Bugaboo Donkey 5

av Anna
Recension av Bugaboo Donkey 5

Recension av Bugaboo Donkey 5

Pris: Ordinarie pris för Bugaboo Donkey 5 Mono är cirka 15,200 kr. Donkey 5 Duo kostar cirka 19,200 kr och Donkey 3 Twin cirka 20,900 kr. Priset varierar något beroende av färg och utförande. Denna vagn är ett recensionsexemplar från Bugaboo.
Tillbehör: Regnskydd ingår vid köp. Adaptrar för babyskydd, ståbräda, mugghållare, åkpåsar och andra tillbehör köps separat.
Typ av vagn: Singelvagn och syskonvagn.

Bugaboo Donkey 3 hann inte ens få fira sin tvåårsdag innan Donkey 5 såg dagens ljus, men vem är jag att klaga över det? Ska sanningen fram klagar jag faktiskt en hel del en bit ned i den här recensionen. Men mest är jag glad över lite roliga barnvagnsnyheter. Pandemin och dess effekt på samhället har gjort att det varit rätt ont om sånt på sistone. Att få tillfälle att låna hem en Donkey 5 för lite kläm och känn har varit riktigt upplyftande faktiskt!

Donkey 5 är alltså den fjärde uppdateringen av Donkey sen den första versionen lanserades sommaren 2011. Men varför heter den inte Bugaboo Donkey 4? Det beror på att siffran fyra betraktas som ett otursnummer i en del asiatiska länder. Samma sak hände med Bugaboo Bee, som också gick direkt från Bee 3 till Bee 5.

Det mesta hos Donkey 5 är sig likt sen tidigare versioner. Donkey 5 är mer att se som en uppdatering av Donkey 3 än en till fullo ny version. Vill man läsa på i detalj hur Bugaboo Donkey ändrats genom åren som hänvisar jag till min guide över Bugaboo Donkey, där finns också länkar till fördjupad information. För mer information om hur barn ryms i Donkey och för genomgång av detaljer och funktioner som inte ändrats sen förra versionen så rekommenderar jag min recension av Bugaboo Donkey 3.

Bugaboo Donkey 5 i siffror

Eftersom vissa förändringar av chassit har gjorts på Bugaboo Donkey 5 så har jag passat på att ta om alla de mått jag brukar mäta på en barnvagn jag testar. Donkey 5 ska enligt Bugaboo vara 60 cm bred i mono och 74 cm bred i duo. Jag får det faktiskt snarare till 61 cm respektive 75 cm, men jag mäter med måttband så jag antar att det finns viss felmarginal.

Teleskophandtaget kan höjas i många steg, och mäter i lägsta läget 88 cm från golvet upp till handtagets övre kant. I högsta läget är handtaget 106 cm högt. För den som har en liten hiss så har jag även mätt hur lång vagnen är i olika utföranden, då med handtaget i lägsta läget. Donkey 5 med sittdelen i sittläge är 85 cm lång. Vinklar man den bakåtvända sittdelen ned till liggläge blir vagnen då 90 cm lång. Med liggdelen på är Donkey 5 hela 91 cm lång, men tar man av suffletten blir den förstås bara 85 cm lång.

Mått på Bugaboo Donkey 5 liggdel

Liggdelen är 81 cm lång, mätt på insidan av liggdelstyget. Den är 27 cm bred i fotändan och 34 cm bred i huvudändan. Liggdelen är 21 cm djup, mätt från madrass upp till liggdelstygets kant. Mätt på utsidan, och med mätstickan placerad ganska exakt mitt på liggdelen, så är det 48 cm från golvet till liggdelens botten, och 72 cm från golv till liggdelens övre kant.

Mått på Bugaboo Donkey 5 sittdel

Sittdelens djup får jag till 23 cm. Sittytans bredd är 27 cm på mitt av sitsen. Ryggstödet får jag till att vara 50 cm högt. Höjden från sittytan till insidan av den utfällda suffletten är 60 cm, då har jag sufflettfästena längst ned på ramen – och dessa kan höjas 4-5 cm på ramen för extra utrymme. Sittdelens fotstöd är 27 cm brett och 21 cm högt. Mätt på utsidan får jag det till att vara 57 cm från golvet till sittdelens sittyta.

Skillnaderna mellan Bugaboo Donkey 3 och Bugaboo Donkey 5

Vad är nytt på Bugaboo Donkey 5?

Så vad är egentligen skillnaderna mellan Bugaboo Donkey 5 och äldre modeller av Donkey? Sen nyheten började läcka i början av januari har många rykten hunnit uppstå men det är inte riktigt som omvälvande uppdateringar som dessa vill låta gälla. I det här inlägget kommer jag gå igenom varje en av de följande sju förändringarna som vi kan se hos Bugaboo Donkey 5:

 • Nya hopfällningsknappar för enklare ihopfällning
 • Sittdel och liggdel är högre upp
 • Donkey 5 har fått en breezy-liggdel
 • Nytt liggdelslock med förbättrad passform
 • Inbyggda fästen för ståbräda och mugghållare
 • Förbättrad vaddering av selen
 • Nya färger på klädsel och chassi

Bugaboo anger också en del andra, mindre förändringar – såsom ny design, lite annan känsla på tygerna, broderade loggor på tygerna, ny säkerhetsrem på handtaget och nya Bugaboo-lappar.

Skillnaderna mellan Donkey 5 och Donkey 3

Donkey 5 har fått nya hopfällningsknappar

Nya hopfällningsknappar med ny placering på chassit

Den som är bekant med Bugaboos andra barnvagnsmodeller känner snabbt igen dessa knappar, som är mycket snarlika de som finns på Bugaboo Fox. Tidigare satt Donkeys hopfällningsknappar på undersidan av handtaget, och upplevdes av en del som bökiga att hantera. Hopfällningen görs på samma sätt som tidigare rent mekaniskt, men nu sätter man helt enkelt en hand på varje spärr, trycker in de svarta knapparna och drar den vita delen mot sig. Då låser chassit upp sig och vagnen kan fällas ihop.

En annan förändring är att man med detta nya chassit inte behöver trycka in någon knapp alls för att fälla upp vagnen. Chassit låser sig till viss mån när det fälls ihop, men för att fälla upp det tar man bara tag i handtaget och lyfter upp vagnen med ett knyck. Då fäller Donkey 5 ut sig relativt smidigt. Jag tycker det är ett litet, lite minus att man inte kan låsas chassit i hopfällt läge. Men att hopfällning och utfällning gjorts enklare väger ändå tyngre. Därför ger jag denna uppdatering av Donkey 5-chassit min välsignelse. Bra gjort, Bugaboo.

Donkey 5 har högre placerad sittdel och liggdel

Donkey 5 har högre placerad sittdel och liggdel

Att Donkey i synnerhet, och Bugaboos vagnar i allmänhet, skulle ha en lågt placerad sittdel är en villfarelse som väl nu får anses vara officiellt dödförklarad. Missförstå mig rätt. Skillnaden i höjd är 3 cm. Donkey 5 har alltså en sittdel, liggdel och sidokorg som sitter tre centimeter högre upp än på Donkey 3. Det är ingen en enorm skillnad. Faktum är att den inte märks av alls, om man inte har en Donkey 5 bredvid en äldre Donkey förstås.

Men ändringen gör ändå att Donkey nu får anses vara inom normalspannet vad gäller höjdplacering av sittdelen.
Här är en jämförelse med två andra nu populära duovagnar:

 • Britax Smile III: 53 cm från golv till sittyta
 • Bugaboo Fox: 58 cm från golv till sittyta
 • Bugaboo Donkey 5: 57 cm från golv till sittyta

Sittdelen på Bugaboo Donkey 5 är kanske inte hög, men den är inte heller låg. Det som gör att vagnen är något högre är att de delar av chassit som går mellan navet och hjulen har förlängts, vilket alltså höjer upp chassit tre extra centimeter. Personligen tycker jag att denna uppdatering var lite oväntad, men välkommen då just höjd på sitsen är en vanlig kritik mot Donkey. Så även detta förändring är jag nöjd med.

Bugaboo anger att liggdelen nu ska vara 51 cm från marken. När jag mäter själv så får jag det till 48 cm, men jag mäter till liggdelens botten på utsidan. Det är möjligt att själva liggytan, alltså madrassens ovansida, är 51 cm från marken.

Donkey 5 med breezy liggdel

Breezy-liggdel med vädringsluckor i huvudändan

En annan uppdatering som rakt av har hämtats från Bugaboo Fox är förstås den breezy-liggdel som lanserades med Fox 3. Jag vet att oron då var att en luftigare liggdel skulle vara en nackdel om man får en bebis på vintern men sen har jag inte hört någon klaga på det. Och liggdelar med klädsel som kan öppnas upp är faktiskt inte något nytt. När den dessutom är så välgjord som på Donkey 5 så tycker jag att funktioner som denna bara är ett plus.

Det man kan göra med Donkey 5-liggdelen är helt enkelt att vika upp klädsel runt huvudändan. Både uppfälld och nedfälld sitter den på plats med hjälpt av magnetlås. Den lucka som öppnas upp är täckt med svart meshtyg, som släpper igenom luft – och i viss mån förstås även ljus – vilket skapar en bättre cirkulation i liggdelen. Ihop med suffletten, som sen Donkey 3 också har en vädringslucka, så kommer den här liggdelen kunna vara en mycket behaglig sovplats för bebisen, oavsett när på året barnet är fött. För en vaken bebis är det dessutom ett plus att det är enklare att se ut ur liggdelen med breezyfönstret öppet.

Bugaboo har även förändrat skenorna som håller liggdelen utspänd. Det gör liggdelen mycket enklare att fälla ihop när man ska packa i den i bilen. Jag visar mer bilder på det längre ned i inlägget.

Förbättrat liggdelslock som inte är bättre alls

Även om uppdateringarna på Donkey 5 inte direkt är livsomvälvande är jag överlag nöjd med de förändringar som Bugaboo har gjort på vagnen. Med ett undantag. Bugaboo beskriver det som att de har tagit fram ett nytt liggdelslock till Donkey 5-liggdelen som de beskriver ska ha en ”improved fit”, alltså en förbättrad passform. Ursäkta mig om jag drar i nödbromsen, tänder en fackla och tar fram högaffeln nu. Men enda sättet jag kan skriva under på att liggdelslocket har en förbättrad passform, är om man med ”förbättrad passform” i själva verket menar ”aningen sämre passform än ett liggdelslock från första versionen av Donkey – som redan det hade urusel passform”. Men jag misstänker att det inte är så Bugaboo menar och därför kommer jag gå in på detalj om varför det här liggdelslocket gör mig så upprörd.

Kanske jämför Bugaboo detta nya Donkey 5-liggdelslock med locket som hörde till Donkey 2 och Donkey 3? För att vara helt transparent är alla mina fyra barn födda innan Donkey 2 lanserades. Det vill säga det enda Donkey-liggdelslocket jag har vidsträckt praktiskt erfarenhet av är originalet som hörde till den Bugaboo Donkey som såldes mellan 2011 och 2017. Och jag hatade det. Det stannar innan bygeln, det är sladdrigt men ändå svårt att få på, det ger inget direkt vindskydd och fyller knappt någon funktion. Faktum är att jag med mitt fjärde barn inte ens använde liggdelslocket. Jag tyckte inte jag behövde den sortens negativitet i mitt liv just då?

Mina drömmars liggdelslock

Så när Bugaboo berättade att liggdelslocket till Donkey 5 skulle ha förbättras blev jag så glad. Tänk om vi kunde få ett liggdelslock som fästs med dragkedja, på liggdelstygets insida, så det inte kläms mot ramen och inte kan sparkas bort av barnet? Tänk om liggdelslocket kunde gå in under bygeln och faktiskt ända fram till suffletten och, jo för a girl can faktiskt dream, tänk om liggdelslockets kant kunde fästas vid suffletten för ett riktigt bra vind- och solskydd? Ni vet, den där omöjliga kombination som bara ungefär exakt alla andra barnvagnstillverkare har lyckats ta fram.

Nu kanske ni tänker: hur vågar hon gapa efter så mycket. Men faktum är att hälften av min drömvision för Donkeyns liggdelslock redan varit realitet för Bugaboos andra barnvagnsmodeller sen innan jag var myndig. Cameleon har haft ett liggdelslock med dragkedja sen för alltid. Faktum är att till och med Bugaboo Gecko hade ett liggdelslock med dragkedja, kanske den modellens enda positiva egenskap. Så varför är det möjligt att vi år 2022 kan skicka miljardärer till rymden på löpande band men Bugaboo kan inte (vill inte) kosta på sig ett litet, litet blixtlås runt kanten på liggdelslocket? Det är obegripligt. Det får mig att ligga vaken om nätterna.

Nytt liggdelslocket till Donkey 5-liggdelen

Varför jag föraktar liggdelslocket till Donkey 5

På bilderna ovan har jag fotat Donkey 5-liggdelen med det tillhörande, gröna liggdelslocket. Som ni ser är liggdelslocket kort. Det stannar en bit innan bygeln. Det har en kort, fladdrig liten kant som inte ens täcker hela hålrummet under bygeln. Locket fästs med en kort bit dragkedja i fotändan, sen träs det runt ramen och fästs med kardborre uppe i höjd med bygeln.

Och precis som alltid tidigare så är det för tight mellan handtag och liggdel, så liggdelslocket fastnar och trycks upp. Det som bilden i mitten av översta raden i collaget ovan visar händer varje gång jag antingen sätter på liggdelen på chassit, eller sätter på liggdelslocket på liggdelen som redan är fäst på chassit. Så fult och så onödigt. Och det skulle aldrig ha kunnat hända om liggdelslocket fästes på insidan av liggdelstyget md en dragkedja, som på Bugaboo Fox eller Bugaboo Buffalo eller Bugaboo Cameleon.

Jämförelse mellan nytt och gammalt liggdelslock

Sen råkade jag som av en händelse ha ett liggdelslock till Bugaboo Donkey, inköpt på fyndrea julen 2016, kvar i mina gömmor. Så jag tänkte att jag skulle ge mig på en jämförelse, se hur detta new improved fit verkligen stod sig. Det visar sig att Bugaboo lider av svår historielöshet. Det gamla liggdlelslocket är längre och har en högre kant som täcker bättre?! Det sitter lite påsigare över fotändan, det kan jag ge Bugaboo. Men förstå att det brinner i skallen på mig när något beskrivs som nytt och förbättrat och det visar sig vara aningen sämre än något som var dåligt redan år 2011?

Vad är läxan vi kan lära oss här då? Påstå inte att något är bättre utan att ha fog för det. För någonstans i en förort sitter det alltid en nörd som lagrat alldeles för mycket onödig information i hjärnan och hon kommer ha en skarp åsikt i frågan. Och ifall jag varit otydlig, så är jag inte nöjd med denna uppdatering. Tumme ner.

Donkey 5 har integrerade fästen för ståbräda och mugghållare

Inbyggda fästen för mugghållare och ståbräda på Bugaboo Donkey 5

Donkey 5 sällar sig nu till Bugaboo Fox och Bugaboo Bee, äntligen får chassit integrerade fästpunkter! På mitten av handtaget finns nu ett inbyggt fäste för mugghållare, och det funkar med den Bugaboo-mugghållare som säljs i butik idag. Har man den äldre modellen så är den tyvärr inte kompatibel. Bredvid mugghållaren skymtar också den nya säkerhetsremmen, som gjorts lite kortare och som fått en uppdaterad logga.

Och nere på chassit, mellan bakhjulen, finns nu inbyggda fästen för den senaste versionen av Bugaboos ståbräda. Inbyggda fästen gör det ännu enklare att använda ståbräda på vagnen. Mest troligt innebär detta att äldre versioner av Bugaboos ståbräda inte kommer gå att använda på Bugaboo Donkey 5, då det inte längre finns utrymme för att fäste ståbrädeadaptern på chassit. Jag tycker den här uppdateringen är ett plus. Jag har tappat bort tillräckligt många lösa fästen för mugghållare för att verkligen se värdet i att snabbt kunna klicka av eller på ett tillbehör på chassit.

Vadderad sele i sittdelen på Donkey 5

Samma sele men nya vadderingar på selremmarna

En relativt blygsam uppdatering är att Bugaboo har ändrat vadderingen av selremmarna i sittdelen. Vadderingen känns kanske lite tjockare, och tyget är väldigt mjukt och lent. Absolut mjukare än tidigare. Jag har dock aldrig upplevt selen i Donkeys sittdel som obekväm eller ovadderad. Tvärtom tycker jag att Bugaboo gör en av de bästa barnvagnsselar som går att hitta. Så för min del var denna uppdatering neutral. Inget som jag efterlängtade men inte heller på något som helst sätt en försämring. Själva selfunktionen är oförändrad, med separata remmar som klickas i fästet individuellt.

Många nya färger på Donkey 5

Bugaboo gör ett rejält omtag kring utbudet av färger på Bugaboo Donkey 5. Det kommer även komma tillbehör som matchar, i samma eller snarlika nyanser. De nya färgerna heter:

 • Midnight Black
 • Misty Grey
 • Misty White
 • Morning Pink
 • Forest Green
 • Stormy Blue
 • Sunrise Red

Vad gäller färger på chassit så kommer man med Bugaboo Donkey 5 kunna välja mellan svart chassit eller grafitgrått chassi. Det ljusare aluminiumchassit försvinner alltså ur sortimentet. Basklädseln på Donkey 5 kommer finnas i Midnight Black, Grey Mélange, Stormy Blue och Forest Green. Suffletten kommer finnas i alla sju färgerna. Donkey 5 kommer även finnas i Mineral Collection Taupe och Washed Black, samt i Classic Collection i färgen Classic Navy.

Donkey 5 med liggdel som enkelt kan fällas ihop platt

Bugaboo Donkey 5 med liggdel

Förutom den nya breezyklädseln som är liggdelen till Donkey 5 sig lika. Det är samma mått, samma madrass som på Donkey 3. Överlag känns liggdelen mycket bekant för den som tidigare kört en Bugaboo Donkey. Den enda skillnaden i konstruktionen är att liggdelen nu fått fastsydda stödpinnar, två i huvudändan och en i fotändan, som fästs i liggdelsbotten med kardborre. Tidigare hade liggdelen lösa stödpinnar i plast, som får liggdelens utsida skulle stoppas ned i särskilt sydda fållor.

Vill man fälla ihop liggdelen så är det alltså väldigt enkelt på Bugaboo Donkey 5. Man lyfter lite på madrassen, drar loss stödpinnarna från kardborrefästet och vips kan liggdelen pressas ihop platt. Det gör det enklare att fälla ihop liggdelen vid varje bilresa, ett plus för den som har en bil med litet bagageutrymme. En liten uppdatering som för viss typ av användning faktiskt kan göra en stor, positivt skillnad. Liggdelen har samma maxvikt som tidigare, alltså 9 kg.

Bugaboo Donkey 5 med ergonomisk, vändbar sittdel

Ergonomisk, vändbar sittdel med svängbar bygel

Förutom den mjukare och tjockare vadderingen på selen så har Bugaboo Donkey 5 precis samma sittdel som tidigare. Sittdelen är ergonomisk och vändbar. Bakåtvänd har Donkey 5 sittläge, viloläge och liggläge. Framåtvänd finns sittläge och viloläge, men inget liggläge. Precis som på Donkey 3 så har sittdelen på Donkey 5 en mycket smidig swing away-bygel som lätt kan vikas åt sidan när man ska sätta i eller lyfta upp barnet.

Inget har heller förändrats vad gäller måtten eller maxvikt i sittdelen. Mina fyra barn har alla rymts fint i Donkey till åtminstone 100 cm, det vill säga upp till cirka 4 eller 4,5 års ålder. Maxvikten i Donkey 5 är 22 kg, men precis som på Donkey 3 så är maxvikten endast 15 kg när man kör vagnen i Mono med en bakåtvänd sittdel. I Duo har sittdelarna maxvikt 22 kg i alla lägen. Skillnaden i maxvikt handlar om balansen, med ett tyngre barn i bakåtvänt monoläge finns en tipprisk helt enkelt.

Donkey 5 med sidokorg med inbyggt lock

Bugaboo Donkey 5 Mono med sidokorg

Sidokorgen används när man kör Donkey 5 i Mono, alltså med ett barn – antingen i sittdel eller i liggdel. Sidokorgen har inte ändrats sen Donkey 3. Den har en maxvikt på 10 kg och heltäckta sidor. Locket är av en påsig modell, så man kan packa på höjden, och stängs igen med en dragkedja.

Donkey 5 med stora, punkteringsfria hjul

Donkey 5 med stora, punkteringsfria skumdäck

Den första versionen av Bugaboo Donkey hade lufthjul, men sen lanseringen av Bugaboo Donkey 2 hösten 2017 så har vagnen haft punjkteringsfria skumdäck. Jag tycker däcken har en bra körkänsla. Kanske att vagnen var en anings, gnutta mer terrängtålig med lufthjulen. Men Donkey 5 rullade på rätt bra under mina testpromenader, som stunvis bjöd på knöligt underlag av is, stundvis på djup snö.

Jag tycker att körkänslan hos Bugaboo Donkey 5 är exakt lika bra som hos tidigare versioner. Vagnen rullar otroligt lätt, det är aldrig trögt att vare sig svänga runt eller hävda den över kanter. Med tanke på att chassit faktiskt har förändrats så hade det kunnat finnas en risk för att körkänslan skulle ha förändrats. Generellt är vagnar med en mer kvadratisk hjulbas lättare att rotera och svänga än vagnar med en mer rektangulär hjulbas. Men Donkey 5 känns identiskt. Jag hade inte känt skillnad på en Donkey 3 och en Donkey 5 om jag fick blindtesta dem under en promenad.

Mitt omdöme av Bugaboo Donkey 5

Mitt omdöme av Bugaboo Donkey 5

Mitt sammanfattade intryck av Bugaboo Donkey 5 är att en redan bra vagn, som jag personligen haft på en favoritposition i många år, har fått en handfull uppdateringar varav de flesta var för sig varken gör till eller från. Men tillsammans tycker jag ändå att det är bra saker som Bugaboo har ändrat. (Med undantag för liggdelslocket som jag lovar att jag sagt tillräckligt mycket om redan.)

Motiverar dessa uppdateringar att priset också höjts en hel del? Svårt att säga. Bugaboo Donkey har alltid varit en dyr vagn och numera är de inte lika unika med priset på närmare 20,000 kronor för en komplett syskonvagn.

Skulle jag direkt sälja min Donkey 3 för att byta upp mig till en Donkey 5? Nej det skulle jag inte. Så stor skillnad tycker jag inte att dessa uppdateringar gör.

Men med det sagt tror jag att Donkey 5 kommer pressa ned andrahandsvärdet på äldre modeller märkbart. Att sittdel och liggdel hamnat högre upp tror jag är det som kommer uppskattas mest, därefter breezyliggdelen och de inbyggda fästena för åkbräda och mugghållare. Jag drömmer ju alltid om ännu mer när det kommer till Bugaboos barnvagnar, men i det här fallet är jag mycket nöjd med vad vi faktiskt fick.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo Donkey hos: Pyret & Snäckan
Se pris för Bugaboo Donkey hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

37 kommentarer

Emelie Fahlander 26 januari, 2022 - 11:27

Hej! Gud vilken härlig recension! Vet du om suffletterna på donkey 5 kommer vara kompatibla med Donald 3?

Reply
Anna 26 januari, 2022 - 14:14

Hej, och tack! Japp, suffletterna ändras inte alls. Så alla Donkey-suffletter kan användas på ALLA Donkey, oavsett version!
/Anna

Reply
Jennifer 27 januari, 2022 - 10:09

Så typiskt. Köpte en sprillans ny Donkey3 fyra dagar innan nyheten släpptes att det skulle komma en ny men kul med lite nya färger ändå. Ska nog skaffa en ny suflett till sommaren.

Reply
Marie 5 mars, 2022 - 12:38

Vore skoj med en recension av nya Britax Strider M 🙂
Länns som ett mellanting av bagile och smile

Reply
Anna 13 mars, 2022 - 13:41

Hej Marie!
Mest troligt kommer det inte komma någon sådan, jag håller på och trappar ned bloggandet. Det blir några till inlägg i år men sen kommer jag nog inte blogga mer. Min yngsta är 5 år så det är nog dags att gå vidare från barnvagnsperioden i livet…
/Anna

Reply
Hanna 6 mars, 2022 - 14:49

Hej! Jag har en fråga om färgen 🙂 Vi har en donkey 3 mono i grå tyger men ska göra om den till syskonvagn, vet du om det är stor skillnad på dsonkey 3’s grå tyger och donkey 5’s tyger? Vill ju inte att det ska bli nyansskilknad =/

Reply
Anna 13 mars, 2022 - 13:47

Hej Hanna!
Stor skillnade är det inte men hittills har Bugaboo faktiskt bytt nyans något mellan olika modeller, knappt så man märker det men jo det syns om man har olika tyger bredvid varandra. Jag har dock inte sett just det gråa tyget för Donkey 3 och 5 bredvid varandra så hur det är med dessa törs jag inte uttala mig om tyvärr.
/Anna

Reply
Cornelia Erlandsson 24 augusti, 2022 - 21:00

Hanna, testade du om det är stor nyansskillnad mellan donkey 3s gråa tyg och donkey 5? Har beställt två nya suffletter i donkey 5 grey melange och behöver köpa nya sittdelstyg. Hoppades komma undan med donkey 3 för prisets skull men om det är nyansskillnad kanske man bättre ska köpa donkey 5 då?

Reply
Sandra 18 april, 2022 - 07:25

Hej,
Vet du om själva Sitt/liggdelsramen är annorlunda mellan donkey2 och Donkey5? Passar Donkey5-tygerna på donkey2-ramen?

Reply
Anna 3 maj, 2022 - 15:50

Hej, nej vad jag vet ska de måtten inte ha ändrats, så ett 5-tyg borde passa på en 2-ram, ja!
/Anna

Reply
Elin Eriksson 2 juni, 2022 - 15:14

Hej! Vet du om bilstolaadaptrar från tidigare dinkey-modeller även funkar på donkey 5? Tänker framför allt på det som ska passa för Cybex.

Reply
Anna 8 juni, 2022 - 09:50

Hej Elin!
Ja, det har inte ändrats, den info jag har är att alla babyskyddsadaptrar kan användas på alla Donkey-chassin!
/Anna

Reply
Susanne 3 juni, 2022 - 12:24

Hej Anna,
Vet du om suffletten hos bugaboo (någon av modellerna) fungerar till Cybex priam 2022?

Tack för en grym blogg!
Ha en fin helg!
Susanne

Reply
Anna 8 juni, 2022 - 13:24

Hej Susanne!
Ja det går, scrolla ned en bit här så finns bilder och info: https://ombarnvagnar.com/2019/04/allt-du-behover-veta-om-bugaboo-breezy-solsufflett/
/Anna

Reply
Emma 9 juli, 2022 - 13:29

Hej!
Det jag är besviken på med bugaboo donkey (har 3a) är varukorgen. Den är svårlastad tycker jag och mycket trillar ur bakåt. Har du något tips om detta? Passar fox varukorg eller någon helt annan? Foxs senare modeller med ett litet nät som går uppåt därbak verkar mycket smartare.

Reply
Anna 10 juli, 2022 - 12:02

Hej Emma,
nej tyvärr, det finns ingen annan varukorg som funkar på Donkeyn! Förr vet jag att det finns små företag, typ Lills och kanske Ida P Design, som gjort egna varukorgsöverdrag även för Donkey. Men jag vet inte om de fortfarande tillverkas.
/Anna

Reply
Linnéa 18 juli, 2022 - 08:59

Vi har idag en britax smile III men behöver köpa en ny vagn då vi snart får tillökning, det kommer vara 8-9 månader mellan barnen. Vilken skulle du rekomendera att köpa, donkey 5 eller donkey 3. Tror du andrahandsvärdet blir bättre med donkey 5 kontra donkey 3? Om du idag hade valt behövt köpa ny vagn och valde mellan 5an och 3an vilken hade du tagit? Tack ❤

Reply
Anna 28 juli, 2022 - 15:08

Hej Linnéa,
utan tvekan kommer Donkey 5 ha bättre andrahandsvärde längre fram. Men om du kan hitta en begagnad Donkey 3 i bra skick så är det absolut inte en dålig affär om priset är rimligt. Men ska du köpa ny från butik hade jag alla gånger valt 5an.
/Anna

Reply
Alexandra 27 september, 2022 - 09:29

Hej,

du tycker inte att man ska vara ”rädd” för att köpa en begagnad donkey, även om den verkar vara i bra skick, med tanke på att man inte har någon garanti på begagnad vagn… 🙁

Reply
Rocio 23 oktober, 2022 - 10:39

Hej!
Jag har en donkey 3 och behöver köpa en till sittdel. Tyvärr så hittar jag bara sittdelen för donkey 5 till salu. Men har hört att det skiljer sig på höjden o är rädd att det ska se knäppt ut med en sittdel högre än den andra. Tror du att man ses skillnad på höjden?

Reply
Anna 25 oktober, 2022 - 14:51

Hej!
Ja man kommer se skillnaden på höjden, det handlar om 3 cm så det syns om man har två olika ramar bredvid varandra.
/Anna

Reply
Emma 29 april, 2023 - 15:48

Har du möjlighet att visa en bild på hur det ser ut med donkey 3 och 5 ram (sittdel) bredvid varandra? Ifall det syns väldigt mycket, eller om man kan dölja det med att fästa sufletterna olika högt på sidan?

Reply
Anna 2 maj, 2023 - 09:46

Hej Emma, nej tyvärr, jag har ingen Donkey alls kvar hemma längre.
/Anna

Reply
Hanna 31 oktober, 2022 - 15:16

Hej Anna! Jag har en Buffalo som jag är supernöjd med! Har uppdaterat det mesta på den och den var väldigt fräsch när jag köpte den! Dock skulle jag vilja uppdatera bagagekorgen/ varukorgen under, vet du om endast buffalos egna korg passar eller skulle tex fox korg passa? För jag antar att donkey5 korg är för stor. Mvh Hanna

Reply
Anna 6 november, 2022 - 16:11

Hej Hanna!
Så vitt jag vet så passar inga andra varukorgar bra på Buffalons chassi. Jag vet de som haft Buffalons varukorg på ett Cameleon-chassi, men tvärtom tror jag blir svårt.
/Anna

Reply
Marja 7 november, 2022 - 19:19

Vet du om donkey 5 liggdelen passar till donkey 2 chassi?

Reply
Anna 9 november, 2022 - 09:08

Hej Marja!
Ja, fästena för ramen är likadant på alla Donkey och liggdelstyget har också samma konstruktion. Enda som hänt med liggdelen är att djupet ska ha ändrats runt när höjden på ramen ändrades år 2014, du kan läsa mer här: https://ombarnvagnar.com/2018/09/guide-till-bugaboo-donkey-och-vad-man-ska-tanka-pa-om-man-vill-kopa-en-begagnad-donkey/
Men på en Donkey 2 har den ändringen redan skett. Visserligen ändrades höjden på ramen på Donkey 5 också men jag har inte hört något om att måtten för liggdelstyget ska ha ändrats. Det borde alltså funka utmärkt.
/Anna

Reply
Hanna 14 mars, 2023 - 11:36

Hej!
Jag har en donkey 5 och behöver köpa en till sittdelsram då vi väntar tillökning.
Kommer det vara väldigt stor skillnad i höjd om jag köper en äldre variant? Frågan gäller både donkey, donkey 2+3!
Tack för en bra recension ☺️

Reply
Anna 17 mars, 2023 - 10:27

Hej Hanna!
Höjden på ramen ändrades 2014, du kan läsa mer om det här: https://ombarnvagnar.com/2018/09/guide-till-bugaboo-donkey-och-vad-man-ska-tanka-pa-om-man-vill-kopa-en-begagnad-donkey/
Efter det har alla ramar samma höjd!
/Anna

Reply
Emelie 19 mars, 2023 - 09:19

Hej.

Om vi är två föräldrar som är 1.78 cm långa. Fungerar en buggaboo donkey 3 då, om man går raska promenader eller kommer vi slå i vagnen?

Reply
Anna 20 mars, 2023 - 10:17

Hej Emelie!
Det kommer inte vara något problem alls! Min man är 183 cm och har gått många promenader med Donkey utan att slå i fötterna!
/Anna

Reply
Emelie 22 mars, 2023 - 19:03

Tack för svar! Fungerar sufletterna för donkey 5 även till en donkey 3?

Reply
Anna 23 mars, 2023 - 07:56

Hej Emelie, japp, du kan ha alla Donkey-suffletter på alla versioner av Bugaboo Donkey!
/Anna

Reply
Sandra 27 december, 2023 - 20:40

Hej! Bra inlägg! Å Du verkar ha bättre koll än barnvagnsaffärerna så kollar med dig!

Min kompis har en bugaboo donkey mono 3 som går in i min lilla hiss. Jag funderar nu på att köpa donkey mono 5. Men vill såklart veta att den går in i hissen som 3an gör! (Går ej att mäta hissen korrekt för den är lite oval). Försöker därför hitta måtten på båda modellerna men hittar ingen riktigt bra jämförelse. Liggdel och sittdelen verkar vara densamma (?) förutom höjden då med 3cm höjdskillnad.. på vissa sidor verkar det stå att det är 75cm från bak till front på 3an och 80cm på 5an! Har du koll? //förvirrad tjej med liten hiss 🙁

Reply
Anna 28 december, 2023 - 10:26

Hej Sandra! Måtten du frågar efter brukar jag kalla för hissmått.
Här i recensionen av Donkey 3 har jag skrivit följande (https://ombarnvagnar.com/2020/05/bugaboo-donkey-3/):
” Har man handtaget i lägsta läge och en liggdel på vagnen så är den 90 cm lång. Samma om man har en sittdel i liggläge givetvis. Har man handtaget på lägsta och sittdelen i sittläge så blir Donkey 3 bara 83 cm lång.”

Och i denna recension av Donkey 5 har jag skrivit:
” För den som har en liten hiss så har jag även mätt hur lång vagnen är i olika utföranden, då med handtaget i lägsta läget. Donkey 5 med sittdelen i sittläge är 85 cm lång. Vinklar man den bakåtvända sittdelen ned till liggläge blir vagnen då 90 cm lång. Med liggdelen på är Donkey 5 hela 91 cm lång, men tar man av suffletten blir den förstås bara 85 cm lång.”

/Anna

Reply
Z 18 januari, 2024 - 20:18

Hej, vad för tillval tycker du är värt att köpa? Tänkt köpa en donkey 5 med bilbarnstol också

Reply
Anna 19 januari, 2024 - 11:09

Hej!
Jag tycker det är väldigt få tillbehör man verkligen behöver. Men en åkpåse är ett måste för mig. Nu vet jag inte när du ska få din bebis, men om det är någon gång i sommar så kanske du inte längre använder liggdel när vintern kommer, och oavsett använder man ju sittdelen längre så fokusera på en åkpåse som passar bra i den. Övriga tillbehör skulle jag vänta med tills bebisen kommit, så kommer du märka om du behöver en mugghållare eller annat!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar