Elodie Details Le Petit Parisien 2019

av Anna
Elodie Details 2019 - åkpåsar och skötväskor

Höst- och vinternyheter från Elodie Details

Elodie Details släpper nyheter två gånger om året. Under vårsläppet brukar fokus vara på regnskydd, sittdynor och sommaraccessoarer. Ofta spinner man då vidare på mönster från föregående höst. Höstsläppet är det större – då lanseras nya färger och mönster. Och eftersom att jag tillämpar mitt barnvagnsperspektiv på allt så tycker jag förstås att det är åkpåsar och skötväskor som är de roligaste och viktigaste produkterna. Höstens kollektion från Elodie Details har fått namn Le Petit Parisien.

Hösten 2019 är det inte bara riktigt gott om nyheter från Elodie Details, utan märket släpper också en helt ny estetisk profil. Den nya Elodie-loggan andas Art Nouveau och det känns roligt med en fräsch look för märket. Alla nyheter har den nya loggan, men en del produkter som finns kvar sedan tidigare kollektioner behåller den gamla loggan, kallad Crown Logo.

Alla Elodie Details åkpåsar 2019

Välj och vraka bland 18 olika Elodie Details-åkpåsar

I vanlig ordning så behåller Elodie Details en del åkpåsar från föregående säsonger. Jag fokuserar på nyheterna, och för den som gillar åkpåsar finns det i år så mycket att fördjupa sig i. Häftigast av allt är att Elodie utökar från två varianter av åkpåse till tre!

Elodie Details åkpåsar vinter 2019

 • Elodie Details Light Weight Down Footmuff
  Elodies smidiga dunåkpåse, i fyra stilrent enfärgade utföranden: Moonshell, Mineral green, tender Blue och Powder Pink. Läs gärna min recension av Elodie Details dunåkpåse, samt läs en jämförelse mellan dunåkpåsen och den vanliga åkpåsemodellen från Elodie.
 • Elodie Details Footmuff
  Elodies omåttligt populära och klassiska åkpåsemodell. Finns både i mönstrat och enfärgat utföranden, har ett avtagbart lock och en också den avtagbar fuskpälskant. Läs gärna min recension av Elodie Details åkpåse. De enfärgade varianterna av Elodie Details åkpåse finns sedan tidigare i Pretty Petrol och Powder Pink. Nu bygger man ut utbudet rejält med mörkblå Juniper Blue, mossigt gröna Rebel Green, den matt gula Gold och en dämpat rosa Faded Rose. Välkommet av alla som gillar den smarta konstruktionen av Elodies åkpåsar men som inte är så förtjust i mönster.
 • Elodie Details Footmuff
  Ja, namnet är exakt samma och jag kan inte egentligen se att Elodie Details placerar den här nya modellen i ett eget fack. Men onekligen så är det en helt ny åkpåsemodell man släpper, med en dragkedjeöppning mitt på åkpåsens lock istället för runt kanterna.

Elodie Details inför dessutom en ny sorts foder på en del av de nya åkpåsarna. Från märkets klassiska pärlsammet till något jag snarast skulle vilja kalla teddylurv.

Nya mönster på Elodie Details åkpåsar 2019

5 nya mönster på åkpåse

Förutom de nya enfärgade nyanserna på åkpåsarna så är det här de 5 åkpåsenyheterna från Elodie Details:

 • Elodie Details Vintage Flower åkpåse
 • Elodie Details Aviator Black åkpåse
 • Elodie Details Wild Paris åkpåse
 • Elodie Details French Check åkpåse
 • Elodie Details Rebel Poodle Åkpåse

Vintage Flower, Wild Paris och Rebel Poodle tillhör den klassiska åkpåsemodellen, medan Aviator Black och French Check är av den nya modellen, med dragkedja framtill. Alla dessa fem åkpåsenyheter har det nya teddulurvsfodret.

Elodie Details Vintage Flower Åkpåse

Elodie Vintage Flower Åkpåse

Vintage Flower känns lite grann som en gåva till alla som älskade Elodies Forest Flora-kollektion. Ett vackert och rent färgmässigt ganska dämpar blomstermönster på en ljusgrå botten. Det här känns som en åkpåse som kommer matcha de flesta barnvagnar, i synnerhet alla med den populära grey melange-lklädseln. Elodie Details Vintage Flower har givetvis kardborreöppning för selen och ett avtagbart lock. Jag är osäker på om huvudändans kant är avtagbar, så som fuskpälskanterna är, eller om det bara är fodret som rullats upp.

Elodie Details Wild Paris Åkpåse

Elodie Wild Paris Åkpåse

Wild Paris är ett riktigt roligt mönster, som känns lagom spännande för att sticka ut men ändå fullt möjligt att placera i en barnvagn och matcha med annat utan att det blir skrikigt. Färgerna verkar gå lite i både brunt och grått, jag får lite animalisk känsla för printet också? Precis som Vintage Flower så är Wild Paris den vanliga åkpåsemodellen.

Elodie Details Rebel Poodle Åkpåse

Elodie Rebel Poodle Åkpåse

Här ska jag erkänna att jag fick titta bra länge innan jag hittade den vita lilla pudeln i mönstret, och att den är lättare att upptäcka på vissa av tillbehören. Men när man väl har sett den, då blir den förstås mycket tydligare! Också Retro Poodle är Elodies klassiska åkpåsemodell. I vanlig ordning av Elodie också ett brett utbud av matchande tillbehör, och det finns i alla färger och mönster. Så oavsett vilken åkpåse man väljer kan man matcha från topp till tå. Bland annat med napp, vantar, mössa, ryggsäck, filt och napphållare.

Elodie Details Aviator Black Åkpåse

Elodie Aviator Black Åkpåse

Aviator Black är en av två åkpåse från Elodie i den nya modellen. Den är tillverkad av veganskt läder, har samma fluffigt mysiga foder av teddylurv som de andra nya åkpåsemodellerna – men öppnas på ett helt nytt sätt. Istället för ett avtagbart lock och en dragkedja som löper runt om, längs åkpåsens kant, så har Aviator Black dragkedjan mitt på locket. Man kan antingen dra dragkedjan hela vägen ned, för att lägga ned eller lyfta upp sitt barn. Eller så kan man dra ned den bara en liten bit och knäppa fast flikarna mot sidorna i två olika steg. På så sätt får man en större eller mindre V-formad öppning framtill.

Aviator Black har ett spänne framtill, som jag antar främst är dekorativt. Bakstycket har en kardborreförsedd öppning för sele, vilket gör att åkpåsen kommer fungera ihop med de allra flesta barnvagnssittdelar. Och det utan att man behöver ta isär selen för att dra den genom åkpåsen. På bakstycket finns samma upphängningsficka som på alla Elodie Details åkpåsar.

Elodie Details Aviator Check Åkpåse

Elodie French Check Åkpåse

French Check är den andra Elodie-åkpåsen av ny modell. Den ser ut att vara på alla sätt identisk med Aviator Black. Även French Check har dragkedjeöppning mitt på åkpåsens framsida. Det finns ett spänne framtill för att hålla ihop åkpåsen lite extra. Givetvis går det att dra ned dragkedjan en bit och få fästa kanterna åt sidan med tryckknappar. French Check har precis som Elodies andra vanliga åkpåsar (gäller ej dunåkpåsen) kardborreöppningen för selen. Och givetvis finns upphängningsfickan där.

Elodie Details skötväskor 2019

22 olika Elodie Details-skötväskor 2019

För den kommande vintersäsongen släpper Elodie Details ett flertal nya utföranden på skötväska, vilket innebär att de kommer ha mer än tjugo olika designer för konsumenterna att välja mellan. För att underlätta så har man nu även döpt de olika modellerna, något jag efterfrågat i flera år och därför är superglad att se realiseras. Det gör det mycket enklare att kunna tipsa om åkpåsemodeller, när man kan namnge dem:

 • Signature Edition
 • Classic Sport
 • Soft Shell
 • Tote

Det finns även en Zebra Sunshine-skötväska kvar från tidigare säsonger, i en modell som numera inte tillverkas i samma utförande. Zebra Sunshine fanns tidigare även som Elodie Details Bedouin Stories.

Elodie Details Signature Edition Skötväska och Soft Shell Skötväska 2019

Elodie Details Signature Edition Skötväska

Signature Edition skötväskan har funnits i Elodies sortiment länge. Jag recenserade Elodie Details Black Edition efter att ha haft den som skötväska till mitt tredje barn, som föddes i början av år 2014. Det är en klassisk modell som uppdateras sparsamt genom åren. Jag gillar den skarpt och tycker mycket om hur den ser ut med den nya loggan. Signature Edition kommer 2019 finns i färgerna Vintage Flower, Juniper Blue, Rebel Green och Brilliant Black.

Elodie Details Soft Shell Skötväska

Soft Shell är en skötväskemodell som tillkommit till Elodies utbud mer nyligen och en jag använt väldigt mycket. Den är otroligt smidig, väger ingenting och superlätt att anpassa. Från väldigt lite packning kan den snabbt anpassas till att rymma riktigt mycket grejer. Jag har recenserat Elodie Details Soft Shell Brilliant Black tidigare. Färgerna som Soft Shell kommer i år 2019 är Rebel Poodle, Rebel Green, Gold, Brilliant Black, Faded Rose, Tender Blue och Valley Green.

Elodie Details Classic Sport Skötväska och Logo Tote Saffiano Skötväska 2019

Elodie Details Classic Sport Skötväska

Classic Sport är en lite mer bag-liknande modell av skötväska. Den rymmer också mycket, har en lite mer fast form och snygga detaljer. När jag recenserade Elodie Details Classic Sport Dots så anade jag inte att det skulle bli den skötväska jag fått enskilt mest mail om, den prickiga är tydligen väldigt eftertraktad än idag. Men vill man ha en Classic Sport 2019 får man välja mellan följande utföranden: Wild Paris, Moonshell, Dots of Fauna, Everest Feathers och Gilded Grey.

Elodie Details Tote Saffiano Skötväska

Jag är lite osäker på vad den har modellen egentligen har för samlingsnamn. Men Tote känns passande. Denna lite mer exklusiva skötväskemodell finns år 2019 i fyra utföranden. Två av dem är i äkta läder, en brun Chestnut och en svart Black Leather. En mönstrad variant av väskan heter Saffiano Midnight Bells. Skötväskan med Elodies nya logga på kallas Saffiano Logo Tote.

Elodie Details 2019 Portabel Skötbädd

Elodie Details Portabel Skötbädd

Avslutningsvis en från grunden ny produkt från Elodie – en portable skötbädd! Jag som alltid älskar när skötbädden som medföljer en skötväska är lite grann som en väska i väskan blir förstås direkt förtjust i den här konstruktionen. Denna portabla skötbädd har förvaringsfack för blöjor, våtservetter och annat smått och gott. Den kan stängas igen så att sakerna inte faller ur och har en liten rem så man kan bära den runt handleden. Med den portabla skötbädden behöver man inte ta med sig helt skötväskan till skötrummet för att byta en snabb blöja.

Extra smart tycker jag det är att det med skötbädden kommer ett löstagbart inlägg, som små handdukar som knäpps fast på bädden. När den smutsats ned så kan den tvättas. Jag brukar alltid vika in IKEAs små handdukar i skötbädden, för att det är mysigare för bebisen att läggas på men också för att det absorberar mer än en blank skötbädd. Så att nu ha ett liknande inlägg som dessutom inte kan glida runt, det är verkligen toppen!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Elodie Details barnvagnstillbehör hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar