Nyheter från Emmaljunga – årsmodell 2020

av Anna
Emmaljunga modellår 2020

Så ser Emmaljungas barnvagnar ut år 2020

Nu har Emmaljunga presenterat modellår 2020 för återförsäljarna och snart kommer allt mer information även göras officiell för oss konsumenter. Jag har Sandra att tacka för bilderna ut katalogen jag kan visa nedan. Egentligen ska detta vara hemligt ett tag till men information finns redan ute över hela internet, eftersom att återförsäljare sälja sprider den men också visar upp för sina kunder.

Det är stora förändringar som väntar för Emmaljunga den närmaste tiden. Faktiskt de största förändringarna har jag upplevt av märkets sortiment sedan jag började blogga. Frågan är hur nyheterna kommer tas emot?

Emmaljunga årsmodell 2020 med NXT Trailer och NXT eBike

Emmaljunga eMobility

Emmaljunga satsar hårt på ny teknik, och det tycker jag är riktigt kul. Efter Kind + Jugend-mässan i Köln i höstas skrev om Emmaljunga NXT90e, vilket blir en av världens första batteridrivna barnvagnar. En hjälpmotor skjuter på i uppförsbackar och vagnen bromsar automatisk om man skulle råka tappa greppet om handtaget. eMobility-vagnarna omfattar även en kommande cykelvagn kallad NXT Trailer samt Emmaljungas egen elcykel; NXT eBike.

Emmaljunga årsmodell 2020 Lounge Eco och Outdoor Eco

Emmaljungas chassin och klädslar år 2020

Här ser vi utbudet av färger och klädslar för modellår 2020. Notera den fint quiltade insidan av suffletterna Lounge-klädslarna (som alltid varit min personliga favorit). Som man kan se på bilden över chassin så kommer Emmaljunga 2020 fokusera på NXT-vagnarna. NXT90, NXT60, NXT90e samt kommande syskonvagnen NXT Twin, som även den kommer i en eldriven version kallad NXT eTwin. NXT Twin visade även den upp på Kind + Jugend hösten 2018 men release har dröjt snart ett år.

Outdoor-däcken kommer vara de enda lufthjulen som finns kvar i Emmaljungas sortiment från och med modellår 2020. Resten av hjulen är punkteringsfria. De klassiska modellerna Emmaljunga Edge och Emmaljunga Mondial blir kvar i utbudet för närvarande, men Emmaljunga meddelar att även de på något sätt, oklart hur, kommer uppdaterats efter årsskiftet. Emmaljunga NXT30, den senaste versionen av Emmaljungas sulky, blir kvar som den är idag. City-korgen till NXT försvinner.

Emmaljunga NXT Twin

Emmaljunga NXT Twin

Emmaljunga NXT Twin är ett väldigt intressant koncept. Om man redan har en NXT90 eller NXT60 så kan man använda sittdel och liggdel från den på NXT Twin-chassit. Både den ergonomiska NXT-sittdelen och den vanliga NXT Flat-sittdelen funkar på NXT Twin. Det blir alltså enkelt att anpassa den här syskonenvagnen efter eget tycke och barnens behov. Chassit kan fällas ihop riktigt kompakt och handtaget kan vinklas både uppe i knäleden och vid en led nere vid bakhjulen. Bilderna ovan är på en prototyp som saknar varukorg. NXT Twins enda nackdel, baserat på den information som finns tillgänglig idag, skulle jag säga är bredden. Den kommer mäta 79 cm över den bredaste punkten, vilket är mer än Stockholms-måttet på 75 cm. (Ett mått man vill hålla sig inom för att garanterat kunna ta sig fram inom kollektivtrafik, de flesta butiker etc.)

Emmaljunga Viking, Super Viking och DV735 utgår år 2020

Emmaljunga Viking utgår

Rykten har gått under en tid, men nu är det bekräftad. Emmaljungas mycket populära Viking-serie utgår. Det innebär att varken Emmaljunga Super Viking, Emmaljunga Viking eller fantastiskt bra syskonvagnen Emmaljunga DV735 kommer tillverkas mer efter december 2019. Har man bespetsat sig på någon av de vagnarna så gäller det att sluta vela och slå till, för snart kommer det vara försent.

Nyheten om att alla Viking-vagnar försvinner har tagits emot med till största delen väldigt sorgsna och bitvis arga reaktioner. Jag kan förstå att Emmaljunga vill satsa på NXT-vagnarna och jag ser potentialen där. Men det känns väldigt trist att framför allt Emmaljunga DV735 försvinner, då det är en riktigt bra och smidig syskonvagn som verkligen fyllt ett hål på marknaden. Jag hoppas förstås att NXT Twin ska kunna täppa till det hålet, men bredden lär avskräcka många. Får den ned även NXT Twin till under 75 cm, då kan det dock bli riktigt intressant.

Priser och datum för släpp av Emmaljunga 2020

Emmaljunga NXT90e släpps i slutet av 2019. Jag har inte så mycket information om andra releasedatum ännu, men ofta brukar en stor andel av nyheterna nå butik i slutet av sommaren.

Följande prisuppgifter finns tillgängliga. Emmaljungas chassin kommer för modellår 2020 kosta som följande:

  • Emmaljunga NXT90e chassi – 14,999 kr
  • Emmaljunga NXT eTwin – 16,999 kr
  • Emmaljunga NXT eBike – 24995 kr
  • Emmaljunga NXT Trailer cykelvagn – 8495 kr

En NXT Twin komplett med två sittdelar och en liggdel kommer kosta totalt 19,000 kr. 9400 kr för chassit, 3200 kr styck för sittdelarna och 3200 kr för liggdelen. En DV735 komplett med samma delar kostar idag 11,500 kr. Väljer man att köpa NXT Twin med eTwin-chassi så blir totalpriset 26,200 kr.

Vad tycker ni om Emmaljungas modeller år 2020? Jag är mest peppad på att se hur NXT Twin är att köra,och mest tveksam till att skrota Viking-serien innan NXT-serien är helt etablerad. Men så sitter jag heller inte på tillverkarsidan. Är det något man kan säga med säkerhet så är det att Emmaljunga absolut inte är fega. Det här är ett modigt beslut att fatta. Och med allt större konkurrens inom barnvagnsbranschen är det nog just mod och djärvhet som kan skilja agnarna från vetet!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Emmaljungas barnvagnar hos: Baby V

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Evelina 18 juni, 2019 - 12:30

Åh vad tråkigt att de lägger ned viking vagnarna! De är ju lite unika idag, typ alla andra vagnar på marknaden har ju samma chassin som nxt. Säljer viking serien dåligt? Jag hade velat ha viking outdoor till min vinterbebis. Oh well, livet går vidare

Reply
Anna 21 juni, 2019 - 13:27

Hej Evelina! Ja det känns lite trist. Jag vet faktiskt inte hur de säljer, mig veterligen är det ingen barnvagnstillverkare som delar med sig av sin försäljningsstatistik. Jag kan tänka mig att Super Viking inte är lika poppis längre, men DV borde ju fortfarande sälja bra?
/Anna

Reply
Cecilia 21 februari, 2022 - 19:26

Hade en nxt90 men var tvungen att sälja den. Den var för tung att köra. Har mycket uppförsbackar när jag ska lämna barnen. Fick så ont i ryggen och armen. Hittade en superviking, wow . Har aldrig haft en sådan innan. Älskar den. Nxt90 jätte fin vagn men inget för mig.

Reply
Elin 29 juni, 2019 - 06:57

Dumt och tråkigt att de tar bort double Viking! Jag har själv nyss köpt en ny super Viking.

Reply
Anna 30 juni, 2019 - 22:44

Hej Elin, jag (och många andra) håller helt med dig!
/Anna

Reply
Evelina 30 juni, 2019 - 00:24

Vad är skillnaden på Emmaljunga superviking och bara viking? Vet att jag har sett en riktigt riktigt smal o smidig Emmaljunga rulla förbi på gatan men jag kan inte hittat när jag googlar. Ja syskonvagnen är ju snäppet bättre än bugaboo syskonvagn tycker jag. Kommer du recensera stokke beat?

Reply
Anna 30 juni, 2019 - 22:41

Hej Evelina,
det är ju storleken som är skillnaden i grunden. Viking är mycket smalare och smidigare. Den har andra sitt- och liggdelar (samma som på syskonvagnen) och kan inte göras om till en syskonvagn. Super Vikings chassi kan använda sitt- och liggdel från andra EL-vagnarna också (ej NXT, ej Viking och DV förstås) och den kan göras om till syskonvagn.
/Anna

Reply
Michaela 8 augusti, 2019 - 08:30

Hej.. Tack för bra inlägg! 🙂 Jag har precis köpt en super viking och är så nöjd! Vi önskar få syskon tätt och hade då planerna på att göra om vår super viking till dubbelvagn. Eftersom vår förstfödda inte ens kommit än vet vi inte riktigt när ett syskon kommer och därför vill vi inte köpa till delen som gör att man kan göra om vagnen till syskonvagn redan nu. Vet du hur det kommer se ut med att få tag på delar till super viking när den utgår? Eller ska man satsa på att köpa delen redan nu för att inte riskera att inte få tag på den senare?

Mvh Michaela

Reply
Anna 8 augusti, 2019 - 16:25

Hej Michaela, om du vill kunna använda SV som en syskonvagn längre fram i tiden så skulle jag köpa en syskonadapter nu när de fortfarande säljs, för jag är inte säker på att alla tillbehör kommer vara så enkla att få tag på när produkterna har utgått. En extra sittdel kan ni dock absolut vänta med, sådana kommer finnas på andrahandsmarknaden länge till.
/Anna

Reply
Jenny 27 mars, 2021 - 11:04

Hej!
Jag velar mellan en nxt twin och double viking, vilken hade du valt i detta fall?

Reply
Anna 28 mars, 2021 - 16:21

Hej Jenny!
Om alternativet finns att välja Double Viking 735, så skulle jag ha valt den – med undantag för om det är väldigt viktigt att få den högre maxvikten om 22 kg per sittdel!
/Anna

Reply
Emelie 10 juli, 2019 - 00:42

Har du någon aning om ifall nån butik kommer ha utförsäljning av vikingserien som de brukar runt augusti eller om ingen kommer ha nån rea på dem nu då de utgår? Frågade i en Lekia Babya butik och hon sa iaf att de inte skulle ha någon rea, men att de kommer fortsätta tillverkas året ut, så jag kommer avvakta lite för att se.

Reply
Anna 10 juli, 2019 - 19:25

Hej Emelie,
jag vet faktiskt inte. Men jag tror inte vi ser någon större utförsäljning förrän produkterna slutar tillverkas, det vill säga i slutet av året!
/Anna

Reply
Malin 12 juli, 2019 - 15:37

Ett tips är att inte vänta! Jag ville köpa en Nxt80f i färgen outdoor timber (utgår) den är heeeelt slutsåld! Tillverkas inget mer hos Emmaljunga heller, dom har semestern stängt nu till v32 sen tillverkas bara 2020 modellerna var svaret jag fick.

Reply
Malin 12 juli, 2019 - 15:38

90f ska det så klart vara!

Reply
Anna 13 juli, 2019 - 19:56

Hej, det stämmer, färgerna som utgår brukar i princip redan ha slutat tillverkas när Emmaljunga går ut med informationen! Så ser man något kvar i butik är det absolut dags att passa på!
/Anna

Reply
Linn 27 februari, 2020 - 09:12

Hej! Har läst att det finns skillnader mellan NXT30 2019 och 2020, men hittar inte vilka, vet du?

Reply
Anna 28 februari, 2020 - 11:34

Hej Linn, som jag minns det så skulle det knappt vara någon skillnad på 2019 och 2020, eftersom att Emmaljunga helt enkelt inte satsar så mycket på den modellen just nu. Det var i alla fall vad Emmaljunga sa till mig på mässan – eller hur jag minns det de sa. Men jag kan förstås ha missat något.
/Anna

Reply
Julia 23 juli, 2019 - 22:18

Hej! Vet du om de slutade sälja vanlig double viking i och med lansering av DV 735 åt 2016?
Funderar på att köpa en begagnad DV 735 eftersom vi redan har en super viking men det kanske är dumt för man kan inte få tag på reservdelar efter ett par år?
Mvh, Junli

Reply
Anna 24 juli, 2019 - 21:23

Hej Julia!
De fanns samtidigt under en kort period, men DV utgick snabbt efter att DV735 lanserades. De flesta tillverkare brukar fortsätta tillverka reservdelar till modeller som utgår iaf under 2-3 år efter att modellen har tagits ur produktion. Jag skulle gissa att Emmaljunga kommer göra något liknande.

Ja, liggdel och sittdel från DV passar på DV735 men det kan bli tight mellan dem, för Dv735 fick liggdelar med avsmalnande fotända och om jag minns rätt även lite annan design på fotstödet till sittdelarna.
/Anna

Reply
Julia 23 juli, 2019 - 22:30

Och vet du om sittdel/liggdel från vanlig DV skulle kunna passa/användas på en DV 735? Mvh, Junli

Reply
Anna Forsgren 24 juli, 2019 - 14:32

Hej! När kommer en recension på Emmaljunga NXT Twin? Jag har beställt en men du kanske hinner med en recension innan vi ens har fått leverans på den! Spännande!!!!!! Jag är så glad över nya tvillingvagnen!
Mvh Anna Forsgren med familj

Reply
Anna 24 juli, 2019 - 21:23

Hej Anna,
tyvärr, du hinner absolut få vagnen först. Jag har inte ens sett NXT Twin sen hösten 2018 och jag vet inte om jag kommer få en chans att prova den alls. Men jag hoppas ju förstås det!
/Anna

Reply
J 18 augusti, 2019 - 19:23

Tack och lov att man har en dubbelviking. Bästa vagnen efter super nitro. Alltid älskat Emmaljunga men nix, inget av det nya tilltalar mig. Hoppas det finns en liggdel i framtiden som man kan sätta på min super viking bara.. första gången man inte blir bebissugen av ett Emmaljunga barnvagnssläpp. Plus att priserna verkar helt horribla??

Reply
Marina 15 september, 2019 - 04:14

Nxt90 go double. De säger att det inte funkar med flat sittdelen och jag undrar varför det inte skulle gå om man har den underst? På bild ser inte flat mycket större ut än den ergonomiska mer än i sufletten. Undrar även om man med Go double kan sätta fast adaptrarna för babyskydd?

Reply
Anna 15 september, 2019 - 21:36

Hej Marina, jag har tyvärr inte svara på dina frågor, men en Emmaljunga-återförsäljare borde kunna hjälpa dig. Det enda jag kan säga med säkerhet är att Flat-sittdelen är mycket större än den ergonomiska sett till yttermåtten!
/Anna

Reply
Liza 6 mars, 2020 - 16:25

Hej

Jag har sökt med ljus och lykta efter skillnaderna mellan nxt60 chassina mellan 2019 och 2020 års modell. Har du koll? ☺️

Reply
Anna 8 mars, 2020 - 13:36

Hej Liza,
jag är osäker på det också. Jag tror att förändringen av hopfällningen kom redan på 2019? Jag är osäker på om Emmaljunga ändrat chassit alls på 2020, däremot vet jag att framhjulen förbättras och blivit mycket smidigt, vilket i och för sig delvis kan handla om förändring i hur hjulet fästs i chassit.
/Anna

Reply
Annette 4 april, 2020 - 23:05

Hej, vilken otroligt informerade sajt! Väntar mitt första i slutet på Augusti och känner mig lite förvirrad i denna djungel.
Jag undrar vad skillnaden egentligen är mellan Emmaljunga nxt60 och bugaboo donkey eller fox(av de senare versionerna). Jag har läst att du tipsar om båda, men vilken är bättre av dem enligt dig?
För mig känns det viktigt att den är smidig både i stan och på långpromenader utanför stan. Också att den inte blir för liten för snabbt. Har du några tips på vad som skiljer sig? Tack!!

Reply
Anna 5 april, 2020 - 14:40

Hej Annette!
Det är en vanlig fråga jag får, vilken barnvagn som är bäst. Men det finns inget generellt svar på den frågan, allt beror på så många omständigheter: hur man bor, hur man lever sitt liv, hur låna föräldrarna är, har man bil, vilken bil, var bor man och så vidare. NXT60, Fox och Donkey har ju numera alla en maxvikt på 22 kg i sittdelen, och funkar alla i minst tre år. Därefter brukar ändå en absolut majoritet redan ha bytt eller vilja byta till en smidigare sittvagn/sulky ändå. Alla är dessutom trevliga att köra. Jag testar NXT60 årsmodell 2020 just nu och med tanke på dess pris måste jag säga att det är en av de mer prisvärda duovagnarna på marknaden. Men jag älskar både Fox och Donkey också. Dock lite besviken på hur snabbt fotstödet på Fox blev för kort för min yngsta. Vilket var vid typ 2,5 års ålder. Nu är hon drygt 3 år men sitter fortfarande bra i Donkey och NXT60!
/Anna

Reply
Saifullah 30 november, 2020 - 11:32

He Annaj!

Jag köpte Emmaljunga Scooter 4/4s förra år i mars men jag kunde inte hitta den på deras webbsida nu. Har de slutat att tillverka den där modellen?

Hälsningar,
Ansari

Reply
Anna 1 december, 2020 - 16:15

Hej Ansari!
Bra fråga! Min uppfattning var att Scooter slutade tillverkas för flera år sedan, men sedan dök det ändå upp nya modeller hos enstaka återförsäljare. Vissa sa då till mig att Emmaljunga fortfarande tillverkade modellen i liten skala enkom för utvalda butiker. Men jag skulle tro att nu när alla andra ”gamla” modeller tagits ur produktion och endast NXT-serien ska tillverkas framöver så lär även Scooter ha gott i graven för gott…
/Anna

Reply
Mattias grönkvist 7 december, 2020 - 18:49

Hej Anna. Tack för en bra hemsida. Jag vet inte vilken syskon vagn man ska köpa är själv ägare till nxt90 idag. Är jätte kluven om man ska välja en double viking eller en nxt twin?

Reply
Anna 8 december, 2020 - 11:30

Hej Mattias! Jag fick nyligen en liknande fråga på mailen, så jag kopierar in mitt svar nedan:

Skillnaderna mellan DV och NXT Twin kan bakas ned i två grejer: maxvikt och bredd.
Det finns ju två versioner av Double Viking. Dels den äldsta DV som var 79 cm bred. Sen kom den nyare, DV735 som bara var 73,5 cm bred. NXT Twin är 79 cm bred.

Alla Double Viking har maxvikt 15 kg per sittdel, vilket är rätt lite numera. NXT Twin tar 22 kg per sittdel.
NXT Twin kan fås mer kompakt om man ska packa in den i bilen, men 735 känns mycket mindre och smidigare när man kör med vagnen.

En sista skillnad är att till NXT Twin kan du använda både vanliga och ergonomiska NXT-sittdelarna, samt även NXT-liggdel, dvs samma liggdelar och sittdelar som passar till NXT90 och NXT60.
Till DV (oavsett om det är breda eller 735) kan du bara använda samma delar som till Emmaljunga Viking (samt gamla, gamla Emmaljunga Monkey), inga andra delar. Och det finns bara ergonomiska sittdelar till DV735.
/Anna

Reply
Biniam Abreha 8 juli, 2022 - 00:53

Jag köpte nytt Emmaljunga NXT 90, med tanken av för två barn, men jag hittade inte Go Double Adapter NXT90 och jag frågade butiken som jag köpte. Det finns inte. Hur skulle jag lösa det?

Reply
Anna 10 juli, 2022 - 12:05

Hej Biniam!
Hm, jag är tveksam om det finns en lösning. Om du har köpt en NXT90 av senaste årsmodell, alltså 2022, så tror jag att de sitt/liggdelarna tyvärr inte är kompatibla med Go Double-adaptern, iom att fästena för sitt- och liggdelar har ändrats.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar