Britax Smile 2 – och allt om skillnaderna mot Brio Smile!

av Anna
Recension av Britax Smile 2

Recension av Britax Smile 2

Uppdateringar av redan populära barnvagnsmodeller är ju knappast något nytt. Hela principen med årsmodeller bygger ju på just detta. Men ibland tas ett litet större grepp om en vagn. Och just detta har Britax nu gjort med modellen Smile efter att ha köpt upp varumärket BRIO. Den nya versionen av Brio Smile heter Britax Smile 2. Klicka här för en grundlig recension av Brio Smile, publicerad på bloggen i januari 2013. Väldigt mycket är sig likt den gamla modellen. Lägger man händerna på Britax Smile 2 så är det inte någon dramatisk skillnad. Vagnen är sig lik både till utseende och körkänsla. Men visst finns förändringarna där om man tittare närmare!

Precis som med Go och Go Next så har Britax låtit testa om Smiles maxviktskapacitet. Och Smile 2 är nu godkänd för en belastning av 17 kg i sittdelen medan Brio Smile tog 15 kg. Liggdelens maxvikt ligger oförändrad på 9 kg. Sittdelen har precis samma mått i övrigt, likaså chassi och hjul.

Britax Smile 2 med liggdel

Britax Smile 2 med liggdel

Liggdelen är kanske den största och mest synliga förändringen. Brio Smiles gamla liggdel existerar inte mer och passar inte heller på Britax Smile 2-chassit. Den nya liggkorgen är en Britax-liggdel som även passar på en del andra Britax-vagnar. Följande modeller ska vara kompatibla: B-Agile 4 Plus, B-Agile 3, B-Agile 4, B-Motion 4 Plus, B-Motion 3 och B-Motion 4.

Det absolut bästa med den nya liggdelen är att den är så mycket enklare att ta av från chassit. Handtagen, varav det ena syns på bild ovan, är bekvämt placerade mitt på liggdelens långsidor. Det är bara att pressa in dem så lossar liggdelen från chassit. Bärhandtag är integrerat i suffletten precis som tidigare. Suffletten är också sig lik, med en utfällbar solkeps och vädringsficka som öppnas upp med dragkedja. När man är klar med liggdelen och vill stoppa undan den för förvaring så kan den fällas ihop till ett platt paket.

Britax Smile 2 med sittdel och lång sufflett

Vändbar sittdel med riktigt lång sufflett

Sittdelen är sig också mycket lik. Som jag nämnde ovan har Britax inte gjort några ändringar på ryggstödets längd eller på bygelns form. Vilket är två punkter jag vet att många gärna skulle ha sett förändringar på. Jag antar att den typen av uppdateringar skulle innebära ett större ingrepp på vagnens design. Det här innebär att även om maxvikten numera är 17 kg, vilket såklart är mycket positivt, så är utrymmet i sittdelen samma som hos Brio Smile.

Suffletten är lika härligt lång när den öppnas upp och förlängs. Jag inbillade mig ett tag att solkepsen blivit kortare. Men efter att ha granskat några gamla bilder av Brio Smile så tror jag inte längre att så är fallet. Däremot är själva klädsen är annan. Jag tycker det här materialet känns mjukare. Det är fortfarande slitstarkt men inte alls lika grovt mot barnets hud. Färgerna är också fantastiska måste jag tillägga. Det är en väldigt pigg färgskala – men svår att fånga på bild! Den jag har hemma heter Lagoon Green och ser ganska annorlunda ut på produktbilderna. Färgen är djupare i verkligheten.

Britax Smile 2 har fått tyst sufflettfäste och smartare sele

Tyst sufflett och smart, delbar sele i sittdelen

Fotsack ingår fortfarande till Britax Smile 2s sittdel. Tidigare fästes fotsacken genom att vikas över bygeln. Något jag tror gjorde det svårt att samtidigt använda grenbandet som är fäst runt bygeln. Nu har Britax gjort om fästningen av fotsacken och använder istället två remmar med tryckknappar. De spänns fast runt sittdelsramen över bygelns fäste (1). Detta gör att grenbandet kan sitta kvar när fotsacken används. Den för örat främst märkbara skillnaden är förstås den numera tysta suffletten. På Brio Smile hördes en knäppande ljuds från sufflettfästet för varje steg suffletten drogs ut. Något som kunde störa lättväckta barn som sov i vagnen. De nya sufflettfästena ser annorlunda ut inuti och nu är justering av suffletten något som görs så gott som ljudlöst (2).

Precis som tidigare har Smile 2 förutom solkeps och dragkedjan som öppnar upp för en extra panel tyg som förlänger suffletten också en vädringsficka som kan stängas igen helt (3). Det gör att man kan få extra insläpp av luft när det är varmt ute. Men att man också kan isolera helt inne i vagnen när det är kallare väder. Britax Smile 2 har även fått Britax mycket välkonstruerade sele, som jag verkligen är ett fan av. Selremmarna kan delas i 5 delar; grensele, två midjeband och två axelband (4). Det gör dels att man blir friare i hur man vill spänna fast sitt barn. Dels blir det mycket enklare att sätta i åkpåse eller sittdyna.

Så stora barn ryms i Britax Smile 2 och så är körkänslan

Körkänsla i Britax Smile 2

Hur känns då Britax Smile 2 att köra i jämförelse med Brio Smile? Satte någon ögonbindel på mig och lät mig testa båda vagnarna på raken så tror jag inte att jag skulle kunna särskilja dem. Jag gillar Smiles lättrullade lufthjul. De tar grusväg alldeles ypperligt och jag vet sedan tidigare att de även klarar av lite snö och annan slags terräng. Gunget i chassit är detsamma. Smile 2 hamnar knappast på topp i en fjädringstävling. Men det här är ingen stum och stötig vagn. Britax Smile 2 är lättsvängd, trevlig att köra, har en ombonad liggdel och en högt placerad sittdel.

Jag förstod direkt när Brio Smile kom att den skulle bli populär. Och jag förstår att Britax tagit sig tid med att göra några väl valda förändringar när de tog modellen under sina vingar. Priset på Britax Smile 2 är något högre än på Brio Smile. Men jag tycker att det fortfarande är imponerande hur mycket vagn man får för pengarna med Smile 2, jämfört med många andra vagnar som kostar nästan det dubbla.

Andra fästen för liggdel och babyskydd på Smile 2

För den som funderar över skillnaderna mellan att använda Brio Smile med babyskydd och att använda Britax Smile 2 med babyskydd så är det viktigt att känna till följande:

– Brio Smile är kompatibel med babyskyddet Brio Primo. Brio Primo kan fästas direkt på Brio Smiles chassi utan adaptrar. Samma gäller även babyskyddet Axkid Babyfix. Det finns inga andra babyskyddsadaptrar för Brio Smile. Det går inte att fästa Britax Primo eller andra babyskydd på Brio Smile.

– Britax Smile 2 är kompatibelt med babyskyddet Britax Primo, samt Britax andra babyskydd. Britax babyskydd kan fästas direkt på Britax Smile 2. Det går inte att fästa Brio Primo på Britax Smile 2-chassit. För Britax Smile 2 finns även adaptrar så att man kan fästa babyskydd från Maxi Cosi, Be Safe och Cybex på chassit.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Britax Smile 2 hos: Jollyroom
Handla Britax Smile 2 hos: Babyland

Du kanske också gillar

77 kommentarer

Regina Borrman 28 april, 2016 - 11:30

Jag är idags läget desperat behov av en ny vagn eftersom en blev stulen i helgen och den jag fick av en vän är suffletten trasig och mögelfläckar.Är ensam med min son på 2 år vi använder vagn dagligen eftersom vi inte är bilburna så vagnen används till allt. Hoppas jag vinner. Tack på förhand
Mvh Regina Borrman

Reply
Ninni Alajoki 28 april, 2016 - 11:59

Denna chans vill man ju inte Missa!!!
Vi vill ha en vagn som funkar utmärkt i kollektivtrafiken här i Stockholm då jag inte ha körkort och då är det extra viltigt för mig att ha lilla Sixten mot mig vilket jag inte kan med våran nuvarande vagn och en stor varukorg som sväljer matkassarna så mina axlar kan Vila lite mellan varven. Allt detta skulle Britax Smile 2 klara.
Eftersom vi inte är i behov av liggdel skulle den säljas med bud och dessa pengar skulle vi skänka till barncancerfonden.
Nu hoppas vi att denna fina smile 2 får flytta hem till oss och följa med på alla våra spännande äventyr!

Reply
Pernilla 28 april, 2016 - 12:04

Hej,

Britax smile skulle passa mig och mina behov perfekt:
*smidig ihopfällt
*bra gung
*en sittdel som inte är ergo
*Luft hjul
*Både min lilla och min stora skulle kunna använda den
*Färgen är bara sjukt snygg 😉
*Smidig att ha med sig i skogen såväl som på bussen
*Gigantiskt varukorg att stohandla med när du inte har bil

Perfekt <3

Reply
Nina 28 april, 2016 - 12:08

Åh vilken dröm!

Jag väntar nu bebis nummer två och skulle jättegärna vilja vinna denna vagn! Jag älskar vagnar som ”poppar” i färg! Det är så snyggt! Storasyster har en sulky som lämnas på förskolan så till lillasyster behövs nu en duovagn med ligg- och sittdel. Jag vet att alla barn är olika men man jämför ju ändå med sitt första barn. Min första dotter är lättväckt och då vore det ju toppen med en ”tyst” sufflett om lillasyster också blir lättväckt. Och när storasyster vill med så kan vi ordna en ståbräda till henne tänker jag. Om inte jag och pappa kör en vagn var längre sträckor 🙂 Att sittdelen inte är ”längre” gör inget för vår del då jag verkar få ganska små barn. Min dotter är minst på förskolan och lillasyster i magen verkar inte heller bli så stor. Så jag tror att denna vagn skulle få bo väldigt länge hos oss! Då vi även bor väldigt trångt så är det perfekt för oss att liggdelen blir platt när den inte behövs längre rent förvaringsmässigt. Då både jag och pappan är studenter så hade denna vagn varit en dröm som går i uppfyllelse! ❤

Reply
Annica 28 april, 2016 - 12:10

Älskade vagn i en schysstare upplaga! Att köra Brio Smile var utan tvekan det bästa valet vi gjorde till vårt första barn. Denna hade fortfarande rullat som sittvagn, om inte fotstödet gick sönder. Vilken häftig tävling detta är och kommer givetvis hålla tummarna att få vinna och få nöjet att köra Britax Smile 2

Reply
Caroline 28 april, 2016 - 12:19

Hej Anna. Mitt namn är Theodor och jag är strax över 1 år. En vecka efter min 1-års dag upptäcktes en stor Tumör i min mage. Efter det har vi åkt och åker intensivt mellan hemmet i Hälsingland och Akademiska i Uppsala. Att sova i min vagn är ett måste så varje resa släpar mamma och Pappa med min tunga Emmaljunga City Cross eller Cresent Compact. Emmaljungan är för tung och otymplig och cresent vagnen är som du vet framåt vänd och jag vill gärna se mamma eller pappa för att kunna slappna av när jag ska sova. Vi bor utanför stan och behöver en vagn som funkar på lite tuffare underlag än ren asfalt men också en smidig och stabil vagn som funkar i Uppsala. Vi behöver också en vagn som det får plats lite packning i då det släpas mycket grejor fram och tillbaka. Så en Britax Smile 2 skulle vara perfekt för oss att släpa med oss och jag sov som en prins i min gamla vagn som var en Brio smile så ingen skulle bli lyckligare än mig och mina föräldrar om jag vann denna vagn. Mvh Theodor

Reply
Rebecka Hedin 28 april, 2016 - 12:26

Hej, vi väntar vårat första barn nu i augusti och har försökt finna rätt i denna barnvagnsdjungel! De finns inte många vagnar som stämmer in när man har begränsad ekonomi. De jag och min sambo gemensamt letade efter var svängbara lufthjul som klarar av grusväg då vi vill kunna ta med vagnen när vi går ut med hundarna. De sista var att den inte fick vara alltför stor ihopfälld. Allt detta stämde in på smile och vi gillade utseendet på den båda två! Att kunna vinna en hade varit toppen och de hade hjälpt till på så många sätt.

Reply
Terese 28 april, 2016 - 12:26

Hej!
Jag skulle vilja vinna denna till min son då jag älskar brio/britax!
Samt att den är hur skön som helst och kommer passa våra utflykter i sommar !
Brio/britax smile har alltid varit min drömvagn men har aldrig haft möjlighet att köpa en 🙁
Så skulle vara jätte roligt att vinna denna då vi aldrig vinner någonting ! 🙁 🙂

Reply
Jenny Eliasson 28 april, 2016 - 12:26

Jag har alltid småsneglat på smile ända sen den började tillverkas. Har klämt och känt ofantligt många gånger och även provat min brorsons smile. Den är faktiskt en väldigt bra vagn – som inte fått lika mycket beröm som den borde ha fått!

Det är jättebra att britax ändrade den hemska suffletten – har inga ljudkänsliga barn men den hade garanterat väckt dom! Mina behov som matchar smile är höjden på chassit! Slippa böja sig för långt ner och handtaget går att justera både bra för mig och min sambo. Jag har fortfarande inget körkort, många som tjatar men tänk vad många barnvagnspromenader jag skulle missa Smile har en stor, välbehövlig varukorg – jag som går och handlar skulle bli överlycklig!

Jag hoppas att smilen får flytta hit, till västkusten, och fortsätta glida runt både till strand och skog ☺️

Reply
Emma Andersson 28 april, 2016 - 12:32

Hej!
Skulle så gärna vilja vinna denna underbara vagn då den vi har nu är ganska sliten. Köpte en begagnad vagn när jag var gravid och har en så länge inte haft ekonomin till att köpa en ny. Vagnen skulle passa oss perfekt då maxvikten är 17kg och min lille klump på 6månader redan väger närmare 10kg redan Att det är lufthjul är också en egenskap som skulle passa oss perfekt inför promenaderna. Vi bor nära ett skogsområde där det finns långa bra grusvägar att gå men som vi idag undviker då vagnen inte alls är anpassad att köras på grusväg. Sen är färgen helt underbar och skulle passa min son så bra Håller alla tummar och tår att min son får vinna denna vagn

Reply
Malin Eriksson 28 april, 2016 - 12:37

Självklart skulle jag vilja vinna!

Jag har hört så himla mycket gott om Smilen att jag skulle vilja testa den till min 1,5-åring som börjat tröttna lite på att åka vagn. Smilen kanske kan få honom att ändra sig på den punkten.

Dessutom väntar vi smått i höst och det hade ju varit kungligt att köra lill*n i en sprillans ny Britax Smile-liggdel.

Reply
Suzan 28 april, 2016 - 12:42

Just nu har vi en Brio Sing…alltså Sveriges mest hatade barnvagn. Vi gillar mycket på den, att det är lätta att ta av och på delarna. Att barnet ligger och numera sitter bra i den. Men vi saknar verkligen gunget. Hjulen är stumma och chassit är ganska bred. Det är ju inte fallet på nya Britax Smile 2. Vi använder vagnen dagligen och det vore perfekt med en ny vagn! Super att den stora varukorgen är kvar också!Vi använder sittdelen nu, och lägger gärna undan liggdelen till framtida syskon! Jag hoppas att Smilen får flytta hit, till Uppsala!

Reply
Victoria 28 april, 2016 - 12:46

Jag vill gärna vara med på tävlingen! Har haft en brio smile till första barnet, vi trivdes väldigt bra ihop! Men, då jag vill testa flera vagnar innan vagnsperioden är slut så fick den tyvärr flytta för att göra plats åt andra. Jag tror min sambo blir galen på mig om jag gick och köpte en vagn vi redan haft (varför sålde vi den första då liksom ) så, om jag skulle VINNA en istället för att köpa en vore de ju superkul!!
De är en sån härlig vagn! Varukorgen är to die for lättsvängd, lättputtad och allt man kan behöva i en vagn har den, tycker jag. Håller tummarna för mig/oss

Reply
Josefine 28 april, 2016 - 12:51

Har en nyfödd liten kille som hade passat perfekt i denna vagn. Den jag har nu fungerar inte alls och jag är desperat efter något nytt och jag länge spanat på denna. Håller tummarna 🙂

Reply
Maja Fransson 28 april, 2016 - 13:14

Jag skulle vilja vinna en britax smile 2 till min lilla tjej på 3 månader. Vi hade en smile till sonen och verkligen älskade den! Sålde den till förmån för en donkey som är jättesmidig med en 2åring och en bebis men inte alls samma gung. Känns som att lillasyster får whiplashskador när jag går powerwalks längs med götakanals ojämna vägar. Älskade dämpningen i smilen! Nya uppdaterade selen är ju ett stort plus. Vi behöver en till vagn här hemma om vi vill göra saker med varsitt barn och behöver en rejäl men ändå lättkörd vagn som kan vändas då sonen fortfarande åker mot oss.

Reply
Maaria frank 28 april, 2016 - 13:22

Jag känner i ryggmärgen att det är denna vagnen som jag missar helt att testa men är nog den rätta då jag gar så svårt att lyfta både pojken min och vagnen eller något överhuvudtaget med mina ledproblem och hälsoproblem / smile verkar ju ca så smidig och högre .men ändå också liten och kanske till och med lättare än trille viper vad jag också dock tyckte om höjd mässigt och smidigheten )

Reply
Sofia 28 april, 2016 - 13:32

Min bästa vän väntar sitt 3:e lilla barn till hösten. Jag skulle vilja vinna den här fina vagnen för att överraska henne. Jag har lovat att vi ska åka och titta på barnvagnar tillsammans nästa vecka då hon vet att jag är lite av en ”Barnvagnsnörd” och vad vore inte roligare än att bara kunna ställa mig brevid en britax smile 2 och säga ”EN SÅN HÄR SKA DU HA CARINA”.Hon heter Carina Lassinantti och vet att hon följer dig och även har tävlat själv om denna vagn på din FB sida så därför skriver jag här så att hon inte ser.

Reply
Vera Kolu 28 april, 2016 - 13:39

Jag tycker att min syster ska vinna eftersom hon ofta klagar på att hon behöver mer plats i varukorgen och denna skulle vara perfekt! Hon har ännu inte körkort och om sambon inte är hemma måste hon kånka på påsar och kassar när hon handlat, eller hämtat storasyster och storebror med mass extrakläder, regnkläder och liknande. Hon har pratat en del om den här vagnen och jag tror att hon skulle bli överlycklig om hon vann den och det förtjänar hon!

Reply
Sara 28 april, 2016 - 13:46

Jag vill verkligen ha den! Jag vill jag vill jag vill! Känner mig som en treåring i affären! Lägger mig på golvet, tårarna sprutar och benen sparkar.

Reply
Linda Bergström 28 april, 2016 - 13:48

Hej!

Jag hade en smile, ja tyckte om den men min bebis i hörselskadad och har hörapparater och suffletten lät för illa.
Vi åker väldigt mycke kollektivt och den är smidig att ta på tåg och bussar till å från hörselhabiliteringen.
Ja beställde min smile ca 3 veckor innan smile 2 kom och borde ha väntat in den med div förbärtringar.
Nu har ja en Viking.
Skulle ja vinna din vagn skulle ja sälja vikingen å se till att mina barn fick en härlig dag på grönan eller nån djurpark.

Reply
Linda Bergström 28 april, 2016 - 13:52

Lilla damen är btw 5 månader gammal.

Reply
Caroline 28 april, 2016 - 14:05

Jag håller på att bli knasig här hemma då jag totalt gått
vilse i barnvagnsdjungeln. Men en 2 åring som sällan
åker vagn men behöver ibland, en niomånaders
som inte gillar åsnans sits och en mamma som
önskar sig en lite smidigare vagn när bara ena barnet
ska ut känns det omöjligt att veta vad som passar.

Så jag som total novis har lusläst denna blogg i hopp om hjälp
och fastnat för just Smilen. Börjat leta efter en begagnad både
för ekonomi och miljö men inte hittat någon än.
Å vad händer då?! Barnvagnsgurun tävlar ut
just en smile.

Så om du tror att denna vagn skulle passa vår familj så vore
vi överlyckliga att vinna 🙂

Å tror du inte det så får du gärna förbarma dig över oss med tips på
vad du tror skulle passa bättre.

/barnvagnsnovisen

Reply
Christine C 28 april, 2016 - 14:34

Jag jobbar volontärt med ett kvinnoboende i södra Sverige. Dit kommer kvinnor och barn som är utsatta för våld i sitt hem, som inte kan vistas i sin hemmiljö pga hot, våld och risk för sitt egna liv. Vissa kvinnor kommer höggravida, andra har nyfödda bebisar. De har inte hunnit få med sig sina saker, de har fått lämna sitt hem rakt upp och ner. Tyvärr har vi inte lyckats ordna med någon barnvagn ännu till boendet. Vi hade turen att få en begagnad vagn, som sedan visade sig vara möglig, så det blev inte någon långvarig glädje där. Pengarna använder vi just nu till mediciner, vårdkostnader, mat, hygienartiklar etc. Vi har fått mycket sponsring av företag med kläder, leksaker etc. Vi är så tacksamma för all hjälp. Men vi vill ju att mammorna kan få komma ut en liten stund och få friskluft. Att få känna frihet för en liten stund och njuta av friska luften. Vi tror det är viktigt i ”läkningsprocessen”. Vi har idag två bärselar som de kan använda sig av. Men för de allra minsta så är det så himla mycket smidigare med en vagn. Jag hoppas jag får leverera denna fina vagnen, så mammorna och barnen kan få komma ut om dagarna.

Självklart löser jag det med att någon kan hämta vagnen åt oss om vi nu har turen att vinna. Vi får titt som tätt leveranser från Stockholm med sponsring. =)

Reply
Matilda 28 april, 2016 - 14:46

Men så fantastiskt! Jag skulle vilja vinna den, men inte till mig utan för att kunna ge den till min kompis som snart kommer flytta hem till Sverige från Australien efter ett avslutat förhållande.. Hon kommer med två barn, en 11-veckors (just nu) och en 1 1/2 åring.. Hon kommer inte kunna få med sig sin barnvagn så därför tänker jag att det vore underbart att kunna överaska henne med en vagn så hon slipper oroa sig för det när hon ska starta upp sitt nya liv som singelmamma i Sverige! Att smile har separata sitt/liggdel gör ju att hon lätt kan variera mellan att ha bebis och stora tjejen i vagnen 🙂

Reply
titti s 28 april, 2016 - 15:38

Jag har hört massor om smile men inte blivit imponerad. Skulle vilja vinna denna för att se om jag kan få ett smile på läpparna. Nu kommer ståbräda bli aktuellt med syskon på G och det är behovet just nu liggdel och ståbräda

Reply
Louise 28 april, 2016 - 15:41

Väntar vårt första barn som är beräknat i juli! Har varit ute och kollat i olika barnvagnsbutiker och testat en massa vagnar, och självklart fastnade jag för Britax smile 2! Helt underbar att köra, lätt och smidig, (perfekt för oss som bor på tredje våningen utan hiss). Kollar blocket efter liknande vagnar varje dag då min sambo tycker att den är alldeles för dyr, men jag kan bara inte släppa denna vagnen jag bara MÅSTE ha den! Så varför inte försöka vinna denna av dig!
Nu kan jag bara hoppas att du väljer oss

Reply
Linda Karlsen 28 april, 2016 - 15:42

Håller tummar och tår med våran trasiga vagn här hemma så skulle det vara underbart med den här vackra pärlan! Lättkörd och smidig helt toppen för oss utan körkort Vi använder vagnen dagligen 5-10timmar, promenader och ute lek och så klart ute sovning! Med barn nr 4 så blir det mest ärvda saker. Fick lov att skriva en rad här också och håller tummarna stenhårt! P.S du gör ett toppen jobb och hjälper många att välja rätt vagn!

Reply
Beatrice 28 april, 2016 - 15:43

Hej! Jag skulle behöva en bra och pålitlig vagn till min lilla dotter på 3 månader. Jag har tidigare haft en brio smile till min äldsta dotter,och älskade den. Jag har ryggproblem, så att kunna fästa bilbarnstolen på barnvagnen vore guld värt! Vagnen vi har i dagsläget är inget att hurra för,skramlar och har sig! Håller tummar och tår! PS.bor i södra Stockholm.

Reply
Maria Lindblom 28 april, 2016 - 16:09

Hej!
Jag vill så gärna vinna! Har gått och blivit en nörd på barnvagnar men ekonomin som mammaledig tillåter ju inga utsvävningar. Jag bor i en kranskommun till Sthlm och har ett mycket brett användningsområde för vagn, alltifrån promenad i naturen till bussar, pendeltåg och tunnelbana. Rör mig i både motionsspår och på gamla stans kullerstensgator samt i diverse shoppingcenter. Tror att denna vagn skulle passa min flexibla livsstil perfekt! Så jag håller tummarna och hoppas!

Reply
Jainaba Bojang 28 april, 2016 - 16:23

Jag älskar Britax smile 2 sen jag var gravid med min flicka, önskan var att köpa en men hade inte råd med den eftersom jag är ensamstående har i Sverige, min man bor i Afrika har inte papper till Sverige än. Skulle vara jättekul att vinna den.:-)

Reply
Jennifer 28 april, 2016 - 17:18

Så himla otäck olycka min kompis var med om häromdagen. Ett däck på vagnen lossnade så vagnen kraschade men som tur var klarade sig barnet utan skador. Dock står de nu utan vagn. Hoppas kunna vinna en säker vagn till dom som nu får bära sitt barn överallt då de inte har råd! Håller tummarna!

Reply
MIA 28 april, 2016 - 17:36

Har oxå kommenterat på FB. Men eftersom har stor behov av vinna så delar här oxå även om jag skäms 😉

Jag skulle vilja ha denna vagn eftersom min dotter sitter i ergosits nu och kan inte ha fötterna upprätta. Och enligt BVC ssk så juckar hon mot grenbandet jätte lätt eftersom benen hänger neråt. Så vi har bestämt hitta något som kan ha fötterna framåt inte hänger neråt. Justerbar fotändan som vi har provat på affären kan hon inte göra så.Det är bara omöjligt att hänga fötterna neråt och jucka mot grenbandet. På det sättet kommer hon glömma att ”onanera”mot grenbandet. Jag skäms verkligen att berätta om sådan men vi skulle vilja hemskt vinna vagnen. Vi är från Stockholm och kan hämta utan problem. Jag önskar lycka till de andra. Hej

Reply
Malin 28 april, 2016 - 18:26

Åååh för att jag då skulle kunna rulla ena tvillingen i en smidig bakåtvänd vagn i sommar och bära den andra i sele när vi är på utflykter med deras tre äldre syskon och på så sätt bli lite smidigare.

Reply
Sarah L 28 april, 2016 - 19:11

Åh vad min karl skulle älska mig ännu mer om jag kom hem med denna vagn till honom nu när han är pappaledig.
Jag tjatar på han stackarn att han ska handla hit och dit, men med vår kronans minimala korg så får han glatt släpa på tunga kassar från butiken hem då han inte har tyckt det vart nödvändigt att ta körkort (oj vad han nog ångrar sig nu!) Så varukorgen kommer han tycka är världens bästa uppfinning om han får nöjet att köra denna vagn!

Reply
Kick 28 april, 2016 - 19:14

Vi vill gärna vinna denna vagn då våran bugaboo bufflo blivit snodd fast den stod fast låst i ett låst barnvagns förråd. Vi har dessutom precis fått veta att vi väntar vårt tredje barn efter många år försök med ivf behandlingar! Det skulle alltså vara perfekt att få vinna denna fina vagn till vårt kommande 3:e mirakel! ❤️

Reply
Sandra 28 april, 2016 - 19:44

Jag ska bli moster för första gången efter sommaren och det skulle vara väldigt kul att kunna ge denna fina vagn till min älskade lillasyster! Hon och svågern är riktiga mullemänniskor, så den nya trion skulle ha mycket glädje av Britax Smile 2 – den lille måste ju få ha det bekvämt på de långa promenaderna!

Reply
Ida 28 april, 2016 - 20:30

Väntar mitt första barn och är lite vilsen i vagndjungeln. Vänner och bekanta har prisat Brio Smilen och jag tänkte att den måste passa oss också. Lär vara lätt att röra sig med på stan och samtidigt funka på landet. Det vore helt enkelt en dröm att ha Britax Smile 2 som vi nog inte kommer ha råd med. Därför vill jag vinna den!

Reply
Sofia 28 april, 2016 - 20:48

Hej!
Tack för en fantastiks blogg. Jag är barnvagnsnörd men har inga egna barn än. Men jag älskar att följa dina inlägg, nyheter och recensioner. Om jag vann vagnen skulle jag ge den till min syster och hennes sambo som väntar en bebis i sommar. Dom behöver en vagn och det hade varit fantastiskt för mig att kunna ge dom en av mina favoritvagnar. Dessutom har flera av mina vänner som fått barn det senaste året just Britax Smile och jag tycker det är en superbra vagn. Jag vet att min syster med sambo vill ha lufthjul i sin vagn och att en stor varukorg behövs. Dessutom vill de ha en svart bas vilket vinst-vagnen har. Utöver det har dom inga krav på vagnen. Britax Smile kommer dock, enligt min uppfattning av vagnen, göra dom glatt överraskade med alla sina funktioner och egenskaper. Håller nu tummarna för vinst så att jag kan överraska syrran och svågern med en vagn när jag ska hälsa på dom om tre veckor. (Jag bor i Stockholm så att hämta vagnen är inga problem)
Mvh Sofia

Reply
Elina Brzezinka 29 april, 2016 - 00:12

Ensamstående mamma med 1 barn, som rör sig mycket i stan och vill därför ha en smidig vagn med svängbara hjul som är lättstyrd med stor varukorg då jag allt som oftast har med mig en hel del saker.

I dagsläget har jag enbart en gammal, ”skruttig” brio go från 2010 med bara liggdel och svårt att få ihop pengar till en ny, fräschare vagn, vilket skulle vara en dröm för mig.

hoppas på tur 🙂

Reply
HANNA 29 april, 2016 - 08:25

ETT LITET POEM FÖRNÖJER: (jag tänker posta denna på Facebook-sidan också så fort jag hittar tävlings-inlägget):

Om några dagar kommer vår prinsessa med hjälp av operation;
Då är det extra viktigt med barnvagnsmotion!
Vi fick en begagnad Brio Smile som jag försökt göra fager,
Men jag hittade häromdagen ett otrevligt mögellager.
Jag älskar Britax Smiles många funktioner;
Till exempel dess sittdel med många lutningslägen och dimensioner.
En varukorg som är stor är bra efter ett snitt,
Då man får bära varken datt eller ditt.
Det är väldigt viktigt med bra bebiskläder;
Och Britax Smiles sufflett ger extra skydd i alla väder.
Prinsessan kanske blir ledsen och behöver vagn-åka under natten;
Med hjälp av de fastsydda reflexbanden syns vi lika väl som ögon på katten.
En välbehövlig långpromenad blir extra kul,
När bebis åker fridfullt på luftfyllda hjul!

Reply
Iva G 29 april, 2016 - 10:50

Den e underbart och uppfyller alla behov som vi har.
Ska passa perfekt till vår bebis som kommer snart.
I stan eller skog, med bil eller trafik tom med flyg Brio passar bra i alla lägen.

Reply
Emely 29 april, 2016 - 11:50

Skulle vara perfekt nu när nummer 3 kommer, kan min fina brio smile få vara dagisvagn och britax smile 2 vara hemma vagn. Sedan vore de ju kul om man kan kan ut och gå tillsammans med någon annan och då krävs två vagnar

Reply
Angelica 29 april, 2016 - 12:02

Åh det här skulle vara helt perfekt för mej! Jag fick mitt andra barn igår och skulle verkligen behöva en smidig duo vagn som komplement till syskonvagnen vi har idag. I augusti börjar dottern på förskola och då skulle det vara otroligt skönt att ha en enkelvagn att köra runt med. Då det är otroligt svårt att ta sig fram och in någonstans med syskonvagn när man bor i stan.

Reply
Sandra S 29 april, 2016 - 15:24

Här ska tävlas
Så sugen på en ny enkelvagn att om jag vinner den här skänker jag bort de jag har till bättre behövande. W håller på att växa ur Divan på både längden och bredden och är ungefär lika stor som Nils och han ser ju ut att sitta fin fint i Smilen!
Jag är helt säker på att vi kommer behöva en vagn vid sidan av syskonvagnen, eller hur?! Och vore inte en Smile perfekt! Både med liggedalen och ståbräda fram och tillbaka till dagis och på äventyr med bara lillebror eller med sittdel när man ska iväg solo med W. Visst är det super lätt att byta emellan… De vagnar vi har nu är inte gjorda för sånna byten, och försök hitta bara en ram till Divan helt omöjligt.

Håller tummar och tår hela familjen!

Reply
sabina 29 april, 2016 - 17:01

Har velat prova denna vagnen sedan jag såg den! men då jag har två barn är de svårt att få igenom ett vagn köp av enkel modell här Hemma. Dock är vi i behov av en extra vagn då våran äldsta ofta sover bort hos mormor för att jag ska hinna med lite studier på kvällarna och då står vi även vagnen lösa med den minsta. håller tummarna!

Reply
Sabina 29 april, 2016 - 20:11

Vilken chans!
Vi väntar vårt första barn nu i juli. Då vi har behövt göra ivf-behandlingar i 8 års tid för att bli med barn har vi inte riktigt råd att köpa en såhär ny och fin vagn (behandlingarna har kostat totalt en halv miljon) men det vore väldigt roligt att få strutta runt på stan (eller ja kanske mest hemma i lägenheten i början..) med en efterlängtad liten bebis i en såhär fin och färgsprakande vagn!

Reply
Hanna Klintin Toll 29 april, 2016 - 22:27

Då vi bor i storstan är denna vagn perfekt. Smidig, snygg och passar oss perfekt. Just nu har vi begagnad vagn eftersom ekonomin är lite sämre så detta skulle göra super för oss. Håller tummarna

Reply
Sophie 29 april, 2016 - 22:57

Min son älskar att sova i vagnen, sover hest tre timmarnas han får, därför behöver vi en lång sufflett som kan täcka honom från solens strålar och dessutom en vagn som är hög så att jag ser honom bra och kan peta in nappen om den trillar ur

Reply
Jeasica 29 april, 2016 - 23:46

Jag vill ha en bebis. Min sambo är inte övertygad. Han säger att det är dyrt med barn. Det är det visserligen men vi har råd. Om jag vann en vagn skulle det vara perfekt, som ett tecken att vi borde försöka få en bebis. Jag vill vill vill.

Reply
Madeleine Fredriksson 30 april, 2016 - 11:11

Skulle vilja vinna den snygga och smidiga Britax Smile 2 till min Mollie och även till min Moa. Idag har vi en syskonvagn som fungerar sisådär….skulle vilja ha en enkelvagn när jag och Mollie är ute själva (vilket är 75% av tiden) och köpa en ståbräda till storasyster. Hon skulle bli så glad över att få åka ståbräda precis som sina kompisar. Är förälskad i Britax Smile 2 eftersom den har vanlig sittdel som tar hela 17 kg, lång och bra sufflett, jättestor varukorg och ändå är smidig att köra. Gillar verkligen färgen på vagnen. Förutom att jag och mina barn skulle bli överlyckliga om vi vann så skulle min man bli väldans glad över att slippa höra mig gnälla om barnvagnsproblem. Hoppas på tur!

Reply
ÅsaW 30 april, 2016 - 17:56

Mitt kommande barn har än så länge ingen barnvagn. Följt din blogg i flera år för att förbereda mig för att hitta den bästa barnvagnen. Nu äntligen är det på gång, dock tidigt i babyresan. Britax Smile har jag alltid älskat och nu smile 2, wow. Det är många som är värdiga vinnare och med denna kommentar så hoppas jag att det blir jag som blir den lyckligaste vinnaren.

Trevlig Valborg!

Reply
Mia W 30 april, 2016 - 17:58

Min syster är gravid och skulle vilja kunna ge henne en bra vagn i present! Budgeten är väldigt liten för det kommande barnet, men älskat och efterlängtat är det. ❤️

Reply
Alexander 30 april, 2016 - 20:56

Jag ska snart vara pappaledig med min son och vll då ha något fint att skjutsa honom i när vi ska gå ut och leka i parken 🙂

Reply
Agnes 30 april, 2016 - 23:49

I september när kärleksbarnet kommer vore det fint att få äran att vinna och köra runt i denna vagn.

Reply
Maria G 1 maj, 2016 - 09:14

Hej!!

Hade varit super att få vinna denna vagn, inte bara för att det är en bra å smidig vagn som i dagsläget skulle passa mig å min prins perfekt❤️ Utan oxå för att jag får en anledning att ta med mig mina större barn upp till Stockholm, något dom gärna vill se
Så nu håller jag tummar å tår att jag vagnen får

Reply
Åsa 1 maj, 2016 - 09:39

Då vi väntar vårt första barn i mitten av september och har som plan, om allt går bra, att återvända en sväng till Sydney där fästmannen jobbat tidigare så skulle en Britax Smile 2 vara toppen att ta med!

Behovet är att ha en smidig vagn med fyra hjul där sittdelen är hög och går att ha vänd emot sig. En bra sufflet som täcker mycket med bra vädringsfunktion är viktigt i det varmare klimatet.

Tänk vad härligt att få köra runt en Britax Smile 2 Down under, där de allra flesta andra rullar runt sina barn i Mountain Buggy vagnar på strandpromenaderna!

Reply
Louise 1 maj, 2016 - 10:00

Vilken grym tävling! Jag och min sambo väntar vårt första barn och har länge varit vilsna i barnvagnsdjungeln. Min kollega martin tipsade mig om din blogg och den här tävlingen. Vilken liten skatt av insikter det finns här. Hur som helst, vi letar efteråt vagn som funkar på grusväg eftersom vi är ute i skogen ofta. Eftersom min sambo jobbar borta ofta så är även en stor varukorg guld. Jag tror helt enkelt att den skulle underlätta våra liv och vara en kär tillgång till det finaste vi har! Jag hoppas på tur! Ha en fin första maj!

Reply
Björn 1 maj, 2016 - 18:08

Denna barnvagn skulle passa mig och min sambo perfekt! Såg denna tävling på facebook men tänkte slänga in några rader på din blogg istället.

Denna barnvagn skulle passa oss för att:

*Liten och smidig för vår lilla bil

*Bra med förvaringsutrymme när vi skall gå och småhandla

*Bra med ”hög” lastvikt för när barnet blir lite äldre.

*Bra rullning på hjulen. Vi har testat flera och många är väldigt svårstyrda har vi märkt. Denna är lätt att styra då min sambo har lite problem med ryggen.

*Vi är långa båda två så det är skönt att sittdelen är högre upp

*Solkeps & vädringsficka är superbra nu när vi väntar ett sommarbarn.

*Bästa av allt är den coola färgen!!

*Vi båda gillar att det är ett 5 punkts bälte. Super att man kan anpassa efter vad man gillar & vad barnet gillar!

Reply
Pia Leppäniemi 1 maj, 2016 - 21:09

En skön vagn för både prinsessan och mamman att köra vill vi gärna ha möjligheten att köra. En livlig sessa som behöver bra sele och kunna sitta upp ordentligt. Och bra förvaring för oss som alltid åker runt med barnvagnen, både kollektivt och lång promenader. Och vinner vi så får mamma en minitripp och hämta vagnen.

Reply
Olle 1 maj, 2016 - 21:49

Vill överraska min sambo och försöka vinna en vagn till henne som jag vet att hon vill ha.
De som gör att britax smile 2 hade passat henne och mig perfekt är:
Den har en rymlig och lättåtkomlig varukorg som är ett måste eftersom hon använder vagnen varje dag och de hade underlättat för henne när den ofta behövs.
Den har en lång och heltäckande sufflett samt en riktigt snygg färg som hade varit kanon.
Även lufthjul är ett måste då vi ofta går på ojämnt underlag.
Listan kan göras lång då den fyller upp alla våra behov en vagn ska ha och som vi behöver.
Hoppas nu att vagnen hittar hit till Kiruna med den riktigt snygga färgen som kommer göra att vi får ett stort smile på läpparna varje dag
(Har min svärmor i Stockholm om de skulle vara så att den vinsten blir vår)

Reply
Angelica 1 maj, 2016 - 21:55

Senast jag fick barn var för 8 år sedan och då var det inte så svårt att välja vagn. Det blev syrrans begagnade;) idag när jag står här igen och skulle vilja unna mig något nytt så känns det Så förvirrande. Jag önskar mig en bra, smidig och säker vagn som jag hoppas att min kommande bebis ska trivas med i flera år och jag hoppas på att en Smile kan vara just den vagnen:)

Reply
Jenny Kullin 1 maj, 2016 - 22:00

Helt enkelt för att jag sedan ung ålder varit totalt lika barnvagnsgalen som du. Det är den första frågan jag ställer när någon berättar att den är gravid. Kön? Nej nej jag vill hellre veta vagnplanen. Men jag har också bestämt mig för att jag inte kommer lägga en smärre förmögenhet på vagnar, både för att jag inte har en förmögenhet men mest för att jag hellre spar pengarna till minstingen som kommer till bättre användning senare i livet. Därför vore det perfekt om jag vann den vagnen jag och sambon planerat att köpa från mitt absoluta favoritmärke! KRAM och tack för en otroligt bra blogg.

Reply
Josefin 2 maj, 2016 - 23:09

Här är den ju, vagnen som verkar kunna få bo i samma familj som Donkeyn!
En vagn som tar liten plats i bilen, obligatoriska lufthjul, bra varukorg och lång sufflett,
den skulle vi må bra av att få lära känna. Dottern på ett vill sitta mot mig, och sonen på snart tre framåt, den här vagnen verkar ju kunna ge oss allt. Vi villhöver!

Reply
PM 5 maj, 2016 - 06:16

Hej,
Något som är värt och nämna för britax smile 2, är måttet när vagnen är ihopfälld, den är något mindre än (95 till 89 cm på längden) brio smile. Samt att du utan adapter kan klicka britax babyskydd direkt i chassit. Någon av föregångaren hade också mesh tyg när man förlängde suffletten, detta är nu ersatt av samma tyg som övrig suffletten och vädringslucka istället.

Reply
Anna 6 maj, 2016 - 11:12

Hej, tack för din kommentar! Visste inte att den blev mindre ihopfälld. Däremot har jag kört tre versioner av Brio Smile och ingen av dem har haft meshtyg i sufflettens förlängning, kan det vara den engelska Smile du tänker på då?
/Anna

Reply
Emma 10 december, 2017 - 21:50

Hej! Vet du om babyskyddet brio primo fungerar rakt på chassit på britax smile 2?

Med vänlig hälsning, emma

Reply
Anna 14 december, 2017 - 21:10

Hej Emma, jag svarade dig på mail men för extra tydlighet så svarar jag här också:
– Brio Primo fungerar på Brio Smile.
– Britax Primo fungerar på Britax Smile 2.

Brio-babyskydd fungerar inte på ett Britax-chassi, och vice versa.
/Anna

Reply
Sarah 30 januari, 2018 - 22:10

Hej! Vi har fått möjlighet att köpa en brio smile av en kollega. Vet du om det går att fästa britax babyskydd på briovagnen eller har de ändrat fästena? 🙂

Reply
Anna 30 januari, 2018 - 22:12

Hej Sarah, fästena har ändrats. Så på Brio Smile funkar endast Brio Primo (och Axkid Babyfix) direkt på chassit. Det finns inga adaptrar till Brio Smile. Till Britax Smile2 så funkar Britax Primo samt Britax andra babyskydd OCH det finns adaptrar så man även kan fästa babyskydd från märken som Maxi Cosi, BeSafe, Cybex mfl.
/Anna

Reply
Sarah 30 januari, 2018 - 22:34

Tack snälla för svar! Måste det vara brio primo eller funkar britax primo också?

Reply
Anna 31 januari, 2018 - 09:40

På Brio Smile måste du ha Brio Primo. Britax Primo har andra fästen.
/Anna

Reply
Emma 11 februari, 2018 - 12:50

Hej!
Har köpte en Britax smile 2 och blir inte klok på om jag behöver adaptrar för att fästa ett Axkid babyskydd.
Vet du om jag behöver adaptrar?

/Emma

Reply
Anna 15 februari, 2018 - 09:45

Hej,
på Brio Smile kan du fästa Axkids babyskydd direkt. För Britax Smile 2, som har andra fästen, så finns det ingen godkänd lösning för den kombon. Jag tror att du ska kunna kombinera Maxi Cosis adaptrar på Smile 2 och sen sätta Axkids adaptrar ovanpå dem men hur bra eller inte bra det blir kan jag inte svara på.
/Anna

Reply
Lisa 7 juli, 2018 - 14:57

Tack för bra recension och många bilder av Britax Smile 2! Det fick bli en sådan nu 🙂

Reply
Anna 7 juli, 2018 - 21:29

Hej Lisa, roligt att höra! Hoppas ni kommer gilla er Smile!
/Anna

Reply
Malin 15 juni, 2021 - 17:44

Texten om babyskydd och Brio Smile säger emot sig själv, först att Primo passar och sen att den inte gör det: ” – Brio Smile är kompatibel med babyskyddet Brio Primo. Brio Primo kan fästas direkt på Brio Smiles chassi utan adaptrar. Samma gäller även babyskyddet Axkid Babyfix. Det finns inga andra babyskyddsadaptrar för Brio Smile. Det går inte att fästa Britax Primo eller andra babyskydd på Brio Smile.”
Vilket stämmer? Testade en Brio Primo på min vagn idag och det gick inte…

Reply
Anna 16 juni, 2021 - 08:08

Hej Malin, allt du citerar är korrekt. Först skriver jag BRIO Primo, som är kompatibel med Brio Smile. Sen skriver jag att BRITAX Primo inte är det. Det finns alltså två babyskydd som heter Primo. Det ena tillverkades av Brio, det andra av Britax (och det säljs fortfarande idag). Dessa två har olika fästen. Brio Primo funkar bara med Brio Smile. Britax Primo funkar bara med Britax Smile.

Vilket babyskydd som passar på din vagn beror alltså på vilken version av Smile du har.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar