Regnskydd till Baby Jogger City Mini GT

av Anna
Regnskydd till Baby Jogger City Mini GT

Vilka regnskydd passar Baby Jogger?

Ibland får jag en fråga tillräckligt många gånger för att inse att ett blogginlägg på ämnet nog kan vara på sin plats. Och en otroligt vanlig fråga är: vilka regnskydd passar på Baby Jogger City Mini GT? Egentligen gäller nog frågan alla Baby Joggers framåtvända trehjulinar. Detta eftersom att det kan vara knepigt att få ett universalt regnskydd att sitta bra på den sortens barnvagnsmodell. Men också eftersom att de tillhörande regnskydden kan vara ganska dyra, och då vill många se om det finns en möjlighet att komma billigare undan.

I samband med min recension av Baby Jogger City Mini GT 2 tog jag därför tillfället i akt att testa originalregnskyddet för City Mini GT 2 och ett universalt regnskydd från Elodie Details på vagnen.

Elodie Details regnskydd på BJ City Mini GT 2

Elodie Details regnskydd på Baby Jogger City Mini GT 2

Elodie Details regnskydd är min absolut favorit när det kommer till universala regnskydd. Dels för att passformen funkar på nästan alla vagnar, dels för att regnskydden kommer i så roliga färger och former. Regnskyddet på bilderna heter Colors of the wind. Jag hade i förväg fått för mig att Elodies regnskydd skulle sitta uselt på GT 2 men passformen visade sig vara bättre än förväntat. Om än väldigt exakt.

Elodie Details regnskydd kan dras runt fotändan på GT 2 och håller sig då på plats. Men med ett barn i vagnen, vars fötter rör sig, så finns risken att det kommer lossna ofta. Ett knep kan då vara att använda en vanthållare för att knäppa fast regnskyddet på fotstödet baksida.

Det finns tillräckligt med utrymme i Elodie Details regnskydd för att man ska kunna fälla ryggstödet ned till liggläge. Det går också att fälla upp fotstödet. Stormluckan på regnskyddets framsida kan öppnas upp, den sitter fast med små tryckknappar. Framtill på höger sida finns också en liten dragkedja. Öppnar man upp regnskyddet med den så kan man enkelt lyfta i eller ta ut sitt barn från vagnen utan att behöva ta loss hela regnskyddet.

Elodie Details regnskydd på Baby Jogger sittvagn

Så bra sitter Elodie Details regnskydd på City Mini GT 2

Baktill på Elodie Details regnskydd finns en lucka (med kardborrfästen) för att ta vagnens handtag igenom. Använder man regnskyddet på en liggdel eller bakåtvänd så har man bara luckan stängd. På GT 2 är det inga problem att få igenom handtaget. Men det är för tight för att kunna stänga igen luckan med kardborre. Så den får hänga löst ned. Jag tror det funkar bra vid regn, om det inte blåser väldigt mycket. Har man en skötväska på handtaget kan man kanske till och med hänga den riktigt nära vagnen och låta luckan hänga över som lite regnskydd för väskan?

De största nackdelarna med att använda Elodie Details regnskydd på Baby Jogger City Mini GT 2 är att man inte kommer åt handbromsen med regnskyddet på. Man kan inte heller suffletten helt utfälld, utan man får ha den som jag visar på fotot nederst till höger i collaget ovan. Det är dock ingen avgörande för mig. Vill man ha mörkt i vagnen så bidrar ju ändå själva regnskyddet till det. Samt förstås, att regnskyddet endast sitter som bäst halvbra nere vid fotändan.

Det bästa med att använda Elodie Details regnskydd på City Mini GT är att regnskyddet går väldigt snabbt att sätta på vagnen, och att det tar otroligt liten plats när det inte används. EDs regnskydd kommer i en liten förvaringsväska med inbyggd upphängning. Det tar alltså inte ens upp plats i varukorgen, man kan bara fästa det baktill på vagnen.

Baby Joggers regnskydd på BJ City Mini GT 2

Baby Joggers original regnskydd på BJ City Mini GT 2

Baby Jogger har ett originalregnskydd för Baby Jogger City Mini GT 2. På förpackningen anges att det även passar på Baby Jogger City Mini, alltså den trehjuliga modellen som inte har foamhjul och ställbart handtag. Jag tycker det ser ut att vara väldigt likt regnskyddet för gamla modellen av Baby Jogger City Mini GT. Min gissning är därför att denna jämförelse av passform till största delen också gäller för gamla GT.

Baby Joggers originalregnskydd är tillverkat av klarplast. På City Mini GT 2 så kan man montera suffletten i två olika höjdlägen. Något jag märkte omgående är att regnskyddet endast passar på vagnen om suffletten är i det lägre läget. Det går snabbt att ändra på detta. Men det är lite synd att regnskyddet i princip är oanvändbart om man har suffletten i det högre läget.

Det är mycket snyggt hur Baby Jogger har förstärkt regnskyddet vid fotändan, så att den har en rundad form. Det skapar bra med utrymme för barnets fötter. På så sätt kan barnen röra på benen utan att skorna skrapar i. På vagnens baksida så kan regnskyddet anpassas utifrån om man har ryggstödet i sittläge eller i liggläge. I sittläget så viks regnskyddet ihop och hålls i form med en tryckknapp. När ryggstödet ska fällas ned till liggläge öppnar man upp knappen med en hand.

Så bra sitter Baby Joggers originalregnskydd på GT 2

Så bra sitter Baby Joggers originalregnskydd på GT 2

Baby Joggers originalregnskydd har öppningar baktill, två små runda hål för vagnens handtag. Dessa hål sitter helt perfekt och sluter nästan tätt runt handtaget. Längs med regnskyddets sidor så löper ett långt kardborrefäste. På sidorna, lagom i höjd med sittdelen, finns små lufthål. Men regnskyddet kanske ganska luftigt ändå.

På höger sida finns en praktiskt öppning för handbromsen. Vagnen kan alltså köras och säkerts bromsas under promenaden även när det regnar. Vid framhjulet på Baby Jogger City Mini GT 2 fäster man regnskyddet med kardborre. Det sitter väldigt stabilt och kommer inte lossa i första taget.

Fördelarna med att välja Baby Joggers originalregnskydd till GT är att man får en bra passform, att regnskyddet kan fästas vid framhjulet och att passformen är perfekt runt handtaget. Man kan ha suffletten helt utfälld med regnskyddet på vagnen. Det kan också anpassas på baksidan så att vagnen hålls torr även när ryggstödet är nedfällt till liggläge.

Nackdelarna med Baby Joggers originalregnskydd är att det inte finns någon lucka eller öppning framtill. Man måste således ta bort hela regnskyddet när man ska sätta i eller ta ur barnet. Det ingår inte heller någon förvaringsväska. Så när regnskyddet inte används får man vika ihop det så gott det går. (Och det går ALDRIG att få det lika kompakt som i kartongen det levererades i.) Det tar tyvärr upp ganska mycket plats i varukorgen.

Vilket regnskydd ska man välja till Baby Jogger City Mini GT 2?

Elodie Details regnskydd sitter bättre på City Mini GT 2 än jag trodde att det skulle göra. Men det är ett problem att det lossnar lätt vid fotändan, om man inte köper till exempelvis en vanthållare. Å andra sidan så är det ett regnskydd som är sjukt smidigt att alltid ha med sig. Och själva funktionen att skydda vagnen mot regn funkat faktiskt bra.

Baby Joggers originalregnskydd har perfekt passform och man kommer åt handbromsen. Men det är klumpigt när det inte används och jag hade velat ha en lucka framtill, så jag kunde ta ur barnet när man kommit hem utan att behöva dra av hela det blöta regnskyddet först.

Min slutsats blir att har man fler vagnar och redan äger ett universalt regnskydd som Elodie Details så räcker det fint. Men är Baby Jogger City Mini GT 2 den enda vagnen man använder så kan det ändå vara värt att köpa till ett regnskydd som passar riktigt bra.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Elodie Details regnskydd hos: Babyland

Se pris för Baby Joggers originalregnskydd hos: Babyland
Se pris för Baby Joggers originalregnskydd hos: Baby V

Du kanske också gillar

1 kommentar

Jeannette Brodin 11 augusti, 2019 - 18:59

Bra inlägg, synd att det alltid ska vara för och nackdelar, det är sällan något är perfekt. Känns dåligt att BJ gjort att suffletten måste vara i den lägre positionen.

Jag har precis inhandlat Britax skräddarsydda regnskydd till B-motion 4 plus, jag ska använda den till min Baby Jogger City Mini GT, det gick bra att prova det i affären. Det passar jättebra, känns tom lite rymligt, det går att ha suffletten fullt ute och fullt liggläge Och Jag gillar plasten, den luktar inget och det låter ingenting, en del palst prasslar ju. Nu ska jag bara hitta en väska att förvara den i.

Reply

Lämna en kommentar