Elodie Details Brilliant Black Skötväska

av Anna

Jag vet inte om det finns någon som vet mindre om modebranschen än jag gör, men till slut lyckades också jag snappa upp att lättviktsväskor tydligen ska vara hot and happening just nu. Eller så har det tillfället redan passerat? Trenden har i alla fall nått hela vägen fram till barnvagnsvärlden och som alltid hänger Elodie Details med i svängarna. Modellen på skötväska heter Brilliant Black och efter en tids användning får jag ta och hålla med om att den faktiskt är rätt så briljant. Designen är väldigt enkelt, allt onödigt och tyngande har skalats bort och det funkar för mig. Brilliant Black har ett ytterfack på framsidan, och saknar helt axelrem. Men de bärremmar som finns är långa nog att kunna träs över axeln om man skulle vilja, så någon längre rem är inget jag saknar.

På insidan finns en hel del fack kvar. Det finns ett isolerat flaskfack, för att hålla vätskor varma eller kalla lite längre. På en sidan av väskans insida finns två förvaringsfack, lagom i storlek att stapla blöjor eller packa våtservetterna i. På andra sidan av väskans insida finns ett fack med dragkedja, och det behövs faktiskt ett förvaringsställe där man kan stoppa saker varifrån de garanterat inte kan falla ur. Utanpå det facket finns ett litet fack som jag tänker i normalstorlek för busskort, nycklar eller kanske telefonen. Brilliant Black skulle kunna passera som en vanlig handväska utan höjda ögonbryn.

Det enda jag faktiskt saknar på insidan, är ett fack dedikerat för skötbädden. Elodie Details brukar ha ett fack perfekt i storlek för den medföljande skötbädden och jag uppskattar verkligen det. Då vet man alltid var den finns och den blir inte böjd och skrynklig mitt bland alla annan packning.

Vill man maxpacka i Elodie Details Brilliant Black så är det inget problem alls! Som bilden ovan visar så kan man få plats med en hög blöjor, våtservetter, ombyte, mockasiner, snuttefilt, extra underkläder till ett storasyskon, en necessär med oumbärliga saker som koksaltspray och Alvedon och Bepanthen, blöjpåsar, en påsse med vattenmugg, sked, matburk och haklapp samt andra viktigheter, såsom nallen min dotter la dit i sista stund. Allt det och lite till får plats i skötväskan. Det blir inte så välorganiserat och förutom blöjor och våtservetter som har sin givna plast så får man rota runt ett tag för att hitta resten. Men det funkar. Bäst gör sig dock Brilliant Black för den som oftast har sparsam packning och inte vill ha en stor klumpig skötväska som tar plats i onödan.

En smart detalj med väskan är den rem som sitter fast i dragkedjan. Inte bara gör den det enkelt att öppna och stänga väskan, men denna rem är även tänkt som en lättåtkomlig bärrem, att trä runt handleden när man har bebisen på andra armen och ska till skötrummet för att byta blöja.

Förutom skötbädden så medföljer också barnvagnskrokar, som alltid med Elodie Details skötväskor. Och som alltid tycker jag att det är ett tillbehör som höjer totalupplevelsen av en skötväska med fler snäpp. Krokarna träs runt barnvagnens handtag och håller sig på plats med stark kardborre. Sen hakar man bara på och av skötväskan. Vill man inte ha den på handtaget så gör ju lättviktsformatet att den är löjligt enkel att knö in även i den trångaste av varukorgar, jag fick i den i sidokorgen på min Donkey trots att där redan fanns en hel del packning.

Jag trodde först att jag skulle sakna fler ytterfack och mer stadga i skötväskan. Men det visade sig att det här säckiga formatet faktiskt tilltalade mig riktigt bra. Skötväskan är snygg när den hänger, enkel att stuva in under vagnen och fungerar lika väl med lite som med mycket packning. För mig funkar det bättre med ett lite större barn, första halvåret kan det gå från lugnt till kritisk på en sekund och då vill jag veta exakt vad prylen jag behöver finns någonstans. Men så fort barnets känsloregister börjar bli något mer nyanserat så är det här ett skötväskekoncept som känns helt rätt. Ett fack för skötbädden att packa platt i, så jag slapp hala upp det ihopknöglat mellan en body och en matburk från väskans botten, och jag skulle gett Elodie Details Brilliant Black maximala möjliga poäng.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Köp Elodie Details skötväska hos: Babyland

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Ida Åkerlund 14 maj, 2019 - 09:41

Hej, funderar på denna skötväska men såg att det inte är något skydd för dragkedjan. Upplevde du att det läcker in vatten i den om det regnar? Tack för en bra blogg!
Hälsningar Ida

Reply
Anna 15 maj, 2019 - 10:09

Hej Ida,
svårt att svara på. Jag har aldrig upplevt det, men jag brukar främst förvara skötväskan under vagnen, i varukorgen. Och framför allt om det börjar regna så lägger jag nog alltid ned skötväskan där. Jag tror inte att dragkedjan är vattentät.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar