De funkade både med suffletten fullt utfällt och med ryggstödet nedfällt till liggläge.

Basson Duo 2019 körkänsla i snö och terräng

Sammantaget intryck av Basson Duo 2019

För att vara en syskonvagn på bredden i en lite lägre prisklass så är Basson Duo 2019 en riktig lättviktare. Enligt tillverkaren väger vagnen 15 kg med två sittdelar på, och det är förstås en del men många andra syskonvagnar i samma prisklass kan väga ytterligare 5 kg eller mer. Basson Duo känns inte tung när man kör den, och då har jag ändå rullat vagnen med barn som båda väger runt 12-15 kg.

Däremot har rullet inte någon wow-faktor direkt. En vagn med riktigt bra rull kan rulla vidare en bra bit efter att man släpper handtaget när man går på helt plant underlag. Basson Duo slutar röra sig framåt nästan omgående. Så även om vagnen väger rimligt mycket och är lättstyrd, den svänger utan att man måste ta i mer än normalt, så krävs det att man hela tiden puttar framåt. Detta blir förstås mer märkbart i blöt snö, och i uppförsbackar eller annan terräng.

Att häva vagnen fungerar helt okej, bättre om man har barnen vända bakåt än framåt förstås. Mycket hänger på var tyngdpunkten hamnar. Även handtagets vinkling påverkar hävstångseffekten. Jag uppfattar dock inte Basson Duo 2019 som så himla mycket mer tunghävd än andra syskonvagnar jag har kört.

Mitt omdöme av Basson Duo

Totalt sett är jag positivt överraskad av vagnen. Designen på sittdelens bygel är helt obegriplig. Men kan man leva med den så får man väldigt många andra smarta funktioner i Basson Duo 2019. Jag hade förväntat mig något tyngre och klumpigare, då det är vad jag har erfarit med andra på bredden vändbara syskonvagnar i ungefär samma prisklass. Har man budget på en bit under 10,000 kr för en komplett syskonvagn med två sittdelar och en liggdel så får man utan tvekan bäst vagn för pengarna i Basson Duo 2019. Och det gläder mig väldigt mycket att det finns allt fler prisvärda alternativ för den som vill kunna ha två barn vända mot sig samtidigt.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Basson Duo hos: Baby V

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Carola 16 februari, 2019 - 11:18

Hej,

Den här vagnen fick ju en del kritik efter att den orsakat en klämskada som uppmärksammades i någon tidning.
Finns den risken kvar på denna nya Basson duo -19?
Jag tittade på den då för det var den enda som uppfyllde mina krav, vändbara och icke ergonomiska sittdelar samt att det går att sätta babyskydd på.
Nu blev det en Donkey ist men jag vill byta vagn när de börjar sitta, vill ha fullt liggläge, de är tre månader gamla nu så det dröjer ca tre månader.
Jag tror inte vi är i samma behov av att ha babyskydd på vagnen om tre månader så jag har breddat min sökning.
Men så dök denna uppdaterade version upp.
Har du tips på andra tvillingvagnar där de sitter bredvid varandra, små ihopfällda, lätta mm?

Reply
Anna 17 februari, 2019 - 10:57

Hej,
Syskonhuset svarar bra på det om klämskadan, det hittar du här: https://www.syskonhuset.se/content/17-fragor-svar-om-basson-duo
Ska man vara krass kan man klämma sig i nästan vilken vagn som helst om man har otur, men just det som skedde med den vagnen blev som det står i länken förtydligast och därmed åtgärdat.

Utbudet är inte så stort tyvärr. Förutom Basson och Donkey så är det väl Kronan Syskon som också blir ok ihopfälld. Emmaljungas vagn blir i mitt tycke väldigt stor, även om Emmaljungas nya syskonvagn NXT Twin (oklart när den släppts, den verkar vara kraftigt försenad) är en klar förbättring på den punkten.
/Anna

Reply
Varola 13 juni, 2019 - 15:52

Hej,
Vi satsade på en Basson, tyvärr levde den inte upp till förväntningarna och vår vagn verkar vara ett måndagsexemplar.. gått sönder.
Jag saknar lufthjul! (Även fast vi bor i stan..)
Vad rekommenderar du istället?
Till storasyster hade vi Super Nitro, gillar ju liggläget.
I början hade vi en Donkey till tvillingarna men det var ju det där med liggläge och den tar för stor plats i bilen.

Vänliga hälsningar Carola

Reply
Anna 14 juni, 2019 - 13:03

Hej, vad tråkigt!
Det är tyvärr ont om syskonvagnar med vanliga sittdelar, men kolla om du kan hitta en begagnad Kronan Syskon kanske? https://ombarnvagnar.com/2014/05/kronan-syskonvagn/
/Anna

Reply
Sara 3 mars, 2019 - 21:18

Hej,
Dina recensioner är kanon
Vi håller på och letar syskonvagn och fastnat för bassoun duo (då priset på en ny känns rimligt) eller en begagnad emmaljunga. Men känns som att bassoun duo är rymligare i sittdelen än emmaljunga? Även att bassoun duo är smidigare ihop fälld. Jag hittar ingen återförsäljare av bassoun duo förutom i sthlm. Så vi har tyvärr ej möjlighet att testa vagnen innan. Men enligt din recension så känns bassoun som ett bra val för oss. Vi kommer mesta att promenera på asfalt men även grusväg. Är det ”hoppigt” att köra på grusväg. Tänker eftersom hjulen fram är mindre samt inte luft. Skulle du rekommenderar liggdel eller mjuklift? Vi har en tvååring och snart en vår bebis.
Tack på förhand!

Reply
Anna 5 mars, 2019 - 10:09

Hej Sara, och tack!
Nej Basson Duo är inte så lätt att få fatt på. Den finns hos Syskonhuset, men då måste du åka ut mot Uppsala, så det kräver ju tid och att man har bil. Jag skulle dock inte säga att Basson är rymligare i sittdelen, Emmaljungas syskonvagn rymmer betydligt längre barn än Basson. Jag har kunnat ha en sjuåring i Double Viking. Det hade absolut inte funkat i Basson Duo.

Nej grusväg funkar absolut, jag körde den både på grus och i snö! Personligen föredrar jag separat liggdel, så bebisen kommer lite högre upp och ligger lite mer ombonat. Speciellt om ni ska få barn nu till våren, när det börjar bli varmt, så finns det ofta mer utrymme i liggdelen vilket gör den luftigare än en mjuklift!
/Anna

Reply
Denice 16 april, 2019 - 11:10

TACK för en väldigt lång och utförlig beskrivning och recension av vagnen. Även för fler bilder.
Vi är sugna på denna. Stort tack.

Reply
Anna 17 april, 2019 - 17:26

Hej, och tack själv! Vad roligt att höra att ni hade hjälp av min recension!
/Anna

Reply
Cecilia 13 juni, 2019 - 10:51

Hej! Du skriver att vädringsluckan i suffletten öppnas/stängs med kardborre, men har sett klipp på instagram samt läst på syskonhusets hemsida att det är magneter. Funderar på om det är en uppdatering som skett efter din recension, då båda verkar vara modell 2019. Snöar in mig på detaljer, men det stör mig nått fruktansvärt att det lutar mot att beställa en vagn som jag inte kan klämma och känna på först! Gillar att handla i butikerna nära mig som kan hjälpa till med alla mina detaljrika frågor 😉 Så synd att det inte finns kring Göteborg/skåne.

Reply
Anna 13 juni, 2019 - 11:11

Hej Cecilia!
Vilken bra fråga. Jag minns inte hur luckorna var längre, men jag har ju uttryckligen skrivit att det är kardborre som låter lite och det känns ju märkligt att jag skulle gjort det om det inte var så. Samtidigt har jag gjort en del sådana mindre misstag förut, såklart, ibland missar man en detalj. Om de visar magnet på Syskonhusets hemsida så lär det ju iaf definitivt vara det på de vagnar de säljer!
/Anna

Reply
Cecilia 13 juni, 2019 - 12:32

Ja, de var ju väl beskrivna 🙂 Får samla på mig lite frågor och ringa till syskonhuset 🙂 De visar inga bilder på luckan på hemsidan utan det står i texten.
Tack för en jättebra recension, och alla andra fantastiska recensioner du gör! Du gör mig fattig på pengar, men rik på vagnar (Bra vagnar) 😉

Reply
Carola 13 juni, 2019 - 15:47

På sidorna av sufletten är det kardborre, man kan ”skala av” och under så är det nät för mycket god ventilation.
Ovanpå sufletten är det mindre vädringsluckor/tittluckor, de har magneter.
☺️

Reply
Cecilia 24 juni, 2019 - 07:35

Tack Carola 🙂

Carola 13 juni, 2019 - 20:37

Hej,
Vi satsade på en Basson, tyvärr levde den inte upp till förväntningarna och vår vagn verkar vara ett måndagsexemplar.. gått sönder.
Jag saknar lufthjul! (Även fast vi bor i stan..)
Vad rekommenderar du istället?
Till storasyster hade vi Super Nitro, gillar ju liggläget.
I början hade vi en Donkey till tvillingarna men det var ju det där med liggläge och den tar för stor plats i bilen.

Vänliga hälsningar Carola

Reply

Lämna en kommentar