Hamax Avenida

av Anna
Recension av Hamax Avenida

Recension av Hamax Avenida

Inköp: Ordinarie pris för Hamax Avenida är cirka 5500 kr.
Tillbehör: Babyinlägg, regnskydd, förvaringsskydd och extra cykelfäste kan köpas till separat.
Typ av vagn: Cykelvagn.

Avenida är den andra cykelvagnen från Hamax som jag har fått chansen att testa, och jag gör det med höga förväntningar. Efter min recension av Hamax Outback så har den vagnen förblivit en personlig favorit. Och den håller måttet än. Efter flera års rull (dock endast om somrarna) är Outback fortfarande i mycket fint skick och alla funktioner lika smidiga idag som när cykelvagnen var ny. Den Outback som säljs idag är för övrigt en uppdaterad version, med några andra egenskaper än originalet.

Hamax Avenida är en i grunden lite enklare och därmed också billigare modell. Samtidigt har flera år passerat sedan lanseringen av Outback och utvecklingen har gått framåt. Det märks. Avenida bockar av alla mina måsten för att en cykelvagn ska vara riktigt bra – och lite mer därtill.

Hamax Avenida i siffror

Hamax Avenida finns även som Avenida ONE, då har cykelvagnen en sittplats. Modellen jag testar – som bara heter Hamax Avenida – har plats för två barn. Maxvikten per barn är 22 kg, och totalt får Hamax Avenida ta 45 kg. Själva vagnen väger 15 kg. Bra att veta om man ska köra den med endast ett barn i, är att barnet då ska sitta på höger sida – sett framifrån vagnen.

Hamax Avenida är 78 cm bred över bakhjulen. Den fixar således inte Stockholmsmåttet om 75 cm, men det är jag tveksam till om någon cykelvagn för två barn gör? Vad som däremot är toppen är att bredden är under 80 cm. Det innebär att man tar sig igenom en vanlig standarddörr. Jag har också upplevt Avenida som väldigt smidig vad gäller storleken.

Rymliga och ombonade sittdelar

Sittutrymme i Hamax Avenida

Precis som Hamax Outback känns också Avenida som en cykelvagn man vill sitta i. Sittdelarna är riktigt ombonad, både i sittytan och i hur selen är konstruerad. Bakstycket är ett tyg uppspänt runt en ram, det är en svag bakåtlutning men det finns inget viloläge i vagnen. Lutningen är precis lagom för att ett barn ska sitta bekvämt. Selens axelfästen är enkla att justera i höjd. Selvadderingarna är rejäla, inga smala remmar som skaver mot en bar barnhals här inte. Det kan tyckas vara en obetydlig detalj men sådana småsaker kan bli väldigt viktiga för hur barnet upplever cykelturen.

Det bästa med selen tycker jag dock är att de två fästena inte behöver paras ihop innan de ska klickas i spännet. Att stå dubbelvikt över en cykelvagn och försöka para ihop selspännen är inte min favoritsyssla. I synnerhet inte om barnen kanske inte är helt medgörlig. Med Hamax Avenida kan man enkelt klicka i ena spännet först, och sen det andra. Inget krångel alls.

Som en ytterligare bekvämlighet för barnen finns små nätfickor i sidorna. Mina barn stoppar gärna ned fina stenar de hittat, favoritstudsbollen eller äppelbit där i. Jag gillar att fickorna finns, så inte småsaker som barnen vill ha med sig på utflykten hamnar runtrasslandes på golvet.

Så stora barn ryms i Hamax Avenida

Så stora barn ryms i Hamax Avenida

Jämfört med en del andra cykelvagnar som jag har testat parallellt så är Hamax Avenida ett under av utrymme inuti. Min 5,5-åring är omkring 110 cm lång, vilket känns ganska normaltstort för hans ålder. Han sitter väldigt bra utan hjälmen på, det vill säga vid promenader. Men det finns även utrymme kvar upp till taket när han har sin cykelhjälm på. Likaså går selen att justera väldigt väl för höjden på hans axlar. Längden på selremmarna är inte heller ett problem.

Min 2,5-åring sitter förstås bra hon också. Och det finns gott om utrymme för dem att sitta bredvid varandra. Klart det blir tight och de sätter tätt intill, det går inte att komma ifrån. Men det är inte obekvämt för dem. De kan röra lite på sig och känns inte bundna mot varandra.

Inbyggt vindskydd, solskydd och insektsnät

Hamax Avenidas solskydd, regnskydd och insektsnät

Något jag uppskattar med Hamax cykelvagnar är att allt man behöver finns med, och det sitter alltid på plats. Avtagbar delar kan vara smidigt, i synnerhet om det är något tillbehör man aldrig använder. Samtidigt kan det irritera, om man plötsligt ändå behöver det och så ligger det kvar hemma. Avenida är fullt kittad för alla väder. Luckan framtill kan givetvis öppnas helt. Då kan förhängena vikas eller rullas undan, och sedan stoppas in inuti klädseln. På så sätt hänger de inte ivägen när barnen ska stiga i och ur vagnen.

Hamax Avenida har ett insektsnät som täcker hela framstycket. Cyklar man så är det ett måste att åtminstone ha det på. Det skyddar inte bara mot insekter, utan också om små stenar eller annat skulle sprätta upp från cykelns bakhjul och flyga bakåt, mot cykelvagnen. Över insektsnätet kan man haka fast ett skydd av klarplast. Det funkar som ett enklare regnskydd. Ska man regnskydd hela vagnen så behöver man köpa till ett riktigt regnskydd för Avenida. Men för lite allmänt blötare eller kallare väder så funkar klarplasten under cykelturen. Den gör också cykelvagnens luftmotstånd något mindre, eftersom att ingen vind kan tränga in i sittutrymmet.

Som solskydd finns en smart, grå skärm som kan dras ned. Den kan fästas i olika höjder, beroende av hur solen står och hur mycket skugga som behövs. Det är enkelt att flytta skärmen upp och ned, då den fästs med små kardborrefästen innanför klädseln. Vill man inte skugga alls så rullar man undan solskärmen och stoppar in den under klädseln.

Ställbart handtag och smidig handbroms

Handtag och handbroms på Hamax Avenida

Hamax Avenida är utrustad med ett handtag som kan vinklas i flera olika höjder. Den funktionen använder man sig främst av när man kör Avenida som en barnvagn. När man ska använda den som cykelvagn är det rekommenderat att man viker in handtaget, in mot/inuti varukorgen. Ett tips är då att packa cyeklvagnen först, och sen vika in handtaget. Detta eftersom att handtaget gör öppningen till packutrymmet lite trängre.

För att vinkla handtaget måste man först låsa upp det i rörligt läge, genom att lossa den gråa, räfflade spärren. Att trycka fast spärren är enkelt. Att lossa den är ibland väldigt trögt och kräver att man kan ta i ganska rejält. I gengäld kan det ställas i flera bra lägen, vilket gör att Avenida lätt kan anpassas som barnvagn till föräldrar av olika längd. Till vänster på handtaget sitter smidigt nog också den lilla handbromsen. Drar man i spaken lägger man i bromsen. För att lossa den igen så trycker man bara in den lilla knappen. Betydligt enklare en att försöka hitta en bromspedal på cykelvagnens undersida!

Lättåtkomlig varukorg som rymmer mycket packning

Packutrymme och varukorg hos Hamax Avenida

Packutrymmet i Hamax Avenida kan man bara inte klaga på. Utrymmet bakom ryggstöden är väldigt generöst. Jag får in en stor strandbag och kan ändå fylla på med ytterligare lösa föremål ovanpå. Vill man handla med Avenida så kan man med lätthet packa in minst två, kanske tre matkassar baktill. Givetvis har man fortfarande vagnens maxvikt att ta hänsyn till. Men att få in badkläder och picknick för hela familjen är inget problem alls.

När man packat Avenida full så vill man förstås stänga till. Först fäller man upp den nedre delen av luckan, och fäster den på plats med kardborre. Sedan fäller man ned den övre delen, och fästen den också med kardborre. Jag tror jag hade föredragit en lösning med dragkedja. Det känns långsiktigt mer hållbart. Men hittills har detta funkat mycket bra.

Snabbfästen för både bak- och framhjul

Hamax Avenida hjul, hjulskydd och avtagbart framhjul

Cykelvagnar är ju till sitt format ganska otympliga i alla andra lägen än när man cyklar med dem. Vill man göra Avenida lite mindre så är det dock enkelt gjort. De båda bakdäcken kan man enkelt klicka av. De lossas från chassit genom att man trycker på den gummerande ytan mitt på hjulets nav. Tar man av bakdäcken såhär kan man exempelvis mycket lättare förvara Hamax Avenida stående på högkant, med framhjulet i luften.

Att det ska vara smidigt att klicka av framhjulet är dock nästan desto viktigare. Detta eftersom att man inte vill att det ska krångla i de lägen där man vill växla mellan cykelvagnsläge och barnvagnsläge. Till exempel om man ska cykla till affären för att handla och vill ha med sig Avenida in i butiken. På Avenida lossar man smidigt framhjulet genom att trycka in den grå knappen framtill. Hjulet kan sedan läggas baktill i packutrymmet, eller inne i kupén vid barnets fötter.

Så fäller man ihop Hamax Avenida

Så fäller man ihop Hamax Avenida

När man fäller ihop en cykelvagn så blir den plattare, men varken kortare eller lägre. För att få ned måtten maximalt måste man både fälla ihop vagnen och ta av alla hjulen. Att göra så är att rekommendera exempelvis när cykelvagnen ska packas in i bilen. För att fälla ihop Hamax Avenida behöver man inte göra så mycket mer än att trycka upp och lossa de två grå hakarna som sitter baktill på chassit. Dessa ser man om lyfter upp klädseln baktill, genom att öppna upp utrymmet mot varukorgen.

När man har lyft krokarna uppåt så är chassit inte längre ihoplåst. Sedan trycker man stången framåt och nedåt, varpå Hamax Avenida viker ihop sig platt. Ska man förvara vagnen i ett förråd och vill ha koll på var alla delar finns så är mitt tips att lägga in alla hjulen, flaggan och cykelarmen inne i sittutrymmet efter att vagnen har fällts ihop. Spänner man sedan för locket så kan ingenting ramla ur. I vår bil, en VW Caravelle, så går Hamax Avenida bäst in stående på högkant.

Snabbt gjort att koppla Avenida till cykeln

Så kopplar man Hamax Avenida till cykeln

För att kunna använda Hamax Avenida som cykelvagn måste man montera fast ett fäste på cykelns bakhjul. Fästet för Avenida är samma som till flera andra vagnar, och ser därför antagligen bekant ut för många. Det ska vinklas bakåt, så att cykelvagnen lätt kan kopplas på. När cykelarmen låsts i fästet så säkras den sedan vid bakhjulet med en extra säkerhetsrem. Detta så att cykelvagnen inte kan rulla iväg om fästet mot all förmodan skulle råka lossna.

Även i andra ändan av cykelarmen känns Avenidas lösning mycket trygg. Cykelarmen passas enkelt in i Avenida och hålls på plats med en metallsprint. Hela cykelarmen kan alltså tas loss om man vill. Men man kan även använda Avenida som barnvagn med cykelarmen kvar på plats. Den trekantiga plastbiten som syns bakom fästet för cykelarmen är Avenidas uppfällbara hjulskydd. Dessa sitter där för att hindra pinnar och annat man råkar köra förbi från att fastna i hjulen. Även det faktum att Avenida är utrustad med bra reflexer gör att cykelvagnen känns trygg.

Cykla med Hamax Avenida

Hamax Avenida som cykelvagn

Min erfarenhet sedan tidigare är att under själva cyklandet så kan man ha i princip vilken cykelvagn som helst fastspänd bakom cykeln. Ur den vuxnes perspektiv är det nämligen liten eller ingen skillnad alls. Det som istället avgör hur cykelvagnen upplevs är när man ska sätta i barnen, när cykel och cykelvagn ska kopplas ihop och hur pass smidigt det är att växla mellan lägena som cykelvagn och som barnvagn.

Att hantera Avenida har varit mycket enkelt. Cykelvagnen känns helt normal i vikten, att cykla med 2 barn plus en del annan last har fungerat bra. Som alltid är det att rekommendera att ha en cykel med minst tre växlar, för att fixa uppförsbackar lite bättre. Har man för skyddet i klarplast framtill på Avenida så finns det inget särskilt luftmotstånd att tala om.

Ur barnens perspektiv så har Avenida varit mycket uppskattad. Sittkomforten får mycket gott betyg. Det finns som sagt inget vilo- eller liggläge men för en familj som vår, som cyklar till och från förskolan eller för att ta oss till olika utflykter, så har det inte heller saknats. Selen är bekväm, sittdelarna är vadderade och det finns gott om utrymme för barnens huvud med cykelhjälm på. De har således haft det väldigt skönt under åkturerna. Och även om Hamax Avenida inte har någon justerbar fjädring så har det aldrig klagats på att cykelturerna varit hårda eller skumpiga för barnen, något de annars är snabba med att göra i mer stötiga cykelvagnar.

Hamax Avenida som barnvagn

Använda Hamax Avenida som barnvagn för promenader

Att köra Hamax Avenida som barnvagn har till största delen fungerat bra. Det är enkelt att klicka i promenadhjulet. Även om det är rätt litet så har det gått bra att rulla fram på grusväg och planare gräsmattor.

Ventilationen i vagnen är mycket god. Ibland har jag haft insektsnätet för när jag promenerar med barnen, men oftast har jag vagnen helt öppen. Man kan ändå använda sig av solskyddet, så det blir skugga inne i vagnen. Avenida är lättrullad och lätt att styra. Det är bekvämt att handtaget kan ställas i olika vinklar, både för att man kan hitta en bra höjd och för att man på så sätt kan skapa sig lite mer benutrymme om det skulle behövas. För mig som är 170 cm lång har det dock inte varit svårt att gå som vanligt bakom Avenida.

Min enda tveksamhet är att vagnen när den är tom upplevas som mycket lättippad bakåt. Med barnen i vagnen är det inte ett problem. Men när jag gick till förskolan med Hamax Avenida helt utan last i så fick jag nästan hålla emot för att den inte skulle tippa bakåt. Det kunde sedan avhjälpas med att jag la en väska längst fram i vagnens sittutrymme. Att Avenida är baktung finns det säkerligen en bra anledning till. Och som sagt, med barn i vagnen känns det stabil att köra. Men jag har inte med andra cykelvagnar upplevt att vagnen lätt vill falla bakåt så jag väljer därför att nämna det ändå.

Mitt omdöme av Hamax Avenida

Avenida känns väldigt snarlik Hamax Outback, men lite mer basic i funktionerna. Samtidigt upplevs det inte som att Hamax på något sätt har snålat med Avenida. Allt jag vill ha hos en bra cykelvagn finns där. Barnens sittkomfort och maxvikten är bra, att stora barn dessutom kan sitta bekvämt är verkligen toppen. Avenida är mycket enkelt att göra om från cykel- till barnvagn och man kan på nolltid sätta fast den bakom cykeln och vara redo att ge sig iväg. Packutrymmet är mint sagt imponerande. Jag antar att Avenida ska vara budgetversionen av Outback. Men saknar man inte viloläget som finns på senare versionerna av Outback så kommer man faktiskt bli fullt nöjd med härliga Hamax Avenida.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Hamax Avenida hos: Babyland

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Noemi 5 januari, 2020 - 04:34

Hej!
Toppen med sådana som du som testar och skriver ärliga för-och nackdelar då man sällan kan gå till en fysisk butik och själv prova.
Jag är ute efter en en vagn med extra hög sitthöjd för 2st barn under 5000kr. Så jag är nyfiken på hur hög sitthöjd Hamax Avenida har? Så lustigt att den informationen inte finns att tillgå ens på tillverkarens sida.
Läste att du hade din 5,5 åring på 110cm som referens men frågan är om min 6 åring på 115cm kommer att sitta bekvämt i den i ett år till dvs tills han är ca 120cm?
Tar tacksamt emot tips om du har på större vagnar för 2 barn.

Reply
Anna 5 januari, 2020 - 23:57

Hej Noemi!
Tack för de fina orden! Hamax Avenida är precis som alla cykelvagnar väldigt låg, sittdelarna är i princip markhöjd. Något annat skulle bli alldeles för instabilt när man cyklar med vagnen. Och egentligen skulle jag säga att alla syskonvagnar med sittdelar på bredden är ganska jämnhöga vad gäller sitthöjda. Vill du ha högre sitthöjd får du kolla på syskonvagnar på längden, som tex Uppababy Vista. Men då är det förstås så att ena sittdelen är högre än den andra.

Vad gäller utrymmet i Avenida så tror jag nog att det funkar fint upp till 120 cm!
/Anna

Reply
Tommy 3 februari, 2020 - 23:10

Hej! Du skriver om ett jogginghjul till Avenida. Jag flyttar bara information om joggingkit till Hamax Outback. Vet du något mer om detta?

Mvh Tommy

Reply
Anna 4 februari, 2020 - 10:01

Hej Tommy, jag hittar inte heller något jogginghjul till Avenida nu. Jag blir osäker på om det är något som fanns när jag skrev recensionen men inte finns nu, eller om jag fått fel information om tillgängliga tillbehör. Jag tar bort den från recensionen nu iaf, så jag inte oavsiktligt förvirrar fler i framtiden! :/
/Anna

Reply
Tommy 4 februari, 2020 - 18:07

Okej, tack så mycket! 🙂

Mvh Tommy

Reply
Tommy 3 februari, 2020 - 23:11

*hittar, inte flyttar

Mvh Tommy

Reply
Jonna 24 mars, 2020 - 12:26

Vi står i valet o kvalet att köpa cykelvagn. Undrar om det går att släppa på tyget som håller upp ryggen så att man får ett lite mer lutat stöd? Har förstått att det går att göra så på vissa modeller av cykelvagnar. Tex North Rapider, även fast det är lite bökigt så går det. Vill nämligen kunna lägga barnen ned i vagnen om vi är på någon utflykt och de behöver sova en stund. Tack på förhand!

Reply
Anna 24 mars, 2020 - 15:47

Hej Jonna, som jag förstått det har Hamax Outback numera ett viloläge man kan vinkla bak, men så vitt jag vet har Avenida det inte. Åtminstone inte den versionen av cykelvagnen som jag testade. Har vagnen uppdaterats sedan dess är det tyvärr något jag inte har koll på.

Thule har ju den funktionen på flera av sina cykelvagnar, men de är dyra i inköp. Lite mer prisvärd är då tex Nordic Cab Active 2-in-1!
/Anna

Reply
Jonna 25 mars, 2020 - 11:32

Tack för svar! Vet att Avenida inte har sk viloläge men det går alltså inte att släppa på spännena som håller tyget på ryggstödet uppe så det blir mer ? Alternativt ta bort tyget helt så man kan bädda där i? Hoppas du förstår hur jag menar.

Reply
Jonna 25 mars, 2020 - 11:33

Mer lutning skulle det stå*

Anna 28 mars, 2020 - 15:14

Hej Jonna, som jag minns det gick det inte att få till men jag är inte helt säker på detta. Hoppas du kan hitta den i nån butik så du kan testa själv!
/Anna

Emelie Karlsson 27 april, 2020 - 23:44

Jag kan inte hitta denna modellen någonstans utan hittar enbart traveller eller outback. Vet du något om traveller är den snarlik avenida? Försöker hitta en för två barn som ska dras efter en elcykel som inte är allt för dyr. Men gärna också enkelt tas lös för att ta med in på tex Ica om man behöver handla.

Reply
Anna 28 april, 2020 - 09:20

Hej Emelie! Söker jag på PriceRunner efter Avenida så finns det hos en del butiker, men mest väldigt specifika cykelbutiker verkar det som. Jag ska testa Hamax Traveller nu, det ska vara en budgetvariant men den ser väldigt bra ut baserat på den info jag har och de bilder jag har sett. Den är på väg till mig men har inte anlänt än så mer än så kan jag tyvärr inte säga. Men det låter som den skulle funka väl för dina behov!
/Anna

Reply
Malin 3 juni, 2020 - 17:37

Hej Anna!

Har du hunnit testat Traveller ännu och kan ge en kommentar om hur den upplevs? 🙂

Hälsningar
Malin

Reply
Anna 5 juni, 2020 - 11:06

Hej Malin,
jag får supermånga frågor om Traveller just nu, så jag ska försöka tidigarelägga den recensionen helt klart! Men jag kopierar in svaret jag nyss skrev till en annan läsare, som framför allt undrade över hur den lite ”enklare” designen på handtaget var:

Vi cyklar med Hamax Traveller just nu men jag har inte skrivit en recension av den än. Det är mycket jag gillar med den – den är smidig, rymlig, packutrymmet baktill är jättebra, enkelt och smidigt att fälla för nätet/plasten framtill, lätt att koppla om från cykel till barnvagn. Men jag kommer inte riktigt överens med sittdelarna. Klädseln är lite för slapp, det finns inget stöd under sittytan och den är inte så åtspänd, så den sluttar lite framåt och barnen glider då framåt och blir lite säckigt halvliggande. Min sexåring, som åkt typ mer än 10 olika cykelvagnar som kostat allt mellan 2000 och 12000 kr, har aldrig förr klagat över hur han sitter i en… men i Traveller är han inte helt nöjd. Det funkar ok. Men sittläget kunde varit bättre!

Vad gäller handtaget så har både jag och min man kört Traveller som barnvagn, det är inga problem alls. Min man är 183 cm. är inte jättestor höjdskillnad mellan lägena, men lite i alla fall. Man lossar handtaget helt och sätter fast det igen åt andra hållet. Kan göras medan man går, men man får ju stanna vagnen och kanske lägga i bromsen också först.

/Anna

Reply
Emma 7 maj, 2020 - 12:00

Hej
Vi tänkte köpa antingen Hamax Traveller eller Thule Coaster för att testa om cykelvagn är något för oss. Vilken har störst utrymme inne? Vi har två fyraåringar som vi vill kunna ha i vagnen.
Tack så mycket på förhand.
Mvh Emma

Reply
Anna 11 maj, 2020 - 16:04

Hej Emma,
jag har precis börjat köra Hamax Traveller och även om min sexåring får plats i den så upplever jag den som mindre rymlig än Thules cykelvagnar – men då tänker jag på Cab 2 och Cross 2 som jag testat nyligen. Tyvärr är det många år sen jag testade Coaster och den Coaster jag testade finns inte, det är en på flera sätt uppdaterad version som säljs nu som jag förstått det. Men med det sagt – en normallång fyraåring bör kunna rymmas i båda! Se till att maxvikten räcker också!
/Anna

Reply
Olivia 28 maj, 2020 - 09:10

Hej!
Vi ska välja mellan Traveller och Avenida. Hur upplever du utrymmet för barnen mellan dessa? Samt hur man justerar handtaget på Traveller? Det lutar mot en Traveller pga priset men det skiljer så mycket i längd på mig och min man att det inte ska vara för ”besvärligt” att justera handtaget då vi ofta skiftar när vi kör vagnen.
Tack för alla recensioner! Jag har alltid lutat mig på dom när jag valt barnvagnar.

MVH
Olivia

Reply
Anna 31 maj, 2020 - 21:26

Hej Oliva!
Vi cyklar med Hamax Traveller just nu men jag har inte skrivit en recension av den än. Det är mycket jag gillar med den – den är smidig, rymlig, packutrymmet baktill är jättebra, enkelt och smidigt att fälla för nätet/plasten framtill, lätt att koppla om från cykel till barnvagn. Men jag kommer inte riktigt överens med sittdelarna. Klädseln är lite för slapp, det finns inget stöd under sittytan och den är inte så åtspänd, så den sluttar lite framåt och barnen glider då framåt och blir lite säckigt halvliggande. Min sexåring, som åkt typ mer än 10 olika cykelvagnar som kostat allt mellan 2000 och 12000 kr, har aldrig förr klagat över hur han sitter i en… men i Traveller är han inte helt nöjd. Det funkar ok. Men sittläget kunde varit bättre!

Vad gäller handtaget så har både jag och min man kört Traveller som barnvagn, det är inga problem alls. Min man är 183 cm. är inte jättestor höjdskillnad mellan lägena, men lite i alla fall. Man lossar handtaget helt och sätter fast det igen åt andra hållet. Kan göras medan man går, men man får ju stanna vagnen och kanske lägga i bromsen också först.
/Anna

Reply
Olivia 28 maj, 2020 - 09:11

Undrar även vilken som är lättast att koppla på cykeln och tvärtom!
MVH
Olivia

Reply
Amanda 30 maj, 2020 - 19:31

Hej Anna! Har läst många av dina recensioner rock tips under åren, tack snälla för bra blogg! Nu tittar vi (som många andra) på cykelvagn och jag undrar vilken du skulle rekommendera av hamax outback Recline och Thule Cross 2? Jag vill åt vilofunktionen i vagnen då sonen bara är drygt ett år. Samtidigt skulle det vara bra att kunna handla efter förskolan osv. Vad säger du som testat båda? Tack på förhand!! /Amanda

Reply
Anna 31 maj, 2020 - 21:20

Hej Amanda, och tack för de fina orden! Jag har inte testat den nya versionen av Outback, så jag kan inte säga något om hur vilofunktionen är – men jag vet att den finns numera. Cross 2 är otroligt bra och smidig på alla sätt, men ska du handla mycket med vagnen så tycker jag att packutrymmet i Outback är hästlängder bättre, så jag skulle välja den då!
/Anna

Reply
Amanda 1 juni, 2020 - 19:45

Tack! Såg att du nyligen testat Thule cab också så nu fick jag en till vagn att ta med i beräkningen. Den verkade ha bra packutrymme men är svår att få tag på 🙁
Kvalitetsmässigt, är Thule bättre eller känns hamax likvärdigt? Tack igen för svar, hopplöst när man bor långt från alla återförsäljare som har visningsexemplar..
/Amanda

Reply
Yvette 4 juni, 2020 - 19:12

Hej Anna! Kan du svara på varför ett ensamt barn ska sitta på höger sida sett framifrån? Jag ser att det står så i instruktionerna men hittar ingen info om varför.

Reply
Anna 5 juni, 2020 - 11:08

Hej Yvette!
Ja, som jag har fått det förklarat för mig av tillverkarna av cykelvagnarna så handlar det om balans. På de cykelvagnar som har två separata säten så kan ju inte ett ensamt barn placeras i mitten (vissa cykelvagnar är anpassningsbara på det sättet, men de flesta inte). Vilket innebär att tungdpunkten blir snedfördelad, vilket i sin tur kan innebär risk för att cykelvagnen kan bli instabil, vilket jag antar i längden kan riskera att den börjar vobbla bakom cykeln eller i värsta fall, under helt fel omständigheter, kan välta? Så därför ska barnet sitta på den sida som cykelarmen inte sitter, för att cykelvagnen ska vara så stabil som möjligt.
Hoppas det var svar på din fråga!
/Anna

Reply
José Luiz 28 mars, 2022 - 18:24

Hi there,
Thanks for the great review. I’m quite interested in purchasing the Avenida but I was put a bit off when I saw a video where the stroller wheel seems to ratle quite a bit when walking in tiles and also, the stroller wheel seems to be made out of plastic but not covered with rubber? Could you confirm that or offer your thoughts?
Thanks again!

Reply
Anna 14 april, 2022 - 19:39

Hi José!
Avenida for sure has a cheaper stroller wheel. I can’t recall if it’s entirely plastic but that might be correct. I don’t remember it being that bad though, it is comparable to other bike trailers with only one front wheel. And it’s better than the versions who have their wheel far from the chassi. But if you know you’ll be walking with the bike trailer off road a lot, Avenida would not be my first choice. Outback is better for that use, especially since you can buy the air filled jogging wheel to that model.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar