Allt om Bugaboo Fox 2 och Bugaboo Donkey 3

av Anna

Jag har tidigare rapporterat från Bugaboos monter på Kind + Jugend-mässan i Köln. Då kunde jag bland annat kunde avslöja att Bugaboo i april 2020, lite överraskande, kommer släppa två uppdateringar – Bugaboo Fox 2 och Bugaboo Donkey 3. I det här blogginlägget samlar jag den information som finns om Fox 2 och Donkey 3.

För den som är sugen på ett inköp så finns det inget exakt släppdatum för vagnarna än. Men om vi utgår ifrån att det handlar om 1 april så brukar Bugaboo vanligtvis öppna upp för förhandsbeställning en månad innan lansering. Gissningsvis kan man alltså boka sin Bugaboo Fox 2 eller Bugaboo Donkey 3 med start 1 mars 2020.

Allt om Bugaboo Fox 2

Bugaboo Fox 2

Exakt två år efter att Bugaboo Fox lanserade för första gången kommer Bugaboo Fox 2 att släppas. Det information jag har om priset är att Bugaboo Fox 2 ska ligga på ungefär samma prisnivå som vanliga Fox, men att en mindre höjning är att räkna med baserat på svenska kronans ställning till utländska valutor. Oavsett lär Fox även som Fox 2 fortsätta sälja som smör i solsken, för en redan bra vagn har lyckligtvis gjorts ännu bättre.

Bugaboo Fox 2 har många förbättrade funktioner, såsom smidigare fällning av sittdelen

Skillnaderna mellan Bugaboo Fox och Bugaboo Fox 2

 • Maxvikten i sittdelen på Fox 2 kommer vara 22 kg. Den är visserligen redan uppdaterad till 22 kg även på Fox, men den informationen har inte riktigt nått ut.
 • Bugaboo Fox 2 har fått uppdaterade hjul med förbättrade hjullås.
 • Spärren för att vinkla sittdelen mellan sitt-, vilo- och liggläge har byggts om och är på Fox 2 mycket smidigare.
 • Ihopfällningsspärrarna på chassit har förbättrats, så att fälla ihop Fox 2 kommer vara enklare än att fälla gamla Fox.
 • På Bugaboo Fox 2 All Black kommer nu alla detaljera att vara svarta, även nitarna och pinnen under ramen man fäster sittdels- och liggdelstyget på.

Precis som övriga vagnar från Bugaboo kommer också Bugaboo Fox 2 att ha nya suffletten. Suffletten är precis som idag förlängningsbar men har fått två stycken kombinerade titt- och vädringsluckor. Bilder på den finns överst i detta inlägg.

Ytterligare några ändringar är att också bygeln har också gjorts om på Fox 2. Tidigare behövde man pressa den inåt för att kunna lossa den. Nu räcker det med att lätt och smidigt trycka in en knapp, sedan kan bygeln öppnas och svängas åt sidan. Och på utsidan av liggdelens fotända har Bugaboo Fox 2 fått en förvaringsficka.

Allt om Bugaboo Donkey3 som kommer i april år 2020

Bugaboo Donkey 3

När Bugaboo Donkey 2 släpps i april 2020 blir det, helt logiskt, den tredje versionen av vagnen. Läs gärna min guide till Bugaboo Donkey och hur vagnen ändrats genom åren, eller fördjupa dig direkt i vad Bugaboo Donkey 2 har för funktioner och designuppdateringar gentemot föregångaren. Vad gäller priset för Donkey 3 så gäller samma som för Fox 2, enligt uppgift kommer det som mest handla om en mindre höjning.

Skillnaderna mellan Bugaboo Donkey 2 och Bugaboo Donkey 3?

 • Swing away-bygel är den garanterat mest efterlängtade funktionen på Bugaboo Donkey 3. Tidigare har det sagts att detta ej varit möjligt av säkerhetsskäl men på något sätt är det alltså löst. Swing away-bygeln till Donkey 3 kommer rent fysiskt passa på Donkey 2, men Donkey 2 saknar en spärr i ramen, vilket gör att swing away-bygeln kan lossna. Man får därför inte använda swing away-bygeln på någon annan vagn än Bugaboo Donkey 3. Enligt ny information april 2020 så går Donkey3-bygeln inte att klicka i på äldre ramar, utan funkar endast ihop med Donkey 3-ramen.
 • Även Bugaboo Donkey 3 får den nya suffletten med två stycker titt- och vädringsluckor. Den nya suffletten passar även på alla äldre versioner av Donkey.
 • Donkey 3 får nya hjul, som till utseendet ser ut som hjulen till Fox men som har en annan uppbyggnad för att klara av den viktbelastning som Donkey är byggd för. Donkey kommer väga 0,7 kg mindre eftersom att de nya hjulen är tillverkade av ett lättare material. Hjulen är fortfarande punkteringsfria och det kan inte fastna grus i dem.
 • Bugaboo Donkey 3 tar 22 kg per sittdel, 10 kg i varukorgen och 10 kg i sidokorgen. De nya hjulen gör dock att maxvikten om man kör Donkey3 i mono (med ett barn) och sittdelen bakåtvänd endast är 15 kg. Läs mer om ny, lägre maxvikt för Bugaboo Donkey3.
 • Varukorgen får heltäckande sidor, ny infästning på chassit och går från att ha två förvaringsfickor i botten till att ha endast en, den stora baktill.
 • Donkey 3 får även en helt ny sidkorg, som har ett inbyggt, påsliknande lock som öppnas och stängs med dragkedja. Detta lock ska tåla vatten, så till Bugaboo Donkey 3 försvinner alltså det separata sidokorgslocket helt.

Enklare att ändra utseende på Donkey 3 i framtiden?

Bugaboo Fox och Bugaboo Bee5 har haft det länge. Och när Donkey 3 lanseras kommer också denna modell från Bugaboo ha avtagbart handtagsöverdrag och avtagbara hjulsidor.

Handtagsöverdragen kallas grips, är tillverkade av läderimitation och klickas fast direkt på chassit. Donkey 3 kommer levereras med gripsen. Initialt kommer Bugaboo inte sälja grips i andra färger löst. Men denna förändring skulle ju knappast ha införts om man inte har tänkt sig en framtida utveckling åt det hållet.

Samma gäller då förstås hjulen, som på Donkey 3 kommer ha avtagbara hjulsidor. På hjulen klickar man fast lösa navkapslar. Donkey 3 All Black kommer ha navkapslarna som är svarta. På Bugaboo Donkey 3 med aluchassi så kommer navkapslarna att vara vita. Och då mer kritvita i nyansen än vad hjulsidorna är på Donkey 2. Mest troligt kommer Bugaboo börja sälja lösa navkapslar för Donkey 3 någon gång.

Jag är väldigt peppad på dessa uppdateringar. Just nu är de faktiskt vad jag ser allra mest fram emot under barnvagnsåret 2020. Låt oss hålla tummarna för att Fox 2 och Donkey 3 kan leva upp till förväntningarna!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo barnvagnar hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

58 kommentarer

Agnes 2 november, 2019 - 01:32

Hej och tack för en jättebra blogg!
Jag såg reklam för den här ”shoppinginsatsen”och tycker att det verkar ganska smart för att kunna storhandla med barnvagnen: https://www.buggycart.com.au.
Vet du om det finns något liknande i Europa? Det står att den funkar med vissa Emmaljunga men Kronan står t ex inte med. Och är nyfiken på om du tror att det är praktiskt eller bara en onödig pryl =)

Reply
Anna 3 november, 2019 - 12:32

Hej Agnes, och tack för en intressant länk! Jag hade inte sett den där produkten tidigare. Den påmminner lite om en del originaltillbehör vissa vagnar har, då tänker jag t.ex. på Babyzen Yoyos extraväska med hjul; Yoyo Bag. Och på flera modeller från Bugaboo kan man ju hänga deras stora Mammoth Bag. Men en universallösning med hjul, som den i din länk, känner jag inte till finns att köpa inom EU tyvärr.
/Anna

Reply
Cissi 2 november, 2019 - 04:05

Tack för bra inlägg! Kommer hjulen på donkey3 vara utbytbara med tidigare versioner? Korgen förutsätter jag att man kan använda på äldre vagnar 🙂

Funderar på om det är värt att uppgradera till nya vagnen eller istället cherry-picka de nya delarna som man vill ha 🙂

Kommer donkey3 ha samma broms som innan eller uppgraderas den till sån som fox har?

Reply
Anna 3 november, 2019 - 12:33

Hej Cissi,
hjulinfästningen har inte ändrats vad jag vet, så hjulen borde funka på äldre Donkey. Men om hjul och vagn inte säkerhetstestats ihop så brukar det dock inte vara godkänt att kombinerat dem, sett till garanti etc. Sidokorgen är det bara själva insidan som ändrats på, så den funkar absolut. Det är ingen ny broms på Donkey3.
/Anna

Reply
Cissi 3 november, 2019 - 20:45

Stort tack för ditt svar!

Reply
Clara 3 november, 2019 - 21:10

Var lite äldre än de flesta när jag leka med dockor och fick idén om en barnvagn som gick att ändra i storlek på bredden, genom att chassit sköts in i sig själv precis som på donkey. Borde tagit patent på den idén så att säga 😉

Reply
Elin Stender 7 november, 2019 - 09:44

Hej Anna!
Jag är sugen på en ny vagn och vem är inte bättre att fråga om råd än du? Om du har tid och lust att svara!

Jag har tre barn (5,5 år, 2,5 år och 4 mån). Alla är långa för sin ålder (ca 120 cm, 100 m och 65 cm). Jag har nu en Emmaljunga supernitro med sittdel på till min yngsta. Den duger fint och vi köpte den just för att den har platt liggläge och är relativt stor så att våra långa barn skulle få plats. Och de får plats också tillsammans med min voksi åkpåse som jag gillar. Nu till dilemmat: min trea är mitt sista barn men vagnen är sååå trååååkig. Har du något tips på vad som kan passa oss istället?

Jag åker en hel del buss, promenerar i stad och på skogsväg och vill ha vändbar sittdel. Vagnen behöver inte funka som dubbelvagn. Säg att budgeten är obegränsad. Vad har du för tips?

Mvh Elin

Reply
Anna 8 november, 2019 - 18:28

Hej Elin!
Vilken lyxig fråga du ställer, tycker jag! Om du gillar plant liggläge och att kunna köra på lite olika underlag så skulle jag definitivt kolla in Britax Go Big 2 och Cybex Priam Lux. Två av mina favoriter, som verkligen har bästa klassens körkänsla, håller hög kvalitet och har funktionerna du önskar! Vill du komma ned lite i budget så skulle nog nya Britax Smile III kunna vara ett väldigt intressant alternativ för dig också!
/Anna

Reply
Elin Stender 12 november, 2019 - 22:16

Hej Anna!

Tack för dina svar!! Cybex var ju något alldeles extra!
Lutar åt att det blir en sådan. Ska vi satsa på en 2019-års modell är en 2018 också bra?

Mvh Elin

Reply
Anna 14 november, 2019 - 23:22

Hej Elin! Det korta svaret är att en 2018 absolut är bra, men att 2019 i mina ögon är klart bättre. Om du inte redan sett min recension av den så finns den här: https://ombarnvagnar.com/2019/04/cybex-priam-2019/
/Anna

Reply
Sara 8 november, 2019 - 17:54

Hej Anna,
Har följt din blogg i åratal och nu när det börjar bli dags för treans ankomst har jag en fråga. Jag har en bugaboo donkey sedan tidigare, inköp julen 2013. Jag är dock intresserad av donkey3 sittdel. Tror du att det går att köpa hela sittdelen från donkey 3 (alltså hård och mjuk del) och sätta på gamla donkey?

Reply
Anna 8 november, 2019 - 18:31

Hej Sara!
Jag vet inte med 100% säkerhet, men historiskt har det ju varit så att såväl sittdelsram som sittdelstyg gått att köpa separat OCH att de varit kompatibla med älder versioner av vagnen. Men jag har inte frågat, vad jag minns, om Bugaboo ändrar fästet för ramen på chassit något på Donkey 3 dock, så en liten risk finns.
/Anna

Reply
Bibbi Nilsson 27 november, 2019 - 01:48

Hej! Vad är en swing-away bygel? Googlat men inte funnit något. Vad tror du att pris på Donkey3 mono kommer landa på? Osäker om man ska slå till med v2 under Black Friday eller vänta. Vår lilla kommer i slutet av april 2020.

Reply
Anna 28 november, 2019 - 20:15

Hej Bibbi!
Bra att du frågar, det är så lätt för mig att anta att alla har samma koll på olika begrepp som jag har. Men så är det givetvis inte. En swing away-bygel är en bygel som kan öppnas i ena eller båda sidorna och sen vikas åt sidan, så att barnet enklare kan komma i och ur vagnen. En väldigt praktisk funktion tycker jag.

Enligt Bugaboo ska priset endast höjas marginalt, så gissningsvis kommer en Donkey3 Mono kostar något över priset för en Donkey2 Mono idag! Exakta priser lär komma i början av mars, Bugaboo brukar släppa exakt info och öppna upp för förhandsbokningar en månad innan release.
/Anna

Reply
Jennifer 27 november, 2019 - 06:24

Precis de uppdateringarna jag har väntat på inför köp av Donkey. Dock…hatade verkligen hjulen på Fox, men det hade kanske mer med fjädringen i chassit. Hade vid tidpunkten en Buffalo som tog sig fram överallt (framförallt i djupsnö, som om den inte fanns) medans focen inte klarade av några ojämnheter och absolut ingen snö. Så vad tror du, blir Donkey mindre av en buffel när det gäller framkomlighet med de nya hjulen?

Reply
Ponnylaman 13 december, 2019 - 13:03

Helt ny i barnvagnsdjungeln! Väntar första barnet juni 2020, vi har sett på Emmaljunga nxt 90 outdoor, Bugaboo Fox och ska kolla in Stokke Trailz och Britax smile 3.
Vet du vilken av de som väger minst och är lättast att hantera? (Ska in och ut av bilen en del, och så har vi trappor upp till huset). För övrigt bor vi i en liten stad, och kommer köra på asfalt och grus?
Om man ska göra ett kap på ny vagn, när lönar det sig bäst att köpa? Bör vi vänta på Fox2?

Reply
Anna 19 december, 2019 - 11:41

Hej!
Fox väger absolut minst av vagnarna du räknat upp. Sen tror jag Smile 3 kommer, sett till vikt då. Fox 2 kommer ju i april så med BF i juni skulle jag absolut invänta den om ni ändå tänkt köpa vagnen ny. På lång sikt blir det mest troligt en bättre affär, ekonomiskt, då andrahandsvärdet kommer vara bättre.
/Anna

Reply
Susanna Svensson 25 december, 2019 - 14:28

Hej, Anna! Vi väntar vårt andra barn i slutet av maj 2020 och vill köpa en bugaboo donkey. Blir bara 17 mån mellan våra två små och donkey känns som det smidigaste alternativet för oss. Troligtvis kommer vi att använda vagnen minst 2-3 år i alla fall. Tycker du själv att det är värt att vänta in donkey 3 eller kan man lika gärna köpa en donkey 2 om man tänker på andrahandsvärde på vagnen sen när det är dags att sälja den efter några år? Tack på förhand!

Reply
Anna 27 december, 2019 - 17:37

Hej Susanna!
Jag skulle antingen invänta Donkey3, för de förbättrade funktionerna och för att den absolut kommer ha ett bättre andrahandsvärde längre fram i tiden. Eller så skulle jag slå till på en Donkey2 om de reas ut när 3an släpps, för att de fortfarande är en väldigt bra vagn och för att om ni kan köpa den nedsatt så borde det kompensera för andrahandsvärdet i framtiden!
/Anna

Reply
Elin 28 december, 2019 - 17:06

Hej,
Undrar om du vet ungefär hur lång leveranstid det brukar vara om man skulle förhandsboka en Fox 2 direkt när den lanseras? Vi har BF i mitten av april men är sugna på att köpa Fox 2 istället för den första Foxen pga andrahandsvärdet. Men det kanske blir lite tajt..? 🙂
Mvh Elin

Reply
Anna 28 december, 2019 - 21:31

Hej Elin! Jag kan inte svära på att Bugaboo kommer göra likadant denna gång som annars, men de brukar släppa mer info om exakt pris och exakt release cirka en månad i förväg, vilket gissningsvis skulle bli runt 1 mars. Från det datumet brukar man även kunna förhandsboka. Bokar man då så man får vagn ut första leveransen så brukar man få vagnen på släppdatum, vilket då kan vara 1 april tex. Så det låter som det kan funka bra för er del!
/Anna

Reply
Lina 8 januari, 2020 - 20:53

Hej Anna, Superbra och informativ blogg du har skapat, tack! Gällande att förhandsboka en Donkey3, vart gör man det enklast? Kan man göra det hos alla återförsäljare eller bara direkt hos Bugaboo? Och sen gillar vi Mineral Collection, och framförallt väskan som kommer med den kollektionen. Kommer även den finnas med ny sufflett och de andra uppdateringarna? Vi vill ju gärna ha kvar samma lösning för framförallt väskan. Tack på förhand! /Lina

Reply
Anna 9 januari, 2020 - 11:07

Hej Lina!
Man brukar kunna förhandsboka hos de flesta, om inte hos alla av Bugaboos återförsäljare så snart Bugaboo gått ut med officiell info om släppet. Donkey3 kommer finnas i Mineral Collection (med väskan och med nya suffletten), de BORDE släppas samtidigt som de andra vagnarna men ibland är det lite olika releasedatum. Så det borde du kunna få mer info om i mars, när Bugaboo borde/lär gå ut med exakt släppdatum för de nya vagnarna.
/Anna

Reply
Ida 15 januari, 2020 - 14:41

Hej! Vart menar du att man ska kunna förhansdbeställa bugaboo donkey 3? Jag vill gärna köpa den i vår lokala butik lilla violen i Jönköping. Bör de också ha den möjligheten?

