Allt om organizers – del 2

av Anna

Länkarna i inlägget är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Organizers för barnvagnen från Storksak, The Buppa Brand, Britax och Petite Cherie

I mitt förra samlingsinlägg där jag publicerade minirecensioner olika smidiga handtagsväskor för barnvagnen så inkluderade jag organizers från Skip Hop, Elodie Details, Bugaboo och Tinkafu. I detta inlägg skriver jag om Storksak Organizer, The Buppa Brand Organizer, Britax Organizer och Petite Chérie Organizer.

Hur använder man en organizer på barnvagnen?

En del använder en organizer istället för en skötväska. För andra fungerar den mer som en ersättning för den egna handväskan. För andra är organizers ett smart barnvagnstillbehör man inte vill klara sig utan. En organizer är en slags väska som ska fästas på barnvagnens handtag. Väskans huvudsakliga syfte är att ge den som kör barnvagnen snabb tillgång till allt som finns i organizern. För många ska den också dubbeljobba som mugghållare. Därför är det populärt om organizern har ett (eller två) dedikerade flaskfack.

Får man hänga en väska på handtaget?

De flesta barnvagnar är inte godkända för att hänga en vanlig skötväska på handtaget. Men generellt brukar det vara okej att hänga 1-2 kg på vagnens handtag (det gäller t.ex. Bugaboos och Emmaljungas barnvagnar). Och det är ungefär den belastning som är lämplig för en organizer. Många barnvagnstillverkare har sin egen organizer men det finns också flera universella modeller.

Recension av Petite Chérie Organizer

Recension av Petite Chérie Organizer

Petite Chérie är ett av Jollyrooms egna märken, och jag har tidigare bland skrivit om Petite Chérie skötväska, Petite Chérie åkpåse och Petite Chérie sittdyna. Petite Chérie organizer är en okomplicerad modell som finns i flera olika färger och mönster. Vilket är kul! För organizers överlag är sällan några färgklickar i barnvagnsutbudet.

Petite Chérie har kardborreremmar i båda ändarna, för upphängning på barnvagnens handtag. Hela organizerns kan stängas igen med en dragkedja. Det finns ett fack inuti handtagsväskan, som är tänkt att ställa en vattenflaska eller drickmugg i.

Petite Chérie Organizer på barnvagnen

Petite Chérie Organizer på barnvagnen

Eftersom att fästena alltid sitter fast på Petite Chérie Organizer så behöver man lossa hela organizern om man vill bära med sig den, eller flytta den mellan olika vagnar. Den har funkat bra på flertaler olika barnvagnsmodeller, på bilderna ovan syns Petite Chérie Organizer på Baby Jogger City Mini GT Double, Mutsy Nexo och Crescent Compact 360 XT Air. Organizern har funkat bra på olika handtag – både vad gäller form och bredd.

Den här organizern är inte så väldigt rymlig, men man får plats med det mest nödvändiga. Jag har packat ned en eller två blöjor, ett paket våtservetter, lite näsdukar och en drickmugg i det lilla flaskfacket. I mina ögon är Petite Chérie Organizer inte en ersättare av en skötväska. Utan det här är en renodlad handtagsväska för ett urval saker man vill nå snabbt och enkelt. Väskan blir mindre rymlig när den stängs igen dessutom, och känns lite för låg och obalanserad för att fungera perfekt med min egen, större vattenflaska.

Totalt sett har jag ändå varit nöjd. Köper man Petite Chérie Organizer med förväntningarna om att slippa skötväska så kommer man antagligen bli besviken. Men vill man ha nånstans att stoppa plånbok, telefon och småsaker till barnet – ja, då funkar Petite Chérie Organizer utmärkt för ändamålet.

Petite Chérie Organizer passar dig som: Inte har några särskilda önskemål på organizern och främst vill ha ett billigt, prisvärt förvaringsutrymme på handtaget.


Se bästa pris för Petite Chérie Organizer hos: Jollyroom

Recension av Britax Organizer

Recension av Britax Organizer

Precis som med allt Britax gör så är också märkets organizer ett riktigt hantverk. Maken till rejäl organizer har jag faktiskt aldrig varit med om. Den här lär inte gå sönder i första taget. Britax Organizer utgörs av två stadiga flaskhållare med hård struktur inuti, samt ett förvaringsutrymme i mitten. Förvaringsutrymmet kan täckas för med ett lock, som hålls på plats med tysta men starka magneter.

På framsidan av organizern finns mindre förvaringsfickor att stoppa småsaker i. Britax Organizer fästs på barnvagnens handtag med breda kardborreband. Den sitter ordentligt fast, men det betyder också att man inte helt enkelt plockar med sig den från vagnen.

Britax Organizer på Britax barnvagnar

Britax Föräldrakonsol på Britax barnvagnar

Britax mest populära barnvagnsmodeller – Britax Smile 2 och Britax Go Big – har båda knäledshandtag. Och Britax Organizer känns som gjord för ett knäledshandtag. De breda kardborreremmarna gör att organizern snarare spänns upp över ett handtag än hängs under ett handtag. Det finns dock gott om utrymme för händerna. Problemet men den här typen av upphängning, till skillnad från separata krokar exempelvis, är att väskan ”följer” med i rörelsen när handtaget justeras. Fäller man in handtaget på Go Big som på bilderna innan så viks organizerns delvis, istället för att bara fortsätta hänga rakt ned. Och har man Go Bigs handtag i högsta läget så kommer Britax Organizer hela tiden sitta lite vinklad.

En nackdel med Britax Organizer, som egentligen är en smaksak, är att den ser rätt tråkig ut. Mer praktisk än snygg. Men fördelen är att den verkligen funkar oklanderligt bra som en dubbelmugghållare. Förvaringsutrymmet räcker till för småsaker, men är inte rymlig nog för att organizern ska kunna funka som ersättning för en skötväska. Jag skulle inte rekommendera Britax Organizer till en barnvagns med teleskophandtag, den kommer alltid sitta lite snett. Men till vagnar med knäledshandtag funkar den ypperligt.

Britax Organizer passar dig som: Kör en Britax-barnvagn och framför allt är ute efter en bra mugghållare men gärna kombinerar den med lite extra förvaring på handtaget.


Se bästa pris för Britax Organizer hos: Babyland

Recension av Storksak Organizer

Recension av Storksak Organizer

Storksak gör så otroligt bra barnvagnstillbehör och jag är lite besviken på mig själv att det tog mig så lång tid att inse detta. Storksak Eden och Storksak Noa är två riktigt bra skötväskor, och Storksak Organizer följer samma spår. Den här organizern är i princip en skötväska i nedkrympt format. Och en väldigt välkonstruerad sådan. Väskan hängs på handtaget med kardborrefästen som dras i en loop, en relativt vanlig lösning för upphängningen. Det går inte att kroka loss remmarna, utan man måste öppna uppkardborren för att lossa Storksak Organizer från handtaget.

Väskans lock hålls på plats med små magneter. På båda kortsidorna finns sidofack som är rymliga nog att man ska kunna ställa en drickmugg eller en smalare vattenflaska däri. Inuti väskan finns också ett fack tänkt för en vattenflaska, som funkar för ändamålet. Jag skulle dock ändå inte säga att Storksak Organizer utgör en superbra mugghållare. Det är mer väskfokus på den här modellen.

Storksak Organizer på barnvagnen

Storksak Barnvagnsväska på barnvagnen

Jag har trivts mycket väl med Storksak Organizer på barnvagnen. Jag gillar att insidan av väskan är klädd med ett lite plastigare material, det har gjort att jag inte behöver få panik om en drickmugg läcker eller om en lite för mogen banan väljer att spricka upp när den ligger nedpackad. Dessutom har jag uppskattat de två sidofacken, där jag enkelt kunnat trycka ned en Festis eller ett näsdukspaket.

Det enda jag verkligen saknat hos Storksak Organizer är en förvaringsfick med dragkedja. Ingenstans går det att stänga in några småsaker man är extra rädd om. Det gör att organizern inte riktigt kan ersätta en skötväska i mina ögon. I övrigt är den rymlig nog för att jag, min yngsta är i skrivande stund 2 år gammal, kan fixa kortare utflykter med endast Storksak Organizer med mig. Behöver jag även extra ombyten och dylikt så får jag ta med en större skötväska eller packa resten separat i varukorgen.

Storksak Organizer passar dig som: Är ute efter en mini-variant av en skötväska att alltid ha hängande på handtaget och som värderar stil och rymlighet högt.

Recension av The Buppa Brand Organizer

Recension av The Buppa Brand Organizer

The Buppa Brand Organizer är en handtagsväska som i viss mån kan anpassas efter användarens behov. Väskan i sin grundform är en okomplicerad modell med ett fack i vardera kortända, som är precis lagom i storlek för vattenflaskor eller barnets drickmugg. På framsidan sitter en löstagbar miniväska. Den funkar ungefär som och är i storlek med en plånbok. Den kan stängas igen med dragkedja och har en liten handledsrem. Ska man lämna barnvagnen men inte vill riska att bli av med värdesaker så är det här en smidig lösning. Man kan förvara sitt busskort eller sina pengar i den löstagbara väskan, lossa kardborrefästet från själva organizern och sen låta den hänga från handleden när man sätter sig för att äta eller för att byta en blöja.

Den mest unika funktionen är kanske ändå att avdelarna The Buppa Brand Organizer kan placeras där man själv vill ha den. Man kan välja att inte använda den alls. Men då kan långsidorna slutta lite inåt mot organizerns mitt. Man kan också välja att placera avdelaren mitt i, eller göra ett större och ett mindre fack inuti The Buppa Brand Organizer

The Buppa Brand Organizer på barnvagnen

The Buppa Brand Organizer på barnvagnen

Det finns inget lock till The Buppa Brand Organizer och inget sätt att stänga igen den helt. Börjar det regna får man således snabbt ta loss den från handtaget innan man förvandlar den till en rullande poolväska. Storleksmässigt tycker jag att The Buppa Brand Organizer är precis lagom. Ska jag gå en långpromenad med min dotter när hon ska sova middag så får jag med lätthet med mig hennes vattenmugg och in vattenflaska, stadigt balanserad i flaskfacken. Där emellan ryms mitt solglasögonetui, ett paket näsdukar och det finns mycket plats över för att också packa lite blöjor eller ett ombyte kläder.

Det är enkelt att trä upp The Buppa Brand Organizer på vagnens handtag, man drar helt remmarna genom väskans spänne. Det går snabbt att lossa den också. Men i och med att väskan inte kan stängas igen så är det svårt att bära med sig en välpackad The Buppa Brand Organizer med en hand (förutsätter att man bär barnet på andra armen) utan att riskera att saker faller ur. Ett lock på den här organizern så skulle The Buppa Brand Organizer verkligen bli smart för alla lägen, både som handtagsväska och som mugghållare.

The Buppa Brand Organizer passar dig som: Vill kunna anpassa organizern efter olika slags packning, vill ha en handväska med välfungerande mugghållare och som inte behöver lossa väskan från vagnen.


Se bästa pris för The Buppa Brand Organizer hos: Babyland

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Josefine 19 maj, 2023 - 00:51

Upplever du att en mugghållare blir överflödig om de finns i organizern?

Blir smått tokig på vilka sommartillbehör man ska ha. Men tror det blir en ny breezysufflett till min Fox 3, känns bökigt med parasoll. Den nya skulle tydligen ha upf 30 för nätpanelerna. O tänker att den har ju som ”fläkt”, uv skydd o insektsskydd i ett då. Tänker att jag får sätta på sonen vindskydd i vagnen om det är blåsigt. Eller kanske sätta på en filt eller nåt över om man inte orkar byta sufflett.

Reply
Anna 19 maj, 2023 - 09:36

Hej Josefine!
Nej jag upplever det inte så. Jag har nog aldrig använt en organizer för min egen dryck (i mitt fall alltid en vattenflaska då jag ej dricker kaffe). Däremot har jag haft barnets nappflaska/vattenmugg i organizern. Så för mig har organizern mer funkat som en miniskötväska, avsedd för barnet. Medan mugghållaren varit avsedd för mig!

Jag har älskat breezy-suffletten på sommaren, nog enda sommartillbehör till Bugaboos-vagnar som är ett ”måste” för mig!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar