Petite Chérie Skötväska

av Anna
Petite-Chérie-front

Recension av Petite Chérie Skötväska

Petite Chérie är Jollyrooms eget märke för tillbehör och barnvagnar, och jag har tidigare recenserat föregående modell av Petite Chérie Skötväska. När den nya modellen kom så fick jag frågan om att testa även den och nu har jag hunnit använda den tillräckligt länge för att ge mig på ett omdöme. Till skillnade från den förra modellen så är denna väska, just detta exemplar i mönstret Moroccan Black, lite större och känns mer rejäl i konstruktionen. Förstärkningen i botten är högre och det ger även mer stadga åt väskan när den inte är fullpackad med blöjor och andra babynödvändigheter. Med skötväskan följer även en avtagbar axelrem och en skötbädd.

Petite Chérie Skötväska har inte heller den här gången några ytterfack. Med tanke på stilen på väskan så tänker jag att idéen är att den även ska kunna fungera som en handväska, vilket den absolut gör. Kanske är det bara jag som gillar att vara välorganiserad, men jag tycker det är ganska viktiga med ytterfack även på en handväska. Det behöver inte vara många, men kanske ett – för busskortet eller för ett näsdukspaket. Men stilren får man ju absolut säga att den här skötväskan är. Och jag gillar ju Moroccan Black för att den livar upp utan att vara färgglad – vilket kräver mer ansträngning om jag (som alltid) vill matcha med övriga barnvagnstillbehör.

Petite-Chérie-detaljer

Hänga upp skötväskan på vagnen

Denna skötväskemodell från Petite Chérie kommer inte som den förra med två separata barnvagnskrokar och jag måste erkänna att jag först inte förstod den dolda funktionen i axelremmen. Mitt förhållande till axelremmar på skötväskor är att jag, om de är avtagbara, genast tar av dem och lägger dem i ett att väskans innerfack för att sedan aldrig tänka på dem eller sakna dem. Men vill jag hänga upp denna skötväska snyggt på vagnen så måste jag använda mig av axelremmen. Och jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det. Själv funktionen är dock smart.

I axelremmens båda ändar finns krokar osm hakas fast i väskan. Precis ovanför krokarna finns en hälla och en extra rem med kardborre. Med axelremmen på ena sidan av handtaget och den extra remmen på andra trär man sedan kardborränden genom hällan och tillbaka ned igen så kardborren låser sig. Då har man skapat sig en ögla som håller skötväskan på plats. Det är svårt att på ett smalt handtag får öglan riktigt så tight som man skulle önska för att undvika att väskan glider ned längs med handtaget. Men det är samtidigt inget problem att ha väskan på vagnar med bredare handtag som t.ex Bugaboo Donkey, som syns högst upp till höger i collaget ovan. Vagnen under är en iCandy Rapsberry, medan den i mitten är Babyzen Yoyo+.

Vill man sedan parkera vagnen och bara ta med väskan så hakar man av den från krokarna medan remmen hänger kvar. Det funkar, det är absolut praktiskt men samtidigt lite opraktiskt. För tänk om man vill ha med skötväskan och faktiskt använda axelremmen? Då måste man öppna upp kardborren på båda sidorna. Och sen tycker jag att det stör ögat att det hänger en rem tvärs över handtaget som inte ens fyller någon funktion. Fick jag välja skulle jag nog föredrar de separata vagnskrokarna som den förra väskan hade, men det är nog delvis en smaksak.

Insidan av Petite Chérie Skötväska

Insidan av Petite Chérie skötväska är på ena sidan försedd med ett större fack för skötbädden som stängs igen med kardborre på mitten. På andra sidan finns en ficka med dragkedja, perfekt för värdesaker, och två fack med resåröppning som kan hålla ett knippe blöjor och ett ombyte på plats. Det är alltså inte direkt strösslat med fack och det finns inget flaskfack. Men jag tycker det är fullt tillräckligt för att jag ska kunna organisera och känna att jag vet var allt finns om jag behöver få tag på det snabbt.

Mitt sammanfattade intryck är att Petite Chérie gjort en bra bearbetning av sin skötväska. Framför allt den kritik jag hade senast om att skötväskan kändes som att den inte var så slittålig och gedigen har förändrats till det bättre. Får jag önska vidare så tycker jag att barnvagnskrokar och något eller ett par stilfulla ytterfack som inte stör den snygga designen skulle bli pricken över i:et på denna modell.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Petite Chérie skötväska hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Josefine 24 februari, 2016 - 22:39

Hej!

Vet du om det är några mer nyheter på gång vad gäller skötväskor? Från andra märken. Jag letar och letar efter en nu då jag väntar mitt första barn i mitten på mars, men känner mig båda kräsen till utseende och pris. Eller snarare kombon… Hade jag hittat en jag verkligen vill ha så spelar priset mig ingen roll direkt, men tycker de flesta känns sådär av vad jag hittat hittills. Och då är en tusing inga roliga pengar… Så tips hade gärna tagits emot! Nåt stilrent med praktiskt som passar till en Emmaljunga super Viking gärna 🙂

Reply
Anna 25 februari, 2016 - 15:41

Hej Josefine,
inget jag kommer att tänka på såhär direkt! Har dock sett att Ida Isings skötväskor blivit mer och mer populära, men jag har ingen egen erfarenhet av dem! Men om jag ska rabbla de mest stilrena skötväskor jag haft så blir det nog Bugaboos skötväska ihop med Storksak och Elodie Details Black Edition. Är även väldigt sugen på EDs nya Golden Grey!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar