Beemoo syskonvagn LA

av Anna

beemoo_1

Recension av Beemoo syskonvagn L.A.
Inköp: Denna vagn är ett recensionsexemplar, inköpspris för vagnen inklusive liggdel ligger på cirka 5000 kr.
Försäljning: Andrahandsvärdet för vagnen är oklart då inga finns ute på Blocket för tillfället, men jag har tidigare sett vagnen till salu för omkring halva nypriset.
Typ av vagn: Syskonvagn.

Jag har skrivit ganska mycket om syskonvagnar på bredden med individuellt vändbara sittdelar tidigare här i bloggen. Det är en mycket efterfrågad typ av syskonvagn, och märkligt nog samtidigt en modell det inte direkt finns ett överflöd av . För en tid sedan publicerade jag en syskonvagnsjämförelse mellan tre sådana vagnar, som dock hade gemensamt att de med en liggdel och två sittdelar alla kostade minst 10000 kr i nypris. Nu är det dags för en recension av en vagn med samma grundegenskaper men som är lite mer utav ett budgetalternativ. Beemoo är ett märke som hittas hos Jollyroom och det är också via dem som jag fått tillgång till detta recensionsexemplar.

Beemoo L.A. är godkänd för standardbelastningen i sittdelarna, alltså 15 kg vardera, och liggdelen för liggdelarnas standardvikt om max 9 kg. Vagnen är 79 cm bred, så den klarar inte av Stockholmsmåttet men det är den å andra sidan inte ensam om. Min erfarenhet av syskonvagn i Stockholm är att har man en vagn som är max 75 cm så kommer man fram överallt, är det under 80 cm så kommer man fram näääästan överallt. Är hundraprocentig framkomlighet inte ett krav klarar man sig alltså även på en bredare vagn. Med det sagt så tycker jag att Beemoo LA känns som sin bredd, vilket inte är helt positivt. Det gör vagnen väldigt stabil och bra för terrängkörning men den är ganska osmidig i tighta utrymme. Det gör att jag skulle dra mig för att ha den som enda alternativ för att ha med in till stan eller för att gå i affärer med.

beemoo_2

Sittdelarna i Beemoo L.A. är av vanlig modell, där endast ryggen fälls ned och liggläget är nästintill helt plant. På bilden ovan så är inte sittdelen nedtyngd men med ett barn i så såg liggläget väldigt rakt ut i mina ögon. Fotstödet är ställbart i flera olika lägen men även bygeln kan vinklas. Den kan antingen vara rakt ut, eller snett uppåt. Ryggstödet regleras steglöst med en rem, en lösning jag personligen gillar eftersom att jag tycker det gör det enklare att smyga ned ett sömnigt barn från sittande till liggande position. Ett hyfsat vanligt problem men den typen av sittdelar är dock att själva sittläget ofta lutar lite bakåt, något en del barn kan uppleva som frustrerande. Även Beemoo L.A. har en liten lutning men jag tycker den får klart godkänd och när min barn har åkt i vagnen så har de inte misstyckt eller försökt dra sig upp till mer upprätt sittande.

beemoo_sufflett

Suffletten till sittdelarna på Beemoo L.A. är faktiskt riktigt bra. Den går att ha i fem olika lägen och det sista läget får man till genom att öppna en dragkedja tvärs över suffletten. Den här typen av suffletten är givetvis inget unikt för den här vagnen men alla vagnar borde ha en sufflett som kan förlängas vid behov. I Beemoo L.A. är det enkelt att blocka ut solljuset sommartid men också enkelt att skärma av från kalla vindar såhär på vintern. Suffletterna har dessutom två tittluckor och en liten förvaringsficka.

beemoo_detaljer

1: Beemoo L.A. har ett knäledshandtag som går att ställa i många olika lägen. För mig, som gillar att ta ut stegen och att ha handtaget högt, så har det inte varit något problem att kunna promenera normalt med vagnen.
2: Vagnen har en stor, gemensam varukorg. Den är bäst åtkomlig rakt bakifrån men går även att få i och ur lite mindre saker från sidorna. Storleksmässigt så tycker jag att Beemoo L.A.s varukorg är väldigt rymlig men placering rakt under sittdelarna gör det lite knepigt att ställa ned en helt matkasse i den. Ska man på uflykt med flera barn så får man lätt platt med både skötväskor, extrakläder, picknickfilt och en hel del annat.
3: Närbild på de ställbara byglarna.
4 + 5: Beemoo L.A. har lufthjul både fram och baktill. De är rejäla och breda, vilket gör att vagnen får ett skönt rull och har lätt att sig fram på grusvägar eller på stigar med lite rötter och sten. Framhjulen går att låsa i ett fast läge genom att man vrider på fästet ovantill. Med framhjulen fasta så blir vagnen dock väldigt svårmanövrerad.

beemoo_ihopfalld
Beemoo L.A. är ingen liten vagn, det kan vi väl fastställa direkt. I uppfällt läge är den dock inte exceptionellt stor utan funkar för normal användning. Det är när vagnen ska fällas ihop som storleken blir mer problematisk. Vagnen kan fällas med sittdelarna på men då blir den helt ohanterlig. Tar man av sittdelarna var för sig och viker ihop dem, samt fäller chassit separat och sedan passar ihop sittdelarna med chassit – som på bilden nederst i collaget ovan – så blir vagnen visserligen ganska kompakt. Men fortfarande stor. Och att ta av sittdelarna är inte helt supersmidigt gjort. Detta är något som gör att Beemoo L.A. för min del inte skulle funka om jag regelbundet skulle ha med den i bilen och behövde fälla ihop den för att få in den. Förutom att vara stor är den dessutom tung. Med båda sittdelarna på ska hela vagnen enligt tillverkarens uppgift väga 25 kg. Det är ungefär 10 kg mer än vad de flesta andra syskonvagnar på bredden väger.


Liggdelen som hör till Beemoo L.A. har en väldigt fin detalj i sitt prickiga innertyg. Liggdelen är normalrymlig, skulle jag säga. Min yngsta börjar närma sig sin första födelsedag och kan inte längre tänka sig att åka vagn raklång så liggdelen är inte testad i praktiken men hade för hans del fungerat minst första halvåret. Suffletten är tyvärr inte alls lika bra som på sittdelarna men har i alla fall en liten solkeps. På bilderna ovan är liggdelen snabbt fastsatt på chassit, för säker montering ska man även fälla ut ett stöd på undersidan av liggdelen och sätta fast stödet i fästet på insidan av varukorgen, se bilden längst ned till höger i collaget ovan. Fästet finns i båda varukorgar så att man kan välja fritt på vilken sida man vill ha liggdelen.

På den andra närbilden ned till i collaget syns sufflettfästet och den lilla spärr man måste trycka in för att kunna fälla ned suffletten. Vill man fälla upp suffletten drar man bara i den tills den klickar i sitt läge. Inbyggt i suffletten är också ett bärhandtag. Det medföljer även ett liggdelslock till liggdelen.


När bilden ovan togs så var barnen 10 månader respektive snart 4 år gamla. Lilla är ungefär 75 cm lång och stora är strax under 110 cm. Bebisen sitter riktigt bra i sittdelen och ryms med stora marginaler även i liggdelen. När han sitter upprätt så har jag hans fotstöd vågrätt och då får han en väldigt bra sittyte där han ser ut bra från vagnen men ändå har bra support för kroppen. När storasyster sitter upprätt i vagnen så ryms hon helt godkänt, fotstödet är i nedersta läget så hon lutar nästan fötterna mot varukorgens kant men har benen lika mycket eller nästan mindre böjda än i andra syskonvagn jag kört henne i. Däremot är ryggstödet inte riktigt långt nog för hennes överkropp och det är framför allt sufflettens om tar i. Som sagt, ska hon bara sitta upp i vagnen så funkar den fint för henne men vid ett tillfälle var hon sjuk och somnade i vagnen, och då visade det sig att det inte gick att fälla henne till liggläge utan att huvudet fastnade mot suffletten. Nu är hon stor och åker väldigt sällan vagn, men jag tycker att storleken på Beemoo L.A.s sittdelar får väl godkänt. Normalstora barn ryms troligtvis i vagnen upp till ungefär tre års ålder.

Mitt sammantagna intryck av Beemoo L.A. är att man får det man betalar för. Vill man ha en en syskonvagn på bredden som lyckats med den magiska formeln att både vara smidig och liten samtidigt som utrymmet för barnen är stort och rymligt, då måste man upp en prisklass. Men vill man ha en bruksvagn som inte erbjuder något extra vad gäller utrymme så är Beemoo L.A. klart prisvärd. Och jag har samma uppfattning av körkänslan. De första promenaderna var vagnen riktigt trögstyrd men det har givit med sig mer för varje användningstillfälle och för promenader ute i naturreservatet där man inte behöver utföra svänga snävar eller vända på fläcken så finns det inget att anmärka på. Självklart påverkar vagnens tyngd körkänslan, de stora lufthjulen gör mycket för rullet men i terräng eller backar så märks vikten av när man ska trycka på det sista. Om man är osäker på hur mycket man ska använda sin syskonvagn och därför inte vill lägga för mycket pengar på den eller har en begränsad budget i allmänhet, men att kunna ha barnen vända mot en som vikigaste kravet, då tror jag att man kan bli nöjd med sin Beemoo L.A. Ska man till stan eller ofta packa in vagnen i bil så skulle Beemoo L.A. inte vara mitt första alternativ. Men för promenader i förorten eller på landet så funkar den väl. Dess grundläggande egenskaper ihop med de vändbara sittdelarna som det som sticker ut och gör vagnen intressant, kombinerat med vad den kostar, tycker jag gör Beemoo L.A. till ett prisvärt alternativ.

Du kanske också gillar

21 kommentarer

nadja 6 januari, 2015 - 19:58

hej jag skulle behöva lite råd,jag tänkte mig att köpa Crescent trike,är det en vagn du kan rekomendera om man bor i norrland går mycket i snö men ändå mest i stan?ta

Reply
Anna 7 januari, 2015 - 23:09

Hej Nadja,
här kan du läsa min recension av Trike, återkom sedan om du har några fler frågor jag kan hjälpa dig med! 🙂
http://ombarnvagnar.com/2012/10/crescent-trike/
/Anna

Reply
Ella 19 april, 2016 - 20:13

Hej, hur mycket vägde din fyraåring ungefär? Intresserad av att köpa denna vagn.

Reply
Anna 22 april, 2016 - 09:13

Hej Ella, ganska bra mycket mer än de 15 kg vagnen tar. Gissar på cirka 18-19 kg kanske?
/Anna

Reply
Tina 26 januari, 2017 - 09:16

Hejsan jag har köpt denna beemoo la men vars fick du tag i fotsacken jag får inte tag i den.

Reply
Anna 26 januari, 2017 - 09:19

Hej Tina, fotsackarna medföljde vagnen. Men detta inlägg är snart 2,5 år gammalt så jag vet inte om fotsack fortfarande ingår. Om du köpt vagnen ny och inte fått med den så kanske de har slutat med fotsacken?
/Anna

Reply
Milla 28 november, 2018 - 23:38

Drar en chansning att få svar pp denna kommentar.. har en son som fyllde 3 29aug, han sover fort på dagarna p har behöver at det, garanterat iaf fram till sommaren skulle jag gissa. Väntar syskon i januari och eftersom sonen fort sover på dagarna p ska bara på förskolan 9-12 alla dgr så fundera jag på denna vagn och att han kan somna i den påvägen hem?! Tror du han kommer få plats, väger idag 14kg, vet int längd men kanske 96-100 nånting..

Reply
Anna 29 november, 2018 - 20:55

Hej,
hm, det är lite svårt att säga. Beror mycket på hur lång överkropp han har. Jag skulle TRO att det kommer funka dock. Finns ju fast framåtvända syskonvagnar som har större sittdel, tex BJ City Mini GT Double, kanske kan funka så länge bebis ligger i liggdel om LA känns för liten?
/Anna

Reply
Lisa 5 augusti, 2019 - 22:43

Hej jag är intresserad av denna då jag bor på landet och inte vill lägga extra dyra pengar på en smidig stadsvagn. Dock såg jag att Beemoo har en som heter Beemoo swing + , även den med vändbara sittdelar, men den väger bara 17 kg istället för 25 som LA, vilket jag tycker lät bättre eftersom jag åker en hel del bil. Vet du något om skillnaderna mellan dessa två i övrigt? Tror du Swing + är Loka stadig och bra i terräng som LA?

Reply
Anna 6 augusti, 2019 - 11:16

Hej Lisa,
har tyvärr inte koll alls på Beemoo Swing +, så jag vågar inte uttala mig om den.
/Anna

Reply
Lisa Berlin 8 augusti, 2019 - 23:48

Ok tack för svar ändå.

Reply
Markéta Laube 26 januari, 2021 - 09:46

Hello, did you Find what differences there are between Beemoo LA and swing? Thanks

Anna 26 januari, 2021 - 10:13

Hello Markéta!
No, sorry, I’ve never tried Swing so I don’t know anything about the differens between that one and LA unfortunately!
/Anna

Louise 23 mars, 2019 - 11:15

Hej
Jag känner mig rätt vilsen när det gäller att köpa syskonvagn. Min pojke är 3,5 år när lillasyster kommer men han älskar att åka vagn så därför ska vi köpa en syskonvagn. Jag har dock några krav som jag vill ha på vagnen kanske har du tips på vilken vagn som passar?
Vi bor på landet och jag behöver då att den går att köra både på skogsvägar och i stan. Jag vill också att vagnen ska ha lufthjul och att man kan välja om man vill att barnen ska åka mot sig eller åt andra hållet. Den behöver också ha liggläget nedfällt helt eftersom jag vill ha en mjuklift i den. Gärna också att suffletten är lång när man fäller ner den. Har du något tips på bra syskonvagn? Med vänlig hälsning, Louise

Reply
Anna 26 mars, 2019 - 09:46

Hej, det låter som att du beskriver Carena Visby: https://ombarnvagnar.com/2017/04/carena-visby/ Dock har den inga lufthjul. Du kanske också skulle gilla Basson Duo, men den har inte heller lufthjul: https://ombarnvagnar.com/2019/01/basson-duo-2019/
/Anna

Reply
sabina 2 februari, 2020 - 09:48

Hej!vi får tillökning i sommar då har sonen precis fyllt 2 och är i behov av en mindre syskonvagn på grund av dörrar i lgh och bussåkning..
Har du någrs tips på rediga syskonvagnar som är lite smalare typ max 70 breda..

mvh

Reply
Anna 2 februari, 2020 - 11:03

Hej Sabina! Om du tänker syskonvagnar där barnen sitter bredvid varandra så finns det i princip bara MB Duet som är smalare än 70 cm. Däremot finns det gott om syskonvagnar på längden som är smalare än så! Jag har alldeles nyss publicerat ett inlägg där jag skriver om 16 olika syskonvagnar, så där finns flera exempel: https://ombarnvagnar.com/2020/01/topplista-16-populara-syskonvagnar/
/Anna

Reply
Pam 7 augusti, 2020 - 20:37

Hej. Jag har denna vagnen hemma men utan liggdel, vi köpte begagnat och är nu ute efter en liggdel innan bebis kommer. Men jag blir så osäker då vi idag var och tittade på en liggdel som också skulle komma från LA:n men den passade inte på vår vagn. När jag googlar efter beemoo la liggdel så ser jag ej heller något fäste att klicka fast i chassit så jag vågar inte beställa isåfall det blir fel. Jollyroom har inte jättebra/tydliga bilder på sina liggdelar tyvärr :/
Har du fler bilder på hur liggdelen ser ut på och av chassit? Förstår om du ej har det då inlägget är äldre

Reply
Anna 18 augusti, 2020 - 08:57

Hej Pam,
nej tyvärr, jag har inga fler bilder alls. Och jag tror det kan finns en risk att vagnens konstruktion dessutom ändrats genom åren.
Har du testat att maila Jollyrooms kundtjänst? Hoppas det löser sig!
/Anna

Reply
Sara 14 februari, 2023 - 20:46

Jag har köpt en beemmoo la,men dry visade sig att ena framhjulet är helt av. Vart kan jag köpa ett framhjul till min beemoo la?

Reply
Anna 15 februari, 2023 - 16:56

Hej Sara, Beemoo är Jollyrooms eget märke så du får försöka med dem för att hitta reservdelar!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar