Petite Chérie sittdyna

av Anna

Petite-Cherie-sittdyna
Färgglada sittdynor är det svårt att få för många av, och just den här från Petite Chérie är en riktig godisbit. Mönstret heter passande nog Candy och dynan är en universalmodell tänkt att passa i de flesta barnvagnars sittdel. Framsidan har ett lite mer glansigt, smutståligt polyestertyg medan baksidan är en fin duvblå-grå fleece som ska vara värmande under kyligare årstider. Dynan har uttag för trepunktssele, men det finns inga hål i mitten för midjefästen. Har man en vagn med en fempunktssele där midjebandet utgår från mitten av ryggstödet så får man leda selremmarna runtom sittdynans kanter. Det funkar, men jag hade föredragit två hål till. På den nedre delen av dynan finns två hål för grenselet och på den övre delen finns tre hål för att dynan ska fungera oavsett vilket höjd man har på selens axelband. Petite Chéries sittdynor har knytband i sidorna, för att dynan ska sitta bättre och glida mindre i vagnen.

Petite-Cherie-sittdyna-2
Dynans har funkat bra i alla vagnar jag testat den i. På bilderna ovan syns bland annat Easywalker Mosey och Cybex Balios M, men jag har även satt den i Teutonia Fun och Bugaboo Donkey. Rent passformsmässigt har det funkat, det har varit selen som det blivit något bökigt med i vissa vagnar. Och om spännet på grenselen är väldigt stort, som det exemplevis är på Easywalker Mosey, så kan det vara problem med att få den igenom selhålet. Men om man inte är rädd för att trycka på lite så gick det oftast fint att pressa igenom, även om selhålet tänjs något. Just i Cybex Balios M (överst till höger) sitter Petite Chéries dyna som ett smäck, och extra bra blir det med knytbanden eftersom att Balios M har D-ringar i sidorna av sittdelen. Knyter man fast sittdynan där så kan den inte glida mer än någon enstaka centimeter, ett stort plus i min bok.

Att använda dynan har fungerat bra, när det har kladdats i vagnen har den varit enkel att torka av med en våtservett och framför allt så har den fyllt sitt syfte med att göra sittdelen något mer ombonad och mjukare för barnet att sitta i, samt något snyggare för mig att titta på.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Thérése 17 juli, 2015 - 08:38

Hej! Hur fungerar de när barnen sover, min son svettas mycket. Tänkte om dessa gör att barnen blir ännu varmare/svettigare? Vi har fårskinn året runt för de på babyproffsen sa att det är bäst för barnen, men det känns inte så snyggt.. :p

Reply
Anna 17 juli, 2015 - 21:30

Hej Thérése! Jo glansiga dynor kan ju onekligen upplevas som lite mer svettiga. Men du kanske skulle ha en AeroMoov dyna, de ska ju vara bäst för svettiga barn?
/Anna

Reply
Petite Chérie Skötväska 7 september, 2015 - 10:08

[…] för barnvagnar och barnvagnstillbehör som säljs hos Jollyroom, jag har tidigare skrivit om Petite Chérie sittdyna och Petite Chérie åkpåse (och ska nu under hösten testa den nya versionen av åkpåsen). Jag […]

Reply

Lämna en kommentar