Bugaboo Fox 3

av Anna
Recension av Bugaboo Fox 3

Recension av Bugaboo Fox 3

Bugaboo ligger inte på latsidan! Vad man nu nog får kalla märkets flaggskeppsmodell Fox släpps nu i sin tredje version – Bugaboo Fox 3. Första versionen av Bugaboo Fox blev lanserade i april 2018, två år senare i juni 2020 kom Bugaboo Fox 2 och sedan tog det alltså bara drygt år innan nästan variant hade sin release.

I ärlighetens namn är skillnaderna inte så stora mellan Fox 3 och den tidigare versionen. Vad gäller vagnens körkänsla, rymlighet, hopfällning och mått och det mesta andra så hänvisar jag till min recension av Bugaboo Fox 2. I det här inlägget fokuserar jag enbart på det hos Fox 3 som är nytt och uppdaterat.

Som alltid när en ny version av en barnvagn blir lanserad så höjer tillverkaren även priset ett snäpp. Bugaboo Fox 3 kommer finnas till salu med pris på två olika nivåer. Vanliga Bugaboo Fox 3 kommer ha ett ordinarie pris på 13.399 kr, oavsett färgval på chassi och klädsel. Bugaboo Fox 3 Classic Collection och Mineral Collection kommer ha ett ordinarie pris på 14.499 kr.

Skillnaderna mellan Bugaboo Fox 2 och Bugaboo Fox 3 - vad är nytt på Fox 3?

Alla skillnader mellan Bugaboo Fox 2 och Fox 3

Så vad är det som skiljer nya Fox 3 från tidigare Fox 2?

 • Fox 3 har fått en ny Breezy Liggdel med vädring i huvudändan av liggdelsklädseln
 • Selen i sittdelen har fått förbättrad vaddering, som gör den mjukare
 • Tygerna till Fox 3 har förbättras och ska vara mer tåliga mot solblekning bland annat
 • Aluchassit försvinner och byts ut mot ett nytt chassi i grafitgrå
 • Fox 3 får också ett helt nytt utbud av färger på klädslar och suffletter
Bugaboo Fox 3 med ny Breezy Liggdel

Fox 3 med Breezy Liggdel som släpper in luft till bebisen

Den största förändringen på Fox 3 är såklart det nya liggdelstyget. Huvudändan av liggdelen utgörs nu av två lager. Det övre lagret, breezyluckans lock, är gjort av samma tyg som resten av liggdelen. Locket hålls på plats med magnetlås i båda ändarna, och sitter då tätt mot. Passformen är riktigt slimmad. Jag tror inte risken är särskilt stor alls att breezyluckan skulle göra liggdelen kallare eller mer blåsig på hösten och vintern.

När man vill öppna upp liggdelen framtill så viker man bara upp luckan, upp in mot ramen som liggdelstyget är fäst på. Man behöver inte lossa på plastbågen i huvudändan som håller liggdelen utspänd, utan det går smidigt att komma in med fingrarna emellan för att vika upp locket. Väl uppfällt ges barnet en panoramavy av omgivningen. Något jag tror kan uppskattas av många bebisar som är vakna i vagnen och vill kunna kika ut, eller kanske träna nacken i magläge och samtidigt få något spännande att fästa blicken på.

Med breezyluckan i liggdelen öppen och suffletten fullt utfälld, också den med vädringsluckan öppen, så får man till en väldigt bra sovplats för sommarbebisen. Barnet är helt och hållet skuggat, men luft kan utan problem cirkulera in genom liggdelen samt upp och ut både under och genom suffletten. Då behövs inga andra tillbehör för att vara sig skydda från solen eller hindra att liggdelen blev varm, kvav och instängd.

Nytt chassit i graftigrå graphite grey på Bugaboo Fox 3, samt nya färger på klädsel och sufflett

Hejdå alu, Fox 3 kommer med grafitgrått chassi

Att aluminumchassit utgår i och med Fox 3 hade jag inte väntat mig. Bugaboo har alltid haft aluchassi som valmöjlighet på alla barnvagnsmodeller de sålt, sen den första Bugaboo Classic (en tidig version, snarlik Bugaboo Frog och Bugaboo Cameleon) såg dagens ljus. Faktum är att aluchassit ju är standardvalet.

Nu tas det alltså bort till förmån för ett chassi i kulören grafitgrå (Graphie Grey) och jag tänker – varför inte? Jag tycker färgen är riktigt fin. Dessutom tycker jag det är ett lyft att Bugaboo inte längre kommer ha någon prisskillnad beroende på chassifärg. Tidigare har svart chassi varit en aning dyrare än aluchassi. För Fox 3 kommer grafitgrått chassi och svart chassi ha samma pris.

Nytt utbud av färger på klädsel och sufflett

Den Bugaboo Fox 3 jag har fått testa och fotografera har grafitgrått chassi samt klädsel och sufflett i nya kulören Stormy Blue. Nere till vänster i collaget ovan syns tygprover på alla nya färger till Fox 3. Vissa kommer säljas enbart som separat sufflett, vissa kommer även finnas på klädsel. Namnet på de nya tygerna och färgerna, i den ordning de visas på bilden ovan, heter följande:

 • Sunrise Red – kommer bara som sufflett
 • Morning Pink – kommer bara som sufflett
 • Misty White – kommer bara som sufflett
 • Midnight Black – en mer matt svart än tidigare, säljs både som klädsel och separat sufflett
 • Grey Melange – ska ha samma nyans som tidigare grey melange, säljs som klädsel och separat sufflett
 • Stormy Blue – säljs både som komplett vagn (med grafitgrått chassi) och som separat sufflett
 • Forrest Green – säljs både som komplett vagn (med svart chassi) och som separat sufflett

Flera av de nya färgerna har fått en borstad yta som känns mjukare. Tygerna till Fox 3 har tagits fram också för att vara mer tåliga. Framför allt ska de vara bättre på att stå emot solblekning, vilket har varit ett återkommande problem med textilierna till äldre versioner av Bugaboo Fox.

Bugaboo Fox 3 har en sittdel med förbättrad, mjukare vaddering på selen

Uppdaterad sele med på Bugaboo Fox 3

Sittdelen har även den blivit uppdaterad, men skillnaden är så liten att jag inte riktigt vet om jag skulle ha hittat den om Bugaboo överlämnat Fox 3 till mig utan att meddela vad jag skulle kolla efter. Selen i sig förändras inte, den är precis lika bra och smidig som alltid. Fyra separata remmar klickas i selspännet en och en.

Det som har uppdaterats är vadderingen på selremmarna. Den har blivit tjockare, vilket gör selen mjukare. Och vet man om att selen är annorlunda, samt har erfarenhet av hur selen känns hos Fox och Fox 2, ja då märker man skillnaden. Selen känns mindre styv. Men jag vet inte om någonsin uppfattat Fox sele som hård och obekväm? Vadderingen har ju alltid varit väl tilltagen tycker jag nog.

Är Bugaboo Fox 3 värd priset?

Min erfarenhet är att när en ny vagn kommer ut på marknaden, så rear butiker ut den tidigare versionen. Bugaboo själva har antagligen redan slutat tillverkar Fox 2 sen en tid tillbaka skulle jag tro. Den som planerar att köpa en Bugaboo Fox kommer snart inte ha något annat val än Bugaboo Fox 3. Skillnaderna mellan Fox 2 och 3 är inte gigantiska. Men ska man få barn under våren eller sommaren så tror jag verkligen att man kommer uppskatta vädringsfunktionen i breezyliggdelen.

Personligen är jag också väldigt förtjust i det nya utbudet av färger. Och å ena sidan, ja, det hade varit roligt om Fox 3 inneburit lite fler nya funktioner och egenskaper än nytt liggdelstyg och en mer vadderad sele. Men å andra sidan är det inte helt fel med lite mer kontinuerlig uppdatering heller. Och att Bugaboo tog tag i det problem som ändå varit med tygerna, samt lanserar ett nytt utbud klädslar som känns helt rätt i tiden nyansmässigt, är förstås också ett plus.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo Fox hos: Bugaboo
Se pris för Bugaboo Fox hos: Pyret & Snäckan

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Tove 25 augusti, 2021 - 09:39

En till förändring (om än väldigt liten) är att fickorna fram på liggdelen finns även på mineral collection nu – de saknas på tvåan.

Reply
Anna 25 augusti, 2021 - 13:14

Åh tack, bra att veta! Jag var osäker på detta då jag inte sett någon Fox 3 Mineral än!
/Anna

Reply
Sandra 25 augusti, 2021 - 09:41

Så spännande att läsa! Älskar den gröna färgen! Men precis fått hem en Fox2 all black till kommande november-bebis, attans haha!

Reply
Anna 25 augusti, 2021 - 13:14

Hej Sandra! Ah typiskt. Men All Black är ju ALDRIG fel eller fult! Den gröna färgen kan ju köpas till som sufflett om du känner för en färgklick till våren kanske?
/Anna

Reply
Sandra 25 augusti, 2021 - 20:26

Jaa det var en mycket bra idé, det kommer jag nog göra 😀

Reply
C 25 augusti, 2021 - 18:33

Spännande med nyhet, jag fick just hem min fox 2 och blev lite avis på det gröna tyget haha!

Har en fråga gällande adapter till babyskydd – vet du om adaptrarna från första foxen (från 2018) funkar även på fox 2 (och såklart fox 3)? Funderar på om man kan köpa begagnade från fox ”1” eller om man måste köpa nya.

Tack för en kanonblogg!

Reply
Anna 25 augusti, 2021 - 19:04

Hej! Ja den gröna färgen är superfin, är nog den jag gillar allra bäst av de nya tygerna. Angående adaptern så är det exakt samma adapter till alla versioner av Bugaboo Fox (och samma adapter funkar även på alla Bugaboo Buffalo)!
/Anna

Reply
C 25 augusti, 2021 - 19:58

Tack snälla du för snabbt svar, så bra att det är samma adapter till alla fox! 🙂

Reply
Erika Hörnlund 25 augusti, 2021 - 19:45

Vet du om sittdelstyger kommer att sälja separat även för Fox3 och om det i sådana fall passar på Dox2?

Reply
Therese 28 augusti, 2021 - 16:19

Har du koll på om Bugaboo brukar uppdatera tyger/sufflettfärger på andra modeller med? Tänkte främst på Donkey.. om jag inte minns helt fel kom det väl en ny modell på Donkey i samma veva som Fox2 släpptes? Har en Fox2 men den nya gröna var ju såå fin! Problemet för mig där blir att jag är så sugen att byta till en Donkey så jag blir inte hjälpt att bara köpa en grön sufflett 🙂

Reply
Anna 1 september, 2021 - 18:48

Hej Therese!
Ja, ofta brukar nya färger förr eller senare komma till alla modeller som Bugaboo har, även om det ibland är så att vissa färger är unika för en specifik modell. Jag har inte hört något om en ny Donkey och tror inte någon sådan är på gång inom den närmsta framtiden. Nya färger till Donkey kan jag dock tänka mig kommer ske, men ingen aning om det blir i höst eller först till våren (då Bugaboo ofta brukar släppa nya färger).
/Anna

Reply
Emil 27 november, 2021 - 21:04

Hej
Vad är måtten på liggdelen för en fox3?

Reply
Anna 29 november, 2021 - 16:41

Hej Emil, det är samma som för Fox 2 – du hittar en tabell med alla mått här: https://ombarnvagnar.com/2020/05/bugaboo-fox-2/
/Anna

Reply
Emelie 12 mars, 2022 - 22:38

Hej! Jag har precis hittat hit och är väldigt tacksam över alla recensioner! Vi bor i stan i Stockholm och ska köpa vår första barnvagn. Precis som du skriver så har vi nu fastnat lite i om vi ska välja en Bugaboo Fox 3, Emmaljunga NXT60 eller Joolz Hub+. Vilka för- och nackdelar tycker du att det finns med dessa?

Mvh Emelie

Reply
Anna 14 april, 2022 - 19:40

Hej Emelie!
Listan med för- och nackdelar hos alla dessa vagnar kan göras väldigt lång och jag tycker de finns ganska väl beskrivna i resepektive recension. Joolz Hub är väl den som är minst bra i terräng men smidigast att fälla ihop i ett stycke. NXT60 är rätt rejäl och med Flat-sittdelen har den nog längst användningstid. Fox är väldigt lätt och lättkörd, men fotstödet är tyvärr rätt kort.
/Anna

Reply
Emma 17 juli, 2022 - 08:25

Vet du om de nya suffletterna passar på Buffalo?

Reply
Anna 28 juli, 2022 - 15:07

Hej Emma, till Buffalo så funkar Donkeys-sufflett bäst! Allra bäst om du även använder Donkeys sufflettbågar (men sufflettfästena behöver inte bytas ut).
/Anna

Reply
Lisa 27 oktober, 2022 - 21:13

Hej! Tack för en utmärkt blogg! Jag är nöjd ägare till en Bugaboo Fox 2, men min 2-årige son sitter nu med fötterna dinglandes nedanför fotstödet, vilket jag inte räknat med skulle ske så snart. Han är visserligen lång (96 cm), men åker ju lika mycket vagn som andra 2-åringar. I nuläget gör jag egna ”förlängningar” med t.ex. en tjock filt för att inte stödet ska ligga mot vaderna, men det är ju opraktiskt. Såg att det fanns ett universal-fotstöd från Easygrow, funkar det till Fox 2 och gör det någon skillnad? Det är när han sitter jag skulle vilja att det gick att fälla ut ett fotstöd, en pinne hade räckt, som på Butterfly. Förstår inte varför Bugaboo inte säljer längre fotstöd som tillbehör.. andra förslag?

Reply
Anna 28 oktober, 2022 - 16:55

Hej Lisa!
Det här med det korta fotstödet är ju det största, och kanske enda, problemet med Fox. Donkey och Buffalo har båda märkbart längre fotstöd, så jag förstår inte varför Bugaboo inte bara förlänger ramen? Någon sådan åtgärd verkar dock inte finns inplanerad.

Jag har själv inte testat något separat fotstöd i Fox men har använt Easygrow i andra vagnar, du kan se det inlägget här: https://ombarnvagnar.com/2016/12/easygrow-leg-support/
Ärligt talat har det tillbehöret störst effekt på sittdelar helt utan (ställbart) fotstöd. Jag tror inte det skulle förbättra något hos Fox. Så min rekommendation blir i så fall att byta vagn, kanske till en framåtvänd sittvagn – så både rymmer din tvårings ben nu och några år framöver.
/Anna

Reply
Fanny 6 januari, 2023 - 10:18

Hej, väcker liv i ny tråd. Har fastnat för Bugaboo fox o nxt 60. Vi behöver en vagn med både ligg o sittdel. Vi är mkt olika långa 1,61 o 1,93. Bor i hus men inte på landet. Har en trappa för att komma in. Kommer köras mest på asfalt men måste klara gräs o lite skogsväg ibland. Vi har sällan snö. Behöver bli liten i bilen då vi kommer vara 5 i en octavia. Tyckte foxen kändes mest lättkörd i affären men kanske lite bättre häv i nxt 60. Vad finns det för skillnader? Vilken brukar hålla bäst? Vilken blir minst? Finns det någon ytterligare vagn som kan vara ett alternativ?

Reply
Emilia 26 mars, 2023 - 09:20

Hej! Går ofta och handlar mat med med vagnen och undrar hur många matkassar man kan tänkas få plats med i varukorgen? Som jag förstått det klarar den 10 kg, men hur mycket plats är det? Tacksam för svar!

Reply
Anna 30 mars, 2023 - 17:58

Hej Emilia!
Oj det är svårt att svara på. Är det plastkassar eller pappkassar, hur fullt packar du dem osv. Men iaf en 2-3 kassar ska gå in utan problem. Jag brukar dock aldrig packa i kassar utan lägger ner varorna direkt i varukorgen, så jag har inte superkoll på exakt hur många kassar som går in.
/Anna

Reply
Louise 7 november, 2023 - 21:10

Hej Anna! Vet du om tygerna till Fox 2 liggdel går att använda på en ram till Fox 3? Tusen tack!

Reply
Anna 8 november, 2023 - 10:20

Hej Louise, jag har inte testat själv men så vitt jag vet ska Fox 2 och Fox 3 vara kompatibla vad gäller klädsel!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar