Elodie Details Gilded Grey åkpåse

av Anna
Elodie Details åkpåse recension

Recension av Elodie Details åkpåse

Förra vintern skrev jag om Elodie Details åkpåse med det då nya mönstret Zebra Sunshine. Samma mönster, och givetvis många fler, säljs även i år. Men Elodie Details har infört en mycket efterlängtad ny funktion – kardborreöppning för selen. I stort sett så gäller min recension för Zebra Sunshine även för denna Gilded Grey vad gäller värme, storlek på åkpåse och passform i olika barnvagnar. Den som vill läsa mer om sådant kan alltså förkovra sig i den gamla recensionen av Elodie Details åkpåse.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Elodie Details åkpåsar är en av de bästa universalåkpåsar som finns på marknaden just nu. Och då är det de vanliga åkpåsarna jag syftar på. Dunåkpåsarna har en del andra funktioner och för information om det finns min recension av Elodie Details Lighteeight Dunåkpåse. Priset för åkpåsarna varierar lite beroende på färg och mönster. Men det är ett fullt rimligt pris och åkpåsen är tillräckligt tjockt vadderad för att funka vintern igenom. Sen får man förstås reglera mängden kläder på barnet för att det ska hålla sig lagom svalt.

Så sitter Elodie Details åkpåse i barnvagnens sittdel

Smarta funktioner hos Elodie Details åkpåse

Precis som tidigare så har även årets åkpåsar från Elodie Details en upphängningsficka baktill (1). Det gör att åkpåsen sitter väldigt stadigt i alla vagnar där sufflett och sittdel inte sitter ihop. På bilden är Elodie Details Gilded Grey isatt i sittdelen på en Bugaboo Donkey.

Istället för att som tidigare ha haft flera individuella selhål så finns nu två hål i nedre delen av selen, för grensele och grenband, samt två långa skåror i ryggen som hålls ihop med kardborre (2). Det gör att man inte behöver lossa axelbanden från sittdelen eller dela axelbandet från höftbandet. Utan istället så öppnar man upp hela kardborreöppningen och drar igenom selen som den är (3).

Storleken är inte extremt rymlig. Vill man ha en lång åkpåse får man titta på utbudet av åkpåsar som är förlängningsbara. Standard är 1 meter och Elodie Details åkpåse är precis 1 meter lång. På bilden är min 20 månader gamla son som ligger på medelkurvan för längd (cirka 84 cm). Och han kommer rymmas hela vintern ut utan minsta problem (4).

Elodie Details Gilded Grey har ingen pälskant, men vissa av åkpåsarna är försedd med en sådan – fuskpäls givetvis. Vill man ha sin Elodie Details-åkpåse i en sittdel från exempelvis Kronan eller Brio och Britax så kan det var en god idé att välja en modell med pälskant. Detta eftersom att pälskanterna är fästa med knappar, och vissa sittdelar har öglor eller knapphål för att bättre kunna fästa åkpåsar och sittdynor med (5). Läs mer om att fästa åkpåsen med knappar i Kronan och Britax barnvagnar.

Mitt omdöme av Elodie Details åkpåse

Förbättringen i form av kardborreöppningen för selen gör att det går mycket snabbare att ta i och ur åkpåsen ur sittdelen, och att byta mellan olika vagnar. Elodie Details åkpåsar är så pass genomtänkt i övriga detaljer att det bara var en fråga om tid innan de tillförde kardborreöppningen. Produktutveckling när den är som bäst, och nu är denna åkpåse nära nog perfekt!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Elodie Details åkpåse hos: Babyland

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Rebecca 23 november, 2015 - 16:01

Hej och tack för grundlig och bra recension!
Vet du om Elodie Details åkpåse passar till vagnen Trille Viper 4S? Och har samtliga mönster kardborreöppning eller är det bara Gilded Grey?
Tack på förhand!

Reply
Anna 24 november, 2015 - 10:45

Hej Rebecca, jag har inte testat den i Viper 4S men tror absolut den kan passa, det är få vagnar Elodie Details åkpåsar inte funkar i och då gäller det främst väldigt små vagnar med nätta sittdelar. Viper 4S befinner sig ju inte riktigt i den kategorin. Och alla mönster på åkpåsar har kardborreöppningen, men det är fr.o.m. denna höst så köper du från butik så kan det fortfarande finnas äldre ex kvar, har jag noterat.
/Anna

Reply
Jenny 15 december, 2015 - 09:47

Hej!

Tycker du att denna åkpåse funkar som vädret är nu? Dvs inte jättekallt? Har en bugaboo donkey hemma nu och funderar på om vi ska köpa bugaboos egna footmuff eller om denna åkpåse kan funka lika bra?

Hälsar Jenny

Reply
Anna 15 december, 2015 - 10:37

Hej Jenny, ja det tycker jag absolut! Använde EDs åkpåse mycket den här tiden förra året, tycker den är rätt perfekt såhär runt nollgradigt. Det kan absolut funka lika bra som Bugaboos egen footmuff!
/Anna

Reply
Nyheter från Elodie Details – höstkollektionen Silence är här! 15 augusti, 2016 - 12:03

[…] viscose och polyuretan, är en helt ny look. Alla pälskanter är givetvis fuskpäls och avtagbara. Elodie Details åkpåsar har, som jag skrivit i min recension av dem, kardborreöppning för barnvagnens sele och avtagbart lock. Jag, som älskar blått, föll nog […]

Reply
Emma 16 augusti, 2016 - 11:34

Hej Anna,

Jag undrar om du vet ifall den här åkpåsen funkar bra till Cybex Priam Lux sittdel?

Vänligen Emma

Reply
Anna 16 augusti, 2016 - 12:26

Hej Emma, jag tror att den funkar vad gäller passform. Men om jag minns Priams Lux-sittdel rätt så sitter sufflett och ryggstöd ihop? I så fall kan du inte använda dig av upphängningsfickan för att få åkpåsen att sitta på plats. I övrigt beror det nog mest på storlek på barnet, Lux-sittdelen är lite åt det smalare hållet men en normalstor typ 1-2åring borde funka utan problem.
/Anna

Reply
Emma 17 augusti, 2016 - 10:20

Hej Anna,
Tack för snabbt svar! Ja, du har helt rätt i att suffletten knäpps på direkt på ryggstödet, så att upphängningsfickan inte går att använda. Typiskt. Får se om jag hittar någon annan som känns bättre, eller om jag satsar på ED i alla fall.
Ha det gott!

Reply
Maria 3 oktober, 2016 - 20:32

Hej, passar denna åkpåsetill crescent classic vagnens sittdel? Mvh Maria

Reply
Anna 4 oktober, 2016 - 21:58

Hej Maria, det kan jag tyvärr inte svara på exakt då jag aldrig testat den kombinationen, eller ens kört den vagnen. Men Elodie Details är ju universalåkpåsar, och de har funkat bra i alla andra vagnar jag använt dem i.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar