Handtagsmuffar och handtagsvärmare vintern 2016/2017!

av Anna
handmuffar

Recension av handtagsvärmare

Handtagsmuff, handtagsvärmare, handvärmare – kärt barn har många namn och handtagsmuffen är nu så populär att utbudet har fördubblats sen förra året! Jag har tidigare skrivit om handtagsvärmare här på bloggen, läs gärna recensionerna av Carena Valö, 7AM WarMMuffs och Nordly handtagsvärmare.

I år maxar jag genom att testa hela fem nya modeller och i det här inlägget – speciellt anpassat för den vinter som precis anlänt till oss här i stora delar av Sverige – tänkte jag ge lite kortare beskrivningar av de olika modellerna samt mitt första intryck av de jag har hunnit prova. Senare i vinter återkommer jag med ett till inlägg, där alla modeller recenseras efter att de hunnit testas i kyla, snö och väta.

Vinter & Bloom handvärmare Mini Dots

Det här är en riktigt varm modell, rejält vadderad och med gott om utrymme även för större händer. Mini Dots handvärmare kostar cirka 300 kr och fästs på handtaget med tryckknappar. Det går att välja att fästa knapparna i två olika lägen, för att göra handvärmaren mer eller mindre snäv. På ovansidan finns en förvaringsficka som stängs med dragkedja. Mitt på handvärmaren finns en tygremsa med kardborrfäste, som gör att den sluts till i mitten, så att kall luft inte läcker in mellan ens händer. Öppningarna för barnvagnens handtag är generösa men inte ställbara. Vinter & Bloom handvärmare Mini Dots har hittills passat på alla barnvagnar jag testat den på.

Elodie Details Stroller Mittens

Elodie Details släppte inför vintern dessa stilren handtagsvantar, och hakar på den nya vågen av delade handtagsmuffar. Att ha en handvärmare per hand är extra smart om man t.ex. har en barnvagn med ergonomiska handtag, där man ju håller händerna längre ifrån varandra än vad en gemensam handvärmare tillåter. Dessa kostar cirka 400 kr och vad som är lite unikt med de är att de faktiskt är hela vantar, som fäster ihop runt handtaget med kardborre. De flesta andra handtagsvärmare är så att säga ihåliga inuti, så man håller ändå direkt i det ofta kalla handtaget, men med dessa är händerna varma redan från start. Det är en vante för höger- och en för vänster hand, och utrymmet för barnvagnens handtaget är åt det snävare hållet men har hittills fungerat på de vagnar jag testat handvärmarna på. På insidan är Elodie Details Stroller Mittens fodrade med mysig fuskpäls.

Skip Hop Handvärmare

Skip Hops handvärmare kommer i svart och grått och matchar märkets egen åkpåse Skip Hop Three Seasons Foot Muff. Priset ligger på cirka 500 kr och det här är en handtagsmuff anpassade för den moderna föräldern. På ovansidan finns en ficka att placera sin smartphone i, och plasten är givetvis anpassad för att man ska kunna använda telefonen genom den. Dessutom finns ett smart litet hål att dra hörlurarna genom. Handvärmaren är fodrad med mysig teddypäls. Den fästs på handtaget med både tryckknappar och kardborre, hålet för handtaget är åt det mindre hållet men elastiskt. Det har när jag använt Skip Hop handvärmare inneburit att den slutit väldigt tätt om handtaget men den har ändå gått utmärkt att använda på alla handtag jag testat den på. Mellan händerna kan Skip Hop Handvärmare fästas ihop med två tryckknappar, så att kall luft inte läcker in den vägen. Trots att modellen kanske ser ganska slim ut så har jag vid all användning hittills uppfattar den som väldigt varm.

Easygrow Grandma Handmuff

Dessa vackra konstverk till handmuffar kommer från Easygrow och är ett släpp i Grandma-serien, som också finns som Easgrow Grandma åkpåse. Priset ligger på cirka 550 kr och muffarna finns i grått och blått. Insidan är klädd med väldigt mjuk konstpäls och dessa handmuffar kan användas separat eller kopplas ihop till en gemensam handmuff. Jag har bara testat dem separat och tycker det är den smartaste användningen av dem. Vid första anblick tyckte jag att dessa handmuffar såg korta ut men jag har inte upplevt att de glipat eller släppt in någon kall luft när jag haft dem på vagnen. De fästs med tryckknappar och öppningen för handen kan regleras i snävhet. Easygrow Grandma Handtagsmuff har passat bra på alla barnvagnshandtag jag testat dem hittills och den stickade ytan är en prydnad på vilken vagn som helst.

Polarn O Pyret Handvärmare

Polarn O Pyret har tidigare gjort skötväskor men inte så många andra barnvagnsrelaterade produkter. Denna vinter släpper de både en åkpåse och denna handvärmare. Handvärmaren kommer i en färg och kostar 299 kr. Den fästs på vagnens handtag med karborrefästen i sidorna, och dessa kan justeras beroende av hur tighta man vill att öppningarna ska bara. Insidan av PoPs handvärmare är fodrad med varm, randig fleece och i mitten finns två tryckknappar för att hålla ihop värmaren mellan händerna. Det finns även en tryckknapp mitt på handvärmaren, för att förhindra att den glider framåt över handtaget när man stoppar in händerna. I och med att sidorna på handvärmaren kan justeras så har Polarn O Pyrets handmuff funkat väldigt bra att fästa på alla olika typer av barnvagnshandtag, och ytterytan verkar tålig även om det är kyligt vinterregn som faller från himlen.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla handvärmare hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Polarn O. Pyret Åkpåse 14 december, 2016 - 19:29

[…] börjat med barnvagnsrelaterade produkter. Polarn O. Pyret har ju detta år även släppt en PoP handmuff, och har sedan tidigare haft både skötväskor och barnvagnshängen i sitt sortiment, samt även […]

Reply
Barnvagnsåret 2016 31 december, 2016 - 13:35

[…] tala om än, med undantag för ett fåtal dagar, men jag hoppas på rejält med kyla för 2016 var handtagsmuffarnas år. Utbudet måste ha utökats med flera hundra procent, det är […]

Reply
Handmuffar – hur klarade de vintern? 8 september, 2017 - 17:48

[…] mig av ett flertal olika handtagsvärmare, eller handtagsmuffar som de också kallas. Jag skrev ett inlägg om handtagsvärmarna strax efter att jag börjat använda dem och tänkte nu följa upp med att berätta hur de stod sig […]

Reply
Handvärmare vintern 2017/2018! 29 november, 2017 - 09:31

[…] året gjorde jag i början av vintern ett inlägg om handtagsvärmare och handmuffar jag skulle testa under säsongen. Denna höst publicerade jag uppföljningen där jag beskrev hur […]

Reply

Lämna en kommentar