Allt du behöver veta om Bugaboo Breezy Solsufflett!

av Anna
Guide till Bugaboo Breezy solsufflett

Nu är det sommar, nu är det sol – nu är det dags att fundera på en Bugaboo breezy? Ja, åtminstone är det många Bugaboo-ägare som ställer sig följande frågor när temperaturen sakta men säkert ökar: Är Bugaboos breezy sufflett bra? Är breezyn något att ha? Är den värd pengarna?

Förra sommaren var det 30 grader varmt vissa dagar. Och beroende på om det blåser eller är vindstilla kan värmen dessutom upplevas olika. Kanske var sommaren 2018 ett undantag, kanske blir sommaren 2019 likadan – med väderprognoser som visar på kommande väder med gott om solsken, inte mycket vind samt temperaturer mellan 25 och 30 grader. I så fall är det hög tid att preppa vagnen för ännu en het sommar.

Med varmt sommarväder är det vanligt att oroa sig för att barnen ska bli för varma i vagnen. Eller så vet man redan med sig att ens barn är varma av sig och lätt svettas när de ligger eller sitter i barnvagnen. Äger man en Bugaboo-vagn (eller annan barnvagn som Bugaboos suffletter passar på) så är ett alternativ för att göra vagnen svalare att byta den vanliga suffletten mot sommarsuffletten – en Bugaboo Breezy Suncanopy.

Så funkar en Bugaboo Breeezy Solsufflett

Bugaboo Donkey med Breezy Ice Blue Solsufflett recension

Genom åren har jag noterat att en del tror att en ”solsufflett” ska vara en sufflett mot sol och därför blir besvikna på breezyn. I själva verket är det ju en ”breezy” – något luftigt, som släpper in vind och luft. Tanken med breezysuffletten är alltså att den ska släppa in maximalt med luft till barnet. Detta åstadkoms genom att suffletten har flera partier av enbart finmaskigt meshnät. Genom nätet kan luft komma in in vagnen och cirkulera genom sittdelen eller liggdelen. Det gör att barnet hålls svalare och att varm luft inte står stilla, så att det inte blir kvavt i barnvagnen. De flesta av Breezy-modellerna innehåller dessutom ett inbyggt insektsnät.

Vad är Bugaboo Breezy Solsufflett?

Bugaboos Breezy-suffletter är en särskild sufflett avsedd för att användas på sommaren. Den kan öppnas upp med dragkedja och förlängas. På sidorna finns flera fält med meshnät. Ovanpå suffletten finns en tittlucka som kan stängas, eller rullas upp och fästas så att luckan är öppen. Längst fram på Bugaboos Breezy-suffletter finns en dragkedja. Öppnar man upp den gömmer sig ett insektsnät där inuti. På alla vagnar utom Bee kan detta nät fästas runt fotändan på sitt- eller liggdelen.

Hur mycket solskydd är det i nätet på Breezyn?

Tyget i Bugaboo Breezy har en solskyddsfaktor på UPF 50+. Nätet har UPF 3, vilket alltså inte är något solskydd alls i princip. Är man ute efter komplett skugga i vagnen så är den ordinare, heltäckande suffletten således det bättre valet.

Får barnet sol i ögonen med Breezyn?

Det beror förstås på hur solen står i förhållande till i vilken riktning man går med vagnen, men ja – barnet kan få sol i ögonen genom nätet i sidorna om solen lyser från det hållet. Skiner solen framifrån eller rakt ovanifrån så får barnet inte sol in ögonen. Men det är alltid ljust inne i sittdelen eller liggdelen när man har breezyn på. Tror man att barnet behöver mörkt för att sova, så är den vanliga suffletten ett bättre val.

Hur gör man för att barnet inte ska få solen i ögonen med breezyn?

Om solen legat på att så att den lyser mina barn i ansiktet genom nätdelarna i breezyn, så lägger jag bara en tunn filt över den sidan av suffletten. Luften kommer ändå in från de andra nätdelarna, och från själva sufflettöppningen förstås. Man kan också använda ett parasoll för att skugga över breezyn. Men personligen tycker jag det är mycket enklare med en bambu- eller muslinfilt som lätt kan flyttas runt när man ändrar färdriktning under promenaden.

Funkar Breezyn på liggdelen också?

Beeezy-suffletten funkar lika bra på liggdelen som på sittdelen. Alla Bugaboos barnvagnar använder nämligen samma sufflett på sittdelen som på liggdelen, så Breezy-suffletten fungerar lika bra oavsett hur gamla barn man kör i vagnen.

Vilka bågar och fästen behöver jag för Breezyn?

Du använder samma sufflettbågar och sufflettfästena till breezy-suffletten som till din vanliga Bugaboo-sufflett. Vill du köpa en breezysufflett och redan har en barnvagn från Bugaboo så behöver du alltså inte köpa till några andra delar – endast själva suffletten.

Hur funkar breezyn när det blåser?

Eftersom att det finns parallella partier med nät på breezyns sidor så blåser det förstås rakt igenom suffletten. Vid varmt väder är varje bris ett skönt fläktande i vagnen. Men vid kallare väder så betyder ju det att barnet kan bli rätt nedkylt av vindarna. Jag har vissa kalla somrar växlat lite från dag till dag vilken sufflett jag har använt, just eftersom att breezyn inte ger något som helst vindskydd när det blåser kyligt.

Är Bugaboo Breezy värd pengarna?

Förväntar man sig en sufflett som ska skapa skugga och mörker under de ljusa sommarmånaderna så kommer man bli besviken på breezyn. Blir sommaren sval och kall så är den långt ifrån ett nödvändigt köp. Men frågar man mig så – ja, Buganoo Breezy ÄR värd pengarna. Breezyn är oslagbar när det är varmt och ett tillbehör till vagnen jag absolut vill ha när hettan slår till. Jag har inte ångrat någon av de breezys jag köpt (nya och begagnade) till mina Bugaboo-vagnar.

Så vet du vilken breezy som passar på din Bugaboo

Guide till Bugaboo Breezy: Så väljer du rätt modell!

Bugaboo har länge haft olika varianter av solsuffletter. De som fanns när jag fick mitt första barn var antingen silvriga och såg ut som något ur ett rymdprojekt, eller korta canvassuffletter med silvriga nätsidor. Sen breezyn kom så har suffletten sett likadan ut – förutom att utbudet av färger förstås hela tiden förändras. Vill man få ut rätt effekt av sin sommarsufflett så måste man förstås välja rätt breezy till sin Bugaboo-vagn.

Bugaboo Fox med Breezy Solsufflett recension

Bugaboo Fox med Breezy solsufflett

Sedan Bugaboo Fox släpptes våren 2018 har Bugaboo gjort en ny version av breezy och den som säljs 2019 heter Fox/Cameleon3. De båda vagnarna har i grunden samma sufflettkonstruktion och kan därför använda samma breezys. Enda skillnaden mot breezyn som förr såldes för Cameleon är att Fox/Cameleon-breezyn även har ett hål baktill, för flärpen man vinklar sittdelen med.

På bilderna ovan har jag fotat en Cameleon3-breezy på Bugaboo Fox. Den sitter perfekt över bågarna, kan enkelt förlängas och nätet kan med lätthet dras runt ramen. Det enda som avslöjar att den inte egentligen är avsedd för denna Fox är att breezyn saknar hål för fällningsflärpen baktill. Det var dock inget som helst problem att genom tyget fälla ut flärpen för att vinkla sittdelen till önskat läge.

Bugaboo Cameleon

Oavsett vilken version av Bugaboo Cameleon man har så kan man använda Cameleons Breezy. Även om man har den äldsta modellen av Cameleon så är det bara att köpa till breezyn. Man kan använda samma bågar och fästen som redan sitter på vagnen. Köper man den nya breezyn för Fox/Cameleon så funkar den också direkt på Cameleon, oavsett vilket år vagnen är tillverkad.

Bugaboo Bee

Det finns fyra versioner av Bee, och om skillnader och likheter kan man läsa i min guide över Bugaboo Bee. Den äldsta – Bee Classic har en egen sufflettkonstruktion som inte är kompatibel med de andra versionerna. Bee+, Bee3 och Bee5 har samma sufflettbågar men olika antal knappar som suffletten ska fästas med runt sittdelens eller liggdelens kant. Alla Bee+/Bee3/Bee5-breezys funkar dock utmärkt på alla tre versioner, så länge man är okej med att knapphålen är olika många.

Bugaboo Bee5 Breezy Solsufflett recension

Bugaboo Bee5 med Breezy solsufflett

Sommaren 2018 tillbringades jag delvis i ett mycket varmt och svettigt Florida. Solen sken intensivt men jag upplevde aldrig att breezyn var en nackdel för min 1,5-åring som åkte i vagnen. Tvärtom tackade jag suffletten i kombination med Bugaboos breezysittdyna för att hon var oväntat sval trots den ofta nära 40-gradiga hettan.

Bugaboo Bee3 Breezy Solsufflett recension

Bugaboo Bee3 med Breezy Solsufflett

Breezy-suffletten för Bee3 har exakt samma konstruktion som den förr Bee5. Men tittar man noga på bilderna så ser man att Bee3 har två knappar på sidan av sittdelen, medan Bee5 bara har en. Denna sufflett var en specialutgåva i Bugaboos Van Gogh-kollektion. På bilden överst till höger visar jag hur insektsnätet funkar på Bees breezy. Det är mer som en skärm som fälls ned en bit. Men eftersom att det inte kan spännas runt sittdelen så måste man komplettera med ett annat insektsnät.

Bugaboo Donkey med Breezy Birds Solsufflett recension

Bugaboo Donkey med Breezy solsufflett

Sommaren 2018 blev jag hopplöst förälskad i den vackert mönstrade Birds-breezyn och köpte den till min Donkey-sittdel, som jag på Gotland använder ihop med Bugaboo Runner-chassit. Jag älskar hur färgerna harmoniserar med varandra, att breezyn är lekfull men samtidigt ganska mörk och att det inbyggda mygggnätet är blått.

Men som jag visar på bilden överst till vänster så brukar jag komplettera myggnätet i breezyn med ett universalt insektsnät, detta prickiga är från Elodie Details. Vi hade en getingrik sommar och jag ville vara helt säker på att min dotter inte skulle bli stucken under tuppluren. Det kan vara svårt att få det inbyggda insektsnätet att sluta helt tätt runt ramen, i synnerhet om man har en Donkey All Black med foamklädd ram, då ju denna är lite tjockare.

Bugaboo Donkey och Bugaboo Buffalo

På Bugaboo Donkey kan man fästa både Donkeyns och Buffalons breezy-sufflett. Donkey och Buffalo har samma sufflettfästen, men Buffalon har något större och bredare bågar. En Buffalo-sufflett på Donkeyns bågar kan alltså sitta en aning pösigt. På bilderna ovan har jag fotat Buffalons sufflett (dock inte en breezy) på Donkeyns sittdel. Överst med Donkeyns bågar och fästen, underst med Buffalons bågar och fästen. Där finns även en bild som visar Donkeyns sufflettbåge inuti Buffalons sufflettbåge, för att illustrera skillnaden i storlek.

Kan man fästa Donkeyns breezy på en Buffalo?

Ja det går att fästa Donkeyns Breezy på en Bugaboo Buffalo, men förslagsvis använder man då även Donkeyns bågar så suffletten inte blir för hårt utspänd.

Bugaboo Donkey med Breezy Solsufflett - sätta i den tredje bågen

Har du svårt att hitta fållan för den tredje sufflettbågen i Donkeyns breezy?

Du är inte ensam! Det är mycket enklare att hitta var alla tre sufflettbågar ska träs in på den vanliga suffletten än på breezyn. Fållan man missar gömmer sig nämligen bakom myggnätet. Öppna upp dragkedjan framtill på din Donkey-breezy, och dra ut insektsnätet. Då kommer du se fållan och direkt lyckas trä sufflettbågen rätt.

Tvätta Bugaboo Breezy sufflett

Tvättråd för din Bugaboo Breezy-sufflett

Efter en sommars användning är det inget konstigt om din breezy blivit dammig, solkig och kanske fått en del glassfläckar. Det är heller inte ovanligt att insidan av suffletten har färgats gul, något som tros uppstå av att barnet lutar sitt svettiga huvud mot sufflettyget när suffletten inte är utfälld.

Bugaboos tvättråd för breezy-suffletten är handtvätt. Men jag har chansat på att tvätta breeyn i tvättmaskin – med lyckat resultat. Risken med en maskintvätt är framför allt att nätet fastnar i något och repas upp.

Jag tvättade mina Bugaboo Breezys i en tvättpåse. Det kan även fungera att lägga in suffletten i ett örngott som stängs igen ordentligt. Ha inget annat i tvättmaskinen när du tvättar din breezy. Jag körde maskinen på det skonsammaste handtvättsprogrammet, 30 grader och utan centrifugering. När tvätten var klar hängde jag upp breezyn att torka och öppnade upp så att det inbyggda myggnätet också fick vädra ut. Man kan också sätta tillbaka breezyn på vagnen och låta den torka så, efter att först ha låtit det värsta droppa av.

Vilka andra vagnar passar Bugaboo breezy på?

Att inte fler tillverkare hakar på denna chans till merförsäljning och tillverkar egna, mer luftiga sommarsuffletter till sina barnvagnsmodeller är något som har förbluffat mig i många år. Som det är nu är det faktiskt riktigt vanligt att föräldrar köper Bugaboo-suffletter samt Bugaboos bågar och fästen till sin barnvagn av helt annat märke.

Nedan följer ett antal exempel på andra barnvagnar som man kan fästa Bugaboos breezy-suffletterna på. Bilderna är inte mina, utan många hjälpsamma barnvagnsägare har delat med sig av sina bilder så att jag kunde få visa dem på bloggen.

Bugaboo Breezy på Emmaljunga

Bugaboo Breezy-sufflett på Emmaljunga Viking, Emmaljunga Double Viking och DV735, Emmaljunga Super Viking och Emmaljunga NXT90

Emmaljunga Super Viking – (rosa sufflett) Buffalons breezy, med Donkeyns bågar och sufflettfästen.

Emmaljunga Super Viking – (blå sufflett) Donkeyns breezy-sufflett, med Donkeyns bågar och fästen.

Emmaljunga NXT90 – Donkeyns breezy med Donkeyns sufflettbågar och fästen. Fästena sitter inte helt perfekt, så de som testat kombinationen tipsar om att stabilisera dem med buntband eller värma upp dem och böja till dem.

Emmaljunga Viking och Double Viking + Double Viking 735 – Flera berättar att de använt Donkeyns breezy med Donkeyns bågar och fästen på Vikings och DVs sittdel.

Bugaboo Breezy på Britax

Bugaboo Breezy-sufflett på Britax Smile 2, Brio Smile och Britax Go och Britax Go Next

Britax Smile 2 – (Instagram @thereseannaelvira) Cameleons breezy med Cameleons sufflettbågar och fästen.

Brio Smile – Bugaboo Buffalos breezy med Buffalons fästen och bågar.

Britax Go + Britax Go Next – Cameleon3 Breezy-sufflett med Cameleons fästen och bågar.

Det ska även gå att fästa en breezy på Go, Go Next och Go Bigs liggdel, med hjälp av Bugaboos egna fästen och bågar. Enligt uppgift ska Cameleon funka bäst men även Donkeyns ska gå att använda.

Bugaboo Breezy på Cybex

Bugaboo Breezy-sufflett på Cybex Priam, Cybex Balios S och Cybex Balios M

Cybex Priam – Bilden föreställer en Cybex Priam Lux-sittdel med Donkeyns Breezy-sufflett, monterad med Donkeyns sufflettfästen och bågar.

Cybex Balios S – Bugaboo Donkeys breezy med Donkeyns bågar och fästen.

Cybex Balios M – Bugaboo Donkeys breezy med Donkeyns bågar och fästen. Den nedre bilden med blå suffletten är min egen. Sufflettfästen satt lite löst, men kan göras mer stabil med hjälp av buntband.

Bugaboo Breezy på Kronan, UPPAbaby och Baby Jogger

Bugaboo Breezy på Kronan, UPPAbaby och Baby Jogger

Kronan Sulky/S – Buffalons breezy med Kronans egna bågar. Sitter inte perfekt, men det fungerar.

UPPAbaby Cruz – Donkeyns breezy med Donkeyns bågar och fästen. Tips från barnvagnsägaren till den som vill prova på denna kombination: ”Jag fick veta att om man sätter fästena på insidan av ramen (dvs byter plats på höger och vänster fäste) och drar resåröglorna på utsidan så sitter fästena bättre.”

Baby Jogger Premier – detta tips gäller även för Baby Jogger City Versa GT och för Baby Jogger City Select och City Select lux: Buffalos breezy-sufflett med Buffalons bågar och fästen.

Om du har använt en Bugaboo breezy på någon annan barnvagn får du väldigt gärna dela med dig av dina erfarenheter i kommentarerna. Glöm inte att ange vilken modell av breezy, bågar och fästen du använde dig av – så att andra kan testa samma kombination!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboos breezy suffletter hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

49 kommentarer

Maja 29 april, 2019 - 13:41

Hej! Jag undrar om du kan ge råd angående sittdyna till Bugaboo tvillingvagn donkey(som duo typ). Mina döttrar är 10 mån och jag vill köpa sittdynor till vagnen för att öka komforten. Vilken sittdyna är bäst? Jag vill att den ska vara luftig till sommaren men även ombonad så det blir mysigt(dock inte trångt). Tack på förhand! Mvh Maja

Reply
Anna 1 maj, 2019 - 21:29

Hej Maja,
här har jag ett inlägg om alla Bugaboos olika sittdynor, och ska man köpa en idag så rekommenderar jag Breezy-dynan: https://ombarnvagnar.com/2018/04/guide-till-bugaboos-sittdynor-2018-bugaboo-sittdyna-breezy/
Den är väldigt luftig!
/Anna

Reply
Marika 1 maj, 2019 - 10:47

Så efterlängtat inlägg! ❤❤❤

Reply
Helena 24 maj, 2019 - 06:40

Tack för detta inlägg Dock funderar jag om det skulle funka att sätta en Breezy på MB Nano?

Reply
Anna 28 maj, 2019 - 21:36

Hej Helena, det kan jag tyvärr inte svara på för jag har varken testat det själv eller sett någon annan göra det.
/Anna

Reply
Clara 4 juni, 2019 - 18:08

Hej!
Använder suffletten för cameleon3 på min Fox och tycker den sitter för ”slappt”, dvs sitter den inte så spänt som det är tänkt och den veckar sig. Kan du veta varför? Använder liggdelen.

Reply
Anna 5 juni, 2019 - 14:13

Hej Clara,
det är ju samma konstruktion med sufflettbågarna för Fox sufflett som för Cameleons, men passformen är – som du själv noterat, inte helt identiskt. Det ser man även på mina bilder av en Cam3-sufflett på Fox, den sitter ju inte helt perfekt. Men det funkar! Vill du ha en breezy med mer exakt passform så måste du nog köpa den nyare variant som är för både Fox & Cam3, med hål för fällningsflärpen bakpå ryggstödet. Och det ska inte spela någon roll huruvida du använder liggdel eller sittdel, suffletten ska sitta likadant oavsett.
/Anna

Reply
Clara 5 juni, 2019 - 23:35

Tusen tack för svar! Då gjorde jag nog misstaget att köpa breezy för Cameleon 3 och inte den som heter Fox/Cameleon 3. Nåväl, det är ju inte hela världen 🙂 ville ha den i khakigrönt och då var det den som fanns. Sätter du den nedanför eller ovanför den vita flärpen?

Reply
Cath 5 juni, 2019 - 14:05

Hej. Finns det Breezy-sufflett utan det utdragbara myggnätet fram, menar om den äldre modellen enbart hade nät på sidorna? Är det i så fall något annat man ska fråga eller titta efter som skiljer sig åt?

Mvh
Cath

Reply
Anna 5 juni, 2019 - 14:10

Hej Cath!
Det finns en äldre typ av breezy/solsufflett. En till Cameleon, som har små nät i sidorna för insläpp av luft, och som inte har insektsnät framtill. Dessa suffletter går inte heller att förlänga alls, utan det är den korta modellen.

Det har också funnits en äldre, silvrig variant av sommarsufflett. Jag minns inte om den fanns till alla modeller som såldes då, men den fanns till Bee Classic i alla fall. Men det är bra länge sedan den såldes. Dagens breezy släpptes 2013/2014 om jag minns rätt.
/Anna

Reply
A 14 juni, 2019 - 07:15

En fråga gällande donkey breezy. När jag tar ut myggnätet så åker sufflettbågen också ut. Ska det vara så? Blir ju jättekonstigt att öppna den då tycker jag. Kollade med ett par vänner. En som har Buffalo hade inte alls det problemet och trodde att jag hade trätt bågen i fel hål men hittar inget annat.

Reply
Anna 14 juni, 2019 - 13:02

Hej!
Det stämmer att du då har missat en kanal, den gömmer sig inne bakom myggnätet. Den är enklast att hitta genom att öppna upp och dra ut hela myggnätet, då kommer du se en dold tygfålla. Som på denna bild: https://ombarnvagnar.com/wp-content/uploads/2019/04/Bugaboo-Donkey-Breezy-satta-i-bagarna.jpg
Hoppas du får till det!
/Anna

Reply
Nina 16 oktober, 2020 - 19:53

Hej!
Har just köpt en Cybex Priam 2020 och skulle gärna ha lite längre suflett då lillen alltid sover tupplur i vagn ute (är ”bortskämd” med Britax Smile-suffletten sedan tidigare..). Såg nåt klipp på nätet att man kan ha Donkeys suflett också på andra vagnar, alltså inte bara Breezyn. Vet du något om det?
Och jag har försökt jämföra bilder på Cybexen och Donkeyns förlängningsbara sufflett men tycker det är svårt att se om det faktiskt skulle bli någon förbättring med Donkey-suffletten, har du någon uppfattning om det?
Tack för en bra blogg, har fått massor av hjälp härifrån genom åren med 2 barn!

Reply
Anna 18 oktober, 2020 - 15:41

Hej Nina!
I ett blogginlägg jag gjort om Bugaboos breezysufflett, som du hittar här: https://ombarnvagnar.com/2019/04/allt-du-behover-veta-om-bugaboo-breezy-solsufflett/, så finns bilder på Bugaboos suffletter på flera olika vagnar. Där finns också bilder på Donkeyns sufflett på Priam, breezy-versionen visserligen men då kan du se hur den sitter och ungefär hur långt ned den går!
/Anna

Reply
Madeleine 20 juni, 2019 - 12:26

Hej,
Tack för ett bra inlägg!
Tror du att någon av dom fungerar på nitro? Mvh Madeleine

Reply
Anna 21 juni, 2019 - 13:20

Hej Madeleine, jag har tyvärr ingen aning om ifall det funkar på Nitro. Hoppas någon annan ser din fråga och kan vara behjälplig!
/Anna

Reply
Donna 24 juni, 2019 - 19:45

Hej,
Vet du hur man får till Donkey fästena på Super Vikingen? Har man böjt ihop fästena lite för att det ska passa den formen som finns på chassit eller har man bara fyllt ut glipan som finns mellan fästet och chassit så att säga?

Mvh,
Donna

Reply
Anna 24 juni, 2019 - 22:25

Hej Donna, hörde mig för hos de som haft breezy på SV och andra Emmaljunga-vagnar och fick följande svar: Fästena sitter inte helt perfekt, så de som testat kombinationen tipsar om att stabilisera dem med buntband eller värma upp dem och böja till dem! Även hört om några som tejpat runt chassit och satt fästet ovanpå tejpen för bättre grepp! Hittar du en bra lösning får du gärna skriva en kommentar och tipsa!
/Anna

Reply
Anneli 24 juni, 2019 - 21:02

Hej! Har en Emmaljunga NXT90 och har precis köpt en Donkey breezy med bågar och fästen, men får inte fast den ordentligt på chassit som ju inte är lika brett på undersidan som det är på ovansidan. Hur har du löst detta?

Reply
Anna 24 juni, 2019 - 22:24

Hej Anneli, jag har inte testat alla dessa kombinationen själv givetvis, men hörde mig för hos de som haft breezy på NXT90 och fick följande svar (även infogat det i inlägget nu): Fästena sitter inte helt perfekt, så de som testat kombinationen tipsar om att stabilisera dem med buntband eller värma upp dem och böja till dem!
/Anna

Reply
Sara 28 oktober, 2019 - 20:07

Hej! Har en cybex priam 2018 2 in 1,jag har nu hittat en Buffalo breezy sufflett, vad behöver jag för att det ska passa till vagnen? Funkar det med donkey bågar? Behöver jag köpa fästen? I såna fall vilka. Tack för att du reder ut mycket i barnvagnsdjungeln

Reply
Anna 1 november, 2019 - 15:17

Hej Sara, du kan ha Buffalons sufflett på Priam. Du behöver Buffalos sufflettbågar, Donkeyns funkar också men de är lite mindre. Och sen behöver Donkey/Buffalos sufflettfästena. De har samma sufflettfästen!
/Anna

Reply
Maria 7 juli, 2019 - 17:00

Hej. Tror du att man även kan ha CAMsufflett till priam? Eller är det bara donkey som fungerar?

Reply
Anna 9 juli, 2019 - 12:25

Hej Maria,
jag har tyvärr inget svar att ge då jag inte testat kombinationen själv och heller inte kan minnas att jag sett någon annan göra det.
/Anna

Reply
Petra 6 augusti, 2019 - 13:01

Cameleon breezy med bågar och fästen passar perfekt på mountain buggy cosmopolitan 🙂

Reply
Teresa 7 augusti, 2019 - 15:12

Hej!
Precis beställt hem en bugaboo donkey sufflett med donkey klämmor och bågar till min emmaljunga super viking 2019. Men klämmorna sitter lite slappt runt chassit och myggnätet går inte ändå ner på sidorna. Vet du om det blir så eftersom det inte är gjort till en emmaljunga

//teresa

Reply
Anna 8 augusti, 2019 - 16:16

Hej,
ja passformen kommer aldrig vara helt hundra utom på Bugaboos egna vagnar. Klämmorna kan man tighta till med buntband, för att få dem att sitta bättre!
/Anna

Reply
Eva 6 november, 2019 - 22:52

Hej!
Om man väljer att använda en breezy för Donkey på Buffalon med Buffalons bågar så skriver du att den kan bli för hårt utspänd. Funkar det att göra så om man sen ändå inte tänker använda den till en Donkey eller håller suffletten helt enkelt inte för det? Tack för en fantastiskt noggrann genomgång!!!
/Eva

Reply
Anna 7 november, 2019 - 22:42

Hej Eva!
Nja, den lär inte kunna tänkas ut, det är ju canvastyg. Men jag vet inte om det kan slita på sufflettfästena på något sätt. Tror dock att det ska funka ok!
/Anna

Reply
Carmen 28 januari, 2020 - 22:11

Hej,

Jag har lite tekniska frågor om sommarsuffletten och hur man fäster den på en Brio Go, är det Bugaboo klämmorna man fäster i chassit? Och hur fäst det runt om? Jag vet att det inte var dina bilder, men du kanske har tillgång att fråga dem som har gjort det.

Har en äldre Brio Go, från den tiden den fortfarande hette Brio, och vill så gärna ha en sommarsufflett. Och hur vad är skillnad på Cameleon 3 och Donkey’s sufflett, är det klämmorna eller sufflettens storlek?

Tack för svar! Och tck för fin guide!

Reply
Anna 30 januari, 2020 - 22:24

Hej Carmen, jag vet tyvärr inget mer än den info som står i inlägget. Men funkar det på en Britax Go borde det absolut funka på en Brio Go. Och som jag läser detta så ska sufflettklämman sättas fast runt sittdelsramen helt enkelt.

Det är väldigt stor skillnad på Cam3 och Donkeys suffletter, Cameleons har 2 bågar medan Donkeyn har 3, och de har helt olika form på bågarna och olika sufflettfästen.
/Anna

Reply
Jenny 29 maj, 2020 - 18:59

Funkar sommarsuffletten på en Cybex Priam liggdel? Vad behöver jag av eventuellt tillbehör i så fall? Och det funkar på sittdelen senare åxå i så fall?
Jag är nog egentligen ute efter ett solskydd, så kanske det är en dum ide att köpa ett sånt här..?

Reply
Anna 31 maj, 2020 - 21:24

Hej Jenny,
det vet jag tyvärr inte. Jag har inte testat den kombinationen själv och kan inte heller dra mig till minnes att jag sett några bilder på det. Tycker du suffletten är för kort så är en enkel och väldigt effektiv lösning att köpa till en solkeps. De stora butikerna verkar inte sälja sådana längre, men det är den här modellen jag menar, ida p design gör väldigt fina solkepsar: https://idapdesign.se/tyger/tyg-till-solskarm-solkeps
/Anna

Reply
veronica pålsson 16 december, 2020 - 21:45

Hej.
Passar breezy på Emmaljunga nxt60?

Reply
Anna 31 december, 2020 - 16:03

Hej! NXT60 och NXT90 har samma sitt- och liggdelar, så bilderna du ser för NXT90 i detta inlägg gäller även för NXT60!
/Anna

Reply
veronica pålsson 2 januari, 2021 - 10:15

Tack för svar

Reply
Veronica 25 december, 2020 - 16:57

Hej. Funkar brezzy på Emmaljunga nxt60?

Reply
Erika 2 februari, 2021 - 12:12

Hej!
Funderar på en begagnad Buffalo då vår Viking har det kämpigt i snön. Blir dock inte riktigt klok på det här med suffletterna. Kan jag köpa en ny Donkey-sufflett och klämma på Buffalon vid behov? Tack för en superbra blogg!!

Reply
Anna 2 februari, 2021 - 12:41

Hej Erika, du har förstått helt rätt! Man kan använda Donkeys sufflett på Buffalo, de sitter bäst om du även har Donkeyns sufflettbågar (Buffalo och Donkey har samma sufflettfästen redan). Just med breezy får man dock vara medveten om att man mest troligt inte kommer kunna använda funktionen med att dra myggnätet över sittdelsramens fotända om man har en Donkey-breezy på en Buffalo. Det blir för tight helt enkelt.
/Anna

Reply
Fojan 8 mars, 2021 - 20:40

Hej
Passar buffalo sommarsufletten till Fox? Foxen är inköpt iår och hittade en sommarsuflett till bra pris på bugaboos hemsida dock står det att den passar till Buffalo/runner

Tack

Reply
Anna 9 mars, 2021 - 09:50

Hej!
Fox och Buffalo har olika konstruktioner på suffletten, Buffalo och Donkey har tre bågar medan Fox har 2 bågar. Det är Cameleon och Fox som delar samma typ av sufflett!
/Anna

Reply
Hanna 29 april, 2021 - 23:01

Hej!
Vet du var man kan hitta vilka färger som fanns på Fox ”1” Breezy Sufflett (dvs vilka färger som funnits på Fox Breezy sufflett innan nuvarande utbud på Fox 2 Breezy Sufflett)?
Är det någon skillnad på senaste Fox Breezy Sufflett med tidigare?
Tack!

Reply
Anna 9 maj, 2021 - 16:09

Hej Hanna!
Nej, breezyn har sitt likadan ut hela tiden, men funnits i olika färger bara. Jag vet tyvärr inte någon sida där man kan se alla versioner av Breezy som sålts för Fox.
/Anna

Reply
Pi 5 mars, 2023 - 21:20

Eftersom bee och fick har två bågar, går det att sätta ett sufflett tyg från fix/cameleon på bees sufflettbåge tro? Skulle så gärna vilja se hur det skulle funka!?

Med vänlig hälsning,
Pi

Reply
Anna 7 mars, 2023 - 09:57

Hej Pi!
Nej tyvärr, det funkar inte.
/Anna

Reply
linnea 29 juni, 2022 - 14:02

Kan man ha Fox suflett på donky duo ?
Kan man ha Fox liggdel/sittdelen på donky duo?

Reply
Anna 1 juli, 2022 - 11:07

Hej, nej de två vagnarnas delar är inte kompatibla med varandra.
/Anna

Reply
Mikaela 26 juni, 2023 - 15:39

Hej, kan man ha bugaboo breezy på Cybex Talos S Lux 2023? Vilken ska man köpa i så fall?

Reply
Anna 26 juni, 2023 - 16:48

Hej Mikaela, det är inget jag har testat alls, jag har inte ens provat att lossa suffletten från Talos S Lux så tyvärr kan jag inte uttala mig om det.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar