Done by Deer Ryggsäck

av Anna
Recension av Done By Deer Skötväska med ryggsäcksfunktion, tillverkad av återvunna material

Recension av Done By Deer Skötväska

Done By Deer är ett märke främst känt för inredning och andra detaljer för barnrummet. Jag fastnade för dem som tillverkare när jag i väntan på mitt fjärde barn gav mig ut på jakt efter det perfekta babynestet. Vilket, i mitt tycke, visade sig vara ett babynest just från Done By Deer. Man kan se och läsa lite mer om det i mitt inlägg om att bädda liggdelen med babynest.

När jag så fick nys om att Done By Deer skulle släppa en ny skötväska, som inte bara vara väldigt stilren i formgivningen utan dessutom tillverkad av 100% återvunnen polyester från 38 PET-flaskor så kände jag direkt att det här är en skötväska jag vill testa. Väskan har dessutom en PU-beläggning, som gör den vattentät – en riktigt praktisk egenskap.

Done By Deer Ryggsäck är en väldigt lätt och smidig skötväska. På framsidan finns ett ytterfack med dragkedja. På baksidan sitter två axelremmar, så att skötväskan kan bäras som en ryggsäck. De tillbehör som medföljer Done by Deer Ryggsäck är en hopvikbar skötbädd och ett par avtagbara barnvagnskrokar.

Done by Deer skötväska är en rymlig ryggsäck med gott om förvaringsfack

Rymlig väska med gott om förvaringsfack

Sett utifrån är det lätt för den organiserade föräldern att känna sig skeptisk inför Done By Deer Ryggsäck. Jag gillar att ha mycket grejer med mig när jag ska iväg med barnen. Och jag vill snabbt kunna hitta precis den grej jag behöver för stunden. Skötväskans enda ytterfack är visserligen ganska rymligt, med en bred öppning. Men det är ändå bara ett fack.

Som tur är överraskar insidan på ett positivt sätt. Här finns det alla möjlighet att prydligt organisera även en större packning. Flera stora förvarinsgfickor, flaskfack i sidorna och en ficka med dragkedja för värdesaker.

På bilden ovan har jag stuvat ned allt som behövs för en heldagsutflykt med en treåring och en sexåring. Ett gäng blöjor, våtservetter, varsitt ombyte kläder, en necessärer med lite bra att ha grejer – plåster, salva, blöjpåsar, näsdukar, små mutor för krisiga lägen. Det fanns ett fack för det mesta och med all packning i väskan så finns det fortfarande gott om utrymme kvar.

Done By Deer skötväska har separata upphängningskrokar för att fästa väskan på barnvagnen

Separata upphängningskrokar för barnvagnen

Det finns flera sätt att transportera med sig Done By Deer Ryggsäck. Mitt på skötväskans topp sitter två bärhandtag. De funkar för när man vill hålla väskan i handen, eventuellt kan man trä armen igenom handtaget och ha den i armvecket. Har man en vagn med liten varukorg, eller varukorgen full med annat, så kan man hänga Done By Deer Ryggsäck på vagnens handtag med de medföljande barnvagnskrokarna.

Krokarna är separata. De fästs runt handtaget med kardborre, vilket gör att de passar på så gott som alla barnvagnar. Man kan sedan ha krokarna hängandes där, redo för när man vill haka på väskan. Krokarna sitter stabilt men själva krokdelen är av plast. De har visserligen hållit fint för användning men de känns ändå inte riktigt så gedigna som jag skulle önska. Men det kanske inte är mer än en obefogad känsla.

Done By Deer Ryggsäck hänger väldigt välbalanserat på vagnens handtag. Sen ska man, som alltid, vara medveten om att de flesta barnvagnar inte är godkända för att handtaget belastas på det sättet. Oftast handlar det om att risken för att vagnen ska tippa bakåt ökar.

Done By Deer skötväska är tillverkad av tåligt och flexibelt material

Tåligt material och bra ryggsäcksfunktion

Att Done by Deer Ryggsäck är vattentät är väldigt praktiskt. Då kan den hänga kvar på vagnens handtag även om det börjar regna. Nu är det kanske inte så ofta fallet att regn in i skötväskan är ett stort problem, tycker jag. Men det är likväl ett plus att man inte behöver tänka på det med den här modellen.

Jag uppskattar det tåliga material som Done By Deer Ryggsäck är tillverkad av väldigt mycket. Det visar också att återvunnet material är (minst) lika bra som nyproducerade material. När bilderna ovan tas är väskan flitigt använd. Den har tryckts in i små varukorgar, ställts på grusig mark, stått på ett smutsigt bilgolv och mycket annat. Ingen ågren om man måste ställa den på golvet på en inte helt ren offentlig toalett, för den är väldigt lätt att torka av och få fräsch igen.

Något annat som fungerar väldigt väl är själva ryggsäcksfunktionen. Remmarna är inte vadderade, men det har inte påverkar komforten när man bär den på ryggen nämnvärt tycker jag. Ryggsäcksremmarna är enkla att reglera i längd och Done by Deer Ryggsäck har fungerat lika väl på mig som på min man som är både bredare och längre. Sen uppskattar jag också riktigt mycket att väskan har ett spänne man kan knäppa ihop över bröstet. Då får man verkligen båda händerna fria, för det finns ingen risk att ryggsäcken glider av ens om man måste bära på ett trilskande barn samtidigt.

Mitt omdöme av Done by Deer Ryggsäck

Vissa produkter klickar man med direkt. Och för mig var Done by Deer ryggsäck en skötväska som jag direkt kände: den här passar mig. Jag gillar verkligen att väskan är mjuk och smidig. Det gör att den aldrig tar upp mer plats än den måste. Har man en mer stabil skötväska så är den lika stor oavsett om den är fullproppad eller bara halvfull.

Ryggsäckfunktionen funkar utmärkt, innerfacken gör det mycket lätt att hitta i väskan. Hade jag fått förbättra några detaljer så hade jag gjort om barnvagnskrokarna, själva krokdelen, till metall istället för plast. Och jag hade adderat något eller ett par fler ytterfack. Men det är petitesser. Min tid med blöjbarn börjar närmar sig sitt slut. Men hade jag haft en bebis hade jag med glädje använt Done by Deer Ryggsäck som skötväska dag efter dag.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Done By Deer Ryggsäck hos: Babyland
Se pris för Done By Deer Ryggsäck hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar