Easygrow Grandma

av Anna
Recension av Easygrow Grandma Åkpåse

Recension av Easygrow Grandma Åkpåse

Dags för en minirecension av Easygrows åkpåse Grandma.  Jag har tidigare testat två andra åkpåsemodeller – Nature och Flex – från Easygrow och känner att om deras åkpåsar ska beskrivas med ett enda ord, så måste det ordet vara ”värme”. Alla mina fördomar om långa och iskalla vintrar i Norge låter jag bekräftas av det faktum att dessa norska åkpåsar känns konstruerade för att klara av precis hur många minusgrader som helst. Känner man att det viktigaste med ens åkpåse är att den är varm, då blir man inte besviken om man väljer en från Easygrow.

Med det sagt ska jag bli lite mer Grandma-specifik. Jag la första gången ögonen på  den här åkpåsen på Kind + Jugend-mässan i Köln i september, och det var kärlek vid första ögonkastet. Innan dess hade jag inte sett något liknande. Den stickade utsidan gör ju nämligen just det – sticker ut från mängden! Tittar man på detaljerna så ser man att det finns mycket omtanke med i processen när åkpåsen utvecklades samtidigt som den är mer sparsmakad i funktionerna. Det finns inget high tech över Grandma, inga multifunktioner eller annat ”häftigt”, men som åkpåsens namn vittnar om så känns konceptet mer som en blinkning till äldre tider än ett försök att gå i bräschen för något nytt.

Easygrow Grandmas storlek och material

Easygrow Grandma är en meter lång, något som verkar vara en outtalad standardlängd på åkpåsar. Min fyraåring är för kort för den men min bebis på 10 månader har massa rymd kvar och kan utan tvekan få plats i Grandma även nästa vinter. Åkpåsen har dragkedja runtom kanten, och på framstycket finns magnetfästen om man vill vika ned den översta biten. Framsidan är även öppningsbar i botten, som ett örngott, och inuti i finns ett fastknutet men uttagbart duntäcke. Det är rikligt stoppat med båd dun och fjäder.

EasyGrow jobbar både med naturmaterial och konstgjorda stoppningar i sina åkpåsar. Just Grandma är dessutom uteslutande tillverkad i ekologisk bambu och ull. Det känns bra med tanke på att ett barn under en kall vinter ändå kan komma att tillbringa en hel del tid i sin åkpåse. Easygrow Grandma har uttag för fempunktssele och en dragsko upptill som gör att den kan dras åt lite, antingen runt vagnen eller runt barnet. Även locket för dragskon är magnetiskt, ett klokt val då den stickade utsidan och kardborre nog inte är någon vidare klok kombination.

Easygrow Grandma åkpåse i barnvagnen

Så funkar Easygrow Grandma i barnvagnen

Easygrow Grandmas största nackdel är att den inte har någon som helst upphängning. Tills viss del hålls den ju på plats av selen om man trätt den igenom åkpåsen. Även i Bugaboo Donkey, som har en ergonomisk sittdel med brant lutning, så tycker jag att huvudparten av åkpåsen stannar på plats. Men just den delen av bakstycket som är bakom barnets huvud tenderar att kana ner när man lyft i och ur åkpåsen några gånger. I Donkeyn, där sufflett och ryggstöd inte sitter ihop, så kan man dra ned bakstycket på baksidan av sittdelen så att suffletten liksom klämmer det på plats. Men det funkar inte lika väl i vagnar som Britax Affinity, där ryggstöd och sufflett sitter ihop.

Mitt omdöme av Easygrow Grandma

Jag har testat åkpåsen både med och utan duntäcket i. Det funkar att ha duntäcket i åkpåsen även vid sånt väder som vi haft i Stockholm denna vinter, det vill säga runt 3-4 plusgrader. Men då får man anpassa kläderna på barnet. Jag tog bort ett lager jämfört med när jag haft bebisen i tunnare åkpåsar. Utan locket i så blir åkpåsen mer som en tjockare filt. Då skulle den absolut kunna funka även en kall vårdag eller kyliga sommarkvällar. Efter en tids användning så är jag fortfarande väldigt förtjust i Easygrow Grandma och känner att jag nästan längtar efter några dagar med krisipg vinterluft och femton, tjugo minusgrader. Allt bara för att få se den här snygga åkpåsen i sitt rätta element.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Easygrow Grandma hos: Babyland

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Karin 11 juli, 2015 - 09:52

Hej!
Jag är ute efter en sådan här påse men lyckas inte finna någon på nätet. De kanske dyker upp när det blir lite kallare. Du har inte kvar den och du vill sälja eller? Tack på förhand!
Vänliga hälsningar
Karin Holm

Reply
Anna 12 juli, 2015 - 14:33

Hej Karin, tyvärr, älskar den så den stannar! Och kan verkligen rekommendera den för kalla vintrar.
Men Babyland verkar fortfarande ha den i lager? Kolla här: http://www.babyland.se/easywalker-akpase-grandma
/Anna

Reply
Easygrow LITE 11 maj, 2016 - 09:49

[…] åkpåsar så är det Easygrow. De är kanske mest kända för sina riktigt varma modeller, vackra Easygrow Grandma och de två väldigt funktionella Easygrow Nature och Flex. Men den här recensionen handlar om […]

Reply
Amanda 14 augusti, 2017 - 17:16

Hej!
Jag undrar om du vet ifall den får plats i liggdelen på donkeyn? 🙂 Den är så fin!

Med vänlig hälsning, Amanda

Reply
Anna 17 augusti, 2017 - 21:19

Hej, ja det gör den!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar