Emmaljunga NXT30

av Anna
Emmaljunga NXT30 recension

Recension av Emmaljunga NXT30

Inköp: Ordinarie pris för Emmaljunga NXT30 är 3995 – 4395 kr, beroende av färgval. Detta är ett testexemplar via Köp Barnvagn, färgen på vagnen heter ECO Green.
Tillbehör: Fotsack, sidebag och insektsnät kan köpas till separat.
Typ av vagn: Sulky.

Det började med att Emmaljunga introducerade NXT90 i sitt sortiment av barnvagnar. Där efter släpptes NXT60 i NXT-serien. Gemensamt för vagnarna var att de skulle representera ett kanske lite mer modernt Emmaljunga, med chassin som bygger på en ny grundkonstruktion och som blir kompaktare när de fälls ihop. För det har för många varit en återkommande kritik mot Emmaljungas vagnar – att de blir väldigt stora när de fälls ihop. Det är förstås av mindre vikt om man sällan tar med vagnen i bilen, utan mest vill ha något rejäl med god framkomlighet. Men för stadsbor och bilburna med mindre bilar har Emmaljunga ibland gått bort av detta skäl.

Och att Emmaljunga genom åren varit ett att Sverige starkaste varumärken är solklart för alla som har koll på marknaden. Men lika tydligt är det att man kanske har tappat lite till konkurrenterna i storstadsområdena. Lite på omvägar har jag hört att när NXT90 först presenterades för återförsäljare, så kallades den av personer på Emmaljunga för ”Bugaboo-dödaren”. Jag lämnar till konsumenterna att avgöra hur det blev med det. Men Emmaljunga tror på sitt NXT-koncept och det gör jag också. Näst på tur att upptas i familjen är syskonvagnen (NXT Twin ska släppas någon gång under 2019) men nu är det alltså dags för sulkyn – Emmaljunga NXT30.

Snabba fakta om NXT30

Emmaljunga NXT30 är en fast framåtvänd sittvagn. Vagnen är godkänd för en viktbelastning om 22 kg i sittdelen, Emmaljunga har alltså redan anammat den nya barnvagnsstandarden EN1888:2018. Varukorgen tar 10 kg och handtaget får belastas med 2 kg med Emmaljungas lilla skötväska NXT Organizer. Vagnen väger 12,9 kg och är 58 cm bred. Måtten får vagnen ihopfälld anger Emmaljunga endast för vagnen utan hjul (76 x 45 x 22 cm) vilket jag inte begriper mig på, för i praktiken lär man ju alltid fälla ihop NXT30 med hjulen på. Själv får jag NXT30 hopfälld till 76 x 58 x 42 cm.

Emmaljunga ECO-Collection

NXT30 finns med flera olika klädslar, och den gröna på mina bilder heter ECO Green. Den klädseln är en del av Emmaljungas ECO-Collection och innebär att yttertyget är tillverkat av återvunna PET flaskor. Fodret utgörs till 100% av organisk bomull medan chassit är tillverkat av 50% återvunnen aluminium. Även ECCO-hjulen ingår i ekotänket, då dessa är helt återvinningsbara den dag då vagnen har gjort sitt. Jag har enbart respekt för att Emmaljunga är en av ett antal barnvagnstillverkare som går i täten för en mer hållbar barnvagnsproduktion.

Emmaljunga NXT30 sittdel sele fotstöd

Vanlig sittdel med ställbart fotstöd

NXT30 har en vanlig sittdel med högt ryggstöd. Selen kan fästas på olika höjdlägen på ryggstödet. Det är enkelt att dela på selremmarna, om man till exempel endast vill spänna fast barnet över höfterna. Selen är rymlig. En normalstor tvååring i åkpåse eller vinteroverall blir inte för tight.

Fotstödet är ställbart i tre lägen. Ett vågrätt läge, för att förlänga liggytan när barnet ska sova eller för mindre barn som vill ha en djupare sittyta. Sedan kan fotstödet även vinklas nedåt i två lägen. Jag hade verkligen önskat att det går att vika in bakom eller under ramen framtill på chassit. Då hade den kanten kunnat användas som fotstödet för ett barn med längre ben att ta spjärn mot. Som det är nu blir barnets ben hängande utanför fotstödet när dess längd är urvuxen. Detta är en detalj jag blir lite besviken på.

Emmaljunga NXT30 Sittläge Viloläge Liggläge

Upprätt sittläge och nästan plant liggläge

Emmaljunga NXT30s ryggstöd kan ställas i tre olika positioner. Sittläget är väldigt upprätt och bra, barnet sitter som i en liten tron och det finns inget att klaga på. Fästet för att sedan vinkla ryggstödet bakåt kan enkelt manövrera med en hand. På andra NXT-modeller med vanlig sittdel, de så kallade Flat-sittdelarna, har det varit vanligt att ryggstödet varit mycket trögt att fälla ned. Det är inte fallet med NXT30.

Det man istället blir fundersam över är hur ryggstödets lägen har positionerats. Liggläget är nämligen även det alldeles utmärkt. Det är i princip helt plant – ett riktigt liggläge. Men viloläget är bara lite mindre vinklat än liggläget, alltså rätt kraftigt bakåtlutat. Jag hade gärna sett att det funnits ett fjärde läge, något mellan det helt raka sittläge och det lutade viloläget. Som det är nu anser min tvååring att jag försöker få henne att sova om jag vinklar ned till viloläget och blir supersur. Det har varit toppen med en möjlighet för henne att bara luta sig lite bakåt just när tröttheten sätter in.

Emmaljunga NXT30 med barn i sittdelen

Sittdel med högt ryggstöd och mycket rymd under suffletten

Jag har använt vagnen med både min 5-åring och min 2-åring. Tvååringen sitter riktigt bra med hela kroppen. Hon har så pass korta ben att även fötterna kan ta stöd mot fotstödet. Men visst hade även hon haft glädje av en kant längst ned på fotstödet, tänker jag.

Imponerande nog så har min femåring inte bara plats för huvudet, han har utrymme kvar att växa. Det är en bra bit upp till suffletten och hela hans huvud har fortfarande stöd av ryggstödet. Väldigt generöst med utrymme! Tyvärr ser det inte riktigt likadant ut från midjan och nedåt. Fotstödet är sedan länge urvuxet, och visst – han är fem år, det är helt okej att vagnen inte passar honom längre. Men har man ett mindre barn som har långa ben, så kommer fotstödet bli ett minus tidigare i åldern. Om det haft en kant barnet kunde sätta fötterna mot. Eller om det gått att vika ett steg bakåt, så chassit kunde användas som fotstöd. Ja då hade NXT30 haft lika lång användningstid nedtill som upptill.

Emmaljunga NXT30 T-bygel Bygel

Nedfällbar och borttagbar T-bygel

T-bygeln är inte en allt för vanlig slags bygel, som givetvis fått sitt namn för att den är formad just som ett T. En fördel med T-bygeln är att den ofta är väldigt rymlig för barnet, och att den inte begränsar utrymmet alls från sidorna. Många barn gillar också att hålla i en T-bygel. Kanske för att den lite grann likar ett cykelstyre?

NXT30 har en T-bygel som hamnar väldigt rätt mot kroppen för en normalstor tvååring. Min dotter älskar att hålla i den här bygeln och hon sitter fast ganska stabilt med den. Självklart ska man alltid använda selen. Men är man ändå typen som brukar strunta i den så är denna T-bygeln relativt effektiv för att hålla barnet på plats.

När barnet ska kliva i eller ur vagnen så kan man vinkla bygeln framåt. Detta gör man genom att trycka in knappen längst ned, där bygeln fäster i vagnen. Bygeln måste fällas framåt för att sittdelen ska kunna fällas ihop. Det går även att ta loss bygeln, genom att man trycker in den svarta knappen mitt på stången. Märkligt nog lossar man då endast den övre delen av bygeln. Jag är lite osäker på vad för funktion det ska fylla. Det hade varit bättre om den gick att ta loss helst. Men personligen har jag inte velat ta loss bygeln, utan den har använts aktivt vid varje promenad.

Emmaljunga NXT30 lägen på suffletten

Förlängningsbar sufflett med vädringsficka

Suffletten på NXT30 kan fällas upp och ned i flera steg. Fullt utfälld utan förlängningen öppen så ger den ett bra solskydd i sittläget, och inget solskydd alls i liggläget. Den lilla solkepsen är så kort att den inte gör någon direkt skillnad alls. Längs med suffletten finns en dragkedja som kan öppnas upp. Sedan kan man dra fram suffletten ett steg till. Genast blir solskyddet bättre.

Jag som älskar långa suffletter och inte anser att en sufflett kan bli för lång skulle förstås velat ha suffletten ännu längre. I liggläget, om solen står lågt, så är den fortfarande på gränsen till för kort. I sittläget funkar suffletten toppen. Med förlängningen öppen så får man även tillgång till ett rejält vädringsfönster, som även kan funka som tittlucka. Genom att man viker upp tyget så blottas meshtyget under. Det sitter mitt på vagnen, så det fläktar behagligt precis vid barnets huvud.

Emmaljunga NXT30 slapp sufflett

Vad gör man när NXT-suffletten är slapp?

Det händer att NXT-vagnarna får problem med tyger som är lite för spända, vilket resulterar i att suffletten inte stannar i utfällt läge. Istället glider den ett snäpp bakåt. Resultatet blir en fult slapp sufflett, som på bilden överst till höger. Ibland behövs det bara att man trycker till bågarna rejält, så de verkligen klickar i sitt mest utfällda läge. Men hjälper inte ens det så kan man ha drabbats av en felaktig sufflett. Problemet är dock inget okänt, och kontaktar man sin återförsäljare kan man snabbt få hjälp med en ny sufflett.

Emmaljunga NXT30 ECCO-hjul Fotbroms

Rejäl fotbroms och kraftiga, punkteringsfria hjul

Emmaljungas nya ECCO Solight-hjul känns väldigt lika riktigt lufthjul. Har man inte superkoll på hur ett lufthjul så kännas så är det inte säkert att man ser någon skillnad. Jag gillar de nya ECCO-hjulen mycket mer än de äldre. De fixar både snö och terräng bättre. Givetvis är alla hjul lätt att klicka av från chassit. Framhjulen kan även låsas i fast läge. Vill man själv justera hur framhjulen swivlar och hur lätt de svänger så kan det göras genom att skruva i det gråa fästet på framhjulsfästets baksida.

NXT30 har en rejäl fotbroms som det är lätt att hitta med tåspetsarna. Att trycka ned bromsen är enkelt. Man känner direkt att bromsen tar och den håller vagnen helt stadigt still. Bromsen är lite hårdare att lossa när det är dags att börja rulla igen. Och det krävs att man trycker den uppåt med tåspetsen, vilket inte är så bekvämt om man har sommarsandaler på sig.

Emmaljunga NXT30 varukorg

Varukorgen som rymmer mer än man kan tro

Jag var initialt skeptisk till Emmaljunga NXT30s varukorg. Den såg liten ut. Den är faktiskt ganska liten också. Men på något sätt har jag ändå lyckats trycka in både det enda och det andra. Så länge det man ska lasta in under vagnen inte är väldigt ömtåligt så kommer det gå bra. Det man inte får in är stora, oformliga föremål. Handlar man mat med NXT30 så gör man bäst i att lägga in matvarorna löst, en och en.

I övrigt har jag fått in en hel normalstor skötväska och en vinteroverall under i NXT30s varukorg samtidigt. Men då fick det inte plats en enda liten vante till. Det här är inte vagnen för den som ska storhandla. Men att promenera hem från förskolan och plocka med sig det nödvändigaste från ICA på vägen går alldeles utmärkt,

Emmaljunga NXT30 knäledshandtag

Handtag med två funktioner – roterbart knäledshandtag

Det råder helt klart blandade åsikter om handtagen på Emmaljungas NXT-vagnarna. Det på NXT30 påminner starkt om handtaget på NXT60 – och jag älskar det. Det är långt och smidigt, samt kan ställas i fler positioner än jag orkar räkna till. Det är omöjligt att inte hitta en vinkel som passar ens egna preferenser. Och det är underbart att kunna vika under handtaget snabbt och enkelt. En sådan egenskap kommer väl till pass på bussen, men också i små hissar. För att vinkla handtaget trycker man in både de gråa knapparna på sidorna samtidigt. Handtaget kan man samtidigt vinkla med tummarna. Det är inte trögt.

Emmaljunga NXT30 teleskophandtag

Handtag med två funktioner – sänkbart teleskophandtag

Men inte nog med att handtaget kan roteras – det kan också justeras i höjd. Teleskopdelen av handtaget har sina fästen nere vid chassit, precis i höjd med sittdelens infästning i vagnen. På handtagets insida syns tydligt de olika lägena man kan ställa handtaget i. Förutom att höjdreglera i olika steg så kan handtaget även skjutas hela vägen in. Då hamnar också själva knäleden strax bakom ryggstödet.

Att kunna skjuta in handtaget så långt in är en funktion jag älskar. Det är toppen för när vagnen ska fällas ihop och bli så liten som möjligt. Men jag älskar också hur det gör att man kan ”trolla” bort vagnen när den står parkerad i hallen eller i kollektivtrafiken. Utan ett handtag som sticker ut så tar NXT30 knappt upp någon plats alls. Det gör också denna sulky ytterst väl lämpad för familjer som bor i huset med väldigt liten hiss.

Emmaljunga NXT30 ihopfällning och storlek ihopfälld i bilen

Fälla ihop Emmaljunga NXT30

Jämfört med Emmaljungas klassiska Scooter-sulky så utgörs hopfällningen av NXT30 av fler steg. Men jag tycker att det är värt det. Först av allt så ska man vika ihop sittdelen. Då måste man först fälla fram T-bygeln, sedan vinklar man hela ryggstödet framåt med samma spärr som man fäller ned till liggläge (1). När sittdelen väl är ihopfälld så ska man fälla ihop chassit. På stången som löper mitt över vagnen, under sittdelen, finns två reglage. Dels en knapp som ska tryckas in på en spärr som ska lossas (2) och dels en annan spärr som ska dras åt sidan (3).

När man lärt sig ordningen är det varken svårt eller tar lång tid att göra. När dessa spärrar väl öppnats upp så fäller sig vagnen i princip av sig självt. NXT30 låser sig också i hopfällt läge, när den är helt ihopfälld. Gör den inte det så kan det vara så att framhjulen hamnat i fel läge och hindrar vagnen från att klicka ihop. Det är dock bara chassit som blir låst. Ryggstödet kan fortfarande röra sig. Tyvärr.

NXT30 i bilens bagageutrymme

Ihopfälld blir Emmaljunga NXT30 kompakt. Vi har en stor bil (VW Caravelle) med massa utrymme längst bak. Jag skulle kunna stapla minst fyra NXT30 efter varandra bak i vår bil (4). Vagnen blir relativt platt även när man lägger den plant mot underlaget (5). Men vill man så går det alltså bra att förvara NXT30 på högkant (6). Rätt praktiskt, exempelvis om man vill ställa undan barnvagnen i en garderob när den inte används.

Emmaljunga NXT30 användning och funktioner + NXT30 med ståbräda

Att använda NXT30 i vardagen

Precis som alla vagnar jag testar så har också Emmaljunga NXT30 fått hänga med både i vardagen och under helgernas utflykter. Vi bor (för att vara i Stockholm) ganska långt ifrån förskolan, och ibland tar vi bussen hem på eftermiddagarna. Bussen är ofta minst sagt proppfull och att få sittplats finns inte på kartan. I de lägena har jag uppskattat handtagets konstruktion lite extra mycket. Jag viker ned handtaget in mot ryggstödet så fort vi kommit på bussen, och sen kan min femåring stå mellan mig och vagnen, innanför handtaget, medan bussen kör (1). Det gör det enklare för mig att hålla balansen både på mig själv, på vagnen och på medföljande barn.

Med handtaget fullt utfällt så finns det alla möjligheter i världen att skapa mycket utrymme för barnvagnsförarens ben. Jag kunde inte sparka i vagnen med fötterna ens om jag försökte, när jag hade handtaget som på bilden (2). Och då var det fortfarande i en väldigt bekväm höjd för mig, som är 170 cm lång.

Emmaljunga NXT30 som förskolevagn

Det har fungerat alldeles utmärkt att både hämta och lämna på föris med NXT30. Att fotstödet är klätt med ett förstärkt material gör att det enkelt kan borsta av, så inget problem att sätta ned ett barn med leriga skor (3). Just på grund av avstånden i vår vardag, vi ska även svänga förbi och lämna samt hämta de äldre skolbarnen, har jag ofta behov av ståbräda. NXT30 är en dröm med ståbräda, tack vare handtaget. Det finns gott om plats både för barnet på brädan, och för mig som går där bakom (4). Vid detta tillfälle använde jag universalbrädan Easy Rider.

Något som Emmaljunga garanterat varken godkänner eller uppmuntrar till är att använda vagnen som ståbräda. Men om det absolut krisar så kan jag tipsa om att vagnens bakaxel är rätt bred, och att man med lite vilja kan placera fötterna där och sedan klamra sig fast vid handtaget på vägen hem från en heldagsutflykt (5).

Emmaljunga NXT30 körkänsla och omdöme

Körkänslan i Emmaljunga NXT30

NXT30 är en lättrullad och lättstyrd vagn. Hjulen är stora och rejäla nog för att man enkelt ska kunna ta sig fram på grusvägar och lite gräsmatta. Inte ens på Skansens kullerstenar kör NXT30 fast. Men då guppar det förstås rejält. En del gillar inte att handtaget är smalt, både i bredd och i omkrets. Men kommer man överens med handtaget, då är Emmaljunga NXT30 en ur ett föräldraperspektiv väldigt positiv sulky. Jag personligen har inte mycket att anmärka på. Jag gillar hur den är att använda. Ibland kändes vagnen lite hoppig och guppig, men jag minns att det var likadant med NXT60 i början så det kanske är något som går bort med användning. På sistone har jag inte heller märkt av det.

Det nackdelar som jag tycker att Emmaljunga NXT30 har är alla lokaliserad i eller på sittdelen. Jag begriper inte varför viloläget är så djupt. Just att kunna luta sig bara en aning tillbaka är det läget jag alltid använder när barnet ska sova i vagnen, så de kan somna medan de ser sig om. Och det läget saknas helt hos NXT30. Jag irriterar mig också på fotstödet som är så knepigt konstruerat. Varför saknas både kant och möjligheten att vika fotstödet mer bakåt? Om något av alternativen existerat, så hade vagnen funkat under en betydligt längre period.

Hur står sig NXT30 mot Emmaljungas klassiska sulkys?

Svaret på den frågan är enbart subjektiv. Gillar man den klassiska Emmaljunga, med det typiska gunget och den superrejäla känslan i chassit och när man kör – då är jag inte så säker på att man kommer klicka med NXT30. Men om man inte redan har en idé om hur Emmaljungas vagnar ”ska” vara, då tror jag att många kan uppskatta NXT30 på samma sätt som jag gör. En smidig sulky som fungerar utmärkt för utflykter. Som tryggt hjälper till vid vardagens hämtningar och lämningar. Men som ändå inte tar upp hela bilen när den fälls ihop. Och som fungerar i små hissar och trånga hallar. Som lätt kan användas ihop med en ståbräda.

Som jag ser det är Emmaljunga NXT30 en riktigt flexibel barnvagn. Problemen den dras med är klassiska barnsjukdomar, som alla nya modeller har. Att fixa ett bättre viloläge och att konstruera om fotstödet borde vara lätt åtgärdat. Jag håller tummarna för de uppdateringarna. Men jag kommer definitivt fortsätta rulla NXT30 som den är under tiden.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Emmaljunga NXT30 hos: Baby V

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Alexandra 5 april, 2019 - 21:36

Hej

En fråga om du svarar på kommentarer ståbrädan du använder till denna vagn är den bra? Jag har likadan vagn men köpte emmaljungas egna ståbräda och jag gillar den inte! Den skramlar och värkar inte alls skön att stå på. Hur är denna? Jag har haft en buffalo innan med deras ståbräda/sittbräda och den var så tyst att köra jämfört med emmaljungas

Reply
Anna 9 april, 2019 - 22:32

Hej Alexandra!
Ja, jag tycker faktiskt att den är väldigt bra. Nackdelen med modellen är att den inte är superenkel att flytta mellan olika barnvagnar. Men har man väl konfigurerat den för en barnvagn så sitter den väldigt stabilt, rullar tyst och lätt och lämnat rimligt med utrymme för benen när man kör vagnen.
/Anna

Reply
Lena 23 maj, 2019 - 09:10

Hej!

Tack för en bra recension!

Vi har idag en Smile som jag är supernöjd med. Men nu börjar den lilla vilja ”hänga ut” så misstänker att vi snart ”måste” vända sittdelen. Men då tror jag det blir trångt för den stora att använda sin ståbräda (Buggy board). Jag menar när ryggstödet är helt nerfällt för att den lilla ska sova. Så därför funderar jag på en Emmaljunga Nxt30. Vad tror du? Skulle denna Emmaljunga fungera med denna ståbräda när ryggstödet är helt nerfällt? Eller har du någon annan vagn att rekommendera? Egentligen vill jag inte vända sittdelen än, men å andra sidan måste promenaderna bli lugna med.

Reply
Anna 23 maj, 2019 - 22:36

Hej Lena,
bra fråga! Jag tror faktiskt inte man får så bra med utrymme på ståbrädan när man har nXT30 i maxat liggläge, tyvärr. Bugaboos vagnar är väldigt bra med ståbräda tycker jag, så kanske kolla på någon av deras modeller? Typ Buffalon, eller Bee – om du vill ha en mindre vagn?
/Anna

Reply
Anne 2 juni, 2019 - 20:04

Hej!

Jag har läst dina recensioner om denna, NXT30, och BJ City Elite. Vi har i dagsläget en NXT30 men är inte helt nöjda efter att ha bytt den från en BJ City Mini 4W. Nu står vi och väljer mellan att ha kvar vår NXT30 eller byta mot en BJ City Elite, och behöver hjälp med valet. Vad skulle du rekommendera/välja åt dig själv? Med vänlig hälsning, Anne

Reply
Anna 4 juni, 2019 - 14:31

Hej Anne,
oj, det är ändå två väldigt olika vagnar kan jag känna! Elite är en riktig pansarvagn som fixar typ alla underlag, men ändå är hyfsat kompakt liten ihopfälld. NXT30 är lite mer stadsvagn ändå, men fixar såklart lite grusväg och lite snö. Men inte alla i samma utsträckning som Elite. Skulle även säga att Elite rymmer betydlgit större barn, ffa vad gäller fotstödet. Så frågan är lite grann vilka egenskaper som väger tyngst för dig? Hur ska vagnen användas?
/Anna

Reply
Linnéa 23 september, 2019 - 10:17

Hej. Vet du om det går att på något sätt byta suflett på den här vagnen?

Reply
Jana 6 januari, 2020 - 19:54

Hej!

Jag undrar vad det är för en ståbräda? Vilket märke?
Mvh Jana

Reply
Anna 7 januari, 2020 - 09:44

Hej Jana!
Ståbrädan är en Easy X Rider, funkar väldigt bra på NXT30 tyckte jag!
/Anna

Reply
Patricia 19 september, 2020 - 21:27

Hej jag undrar hur man fickar åkpåsen i denna vagn?

Reply
Anna 21 september, 2020 - 12:06

Hej Patricia, det beror lite på hur du menar? Om du tänker på att hänga upp åkpåsen så är det om ryggstöd och sittdel inte sitter ihop som man kan dra åkpåsen över vagnens ryggstöd.
/Anna

Reply
hanna 19 januari, 2021 - 09:53

hej vet du om man kan få tag på emmaljunga nxt 30 någonstans nu när dom utgått ? 🙁

Reply
Anna 19 januari, 2021 - 12:55

Hej Hanna, jag hörde för något år sedan att någon enstaka butik skulle fortsätta sälja den men sen såg jag inget mer om det. Så vitt jag vet har vagnen utgått och du kan helt enkelt inte hitta den nytillverkad längre – tyvärr!
/Anna

Reply
Johanna 23 november, 2021 - 05:28

Hej

Har du någon koll på om Emmaljunga kommer komma med någon ny sulky?

Reply
Anna 24 november, 2021 - 11:35

Hej Johanna, jag har tyvärr inte hört något alls om det. Så kommer det något kanske det blir till modellår 2023? Min gissning är att det är mer troligt att de satsar på en resevagn i så fall, sulkys känns det som att de givit upp och att som att de är något utav en utdöende barnvagnsmodell…
/Anna

Reply
Johanna 12 juni, 2022 - 12:30

Hej,Skulle vilja ha tips på en smidig vagn som ska användas till förskolan fram o tillbaka, ev även kunna resa med..(flyg). Det viktigaste är att den har en lång sittdel så fötterna o benen får plats ordentligt .Gärna gå att vända sittdelen, och även kunna ligga plant i den..plus tåla mkt kilo..eftersom den ska användas så länge som möjligt. Har nämligen en rätt lång 2 åring. Gärna inte för lågt handtag (ska passa för 177-183 cm längd på de som kör den. Plus att bygeln måste kunna öppnas för att sätta i barnet. Gärna tvättbart överdrag om man köper begagnat.
Kan ta tips på både äldre o nyare vagnar..dock inte för dyr…det kommer bli en slit o släng vagn. Något tips på vagn??

Reply
Anna 13 juni, 2022 - 13:01

Hej Johanna!
Tyvärr är det svårt att hitta en vagn som uppfyller alla dina önskemål perfekt. Utbudet blir störst om det är okej att den bara är framåtvänd.
Maxvikten blir också knepig, då äldre vagnar generellt har maxvikt 15 kg. Standardmaxvikten höjdes till 22 kg bara för några år sedan.
Om framåtvänd går bra skulle jag tipsa om Britax B-Motion 4 Plus kanske, den är väldigt rymlig. Men rätt stor. Ska vagnen gå att flyga med så är det också svårt att få till både rymlig sits och liten hopfälld samtidigt. Så egentligen tror jag du behöver smalna av önskemålen för att jag ska kunna ge konkreta tips!
/Anna

Reply
Fanny Svahn 21 september, 2022 - 07:54

Hej, jag undrar om du har provat/vet om det går att använda NXT90 hjul på NXT30 eller om de blir för stora? Med vänlig hälsning, Fanny

Reply
Anna 21 september, 2022 - 08:44

Hej Fanny!
Jag har inte testat själv men heller aldrig sett eller hört om någon annan som gjort det. Jag har bara sett NXT90-hjulen på NXT60. Så jag tror inte det funkar att byta hjul på NXT30, tyvärr.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar