Carena Valö

av Anna
Recension av Carena Valö

Recension av Carena Valö

I kategorin barnvagnstillbehör som först verkar så onödiga men efter ett tag känns nästintill livsnödvändiga så placerar sig handtagsvärmare högt upp. Och det finns många olika varianter. Stora handtagsvärmare för båda händerna, och separata handtagsvärmare som är mer som handtagsvantar. Jag har inget emot de stora handtagsvärmarna men föredrar nog de med två separata vantar, då jag ofta vill hålla händerna lite bredare isär än vad som funkar i en värmare för båda händerna.

Carena har nu släppt sin egen variant handtagsvärmare i budgetklassen och med Valö får man väldigt mycket varma händer för pengarna. Jag bad själv Carena om möjligheten att få testa dessa, eftersom att priset var så otroligt attraktivt (just nu 80 kr!) och jag ville veta om de kunde mäta sig mot konkurrenterna som kostar 5-6 gånger så mycket. Och det kan de. Carena Valö har suttit bra på alla vagnar jag använt dem och de har hållit mina händer varma precis lika effektivt.

Carena-Valo-detaljer

Carena Valö har en utsida som kanske inte är vattentät men åtminstone vattenavstötande och som håller vind ute också. Insidan är fodrad med någon typ av pärlsammet. Jag är skeptisk till att fodret är så ljust. Det är fint att titta på men mina händer snyter näsor och drar ner hällor under smutsiga skor och då känns det tråkigt att sedan stoppa in dem i en handtagsvärmare med vaniljvitt foder. Jag hade föredragit en mörkare foder som kunde kamouflera eventuella fläckar bättre. Handtasvärmare kan användas på två olika sätt. Antingen helt utvikta (1) eller med ändarna uppvikta (2). När jag vill släppa in lite luft till händerna så har jag vikt upp handtagsvärmarna men när det är riktigt kallt föredrar jag att ha dem utvikta så att de går upp en bit över min jackärm.

Att fästa Carena Valö runt handtaget går snabbt och enkelt med tre stycken tryckknappar (3). En på vardera sida och en på mitten. Det är tillräckligt många knappar för att handtagsvärmare ska kännas tät. Att använda tryckknappar innebär dock att man inte kan reglera storleken på handtasvärmarens grepp. Bugaboo Donkey har ett väldigt brett handtag men som bilden ovan visar (4) så fungerar Carena Valö bra även på ett sådant handtag. På ett väldigt smalt handtag så kan man uppleva att det glappar lite. Kanske hade det varit bra med en möjlighet att fästa knapparna även en bit längre in, om man kör en vagn med ett handtag med mindre omkrets och inte vill att det ska blåsa in eller inte vill att de ska glida ned längs med handtaget lika lätt.

Carena-Valo-vagn

Men bristen på möjlighet att justera greppet och att fodret är ljust är ändå väldigt små minus. Med tanke på priset så är det otroligt bra handtagsvärmare man får för slantarna. Jag har flyttat runt dem och testat dem på minst fem, sex olika barnvagnsmodeller och varit nöjd med Valö på precis varenda en. Ett extra stort plus är att de är så pass rymliga inuti att även min man, med händer som är större än mina, också har kunnat använda dem utan att de känns för tighta.

De har också en vid öppning, vilket är bra för handtagsvärmare är ett vintertillbehör. Och på vintern har man tjocka ytterkläder. Så om handtagsvärmare har snäva öppningar så får man inte inte sin jackärm och då blir det en glipa med risk för att hud blottas och blir kall. Men det slipper man som sagt helt med Carena Valö. Handtagsvärmarna kanske ser tunna ut och vinern i Stockholm har visserligen varit mild, men jag har testat dem vid 10 minusgrader och då höll de värmen med helt godkänt resultat. Så för under en hundring får man separata handtagsvärmare av bra kvalitet och som håller värmen – det tycker jag är rätt fantastiskt!

Du kanske också gillar

1 kommentar

Handtagsmuffar och handtagsvärmare vintern 2016/2017! 9 november, 2016 - 19:35

[…] året! Jag har tidigare skrivit om handtagsvärmare här på bloggen, läs gärna recensionerna av Carena Valö, 7AM WarMMuffs och Nordly handtagsvärmare. I år maxar jag genom att testa hela fem nya modeller […]

Reply

Lämna en kommentar