Skip Hop Three-Seasons Åkpåse

av Anna
Recension av Skip Hop Åkpåse

Recension av Skip Hop Åkpåse

Skip Hop är kanske mest kända för sina skötväskor och andra barnaccessoarer. Jag har bland annat skrivit om Duo Signature tidigare och om smarta sidoväskan Stroller Saddle Bag. När märket under 2015 släppte en åkpåse så kändes det i mina ögon som en logisk utveckling. Men första gången jag såg Three-Season Foot Muff, som åkpåsen heter internationellt, så blev jag inte så imponerad. Jag tyckte den såg boxig och fyrkantig ut. Men som det heter, first impressions never last. Och även i det är fallet så har jag fått göra en helomvändning. Nu är det istället djup kärlek jag känner inför denna mycket smarta åkpåse.

Fakta om Skip Hop Åkpåse

Skip Hop Three-Season Åkpåse finns i två olika storlekar. En heter Infant och är storlek 0-1 år, cirka 75 cm lång och kostar 1298 kr i ordinarie pris. Den större varianten kallas Toddler och är storlek 1-3 år, cirka 102 cm lång och kostar 1598 kr. Jag har testat åkpåsen i storlek Toddler i ett recensionsexemplar direkt från Skip Hop.

Åkpåsens namn Three Seasons kommer ifrån att åkpåse ska gå att använda höst, vinter och vår. Vilket jag personligen kan intyga att den gör. Jag har hunnit använda Skip Hops åkpåse riktigt länge nu – en hel höst, vinter och vår. Nu är det april och jag använde åkpåsen med bara det tunna locket så sent som i helgen. Jag ser faktiskt ett användningsområde för Three-Season ända fram till sommaren. Priset är högt. Men det finns många betydligt dyrare åkpåsare som kanske är bättre när det är riktigt kallt men som inte är något att ha alls under den långa hösten och våren. Så för mig som bor i Stockholm som blir Skip Hops åkpåse med lång användningstid riktigt prisvärd ändå.

Baksidan av Skip Hop Three-Season åkpåse har ett stort stycke antiglidmaterial som jag i vanlig ordning inte tycker gör så stor effekt som åkpåsetillverkarna brukar vilja påstå men självklart är det att föredra framför ett glatt, halt material. Skip Hop har även varit klocka och satt dit en upphängningsficka på åkpåsen. Den hade gärna kunnat få vara lite djupare men det är stor nog att fästa bra runt de allra flesta ryggstöd och med åkpåsen upphängd på det här sättet så slipper man garanterat allt glid.

Skip Hop Åkpåse har avtagbart lock som kan regleras i värme

Mycket smart konstruktion för alla väder

Skip Hop Three-Season åkpåse är uppbyggd av ett bakstycke som sitter ihop med ett tunnare höst/vårlock som man sedan i sin tur kan fästa ett tjockare vinterlock på. Vinterlocket fästs med tryckknappar. Jag tycker att det är en en bra lösning som gör att man tystlåtet kan reglera värmen utan risk för att råka väcka barnet. Vinterlocket är vadderat med polyester. På sin framsida är det utrustat med en liten förvaringsficka och som en nyckelring att fästa en leksak eller en napp i. Högst upp är vinterlocket knäppt omlott med ett foder på insidan av teddypäls. Det är riktigt mjukt och gosigt för barnet att ha mot överkropp och ansikte. När vintern är över kan vinterlocket tas loss helt och förvaras i väskan som Skip Hop Three-Season åkpåse levereras i.

Skip Hop Åkpåse har en ombonad luva som kan öppnas upp

Ombonad luva som kan öppnas med dragkedja

Vår- och höstlocket är desto tunnare men jag upplever det ändå som försiktigt värmande och vindtätt. Det ger ett bra skydd för barnet precis som ett yttre lager skalkläder kan göra. Det tunnare locket har en dragkedja i övre kant så att man kan öppna upp för att släppa in mer luft eller ut värme om man skulle vilja.

Skip Hop Three-Season åkpåse har en luva som inte kan tas loss. Den är kantad med samma teddypäls som övre delen av vinterlocket och har en dragkedja upptill. Det gör att den antingen kan användas som en luva över barnets huva. Eller så kan den öppnas upp och vara ett vanligt, plant bakstycke med luvflärparna bakvikta eller hängande åt sidorna.

Skip Hop Åkpåse har kardborreöppning för selen

Smart kardborreöppning för selen

Skip Hop Three-Season åkpåse har kardborreöppningar för selen vilket gör att det är snabbt och enkelt gjort att båda sätta i och ta ur den ur en sittdel. Selhålen har funkar mycket bra i alla vagnar jag testat åkpåsen, vilket haft både ergonomiska och vanliga sittdelar. Jag är ett stort fan av kardborreöppningar och har svårt för åkpåsar vars individuellla selhål kräver att hela selen träs om. Det gör dem också mindre universella i mitt tycke. Men Skip Hop, som är kända för att göra barnvagnstillbehör som ska passa alla barnvagnar, har verkligen tänkt igenom den här detaljen.

Eftersom att vår-/höstlocket inte kan tas bort helt från bakstycket så har Skip Hop skapat en annan lösning för att få undan det när det inte används. Sett stående framför åkpåsen så börjar dragkedjan på höger kant och slutar efter fotändan på vänster sida. På insidan av åkpåsen finns där två remmar med tryckknapp, en uppe och en nedtill. Tanken är då att man ska rulla ihop det tunna locket och fästa undan det med remmarna. Det funkar faktiskt riktigt br. Även om jag inte riktigt förstår varför man inte också skulle kunna ta bort locket helt.

Ombonad känsla i Skip Hop Åkpåse

Ombonad känsla i Skip Hop Åkpåse

Vi har haft en relativt snöfri men periodvis ändå ganska kall vinter där jag bor. För temperaturer på ned till 5-10 minusgrader – vilket är max vad jag kunnat testat Skip Hop Three Seasons i – så har åkpåsen med båda lock utan tvekan varit varm nog för ett barn som i övrigt haft vanliga kläder plus en fleecejacka på sig. Det har även varit praktiskt att den gått att öppna upp lite i kanten, för när man tillfälligt är inomhus i en butik eller ombord på buss eller tunnelbana. När det blåst kallt har luvan varit en superbra extra isolering runt huvudet. Och även med luvan uppknäppt så har huvflikarna fyllt en funktion uppvikt mot insidan av suffletten.

Så passar Skip Hop Åkpåse i barnvagnen

Så passar Skip Hop Åkpåse i barnvagnen

Skip Hop Three Seasons åkpåse sitter bäst och mest stabilt i sittdelar där sufflett och ryggstöd är separata. Det gör att man kan trä åkpåsens upphängningsficka över ryggstödet. Detta är oftare fallet på ergonomiska sittdelar, enligt min erfarenhet. Vilket delvis är anledningen till att alla vagnarna på bilderna ovan har ergonomisk sittdel; Bugaboo Donkey, Stokke Trailz och Carena Vinga. Men den funkar givetvis också i en vanlig sittdel, möjligtvis kan man få fästa upp åkpåsen lite extra med vanthållare om man skulle störa sig på att den glider nedåt när man sätter i sitt barn.

Skip Hop Three Seasons åkpåse passar lika bra på våren som på hösten

Utmärkt åkpåse för alla väder

Det här är vårbilder på Skip Hop Three Seasons åkpåse. En bild är från när det varit kallt på morgonen men solen sedan tittade fram. Då kunde jag försiktigt skala av vinterlocket medan min tvååring sov i vagnen. Storleksmässigt är också en normalstor tvååring ungefär vad jag skulle säga ryms i Skip Hops åkpåse. Märket själva anger tre år men jag tycker jag märker att fotändan börjar bli lite tight om jag sätter i min son med skorna på. Längdmässigt är åkpåsen dock fortfarande bra.

Locket har en riktigt bra höjd. Med alla dragkedjor uppdragna och knappar knäppta är han skyddad upp till hakan. De nedre bilderna i collaget ovan visar en fin vårdag där min tvååring hade full utemundering och var redo för lekparken, men då han senare skulle sova i vagnen. Då hade jag rullat undan locket i förväg så att han kunde sitta som vanligt i vagnen med skaloverall på. Efter lunch så drog jag sedan igen locket och han kunde sova gott utan sin overall.

Mitt omdöme av Skip Hop Åkpåse

Att jag har kunnat använda Skip Hop Three Seasons åkpåse i princip dagligen sen oktober fram till april är ett riktigt gott betyg. Att jag dessutom kunnat flytta åkpåsen från en vagn till en annan – jag kör ju sällan samma vagn två dagar i rad – utan att det tar mer än någon minut är ett stor plus. Dessutom gillar jag numera den boxig formen, åkpåsen är rymliga i bredden och mysig med sin teddypäls runt luva och öppningen upptill. Jag är mer än nöjd med Skip Hops åkpåse och har blivit riktigt förtjust i att använda den. Det enda jag kanske skulle kunna önska inför framtida produktutvecklingen är att även vårlocket kan tas loss helt, och så skulle jag vilja ha åkpåsen i storlek Kid 3-5 år för alla lite längre barn som vill åka vagn en vinter till

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Anna 12 oktober, 2016 - 17:14

Hej.tror du den sitter bra I kronan sulky s? väljer mellan den här och 7 a.m le sac igloo large eller elodie details åkpåse. Dottern är ca 90 cm lång

Reply
Åkpåse för babyskydd 13 november, 2017 - 10:07

[…] Three Season Footmuff fanns i två storlekar och jag blev snabbt oerhört förtjust i dem båda. Skip Hop Åkpåse Toddler för större barn är rymlig som en normalstor åkpåse, men denna lilla babyvarianten har andra mått som gör den […]

Reply

Lämna en kommentar