Britax Go Big

av Anna
Recension av Britax Go Big

Recension av Britax Go Big

Inköp: Inköpspris för vagnen med sittdel är 8495 kr. Liggdelen kostar 2595 kr och mjukliften 1595 kr.
Tillbehör: Fotsack ingår, regnskydd och andra tillbehör säljs separat.
Typ av vagn: Duovagn.

Ganska exakt ett år har passerat sedan jag såg Britax Go Big för första gången på Britax mässa för återförsäljare i Göteborg, augusti 2015. Jag minns känslan jag fick redan då; det här kommer bli något bra. Nu har jag kört Go Big sedan början av sommaren och har slagits av att det i princip inte finns något hos vagnen jag inte gillar. Självklart är Go Big inte perfekt. Ingen vagn är perfekt. Och Go Big kommer onekligen passa bättre hos vissa familjer och under vissa förutsättningar. Men stämmer ens kravlista med Go Bigs egenskaper så finns det mycket som talar för att den här vagnen kommer bli en favorit för en lång, lång tid.

Go Big är alltså den tredje modellen i Britax Go-familj, och jag kommer snart att lägga upp ett inlägg där jag beskriver skillnader och likheter mellan Go, Go Next och Go Big. Go Big är 61,5 cm bred över bakhjulen. Som jag skrivit förr så kan man påstå att standardbredden är runt 60 cm även om det finns gott om duovagnar som är smalare än så också. I mina ögon är 61,5 cm inte brett men många av mina andra favoritvagnar är lika breda så kanske har jag bara vant mig?

År 2018 släppes en ny version som kallas Britax Go Big 2. Uppdateringarna som gjordes då är endast estetiska. Här kan du läsa mer om skillnaderna mellan Go Big och Go Big 2.

Britax Go Big med liggdel

Britax Go Big med liggdel

Medan Britax Go Next endast säljs som duopaket säljs Britax Go och Britax Go Big med sittdelen för sig, och sedan kan man välja att köpa till liggdel. Sedan 2018 har Go Big samma typ av liggdel som Go Next, då är liggdelens sufflett utrustad med en utfällbar solkeps. Jag använde Go Next med liggdel till med tredje barn och tyckte den var toppen. Skulle jag använda vanliga Go-liggdelen, som också passar på Bigs chassi, så skulle det kännas som ett måste att köpa till något som förlänger suffletten och det tycker jag egentligen inte att man ska behöva göra.

I övrigt tycker jag att Go Big med liggdel funkar toppen. Liggdelen är högt placerat, så även långa föräldrar kan komma åt sitt barn utan att böja på ryggen för mycket. Den lossas enkelt med ett tvåhandsgrepp, en hand på varje knapp på sidan av liggdelen. Vill man bära liggdelen så finns bärremar i förvaringsfack på utsidan av långsidorna. Som vanligt är det dock ganska klumpigt att bära en hård liggdel med ett barn i. Ska man göra detta regelbundet rekommenderar jag hellre en mjuklift.

Britax Go Big har en ombonad liggdel med förvaringsfickor och ventilation

Mysig liggdel med bra vädring i suffletten

Go/Go Big-liggdelen har sufflett som utgörs av två paneler (1). Den bakre kan öppnas upp med en drgakedja, under finns ett lager meshnät som släpper igenom luft (2). Det gör liggdelen lite svalare på sommaren. Det medföljande liggdelslocket sätt på plats med magnetfästen, och lockets kant kan fästas upp mot suffletten i de små resåröglorna på sufflettkanten (3). På så sätt kan man skärma av lite extra runt barnet. I liggdelens fotända finns två små förvaringsfickor, antingen för napp eller annat man lätt vill komma åt, eller för att förvara sina egna nycklar och telefon i (4). Liggdelens madrass går förstås att ta ut och överdraget kan tvättas.

Jag tycker att Go-liggdelen är normalrymlig, varken ovanligt stor eller ovanligt liten (5). Den är dessutom stor nog att med perfekt passform rymma Go Big-mjukliften (6). Det går alltså utmärkt att, om man skulle vilja det, varva mellan att ha mjukliften i sittdelen och i liggdelen. Det finns även andra mjukliftar som också passar bra i Go-liggdelen. Jag hade P&Ts Cocoon i liggdelen när jag körde Go Next, oerhört praktiskt när jag skulle hämta syskon på förskolan eller besöka BVC och enkelt kunde bära med mig bebis in när jag parkerat vagnen utanför.

Britax Go Big har ett rejält chassit med ergonomiskt, ställbart knäledshandtag

Rejält chassit med ställbart knäledshandtag

Go Big-chassit har två fästen för sittdel, liggdel och babyskyddsadaptrar (1). För att fästa liggdelen på chassit måste man använda den medföljande liggdelsadaptern (2). På adaptern finns en bild som visar åt vilket håll den ska fästas. När man tar av liggdelen från chassit så lossar man den först från adaptern, och sen adaptern från vagnen genom att trycka in de två vita spärrarna i mitten av adaptern. För att fästa sittdelen behövs ingen adapter.

Britax Go Big har precis som sina syskon Go och Go Next ett ergonomisk knäledshandtag. Vinkeln på själva böjen på handtaget är något annorlunda på Go Big, för att handtaget ska passar runt vagnen vid ihopfällning. Detta är något jag vet om men överhuvudtaget aldrig känt av. Jag älskar det här handtaget, att det alltid finns ett bekvämt grepp och att det går att vinkla i så många olika vinklar.

Bigs handtag kan vinkas in (3), faktiskt ända mot chassit – det vill säga mer än på bilden. Det går att ha i en rät vinkel rakt ut (4) och den högsta vinkeln gör att den raka delen av handtaget kommer högt upp (5). För den som är riktigt lång och behöver maximalt stegutrymme så är Go-vagnarna kanske inte rätt val. Jag tycker alltid man ska provköra en vagn innan köp, och kom då ihåg att provkör i promenadtakt. I strosa i butik-takt har alla vagnar tillräckligt med benutrymme.

Britax Go Big har en vändbar vanlig sittdel med smart sele

Britax Go Big med sittdel

Go Bigs sittdel är en vanlig, vändbar sittdel med steglöst fällbart ryggstöd. Maxvikten för sittdelen är 17 kg. Bygeln är avtagbar, och man tar loss den genom att pressa in spärrarna på insidan av bygelns fäste på båda sidor av sittdelen. Grenbandet som är fäst runt bygeln sitter fast med en tryckknapp, så det är också enkelt att ta bort. Go Big har en fempunktssele som jag tycker är enkel att använda. Dessutom får den ett extra plus för att selremmarna kan tas isär i fem separata delar. Det gör det mycket enklare att sätta i en åkpåse eller sittdyna i sittdelen. Väljer man Britax egna åkpåsar kan man dessutom få dem helt glidfria. Överst på ryggstödet finns nämligen en liten tygficka med två knapphål i. På åkpåsarna finns som duffelknappar som man fäster i knapphålen. På så sätt glider inte åkpåsen ned när man sätter i barnet.

Britax Go Big har en sittdel med fullt liggläge och ställbart fotstöd

Sittdel med fullt liggläge och ställbart fotstöd

Så många gånger har fullt liggläge på sittdelen efterfrågats hos Go och Go Next, och nu är detta en av nyckelegenskaper hos Go Big. Att Go och Go Next inte har det är enligt Britax för att ett fullt liggläge ihop med fjädringen riskerar att barnets huvud kan hamna i ett negativt läge, alltså med huvudet lägre än övriga kroppen. Denna risk har byggts bort på Go Big genom att sittdelen placerats lägre ned/längre fram på chassit. Själva sittytan har också rätats ut, från att på Go och Go Next ha en svag slutning bakåt är den på Go Big plan. Det gör att hela liggläget är plant, varför sittdelen är godkänd att använda från nyfödd.

Ryggstödet på Go Big är inte helt upprätt i sittläge (1), men antagligen tack vare den nya vinkeln på sittytan så tycker jag ändå att sittläget känns lite mer upprätt än på Go och Go Next. Men det kanske är inbillning från min sida. Det plana liggläget är förstås likadant med sittdelen framåtvänd (2) som bakåtvänd (3). Tänk på att sittdelen är tom på bilderna ovan, med några kg barn i så pressas ryggstödet ned ytterligare. En annan detalj som möjliggör det plana liggläget är att fotstödet har fått nya positioner. På Go och Go Next är det antingen nedfällt eller snett lutat nedåt eller uppåt. På Go Big kan man ha fotstödet uppfället (4), rakt ut (5) eller nedfällt (6). Också det en efterlängtad funktion!

Så kan man använda en mjuklift i Britax Go Big

Använda Britax Go Big med mjuklift

Att Go Big har fullt liggläge på sittdelen är vad som möjliggör att vagnen kan användas både som duovagn, med separat sitt- och liggdel, och som kombivagn, med mjuklift i sittdelen. Mjukliften på bilderna är Go Bigs egen mjuklift, som förstås är perfekt anpassad för Go Bigs sittdel (1). Fördelen med en mjuklift är dels att man slipper köpa en liggdel, dels att den är lättare och ofta också smidigare att bära med sig barnet i. Bärremarna finns instoppade i förvaringsfickor på sidorna av mjukliften (2) och på undersidan finns två krokar som man förankrar mjukliften med i sittdelen (3). Det är givetvis viktigt, utan att sätta fast mjukliften finns ju alltid den lilla risken att den glider ur vagnen med barnet i.

Mjukliftens lock sitter fast med dragkedja, men kan vikas ned och även tas loss helt (4). Liggdelslocket har en övre kant som kan fästas nedvikt (5) eller uppvikt (6), om man vill skärma av barnet mer. Tack vare sittdelens långa sufflett så får man till ett riktigt bra sol- och väderskydd för barnet med mjukliften (7). Ganska mycket bättre skydd än vad Go-liggdelen ska erbjuda, om man ska vara petig.

För- och nackdelar med mjuklift

Samtidigt finns det såklart även nackdelar med mjuklift, ofta är det lite mindre och barnet växer ur dem snabbare. I synnerhet om man har ett barn som börjar bli större framåt vintern och man även vill kunna få plats med en åkpåse. En annan fördel med mjuklift är att den tar betydligt mindre plats att förvara. De hårda sidorna i Go Bigs liggdel kan tas ur helt, vilket gör att mjukliften kan plattas ned till bara några centimeters höjd. Jag tror att det även innebär att det är enklare att tvätta mjukliften än vad det är att tvätta liggdelens klädsel om behovet skulle uppstå.

Britax Go Big har en bra sufflett med utvikbar solkeps

Sufflett med utfällbar solkeps och vädringslucka

Härligt nog har Britax valt att ge Go Bigs sittdel samma typ av sufflett som Go Next har. Förutom de vanliga två panelerna så finns där alltså också en rejäl solkeps som faktiskt gör avsevärd skillnad för hur stor del av sittytan som skuggas, i synnerhet när ryggstödet är nedfällt i liggläge. Precis som på liggdelen kan också sittdelens sufflett öppnas upp i en vädringslucka baktill, så att luft kan cirkulera genom vagnen och göra den svalare. Jag tycker att Go Big sufflett är rejäl och stabil, den stannar i utfällt läge och glider inte tillbaka. Tyget är ganska tjock och i dubbla lager, så det blir utan tvekan mörkt nog i vagnen.

Britax Go Big med dolda fästen för mjuklift och smarta magnetlås

Dolda fästen och smarta magnetlås

Britax har jobbat mycket med tysta lösningar och solkepsen är inget undantag. Vill man ha sufflett utfälld men solkepsen infälld så hålls den på plats med ett ljudlöst magnetfäste (1). Fästet för att reglera läget på ryggstödet ser likadant ut som på Go och Go Next, remmar och en klämma (2). Att fälla ned ryggstödet med en hand är mycket enkelt, men för att få upp ryggstödet till sittläge igen så tycker jag att man behöver två händer.

Britax Go Big har en rejäl fotbroms som kan pressa ned eller dras upp på båda sidor av vagnens bakända (3). Svår att fånga på bild, men fästet för att haka fast mjukliften i sittdelen finns gömda i små tygfickor på insidan av sittdelens sidor (4). Och slutligen en liten detalj jag ofta ser det ställas frågor om – varför finns det ett hål, som en skåra, i ena sidan av solkepsen (5)? Jo, det är till för att man ska komma åt att kunna ta ut den bygeln ur suffletten om man vill tvätta klädseln.

Britax Go Big har en rymlig varukorg med uppfällbara kanter

Rymlig varukorg med uppfällbara kanter

Britax Go Big har dels fjädring i framhjulen, det är det som gör att de liksom guppar när man försiktigt häver vagnen upp från marken genom att trycka ned handtaget. Sen har vagnen också fjädring i chassit, vilket är den nedre tvärslån (1) som fånga upp stötar och vibrationer från terrängen. Britax Go Bigs varukorg är godkänd för en belastning på 10 kg och jag älskar den. Stor och rymlig med en rejäl bottenplatta som gör att den inte kan börja släpa i marken. Varukorgen kan kommas åt lika bra bakifrån som från sidorna (2).

Precis som Go Next har också Go Bigs varukorg fått de smarta, uppvikbara kanterna (3). De innebär dels att det blir enklare att packa varukorgen full med mindre, lösa objekt utan att de riskerar att falla ur, dels att det som är i varukorgen skyddas lite extra mot stänk av vatten och lera som kan komma från bakhjulen när man kör vagnen i slaskväder.

Britax Go Big har stora skumfyllda, punkteringsfria hjul

Big har stora, punkteringsfria hjul

Den ena nyckelegenskapen hos Go Big är som sagt sittdelen med fullt liggläge. Den andra är de stora hjulen. Britax Go har punkteringsfria hjul som historiskt sett (jo jag tycker man får skriva så om en vagn som existerat i åtta år) haft blandad kvalitet på material och där vissa vagnar ätit grus med enormt fuliga, hålfyllda bakhjul som en följd. När Go Next släpptes var just därför glädjen stor över att bakhjulen var luftfyllda och framhjulen tillverkade av ett bättre, mer tåligt material. Go och Go Next har framhjul som är 17 cm i diameter, medan Go Bigs framhjul är 23 cm i diameter.

Go Bigs hjul är punkteringsfria men Britax har jobbat på himla bra och jag saknar faktiskt inte lufthjulen hos Go Next det minsta. Stunset och känslan i Go Big är som om den skulle haft lufthjul. Go Bigs hjul är skumfyllda och det yttre lagret av gummi håller hög kvalitet. Efter en sommars körning ser hjulen ut som på bilden ovan. Lite dammiga, men inte en enda sten har fastnat, inte heller finns det några hål eller gropar i hjulen. Alla hjul är mycket enkla att klicka av från chassit. Framhjulen är svängbara men går att låsa i fast läge genom att man drar i den lilla vita pluppen som syns i bilden längst till höger.

Viktigt att sätta hjulen på rätt sida

En sak som är värd att notera är att bakhjulen på Go-vagnarna kan placeras hur som helst, men för framhjulen finns ett höger- och ett vänsterhjul. Om framhjulen monterats korrekt ska de se ut som på bilden längst till vänster, med den runda reflexen pekandes utåt. Äldre modeller av Brio Go (innan 2013) kan gå sönder om hjulen sitter på fel sida. På nyare hjul ska det inte kunna skada framhjulsupphängningen som jag förstått det, men att ha reflexen utåt kan ju ändå vara klokt.

Så fäller man ihop Britax Go Big

Britax Go Big fälls lätt ihop med sittdelen på

Ihopfällningen av Britax Go Big är likadan som hos de andra Go-vagnarna, och lika genial. På insidan av båda sidor av handtaget finns en spärr, med en rund vit knapp (2). Knappen ska pressas in och spärren dras uppåt, så lossar hakarna inuti chassit. Därefter för man hela handtaget uppåt och framåt över sittdelen (1). Ska vagnen fällas med liggdel så måste liggdelen tas av först, men liggdelsadaptern kan sitta kvar. Go Big med sittdel på är inget problem alls att fälla i ett stycke, oavsett åt vilket håll sittdelen är vänd. Man behöver heller inte först vika ihop sittdelen, utan hela hopfällning av vagnen sker i ett svep.

Med sittdelen framåtvänd blir Go Big som mest kompakt (3), med sittdelen vänd bakåt blir den något högre (5). Vill man göra vagnen enklare att lyfta in i vagnen så går det att låsa ihop chassit när den är ihopfälld, med en spärr på höger sida av vagnen (4). Jag har dock aldrig använt mig av den funktionen, då jag tyckt att Go Big håller ihop bra ändå.

Slipp slask på barnvagnsklädseln

Det jag gillar med den här ihopfällningen är dels att den görs i ett enda steg, dels att vagnen står kvar på hjulen när den fälls. Det innebär att vagnen kan fällas ihop även mitt i slaskvintern utan att sittdelen eller andra delar av vagnens klädsel blir blöt eller smutsig. Det gör också att man kan, om man inte lagt i bromsen, lyfta upp vagnen i bilen och sen rulla in den i bagageutrymmet, och därefter bromsa den.

Få vagnar av Go Bigs storlek har en såhär pass smidig ihopfällning. Många konkurrenter måste dessutom fällas i två delar, sittdel och chassi för sig. Go Big blir förstås inte smalare ihopfälld än uppfälld, men har man ont om utrymme i bilen så går det att snabbt ta loss hjulen, det går också att balansera vagnen på högkant på sidan, till exempel bredvid en hundbur.

Så stora barn ryms i Britax Go Big

Mysig barnvagn med all round-funktioner

För barnet är Britax Go Big en väldigt mysig och ombonad vagn. Min yngsta är 2,5 år gammal och drygt 90 cm lång och sitter fortfarande bra i vagnen. Min gissning är att han kommer rymmas i sittdelen fram till cirka tre års ålder. Det han först kommer växa ur är fotstödet, dock endast i det vågräta läget. Med fotstödet nedfällt har han ännu bra med plats för benen.

Det något bakåtlutade ryggstödet verkar inte ha bekommit honom. Är han trött lutar han sig bakåt, är han pigg och vill titta på världen omkring vill han ändå inte luta sig tillbaka. Han har suttit i vagnen vänd både bakåt och framåt. Han har sovit fantastiskt bra i vagnen, den plana läget gör det möjligt för honom att kunna ligga lite på sidan vilket han verkar ha uppskattat. Jag tror jag skulle varit minst lika nöjd med vagnen om jag kört den med en bebis i sittdelen, jag har helt enkelt ingenting att anmärka på.

Körkänsla med maxat gung

Körkänslan för mig som förälder har också varit toppen. Istället för att spara på det som en slutpoäng kan jag konstatera redan nu att det här är en ny favoritbarnvagn för mig. Jag älskar de rejäla hjulen som klarar grusvägar, gropar, gräsmatta och trottoarkanter utan problem. Hävkraften är god, handtaget är bekvämt och rullet är riktigt bra. Go Big släpptes ju på sommaren så hur den är i snö vet jag inte man jag tror faktiskt att den kommer kunna leva upp till mina ganska höga förväntningar även i vinter. Britax Go Big är precis som namnet antyder stor. Det är inte en petite vagn vare sig uppfälld eller ihopfälld, är varje centimeter på bredden viktig kanske man kan uppfatta Go Big som klumpig. Men har man plats i hallen och i bilen så är det en fröjd att köra Go Big.

Precis som bilden från tunnelbanan i collaget ovan visar så är den ändå smidig i kollektivtrafiken. När jag åkt tunnelbana eller buss viker jag in handtaget mot chassit och då blir vagnen kort. Jag gör samma sak när jag parkerar den hemma innanför innerdörren, Go Big blir då mer kvadratiskt än avlångt rektangulär.

Mitt omdöme av Britax Go Big

Att man kan fälla Go Big i ett stycke gör att jag föredrar den framför andra vagnar i samma storlek som kräver mer jobb när jag ska packa in dem i bilen. Och såklart – gunget! Den som är ett fan av fjädring och vill kunna vagga sitt barn till sömns får sina drömmar uppfyllda med Go Big. Faktum är att Go Big är ett så pass bra vagn att jag lite grann undrar hur länge Go och kanske även Go Next kommer kunna bibehålla sitt existensberättigande i jämförelse. Jag tror att det här inte bara är en ny favorit – för mig såväl som för många andra – utan att Go Big kommer bli minst lika populär som Go redan har varit sen hösten 2008. Som jag skrev i mitt första inlägg om Britax Go Big – go big or go home!

Du kanske också gillar

37 kommentarer

Johanna 2 september, 2016 - 15:19

Hej! Skulle du kunna tipsa om en resevagn til en 2.5 åring
Ska till en storstad, så vi kommer att gå en heldel.
Men vill inte släppa med mig någon stor vagn!
Mvh Johanna

Reply
Anna 2 september, 2016 - 16:22

Hej Johanna!
Absolut, om jag bara får ge ett förslag så säger jag Baby Jogger Zip. Smidig, rymlig, hög maxvikt, stora varukorg, lång sufflett, fullt liggläge och helt handtag. Dessutom riktigt kompakt ihopfälld och funkar jättebra i stadsmiljö! Den borde ni absolut kolla på!
/Anna

Reply
Lina 2 september, 2016 - 17:48

Vet inte om den här kommentaren kom med, så postar igen:

Att de har ändrat sittdelens placering på chassit – betyder det att ungen hamnar längre ifrån en? Tycker att barnet hamnar långt bort redan som det är med Go-vagnarna…

Ser fram emot jämförelsen mellan modellerna!

Reply
Anna 13 september, 2016 - 23:19

Hej Lina,
den kom med men har man inte kommenterat tidigare och fått sin kommentar godkänd så måste kommentaren först accepteras av mig innan den publiceras. Det är för att undvika allt spam! Men jag svarar dig här:

Nej, jag tycker inte barnet hamnar vare sig lägre eller längre bort på Go Big men jag vet att många tycker som du, att sittdelen är låg på Go-vagnarna. Jag har personligen aldrig sett det som ett minus utan tycker det är bra med låg sittdel när barnet blir större och tyngre, så behöver man inte lyfta lika högt. Men som sagt, känner inte av att det skulle vara någon skillnad på Go Big till det sämre, kanske för att hjulens ökade storlek liksom höjer upp vagnen?
/Anna

Reply
Lisa Olsson 4 september, 2016 - 16:12

Fantastisk recension och vagn! Jag ser fram emot jämförelsen med Go Next också 🙂 Jag har en fråga gällande reflex-detaljerna. Hur står sig dessa i förhållande till andra vagnar på marknaden? Finns det reflexdetaljer framtill också eller endast i sidorna? Tror du det kommer finnas behov av extra reflexöverdrag vintertid? (bor i norra Sverige, så inte så många timmar dagsljus vintertid)
Hälsningar, Lisa.

Reply
Anna 13 september, 2016 - 23:17

Hej Lisa, bra fråga! Det finns reflexer på framhjul och på sida av varukorgen och de är väldigt bra. Jag brukar alltid hänga på egna reflexer men sen om det räcker eller om det krävs ett helt överdrag beror nog lite på hur/när man använder vagnen skulle jag säga. Skadar ju aldrig att synas för mycket heller.
/Anna

Reply
Sofia 6 september, 2016 - 18:42

Vi ska få vårt första barn i januari och jag har så svårt att hitta vagn. Vår hiss är bara 84×84 cm och vi har varken barnvagnsrum eller möjlighet att bära ända upp till lägenheten. Vi vill gärna ha en vettig duovagn som går att ha babyskydd på, gärna lättkörd och möjlighet att köra i terräng. Har kikat på Mountain Buggy Swift (dock är ju sittdelen inte vändbar) och Bugaboo Cam 3 (vara liggdel tydligen går att tilta lite för att få ner måttet). Men har du några andra idéer? Tusen tack!

Reply
Anna 13 september, 2016 - 23:15

Hej Sofia, har du kollat på Easywalker Mosey? Den är liten men ändå rätt stabil och rejäl, finns liggdel till och du kan skjuta in handtaget lika mycket som bygeln. Har inget exakt mått på den men den blir väldigt kort med handtaget maximalt infällt, så kanske skulle den funka?
/Anna

Reply
Marielle 7 september, 2016 - 21:58

Hej 🙂

Vi ska snart köpa ny vagn till vårt första barn och vill köpa en britax go big! Vi tycker precis som du skriver att britax go next liggdelen är bättre. Vet du om man kan köpa britax go big chassi och sittdel och britax go next för sig? För om jag förstått rätt så fingerar go next liggdel även på go bigs chassi?

Tacksam för svar 🙂

Reply
Anna 13 september, 2016 - 23:14

Hej Mariella! Go Big säljs med chassi och sittdel, dvs liggdel medföljer inte. Du kan använde både Gos och Go Nexts liggdel på den. Men vill du ha Next-liggdelen måste du köpa den begagnad, då den inte säljs separat utan endast i komplett duopaket (chassi, sittdel och liggdel). Men jag ser Next-sittdelen då och då både på Blocket och i min Barnvagnar!-grupp på FB så det är absolut ingen omöjlighet, brukar ligga på cirka 1200-1500 kr!
/Anna

Reply
BRITAX GO BIG - Alexandra Järgren 12 september, 2016 - 20:08

[…] gjort) Vill ni läsa väldigt noggrant om alla funktioner, små till stora så läs denna blogg: http://ombarnvagnar.com/2016/08/britax-go-big/ där går det att läsa om allt som man bör veta. Hon är grym och skriver om olika barnvagnar. I […]

Reply
Sofia 14 september, 2016 - 12:45

Tack så mycket för svar!

Reply
Klara Andersson. 14 september, 2016 - 16:03

Hej, Har du tagit reda på om man kan ha äldre babyskydd som passar till britax go big?
Och är det bara britax go next liggsdel som passar till det eller finns det flera?
/ Klara

Reply
Anna 14 september, 2016 - 21:07

Hej Klara, alla Go och Go Next-liggdelar funkar på Go Big-chassit oavsett årsmodell. Du måste förstås alltid ha liggdelsadaptern till.
Vad gäller babyskydd så beror det på hur du menar. Brio-skydden funkar inte på Go Big utan den har fästen för Britax-babyskydd och sen kan du köpa till adapter tex för Maxi Cosis babyskydd.
/Anna

Reply
Emma 16 september, 2016 - 09:22

Hej!
Vi har en Go Big här hemma som vi tycker mycket om. Dock har jag en fråga: upplever du att liggdelen lutar? När vi är ute och går så hasar bebisen ner mot fotändan så jag får lyfta upp henne då och då. Jag tycker även att liggdelen lutar lite när man ser på vagnen utifrån… Vet du något om detta eller har du någon erfarenhet om det? Det blir lite bättre om skötväskan tas bort den vagnen men inte helt plant…
Med vänlig hälsning, Emma

Reply
Anna 21 september, 2016 - 09:50

Hej Emma, ja den lutar lite nedåt. Ganska många liggdelar gör det, för att eliminera risken att bebisen huvud ska hamna i ett negativt läge – alltså lägre än övriga kroppen. Det märks mest när man har en liten bebis tycker jag, ibland kan det funka att lägga något tungt i huvudändan på liggdelen så den planar ute lite mer. Men tycker du att er liggdel lutar för mycket, kolla med er återförsäljare så kan de göra en bedömning om lutningen är inom det normala!
/Anna

Reply
Klara Andersson. 16 september, 2016 - 15:51

Tack så mycket för svar!

Reply
Emma 27 september, 2016 - 11:30

Tack för att du tog dig tid att svara Anna! Det är ju såklart smart att de är utformade på det viset 🙂

Reply
Lina 27 oktober, 2016 - 14:39

Hej!
Jag undrar hur man lyfter upp och ner en Britax GO BIG på t.ex. ett tåg när den är uppfälld och med ett barn sittandes i?
Vågar man hålla i handtaget som man håller i när man kör vagnen när vagnen lyfts upp? (Och en lyfter i ”grepen” vid framhjulen.) Eller ska man kanske falla ner handtaget och hålla typ där man håller när man fäller ihop vagnen? Vill ju inte riskera att vagnen går sönder… Åker en hel del tåg så det vore bra att veta hur man ska göra när man lyfter en vagn utan att fälla ihop den! 🙂

En annan sak, är det okej att ”bumpa” en vagn med ett barn i nerför några trappsteg och även dra vagnen upp för några trappsteg med barn i? Eller sliter det jättemycket på vagnen?

Jag har haft en Moutain Buggy Urban Jungle innan och är van att både lyfta och ”bumpa” med barn i vagnen, men nu blir jag nojig med en sprillans ny vagn.

Hälsningar,
Lina

Reply
Anna 27 oktober, 2016 - 15:30

Hej Lina!
Jag skulle inte tveka på att lyfta upp vagnen på ett tåg med en som håller i handtaget och en som håller i chassit mellan framhjulen. Det ska den absolut hålla för.

Vad gäller att bumpa vagnen i trappor så är det nog en större risk för skada på vagnen, iom att det då hamnar väldigt mycket belastning på handtaget. Jag skulle inte rekommendera att det är något man gör dagligen, typ upp och ned för trappor i den egna trappuppgången, men enstaka trappsteg in i någon butik borde den fixa. Men jag vet tex att MB Urban Jungle 05 hade problem just med handtaget och att det hände att handtag gick sönder om man belastade det tex i trappor. MB byggde ju bort den sen men även vagnar från Bugaboo och Teutonia har haft handtag som gått av när de använts i trappor på det sättet. Men då har det nog handlat om just regelbunden trapp-dragning!
/Anna

Reply
Britax Go Big Grey Melange 10 mars, 2017 - 16:32

[…] recension av Britax Go Big kom ut i augusti och redan ett halvår senare finns vagnen nu tillgänglig i ett utförande som är […]

Reply
Sandra 13 september, 2017 - 21:49

Hej! Vilken fantastisk beskrivning – vi är SÅ nöjda med vår Go Big. Vet du om någon annan mjuklift passar till sittdelen? Vi har liggdelen men vår 4-månaders men jag ogillar sufletten – vill kunna dra ner längre nu när det blir kyligare ute samt att vi försöker få till sovrutiner…. Provade sittdelen igår men han är alldeles för liten, känns som han kommer vara det även vid 6 månader.

Tack på förhand!

Reply
Anna 20 september, 2017 - 21:54

Hej, tror de flesta mjukliftar ska funka bra, Big har ju så rymlig sittdel. Om sittdelen inte känns tillräckligt ombonad för din bebis så kan jag rekommendera Inovi Large-dyna, den är toppen för bebisar! Använder den än till min dotter som nu är 7,5 månad. Kanske dynan ihop med en åkpåse gör det ombonat nog?
/Anna

Reply
Lisa Hansen 12 februari, 2019 - 19:34

Hej!
Nu kommer jag här flera år efter att din recensioner är skriven, men jag provar ändå. Jag letar efter en vagn som funkar med mjuklift då barnvagnsförrådet är en trappa ner, och sen bor vi tre trappor upp utan hiss. Jag har spanat in mig på Go big (och big2) samt Kronan Duo, och undrar nu om du rekommenderar någon av dem eller kanske t.o.m. något tredje alternativ?

Med vänliga hälsningar Lisa

Reply
Anna 17 februari, 2019 - 11:04

Hej Lisa!
Egentligen kan du välja precis vilken barnvagn du vill, skulle jag säga. För det är inget problem alls att ha mjuklift i liggdelen. Jag hade mjuklift i alla liggdelar jag körde mitt tredje och mitt fjärde barn i. Supersmidigt! Finns flera små liggdelar som funkar för den typen av användning: https://ombarnvagnar.com/2017/05/badda-i-vagnen-del-1-mjuklift-i-liggdelen/

Men om du menar att du vill ha mjuklift i sittdelen så finns ju även Emmaljungas NXT-vagnar med Flat-sittdel, Britax Smile 2 och Cybex Priam tex?
/Anna

Reply
Zandra 4 juli, 2020 - 21:55

Hej:) jag har en bugaboo Donkey2 hemma o 1 babyjogger city elite. Nu letar jag efter den 3e vagnen. Alltså till det minsta barnet, som är för liten för eliten då sittdelen inte går att ha mot mig o att jag ska slippa böka o dra med mig Donkeyn när jag bara har 1 barn med mig. Jag har kollat lite på en britax smile2 men sen kom jag in på go big. Finns det fler alternativ vad rekommenderar du? såg i en kommentar att du föredrog gobig framför smile2?. Den ska vara smidig att lasta in o ut ur bilen, tvekar lite men tror jag inte vill ha ergo sits men den måste ha ställbart fotstöd hatar att inte bugaboon har detta, skön körkänsla, vändbar sittdel.
Mvh Zandra

Reply
Flavia 9 januari, 2021 - 19:04

Hej!
Jag och sambon köpte en begagnad Brio go next och spännen på sittdel var trasig. När vi försökte fixa det hade vi sönder det ännu mer och vi hade sönder rem som sitter fast i sittdels chassi. Nu undrar vi om det säljes enbart sittdel till Britax (utan chassi), då vi inte kan hitta det någonstans?
Tack på förhand

Reply
Anna 11 januari, 2021 - 15:40

Hej Flavia!
Jag tror Britax har sålt sittdelar som reservdel, men Go Next utgick för 1-2 år sedan så jag vet tyvärr inte om de gör det längre. Jag minns det också som att det var väldigt dyrt att köpa en sittdel separat. Oavsett om du bor i Stockholm eller inte, testa att kontakta Meccus Barnvagnsservice – de har koll på reservdelar och jag vet att de ofta servar Go Next-vagnar!
/Anna

Reply
Moa 14 januari, 2021 - 13:35

Tack för en toppenrecension som gjorde att vi köpten en Go Big när vi fick vårt barn hösten -19. Vagnen har varit perfekt för oss men nu börjar framhjulen att sjunga på sista versen, antagligen beror det på att den var begagnad när vi köpte den. Fjädringen i framhjulen är nu så dålig att hjulens topp liksom slår i chassits undersida när vi svänger. Jag har förgäves försökt hitta nya framhjul att byta till men har hittills inte lyckats. Har du något tips på ställe som kan tänkas ha reservdelar till den ”gamla” versionen av Go big? Tack på förhand!

Reply
Anna 15 januari, 2021 - 10:41

Hej Moa!
Så vitt jag vet så är hjulen till Big och Big 2 identiska med varandra förutom just designen på hjulsidorna. Så det borde vara samma reservdelar som gäller!
Även om du inte bor i Stockholm, kontakta Meccus Barnvagnsservice – de kommer veta exakt vilka reservdelar du behöver och varifrån de kan beställas!
/Anna

Reply
Moa 16 januari, 2021 - 16:28

Perfekt! Tusen tack, nu ska den få sig lite kärlek och uppdatering.

Reply
Åsa 8 mars, 2021 - 10:49

Hej!
Jag funderar på att köpa en Go Next eller Go Big. Är skillnaden på dessa två att Go Big har fullt liggläge och inte NeXT eller vad är egentligen skillnaden på dessa två vagnar?
//Åsa

Reply
Anna 9 mars, 2021 - 09:52

Hej Åsa, sittdelen med plant liggläge samt de större hjulen är de främsta skillnaderna, du kan läsa mer om skillnaderna här: https://ombarnvagnar.com/2016/10/go-guide-allt-om-skillnaderna-mellan-britax-go-go-next-och-go-big/
/Anna

Reply
Linnea 12 oktober, 2021 - 12:12

Hej! Hur fäster man en åkpåse i sittdelen på denna vagn, har letat och letat efter någon knapp eller så men hittar ingenting. Även att det inte verkar gå att hänga fast åkpåsen i ryggstödet. Stämmer det?

Reply
Anna 18 oktober, 2021 - 14:50

Hej Linnea, på Go Big finns det knapphål överst på ryggstödet och du kan använda dem för att fästa åkpåsen med vanthållare, se detta inlägg för lite mer info och bilder: https://ombarnvagnar.com/2016/11/sag-stopp-till-glidande-akpasar/
/Anna

Reply
Johanna 19 juni, 2023 - 19:14

Hej! Vi har en Go Big 2 som vi är supernöjda med – fantastisk att köra i princip överallt (även om vi använder Thule med jogginghjul i terräng), perfekt liggdel och sittdel, etc etc. Det enda som jag tycker är lite tradigt är att nu till tredje barnet så är handtaget slitet efter packande i bilen. ”Lädret” har börjat släppa på kanterna och det ser inte snyggt ut men framförallt inte lika skönt att köra vagnen… Vet du om det finns någon bra lösning på det? Reservdel, universaldel eller annan? 🙂 Vänliga hälsningar Johanna

Reply
Anna 20 juni, 2023 - 09:50

Hej Johanna!
Britax tillverkade under en period handtagsskydd för Go Big, jag har skrivit om dem längst ner här. https://ombarnvagnar.com/2018/08/vad-ar-skillnaden-mellan-britax-go-big-och-britax-go-big-2/
Tyvärr har jag inte sett dessa säljas nya på många år nu. Jag tror att det finns en del småföretag/hobbysömmerskor som eventuellt syr överdrag till Go Big, så du skulle kunna testa att kontakta någon sådan. Sen vet jag även att en del lindar någon typ av sporttejp runt handtaget, det kan se rätt snyggt ut om man gör det noga. Jag bet inte om handtaget finns som reservdel, men du skulle kunna testa att kontakta tex Meccus Barnvagnsservice och fråga dem om det, de är bra på reservdelar!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar