Emmaljunga Super Viking

av Anna
elsv_ettan

Recension av Emmaljunga Super Viking.
Inköp: Denna vagn är ett recensionsexemplar från Emmaljunga via Babyexperten. Ordinarie inköpspris för Emmaljunga Super Viking med chassi, en sittdel, en liggdel och syskonvagnsadapter är cirka 8850 kronor.
Försäljning:Det finns ett litet antal Super Viking ute på andrahandsmarknaden så exakt värde är svårt att säga men det ligger relativt högt, en vagn med endast sittdel går för cirka 5000 kr.
Typ av vagn: Duovagn, separat ligg- och sittdel, samt syskonvagn, på längden.

Varning för barnvagnssnusk! Men när jag la upp en första bild på denna Emmaljunga Super Viking på Instagram så skrev jag något i stil med att ”nu är min Emmaljunga-oskuld tagen”. Det är inte helt sant, för jag har tidigare kört en Emmaljunga från 70-talet och även en Nitro under en kortare period, men det känns ändå så. När jag väntade mitt första barn så var det i princip bara Emmaljunga och Brio jag kände att valet stod mellan, och just då fanns ingen EL-modell som tilltalade mig. Men första gången jag såg Super Viking på bild så kände jag att det kunde vara en vagn för mig. Efter att ha kört vagnen i en dryg månad i många olika sorters terräng, med ett barn och med två barn i, så är min åsikt att Super Viking en väldigt väl genomförd och smart barnvagn som det är riktigt trevligt att ta en promenad tillsammans med.

Vi börjar med hur vagnen funkar för det minsta barnet och jobbar oss uppåt i barnaskaran, tycker jag. Bebisen har nu blivit 11 veckor gammal men med Super Viking behöver man inte tänka så jättemycket på bebisens längd i alla fall (maxvikt för liggdelen är som vanligt 9 kg), för den är väldigt rymlig. Min vanliga mjuklift går i liggdelen med stora marginaler och något som verkligen sticker ut med denna liggdel är hur mysig och ombonad den känns. Madrassen är så fluffig, det känns lite som att lägga sin bebis i en lyxig hotellsäng. Suffletten går att ha i flera olika i lägen och som mest utfälld så är den lite framåtlutad, så solskyddet för barnet blir bra. Kombinerat med liggdelslocket, som fästs med kardborre och tryckknappar, så kan man skärma av väl för vind och väder. Liggdelen har sitt bärhandtag inbyggt i suffletten och den lossas från chassit genom en mekanism som sitter på undersidan, i liggdelens fotända. Vagnen kan fällas med liggdelen på och den sitter tillräckligt högt upp för att man ändå ska ha bra tillgång till varukorgen. Ett annat plus med Super Viking som liggvagn är att liggdelen är högt positionerad på chassit, så man behöver inte böja sig djupt ned för att komma åt bebisen och är man en längre förälder så är det skonsammare mot ryggen med en högre vagn. Då jämför jag framför allt med den Bugaboo Donkey jag vanligtvis kör min bebis i.

Emmaljunga Super Viking har en vändbar ergonomisk sittdel, det vill säga hela sittdelen fälls och inte bara ryggstödet – sittdelen är skålformad och barnet sover i en ”sittposition”. Sittdelen har fyra lägen men det fjärde och mesta liggläget är inte avsett för att användas med barn i sittdelen utan är läget som ska användas när vagnen fälls med sittdelen på. På bilden ovan, bilderna 4 till 6, så syns i tur och ordning sittläge, viloläge och liggläge. Bilderna 1-3 visar sittdelens sufflett i olika positioner. Suffletten är enkel att reglera, inga knappar behöver tryckas in, och sitter snyggt i alla lägen iom med att kardborre på sittdelsryggens kant håller sufflettyget spänt och på rätt plats. Fullt utdragen är suffletten väldigt vältäckande även i liggläge.

Super Vikings sittdel är lite unik i ett avseende, och det är maxvikten den är godkänd för. Hela 24 kg barn kan man lästa i, när vagnen körs som singelvagn. Jag var lite fundersam över om det skulle vara svårt för ett större barn – min femåring är inte ens nära 24 kg – att rymmas under suffletten och om Emmaljunga tagit hänsyn till både högre vikt och längd på barnet, men på bilderna nedan så syns det ganska tydligt att det inte är ett problem.

Jag gillar sittdelen på Super Viking, den känns rymlig i själva sittytan. Fotstödet kunde vara längre men åtminstone för mina barn är det inte ett bekymmer att behöva sitta med lite böjda ben. Däremot hade själva fotstödsytan kunnat få vara djupare, med klumpiga stövlar och vinterskor gled min treårings fötter hela tiden av fotstödet och det slutade med att hon oftast satt med dem fritt dinglande. Utrymmet i ryggen är bra för båda barnen och det är väldigt mycket rymd mellan bygeln och sittdelsryggen så jag tror att även min treåring skulle kunna sitta i sittdelen med overall och åkpåse utan att det blir för tight.

Suffletten slår precis i femåringens huvud när man drar ut den, men väl i utfällt läge så hade han massa luft mellan huvud och tyg. Treåringen kan sitta raklång när man fäller upp och ned suffletten. Sittdelen känns alltså rätt bra utformad för att funka för stora barn, sen är den inte jätteombonad och jag skulle inte lägga min snart 3 månader gamla bebis i den – men det är den ju heller inte tänkt för och ergonomiska sittdelar ska ju inte heller användas ihop med mjuklift. Även att köra vagnen med stora barn i – femåringen väger cirka 18 kg – funkar bra. Chassit känns välbalanserat och handtaget har en bra vinkel så att häva vagnen över trottoarkanter kräver ingen större styrka.

Dags för lite detaljer!

1: Sittdelens fäste. De tre gröna rutorna markerar sittdelens tre lägen, den gul/vita visar ihopfällningsläget. För att lossa sittdelen från chassit så trycker man in den ljusgråa spärren och drar sittdelen rakt upp.
2: Den delen av chassit som man fäster sitt- och liggdelen i. Inga adaptrar behövs utan de klickas bara på plats.
3: Undersidan av liggdelen. För att lossa liggdelen från chassit så trycker man in den lilla runda knappen och drar spärren mot sig, det hörs ett klickande ljud och sedan är det bara att lyfta liggdelen rakt upp i handtaget i suffletten.
4: Bromsen, ganska hård sådan men det gillar jag för det gör att vagnen står ordentligt fast och stadigt när den är bromsad.
5: Liggdelens sufflett regleras i läge genom att man trycker in en knapp vid vardera sufflettfäste. Lite knepigt att det kräver två händer men den stora fördelen är förstås att suffletten håller sig i samma läge och inte kan glida bakåt.
6: Varukorgen är rymlig och har en maxvikt om 10 kg oavsett om vagnen kör som singel- eller syskonvagn. Den går att komma åt framifrån men öppning bakåt är betydligt större.
7: Ihopfällningsmekanismen – en på vardera sida av chassit och det är väldigt enkelt, man trycker in den gråa knappen och drar mot sig, sedan måste man dra undan metallspärren innan chassit kan fällas ihop helt.

Emmaljunga Super Viking har ett greppvänligt handtag som fick en spontan hyllning från min man efter att han kört vagnen, äntligen ett handtag som funkar bra även för lite större händer, tyckte han. Jag tycker också att handtaget är skönt att hålla i och uppskattar att det går att vinkla i många olika lägen så det funkar bra både för lite kortare och lite längre barnvagnsförare. För att ändra läge på handtaget så ska knapparna på vardera led tryckas in, de syns på fjärde bilden i övre raden. De var lite tröga inledningsvis men jag tycker de ger sig med tiden och blir enklare att trycka in. Fotstödet regleras på samma sätt med knappar och är helt klätt i tyg. Det går att ha rakt ut samt uppåt och nedåt i olika positioner. När sittdelen ska förvars kan fotstödet fällas helt in i sittdelen så att den blir enklare att förvara utrymmessnålt.

Lite fler detaljbilder på själva sittdelen:

  1. Närbild på sittdelens markering över de olika lägena.
  1. Själva fällningsmekanismen, en rem som dras upp och sedan vinklar man sittdelen tills den klickar i det läge man önskar. Precis som knapparna på handtaget kräver remmen en inkörningsperiod, den är lite trög i början men det blir bättre för varje användning.
  1. Sittdelen med fempunkttsele i. På denna bild syns ju också sittdelsdjupet och avstånd mellan sittdelsrygg och bygel väl.
  1. Sittdelen har swingaway-bygel, bästa sortens bygel!
  1. Själva bygeln har ett yttre lager som är väldigt mjukt för barnet att luta sig mot.

Super Viking kan fällas i ett stycke med både ligg- och sittdelen på. Den blir ganska kompakt men eftersom att chassit är långt för att kunna funka väl även i syskonutförandet så är är ju vagnen alltid ganska lång när den är ihopfälld. Chassit blir dock relativt platt och fäller man sittdel och chassi för sig kan man packa det kompakt, ännu mer så om man även klickar av hjulen. Bakluckan på fotot ovan tillhör en VW Touran och i den går vagnen precis in längdmässigt om den ställs in som på bilden. På översta bilden till höger i collaget syns den grå plastspärr som man kan låsa ihop chassit med, utan den är chassit olåst och fälls upp automatiskt när man lyfter den i handtaget. På denna bild syns även sittdelen när den är ihopfälld i minsta läget, med bygeln av och fotstödet helt infällt.

En av de bästa sakerna med Super Viking är själva körkänslan. Jag gillar verkligen rullet och vagnen har även lite fjädring som gör åkturen skön också för barnet i vagnen. Vagnen är mycket lättsvängd och eftersom att den är blott 57 centimeter smal så är den en fröjd att köra runt med i stadsmiljö och i köpcentrum, samt tar upp väldigt lite plats i kollektivtrafiken. Super Viking har stora hjul både fram och bak. De har rullat på fint även i lättare terräng och klarar av gräs och grus utan att stanna upp, däremot har de problem med att grus fastnar i hjulen och gräver sig in i dem. Det ser väldigt fult ut men det är ett rent estetiskt problem som Emmaljunga, enligt vad jag har hört, är medvetna om. Grus i hjulen undviks till viss del om man är duktig på att borsta av hjulen efter varje användning men lite tråkigt är det med de små hål som uppstår när man pillat loss en stor sten som fastnat. Utöver detta så finns det inte mycket att invända mot hos Super Viking, den har det mesta av det jag önskar hos en bra duovagn och den känns väldigt gedigen och välgjord, något som väl Emmaljunga också är lite kända för. Som singelvagn så tål Super Viking stora barn mycket väl och den har nästan ännu bättre rull med sittdelen på än med liggdelen, jag antar att det handlar om att tyngdpunkten hamnar lite annorlunda. Trots 16 kg barn i sittdelen så är vagnen enkel att svänga och känns aldrig trögkörd.

Super Viking som syskonvagn funkar men är inte en lika stor hit. Andelen kombinationer av hur sittdel och liggdel kan placeras är inte så jättemånga men Super Viking som syskonvagn känns mer tänkt för familjen som främst har behov av att köra två barn under kortare sträckor och stunder. Det handlare inte egentligen om utrymmet så mycket – som bilderna ovan visar så finns det mycket luft mellan barnets ansikte och liggdelen och storasyskonets ben får gott om plats i varukorgen – utan mer om tyngdpunktsplacering. När jag kör bebis och treåring så är jag i större behov av att ha bebisen nära tillhands, så treåringen fick sitta i sittdelen placerad längst fram. Vagnen rullar fortfarande på fint och att svänga är inget större problem, men den blir väldigt tung att häva och att ta sig över trottoarkanter blir en liten kamp där man får hänga sig över handtaget för att få upp framhjulen. Vagnen är även mer benägen att dra åt sidorna när man kör på sluttande underlag men det kan man slippa om man låser framhjulen. Med liggdelens sufflett uppfälld så kan jag inte ha ögonkontakt med barnet i sittdelen där framme men vi hör varandra väl och lutar jag mig lite åt sidan så ser jag ju henne, och hon mig, bra ändå.

Jag får ofta samma fråga angående syskonvagnar på längden, om det inte är tråkigt för det större barnet som sitter gömt bakom liggdelen eller sittdelen för det andra syskonet? Förutom Super Viking har jag kört andra syskonvagnar av inlinemodell och just mina barn har inte klagat. De har ändå sett bra åt sidorna och varit nöjda med vagnsåkande trots att de inte har helt fritt synfält. Så mitt svar är att det nog är olika från barn till barn och att det tyvärr är något man måste prova sig fram till hur väl det funkar för ens egen familj.

Jag har också fått frågan om hur jag tycker att Super Viking som syskonvagn funkar i kollektivtrafiken och det går faktiskt bra. Den går in i hissar precis, man får stå bredvid vagnen istället för bakom, och jag har inte upplevt att den stuckit ut för mycket på längden i tunnelbanan. Har man sittdelen i liggläge, som på bilden ovan längst till höger, så är vagnen maximalt lång och jag mäter den då till cirka 150 cm. För att man ska kunna ha sittdelen i liggläge så måste bygeln tas av men det funkar och det är i det läget även enklare att få barnet i och ur sittdelen.

elsv_adaptrar

Adaptrarna för att göra om Super Viking till syskonvagn ser ut som ovan, de är ganska stora och otympliga att förvara när de inte sitter på vagnen, men väldigt enkla att klicka på chassit och de tas lika enkelt loss genom att man drar i den cirkelformade spärren. För mig känns Super Viking som en vagn som kan funka bra som syskonvagn för syskonet som oftast går men ibland vill vila benen, eller om man ofta åker bil och inte vill ha en klumpig syskonvagn på bredden men kanske vill köra båda barnen i vagn väl framme vid destinationen, eller när man går till förskolan och vill lämna sittdel + adaptrar där för att köra vagnen som singelvagn med liggdel under dagen. Lite mer som en kortsikig lösning än som en syskonvagn som man kör med två barn i under längre promenader dagligen. Dock har jag inte testat den med två sittdelar, så jag reserverar mig för att den kanske funkar bättre och blir mer balanserad i det utförandet.

elsv_sidokorg

Super Viking har ett lite roligt tillbehör i form av denna shoppingkorg, som påminner både lite grann om Bugaboo Donkey Monos sidokorg och om shoppingkorgarna som finns som tillbehör till Orbit Baby G2. Korgen är godkänd för en belastning på 2 kg så det är främst lätta saker med stor volym, tänk barnens jackor eller ett paket hushållspapper, som den är avsedd för. Den klickas enkelt på plats, kan bara sitta på chassits vänstra sida sett från handtaget, och sitter väldigt stadigt på. Handtaget fälls upp och ner när man drar i det och samma gäller stödet under korgen. När den ska förvaras blir den väldigt platt och kan enkelt läggas i varukorgen. Med shoppingkorgen på får jag vagnens bredd till cirka 75 cm, så då är det precis att den klarar sig enligt Stockholmsmåttet, det var på millimeterna jag tog mig in i vissa hissar i tunnelbanan men det gick. Shoppingkorgen känns som ett kul tillbehör och mest användbart för den som ofta handlar med vagnen och behöver lite extra yta för avlastning.

En av de egenskaper hos Super Viking som tilltalar mig mest personligen är utseendet. Hur en vagn ser ut spelar inte så stor roll om den inte är trevligt att köra, men eftersom att Super Viking är ett riktigt bra all round vagn – enkel med genomtänkt med bra rull, så är det ett stort plus att den faktiskt också är snygg. I helsvart utförande med sittdelen på och suffletten fullt utfälld ger vagnens siluett mig lite Darth Vader-vibbar men det är ett stort plus i min bok just att Super Viking så snabbt och enkelt kan byta utseende. Lösa suffletter finns att köpa till både sittdelen och liggdelen, den klarblåa suffletten är en superhärlig färgklick och den vita leatherette-suffletten gör sittdelen ljus och ger den en lite extra lyxig känsla.

Det känns som att Emmaljunga är något riktigt bra på spåren med Super Viking. Med en mer grustålig yta på hjulen så känns det som en blivande klassiker. Syskonvagnsdelen skulle jag klara mig utan men samtidigt gillar jag att vagnen är stark och att den går att köra två barn i om man skulle ha det behovet vid tillfälle. Det är som singelvagn den briljerar och med en maxvikt på 24 kg har den inte så mycket konkurrens vad gäller andra vändbara sittvagnar.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Emmaljunga Super Viking hos: Köpbarnvagn.se

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Elin - Barnvagnsblogg 24 april, 2014 - 16:52

Om du tycker Super Viking är lättkörd, lättsvängd, liten och smidig så skulle du testa Ozone 😉

Reply
Anna 24 april, 2014 - 20:14

Jag trodde Ozone var snarlik Nitron förutom sittdelen? Gillade inte riktigt körkänslan i den ändå, tycker Super Viking är härligare!
/Anna

Reply
Caroline 24 april, 2014 - 20:43

Hej Anna!

Det var jag som inte var nöjd med min EL super nitro och funderade istället på en Brio Go, men blev nu lite intresserad av super viking 🙂

Vi hade tänkt och köpa en Brio Go 2014, men tycker du super viking är en bättre vagn än Brio go?

Det är så svårt och hitta rätt barnvagn och tänker om man har turen och få fler barn, och det skall säljas igen och köpas nytt 😉

Trevlig kväll!
Med vänlig hälsning Caroline 🙂

Reply
Anna 24 april, 2014 - 21:14

Hej!
Åh jag kan inte riktigt säga att den ena är bättre än den andra, det handlar så mycket om personliga preferenser – men ingen av dem är en dålig vagn. Men måste jag välja så skulle jag personligen nog välja Go före Super Viking, gillar verkligen Gos gung och handtag. Å andra sidan så rymmer SVs sittdel större barn bättre både till storlek och maxvikt, så det beror lite på vad du tycker är viktigast hos din vagn!
/Anna

Reply
Malin 26 april, 2014 - 20:24

Hej Anna, tack så mycket för den fina och utförliga recensionen. Verkar som att du är nöjd med vagnen som singelvagn vilket är vad vi har tänkt den som så det blir nog att vi slår till på en Super Viking. //Malin

Reply
Anna 26 april, 2014 - 21:42

Kul! Hoppas ni blir nöjda med den!
/Anna

Reply
Malin 5 juni, 2014 - 20:22

Hej,

Jag väntar 5:e barnet, har testat många vagnar genom åren o har en Urban Jungle kvar sedan yngsta barnet. Dock har jag nu jätteproblem med min rygg, och söker efter en riktigt lätt o smidig vagn som jag förhoppningsvis kan lyfta i och ur bilen.. Var inne på Brio Smile, men har nu läst på en del (och kikat på i butik) Emmaljunga Viking. Den skulle enl butiksbiträdet vara den lättaste på marknaden, som samtidigt är rejäl osv.. Du som nu använt den i vardagen, är den så lätt o smidig att lyfta som de påstår? Eller har du kanske en annan vagn att rekommendera? Både pappan o jag är långa, 193 o 180 cm, så vissa vagnar går ju bort pga det.

Vänligen
Malin

Reply
Anna 10 juni, 2014 - 20:04

Hej Malin, det måste vara vanliga Viking och inte Super Viking de syftade på då va? Den vet jag inte så mycket om, men SV var ganska lätt – dock ändå lie bökig att lyfta iom att den är rätt lång i hopfällt läge. Men inte tung, det var den inte. Och jo den funkar nog bra för långa föräldrar, annars är Bugaboo Buffalo också bra för långa men den är tyngre att bära dock!
/Anna

Reply
Frida 6 september, 2014 - 19:07

Hej! Undrar om du vet om emmaljunga säger att man kan bära sittdelen till viking i själva bygeln?
Som jag förstått det kan man bära bugaboos sittdel i just bygeln! Anledningen att detta är viktigt för oss när det är dags för syskonvagn i februari är att vi bor på tredje våning utan hiss och om barnet sover underlättar det att kunna bära med sig hela sittdelen upp:)

Reply
Anna 7 september, 2014 - 21:09

Hej Frida, har faktiskt inte hört något alls om det och kan heller nu när jag sökte lite snabbt hitta någon info. Fråga hos en Emmaljunga-ÅF, om inte annat så bör de kunna fråga EL åt dig!
/Anna

Reply
Sara 9 september, 2014 - 15:17

Jag köpte en super Viking i mars, vår son föddes i april, så har bara testat liggdelen ännu. Det jag kan säga är att den är så himla skön att köra! Jag kan handla och ha en varukorg i ena handen och köra vagnen med den andra, bara små lätta knyck så ändrar den riktning! Tom mormor som har reumatism kan köra den utan problem. Det går även bra att köra med den på sandstrand. Många kommenterar att liggdelen ser liten ut, visst är den lite smalare än de andras vagnar, men ändå lång. Min son är nu 4,5 månad gammal och han får lätt plats fortfarande, 7 kg tung och 65 cm lång. Däremot hade det nog blivit lite trångt om jag skulle ha en åkpåse i nu..

Reply
sara 31 oktober, 2014 - 08:39

Hej Anna. Kan man ha liggdelen under sittdelen?

Reply
Anna 16 november, 2014 - 21:25

Hej Sara, ja det kan man ha. Sen är det bara ett fåtal kombinationer som faktiskt är godkända av Emmaljunga.
/Anna

Reply
Emmaljunga Double Viking 3 november, 2014 - 10:09

[…] ser sittdelarna för Double Viking ut. Precis samma form, funktioner och utseende som på Emmaljunga Super Viking – men det är alltså inte exakt samma sittdel utan vissa mått skiljer sig åt. Suffletten […]

Reply
Pernilla 6 januari, 2015 - 17:24

Hej,

Tack för en jättebra beskrivning och utvärdering.

Du skrev att du använde din vanliga mjuklift i liggdelen. Vilken är det? Tänker på vad som kan passa i den. När jag pratade med personalen i butiken sa de att det inte fanns någon mjuklift till som passade, vilket vi egentligen behöver, så det hade varit super ifall du har något bra förslag!

Mvh, Pernilla

Reply
Anna 7 januari, 2015 - 23:08

Hej, jodå, det finns en superbra mjuklift som är så liten att det funkar i typ alla vagnar jag testat den i, här kan du läsa mer om den:
http://ombarnvagnar.com/2013/12/philteds-smarta-lilla-mjuklift/
/Anna

Reply
Linn 1 juni, 2015 - 12:10

Hej!
Har en fråga angående maxvikten i varukorgen. Va och kollade på en Superviking i helgen och på det exemplaret stod det maxvikt 5 kg på varukorgen? Frågade även hon i affären och hon sa också max 5kg.
Kan hon varit felinformerad eller är det nåt nytt för i år?

Mvh

Reply
Anna 3 juni, 2015 - 15:23

Hej Linn, vad skumt. Jag fick informationen om maxvikten på varukorgen från Emmaljunga, så när jag skrev om vagnen (2014) så stämde det, det vet jag. Men visst är det möjligt att de har ändrat på det nu.
/Anna

Reply
E-S 2 augusti, 2015 - 20:12

Hej! Har en fråga angående maxvikten i sittdelen som du skriver är 24 kg. Jag var inne på Babyproffsen idag och de skrattade ut mig när jag frågade om det stämde 🙁 Efter mycket letande hittade personalen till slut information på Emmaljungas hemsida där det stod angivet max 15 kg i sittdelen i ”singelvagnsläget” (och 10 kg i varukorgen). Jag var verkligen så glad över att ha hittat en vagn som skulle passa min stora tvååring och ett framtida syskon… Nu funderar jag på vad det är som gäller. Självklart får man gå efter tillverkarens rekommendationer men hoppet är det sista som överger en 😉 Och jag hoppas ju naturligtvis att det är du som har rätt! 😀

Med vänlig hälsning,
E-S

Reply
Anna 2 augusti, 2015 - 23:16

Hej E-S!
Ja vad ska man säga, kul att de skrattar men de måste de vara väldigt nya inom barnvagnsbranschen för när Emmaljunga lanserade Super Viking så gjordes det på bred front just med den höga maxvikten som främsta argument. Nu när jag googlar så är det främst min och Elins barnvagnsbloggar (tex här: http://www.barnvagnsblogg.com/recension-av-emmaljunga-super-viking/) som kommer upp, men det är inget vi hittat på själva utan detta är info EL själva gick ut med när vagnen kom. Att de nu sänkt maxvikten är en nyhet för mig. Ska försöka luska mer i det.

MEN även om de har sänkt maxvikten nu, som det verkar, så tvivlar jag på att det är något de ändrat hos vagnen utan snarare har de gjort ett nytt test där testdockan bara vägde 15 kg och då får de inte ange högre maxvikt än så. Återkommer om jag får mer info om detta!
/Anna

Reply
Anna 29 augusti, 2015 - 12:02

Hej!
Jag har en fråga angående sittdelen, tror du den funkar på super nitro chassi? Älskar verkligen EL super nitro men saknar ergonomisk sittdel så jag tänkte att jag kanske kunde lösa det så i såna fall !
Super bra blogg!

Reply
Anna 31 augusti, 2015 - 10:28

Hej Anna,
jag är inte en EL-expert men om jag fattat rätt så har ju Super Nitro och Super Viking samma chassi? Ev någon liten skillnad men till 99% samma chassi, så sittdel kan du byta fritt. Dvs har du en Super Nitro kan du absolut köpa Super Vikings-sittdel!
/Anna

Reply
Amanda 4 februari, 2016 - 13:09

Hej!
Jag undrar om det går att fälla ihop vagnen i ett stycke när man har den som syskonvagn? Eller är ”go double adaptern” enkelt avtagbar? 🙂

Hälsningar Amanda

Reply
underBARA BABY – mässa i Stockholm! 18 mars, 2016 - 21:35

[…] hade sina mest populära barnvagnsmodeller prydligt uppradade, på plats fanns bland andra Emmaljunga Super Viking och Emmaljunga Double Viking 735. Bonti hade flera bra erbjudanden vid bokning av vagn som […]

Reply
Emmaljunga Scooter 4 S/ 4 S Air 9 maj, 2016 - 08:50

[…] först av allt, för i mångt och mycket är det ändå de som gör vagnen. När jag testade Emmaljunga Super Viking under 2014 så hade Emmaljunga stora problem med ett material som käkade grus som ett utsvultet […]

Reply
Amanda 30 november, 2016 - 10:04

Hej! Vi har precis köpt en superviking med en citykorg liggdel. Tror du att man hade fått ner en mjuklift i liggdelen och isåfall vilken?

Reply
Anna 30 november, 2016 - 10:22

Hej,
törs nästan lova att Phil&Teds lilla Cocoon-mjuklift ska gå ned i den. Måtten är höjd 20 cm, bredd 30 cm, längd 60 cm. Hade en till mitt förra barn, ska ha en även till min kommande bebis och då gick den ned i alla liggdelar jag testade den i, tex Super Vikings. Sen finns även SleepCarrier mjuklift, den är också liten, har dock inga exakta mått i huvudet!
/Anna

Reply
Jessica 23 mars, 2018 - 07:44

Hej jag undrar om du vet ifall alla 4 hjul/däck går att plocka av på en super viking från 2014. Tack på förhand Jessica

Reply
Anna 23 mars, 2018 - 09:18

Hej Jessica, som jag har förstått det så är det möjligt antingen om man går till en verkstad eller om man själv har rätt verktyg. Vill man sen sätta dit andra hjul så måste man byta fästena på chassit.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar