Elodie Details DOT skötväska

av Anna

Att recensera Elodie Details skötväskor här på bloggen har ju blivit något utav en tradition, vilket jag är väldigt glad för eftersom att märket i mitt tycke håller så otroligt hög nivå på sina barnvagnstillbehör – både funktionsmässigt och vad gäller stil och design. Jag har skrivit om Black Edition och Bedouin Stories tidigare och nu är det dags för Elodie Details DOT. Den här modellen kom Elodie Details höstkollektion 2016 och givetvis finns det både regnskydd, sittdyna, myggnätt och mycket annat i matchande mönster. Själva skötväskemodellen är mer som en bag, med rätt mjuka sidor vilket gör att det finns möjlighet att packa väskan riktigt sprängfull om man skulle vilja. DOT har endast ett ytterfack, ett litet på väskans baksida. Bärhandtaget i brunt läder är perfekt i längd för att kunna bäras med både handen och att ha hängandes i armvecket. En avtagbar axelrem medföljer också.

Att DOT är rymlig kan jag skriva under på. Jag valde att använda den som BB-väska nu med mitt fjärde barn och fick med mig hela tre filtar, tre ombyten, två pyjamasar, tre overaller (ja, det här var överkurs – jag använde inte ens hälften av detta) samt ett antal strumpor, mössor och tossor. Men jag har också haft DOT som en vanlig skötväska och då packat för vardagsbehovet med blöjor, våtservetter, ett par ombyten och lite handdukar. Tack vare den välorganiserad facken har det alltid varit enkelt att hitta precis det jag letar efter. DOT rymmer allt som behövs för en bebis som har en mamma som packar för mycket, och förutom det som syns på bilderna ovan till höger brukade jag också ha en bärsjal nedpackad ovanpå allt.

Innerfacken i DOT är uppdelade på ett mindre med dragkedja. Däri hade jag lite småsaker såsom en napp, mitt busskort och telefon – perfekt för värdesaker helt enkelt.  Inuti väskan finns också fack med elastisk öppning som är lagom i storlek att sortera upp blöjor, ett paket våtservetter och klädombyten i. I båda kortsidor finns också termofack som håller flaskan upprätt och ska hålla temperaturen på innehållet i den. DOT är också utrustad med ett större fack som löper längs med hela ena långsidan. Det stängs också med dragkedja och inuti hittar man skötbädden. Jag valde även att stoppa ned BVC-boken däri, så finns den alltid med när det är dags för vägning och mätning.

Elodie Details lösning på hur skötväskan kan hängas upp på vagnen är den variant jag personligen gillar bäst: lösa, matchade krokar. DOTs krokar är givetvis prickiga, de helsvarta som syns på bilden nere till vänster tillhör en annan, helsvart skötväska från ED. Anledningen till att jag föredrar dessa krokar är att jag tycker att de gör det enkelt att parkera vagnen – på många ställen såsom BVC, restauranger och museum så får den ju inte tas med in – och enkelt haka loss skötväskan för att sedan ta bebis på armen och väskan i handen. Vill man inte ha väskan på vagnens handtag, det är ju alltid förenat med en viss tipprisk – i synnerhet om man som jag tenderar att packa den rejält full, så går det förstås lika bra att stuva in den i varukorgen. DOT är så pass böjlig i materialet att den även kan knökas ned i lite mindre varukorgar. Gillar man en mer enhetlig profil kanske den pösiga formen hos DOT inte riktigt går hem men i mitt tycke är det inget som stör, jag skulle irritera mig mer på en stel väska som man inte får ned så mycket grejer med. I mina ögon är Elodie Details DOT lika snygg som den är praktiskt och väskan fungerar faktiskt lika väl som en mindre weekendbag för en vuxen!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Köp Elodie Details skötväska hos: Babyland

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Nathalie 5 april, 2017 - 06:22

Hej Anna!

Har du erfarenhet av olika babyskydd också?

De jag undrar över är be safe modular vs cybex qloud q.

Hälsningar Nathalie

Reply
Anna 5 april, 2017 - 09:46

Hej Nathalie, ja det har jag. Jag har faktiskt båda de babyskydden hemma just nu. Vad vill du veta om dem? Vilka egenskaper hos ett babyskydd är viktiga för dig? Cloud Q är ju häftigt iom att du kan dra ut den till liggläge men det gör den också ganska tung. Modular är lättare och har superbra sufflet (det har Cloud Q också). Skulle säga att båda är bra!
/Anna

Reply
Nathalie 5 april, 2017 - 11:49

Oh vad bra 🙂
Jag har beställt modular men nu fick jag upp ögonen för cybex och de är väl de med liggläget och att basen är både isofix och bältad som talar för den. Men frågan är hur ofta eller hur mkt användning har man för liggläget i ett babyskydd?
Är det mer en fiffig grej kanske? (väntar första barnet)
Sen gillar jag suffletten som du säger på besafe, samt magnet fästena.
Jäätte kluven!
Såklart är ju säkertheten prio 1, men där tror jag nog båda är lika bra?
En fördel med cybex är de integrerade sidokrockskyddet ju.

Reply
Anna 7 april, 2017 - 12:05

Hej igen! iZi Go Modular är ju ett i-Sizebabyskydd, vilket innebär att det är testat enligt den nyaste säkerhetsförordningen och i den ingår – till skillnad från den förre förordningen som fortfarande finns kvar – också sidokrockstester. Så alla i-Sizebabyskydd är konstruerade för att skydda också vid en krock från sidan!

Liggläget på Cloud Q får man ju endast använda utanför bilen, om du har babyskyddet på vagnen. Om du tror att du ofta kommer köra med babyskydd på barnvagnschassit så är det en bra grej, annars så är det förstås lite överflödigt. Magnetfästena på BeSafe är jättebra! Och både har bra sufflett, de är faktiskt väldigt lika i konstruktion.

Hm bra fråga. Jag tror jag skulle valt Modular, delvis för att du sen kan köpa nästa stol och använda på samma bas, och jag har den stolen till min treåring och är väldigt nöjd med den!
/Anna

Reply
Nathalie 5 april, 2017 - 12:29

slutord, vilken skulle du köpt om du bara fick välja en 🙂

Reply
Frida 18 maj, 2017 - 13:24

Är skötväskan svart eller mörkblå med vita prickar?
/Frida

Reply
Anna 18 maj, 2017 - 14:19

Hej Frida, den är svart med vita prickar!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar