7AM Enfant WarMMuffs

av Anna

Förra vintern hade såg jag något jag inte lagt märke till tidigare – en tudelad handmuff! Handmuffar för barnvagnen är inget nytt men de är i princip alltid i ett enda stycke, något som funkar mindre bra exemplevis på barnvagnar med ergonomiskt handtag men också om man bara tycker om att hålla händerna lite mer isär. Jag började genast jaga efter ett eget exemplar men de var slutsålda överallt, utom ibland då de fanns kvar i en färg som inte funkade mot den färgskala jag har övriga mina barnvagnsaccessoarer i. Självklart är det WarMMuffs från 7AM Enfant jag syftar på! Till min stora lycka har jag fått testa två varianter av dessa handmuffs, så här kommer två mini-minirecensioner och en liten jämförelse.

7am_warmmuff_hm212

7AM WarMMuffs HM 212
Utsidan är matt och vattenavstötande, insidan är i mjuk och varm mikrofleece och däremellan är det ett rejält lager med värmande fyllning. Den här WarmMuffen är riktigt, riktigt varm. När jag testade dem första gången var det lite kyligt i luften och strax under tio grader varmt, men mina händer blev nästan överhettad och jag fick turas om med att ha händerna i och utanför för att undvika allt för svettiga tassar. Nu när det hunnit komma några riktigt kalla dagar, då man faktiskt anat snöflingor i luften, så har mina händer hållit perfekt temperatur i dessa.

Rent estetiskt tycker jag att HM 212 är de Warmmuffs som är mest tilltalande. De har ett enklare utseende och känns mer stilrena. Samtidigt tycker jag att själva öppningen känns aningen trängre på dessa, så med min tjockaste vinterjacka på kan jag ibland behöva rätta till muffen lite för att den ska sluta täta om min ärm. Att sätta på den på handtaget går på nolltid, framtill så är den öppen som en klo med en överhängande flärp som stänger igen muffen med kardborrfästen.


WarMMuffs_hm200

7AM WarMMuffs HM 200
Dessa handmuffar har en mer glansig utsida, i ett material som jag tycker känns som att det ska klara av väta ännu bättre. Även dessa warmuffs har ett lager värmande fyllning och insidan består av ett material som kan liknas vid fejkpäls eller något i samma stil. Detta lurv är otroligt mysigt och känns som en varm kram runt handen, helt klart en skönare känsla än microfleecen i HM 212. Warmmuffsen håller värmen bra men känns lite tunnare än det andra paret, har dock inte upplevt dem som kalla hittills men har bara testat i som minst 2-3 plusgrader.

Lurvet ihop med den glansiga utsidan är kanske inte lika snyggt som det andra paret warmmuffs, men myskänslan är helt klart högre. Sedan upplever jag även öppningen på dessa WarMMuffs som vidare, så det är enklare att få in hela armen även om jag har jacka på. Den kallaste dagen jag testade HM 200 så kunde de bli lite prassliga i den kyliga luften. Inte ett ljud som stör, men ändå att de låter en aning. Öppningen på dessa warmmuffs är identisk med det andra paret och det är precis samma teknik för att fästa dem på vagnen.

7am_warmmuffsSom ni ser kan handmuffarna värmar fler händer än förälderns. När vi skulle gå en kort sträcka från tunnelbana till buss, vantarna var nedpackade i botten av varukorgen och vädret riktigt, riktigt ruggit så fäste jag på nolltid om warmmuffsen längre ned på handtaget och vips kunde barnen hålla i vagnen med ena handen och stoppa den andra i fickan under vår korta promenad. Mamman fick frysa om fingrarna, men så är det ju att vara förälder!

Jag är helsåld på den här produkten. Framför allt tror jag att man uppskattar ett par WarMMuffs, oavsett modell, om man precis som jag ständigt gör andra saker medan man kör barnvagn. Från förskolan hem så brukar jag ta av och på mig vantarna säkert tjugo gånger på tio minuter. Det är näsor som ska snytas, bebisens mössas ska rättas till, telefonen ringer, en dragkedja ska dras upp en bit extra, någon annans vante ska på igen… Jag har faktiskt tappat bort vantar just för att jag ständigt sliter dem av och på mig. Ofta slutar det med att jag går utan vantar för att jag inte orkar med, men då får jag istället iskalla händer och torreksem. Och nu slipper jag alltid det där! Händerna är varma och absolut inget extra bök uppstår när man ska dra fram en näsduk eller använda fingrarna till något annat som inte funkar att göra med vantarna på.

Jag har testat dessa WarMMuffs på flera olika sorters handtag: runda, platta, smala och breda. På Bugaboo Donkey – som har ett ganska brett handtag, så får man med min storlek på hand precis ett bra fäste runt handtaget så att fodret går hela vägen runt men att handen ändå når om att greppa handtaget. För min mans händer måste man spänna upp lite mer och det är inget problem att få muffen att sitta fäst, men det blir en liten glipa utan innerfoder och då känns det lite kallare just där. På Britax Affinity eller Britax Go Next, som har smalare och runt handtag, så kan jag spänna åt handmuffarna ganska hårt men ändå ha massa luft inuti, ingen risk för glipor i fodret då. Muffarna ska gå att tvätta i vanlig tvättmaskin, jag har inte provat själv än men uppskattar att möjligheten finns. Jag uppskattar också att det är så enkelt att ta loss och sätta på dem. Det gör det enkelt att justera greppet om man skulle vilja ändra hur man håller exempelvis i Go Nexts ergonomiska handtag. Samma om någon annan ska köra vagnen och vill ha bredare mellan händerna, eller om man ska byta till en annan vagn. Med tanke på hur stor del av året som är kall här i Sverige, så tycker jag att det här känns som en lika smart produkt för den som kör vagnen som en åkpåse är för den som åker i vagnen. Om någon letar efter julklappstips till någon som kör eller ska köra mycket barnvagn så är det här mitt bästa tips just nu!

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Linda 3 december, 2014 - 17:47

Hej, tack för tipset! Gick direkt in och beställde ett par på Babyshop, väntar 3:e barnet vilken dag som helst, så tror att de kommer att komma till pass i vinter…:)

Reply
Anna 5 december, 2014 - 00:33

Hej Linda, vad kul! Hoppas du blir lika nöjd som jag är, jag tycker verkligen de är helt toppen!
/Anna

Reply
hanna 4 december, 2014 - 13:49

Hejsan! Tack för en superba blogg!
Jag undrar om du vet hur man kan bli testpilot för att kunna testa på en barnvagn? Jag förstår att du har samarbete och så med företag. Men vet du om det finns något för privat personer? Med vänliga hälsningar Hanna

Reply
Anna 5 december, 2014 - 00:34

Hej Hanna, ja kolla in Smartson, de söker ibland testpiloter för olika barnvagnar!
/Anna

Reply
Anna 6 december, 2014 - 07:58

Är de olika långa? Ser ut som det på bilden ovanför den när barnen har en varsin hand i en vante, men det kanske bara är för att de är olika uppvikta?
Både min sambo och jag har muddar på våra vinterjackor – skulle du köra på den matta versionen då? (Jag tycker de är snyggare haha!) Vad tror du om hur de blir storleksmässigt på herr-händer på en emmaljunga super nitro?
Perfekt julklapp till mamman! 🙂

Reply
Anna 7 december, 2014 - 23:02

Hej Anna!
Nej de är typ exakt lika långa, det är nog uppviket som lurar ögat. Jag ville visa tydligt hur insidan på dem såg ut!
Ja men då funkar den matta absolut, alltså den funkar ändå men den glansiga har liiite större öppning. Min man får plats med händerna i båda utan problem!
/Anna

Reply
Jenny 25 maj, 2015 - 21:02

Nämen. Helt plötsligt saknar jag mina muffs. 🙂 😉

Reply
Carena Valö 27 september, 2016 - 10:32

[…] högt upp. Och det finns många olika varianter. Stora handtagsvärmare för båda händerna, och separata handtagsvärmare som är mer som handtagsvantar. Jag har inget emot de stora handtagsvärmarna men föredrar nog de […]

Reply

Lämna en kommentar