Emmaljunga Alu S

av Anna
Recension av Emmaljunga Alu S

Recension av Emmaljunga Alu S

Inköp: Ordinarie pris för Emmaljunga Alu S med sitt- och liggdel är 9995 kr. Denna vagn, en Alu S Glacier Edition, är ett recensionsexemplar från Emmaljunga.
Tillbehör: Åkpåse, skötväska, babyskyddsadaptrar, organizer, regnskydd och andra tillbehör köps separat.
Typ av vagn: Duovagn.

Under det senaste decenniet har Emmaljungas utbud av barnvagnar genomgått stora förändringar. Många klassiska modeller har gått, som Emmaljunga Viking och Super Viking, medan Emmaljungas nya NXT-serie omfattat flera modeller, som NXT90, NXT60 och syskonvagnen NXT Twin. Emmaljunga Alu S är en klassisk modell, som alltså finns i en äldre version men som återlanserats i en uppfräschad variant. Den främsta skillnaden är att Alu S nu delar sitt- och liggdelar med Emmaljungas NXT-vagnar. Det innebär att man kan välja huruvida man vill köra Emmaljunga Alu S med en ergonomisk sittdel, eller med en vanlig Flat-sittdel.

Även om jag kört en del av Emmaljungas äldre modeller av barnvagnar, så hade jag ingen tidigare erfarenhet av Alu S. Men efter att ha kört nya Emmaljunga Alu S både höst, vinter och vår, så kan jag konstatera att detta är kanske den bästa terrängvagnen som finns att hitta just nu. Åtminstone om man vill ha en terrängvagn i form av en duovagn med modernt stuk, med svängbara framhjul och vändbar sittdel. Alu S är inte särskilt liten och nätt, särskilt inte ihopfälld, men den är inte heller ovanligt tung och klumpig. Och vill man ha en den klassiska, mjuka körkänslan – som är så sällsynt numera – så är Emmaljunga Alu S exakt vad man söker efter.

Emmaljunga Alu S i siffror

Jag mäter alla barnvagnar med eget måttband. Det innebär att måtten jag får fram alltid kommer ha en viss felmarginal. Emmaljunga Alu S är en 58 cm bred barnvagn, bredaste punkten är över bakhjulen. Alu S återlanserades 2022 och har sedan dess samma ligg- och sittdelar som Emmaljungas NXT-vagnar. Chassit har ett knäledshandtag som kan ställas i många olika lägen, 12 lägen med liggdelen på och 13 lägen med sittdelen på. I högsta läget är handtaget 112 cm från marken, i lägsta läget 62 cm från marken.

Det jag kallar hissmått är hur liten en vagn kan bli, utan att man fäller ihop den. Emmaljunga Alu S är som sagt 58 cm bred, och med liggdelen på och handtaget maximalt invikt är den 86 cm lång. Med framåtvänd sittdel och invikt handtag är Alu S också 86 cm lång, och samma mått gäller när sittdelen är bakåtvänd och i sittläge. Med bakåtvänd sittdel fälld till liggläge är Emmaljunga Alu S 99 cm lång.

Fäller man ihop Alu S-chassit är vagnen 58 x 40 x 96 cm stor. Med sittdelen löst placerad ovanpå det hopfällda chassit, och bygeln av tagen, är helt paketet cirka 58 x 62 x 96 cm. Fäller man ihop Emmaljunga Alu S med framåtvänd sittdel är vagnen 58 x 65 x 96 cm. Och fäller man Alu S med bakåtvänd sittdel mäter jag vagnen till att vara cirka 58 x 81 x 96 cm.

Mått på Emmaljunga Alu S NXT-liggdel

Alu S har en mysig och rymlig liggdel. Den är 34 cm bred, mätt på mitten av liggdelens insida, och 78 cm lång – också mätt inuti. Djupet från madrassen till liggdelens kant är 20 cm. Höjden från golv till liggdelens botten är 61 cm, och från golv till liggdelens kant är det 83 cm. Vill man hänga ett barnvagnshänge i suffletten, så får jag det till att vara 35 cm mellan sufflettens kanter, detta mätt med solkepsen invikt. Liggdelens maxvikt är 9 kg.

Mått på Emmaljunga Alu S ergonomisk NXT-sittdel

Jag har testat Emmaljunga Alu S med den ergonomiska sittdelen. Sittdelens ryggstöd är 55 cm högt. Ryggstödet är 21 cm brett om man mäter mellan sömmarna i klädseln, 29 cm bred om man mäter den totala bredden. Själva sittytan är 30 cm bred och 23 cm djup. Fotstödet är 28 cm långt, och 27 cm brett. Höjden från sittytan till bygelns undre kant är 18 cm, och mellan ryggstödet och bygelns insida är det 26 cm. Ligglängden, om man mäter insidan av sittdelens ram rakt över, är 93 cm lång. Om man istället låter måttbandet följa den ergonomiska formen på sittdelen, så är ligglängden 105 cm.

Höjden mellan sittyta och insidan av den utfällda suffletten är 58 cm, och sittytan befinner sig 58 cm från marken. Vill man fästa ett barnvagnshänge på suffletten, så mäter jag till 36 cm från sufflettens kant till kant, med solkepsen invikt. Sittdelens maxvikt är 22 kg.

Alu S har samma liggdel som Emmaljungas NXT-vagnar

Emmaljunga Alu S har en rymlig liggdel

Har man någon tidigare erfarenhet av Emmaljungas NXT-vagnar så kommer man känna igen liggdelen. Den enda skillnaden är de utfällbara reflexerna, som finns exklusivt på de av Emmaljungas vagnar som säljs i Glacier Edition. Reflexerna fälls ut på två ställen. Dels kan man öppna upp dragkedjorna på liggdelens långsidor, och där vika ut den breda reflexremsan. Dels kan öppna upp längs med sufflettens kant, och även där vika fram en väl tilltagen reflexkant. Man skulle kunna önska att dessa reflexer fanns på alla liggdelar. Synligheten i mörker blir enormt mycket bättre med dem utfällda.

Mysig liggdel med både bra sufflett och inbyggd vädringslucka

Mysig liggdel med vädring och bra liggdelslock

Liggdelen till Alu S har alla funktioner och all bekvämlighet man kan önska sig. Emmaljungas liggdelsmadrasser är i en klass för sig, så otroligt fluffiga och mjuka (förstås utan att bli för mjuka). Skyddet mot väder och vind är formidabelt även det. Under vintersäsongen så kan suffletten, med utfälld solkeps, ihop med liggdelslocket (som har en bra uppstickande kant) ge ett bra skydd mot kalla vindar. Det är även enligt mig ett stort plus att liggdelslocket kan sitta kvar på liggdelen, men ändå öppnas upp i sidorna. Drar man upp de båda blixtlåsen kan liggdelslocket vikas ned precis lagom för att man ska kunna lyfta ur eller lägga ned bebisen.

För sommarhalvåret så ger suffletten förstås även bra skugga. Vill man ha maximal luftcirkulering i liggdelen så går det även att öppna upp suffletten. Drar man upp dragkedjan kan man vika ihop klädseln och blotta en rejäl vädringslucka med meshnät. Bebisen ligger då i skugga, samtidigt som frisk luft kan komma in i liggdelen.

Att lossa liggdelen från chassit är mycket lätt, det görs med en hand. På undersidan av liggdelens fotända finns en rejäl spärr. Tar man tag i den och drar mot sig, så lossar liggdelen. Man kan då lyfta upp den i det handtag som finns inbyggt i suffletten. På undersidan av Alu S-liggdelen finns rejäla fötter av plast, så att liggdelen kan placeras stabilt på golvet eller på marken. När liggdelen är urvuxen eller om man behöver göra den så kompakt som möjligt för en bilresa, så kan den vikas ihop. Då lyfter man ur madrassen och drar bågarna ur sina fästen, så hela liggdelen kan plattas till.

Enkelt vändbar sittdel på Emmaljunga Alu S

Emmaljunga Alu S har en vändbar sittdel, man kan välja mellan ergonomisk sittdel och vanligt (Flat)

Både Emmaljungas ergonomniska NXT-sittdel och den vanliga Flat-sittdelen fungerar på Alu S chassit. Det nya Alu S-chassit har alltså andra fästen jämfört med äldre versioner av vagnen. Det betyder att nya Alu S inte är kompatibel med gamla Alu S, tyvärr. Vagnen jag har testat har den ergonomiska sittdelen, men oavsett typ av sittdel så är den förstås vändbar. Det är mycket lätt att byta riktning på ergositsen. Allt man behöver göra är att dra rakt upp i de svarta stropparna som finns på båda sidor av sittdelen, och sedan lyfta loss sitsen från chassit.

Rymlig sittdel med sele med magnetiskt spänne

Delbar sele med magnetspänne i sittdelen

Sittdelen är rymlig men samtidigt ombonad. Och den där ombonade känslan för väl faktiskt anses vara ett Emmaljunga-signum vid det här laget. Märket är mycket duktiga på att få till en mysig känsla i sina barnvagnar. Sittdelen har en sele som kan justeras på flera olika sätt. De kan fästas i tre olika höjdlägen på ryggstödet. Selen kan lätt delas i fem separata remmar. För att knäppa ihop den parar man först ihop midjeremmarna med axelremmarna, och sedan parar man ihop alla fyra remmar med varandra. Därefter trycker man bara själva selspännet mot remmarna och så sker hoplåsningen i princip av sig självt, eftersom spännet är magnetiskt. Självklart kan alla selremmar justeras i längd. Jag tycker att det här är en mycket välfungerande sele, praktiskt och enkel att använda sig av även med ett sprattlande barn i sittdelen.

Så stora barn ryms i Emmaljunga Alu S

Så stora barn ryms i Emmaljunga Alu S

Jag har lånat in två av mina syskonbarn för testet av Emmaljunga Alu S. Som bilderna visar sitter de båda två mycket bra i sittdelen. Bebisen på 10 månader och cirka 72 cm har en massa utrymme att växa, men hamnar ändå perfekt bakom bygeln. 2,5-åringen kan fortfarande få en bra bit längre ben utan att fotstödet känns kort. I ryggstödet och under suffletten finns det också gott om plats. Själva sitsen är rymlig nog att 2,5-åring utan tvekan kommer få plats i Alu S även kommande vinter, då som treåring iförd en vinteroverall.

För en ännu bättre uppfattning av hur stora barn som ryms i Emmaljunga Alu S, rekommenderar jag min recension av Emmaljunga NXT Twin. Där har jag bilder mina då 3 och 6 år gamla barn, i både ergosittdelen och den vanliga Flat-sittdelen. Av de två upplever jag Flat som rymligast i sittläge, medan de båda sittdelarna är ungefär lika rymliga i liggläget.

Enkelt att vinkla sittdelen ned till liggläge

Emmaljunga Alu S med ergonomisk sittdel kan vinklas mellan sittläge, viloläge och liggläge

Sittdelen kan vinklas i tre lägen, om jag minns rätt har Flat-sittdelen fyra lägen. Men den ergonomiska sittdelen på Alu S har sittläge, viloläge och liggläge. I mina ögon fullt tillräckligt. Sittläget är ett mycket bra, upprätt sittläge. Viloläget är rätt lagom mitt emellan. Och liggläget är helt horisontalt. Men eftersom det är en ergonomisk sittdel blir det förstås inte plant liggläge utan ett skålat sådant.

Att justera läge på sittdelen är väldigt enkelt, även om det de första gångerna man gör det är lätt hänt att man inte drar bågen tillräckligt mycket uppåt innan man börjar vinkla. Jag brukar ta tag i bågen med handens fyra fingrar, hålla emot med tummen och sedan bestämt dra bågen uppåt. När man känner att sittdelen är i rörligt läge så kan man sedan med samma hand vinkla sittdelen ned, eller upp, till önskat läge. Sittdelen har givetvis samma tre lägen oavsett om den är vänd framåt eller bakåt på chassit.

Förlängningsbar sufflett som ger mycket bra solskydd

Sittdelen har förlängningsbar sufflett med solkeps

Suffletten på Emmaljunga Alu S sittdel är mycket välfungerande. Den kan dras ut i ett antal olika steg. Utfälld ger den ett bra skydd. Men om man även öppnar upp sufflettens förlängning och vikar fram solkepsen, då får man ett utmärkt bra solskydd. Även när liggdelen har vinklats ned till liggläge kommer barnet ha skugga över större delen av kroppen. Det enda man ska tänka på, är att man ibland ska trycka till lite extra när suffletten är förlängd och ska fällas ut hela vägen. Missar man det kan den glida ett steg tillbaka. Men när jag tryckt till så den verkligen fastnar i det läget så kan jag köra vagnen över gupp och ojämnheter utan att suffletten rör sig en millimeter.

Vädring i suffletten och Glacier Edition har även inbyggda reflexer

Bra vädring finns inbyggd i suffletten

Klädseln på Emmaljunga Alu S-sittdelen är rätt rejäl. Man behöver absolut inte vara orolig för att det ska blåsa igenom tyget. Men man behöver faktiskt inte heller oroa sig för att sittdelen ska bli varm och instängd på sommaren heller. Suffletten kan nämligen öppnas upp baktill. Viker man undan det vanliga tyget så ser man att därunder finns en rejält stor vädringsficka. På sufflettens sidor sitter ett heltäckande tyg, mycket genomtänkt så att sol och ljus inte kommer in till barnets ansikte. Men i hela huvudändan är det bara mesthnät. Det innebär att man kan ha suffletten fullt utfälld men med vädringsluckan öppen så kommer luften ändå kunna blåsa behagligt genom vagnen.

Eftersom just detta exemplar av Emmaljunga Alu S är en Glacier Edition, så har sittdelen (precis som liggdelen) en utfällbar reflexkant. Reflexen löper längs med hela suffletten. Det gör att vagnen syns mycket bättre i mörker, oavsett om bilarna kommer från sidan eller rakt framifrån. Som sagt, de här reflexdetaljerna är riktigt smarta och något jag önskar att Emmaljunga kunde ha på alla sina ligg- och sittdelar.

Enkelt ställbart fotstöd på sittdelen

Ställbart fotstöd på sittdelen

Sittdelen har ett fotstöd som kan vinklas i flera olika lägen, och även kan fällas upp hela vägen mot sittdelen. För att justera fotstödet nedåt på Alu S så trycker man in de två grå knapparna på fotstödets sidor. Vill man höja upp fotstödet behöver man inte trycka in knapparna, då kan man bara pressa upp fotstödet med en hand.

Fotstödet är textilklätt, men den nedre delen av klädseln är täckt med ett material som både är lite tåligare, och lite enklare att torka av. Det innebär att sittdelen är lättare att rengöra om barnet har suttit i den med smutsiga skor.

Justerbart knäledshandtag och öppningsbar bygel

Emmaljunga Alu S har ett justerbart knäledshandtag och en öppningsbar bygel

Sittdelen har en bygel med grenband. Grenbandet är fäst runt bygeln med en enkel tryckknapp. Vill man kunna använda funktionen att knäppa upp bygeln i sidan och vika den ur vägen, så behöver man först lossa på grenbandet. Det går även att ta bort bygeln helt från Alu S. Den stora fördelen med ett grenband tycker jag är att man då kan slippa använda selen om man kör ett större barn i vagnen. De sitter rätt tryggt på sin plats med bara grenbandet. Men även för mindre barn, som ska använda sele alltid i vagnen, så kan grenbandet hjälpa till med att skapa en bra sittkänsla i sittdelen.

Emmaljunga Alu S har ett justerbar knäledshandtag. Man behöver använda båda händerna för att ändra läge. Med tummarna kan man trycka in de grå knapparna på handtagets insida, och sen kan man böja upp eller ned handtaget efter eget tycke. Jag fick det till att handtaget kan ställas i 13 lägen när man kör med den ergonomiska sittdelen på chassit, och i 12 lägen när man kör med liggdelen. Skillnaden beror på att handtaget inte kan vikas in hela vägen om man har liggdelen på, då tar liggdelens fotända emot. Tack vare de många justeringsmöjligheterna är det mycket lätt att hitta ett bekvämt läge på handtaget när man ska köra Emmaljunga Alu S. Vagnen fungerar även mycket väl för båda korta och långa föräldrar. Att få till gott om benutrymme är inget problem.

Stora, punkteringsfria hjul som fixar alla underlag

Rejäla punkteringsfria hjul som klarar både grus och snö

Emmaljunga Alu S är utrustad med punkteringsfria däck. Emmaljunga kallar dem för ”solight-ecco”, och de ska vara 100% återvinningsbara. Det är förstås ett stort plus. Men den stora fördelen med de här hjulen är att de ger en mycket skön körkänsla och har en väldigt god framkomlighet. Själva däcken har ett grovt mönster, som ger ett bra grepp. Materialet är mycket tåligt, grus fastnar inte i de här hjulen och de upplevs mycket slittåliga.

Framhjulen är svängbara, men kan enkelt låsas i fast läge genom att man pressar ned den gråa spärren som sitter ovanför dem. Att ha framhjulen i fast läge är något jag föredrar framför allt när jag ska köra i snö. Fasta framhjul slirar inte runt på samma sätt. Det blir enklare att pressa sig fram om underlaget är ojämnt – som när man kör i djupt grus eller i blöt snö. Både fram- och bakhjul är enkla att ta av från chassit. Bra att veta om man exempelvis vill göra vagnen så liten som möjligt i bilen, eller om man ska packa in Emmaljunga Alu S i en transportväska för barnvagn inför en flygresa.

Mitt på vagnens bakaxel sitter fotbromsen. Det är en klassisk broms, man trycker ned med foten när man ska lägga i den. Och när man vill börja gå igen, så petar man bara upp bromsen med tåspetsen.

Alu Se har en imponerande rymlig varukorg

Emmaljunga Alu S har en rymlig varukorg som är enkel att komma åt

Alu S har en mycket rymlig varukorg undertill. Varukorgens maxvikt är 5 kg, vilket är standard skulle jag säga, även om det börjar komma fler och fler vagnar som är godkända för 10 kg i varukorgen. Man kommer enklast åt varukorgen bakifrån, men även framifrån har den en rätt stort öppning. Småsaker kan även läggas i varukorgen från sidorna.

En stor skötväska och en bärsele går in med lätthet. Man får även in ett par matkassar under Alu S, eller ett paket av lite större format. Varukorgen har inga särskilda finesser men det saknar man inte heller. Den är rymlig och den har bra kanter åt alla så håll, så småsaker inte kan falla ur. Det är det absolut viktigaste.

Emmaljunga Footmuff är en varm åkpåse med perfekt passform

Matchande Emmaljunga Åkpåse Footmuff passar perfekt i sittdelen

Är man intresserad av att matcha sin barnvagn med tillbehören, och dessutom uppskattar när åkpåsen har perfekt passform i sittdelen? Då ska man i princip alltid titta på originaltillbehören. Det gäller även för Emmaljunga Alu S. Emmaljungas åkpåse Footmuff sitter som handen i handsken på Alu S ergonomiska sittdel. Förutom perfekt färgmatchning så hamnar förstås åkpåsens hål för selen i helt rätt läge.

Med just denna åkpåsar uppskattar jag väldigt mycket att åkpåsen träs över ryggstödet och förankras där. Remmen som ska dras runt bågen man justerar sittdelens läge med, kan även träs genom åkpåsens bakstycke. På så sätt kan åkpåsen aldrig glida nedåt i sitsen. Och det ser inte heller fult och knöligt ut på sittdelens baksida när man har åkpåsen i vagnen.

Andra egenskaper jag gillar hos Emmaljungas åkpåse är att den är rejält varm, vanliga kläder på barnet räcker väl även när det är några minusgrader. Jag tycker också om att åkpåsen är fodrad med mjuk fleece, som känns lite som pärlsammet. Det ger en mysig känsla.

Så fäller man ihop Emmaljunga Alu S

Så fäller man ihop Emmaljunga Alu S

Emmaljunga Alu S kan fällas ihop i ett stycke, och hopfällningen är enkel. Liggdelen måste alltid tas av innan chassit fälls ihop. Men sittdelen kan sitta kvar vid hopfällningen, oavsett om den är vänd framåt eller bakåt. För att fälla ihop Alu S tar man tag med båda händerna om greppen en bit ned på handtaget, på vagnens sidor. Man pressar in spärrarna samtidigt som man drar uppåt. Då låser chassit upp sig och hopfällningen påbörjas. Som ett extra säkerhetssteg måste man även vika undan metallbygeln vid den högre spärren. Gör man inte det så stoppas hopfällningen halvvägs, för att undvika olyckor.

Jag gillar att Emmaljunga Alu S står kvar på alla fyra hjulen när vagnen har fällts ihop. Är det blött eller lerigt på marken är det ett stort plus att man kan göra hopfällningen först, och sen lyfta upp vagnen för att lägga in den i bilen. Det är enklare än att göra allt i en rörelse. Det innebär också att man inte behöver vara snabb eller extra uppmärksam, för att undvika att klädseln blir blöt eller smutsig.

Mått på Emmaljunga Alu S ihopfälld

Jag har inte mätt hur stor vagnen blir när man fäller ihop chassit och placerar liggdelen ovanpå. Då blir Alu S nämligen så stor och klumpig att det garanterat finns mer kompakta sätt att packa in vagnen i bilen. Övriga mått är som sagt uppmätta av mig, med måttband, så det finns alltid en liten felmarginal:

Mått på Emmaljunga Alu S ihopfälld
Endast chassi58 x 40 x 96 cm
Med framåtvänd sittdel58 x 65 x 96 cm
Med bakåtvänd sittdel58 x 81 x 96 cm
Med sittdelen löst placerad på chassit58 x 62 x 96 cm

Körkänslan i Emmaljunga Alu S

Körkänslan i Emmaljunga Alu S, samt mitt omdöme av vagnen

Det bästa med Emmaljunga Alu S är utan tvekan körkänslan. Länge var Emmaljungas barnvagnar kända för sitt klassiska gung. Och den fjädringen finns faktiskt bevarad i uppdaterade Alu S. Vagnen är otroligt mjuk och skön att köra, den vaggar sig makligt över guppar, grusväg och skumpiga gräsmattor. Handtaget har en mycket bekvämt grepp, varken för smalt eller för brett.

Att handtaget kan justeras i så många lägen för det lätt att hitta en höjd och en position som möjliggör en helt normal gång bakom vagnen. Jag kommer aldrig ens nära att slå in bakaxeln med fötterna när jag går. Och då tar jag väldigt långa kliv, trots att jag bara är 170 cm lång. Men även den som är 185 cm eller längre upplever Emmaljunga Alu S som en bekväm vagn att köra.

Vem passar Emmaljunga Alu S för?

Egentligen är nog Emmaljunga Alu S en utmärkt barnvagn för den som lever på ungefär samma sätt som jag, i en närförort där både stan och natur finns på kort avstånd. För stadsliv så kan Alu S kanske kännas lite klumpig i storleken. Egentligen är den ju helt normal i bredd. 60 cm är rätt standard och Alu S mäter bara 58 cm över bakhjulen. Men detta är inte en liten och kompakt vagn, inget för den med minimal hiss eller väldigt liten bil. Samtidigt så är Alu S mycket lättrullad på asfalt, enkel att svänga och på alla sätt lätt att manövrera.

För promenader i naturen så är Emmaljunga Alu S vagnen som hamnat precis rätt. Körning i snö går mycket bra. Är snön väldigt djup och blöt är fyra stora, permanent fasta hjul fortfarande bäst. Men eftersom fasta framhjul är rätt hemskt att köra med vid alla andra tillfällen, så är Alu S nog den bästa kompromissen man kan hitta. Den typ av vinter och terräng som södra Stockholm bjuder på innebär sällan att jag ens behöver låsa framhjulen. Framkomligheten är helt enkelt riktigt bra.

Mitt omdöme av Emmaljunga Alu S

Den stora fördelen med Alu S är alltså vagnens mångsidighet. Den fungerar i de flesta sammanhang, medan många andra barnvagnar gör sig bäst på asfalt men kanske hjälpligt kan fixa lättare terräng. Jag är även imponerad av prisnivån för Emmaljunga Alu S. Detta är en kvalitetsvagn, designad och tillverkad i Sverige, med alla funktioner man kan önska sig. Och den kostar mindre än många andra av de mest populära duovagnarna. Emmaljunga Alu S är som gjord för familjeliv i nordiskt klimat och jag är glad att Emmaljunga återinförde den i sitt barnvagnssortiment. Det finns få andra duovagnar som säljs idag, som lika bra kan göra det som Emmaljunga Alu S kan göra.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Emmaljunga Alu S hos: Jollyroom
Se pris för Emmaljunga Alu S hos: Baby V

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Julia 18 augusti, 2023 - 22:33

Hej! Tack för så mycket info. Jag är nyfiken på om du vet ifall go double adaptern till super vikning fungerar på Alu S 2023? Alltså adaptern är ju en äldre modell för super viking vagnar med avtagbara hjul. Undrar om den skulle fungera på Alu S…

Reply
Anna 20 augusti, 2023 - 18:29

Hej Julia!
Tyvärr, detta har jag inte alls koll på. Men jag gissar att den för avtagbara hjul inte passar, iom att det inte kommer finnas något fäste för dem?
/Anna

Reply
Angelica 22 februari, 2024 - 23:02

Hej! Tack för bra info! Vad skulle du säga är skillnaden mellan Sento-serien och Alu S? Fastnade verkligen för Sento PRO när vi provkörde i butik, men skulle helst köpa en begagnad vagn av ekonomiska skäl. Eftersom de är så nya har jag dock inte sett några sådana begagnade. Men nu har det kommit ut en Alu S från 2023 på marketplace som vi blev lite intresserad av, men jag tycker det är svårt att jämföra den och Sento. Har inte hittat så mycket info om det..

Tack på förhand

Reply
Anna 23 februari, 2024 - 13:44

Hej Angelica!
Hm, jag skulle säga att den absolut största skillnaden är storlek ihopfälld. Alu S bygger ju på Emmaljungas klassiska barnvagnar, så som de alla såg ut för 10-15 år sedan. Medan Sento är mer modern i sin konstruktion, just i hur chassit kan fällas ihop. Sen är Alu S lite större, lite mer rejäl i känslan tycker jag, så kanske liiite bättre i terräng än Sento också!
/Anna

Reply
angelica 24 februari, 2024 - 16:54

Tack för svar! en annan fråga på det.. den begagnade Alu S var vi och tittade på idag, men sitt- och liggdelar är NXT-serien om jag inte såg fel. Är det stor skillnad på ligg- och sittdelar från NXT jämfört med Sento? Jag tänker på sufflett, utrymme, vädringsluckor etc. Tack igen

Reply
Angelica 25 februari, 2024 - 17:04

Tar tillbaka frågan.. har ju läst detta inlägg, men hade tydligen missat att det är NXT-delarna även här. Så svaret finns ju precis framför mig 🙂

Reply

Lämna en kommentar