Crescent Infinity

av Anna

Crescent-Infinity-frontRecension av Crescent Infinity
Inköp: Ordinarie inköpspris för Infinity med sitt- och liggdel är cirka 9995 kr. Detta är ett recensionsex direkt från Crescent.
Tillbehör: Fotsack och babyskyddsadaptrar m.m. kan köpas till separat.
Typ av vagn: Duovagn.

Infinity är en Crescent-modell som inte är helt ny på marknaden men som jag tycker mig se har haft en stigande populäritet på sistone. Crescent har varit duktiga på att uppdatera modellen och fler förbättringar kommer till 2017. Versionen jag har kört har PU-hjulen och det innebär att det är hjul av en bättre kvalitet, som det inte fastnar grus i och därmed inte heller blir en massa små hål i direkt efter första promenaden. De här hjulen är tåligare och har en lite annan stuns i sig också, tycker jag. Crescent Infinity är en duovagn med separat sitt- och liggdel. Sittdelen är vändbar och ergonomisk, vagnen med sittdel kan alltså inte användas ihop med en mjuklift. Infinity är 62 cm bred, så inte den smalaste på marknaden men inte heller ovanligt bred. När jag testade vagnen fick jag både ligg- och sittdel levererad, den förra gick jag igenom och den senare kunde jag testa med min egen minsting på 2,5 år.

Crescent-Infinity-liggdelLiggdelen som medföljer Crescent Infinity känns väldigt mysig och ombonad. Madrassen är mjuk och jag gillar att liggdelen har en ljus insida (1). Liggdelen känns normaldjup och givetvis medföljer ett liggdelslock i samma färg som övrig klädsel (2). Suffletten är i fullt utfällt läge något kort, men Crescent har andra inbyggda funktioner som täcker upp för det. Faktum är att denna liggdel känns väldigt väl anpassad för sommarbebisar. Den kan absolut även användas vintertid, men medan en del liggdelar är bra isolerad och sämre ventilerad så har Infinitys liggdel verkligen justerats för att funka väl också när solen gassar. Suffletten kan baktill öppnas upp för en ordentligt luftgenomströmning genom ett finmaskigt insketsnät (3). För bättre solskydd vid liggdelsöpningen kan suffletten öppnas upp och inuti finns då ett myggnät som fästs runt liggdelskanten och som har en inbyggd solkeps som gör att solen inte kan skina barnet i ögonen (4). För att montera liggdelen på chassit när man fått vagnen levererad ny, så måste man först fästa liggdelsadaptrarna vid liggdelen. Att få de på plats tyckte jag inte var det allra lättaste, jag tror jag både svettade och svor men när de väl klickat i korrekt så är det ju å andra sidan något man aldrig mer behöver bekymra sig över. Att liggdelen inte leveras med dem på antar jag beror på att paketet ska kunna göras så platt som möjligt. Bärhandtaget till liggdelen är inbyggt i suffletten, vilket innebär att den måste vara fullt uppfälld om man ska bära liggdelen och det innebär också att man måste pressa in knappar för att kunna vinkla liggdelens sufflett.

Crescent-Infinity-sittdelSittdelen till Crescent Infinity klickas direkt på chassit och är högt placerad, högre än på många andra duovagnar. Knapparna som användas för att lossa sittdelen från chassit är samma knappar som ska tryckas in när man vill vinkla sittdelen (1). Det krävs alltså två händer för att ändra från sitt- till liggläge, och här hade jag givetvis hellre sett ett enhandsgrepp. Speciellt med lite tyngre barn tycker jag det blir tungt och otympligt att fälla sittdelen med den här tekniken. Sittläget på Infinity har en svag tillbakalutning (2) och sedan kan sittdelen fällas i två vilolägen (3+4) samt ett liggläge som är helt vågrätt (5). Dock med tanke på att sittdelen är ergonomisk så innebär det att liggläget förstås fortfarande är skålat.

Crescent-Infinity-sufflettSuffletten på sittdelen har en tittlucka baktill (1), vilket är mycket praktiskt om man kör vagnen med sittdelen framåtvänd och suffletten utfälld. Med tittluckan man då ändå hålla koll på om barnet sover eller är vaket. Luckans lock stängs igen med ett tyst magnetlås (2). Suffletten kan även öppnas upp baktill med en dragkedja som löper längs med hela huvudändan (3). Väl öppnad kan suffletten förlängas ett steg till, vilket ger bättre solskydd. Den nya panelen består av nät, så att mer luft släpps in i vagnen – men även mer ljus (4). Utan förlängningen är suffletten normallång och fullt tillräckligt i sittläge, men kanske lite kort i liggläget (5). Suffletten kan även fällas bakåt i olika konstellationer (6).

Crescent-Infinity-fotstod-handtagLångt ifrån alla ergonomiska sittdelar har ett ställbart fotstöd, men det är en uppskattad funktion som det gläder mig att Infinity är utrustad med. Fotstödet kan vinklas i flera olika lägen, så att sittytan kan anpassas efter barnets storlek och behov (1). Att vagnen har en högt placerad sittdel gör den väl lämpad för längre föräldrar, som inte vill behöva böjen på ryggen för mycket när man vill komma åt sitt barn. Men även Inifinitys handtag är riktigt bra anpassat för de som är långa. Jag brukar vanligtvis föredra att ha barnvagnshandtag på högsta läget men med den här vagnen fick jag erkänna mig besegrad och sänka handtaget ett par steg. Skillnaden mellan mini- och maxläget på handtaget är dessutom stort (2), så vagnen fungerar även för föräldrapar där det är längdskillnader mellan de två.

Crescent-Infinity-detaljerCrescent Infinity har en rejäl fotbroms vid höger bakhjul, och på den här bilden ser vi även hur hjulet ser ut efter några promenader på en grusväg – dammigt men helt fritt från hål och märken (1). Selen i sittdelen är enkelt delbar i fem olika remmar, vilket underlättar mycket om man vill sätta i en sittdyna eller åkpåse i vagnen (2). Sittdelen känns överlag både rymlig och på samma gång ombonad (3). På Undersidan av handtaget ser vi både knapparna för att höjdjustera det och spärrarna som ska pressas in vid ihopfällning av chassit (4). Bygeln till Crescent Infinity är av swing away-typen och behöver således inte tas bort helt när barnet ska sättas i (5). Det räcker att man öppnar upp på ena sidan och svänger bygeln tillfälligt ur vägen.

Crescent-Infinity-hjul-varukorgFramhjulen på Crescent Infinity är inte den största men de klarar lite ojämnheter och för ökad framkomlighet så går de att låsa i fast läge (1). Bakhjulen är större till storleken. De kan enkelt klickas av om man vill göra vagnen mindre, till exempel när den ska in i bilen med mycket annan packning (2). Varukorgen är kanske något snålt tilltagen för min smak, men det går att klämma in en skötväska om man insisterar på det och varukorgen kan dessutom stängas igen helt med ett dragkedjeförsett lock (3).

Crescent-Infinity-ihopfallningVad gäller ihopfällningen av Crescent Infinity så har man att välja på att antingen fälla den med sittdelen framåtvänd, eller att ta av sittdelen och fälla chassit separat. Med sittdelen framåtvänd (1) är det bara att låsa bromsen, trycka in spärrarna på handtaget och vika ihop vagnen (3). Vill man ha vagnen något mer kompakt så kan man vinkla in fotstödet mer. Fäller man chassit separat så blir det ett litet, kompakt paket (2). Chassit har en automatisk låsning, något jag uppskattar för då finns det ingen risk att vagnen råkar börja fälla ut sig igen när man lyfter in den i bilen. Ihopfällningen av Infinity känns smidig. Den blir inte miniliten ihopfälld men känns inte heller klumpig. Det hade varit praktiskt om den kunnat fällas i ett stycke även med sittdelen mot sig men det extra momentet att ta av sittdelen först är trots allt inte så farligt tidsödande.

Crescent-Infinity-korkanslaSom hos många andra har Crescent Infinity en maxvikt på 9 kg för liggdelen och 15 kg för sittdelen. Sittdelen känns dock väldigt rymlig och min normalstora 2,5-åring hade riktigt gott om utrymme upp till suffletten och vid benstödet. Även sidledes kändes sittutrymmet luftigt. Det är trevligt att kunna ha sitt barn högt placerat, man får enklare kontakt med varandra och hör bättre vad barnet säger. Nackdelen är att ett barn som är två år kan väga en del, och att det därmed också kan bli tungt att lyfta upp och ned barnet varje gång det ska kliva i eller ur vagnen. Körkänslan i Crescent Infinity får jag erkänna förvånade mig. Jag hade trott att den skulle vara mer åt det stumma hållet men faktum är att vagnen är riktigt mjuk och skön i chassit, vilket också gör promenaden bekväm och inte alls skakig. Fjädringen var klart över förväntan, och rullet är riktigt fint trots de små framhjulen. Infinity är lättstyrd men håller samtidigt kursen bra. Det generösa benutrymmet är något som ytterligare gör vagnen till en potentiell hit för långa föräldrar. Inte nog med att det höga handtag kan fås i en bekväm höjd, det går också riktigt bra att ta långa kliv när man kör Infinity. Delsvis beror ju detta på att varukorgen är åt det mindre hållet, hade den stuckit ur mer bakåt hade man förstås riskerat att kicka i den med tårna. Men om man ändå inte storhandlar med vagnen utan främst är ute efter en trevlig promenadupplevelse så kanske man kan leva med att man bara får med sig en mindre packning. Det finns några småsaker jag gärna skulle se förbättrades på Infinity och som jag också har hört att Crescent jobbar på. En längre sufflett på sittdelen är en sådan sak som snabbt skulle kunna ordnas med och som skulle underlätta på sommaren när barnet ska sova ute i vagnen. Någon lösning för att få in mer packning i varukorgen vore inte heller fel. För den som inte ska köra så mycket i terräng utan mest rör sig i stadsmiljö och handlar sin mat på annat sätt än med barnvagnen så ser jag Crescent Infinity som en trevlig vagn att ta med sig på promenaden, speciellt för det mindre barnet som man fortfarande vill ha på nära avstånd.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Crescent Infinity hos: Babyland

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Emma 29 september, 2018 - 08:49

Hej! Vi har denna vagn och undrar över en bra åkpåse till sittdelen? De flesta åkpåsar blir så stora och bylsiga i den!

Reply
Anna 30 september, 2018 - 16:07

Hej Emma,
förstår hur du menar, plus att man inte kan trä åkpåsen över ryggstödet på Infinity. Vet att Easygrow har några smalare modell av åkpåsar, och även Voksi har en del som inte är lika runda i formen som tex Elodie Details åkpåse!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar