Elodie Details Black Edition skötväska

av Anna
Elodie Details Black Edition skötväska med många fack

Recension av Elodie Details Black Edition skötväska

Jag brukar säga att det är en djungel man måste ta sig igenom när man är på barnvagnsjakt, men det här med skötväskor är faktiskt snäppet värre. Om man väl lyckats välja märke och modell så återstår ändå beslut om utförande i form av färg eller mönster. Vill man göra det lätt för sig så testar men en riktigt populär skötväska i helsvart – som denna Black Edition från Elodie Details.

I och med att jag inte har så många andra skötväskor att jämföra med så avhåller jag mig från det. Men det kommer fler skötväskerecensioner här på bloggen längre fram. Då hoppas jag även kunna bjuda på lite jämförelse. Så, istället berättar jag kort och gott om hur jag uppfattat Black Edition såhär efter två månaders användning.

Elodie Details Black Edition smart upphängning på vagnen med separata krokar

Rymlig och lättpackad skötväska med många fack

Just nu har jag i skötväskan följande grejer förutom den medföljande skötbädden: tre små handdukar, ett paket våtservetter, två paket näsdukar, en necessär med lite sjukvårdsgrejer, en bomullsfilt, två par ombyten för bebis, 6-8 blöjor, en extra mössa, extra strumpor och någon stackars napp som ingen vill suga på. När vi även haft mellanbarnet med så har jag utan några som helst problem kunnat klämma ner några blöjor till + ett ombyte för henne. Väskan är drygt halvfull och ytterfacken har jag inte packat alls. I mina ögon är Black Edition en väldigt rymlig skötväska med bra uppdelning av facken. Som man ser på bilden ovan har den ett huvudfack och sen mindre fack på insidan – 2 på ena sidan och 3 på andra. Ytan är lite lätt glansig och lätt att torka av om den blir smutsig.

Smart upphängning med separata krokar

Med väskan följer dels en lång axelbandsrem, som jag förvarar löst i ett innerfack i fall jag skulle behöva bära väskan själv. Dels ingår två stycken upphängningsremmar med krokar. Dessa fäster man på vagnens handtag med hjälp av kardborrband och sen hakar man bara fast krokarna i upphängningsremmarna på själva väskan. Notera att nästan ingen barnvagn godkänner belastning av handtaget med skötväska. Detta beror främst på grund av tipprisken, så detta får man göra på eget bevåg!

I alla fall, jag tycker det här med lösa upphängningsremmar är så galet smidigt. Ingen risk att skötväskan glider nedåt längs handtaget. Och ska jag lämna vagnen så kan jag bära bebis på ena armen och med andra handen lossa skötväskan. Sen kan jag trä väskans handtag över armen och därefter bära bebis med båda händer igen. Jag har hittills testat väskan på Bugaboo Bee+, Donkey, EL Super Viking och Brio Go Next. Den har funkat lika bra på samtliga vagnar.

Black Edition är rymligt, lätt att organisera i tack vare facken och har smart upphänging som gör det enklare för mig att få med mig skötväskan och samtidigt sparar utrymme i varukorgen. Ovanpå detta så är den riktigt snygg. Elodie Details Black Edition skötväska kommer bli långvarig hos oss!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Elodie Details skötväska hos: Babyland

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Höstnyheter från Elodie Details! 5 augusti, 2014 - 08:47

[…] två av Elodie Details klassiska skötväskemodeller i ny design. Graphic Devotion har jag ju i Black Edition-utförandet och den sliter vi fortfarande på dagligen, har inte varit missnöjd med den för en […]

Reply
Simone 26 januari, 2015 - 21:18

Hejsan!
Jag är riktigt sugen på denna skötväska. Vi har beställt en donkey som väskan kommer hänga på. Min dotter kommer vara 1 år och 9 månader när lillasyster/lillebror kommer så jag undrar om denna kommer funka bra i utryme för mina två barn? 🙂

Mvh Simone

Reply
Anna 26 januari, 2015 - 23:39

Hej Simone!
Ja det tycker jag! Det är inte den största skötväskan på marknaden men den är rymlig och jag hade inga problem i att få plats med det som behövdes för två blöjbarn i den för ett år sedan. Gillar den skarpt än idag, tror inte du kommer ångra dig om du väljer den!
/Anna

Reply
Elodie Details Bedouin Stories Skötväska 25 april, 2016 - 13:33

[…] Bedouin Stories/Zebra Sunshine är rejäl i storlek. Jag har tidigare skrivit om EDs skötväska Black Edition och den känns petite i jämförelse. Den här väskan är något för den som vill packa mycket […]

Reply
Elin 3 januari, 2018 - 19:58

Hej! Jag har precis beställt den här skötväskan och undrar om du har testat den på en Stokke Trailz? Vi har varit och kollat på den vagnen och det lutar åt att vi kommer köpa den. Mvh Elin

Reply
Anna 6 januari, 2018 - 20:40

Hej Elin, jag har aldrig använt den till Trailz men jag kan absolut inte se någon anledning till att det inte skulle funka. Den ryms utan tvekan i varukorgen och krokarna kommer funka jättebra på handtaget om du hellre vill hänga väskan där!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar