Bugaboo Buffalo

av Anna
Recension av Bugaboo Buffalo

Recension av Bugaboo Buffalo

Inköp: Denna vagn är en prototyp och ett recensionsexemplar. Inköpspris för Buffalo ligger på 11500 kr.
Försäljning: Vagnen är väldigt ny på marknaden, jag har dock hunnit se ett par stycken på Blocket för cirka 10000 kr.
Typ av vagn: Duovagn, som går att använda från födseln med liggdelen och från sex månader med sittdelen.

För någon vecka sedan lät Bugaboo via sin Facebook-sida meddela hur de tänker kring målgrupperna för deras numera fyra olika barnvagnsmodeller. Bugaboo Bee är stadsvagnen för familjer som är på språng, Cameleon³ är den ikoniska vagnen för familjen som söker allt i ett paket, Bugaboo Donkey är för familjeplaneraren som vill ha alla möjligheter  och den nya Buffalo är terrängvagnen för föräldrar som vill ta sig fram överallt.

Nå, jag är ju inne på min 11e Bugaboo-vagn och tycker nog att den här uppdelningen kan ses på två olika sätt. Antingen som aningen snäv – nog är livet mer föränderligt än att man bara går i skogen eller bara shoppar i city? Eller så är den väldigt tillåtande. För visst kan det tolkas som att jag – som är stadsunge, söker vagnen som har allt i ett, planerar familjen och gärna promenerar i terräng – faktiskt behöver en av varje?

I vilket fall som helst så fnissade jag högt vid lanseringen av Buffalo, eftersom att jag kände mig starkt attraherad av vagnen men inte riktigt passade in i målgruppsbeskrivningen. Jag trodde kanske att jag visste bättre än Bugaboo. Men efter att ha haft och kört Buffalon ett tag så förstår jag lite mer. Det är faktiskt inte en stadsvagn. Med det inte sagt att den inte funkar i stan, men den klart mer i sitt rätta element här ute i förorten där jag bor.

Bugaboo Buffalo i siffror

Vi börjar med lite mått, så har vi dem avklarade. Som vanligt är de måtta av mig eller vänner till mig, med vanligt måttband. Så det finns alltid en liten felmarginal.

BuffaloDonkeyCameleon
Ramen88 cm86 cm88 cm
Ryggstöd48 cm50 cm50 cm
Bottenplatta till sufflett60 cm60 cm54 cm
Fotstöd21 cm21 cm22 cm
Sittdjup26 cm24 cm25 cm
Sittbredd (innerst/ytterst)30/26 cm27/23 cm31/23 cm
Ryggens bredd på mitten36 cm32 cm36 cm
Maxvikt23 kg17 kg17 kg
Bugaboo Buffalo har en ergonomisk sittdel med tre positioner

Vändbar, ergonomisk sittdel med 3 positioner

Bugaboo Buffalo bygger på samma principer som Donkeyn och Cameleon. Ett chassi med fyra hjul och varukorg, en ram, ett liggdels- och ett sittdelstyg, bygel och sufflett. Handtaget går att reglera i flera olika höjder. Jag vet inte vilken av Donkey och Cameleon jag tycker att Buffalon är mest lik, den är nog faktiskt en väldigt bra mix mellan de två. Precis som på Donkeyn så fälls sittdelen med hjälp av en flärp på baksidan av ryggstödet, och hjulen är stora.

Det var, som jag även skrivit om tidigare, inledningsvis tänkt att Buffalon skulle ha haft samma lufthjul som Donkeyn har – men bara några månader innan lanseringen fann man enligt produktutvecklaren Steven Teus ett skum som var tillräckligt mjukt och tillräckligt fast för att funka som man ville. Jag tycker inte att det märks att det är skumhjul faktiskt, utom på tyngden.

Donkeyns fyra hjul, med rätt tryck i däcken, väger cirka 4166 gram medan Buffalons hjul tillsammans väger cirka 4710 gram. Skillnaden är alltså 544 gram, en bit över ett halvt kilo. Det går att använda Donkeyns lufthjul på Buffalon men eftersom att jag inte upplever skumhjulen som en nackdel hos vagnen så tycker jag inte att det känns nödvändigt att byta hjul. Faktiskt känns det nu efter min första Donkey-punka rätt skönt att jag inte alls behöver oroa mig över den saken.

Chassiskydden som Buffalon har på bilderna ovan kommer från Lills. Jag är övertygad om att Buffalon kommer att komma i All Black-utförande, men det tog ett och ett halvt år innan Donkeyn gjorde det så lite mer tålamod får vi nog ha på den punkten.

Så stora barn ryms i Bugaboo Buffalo

Så stora barn ryms i Bugaboo Buffalo

Även om måtten som redovisas högre upp inte verkar tyda på några större skillnader i rymlighet hos sittdelarna på Bugaboos tre olika duovagnar så upplever både jag och barnen Buffalon som väldigt rymlig i sittdelen. Min son har på gränsen till för långa ben, men tycker själv att han sitter bekvämt och om jag jämför med hur han sitter i sin bakåtvända bilbarnstol så erbjuder Buffalon en mycket lyxig sittposition. Att få upp suffletten är inte heller ett problem.

Jag märker dock att jag, oavsett vagn, ofta får frågor om detta och det har visat sig att det finns många preferenser och många olika gränser för när det är gott om utrymme i en sittdel och när det är för tight. Säkerligen finns det någon av er som läser som anser att min äldsta är för stor för sittdelen på Buffalon. Jag har alltid valt att utgå i från vad mina barn tycker och hur jag själv uppfattar att de har det i vagnen, och de skulle definitivt låta mig vet om de inte satt skönt.

Att Buffalon har en stor sittdel är en mycket viktig egenskap för mig, eftersom att mina barn fortfarande åker en del vagn och den yngsta lär göra det för minst ett år framöver. Jag uppskattar att Donkeyn kommer fungera för vår familj tills min dotter är uppåt 4 år, precis som den funkar för sonen som redan fyllt 4 år. Det är en ganska bra användningstid. Från födseln och upp till fyra år är något som med mina barn inte skulle gått när det gäller många andra vagnar.

Körkänslan i Bugaboo Buffalo

Körkänslan i och framkomligheten med Buffalo

Jag har använt Bugaboos HP-åkpåse samt Bugaboos egen sittdyna i Buffalon och båda sitter som ett smäck i sittdelen. Som ni ser så ryms min dotter (och hennes Pippi-docka) i sittdelen även när hon har full vintermundering och sitter i åkpåsen. På mittbilden syns även hur jag har hängt min väska på Buffalons egna väskkrokar. Maxvikten för varukorgen är 10 kg och handtaget tar 6 kg. Med sittdelen mot sig så funkar krokarna bra när barnet sitter upp, men i vilo- och liggläget så fastnar sittdelen mot skötväskan. De funkar alltså bäst när man har sittdelen vänd framåt. Jag gillar dock att de finns där och uppskattar att Bugaboo anpassat vagnen efter hur konsumenten faktiskt kommer att använda produkten.

Under den senaste månaden har det varit både riktigt kall vinter med mycket snö och nu börjar våren spira, och Buffalon funka rlika fint i grus som i is och snö. Jag fick frågan om varför Buffalon är mer av en terrängvagn än Donkeyn är, och en sak jag märkt när jag kört där marken varit lite mer ojämn är att Buffalon är en väldigt välbalanserad vagn. Det känns mycket svårvält och det bidrar till att det funkat fint att klättra över snövallar och grushögar med den. Är man ute efter en vagn som håller för långpromenader utanför asfalten så känns Buffalon som ett alternativ att överväga, i synnerhet med tanke på att det är en bra terrängvagn som har en massa andra bra egenskaper utöver att den rullar på fint över ojämnheter.

Så stor blir Bugaboo Buffalo ihopfälld

Fälla ihop Bugaboo Buffalo

Bugaboo Cameleon går inte att fälla ihop med sittdelen på, Donkeyn kan fällas så men den blir i mitt tyckte stor och otymplig. Jag föredrar att plocka isär den. Buffalon går också att fälla i ett stycke med sittdelen på, oavsett om den är vänd framåt eller bakåt. Den är absolut mer lätthanterlig än Donkeyn i ett stycke men fortfarande rätt och stor och lång. Framför allt har jag upplevt det som svårt att hitta en bra teknik för att få grepp om den. Jag föredrar alltså att dela på den – det gör vagnen betydligt kortare – och gör jag det så tycker jag att det blir bra mycket mer kompakt än vad Donkeyn blir.

På bilden längst ner till höger syns Buffalon med liggdelen placerad ovanpå chassi. Vagnen tar upp ganska exakt hälften av bagageutrymmet på vår Opel Astra kombi. Vagnen kan även balanseras på höjden. Överlag så känns Buffalon som en förbättring av Donkey och Cameleon vad gäller ihopfällning, men är man explicit ute efter en vagn som är smidig att fälla så ska jag kanske tillägga att Buffalon briljerar inte som mest på detta område.

Bugaboo Buffalo har en rymlig sittdel med bra sovläge

Rymlig sittdel med bra sovläge

Men det finns andra saker som får mig att hoppa jämfota av glädje! Sett ur barnets perspektiv, och det får man ju verkligen inte glömma när det gäller barnvagnar, så tycker jag och båda mina avkommor att Buffalon är toppen. Som jag skrev ovan så sitter de väldigt bra i vagnen, men de har också sovit mycket gott i den. Buffalon har sitt-, vilo- och liggläge oavsett om sittdelen är vänd framåt eller bakåt. Den fälls med samma mekanism som Donkeyn och vagnen känns välbalanserad även när barnen ligger ned i den. På den högra bilden skymtar Donkeyn i viloläge i bakgrunden.

Förutom det så gör Buffalon det mycket enkelt för ett barn att åka bekvämt. I och med att suffletten är så enkel att med en dragkedja öppna upp och förlänga, så behöver man inte oroa sig för ljus när man inte vill ha det, eller för blåst och lättare regn heller för den delen. Den här suffletten är så bra att jag faktiskt nästan inte kan skriva så mycket mer om den – jag önskar att alla vagnar hade såhär bra sufflett! Punkt.

Så är Bugaboo Buffalo med liggdelen på

Använda Bugaboo Buffalo med liggdel

Som nog har framgått tydligt vid det här laget, så är mina barn inte längre i liggdelsåldern. Men jag lät en liten plutt på tre månader teståka vagnen och utlåtande från bebis och förälder var att liggdelen är rymlig men att vagnen nästan känns onödigt stor för en så liten. Suffletten fick dock högsta betyg, luft kom in till bebis men vind och irriterade solstrålar stängdes effektivt ute. Liggdelen är precis som sittdelen smalare nedtill och bredare upptill. Det finns absolut utrymme för en värmande åkpåse vintertid.

Liggdelslocket är en klart förbättring mot det till Donkeyn, som slutar innan bygeln och är lätt för bebis att själv sparka bort. Locket till Buffalon täcker större del av liggdelen samt fästs med dragkedja, så väl på plats så sitter det stadigt där. Skulle jag vänta barn idag och vara intresserad av Buffalon för dess mer generella egenskaper så skulle liggdelens rymlighet absolut vara ett plus i min bok. Och självklart kan man välja att använda liggdelen utan bygeln på.

De två nedersta bilderna visar Buffalon med sittdel och ett Apple of my eye-regnskydd från Elodie Details, en mycket härlig kombination, samt Buffalons liggdel med originalregnskyddet. Jag hade hört rykten om att detta regnskydd skulle vara lite mer användarvänligt än det till Donkeyn, och det visade sig faktiskt stämma. Det är dock fortfarande stort hur noga jag än försöker rulla ihop det, men passformen är bra och nu är det alltså relativt enkelt att få på plats. Vill man ha ett genomskinligt regnskydd så är det definitivt originalskyddet man ska använda sig av.

Smidig swing away-bygel och stor varukorg på Bugaboo Buffalo

Smidig swing away-bygel och stor varukorg

Dags för lite detaljer! Den här Donkey/Cameleon-morphen har med glädje stulit dess anfäders bästa egenskaper. Nästan allt går dessutom att göra med en hand. Första bilden visar en närbild på sittdelen. Allt vitt har, som alltid på Bugaboos vagnar, en funktion. Den stora vita knappen trycks in, båda samtidigt eller en i taget, och när båda är inpressade så är ramen lossad från chassit. Den mindre vita knappen trycks in när man vill öppna upp swing away-bygeln. Och ja, det är precis lika smidigt som jag hade hoppats på och nu suckar jag högljutt när jag ska kämpa med Donkeyns fasta byglar. Buffalons bygel är väldigt rymlig så det finns ingen risk att det blir trångt för barnen även om den är på.

Varukorgen är stor den också, och utrustad med en innerficka framtill. Egentligen är det inte någon dramatisk avvikelse från varukorgen till Cameleon3 och Donkeyn vad gäller storlek, men det som faktiskt gör skillnad är möjligheten att packa på höjden. I och med att ramen sitter omkring en decimeter högre upp än på de andra vagnar så går det att bygga upp med jackor och filtar, fullt tillräckligt för att en tvåbarnsfamilj som min ska känna sig nöjd med att de fått med sig det nödvändiga.

Bugaboo Buffalo funkar toppen med ståbräda

Buffalo funkar utmärkt ihop med ståbräda

En annan egenskap hos Buffalon som gör den toppen för flerbarnsfamiljer där det äldre barnet inte behöver sitta, men kanske ändå drabbas av trötta ben ibland, är stegutrymmet. Handtaget har en annan vinkel än på Donkeyn och Cameleon och det märks. Jag har gått mitt absolut värsta silly walking och ändå bara med nöd och näppe lyckats slå i chassit med fötterna, och det var ju för att jag verkligen hade ansträngt mig. Min man, som är femton centimeter längre än mig med sina 185 cm, tycker att han har massa utrymme för att ta ut stegen och detta gäller även med ståbrädan på.

För att använda ståbräda på Buffalon krävs samma adaptrar som till Donkeyn, den kostar 140 kr hos svenska återförsäljare. Ståbrädan sitter mitt på chassit men eftersom att den smalnar av baktill och eftersom att den som kör vagnen kommer så långt ut från chassit med handtaget i högt läge så upplevs den ändå inte som i vägen. Det är också väldigt gott om utrymme för barnet som ska stå på brädan. Bilden nere till höger visar att även med sittdelen i viloläge så kan barnet på ståbrädan stå med raka ben och fötterna placerade där de ska vara. Rygg och nacke/huvud slår inte heller i handtaget, som på bilderna är i högsta läget. Det var för övrigt vid det här tillfället som vi enda gången upplevde den långa suffletten som ett ”problem” – storebror ansåg att den skymde hans sikt över både lillasyster och omgivningen.

Skillnaden mellan Bugaboo Donkey och Bugaboo Buffalo

Skillnaden mellan Bugaboo Donkey och Bugaboo Buffalo

Den här recensionen har varit synnerligen svårskriven. Jag har försökt finna en anledning till varför och nu tror jag att jag har satt fingret på det – så fort jag fått hem vagnen så fick den snabbt sin naturliga plats hos oss och nu jag har nästan glömt att den finns här. Eller kanske snarare glömt att den inte alltid funnits här. Inte för att den är överflödig eller dålig, utan för att den är precis vad den säger att den är och då behöver man inte tillägga så mycket.

Jag vet att många undrar över hur den står sig mot Donkeyn. Jag tycker att Donkeyn är en superb vagn, den är verkligen allround i begreppets rätta betydelse och det är en vagn som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag har kört vår Donkey i snart 20 månader och är fortsatt otroligt nöjd. Men vi kommer till slut fasa ut den, inte nu men en dag, och då blir det absolut Buffalon som tar vid. Visst, Buffalon är inte lika skarp för shopping inne i stan, den är inte lika lättsnurrad och inte lika kort och kompakt som Donkey Mono. Men så fort man fått upp takten så är det toppen att köra den för känslan är snarlik, och den har en enormt bra användningsperiod – rent tekniskt skulle vi inte behöva någon annan vagn fram till att barnen slutar åka. Inte många barn kan växa ur Buffalon innan åtminstone 2-3 års ålder.

Mitt omdöme av Bugaboo Buffalo

Så. Jag håller med Bugaboo, faktiskt. Är man en familjeplanerare som vet med sig att man hoppas på fler barn inom kort, då skulle jag satsa på Donkeyn om valet stod mellan den och Buffalo. Men har man lite större barn eller vill ha en komplett vagn som ska räcka länge vad gäller rymlighet och maxvikt, eller en bra terrängvagn och har en annan mindre vagn som kan komplettera vid cityshopping om man tycker att det känns nödvändigt, då är Buffalon en hit.

Mycket handlar om de förväntningar man lägger på en vagn och att jag har svårt för att skriva om Buffalon är nog för att den precis uppfyllde allt jag hoppades på när Bugaboo först avslöjade att de hade en ny barnvagn på gång. Jag har trott att den eventuellt skulle kunna konkurrera ut Cameleon3, och visst borde den göra valet av barnvagn mindre självklart för nordbor som vill ha en Bugaboo. Men när jag tänkt mer på saken så har jag nog snarare kommit att dra slutsatsen att Bugaboos barnvagnspark är komplett nu. Jag ser fram emot att bli rejält överraskad nästa gång Bugaboo bestämmer sig för att ge sina kunder något vi ännu inte vet vad vi vill ha. De har ju lyckats fint hittills.

Du kanske också gillar

46 kommentarer

Kajsa 9 april, 2013 - 18:07

Tack för en strålande recension!

Hur är dämpningen/fjädringen på vagnen?
På asfalt och på grusväg?

Reply
alltombarnvagnar 9 april, 2013 - 19:45

Tack!

Ja du, det kanske jag borde skrivit om lite mer ingående men precis som med Donkeyn så har Buffalon ingen fjädring. Tycker däremot att den funkat bra både på grus och asfalt, saknar faktiskt inte gunget fast jag älskar gunget i t.ex. Brio Go.
/Anna

Reply
Madeleine 9 april, 2013 - 21:54

Jättebra recension, men nu är jag tyvärr tillbaka på ruta ett igen 🙁
var helt övertygad om att Buffalon var the one and only för vårt första barn.
Vill ha en vagn som jag kan gå i motionsspåren i skogen med och kanske lite otympliga stigar. Vagnen ska klara snö, snöslask/modd, snö-is etc, utan bekymmer och svänga på en 5-öring inne i stan och den måste ha swivelhjul.
Har du provat teutonia cosmo, kan den va lite mer allround? Hittar tyvärr ingen recension isf.

Reply
alltombarnvagnar 10 april, 2013 - 12:14

Hej Madeleine,
tyvärr har jag ingen erfarenhet av Cosmon. Men om vagnen du beskriver att du vill ha låter precis som en Donkey Mono, tycker jag!
/Anna

Reply
Madeleine 20 maj, 2013 - 16:42

Det blev en Buffalo ändå 🙂 idag provkörde vi och den kändes bra.

Reply
Erica 10 april, 2013 - 08:01

Bra text! Jag blev absolut klokare när det gäller valet av vagn!

Reply
alltombarnvagnar 10 april, 2013 - 12:13

Hej Erica, vad bra! Kul att jag kunde vara till hjälpa!
/Anna

Reply
Emma 10 april, 2013 - 12:05

Jättebra recension av en underbar vagn. Älskar min! 🙂
Men sedan när har ni fyra barn? 😉

Reply
alltombarnvagnar 10 april, 2013 - 12:13

Haha! Bra fråga, två hemliga barn måste det vara. Tack, jag har ändrat nu! Gissar att jag tänkte skriva fyra persons-familj eller nånting.
/Anna

Reply
Elin 11 april, 2013 - 10:55

Tack för en utmärkt blogg! Min son är nu 18 månader och inte intresserad av att gå, så jag tror att vi behöver en vagn länge än. Har en bee och en go, men funderar på att byta ut gon mot en buffalo. Bor inte i storstad, men går mest på asfalt ändå. Kan tillägga att jag är trött på gon, som dock länge varit toppen. Har en utan vinterhjul och en som dessutom har krånglat, så det är väl därför. Den är dessutom trång när man har åkpåse och vintermundering. Kan jag motivera ett sådant byte så att även min omgivning inser det kloka i det? Skulle du kunna tänka dig att byta ut din go mot en buffalo?

Reply
alltombarnvagnar 11 april, 2013 - 21:39

Hej Elin,
jo men det tycker jag nog att du kan göra. Buffalo har definitivt en rymligare sits än vad Brio Go har, så om du tänker dig en vagn som ska funka långsiktigt så är det ett bra kort att satsa på. Dessutom tycker jag aldrig att man ska nöja sig med en vagn som känns okej men inte mer. Jag älskar Go, men alla gillar ju inte samma vagnar och livet/barnvagnstiden är för kort för att man inte ska prova sig vidare tills man hittar the one! 🙂
/Anna

Reply
Helena 17 april, 2013 - 18:31

Hej Anna,

Mycket bra artikel som hjälper en att få lite klarhet i barnvagnsdjungeln. Jag undrar om du vet om maxicosi bilbarnstolen funkar med även denna vagn (med adaptrar) ?

Förstår jag dig rätt även att till denna vagn behöver man egentligen inte köpa några vinterhjul då det är sk. terrängvagn ?

// Helena

Reply
alltombarnvagnar 18 april, 2013 - 19:17

Hej Helena,
ja det ska finnas en Maxi Cosi-adapter även till Buffalo om jag förstått rätt, kolla med din närmsta Bugaboo-återförsäljare om de finns tillgänglig än.

Exakt, du behöver absolut inga vinter/terränghjul utan Buffalon klarar sig med de hjul den har. Kör du i djup snö eller grov terräng så kan du alltid låsa framhjulen för ännu enklare körning!
/Anna

Reply
Johanna 27 april, 2013 - 19:46

Hejsan 🙂
Tack för en bra recension!
Har du möjlighet att mäta innermått på buffalons liggdel (längd,bredd och djup)? 🙂
Tack på förhand.
/ Johanna

Reply
alltombarnvagnar 29 april, 2013 - 14:07

Hej Johanna, absolut. De mått jag har är att längden förstås är som ramen, dvs cirka 88 cm. Liggdelen är 20-21 cm djup, upptill är de 36 cm bred och nedtill 30 cm bred.
/Anna

Reply
Astrid 29 april, 2013 - 18:58

Hej! Vilken utförlig och bra recension! Kanske kan detta vara vagnen för mig.. Tycker det varit väldigt svårt att hitta drömvagnen. En Bugaboo Buffalo vs Urban Jungle hade varit intressant (två vagnar som lovar bra terrängkörning)
/Astrid

Reply
alltombarnvagnar 2 maj, 2013 - 21:34

Hej Astrid! Ja jag vet, jag borde skriva om MB Urban Jungle Single, men jag har hittills aldrig haft en. Däremot hittar du recensioner av både Swift, Duet och Duo om du klickar på Mountain Buggy-kategorin här på bloggen!
/Anna

Reply
Emma 1 juli, 2013 - 11:33

Hej Anna!
Vi har en go -13 som vi funderar på att byta ut. Just nu står det mellan en Buffalo eller Donkey mono. Upplever du att Buffalon är stor? Och känns donkeyn mycket bredare än buffalon och go? Vi planerar syskon snart och därför känns donkeyn lovande, men är rädd för att få en med knarrande chassi, hur pass vanligt är det? Annars känns buffalon som ett säkert kort, just pga donkeyns chassi, men då kommer vi ändå bli tvungen att byta vagn när det blir syskon (förhoppningsvis ca 18 månader mellan barnen). Hur skulle du gjort?
Har du några bilder på vagnarna tillsammans med en go? Är det annars något du skulle kunna fixa? Har letat som ett tok med inte hittat några, vore jättegulligt. 🙂

Med vänlig hälsning,
Emma

Reply
Anna 16 juli, 2013 - 19:34

Hej Emma!
Ja Buffalon är ingen minivagn i alla fall, men stor tycker jag inte den är heller. Enda gången jag upplever den vagnen som lite mindre smidig är när jag är inne i city och går i butiker, då känns den ibland ffa ganska lång i chassit. Men Donkeyn är ju mer kvadratisk i sin form, den har jag inte haft några problem med inne i stan.

Knarrchassi har förekommit men det ska enl Bugaboo vara i princip bortbyggt nu, så det är inget jag skulle oroa mig för. Med det du beskriver skulle jag absolut välja Donkeyn, låter som ett smartare val för er?

Bilder på Donkey och Go ihop? Det har jag absolut, lyckades inte hitta någon på bloggen just nu men jag mailar dig en bild! 🙂
/Anna

Reply
Jag får för mig saker | Pauline Gustbée Nilsson 8 juli, 2013 - 11:10

[…] Det andra alternativet var då Buffalo, med snarlik chassi-design och stora snurrhjul men utan möjligheten att utvidga till duo-läget. Varukorgen är dessutom mycket rymligare (och snyggare) än Chameleons patetiska lilla skål. Buffalo är Bugaboos nyaste modell som kom ut i mars i år, och det märks att de har tagit till sig användarnas synpunkter när de designade den. Det finns nu krokar på handtaget för att hålla fast en skötväska som hängs tvärsöver, och suffletten går att förlänga så att den fungerar som ett inbyggt sol-/regnskydd. Så himla smart allting. Läs mer om vagnen på bloggen Allt om Barnvagnar! […]

Reply
Linda 17 oktober, 2013 - 12:05

Tack för en bra recension. Blir nog en Buffalo, för hur jag än vrider och vänder på det så verkar bufflen ha de egenskaper jag söker, som jag inte finner hos andra vagnar. Främst terräng-mässigt, men ändå smidiga shopping-möjligheter..
Är endast lite tveksam till den ergonomiska sitsen då den inte ger riktigt liggläge.
Sen är det det där med fjädring/dämpning om man går på grusväg, eller värre en dålig, hålig grusväg. Är rädd att det blir väldigt skumpigt/hackigt för barnet. Någon åsikt där?
Med vänlig hälsning Linda

Reply
Anna 18 oktober, 2013 - 13:04

Hej Linda!
Är man van vid att köra vagnar med mycket fjädring så är det absolut en omställningsperiod för att vänja sig vid en sådan vagn som Buffalon. Jag upplever den inte som stötig eller hackig för barnen och mina barn har aldrig misstyckt i den eller sovit dåligt, men jag vet att andra har känt så. Det bäste vore ju om du kan möta upp någon som har en Buffalo och bara få testa hur den känns att köra i terräng, så ser du om körkänslan passar dig!
/Anna

Reply
Maria 30 april, 2014 - 20:45

Hej!
Jag vill börja med att tacka för en underbart bra blogg. Oj vad jag har surfat runt här sista dagarna! Vi letar efter en bra syskonvagn till en bebis på väg och en blivande tre-åring och är intresserade av Donkeyn då jag inte tror att tre-åringen kommer klara långa dagar på stan/utflykter i kollektivtrafiken med bara en stå-platta. Hen är ganska lång, redan ca 95 cm, och jag blir lite nyfiken på hur stort ditt stora barn är? Får ett långt barn plats i Donkeyn eller blir det för tajt över huvudet tror du?
Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning,
Maria

Reply
Anna 3 maj, 2014 - 20:39

Hej Maria!
Min äldsta är drygt 110 cm nu och han kan fortfarande sitta i Donkeyn. Mitt mellanbarn är 102 cm och åker Donkeyn regelbundet på helgerna, hon får plats hur bra som helst och sov gott i vagnen senast igår. Så kör på, det kommer funka finfint!
/Anna

Reply
Victoria 23 juni, 2014 - 14:27

Hej! Tack för en bra recension! Har nu bestämt mig för en Buffalo. Men jag är lite ny på detta och har en fråga angående liggdelen. Är det meningen att man ska kunna lyfta upp liggdelen med bebis i, eller måste man lägga i en mjuklift för att kunna lyfta upp bebisen?
Tacksam för svar. Hälsningar Victoria

Reply
Anna 24 juni, 2014 - 22:31

Hej Victoria!
Ja det ska du kunna göra, du kan bära liggdelen i bygeln med barnet i, upp till att barnet väger 9 kg!
Men det är antagligen smidigare (och lättare) att bära barnet i en mjuklift!
/Anna

Reply
Cia 26 juni, 2014 - 21:53

Hej!

Har sett att mono och buffaloo ska vara lika breda, MEN jag tycker mono ser bredare ut iaf, eller är detta en synvilla bara? Har dock bara sett bilder, ej verklighet då dom ej finns i vår stad.

Behöver en vagn( ett barn) som klarar snö, slask, asfalt, grus vägar, ej för tung att lyfta! Är viktigt pga min op rygg, bra sufflett, vändbar,blir liten ihopfälld. Gärna dämpning av nått slag.. Men kanske går bra iaf utan?:)

Gillar både mono, Buffalo, sen emmaljunga viking, ev superviking. Ej helt överens med handtaget på super vikingen.. Tycker det känns rätt tjockt att hålla i.

Eller har du andra bra förslag på vagn?

Mvh Cia

Reply
Anna 4 juli, 2014 - 15:31

Hej Cia! Det är nog en synvilla, de är 60 cm breda båda två! Har du kollat på Brio Go Next? Känns som att jag tipsar alla om den just nu men tycker den verkar stämma in på dina önskemål och det är en väldigt bra vagn!
/Anna

Reply
Hanna Billinger 3 september, 2014 - 07:30

Hej! Vilken åkpåse kan du rekommendera till en nyfödd i buffalon? BF 3 nov, så det kommer nog vara rätt kallt. Funkar Bugaboos HP i buffalos liggdel tex?
/Hanna

Reply
Maria C 30 november, 2014 - 16:55

Hej, tack för en bra recension. Jag hade helt räknat bort bugaboo tidigare pga att vagnarna tidigare varit så låga och både jag och min man är lite längre än standard. Idag var vi dock och provade Buffalon efter en djupdykning i vagninfon igår. Och vi älskar den. Det enda vi känner nu är att vi kanske är dumma som inte köper en donkey direkt när vi tänker oss ytterligare ett barn framöver. Men samtidigt så känns det dumt mot vårt barn att sitta och ligga i en smalare vagn pga ett ev. Syskon framöver. Dessutom är donkeyn återigen lite låg. Vad tror du, är det vettigast att satsa på en riktigt härlig enkelvagn till en början? Tack!

Reply
Anna 2 december, 2014 - 23:44

Hej Maria!
Om ni gillar Buffalon mest NU så ska ni självklart välja Buffalon! Bugaboos vagnar har bra andrahandsvärde så även om ni skulle få syskon inom en snar framtid är det nog inte svårt att sälja Buffalon! Jag tycker man ska välja vagn utifrån de behov man har idag, annars riskerar man att göra ett köp man inte blir nöjd med och det tycker inte jag låter ekonomiskt klokt!
/Anna

Reply
Frida 9 december, 2014 - 18:20

Hej!
Tack för en jättefin blogg med massor av matnyttigt!! Det är dags att köpa ny vagn till lillebror och har (tror jag) bestämt mig för en Buffalo. Jag var och körde den i butik idag men det är ju inte direkt någon hårdprövning

Reply
Anna 10 december, 2014 - 00:05

Hej Frida, helt sant! Provkörning i butik säger långtifrån allt om en vagn, men man kan iaf få en liten känsla för steglängd, handtag och hur funktionerna är att använda!
/Anna

Reply
Elin 10 januari, 2015 - 21:06

Hej!

Tack för en superbra blogg! Har surfat runt massor här senaste tiden 🙂
Vi väntar vårt första barn i april och väljer just nu mellan Bugaboo Buffalo och Brio/Britax Go Next.

Vi har en relativ liten bil där dessa ska gå in och de passar de vi söker efter. Dvs. Gärna lite högre vagn, lättkörd på asfalt men klarar även grusvägar och mathandling. Enkla att fälla ihop och ställa in i bilen. Vi gillar även deras sittdelar. Men har du något tips på vilken av dessa vagnar vi borde välja?

Sen gillar vi all black utförandet, vet du om man kan beställa Britax Go Next och FÅ den till april, eller är det först då man kan beställa den? Funderar även lite på stabiliteten i vagnarna, Buffalon har jag fått för mig är mer ”ranglig”? Go next verkar mer stabil och gunget i fjädringen känns som något man skulle sakna annars? Såg att någon fått en bild mailad till sig på dessa vagnar, finns det möjlighet att få den bilden? Vore otroligt tacksam för svar. Trevlig helg!
Med vänlig hälsning, Elin

Reply
Anna 13 januari, 2015 - 22:10

Hej Elin, försökte begripa vad det kunde röra sig om för bild men jag minns faktiskt inte och det här inlägget har några år på nacken så den bilden ligger väl djupt begraven på min hårddisk nu. Vad för slags bild är det ni skulle vilja se?

De är ganska olika ändå, Buffalo och Go Next. Buffalon är ju en stum vagn medan Go Next en av de med absolut bäst gung. Vad man trivs bäst med är en smaksak. Men jag skulle inte beskriva Buffalon som ranglig, den är ju Bugaboos mest stabila vagn iom att den har högst maxvikt! Skulle nog personligen säga att Go Next är smidigast som bilvagn iom att den är så enkel att fälla i ett stycke, Buffalon blir stor i ett stycke men smidigare när den tas isär – men det blir ju också ett extra moment i fällningen. Lätt terräng och asfalt klarar båda två av!
/Anna

Reply
Frida 13 januari, 2015 - 14:07

Hej igen Anna!
Det blev ett abrupt slut på min förra kommentar här ovan – vet inte vad som hände 🙂
Nu är jag bara några knapptryck ifrån att beställa en Buffalo från Holland, men det jag egentligen undrade var hur du upplever Buffalons hävkraft (med sittdelen) och om den ”drar” när vägen lutar i sidled, om du förstår vad jag menar. Har en äldre Cameleon och den är i princip omöjlig att köra när vägen lutar åt ena eller andra hållet. Jag har lite problem med min handled så jag är lite rädd att Buffalon ska bete sig på samma vis.
Skulle vara så tacksam för lite delad erfarenhet! Tack för en supersuper-blogg! (Är bara några knapptryck från att beställa Buffalon från Holland nu :D)

Allt gott! /Frida

Reply
Anna 13 januari, 2015 - 14:10

Hej Frida, kort svar för jag sitter på jobbet men nej, jag tycker inte att Buffalon drar på det sätt som en Cameleon kan göra, i synnerhet de äldre versionerna av Cameleon. Och hävkraften är absolut bra, Donkeyns är snäppet bättre tack vare vinkeln på handtaget men Buffalos handtag kan ju fås väldigt högt. Skulle inte kategorisera den som svårhävd!

Haha, vet hur du menar med amningshjärna!
/Anna

Reply
Frida 13 januari, 2015 - 14:08

Förlåt att jag upprepade mig om Holland, mycket charmigt. Så går det när man ammar. /Frida

Reply
Elin 13 januari, 2015 - 15:47

Hej igen, förlåt om jag är på men puffar lite för min fråga ovan. Har fått svar från tillverkaren ang all black så det kan du bortse från 🙂 Med vänlig hälsning Elin

Reply
Frida 13 januari, 2015 - 20:29

Tack snälla för så snabbt svar! Tjoho! Jag då antar jag att det bara är att tuta och köra – hjälp! (För visst kör du en Buffalo och är nöjd?) Ta hand om dig!

Reply
Helena 23 mars, 2015 - 22:09

Hejsan! Tack för en superbra blogg! Vi väntar bebis nr 3 i sommar och väljer mellan donkey mono och buffalon. Vi planerar inte några fler syskon och mellanbarnet är 4 när bebisen kommer så vi antar att hon inte kommer åka vagn… Vi är ute efter en lättkörd vagn i terräng samt helt ok i stadskörning. Vi är båda ganska långa så det får gärna vara bra höjd på vagnen. Den får gärna ta liten plats i bagaget på bilen. Tycker att det verkar praktiskt med extra korgen bredvid på donkeyn men är det onödigt att köpa en donkey mono om man vet att det inte kommer fler syskon? Så svårt att bestämma mig… Vilken skulle du rekommendera?
Med vänlig hälsning, Helena

Reply
Anna 24 mars, 2015 - 23:02

Hej Helena,
vad kul att du gillar bloggen och grattis till kommande bebis!
Skulle säga att ingen av Buffalo och Donkeyn är små och smidiga i bilen… Det är deras sämsta sida liksom. Båda funkar för långa men Buffalon nog lite extra bra. Båda vagnarna funkar i både terräng och stad, men Donkeyn är lite mer lättstyrd och därmed kanske lite smidigare i stan – tycker jag. Och jag älska sidokogen! Alltså att välja mellan Donkey och Buffalo är verkligen en smaksak, finns de som älskar den ena och hatar den andra och vice versa. Jag personligen har Donkeyn som min favorit, och tycker inte att du ska tänka på att den kan göras om till syskonvagn. Att döma av de mail jag får är det ganska många som köper Donkey i Mono att ha till ett barn! Så testkör båda och gå på magkänslan, båda är bra vagnar!
/Anna

Reply
nathalie 16 februari, 2016 - 22:48

Hej!

Jag har beställt en bugaboo buffalo och min bebis kommer i maj. Jag undrar om Bugaboo Breezy Sun Canopy är en investering?
Suffletten till buffaloon ska ju vara bra täckande mot sol, men om man vill köra heltäckande med tanke på mygg osv, men ändå kunna ha de lite luftigare, borde väl Breezy vara bra?
Eller skulle du säga att vinden som tränger sig igenom näten inte är ”bra”? Och kanske även solen?

Reply
Anna 18 februari, 2016 - 10:05

Hej Nathalie,
det är en bra investering om det blir en varm sommar, skulle jag säga! Som du säger så täcker den vanliga suffletten bra men den släpper inte in luft lika effektivt som breezyn. Och så har den ju inbyggt insektsnät som du kan dra ned över ramen. Min erfarenhet är dock att det inte täcker 100% tätt så vill man vara säker på att ingen mygga kan smita in så skulle jag faktiskt köpa ett separat myggnät!
/Anna

Reply
Jessica 21 februari, 2016 - 21:03

Hej!
Är det samma mått på liggdelarna till donkey och buffalon? Tips på vart man kan köpa bara liggdelen till buffalon?
Mvh Jessica

Reply
Anna 21 februari, 2016 - 21:54

Hej Jessica,
nej det är inte samma mått. Reservdelar finns hos flera butiker men tex här hos Bonti kan du hitta både liggdelstyg, madrass osv! http://www.bonti.se/kategori/barnvagnar/bugaboo/bugaboo-reservdelar/

/Anna

Reply

Lämna en kommentar