Reply
Anna 16 januari, 2020 - 18:25

Hej Ida,
ja det borde du absolut kunna göra. Däremot brukar man aldrig kunna förhandsbok förrän Bugaboo har släppt sin officiella information om vagnen, med ett bestämt releasedatum. Och om det blir release i april borde info och möjlighet till förhandsbokning komma i början av mars. Håll tummarna!
/Anna

Reply
Erika 17 januari, 2020 - 23:06

Hej! Väntar första barnet och är sugen på donkeyn. Har förstått att priset på donkey 3 kan vara något högre än nuvarande pris på donkey 2, men vet du ungefär hur mycket lägre pris det kan vara på donkey 2 och när den börjar säljas ut? Mvh Erika 🙂

Reply
Anna 19 januari, 2020 - 23:35

Hej Erika!
Nyriset för Donkey3 kommer vara mer eller mindre samma som det är idag för Donkey2, är den info jag har. Jag tror Donkey2 slutade tillverkas för ett tag sedan, vet att en del affärer inte längre har i lager så det blir nog bara de sista exen som säljs ut när Donkey3 blir officiell – vilket är nån gång i mars.
/Anna

Reply
Helen 19 januari, 2020 - 22:30

Hej! Tack för en toppenbra blogg! Nu till Donkey 3; När jag mailat Bugaboo angående releasen av Donkey 3 så skriver/säger de inget om nya vagnen då jag haft frågor. Utan enbart info om Donkey 2. Trots att det redan är offentlighet att det kommer ny vagn. Frågar jag återförsäljare av vagnen så har de ingen aning om att det ens kommer en Donkey 3 (bor i en större stad). Och blir oftast chockade?! Är det verkligen klart att det släpps en ny Donkey 3 i april i Sverige? Vart ju överlycklig över ditt inlägg då vi väntar tvåan.

En annan fråga. Vår tvååring är runt 98cm, relativt ”smal”. Får hon verkligen plats i en sittdel på Donkey? Upplever att de är lite kort i längden. Både för över och underkropp.

Tacksam för svar <3

Reply
Anna 19 januari, 2020 - 22:54

Hej Helen!
Det är inte officiellt, Bugaboo går aldrig ut med officiell info förrän en månad cirka innan release. Allt du läst och hört kommer från källor utanför Bugaboo, inte från Bugaboo direkt. Med det sagt: jag är 100% säker på den info jag har. Det kommer en Donkey3 och den kommer i april. En månad innan släppdatum kommer du får mer info från Bugaboo men det jag skrivit här stämmer!

Jag körde min sexåring som är 113 cm lång i Donkeyn idag! Han är ju såklart lite för lång men han satt i 15 min, hade plats för benen och satt bekvämt med huvud och överkropp. Kom ihåg att barn är vana vid och vill sitta trångt, de behöver inte massa space. 9 gånger av 10 när någon frågor mig om en vagn som är för trång så visar det sig att barnet aldrig klagat och sitter/sover skönt, så problemet ligger i förälderns huvud.
/Anna

Reply
Cicci 28 januari, 2020 - 19:30

Hej!

Tack för en mycket bra blogg,älskar dina inlägg och jämförelser!

Jag kommer att ha en Fox till bebis som kommer i juni men har ingen liggdelsklädsel till den. Vet du om klädseln till Fox 2 kommer passa på Fox ”1”? Tänker om man vågar vänta och chansa på att köpa senare,nu börjar det bli väldigt utplockat i butikerna…

Reply
Anna 30 januari, 2020 - 22:21

Hej Cicci,
jag har inte hört att klädseln skulle ha ändrats på något sätt så min kvalificerade gissning är att det kommer funka. Men jag är inte 100% säker. Förhoppningsvis är detta en fråga vi får svar på när Bugaboo går ut med sin officiella information om Fox2!
/Anna

Reply
Jenny 3 februari, 2020 - 21:20

Hej Anna,
Tack för en bra blogg! Hörde att det skulle vara andra hjul på fox 2. Vet du om hjulen var hårdare än på Fox 1? Tror du körkänslan på grusväg kommer vara lika bra med Fox 2? Jag är rädd att de lättare hjulen är en kompromiss för att få ner vikten. Vänligaste hälsningar Jenny

Reply
Anna 4 februari, 2020 - 10:01

Hej, nej det är typ bara själva hjulinfästningen och någon annan detalj, hjulen ska vara samma så ingen skillnad i körkänsla. Det är Donkeyn som får nya hjul, som ser ut mer som Fox hjul, och därmed kommer väga mindre.
/Anna

Reply
Rut 4 februari, 2020 - 21:14

Ååh, tack för den här infon… vad kul att höra om de nya uppdateringarna. Kommer den nya suffletten även att kunna passa Bugaboo Fox!?

Reply
Anna 7 februari, 2020 - 18:57

Hej Rut, ja suffletterna till Fox2 kommer passa på äldre Bugaboo Fox!
/Anna

Reply
Emma 4 februari, 2020 - 11:49

Hej Anna!

Precis din blogg jag letat efter, massor med tips!! 🙂 Vi väntar vårt första barn i höst, och har börjat kolla runt på barnvagnar. Vi har fastnat för en Bugaboo Fox, läst några recensioner/kommentarer från andra och vissa verkar älska den, medan andra säger att den är helt omöjlig i snö. Vi har även kollat lite på Donkey Mono. Om det blir ett syskon, så tror jag inte det blir tätt, utan vi väntar nog gärna något år. Så syskonfunktionen är inte det viktigaste i vårt val. I och med att det kommer en ny version av både Donkey och Fox nu i vår, så blir det ju den senaste modellen vi kommer att köpa, vi vill inte gå och köpa en barnvagn redan nu utan väntar nog till sommaren. Ser att Donkeyn får nya hjul, hur pass stor skillnad är det mot dom gamla hjulen tror du? Ser att du skriver den blir mer lik Fox. Som jag förstår det fungerar Donkeyn bättre i snön jämfört med Fox, men hur tror du det blir mellan Donkey 3 vs Fox 2? Vi bor i Norrbotten, så snö har vi ju under vintrarna men stigarna/vägarna är ju ändå hyfsat plogade vintertid, men vagnen får ju gärna klara av några centimer nysnö och lite slask på vårvintern. Sommartid är det mest gångvägar med asfalt/grus i vårt närområde, så jag tror inte vi kommer röra oss i desto grövre terräng varken vinter eller sommartid. Hur ska vi tänka, har du något tips till oss? Vet du hur mycket det skiljer i storlek på framhjulen mellan Donkey 3 och Fox 2? Funderar också på åkpåse, jag har sett att du skrivit att det fungerar med Bugaboos egna åkpåse i liggdelen, det blir inte knöligt för barnet i ryggen då? Tänker då den är anpassad efter ergonomisk sittdel? Allt med bebis kostar ju en slant och jag skulle helst endast vilja köpa en åkpåse som fungerar hela första vintern i både liggdel och sittdel, jag har kollat på Bugaboos tjockare variant då jag tror den passar vår kallare vinter bäst.

Reply
Anna 7 februari, 2020 - 19:06

Hej Emma!
Så som du beskriver terrängen ni kommer köra vagnen i så kommer det inte vara några problem vare sig för Fox eller för Donkey3 med de nya, mer Fox-liknande hjulen. Jag tror ärligt att Donkey3 kommer bli lite lite sämre i djup snö och blöt snö och annan grövre terräng, men jag är inte helt säker. För en sak som gör Fox lite sämre i sådana väglag är att vagnen är så himla lätt, att den inte kan trycka sig igenom terrängen på samma sätt. Och Donkey3 kommer ju endast vara marginellt lättare än Donkey2 så tyngden kommer ju fortfarande finnas där. Storleken på hjulen förblir för övrigt detsamma, det är omkretsen och materialet som ändras.

Om du viker till åkpåsen blir det inte knöligt alls, jag har ett inlägg om att bädda liggdelen med åkpåse här: https://ombarnvagnar.com/2017/08/badda-i-vagnen-del-3-badda-liggdelen-med-akpase/
/Anna

Reply
Marta 12 februari, 2020 - 11:04

Hello Anna! Thank you for the thorough overview of the Donkey3. I have a question regarding the swiveling carry handle bar. You write (Sry for the Google Translate..):”The swing away jumper for Donkey 3 will fit physically on Donkey 2, but Donkey 2 lacks a latch in the frame, allowing the swing away jumper to loosen. Therefore, you must not use the swing away jumper on any cart other than Bugaboo Donkey 3.” Did you try the Donkey3 carry handle bar onto the Donkey2 seat frame? Or how do you know that it surely will not work on Donkey2? (I’ve read information about Donkey3 from different sources (which by now is, of course, only a few), but some also claim that the seat frame has not changed at all. Thank you for your reply!

Reply
Anna 12 februari, 2020 - 11:11

Hi Marta, I’m awaiting getting a Donkey3 to try out for real, I believe it will happen in March, fingers crossed. The information I have, and that you are citing, comes directly from what the Bugaboo representative told me at the Kind + Jugend trade show in Cologne. So the Donkey3 handle bar will fit the Donkey2 frame. And as they explained it to me, it will attach. But there’s a latch missing within the older seat frames, which means the handle bar is not safe to use. It could come loose. So I think officially Bugaboo will say ”no, it doesn’t work” because there’s risk for injury, if you try carrying the bassinet or if a child in the seat falls out because you didn’t use the harness and only the handle bar and they’re not taking responsibility for that. But inofficially, yes it does work but it’s not secure and it’s totally on your own risk. As they explained it to me, I wouldn’t risk it. At the heat of the moment, it would be so easy to forget that at Donkey3 handlebar on a Donkey or Donkey2 is not to be trusted with the safety of my children.
/Anna

Reply
/nami 12 februari, 2020 - 11:11

Hej Anna!
Riktigt sugen på en donkey 3 och undrar om du vet ifall det finns infästning till Bugaboos ståbräda på chassit likt fox och bee5? Kommer sittdelstyg fästas som på tidigare donkey så man skulle kunna byta till Buffalo sittdelstyg även på donkey 3 för mer plats till ett äldre barn?

Reply
Anna 12 februari, 2020 - 11:15

Hej!
Nej, det kommer inte vara integrerade fästen för ståbräda som på Fox och Bee5, inte vad de visade eller sa på mässan iaf men hade funktionen funnits är jag övertygad om att de hade tagit upp den. Sittdelstyget monteras på ramen på samma sätt som tidigare, så ja det ska funka.
/Anna

Reply
//Siv 23 februari, 2020 - 18:32

Hei, Takk for oversiktlig presentasjon av de nye Bugaboo modellene! Vi er usikre på om vi skal kjøpe Fox 1 eller 2. Vil ha Grey Melange, eller annen type grå, og har hørt rykter om at Fox 2 vil komme med nye og færre fargevalg. Er derfor redd for at vi mister muligheten for grå vogn hvis vi venter på versjon 2. Vet du noe om fargeutvalget, eventuelt når denne informasjonen kommer? Vil det være mulighet for å kjøpe Fox 1 også etter at 2 er i salg? Takk for svar 🙂

Reply
Anna 24 februari, 2020 - 10:31

Hej Siv!
Bugaboo har, mig veterligen, redan slutat tillverka Fox. Det är de sista exemplaren som säljs ut i butik nu. Sedan är det Fox 2 som tar över och då är det bara den som kommer tillverkas och säljas.

Om du scrollar ned till avsnittet om Bugaboo här i min lååånga rapport från Kind + Jugend så finns en del bilder på + mer information om de färger som kommer finnas på Bugaboos vagnar under 2020: https://ombarnvagnar.com/2019/09/kind-jugend-2019/
Men grå vagn kommer vad jag vet finns, Bugaboo behåller både Mineral-collection och Classic-collection, däremot är det inte exakt samma färgutbud. Så är ni förtjusta i en specifik färg kanske det är en bra idé att slå till redan nu!
/Anna

Reply
Susann 26 februari, 2020 - 08:57

Hej Anna!
Jag är i behov av en syskonvagn som är både lätt att köra samt lätt att pack med sig i bilen, den bör ha en liggdel eftersom babyn är 2,5 månader samt en sitt del för storasyster på 1,5 år men sen kanske samtidigt en extra sittdel för kommande behov när babyn växer, har kollat in Bugaboo Donkey2 men skulle ev vara intresserad av 3:an men är ganska snart i behov av vagnen 🙁 har du nåt annat förslag än Bugaboon? Tack för ditt svar

Reply
Anna 28 februari, 2020 - 11:37

Hej Susann! De syskonvagnar som uppfattas som minst och smidigast att packa in i bilen är de som byggs på längden/höjden. Jag har samlat 16 bra syskonvagnar här: https://ombarnvagnar.com/2020/01/topplista-16-populara-syskonvagnar/ och av de på längden är väl BJ City Select Lux och UPPAbaby Vista de mest populära skulle jag säga!
/Anna

Reply
Sanna bloom 8 mars, 2020 - 12:55

Hej! Tack för en bra sida med så mycket bra info. Jag har en fundering kring fällningen av donkey 3. Kommer den vara likadan som förut eller kommer chassit ihopfällt bli mindre på 3:an? Och mer likt foxen som kan bli i princip platt.

Reply
Anna 8 mars, 2020 - 13:35

Hej Sanna,
nej, den info jag fått från Bugaboo har inte omfattat några sådana ändringar på chassit. Så vagnen kommer bli lika stor ihopfälld som tidigare vad jag vet!
/Anna

Reply
Emelie 9 mars, 2020 - 21:59

Hej! Har en fråga gällande sittdelsramen för donkey3, kommer den vara kompatibel med chassit för donkey2? Jag har nämligen en donkey2 och funderar på att köpa en donkey3 ram för att få swing-away bygeln men då vill man ju veta att den är kompatibel med donkey2 chassi, sittdelstyg och sufflett. Vet du det? Tack för en grym blogg!!

Reply
Anna 10 mars, 2020 - 11:10

Hej Emelie, den information jag har är att en Donkey3-ram ska funka på ett Donkey2-chassit! Sittdelstyg och sufflett är inte heller ändrat.
/Anna

Reply
Emelie 10 mars, 2020 - 16:29

Toppen! Tusen tack för svar!

Reply
Josefine 16 mars, 2020 - 20:48

Hej!
Vet du om klädseln samt suffletterna (vanliga och breezy) från donkey2 passar 3ans chassi mm?

Reply
Anna 22 mars, 2020 - 13:10

Hej Josefine, ja det kommer de göra!
/Anna

Reply
M.N 27 mars, 2020 - 23:04

Hej och tack för en helt super blogg! Om du valde mellan Britax Smile 3 och Bugaboo fox 2, vilken är din favorit? Tycker att recensionerna är så lika och att det mest är priset som skiljer. För mig så står valet mest på att jag vill ha en enkel vagn som är lättkörd och som passar i lätt terräng men också i city. Innan har vi haft uppababy som favorit men eftersom det inte är lufthjul så tror jag den går bort då vi ska rulla mycket på grusväg. Varken jag eller killen är så långa så tror att storleken på vagnen blir bra oavsett. Tacksam för svar! Mvh M

Reply
Anna 5 april, 2020 - 14:33

Hej M.N!
Både Fox 2 och Smile 3 kommer funka bra för det du beskriver. Så då handlar det om tycke och smak vilken som är bäst. Både vad gäller design, men absolut också kring körkänsla. För där skiljer de sig en hel del. Så jag skulle tipsa er om att testköra båda vagnarna om ni kan, men båda är absolut bra! Värt att veta är dock att även om Fox 2 är mkt dyrare än Smile 3 så brukar Bugaboos vagnar generellt också ha ett bättre och mer stabilt andrahandsvärde!
/Anna

Reply
Ida 28 mars, 2020 - 11:36

Hej!

Tack för en väldigt informativ blogg, har hjälpt mig massor i barnvagnsdjungeln! 🙂
Får mitt första barn i slutet av augusti och velar lite mellan en Fox2 och Donkey3. Som vi känner nu tror vi att vi kommer vilja ha ett syskon relativt snabbt inpå, ca 1,5-2 år (men det vet man ju såklart aldrig hur det blir) så funderar på om man borde vara förutseende och slå till på en Donkey direkt. Foxen känns ju dock lite smidigare med bl.a. ihopfällning osv när man bara har ett barn. Kan ett alternativ annars vara att köpa en Fox nu och sen endast köpa chassit till Donkey om/när barn nummer 2 kommer. Vet du om det går att köpa endast chassi? Och kan man då använda sitt- och liggdel från Fox på ett Donkeychassi?

Reply
Anna 5 april, 2020 - 14:42

Hej Ida, och tack!
Fox och Donkey är tyvärr inte alls kompatibla med varandra vad gäller vare sig sittdelar eller chassin, så du kan inte använda någon del från Fox på en Donkey. Siktar man på att, om man har tur, får barn tätt så skulle jag absolut överväga en Donkey3 av det skälet. Annars är mitt råd att välja den barnvagn som är bäst här och nu för man vet ändå inte hur livet ser ut om två år.
/Anna

Reply
Josefine 15 april, 2020 - 20:01

Hej,

En kompis har precis fått hem sin donkey 3. Själv har jag donkey 2. MEN, hennes swing away bygel passar inte på min ram, men de har du skrivit ovan att den ska? Hennes bygel har som en smal plast del som Ska passa i en skåra på ramen. Vet du säkert att den ska passa en donkey 2? I sådana fall undrar jag vad som är fel med mina två donkey 2 ramar!

Tack för svar 🙂

Reply
Anna 17 april, 2020 - 11:34

Hej Josefine, tack för informationen! Blir glad att höra att Bugaboo har ändrat så nya bygeln inte ens passar på äldre ramen, så borde det ha varit från start kan jag tycka. Informationen jag fick i september var att den skulle gå att klicka i men att det inte skulle vara säkert att använda, eftersom att bygeln kunde lossna. Så då är det ju verkligen så mycket bättre om bygeln inte ens kan klickas i på andra än Donkey 3-ramen!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar