Skip Hop Duo Double – stor skötväska för tvillingar och syskon

av Anna
Recension av Skip Hop Duo Double

Recension av Skip Hop Duo Double

Föräldrar till täta syskon och tvillingar – förenen eder i jakten på en riktig rymlig skötväska! Och – finns kanske svaret i Skip Hop Duo Double? Visst finns det gott om ”vanliga” skötväskor som är rymliga. Men har man exempelvis flaskmatade tvillingar eller två täta syskon som både har blöja, behöver ombyten och nedpackad mat. Ja då behövs allt förvaringsutrymme man kan få. Det finns få skötväskor uttalat dedikerade för två barn men Skip Hop Duo Double är antagligen den mest kända av dem.

Jag har tidigare skrivit om Skip Hop Duo Signature och Duo Double kommer snabbt kännas igen av alla som är bekanta med Signature. Det är i princip som att man sytt ihop två Duo Signature med varandra.

Skip Hop Duo Double med avtagbar axelrem och medföljande skötbädd

Medföljande skötbädd i lättåtkomligt fack

Med Skip Hop Duo medföljer en skötbädd, som kan stängas igen med ett kardborrespänne. På så sätt kan man packa in en förpackning våtservetter, en blöja och en liten handduk inuti i skötbädden. Med lite större bebisar kan man ofta nöja sig med att ta in bara det paketet i skötrummet. Baktill på Duo Double finns ett stort fack som löper längs med nästan hela lång sidan. Detta fack är dedikerat för skötbädden, så att den alltid är enkel att komma åt. Det finns inget sätt att stänga igen skötbäddsfacket, men det saknar man inte heller.

På framsidan av Duo Double finns Skip Hops karaktäristiska metallögla, tänkt att man ska kunna hänga en leksak i. Jag har faktiskt aldrig använt öglan för det syftet, men har sett andra även fästa en napp eller nycklar i öglan.

Skip Hop Duo Double har många fack och förvaringsfickor

Gott om förvaring gör skötväskan lätt att organisera

Det finns, när det kommer till skötväskor, inget jag uppskattar mer än många olika fickor och förvaringsfack. Jag skulle vilja kunna stoppa ned handen i skötväskan i ett beckmörkt rum, och ändå direkt hitta det jag letar efter. Vilket lättast åstadkoms om saker ligger kvar där man placerade dem. Skip Hop Duo Double erbjuder gott om förvaring av det slaget. På framsidan finns tre rejäla förvaringsfickor och ett stort fack med dragkedja. Inuti det fack finns en minificka, som jag inte riktigt förstås syftet med men har man något litet och platt man är rädd om så kommer det passa perfekt däri. Kanske är det för telefonen, om man har en modell som är smal nog?

Inuti Skip Hop Duo Double finns både nätfickor och vanliga fickor. Flera av dem är lagom i storlek för blöjor, våtservetter eller för ihopvikta buntar med ombyteskläder. Sen finns det även gott om utrymme i själva huvudfacket för att få ned större föremål. Exempelvis en bärsjal, ett favoritgosedjur och något annat otympligt men mjukt.

Skip Hop Duo Double har inbyggd upphängning för barnvagnen

Inbyggda fästen för upphängning på vagnen

Kanske min absoluta favoritdetalj på alla Skip Hops skötväskor är förstås dessa! Det är inbyggda fästen för att kunna hänga skötväskan på vagnens handtag. Som alltid bör man beakta att de flesta vagnar är inte godkända för att belasta handtaget med någon större vikt. Likväl gör många det ändå, så även jag. Den främsta risken man tar är att vagnen kan tippa. I andra hand finns det risk att chassit skadas av för mycket tyngd på handtaget. Man får agera med sunt förnuft vad gäller detta. Innehåller skötväskan inte så mycket mer än blöjor och några klädesplagg är det troligtvis ingen fara att hänga den på handtaget.

Jag väljer alltid i första hand att ha skötväskan i varukorgen. Behöver jag sen få in annan packning så flyttar jag då upp skötväskan till handtaget. Då minimerar man också tipprisken tänker jag, tung belastning i varukorgen hjälper till med att balansera upp hela ekipaget.

På sidan av Skip Hop Duo Double finns fästena, med dubbla ingångar (1). Man börjar med att knäppa ihop det innersta, lite kortare spännet med fästet (2). Detta görs förstås runt handtaget, för att hänga skötväskan. Remmen kan justeras i längd, så att Skip Hop Duo Double inte glider ned längs med handtaget. Vill man även ha den avtagbara axelremmen på väskan (3) så fäster man det spännet i det yttersta fästet (4). Barnvagnsremmen är lite krångligare at komma åt när man har axelremmen på, men det funkar.

Skip Hop Duo Double upphängd på barnvagnen

Skip Hop Duo Double på en syskonvagn

Hur fungerar det att hänga en så pass bred skötväska på en syskonvagn? Alldeles ypperligt. De inbyggda spännen går med lätthet runt handtaget även på en vagn med lite bredare, och plattare sådant. På bilderna har jag fotat Skip Hop Duo Double på en Bugaboo Donkey2. Men skötväskan funkar även på en smalare singelvagn. Hänger man den på handtaget då så går den hela vägen från höger till vänster. Duo Double hamnar ganska tight upp mot handtaget. Man får dock plats med händerna emellan utan att det känns obekvämt. Vill man så kan man ju dessutom förlänga upphängningsremmarna till max och på så sätt skapa lite slack.

Skip Hop Duo Double med bärhandtag och axelrem

Många alternativ med både bärhandtag och axelrem

Jag är personligen inget fan av axelremmar på skötväskor. I mitt tycke är de oftare i vägen än till användning. Men jag kan förstå behovet av att ibland vilja bära skötväskan med sig längre stunder. På Skip Hop Duo Double finns en vanlig axelrem, som kan anpassas i längd och har en vaddering för att vila skönare mot axeln. Men det finns också två lite kortare bärhandtag. För mig är dessa bärhandtag långa nog för att gå över axeln. Men man kan förstås inte bära skötväskan snett över kroppen med dessa. Eftersom att axelremmen så lätt kan lossas från skötväskan kan man enkelt från stund till stund välja hur man föredrar att bära Duo Double.

Mitt omdöme av Skip Hop Duo Double

Det här är en otroligt praktisk och rymlig skötväska. Och det är precis vad den är gjord för att vara. Man köper inte en Skip Hop Duo Double för att den har utmanande design eller innovativa lösningar. Visserligen har det funnits i en del mönstrade utföranden men helsvart eller klassiskt grått funkar. Det är inte spännande, men det är stilrent. Duo Double funkar till alla barnvagnar. Och den är slitstark. Blir den skitig, vare sig det är på insidan eller utsidan, så kan man lätt torka rent. Den rymmer utan tvekan tillräckligt för att två barn ska kunna vara borta från hemmet och förbli torra, mätta och glada. De många facken gör det lätt att hitta det man behöver. Och upphängningen på vagnen funkar bra.

Jag skulle älska om Skip Hop kunde slå sig ihop med en extern designer och göra Duo Double och Duo Signature exakt som den är rent funktionellt, men i lite mer utstickande mönster och färger. Eller varför inte i en Chelsea-variant? Skip Hop Chelsea-skötväskorna har ett utseende som i alla fall jag inte har tröttnat på en. Men som sagt, man väljer inte den här skötväskan för hur den ser ut. Utan för att man på ett organiserat sätt ska kunna få med sig all den packning som två barn kräver. Och det fixar man lätt med Skip Hop Duo Double.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar