Byta navkapslar på Bugaboo Fox

av Anna
Byta navkapslar på Bugaboo Fox

Så byter man navkapslarna på Bugaboo Fox (+ tips på vad du kan använda om du tappat bort Bugaboos verktyg)

Det här inlägget bygger till 100% på att jag är en slarver ibland. Trots min egentligen mycket pedantiska läggning så händer det att jag förlägger saker. Okej. Egentligen tror jag att det är barnen som förlägger mina saker? Men det låter inte bra som mamma att skylla på sina barn så vi säger att det är jag. JAG hade alltså tappat bort verktygen man använder för att byta navkapslarna på Bugaboo Fox när jag i höstas skulle montera på reflexnavkapslarna som hör till Bugaboos Stellar-kollektion. Går det kanske att lösa på något annat sätt, funderade jag? Och ja – det gör det!

Det går att använda skruvmejsel för att lossa navkapslarna på Bugaboo Fox

Så tar man bort Bugaboo Fox navkapslar

Det verktyg som medföljer när man köper Bugaboo Fox eller Bee5, de vagnsmodeller från Bugaboo som i dagsläget har utbytbara navkapslar, ser ut som en liten, platt spatel i metall med en böjd ända. Den är i ärlighetens namn inte helt stabil. När jag skulle lossa gripsen från Fox handtag, då används samma handtag, så böjde sig verktyget innan handtagsgripet lossnade…

Men efter en snabb titt ned i verktygslådan så hittade jag en flat skruvmejsel i miniformat och den är helt perfekt för att lossa navkapslarna med. Man för verktyget, eller skruvmejseln, rakt in och en bit in under navkapseln. Sen knixar man till och man känner direkt om fästet lossar. Gör den inte det och man bara böjer plasten, då har man inte hittat rätt läge.

Det är tydligt utmärkt i navkapselns fog var verktyget ska infogas, då det finns ett litet fyrkantigt hål precis där. När man lyckats lossa första fästet så för man bara verktyget vidare längs med hjulet sida och gör samma rörelse igen. När man kommit hela vägen runt så är navkapseln lös och kan enkelt plockas loss.

Sätta fast navkapslarna på Bugaboo Fox

Så sätter man dit Bugaboo Fox navkapslar

Att montera fast navkapslar på Bugaboo Fox är lekande lätt och kräver inga verktyg. Se till att hjulen är rent innan navkapslarna sätts dit. På hjulsidorna finns små gropar där navkapslarna ska klicka i. Man kan börja var som helst på hjulet. Följ kapseln med fingrarna runt hjulen och tryck den på plats. Ibland kan man behöva trycka uppåt och inåt på samma gång.

När man kommer tillbaka till skarven och märker att navkapseln inte passar så har man antagligen missat ett fäste eller misslyckats med att få den att klicka i helt och hållet. När man väl har fått in snitsen för detta så är det väldigt enkelt. Det finns ingen utsida eller insida för hur navkapslarna ska placeras på hjulen. Men självklart är det olika kapslar för framhjulen och bakhjulen. Det syns tydligt på storleken vilka som ska sitta var.

Rengöra och förvara Fox navkapslar

När man tagit bort de gamla navkapslarna så ska man curla sitt framtida jag genom att omedelbart torka av dem med en fuktig trasa eller våtservett och sedan låta dem ligga luftigt och torka torrt innan de packas undan för förvaring. Jag har packat ned dem i förpackningen som de nya navkapslarna kom i, med ett ark silkespapper mellan varje navkapsel.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo Fox och Bee5 navkapslar hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar