Vinter & Bloom Åkpåse Chic

av Anna
Recension av Vinter & Bloom Chic Åkpåse

Recension av Vinter & Bloom Chic Åkpåse

Vinter & Bloom har släppt olika serier av barnvagnstillbehör, jag har tidigare skrivit om Vinter & Bloom Minidots. Vinter & Bloom Chic åkpåse kommer i svart utförande med detaljer i guld, som bryter av mot det enfärgade.

Vinter & Bloom Chic Åkpåse är standardlång. Den mäter 100 cm från fotändan till åkpåsens topp. Den är 53 cm bred, vilket gör den rymlig på bredden. Locket är 63 cm högt och går upp till hakan på en normallång tvååring.

Vinter & Bloom Chic Åkpåse har avtagbart lock och mysigt foder

Avtagbart lock och mysigt foder

Precis som många andra åkpåsar så har Vinter & Bloom Chic ett avtagbart lock. Dragkedor löper längs med åkpåsens sidor, och det finns knappar på locket framsida så att man kan välja hur mycket man vill vika ned det.

Insidan av åkpåsen är klädd med ett mycket mjukt och inbjudande foder i ett material som ofta kallas pärlsammet. Det är fluffigt och varmt. Att fodret är svart ger det extra poäng från mig, mörka foder i en åkpåse är att föredra – så slipper man se minsta lilla sandfläck eller dammkorn som samlas där inuti eller skrapas av från barnets skor eller kläder.

Vinter & Bloom Chic Åkpåse har öppningsbar fotända

Öppningsbar fotända utan foder

Vill man ta loss Vinter & Bloom Chics lock helt så öppnar man även upp dragkedjan som löper horisontellt nere vid fotändan. Med locket av så bildas alltså som en ficka vid barnets fötter. Där nere finns inget foder, vilket är smart för det gör det enklare att hålla rent. Vill man även bli av med fickan, för att exempelvis använda åkpåsens bakdel som en sittdyna, så är det enkelt att vända den ut och in. Det innebär att det dubbla lagret tyg hamnar bakom åkpåsens bakstycke.

Egentligen har jag inget emot att man kan lossa locket på detta sätt. Men de många olika dragkedjorna skapar glipor där de möts, och det känns som att det kan läcka in kall luft där. Åkpåsens upplevs som mycket varm och rejäl, men vid många minusgrader eller väldigt blåsigt väder är de små hålen utan tvekan åkpåsens svaga punkter.

Vinter & Bloom Chic Åkpåse har smidiga kardborreöppningar för selen

Mycket smidig öppning för sittdelen sele

I åkpåsens bakstycke finns långa öppning för vagnens sele. Skårorna är försedda med kardborre. Det gör att det är mycket enkelt att sätta i och ta ur åkpåsen ur sittdelen, och det är inte nödvändigt att man har en vagn vara sele enkelt kan tas isär i fem separata remmar.

På bilden är Vinter & Bloom Chic monterad i en Bugaboo Donkey-sittdel, vilket är en smal sittdel. Vill man använda åkpåsen i en mindre sittdel så finns det en liten risk att tyget bullar ihop sig lite om det är tätt mellan selfästena. Samtidgt är Vinter & Bloom Chic så pass mjuk i formen att den enkelt kan formas till efter det utrymmet den ska användas i.

På baksidan av Vinter & Bloom Chic Åkpåse finns en praktisk upphängningsficka

Så kan man fästa åkpåsen i vagnen

Runt huvudändan på Vinter & Bloom Chic åkpåse sitter en kant i fuskpäls. Om den inte faller en på läppen så kan kanten enkelt lossas från åkpåsen. Den sitter fäst med vanliga knappar. Knapparna kan, oavsett om kanten sitter på eller inte, använda som ett sätt att fästa åkpåsen i sittdelen om man har en barnvagn från Brio, Britax eller Kronan. Dessa vagnars sittdelar har öglor eller knapphål överst på ryggstödet, som ofta passar med knapparna för en åkpåses pälskant.

Men det finns även en rejäl upphängningsficka på baksidan av Vinter & Blooms åkpåse. Har man en vagn där sittdelens ryggstöd och sufflett inte sitter ihop så kan man trä upphängningsfickan över ryggstödet och sedan klämma fast suffletten igen. Det är otroligt irriterande när åkpåsens övre del glider nedåt i sittdelen när man ska sätta i barnet, så en bra upphängningsficka kan nästan som ett måste.

Har man en sittdel där varken knappar eller upphängningsficka går att använda så är mitt tips att använda vanthållare för att fästa åkpåsen i barnvagnen.

Vinter & Bloom Chic Åkpåse i barnvagnen och mitt omdöme

Mitt omdöme av Vinter & Bloom Chic Åkpåse

Vinter & Bloom Chic Åkpåse är en mysig och varm åkpåse. Vid milt vinterväder med 6-7 plusgrader kan den uppfattas som på gränsen till för varm. Men då är det samtidigt enkelt att vika ned locket, eller öppna upp vid fotändan. Vid kallare väder känns åkpåsen mycket mysig och blir en ombonad cocoon för barnet att sitta eller sova i.

Jag har använt åkpåsen i olika vagnar och den funkar både i ergonomiska och vanliga sittdelar, även om den sitter bäst i de lite bredare sittdelarna. Jag skulle inte i första hand välja Vinter & Bloom Chic åkpåse för en liggdel. Och jag förstår inte riktigt varför det är så stora glipa runt dragkedjorna. Men eftersom jag inte märkt av någon större påverkan från de hålen så är det troligtvis av mindre betydelse. I övrigt har jag varit nöjd med Vinter & Bloom Chic Åkpåse och att den utan krångel gör sitt jobb med att hålla barnet varmt under vinterpromenaderna.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Vinter & Bloom hos: Babyland
Se pris för Vinter & Bloom hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar