Bugaboo Fox 2

av Anna
Recension av Bugaboo Fox 2

Recension av Bugaboo Fox 2

Pris: Ordinarie pris för Bugaboo Fox 2 är cirka 12,000 kr. Exakt pris beror på val av färg på chassi, klädsel och suffletter. Denna vagn är ett recensionsexemplar från Bugaboo.
Tillbehör: Regnskydd medföljer. Babyskyddsadaptrar, ståbräda, mugghållare, parasoll och en stor mängd andra tillbehör köps separat.
Typ av vagn: Duovagn.

Fox 2 är den andra versionen av Bugaboos mycket populära duovagn. Min första recension av Bugaboo Fox publiceras i april år 2018 och exakt två år senare, april 2020, släpptes så Bugaboo Fox 2. Att en ny version var på gång har varit känt sen hösten 2019, efter att Bugaboo visade upp både nya Fox 2 och Bugaboo Donkey 3 på Kind + Jugend-mässan i Köln.

Bugaboo Fox är den enligt många ultimata kombinationen mellan flera andra av Bugaboos barnvagnsmodeller: Fox har samma snabba rull som Bugaboo Donkey, bred sittdel och rymlig varukorg som Bugaboo Buffalo och är lika lätt och kompakt som Bugaboo Cameleon. Fox har dessutom smarta integrerade fästen för ståbräda, mugghållare och parasoll – egenskaper den helt eller delvis delar med Bugaboo Ant och Bugaboo Bee.

I den här recensionen kommer jag både skriva om hur Bugaboo Fox 2 är och vad som skiljer nya Fox 2 från den första versionen av Bugaboo Fox. Det utförande av vagnen som jag har kört är en Bugaboo Fox 2 All Black med sufflett i nya, fina färgen Vapor Blue.

Bugaboo Fox 2 i siffror

Maxvikten för Bugaboo Fox 2 är 9 kg i liggdelen och 22 kg i sittdelen. Med sittdel på väger vagnen endast 9,9 kg, vilket är en relativt lågt vikt för en duovagn. Varukorgen är godkänd för 10 kg och rymmer enligt Bugaboo 30 liter packning. När man fäller ihop chassit så blir det, med hjulen på, 62 x 60 x 29 cm stort. Det ställbara teleskophandtaget kan justeras från en lägsta läge på 87 cm upp till en högsta höjd om 107 cm.

Fox 2 är 60 cm bred över bakhjulen. Har man en liten eller framför allt grund hiss så går det att få Fox 2 att bli 92 cm lång när liggdelen är på, givetvis med handtaget i lägsta läge. Kör man Bugaboo Fox 2 med sittdel, och har den i sittläge, så är vagnen endast 83 cm lång då.

Bugaboo Fox 2 – mått för liggdelen

Madrassens längd77 cm
Madrassens bredd på mitten32 cm
Liggdelens innermått mätt 1 dm från botten80 cm
Liggdelens djup21 cm
Höjd från golv till liggdelens botten51 cm

Bugaboo Fox 2 – mått för sittdelen

Höjd fotstöd17 cm
Sittdjup 25 cm
Sittbredd32 cm
Höjd ryggstöd51 cm
Höjd sittyta till insida sufflett59 cm
Längd på ramen82 cm
Skillnaden mellan Bugaboo Fox och Bugaboo Fox 2

Skillnaderna mellan Bugaboo Fox och Fox 2

Läs gärna min recension av Bugaboo Fox för att få en uppfattning om hur den tidigare versionen av vagnen var. Skillnaderna mellan Fox och Fox är inte jättestora, men sammantaget ger de ändå en smidigare användning av vagnen enligt min upplevelse. Varje ny funktion förklaras mer ingående i detta inlägg. Kortfattat är det följande som skiljer Fox från Fox 2:

  • Liggdelen har fått förvaringsfickor på utsidan fotändan
  • Förbättrad och enklare swing away-bygel
  • Uppdaterad sufflett med titt- och vädringslucka
  • Smidigare hopfällningsknappar på chassit
  • Mer lättanvänd fällningsmekanism på sittdelen
  • All Black är genomgående svart med även nitar infärgade
Bugaboo Fox 2 har en mysig, rymlig liggdel

Rymlig liggdel med smidigt liggdelslock

Mitt yngsta barn är numera tre år gammal, så någon bebis att rulla i liggdelen har jag inte. Det hade jag i och för sig inte när hon var nyfödd heller, eftersom att hon likt sina tre syskon konsekvent hatat att ligga i liggdelen. Likväl har jag testat flera hundra liggdelar och jag gillar liggdelen som hör till Bugaboo Fox 2. Den är rymligt luftig, med uttagbar madrass och höga liggdelssidor.

Maxvikten i liggdelen, i alla liggdelar, är 9 kg. Bugaboo Fox 2 är rymlig nog att man ska kunna bädda i liggdelen både med mjuklift eller med åkpåse. Man får bära liggdelen i bygeln. Det är mycket lätt att med en hand först lossa liggdelen från chassit och sen lyfta upp den i bygeln.

Liggdelen till Bugaboo Fox 2 har förvaringsfickor och avtagbart liggdelslock

Smart förvaringsficka och utmärkt solskydd

På Bugaboo Fox 2 använder man samma sufflett till sittdelen som till liggdelen, och jag kommer beskriva suffletten mer ingående en bit ner i recensionen. Det man snabbt kan konstatera är att det finns få, om några, liggdelar som har bättre solskydd än den till Fox. Suffletten går nästan ända ner till ramen. Nu när den har utrustats med en vädringsficka så kan man både enklare se in till sin bebis. Och man kan även, genom att ha luckan öppen, släppa in luft och på så sätt göra liggdelen lite svalare.

Liggdelslocket som hör till Bugaboo Fox 2 fästs med dragkedja, och kan tas bort helt. I liggdelen fotända, på utsidan av liggdelstyget, finns numera förvaringsfickor. På bilden har jag vikt ihop en snuttefilt och stoppat ned i fickan. Men den är även stor nog för en napp, ett paket våtservetter eller en mobiltelefon.

Bugaboo Fox 2 med ergonomisk, vändbar sittdel

Fox 2 har en vändbar, ergonomisk sittdel

Bugaboo Fox 2 är en duovagn där man först använder liggdel, och sedan tar man bort liggdelsklädseln från ramen och monterar istället på sittdelen. Att sätta på sittdelen är inte svårt, men det är inget som görs helt intuitivt heller. Det är betydligt enklare att sätta på sittdelen på Donkey eller Cameleon. Vad jag dock märkte av när jag monterade Fox 2 är att plastdelen av fotstödet har förbättrats. Jag upplevde det som betydligt enklare att få ihop sittdelen på Fox 2 än på gamla Fox. Inte för att monterar sittdelen så ofta, men en klar förbättring likväl.

Fox 2 har en ergonomisk sittdel. För den som undrar över skillnaden mellan vanlig och ergonomisk sittdel, så innebär det i korthet att en ergosittdel alltid är skålad, oavsett om den är i sittläge eller i liggläge. Fox 2 har en otroligt smidig sele, med rejäla vadderingar som gör att selen står ut en bit från sittdelen. Det gör att remmarna inte hamnar bakom eller under barnet och måste grävas fram när man ska spänna fast. Jag älskar även selen för att den utgörs av separata remmar, som klickas i spännet en och en. Tack vare det kan man variera hur man spänner fast barnet, samt väldigt enkelt sätta i åkpåse eller sittdyna i vagnen.

Min rekommendation för sittdyna är att använda Bugaboos egen sittdyna i Bugaboo Fox. Den kan spännas fast i sittdelstyget, så man slipper att den glider nedåt när man sätter i sitt barn.

Bugaboo Fox 2 sittdel kan ställas i sittläge, viloläge och liggläge

Lätt att justera mellan sitt- och liggläge

När jag testade första versionen av Bugaboo Fox så upplevde jag stundvis att sittdelen kunde vara svår att fälla. På baksidan av ryggstödet finns en vit spärr. När man vill vinkla sittdelen så tar man tag i spärren och drar den uppåt och utåt. Då lossar man ett lås inne i chassit, och sittdelen blir rörlig. På gamla Fox kunde spärren vara väldigt trög att få upp. På Fox 2 är det busenkelt varenda gång, och sittdelen kan lätt justeras med en hand.

Oavsett om man har sittdelen vänd framåt eller bakåt så kan man ställa den i tre olika lägen. Ett upprätt sittläge där ryggstödet har en väldigt rak position, absolut inte tillbakalutad. Ett vinklat viloläge och ett fullt liggläge, som dock inte är plant i och med att sittdelen är ergonomisk. Man kan således inte använda en mjuklift för att köra en bebis i Fox 2 sittdel.

Så stora och långa barn ryms i Bugaboo Fox 2

Så stora barn ryms i Bugaboo Fox 2

Jag är otroligt förtjust i Bugaboo Fox 2, precis som jag var i första versionen av Fox. Ingen vagn är perfekt för alla familjer eller för alla typer av användning. Men Fox är väldigt bra på väldigt mycket. Utifrån mina egna preferenser har den egentligen bara ett fel. Och det är att användningstiden begränsas ganska kraftigt av det korta fotstödet.

Min yngsta dotter är när bilderna tas 3 år och 3 månader gammal. Hon är 95-96 cm lång och har storlek 98 i kläder. Från knäna och uppåt sitter hon toppenbra i Fox 2. Sittdjupet funkar utmärkt, och ryggstödet är högt. Hon skulle kunna växa en decimeter i ryggen och fortfarande rymmas under suffletten. Men från knäna och nedåt är Fox 2 redan urvuxen.

Ett fotstöd som tyvärr är något för kort

Kruxet med min treåring och Bugaboo Fox 2 är att fotstödet slutar på halva vaden. Visserligen kan hon ta stöd med fötterna mot sittdelens nedre kant. Men den ytan är väldigt grund, och hennes skobeklädda fötter glider ofta av. Så då slutar det med att hon blir sittande med benen hängandes. Det funkar för kortare stunder men för längre promenader är det inte bekvämt, och då säger min dotter ifrån att hon inte vill åka i den här vagnen. Och hon är annars inte alls kräsen med vilken vagn vi använder.

Min bedömning är att de flesta barn sitter bra i Bugaboo Fox 2 upp till cirka 2,5 år. En del ryms nog fint längre än så, det beror lite på längd men också på kroppsproportioner. Det är dock synd att fotstödet inte kunde vara en 7-10 cm längre. Det hade gett Fox 2 flera år till i användningstid. Det skulle även bättre ha matchat den förhöjda maxvikten, sittdelen tar numera 22 kg. I Bugaboo Donkey 3 får min dotter fortfarande plats med marginaler, och hon kommer nog kunna åka bra i den upp till cirka 4 års ålder – minst.

Bugaboo Fox 2 har en förlängningsbar sufflett med vädringslucka

Förlängningsbar sufflett med rejäl tittlucka

Suffletten till Bugaboo Fox 2 är i grunden likadan som suffletten till gamla Fox. Och den går att använda även på gamla Fox, samt på alla versioner av Bugaboo Cameleon, utan att man behöver byta vare sig sufflettbågar eller fästen.

Suffletten har en dragkedja man kan öppna upp för att dra ut förlängningen. Fullt utfälld är solskyddet absolut superbt, det finns ingenting att klaga på. Det nya med suffletten är att den har utrustas med en öppningen täckt med svart meshnät. Det finns också ett stycke tyg som kan vikas över, så man kan välja om man vill ha luckan öppen eller stängd. Förutom att funka som tittlucka kan man även ha den öppen för att släppa in mer luft i vagnen. Det gör att nya suffletten påminner en aning om Bugaboos breezysufflett. Men enligt min åsikt är den inte tillräckligt luftig för att komma nära den svalkande funktion som breezysuffletten ändå erbjuder. Likväl är det här en klar förbättring av suffletten, som jag verkligen gillar och som dessutom fungerar väl.

Bugaboo Fox 2 har fått en förbättrad svängbar bygel

Förbättrad och smidigare swing away-bygel

På första versionen av Bugaboo Fox så skulle man trycka in bygeln innan man kunde pressa in de vita knapparna för att lossa den. Det var konstruerat så av säkerhetsskäl. I praktiken blev det dock bökigt, och många hade svårt att lyckas med att lossa bygeln. Detta lyssnade Bugaboo till och nu har problemet åtgärdats.

På Bugaboo Fox 2 har swing away-bygeln fått en helt ny konstruktion. Nu har den en vanligt vit knapp på insidan av fästet, som man trycker in när man vill svänga bygeln åt sidan. Fördelen med en svängbara bygel är att man enkelt kan öppna den i ena eller andra sidan och bara svänga den ur vägen när man ska sätta i eller ta ur barnet. Vill man inte använda bygeln alls går den givetvis att ta bort helt också.

Bugaboo Fox 2 har integrerade fästen för parasoll och mugghållare, samt ställbart teleskophandtag

Ställbart handtag och inbyggda fästen

Fox 2 har ett ställbart teleskophandtag. På båda sidor av handtaget finns stora vita spärrar som man öppnar, sedan kan man justera handtagets höjd. Högsta läget får jag till 107 cm ovanför marken, och lägsta läget till 87 cm från golvet.

Handtaget är klätt med ett överdrag i läderimitation, så kallade grips. Överdragen fanns till Bugaboo Fox i flera olika färger och kan bytas ut efter tycke och smak, gissningsvis kommer det fungera enligt samma princip på Bugaboo Fox 2.

Chassit har flera integrerade fästen. Mitt på handtaget sitter ett fäste att sätta Bugaboos egen mugghållare på. Ned från handtaget hänger också den säkerhetsrem, tänkt att man ska ha runt handleden som en extra säkerhet ifall man skulle råka tappa greppet om handtaget. Jag använder alltid säkerhetsremmen om det är halt ute och när jag går i backar med vagnen. Det finns även fästen på sidan av handtaget och på ramen, för mugghållare eller parasoll.

Varukorgen på Bugaboo Fox 2 är rymlig och fotbromsen har tydlig färgindikation

Rymlig varukorg och tydlig fotbroms

Bugaboo Fox 2 har en ljuvlig varukorg som man kan lasta med så mycket grejer. Vilket jag också har gjort men tydligen ej lyckats fånga på bild. Framtill och baktill på varukorgen finns en liten kant, som håller prylarna på plats. Eftersom att det är så enkelt att komma åt varukorgen så kan man med lätthet ställa ned ett par matkassar som de är. Varukorgen är dock inte riktigt lika lättåtkomlig med liggdelen på, men då kan man packa produkterna en och en istället. Maxvikten för varukorgen är 10 kg. Och jag kan erkänna att jag aldrig på elva år som mamma kontrollvägt min packning innan jag lastat in den under vagnen. Så de flesta varukorgar orkar en hel del mer än vad som utlovas.

Fotbromsen på Bugaboo Fox 2 är också den mycket lättanvänd. Med fotsulan trycker man bromsen nedåt när man ska parkera vagnen. Om bromsen lagts i så syns en tydligt, röd markering strax nedanför. Den går inte att missa. Sen när man ska börja rulla igen så trycker man återigen ned på bromsen och vips så kan man fortsätta sin promenad. Det är väldigt smidigt. Och om sommaren, om man har sandaler, så slipper man det obekväma med att pressa en broms uppåt med foten – som på så många andra vagnar.

Bugaboo Fox 2 har punkteringsfria skumhjul med avtagbara navkapslar

Punkteringsfria och mycket lättrullade hjul

Bugaboo Fox 2 har fyra hjul, som alla är skumfyllda och därmed punkteringsfria. Fördelen med punkteringsfria hjul – jämfört med lufthjul – är att man inte behöver oroa sig för punka, men inte heller ta hand om dem genom att regelbundet pumpa och kolla trycket i däcken. Nackdelen är att punkteringsfria däck är lite hårdare än lufthjul, vilket kan märkas av när man kör vagnen. Generellt är punkteringsfria hjul också sällan lika bra i snö som framför allt stora lufthjul är. Hjulen på Fox 2 håller dock hög kvalitet. Körkänslan jämfört med körkänslan hos liknande vagnar med lufthjul är väldigt god.

Alla hjul kan enkelt klickas av från chassit. Man trycker bara in den vita knappen som sitter ovanför framhjulen eller innanför bakhjulen. Framhjulen är snurrbara men kan även låsas i fast läge. För att göra det trycker man ned den vita flärpen som sticker ut på insidan, ovanför framhjulen. Såväl framhjul som bakhjul har avtagbara hjulsidor. Det går att byta ut navkapslarna på Bugaboo Fox 2, vilket är ytterligare ett sätt på vilket man kan anpassa vagnens utseende.

Så fäller man ihop Bugaboo Fox 2

Så fäller man ihop Bugaboo Fox 2

Fox 2 kan fällas ihop i ett stycke med sittdelen på. Jag tycker vagnen blir rätt klumpig då, men det går åtminstone. Och eftersom att den väger under 10 kg tycker jag det funkar att lyfta in den i bilen i sin helhet. Men smidigast blir Bugaboo Fox 2 om man tar bort sittdelen först. Liggdelen måste alltid lossas från chassit innan man fäller ihop vagnen.

Vill man fälla med sittdelen på så kan man göra det oavsett om den är vänd framåt eller bakåt. Först måste man vinkla sittdelen till rätt läge. Är den bakåtvänd ska den vinklas ett extra steg efter liggläge. För att sedan fälla chassit så tar man en hand på vardera spärr, som sitter på sidan av handtaget. Den runda, svarta knappen trycks in och hela vita spärren drar man uppåt, mot sig. Då lossar spärren inuti chassi, så att handtaget viks nedåt mot marken. Därefter kan man lyfta upp vagnen i chassits mittstång, så fullföljs hopfällningen.

Vill man fälla ihop chassit separat så gör man förstås på precis samma sätt: Lossa spärrarna på handtaget, fäll handtaget nedåt, lyft chassit i mittstången. Hopfällningen hos Fox 2 är ännu enklare än hos gamla Bugaboo Fox, då spärrarna har konstruerats om för att bli smidigare.

Använd chassilåsen för att göra Bugaboo Fox 2mindre ihopfälld

Memoryknappar och smart vridlås på chassit

Även om själva hopfällningen av chassit kräver två händer, så kan man faktiskt lossa både sittdel och liggdel från Fox 2 med bara en hand. På ramens fästen, som klickas på chassit, sitter stora vita knappar. Dessa har en minnesfunktion, vilket översatt från barnvagnsspråk innebär att de förblir intryckta när man har tryckt in dem. Man kan alltså först trycka in den ena vita ”sockerbiten” och sen den andra. Och därefter kan man lyfta av sitt- eller liggdelen genom att ta tag i bygeln och dra rakt upp.

När man fäller ihop Bugaboo Fox 2-chassit så har hopfällningen två lägen. Ett första läge, i vilket chassit även är självstående, balanserandes mot handtaget. I det andra läget blir chassit som mest kompakt, det visas på bilden längst ned till vänster i collaget ovan. Man kan låsa upp chassit för det mer kompakta läget genom att vrida på de vita låsmekanismerna som sitter på vardera sidan om mittstången. Som bilderna visar kan man rotera dem mellan låst och upplåst läge.

Platta till Bugaboo Fox 2 sittdel innan vagnen packas in i bilen

Packa in Fox 2 extra kompakt i bilen

Har man ont om plats i bilens bagageutrymme så vill man förstås att barnvagnen ska ta upp så lite plats som möjligt. Som bilderna ovan visar är det i ett sånt läge lätt värt att fälla sittdel och chassit separat, då Fox 2 blir mycket mer kompakt så. Jag tycker vagnen blir som allra minst om jag fäller chassit först, lossas bygeln från sittdelen och sedan staplar sittdelen uppochned, ovanpå chassit.

Men sen går det också att få Bugaboo Fox 2 ytterligare ett snäpp mer kompakt. Detta genom att man plattar till sittdelen. På ryggstödets baksida, där ryggstöd möter sittyta, finns knappar så att man kan lossa på sittdelens stödkonstruktion. Men den spärren upplåst kan sittdelen plattas till, vilket sparar ytterligare lite plats när vagnen ska packas ihop.

Även om Bugaboo Fox 2 inte direkt blir pytteliten, så går den ändå att packa relativt kompakt. Det ihop med vagnens låga vikt innebär att den ändå känns smidigt att hantera även för den som regelbundet ska ta med sig barnvagnen i bilen.

Bugaboo Fox 2 funkar otroligt bra ihop med Bugaboos ståbräda

Otroligt bra och smidig lösning för ståbräda

För den som väntar tillökning till familjen, men inte är i behov av en syskonvagn, så kan jag med gedigen egen erfarenhet tillstå att Bugaboo Fox 2 är alldeles utmärkt ihop med Bugaboos ståbräda. Har man en Bugaboo-vagn så är min rekommendation att alltid välja Bugaboos egen ståbräda om man vill kunna rulla med ett äldre syskon samtidigt. Bugaboo Fox 2 har inbyggda fästen för den senaste versionen av ståbrädan – Bugaboo Komfort+ Ståbräda.

Det bra med Bugaboos ståbräda är dels att den bara har ett hjul, vilket ger ett tyst rull och mer plats för fötterna för den som kör vagnen. Det faktum att ståbrädan är lite vriden till sidan bidrar ytterligare till att man som förälder kan gå bakom vagnen. Istället för som så ofta annars med ståbrädor behov gå bredvid eller med ryggen helt böjd. Det går också att sätta en pall på ståbrädan. Men bäst av allt, tycker jag, är att man med foten kan trycka upp ståbräda i flera olika steg. Så fort det äldre barnet hoppar av för att gå själv så kan man alltså på nolltid få ståbrädan ur vägen och gå helt normalt bakom vagnen igen.

Körkänslan i och mitt omdöme av Bugaboo Fox 2

Körkänslan i Bugaboo Fox 2

Fox 2 är en oerhört lätt och lättkörd barnvagn. Det här är en vagn man orkar och vill gå långa promenader med, själva vagnen kommer aldrig tynga ned ens steg och tempo. Den är otroligt lätt att svänga, och kräver inte mycket kraft för att rotera runt. När jag kör Fox 2 har jag alltid handtaget i några av de högre lägena. Hävkraften, för att få barnvagnen över trottoarkanter, funkar då väldigt väl och man behöver inte hänga sig på vagnen för att få upp framhjulen. Det räcker fint med ett lätt tryck på handtaget.

Jag har bara testat Bugaboo Fox 2 på våren, men jag har kört första versionen av Fox i snö och körkänslan samt terrängframkomligheten i vagnarna är samma oavsett version. Bugaboo Fox 2 klarar av både lite snö, grusväg och gräsmatta men det är ingen terrängvagn i mina ögon. Den rullar bäst i stadsmiljö och på asfalt. Men på plana underlag är rullet verkligen fantastiskt. Det räcker med en lätt touch på handtaget för att sätta Fox 2 i rörelse. Många andra vagnar borde studera rullet i Fox 2 och Donkey 3, för det är bland de bästa banvagnsrull som finns, tycker jag.

Mitt omdöme av Bugaboo Fox 2

Jag får ofta frågan vilken av just Bugaboos modeller jag skulle välja för en kommande bebis. Och mitt svar blir så gott som alltid Bugaboo Fox. Jag har gillat vagnen sen första gången jag fick testa den och den känslan har inte förminskats under den period som jag har rullat Bugaboo Fox 2.

Fox 2 skiljer sig inte kraftigt från den föregående modellen. Det är små förändringar. En del av dem vet jag inte varifrån inspirationen kommer. För även om en förvaringsficka på utsidan av liggdelen kan vara praktiskt så är det inte en egenskap som stått med på min egen lista över önskade förbättringar hos Fox. Men andra uppdateringar är väldigt spot on. Bygeln är mycket smidigare att öppna, sittdelen löjligt lätt att fälla och även fällningen av chassit har onekligen gjorts enklare. Och även om jag sett att en del tycker att den nya suffletten med lucka är ful, så tycker jag personligen att funktion går före. Och jag skulle haft mycket användning av en titt- och vädringslucka under mina barns första år av barnvagnsåkande.

En ultimat promenadvagn för de första åren

Det enda jag saknar och verkligen skulle vilja förändra hos Bugaboo Fox 2 är höjd på fotstödet. Kunde man lägga till en decimeter där skulle min treåring fortfarande sitta bekvämt, och då skulle jag velat rulla Fox 2 hela tiden än idag. Har man 2,5 km enkel väg till förskolan så är det nämligen en toppenbra vagn även i vardagen. Och om man dessutom kan känna igen sig i min situation, med ett äldre syskon med trötta ben som ska ta sig fram samma sträcka, så är ju Fox 2 med ståbräda verkligen en ultimat kombination. Men jag skulle inte låta detaljen med fotstödet styra mitt val om jag skulle välja barnvagn för en kommande bebis. De allra flesta vill och har ändå bytt till en enklare sittvagn vid 2,5-3 års ålder. Så användningstiden för Fox 2 är fullt acceptabel.

Benstödet bortsett så har jag bara positivt att säga om Bugaboo Fox 2. Jag gillar uppdateringarna. Det är små och få detaljer. Men sammantaget har de gjort en redan bra barnvagn snäppet ännu bättre.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo Fox hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Thomas 27 maj, 2020 - 12:04

Efter Köln rapporterade du att suffletterna skulle ha två luckor. Vad hände sen?

Reply
Anna 27 maj, 2020 - 12:53

Hej Thomas,
ja det frågade jag Bugaboo också när de levererade vagnen till mig. Men han visste inte varför de ändrat suffletten, bara att den färdiga versionen endast hade en lucka. De på mässan var prototyper så det är ju inte ovanligt att ändringar inträffar. Kanske blev den för lik breezyn?
/Anna

Reply
Mikaela 3 juni, 2020 - 19:46

Tack för din utförliga recension, längtar efter att få rulla min fox när bebis kommer om sex veckor!

En fråga, du verkar ha stenkoll på vagnar. Jag är första gångs förälder och kan ingenting alls. Jag har köpt den äldsta versionen av Babyzen Yo-Yo och undrar om du vet om måttet är det samma på sittdyna och sufflett. Skulle vilja köpa ny dyna och sufflett men är osäker på om måtten är detsamma?

Ha en fin dag!

Reply
Anna 7 juni, 2020 - 18:35

Hej Mikaela,
jag har tyvärr inte stenkoll på detta… Sufflett borde funka, men jag har för mig lite vagt att något har ändrats på sittdelsklädseln. Men tyvärr kan jag inte ge dig något säkert svar. Testa att kontakta Babyzen Scandinavia på Facebook, de brukar svara snabbt på frågor!
/Anna

Reply
Sofia 6 juni, 2020 - 12:44

Hej Anna
Tack för en flera superbra recensioner! Jag sitter just nu och gör research för vagn till vårat första barn. Har fastnat för all funktionalitet i Bugaboo Fox 2 eller Britax Smile 3 men det oroar mig att fotstöden verkar vara så korta. Om man vill ha liknande egenskaper men en vagn som garanterat fungerar för barnet lite längre tid med maxvikt och fotstödet, vad skulle du rekommendera? Både jag och min sambo är långa så sannolikheten att vi får ett långt barn känns rätt stor.

Tusen tack på förhand!

/ Sofia

Reply
Anna 7 juni, 2020 - 20:55

Hej Sofia!
Det är lite svårt, vändbara sittdelar har alla en storleksgräns skulle jag säga – även om det skiljer sig lite från modell till modell hur lång användningstiden är. Jag skulle säga att både Fox och Smile III funkar till minst 2, kanske 2,5 års ålder. Vilket är hyfsat länge. De allra flesta har vid det laget ändå bytt till en smidigare, ofta fast framåtvänd vagn. Så jag skulle inte av det skälet välja bort någon av de modellerna.

Med det sagt, Emmaljunga Super Viking och Bugaboo Buffalo har väldigt rymliga, vändbara sittdelar!
/Anna

Reply
Malin 29 juli, 2020 - 12:02

Hej! Har precis fått hem min Fox2 mineral collection, men där är inga fickor på liggdelstyget, besviken då detta inte alls framkommer på hemsidan. Eller har jag missat… Vet du något om detta?

Reply
Anna 18 augusti, 2020 - 09:00

Hej Malin,
jag har haft lite semester från bloggen senaste månaden men nu är jag tillbaka. Jag var absolut under uppfattning att alla Fox 2 skulle ha fått fickor på liggdelstyget. Kontakta butiken eller Bugaboo och fråga! Och om du får ett svar får du gärna dela med dig till mig, jag blir nyfiken på vad det är som gäller.

/Anna

Reply
Malena 6 december, 2020 - 10:01

Hej!
Vi velar mellan en Bugaboo Fox 2, Britax Smile III alt en Britax Go Big som vi skulle kunna köpa begagnat. Det vi gillar med Smile III är bland annat att den är enkel att fälla ihop, handtaget som känns smidigt och att babyskydd går att sätta direkt på chassit, men känner oss tveksamma till luftfyllda däck ifall man får punktering ofta. Har också hört att många har haft problem med Smile III så det gör också att vi är tveksamma. Mellan de andra två vagnarna så skulle vi nog köpt Fox 2 om båda var nya, men funderar på om den är så mycket bättre att det motiverar prisskillnaden. Hur mycket mindre och smidigare är Fox 2 jmf med Go big? Utöver handtag, ihopfällning, storlek, ergonomisk sittdel vs vanlig, är det andra skillnader som du tycker att vi bör tänka på? Annan input som kan vara bra? Tack på förhand

Reply
Anna 7 december, 2020 - 13:19

Hej Malena!
Det stämmer att Smile III verkar ha haft en del problem under sommaren och hösten. Jag har hört ryktas att det ska vara åtgärdat med ett nytt, justerat chassi nu men mer än så har jag tyvärr inte fått reda på om detta.

Jag skulle nog inte säga att Fox 2 är så mkt mindre och smidigare än Go Big, om den är det alls. Fox är i och för sig några cm (typ 2 cm) smalare över bakhjulen. Men annars är de i mitt tycke rätt jämnstora. Och Go Big är betydligt mer smidig att fälla ihop i ett stycke med sittdel på, och blir mer kompakt.

Utöver det du nämner så kanske även väga in andrahandsvärde? Go Big ska TYVÄRR utgå, och Britax vagnar har historiskt sett haft ett okej men inte fantastiska andrahandsvärde. Bugaboo Fox är däremot hög och stabil i andrahandsvärdet, vilket kan påverka vad ens barnvagn faktiskt har kostat en totalt sett.
/Anna

Reply
Sofia 3 april, 2021 - 17:50

Hej!
Jag behöver din hjälp bor på landet (Norrbotten) och har en del terräng inför framtida promenader när bebis kommer. Dvs. Skogspromenader, grus och snö. Jag funderar mellan NXT90 eller Bugaboo fox 2, vilken tar sig bäst i terräng? Funderar även om du upplever stor skillnad i sittdelen gällande dessa vagnar? Läser att du anser att sittdelen i Bugaboo har kort användningstid?

Tacksam för svar!

Reply
Anna 4 april, 2021 - 14:17

Hej Sofia!
Jag skulle säga att NXT90 fixar snö och terräng bättre än Fox, det är en märkbar skillnad mellan dem. Förr var Outdoor-hjulen luftfyllda, nu är det ju inte det längre sån jag tycker skillnaden mellan Outdoor och Lounge är mindre numera. Jag har en NXT90 2-in-1 jag testkört denna vinter, med de punkteringsfria Outdoor-hjulen, och den tog sig fram riktigt bra även när vi hade rejäla mängder snö här i Stockholm.

Skillnaden är kanske inte enorm, men NXT90 har en sittdel med längre användningstid än Fox ändå. Min fyraåring får fortfarande plats i NXT ergosittdel, och min sexåring fick för ett år sedan ännu plats i NXT Flat. Men Fox växte min yngsta ur när hon var typ 2,5 år. Tyvärr, för jag älskar Fox i alla andra avseenden.
/Anna

Reply
Sofia 4 april, 2021 - 21:37

Tacksam för dina svar! Nu har jag lite fler funderingar.

Dvs du märker inte så stor skillnad mellan outdoor eller lounge chassi på NXT90 av den senaste modellen? I butik sa dem att det endast var estetiskt det som skilde chassin åt, upplever du det eller har de skilda funktioner? Samt att trots NXT flat delen är större än ergo, visst ryms barnet relativt länge i NXT ergo? Ergo faller mig mer i smaken men rädd för kort användningstid, hört en del som tycker den kan vara tight i bredden.

Har även nu läst på lite om Bugaboo donkey 3, hört att den är rymligare i sittdelen än Bugaboo fox samt bättre hjul. Tror du ändå att Emmaljungan NXT90 är ett bättre alternativ för terrängen än Bugaboo donkey? Tar den sig bra i snö? Och är den större i sittdelen än fox? Mer i klass med NXT sittdel? Samt rekommenderar du den som mono i jämförelse med NXT?

Tusen tack på förhand!

Reply
Sofia 3 april, 2021 - 17:52

Hej!
Komplettering från min tidigare kommentar, är outdoor hjulen bättre i terräng än lounge? Emmaljunga själv säger att det är bara estetiskt. Men hur upplever du det?

Reply
Sandra 26 april, 2021 - 08:38

Hej Anna!
Jag vet att det var länge sen denna recension skrevs men gör ett försök och ser om du ser denna kommentar 🙂 Jag undrar om du har någon input gällande färg till Fox2, tänker främst på den helsvarta vagnen. Blir den mycket varmare än ex den gråa vagnen på somrarna? Väntar en novemberbebis så Jag kommer formodligen rulla sittdel på sommaren. Har ju sett att den helsvarta vagnen är väldigt populär, så det kanske inte är någon skillnad? Har du någon erfarenhet?
Tack för en faktiskt blogg!

Mvh Sandra

Reply
Sandra 26 april, 2021 - 08:39

Ska stå fantastisk blogg hehe

Reply
Anna 27 april, 2021 - 16:00

Hej Sandra!
Jag får mail så fort jag får en kommentar, så jag ser alla kommentarer (utom de som hamnar i spamfiltret, men de brukar jag hitta efter ett tag ändå).
Med det sagt, jag har haft alla möjliga färger på vagnar och upplever faktiskt ingen skillnad. Däremot kan olika klädslar vara olika varma, vissa textiliter är mer kompakta medan andra känns mer luftiga. Fox 2 har ju vädring inbyggd i vanliga suffletten och blir det väldigt varmt kan du ju alltid köpa till en breezy. Men jag skulle inte välja färg utifrån detta, utan bara utifrån vilken färg du tycker är finast!
/Anna

Reply
Amanda 25 maj, 2021 - 08:20

Hej,
Väntar vårt första barn i höst och det här med barnvagnar är en djungel. Vi har har kollat en del och fastnat för bland annat Fox 2 då den är smidig att köra och känns hyfsat lätt att fälla ihop. Har du någon anna vagn du hafe rekommenderat? Bor i ett villaområde så inte speciellt mycket terräng även fast det är härligt med en naturprommenad ibland. Vill att det ska vara smidigt att fälla ihop vagnen utan att den tar enorm plats så den är enkel att ta med sig i bilen.
Sen har jag hört att speciellt den svarta färgen bleks väldigt lätt, är detta något du upplevt?
Tack för en bra blogg!

Reply
Anna 25 maj, 2021 - 14:09

Hej Amanda!
Jag tror Fox kan bli jättebra i den typen av miljö. Vill du titta på fler alternativ som är lite liknande i användningsområde så skulle jag säga Cybex Priam eller Joolz Day + är i ungefär samma kategori.

Bugaboo brukade ha problem med solblekta tyger men jag tycker att jag gör väldigt väldigt sällan om det nu för tiden faktiskt. Så jag skulle inte påstå att det är ett större problem för Fox än andra vagnar. Du har dessutom två års garanti på tygerna om du köper vagnen ny!
/Anna

Reply
Anna 3 januari, 2022 - 08:36

Hej!
Vårt andra barn har precis kommit och vi har tyvärr insett att vi behöver byta ut vår lilla Emmaljunga Viking då den blev alldeles för tung och väldigt väldigt svårstyrd med både bebis och fyraårig storasyster på ståbräda.
Vi vill byta till en vagn med större hjul och tror att just Bugaboo Fox kan vara för oss. Har du någon upplevelse av rull- och styrförmågan med ett barn i vagn och ett på brädan?

Reply
Anna 3 januari, 2022 - 11:06

Hej Anna!
Fox är väldigt lättstyrd även med ståbräda på, om man har Bugaboos egen ståbräda. Min åsikt är att Bugaboos vagnar ihop med Bugaboos ståbräda är den bästa kombinationen som finns om man ska köra med ståbräda, så det kan jag varmt rekommendera! Dock en liten brasklapp, Fox må ha något större hjul men terrängframkomligheten skulle jag säga är något sämre än med Viking, iaf om man kör Viking med lufthjul.
/Anna

Reply
Anna 3 januari, 2022 - 14:15

Tack för svaret (oj så snabb du var 🙂 )
Okej, förstår. Skulle Bugaboo Donkey vara bättre i så fall?
Nu kommer vagnen framförallt användas i stadsmiljö, men med en tur till förskolan på ca 2km. Men såklart så vill man att vagnen ska fungera även på vintern..

Reply
Anna 5 januari, 2022 - 10:31

Hej!
Ja, Donkeyn är absolut bättre i terräng och snö. Men den är tyngre och märkbart jobbigare att packa in och ut ur bilen. Så det beror lite på vilka egenskaper som är viktigast för dig. Är de bra på att ploga där du bor och det inte brukar vara väldigt mycket snö under långa perioder så räcker nog en Fox absolut till!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar