Storksak Eden

av Anna
Recension av Storksak Eden

Recension av Storksak Eden

Numera kan jag knappt föreställa mig att det faktiskt var jag som för tre år sedan skrev ett inlägg om hur lite jag vet om skötväskor. Idag känner jag mig ganska välbevandrad i ämnet och har lärt mig mycket om vilka egenskaper jag anser att en bra skötväska ska ha och vilka funktioner jag värdesätter högst. Precis som vagnar är förstås också skötväskor något som det främst blir ett subjektivt tyckande om. Och med det sagt så tycker jag verkligen om Storksak Eden. Storksak som märke har ju funnits ett bra tag, jag har endast skrivit om Storksak + Bugaboo-samarbetet tidigare. Men det här är första gången jag testar en av deras egna skötväskor och jag är imponerad.

Eden är en rejäl, påkostad och väldigt genomtänkt väskmodell. Den är riktigt snygg men djurvänner behöver inte oroa sig, Eden är helt vegansk i alla material – utsidan är tillverkad i riktigt snygg och mjuk läderimitation. Storksak själva beskriver, på engelska, materialvalen såhär: ”- Vegan leather – 100% PU material which is Phthalate-free, PVC-free, BPA-free, Acid Free and environmentally friendly” och det låter ju verkligen toppen tycker jag. Storksak Eden är en rejäl och rymlig skötväska, ganska stor i modellen men ändå inte gigantisk. Jag gillar att den går att proppa rejält full men ändå håller formen väl. Storksak Eden har två bärhandtag som kan tas loss, och som är långa nog för att man ska kunna bära väskan över axeln, men ändå korta nog för att också funka om man vill ha väskan i armvecket eller hålla den direkt i handen.

Storksak Eden är en mycket rymlig skötväska med många fack

Mycket rymlig skötväska med många fack

Eden är en välorganiserad skötväska med många fack. I mitt tycke kan en skötväska inte ha för många fack. Ibland är det snabba ryck som krävs när blöjan ska bytas eller kläder spillts ned och ju mindre jag behöver leta efter det jag behöver, det bättre. Eden har på utsidan fyra rejäla fack, två på baksidan och två på framsidan. På insidan finns ett stort fack för skötbädden, det stängs igen med kardborre och skötbädden passar perfekt där i – ett par små handdukar får man också ned. Där finns också två halvstora fack med resår i öppningen. Den typen av fack använder jag så gott som alltid för att sortera ned blöjor, våtservetter eller kläder i. Inuti Eden finns också ett mindre fack som stängs med dragkedja, perfekt för småsaker som inte får slarvas bort eller ens egna värdesaker. Vill man ha möjlighet att få med sig en flaska med innehåll som ska hålla temperaturen, så finns på utsidan av ena kortsidan ett dragkedjeförsett thermofack som enligt Storksak ska få flaskan att stå upprätt och hålla värmen eller kylan i upp till fyra timmar. Jag är nöjd med hur mina saker kan organiseras i Storksak Eden, men hade inte klagat om jag fått ett eller två resårfack till. Jag har valt att packa väskan så att blöjor och våtservetter finns i de två som existerar, då det är främst de sakerna jag plockar i och ur väskan, och har haft kläderna liggandes löst i huvudfacket. Men det gör att jag ibland fått rota lite innan jag hittat rätt par byxor.

Storksak Eden har bästa sortens skötbädd

Bästa sortens skötbädd med inbyggd förvaring

Två saker medföljer Storksak Eden – en avtagbar axelrem och en skötbädd. Storksak kallar skötbädden för lyxig och jag säger bara hear hear, lyxig är helt rätt ord. Mönster och färg på skötbädden, samma tyg som väskan är fodrad med, kanske inte faller alla på läppen men kvaliteten går det inte att ta miste på och skötbäddens uppbyggnad är min absoluta favoritdesign. Har råkat på några andra skötbäddar med samma funktion och tycker helt enkelt de är oslagbart bäst – som en väska i väskan. Skötbädden hålls ihop med ett rejält kardborrspänne och har ett eget litet bärhandtag. I skötbäddens båda långsidor finns fack som är perfekt i storlek för just ett paket våtservetter i det enda, och två blöjor i det andra. För ett snabbt byte av blöja räcker det alltså att bara fiska upp skötbädden ur sitt fack i Eden och sen har man med sig allt man behöver. Skötbädden är dessutom stor, min bebis på bilden är en månad gammal och hela hon ryms på bädden och lär så göra i ett par månader till, efter det kommer skötbädden vara stor nog för barnets underkropp i flera år. Bättre än såhär blir en skötbädd inte enligt min erfarenhet.

Storksak Eden har en smart axelrem med inbyggda krokar

Smart axelrem med inbyggda krokar

Den medföljande axelremmen är också smart. Egentligen föredrar jag mest separata barnvagnskrokar att hänga upp skötväskan i, men det här är det näst bästa alternativet i mitt tycke och faktiskt också en rätt smidig lösning. Axelremmen hakas fast i skötväskan med krokar, och sedan finns det inbyggda fästen i axelremmarna. Dessa fästen är en kortare rem med kardborre, som träs ur sitt metallspänne, sätts på plats runt vagnens handtag och sedan fästs ihop igen. Vill man ta med sig väskan från vagnen lämnar man alltså hela axelremmen hängandes på handtaget och krokar bara loss Eden från krokarna. Eftersom att Storksak Eden är en relativt stor skötväska, som är rymlig nog att kunna packas tung, så ska man förstås alltid vara försiktigt med att barnvagnens handtag inte belastas så mycket att det finns risk för att vagnen tippar. Jag som använt skötväskan med en nyfödd bebis som behövt ha med många ombyten och ofta även en sjal eller sele nedpackad, har främst valt att ställa väskan i vagnens varukorg.

Storksak Eden är en skötväska med ett nypris på en bit över tusenlappen, och ibland är skötväskor i den prisklassen främst snygga men inte alltid så genomtänkt. Något som gör att det inte känns värt pengarna. Men Eden motiverar sitt pris väldigt väl. Både i form av de medvetna materialvalen som ändå inte tummar på en stilren design, och för att den har välorganiserad med flera fack av bra storlek, en smart axelrem och en fulländad skötbädd. Det här är en skötväska man kan gilla så mycket att den används inte bara hela blöjperioden med första barnet utan gott tål att sparas och användas av en hel syskonskara.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!
Se pris för Storksak skötväskor hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Milla 14 mars, 2017 - 18:17

Tack för en bra recension, har väntat på den inför inköp av skötväska. Tror att denna nu blev favoriten! 🙂

Reply
Anna 16 mars, 2017 - 22:35

Vad kul! Jag gillade den verkligen!
/Anna

Reply
Malin 23 maj, 2017 - 14:56

Åh, vad kul att läsa!

Jag har precis beställt en Storksak Eden.

/ Malin

Reply
Anna 23 maj, 2017 - 20:42

Vad kul, hoppas du blir nöjd – men det tror jag!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar