Bugaboo Bee3

av Anna
Bugaboo Bee3 recension av Bugaboos vändbara lilla sittvagn

Recension av Bugaboo Bee3

Inköp: Bee3 kostar 6500 kr med silverchassi och 7100 kr med svart chassi.
Försäljning: Det finns för närvarande ingen Bee3 ute på andrahandsmarknaden.
Typ av vagn: Duovagn, liggdel finns att köpa till vagnen.

Jag har nästan tappat räkning på hur många olika varianter av Bugaboo Bee jag har ägt. Något som kanske säger en del om mitt förhållande till den här vagnen. Det är en himlastormande kärlek på avstånd och sen har den ofta mest stått och sett väldigt snygg ut i ett hörn av vårt hem. Men ändå fick jag direkt puls när jag såg att Bugaboo släppte en ny version av mitt älskade Bee. Precis som med min Bugaboo Donkey så har jag importerat mitt Bee3 från Baby Plus i Holland. Jag skrev om det redan vid beställningen. Förfarandet var lika smidigt den här gången. Drygt två dygn efter att den skickats stod vagnen och strålade i min hall. I den här minirecensionen kommer jag främst att fokusera på skillnaderna mellan Bugaboo Bee3 och Bugaboo Bee+. Jag kommer även berätta i allmänhet vad jag tycker om vagnen.

Bugaboo Bee3 förlängningsbar sufflett i pikétyg

Snygg, förlängningsbar sufflett till Bee3

Jag har skrivit om Bugaboo Bee3 tidigare, rena fakta om vagnens egenskaper, men då inte utifrån min egen erfarenhet. Det är ju först nu som jag har hunnit köra vagnen. Så, vad är då nytt på Bugaboo Bee3?  Det första man ser och tänker på är nog suffletten. Framför allt att den är förlängningsbar. Precis som när den förlängningsbara suffletten kom till Donkeyn så funkade det ju bra innan också. Men så fort jag kört vagnen med den nya suffletten så känns det absolut omöjligt att gå tillbaka till den gamla varianten. Solskyddet är så mycket bättre i jämförelse!

Men det är inte bara funktionen som skiljer sig, utan också materialet. Tyget ska stå emot solsken mycket bättre. Det är också mjukare och lite stretchigt i känslan. Personligen tycker jag att det höjer mysfaktorn i vagnen. Dessutom är den här nya gråmelerade nyansen faktiskt otroligt snygg. En nyans som är lika neutral som svart men mycket roligare och ljusare.

bee3_3

Praktiskt sele som enkelt delas i fem separata remmar

Själva sittdelen är också förändrad. Med bilderna till vänster i collaget ovan så försöker jag illustrera hur mjuk sitsen är. Stoppningen är memory foam-liknande och anpassar sig efter barnets kropp. Ytskiket är också annorlunda. Det här är absolut en sits jag själv skulle kunna tänka mig att sitta med huden mot. Mjuk, skön och omslutande.

Även selen på Bugaboo Bee3 är förnyad, och till det bättre tycker jag. Selen är mycket enklare att förlänga och förkorta. Varje selrem fästs i spännet separat så det är två klick mer, som kanske tar någon sekund extra. Det är så skönt när man ska ta upp barnet ur vagnen att man bara trycker in knappen och sen kan lyfta upp direkt. Man behöver inte längre tråckla ur armarna ur axelremmarna. Dessutom kan man, om man har ett större barn, nu enklare välja att bara fästa selen över höften och strunta i axelremmarna, om man så vill.

Bugaboo Bee3 rymlig sittdel med ryggstöd och sittyta som kan förlängas

Rymligare varukorg på Bee3

Även varukorgen är förändrad. Jag tycker inte att skillnaden är så lätt att se med blotta ögat, men har man packat Bee+ många gånger så märker man direkt att det är en ökad volym som ryms där i. Jag får ned min proppfulla skötväska av modell större, och får ändå in min bärsele i ihoppackad form bredvid. Det finns alltså utrymme kvar för mer packning efter det. Med Bee+ kunde jag känna mig tveksam till att ha vagnen en heldag på stan när jag visste att jag skulle samla på mig kassar allt eftersom, men med Bee3 tycker jag inte längre att det är problem.

Rymlig sittdel ger vagnen lång användningstid

Storleksmässigt så skiljer sig Bee3 inte från Bee+. Både sittyta och ryggstöd är förlängningsbara och vagnens maxviktskapacitet är fortfarande 17 kg. Min bebis sitter riktigt bra i sittläget, och älskar att han ser ut så bra. Samtidigt har Bee3 en bra sovyta med sittdelen i liggläget. Min 3,5-åring sitter väldigt bra och hon är fortfarande inom maxvikten.

5,5-åringen är tyvärr lite lätt skadad av att ha mig till sin mamma, då hans spontana kommentar när jag bad honom provsitta vagnen för att jag skulle ta en bild, var ”wow mamma, den här får till och med en femåring som jag plats i!”. Så nu vet ni det! (Och skönt för mig att jag har någon ur nästa generation som verkar peppad på att ta över bloggen!) Jag tycker dessutom att han har helt rätt i sin bedömning, visserligen väger han för mycket för vagnen men med ryggstödet upphöjt i max så finns det gott om luft mellan hans huvud och insidan av suffletten.

bee3_korkansla

Uppdaterat chassi med ökad stabilitet

Förutom dessa förändringar så har Bugaboo gjort chassit mer stabilt. Har man bara känt lite på tidigare versioner av Bee så vet jag faktiskt inte om man märker skillnaden. Men jag som kört Bee en hel del tycker att Bee3 känns stadigare, tar kurvor bättre, och är mer välbalanserad när den ska hävas över kanter och dylikt. Fjädring, rull och styrning är desamma. Men själva körkänslan förbättras i mina ögon avsevärt när mycket av den tidigare ”rangligheten” har byggts bort. Bee3 blir lika stor ihopfälld och fälls på samma sätt som Bugaboo Bee+.

Bugaboo Bee3 jämförelse mellan bee Classic, Bee+ och Bee3

Skillnaderna mellan Bee Classic, Bee+ och Bee3

Jag har tidigare skrivit en jämförelse mellan Bugaboo Bee Classic och Bugaboo Bee Plus. Och nu har jag även beskrivit Bugaboo Bee3 utförligt. Men för den som vill ha en jämförande punktlista som kort förklarar vad som skiljer modellerna åt både till utseende och funktioner, så kommer en sådan här.

Bugaboo Bee Classic har:

 • hela hjul
 • steglöst ställbart handtag
 • fyra lägen på sittdelen (bättre liggläge än andra modellerna)
 • sittdelen vänds med flera moment (lossa sufflett på båda sidor, lossa sittdel, vänd, fäst sittdel, fäst sufflett)
 • lång och hög sufflett
 • förlängningsbar sittyta
 • något mer ombonad sittdel med högre kanter
 • fempunktsele med två spännen, selkuddar
 • normal varukorg

Bugaboo Bee+ har:

 • hjul med ekrar
 • handtag som ställs i steg (kan ej börja glida)
 • tre lägen på sittdelen (mer upprätt sittläge än Classic)
 • sittdel som vänds i färre moment (vik ihop sittdelen, vänd, vik upp)
 • kort, lite rundare sufflett
 • förlängningsbar sittyta och rygg
 • lite mindre ombonad sittdel med lägre kanter
 • fempunktsele med två spännen, selkuddar
 • normal varukorg

Bugaboo Bee3 har:

 • hjul med ekrar
 • handtag som ställs i steg (kan ej börja glida)
 • tre lägen på sittdel (mer upprätt sittläge än Classic)
 • sittdel som vänds i färre moment (vik ihop sittdelen, vänd, vik upp)
 • förlängningsbar sufflett i mjuk, stretchigt material
 • förlängningsbar sittyta och rygg
 • mjukare sittdel i foam-material
 • fempunktssele med individuellt löstagbara remmar, inga selkuddar
 • större varukorg

Självklart skulle man kunna gå in på fler detaljer men i huvudsakliga drag så kan man beskriva vagnarna på det här sättet.

Är Bugaboo Bee3 värd det högre priset?

Så till 10000 kronors-frågan: är det värt att köpa Bugaboo Bee3 om man har en Bugaboo Bee+? Jag kan ju bara svara utifrån min egen upplevelse. Och jag känner att om man gillar sin Bee+, då kommer man gilla Bee3 ännu mer. Om man använder vagnen mycket så kan det således vara motiverat med en uppgradering.

Gillar man inte sitt Bee+ så finns det en möjlighet att Bee3, som ändå har en annan känsla i chassit, faller en mer på läppen. Samtidigt så är ju skillnaderna mellan Bee+ och Bee3 ändå inte gigantiska. Både liggdel och sufflett för Bee3 kan ju även användas på Plus. Så jag kan för den som är sugen på ett Bee, men ännu inte vet om det är vagnen med stort V, rekommendera att man börjar med att fynda en Bee+ på Blocket nu när de sjunkit i pris. Sen utgår man ifrån de intrycken innan man bestämmer sig för om Bee3 är en god investering eller ej.

För mig personligen känns det som en hit. Mer än någonsin med alla Been jag ägt så känner jag att den här vagnen – den ska faktiskt få stanna hos oss ett tag!


Du kanske också gillar

34 kommentarer

Elin - Barnvagnsblogg 7 oktober, 2014 - 20:49

På svenska säger jag 🙂

Reply
paulina 9 oktober, 2014 - 17:11

Kan man ha bee3 som enda vagn om man bor i stad? Funkar den med ståbräda?

Reply
Anna 9 oktober, 2014 - 21:07

Hej Paulina,
ja det kan man tycker jag, men bara om man bor i en stad där det inte kommer snö på vintern. Gör du det så: nej. Att köra Bee genom höga snövallar är inte kul. Däremot är den toppen ihop med ståbräda!
/Anna

Reply
Karin 18 oktober, 2014 - 11:41

Tack så jätte mycket för en super bra beskrivning på vagnen! Är i valet å beställa en!
Min fråga är om det är mycket billigare på Babyplus? Vad är skillnaden?
Hur beställer man, skickar man mail eller?

Tack på förhand!

Reply
Anna 19 oktober, 2014 - 18:23

Hej Karin!
Prisskillnaden är inte särskilt stor numera, det kunde handla om tusenlappar förut men Bugaboo har korrigerat sina priser så att de ska bli mer lika. Sen beror det förstås lite på valutakursen också! Vagnen är precis samma på alla sätt och vis, och ja precis, maila direkt till dem!
/Anna

Reply
Paula 15 december, 2014 - 23:50

Köpte nyligen en Bee 3 och är så besviken! Hade en Bee Classic och såg fram emot de nya fördelarna. Och några saker är bättre. Men Bee 3 är iaf större än Classic när man fäller ihop den. Classic fick plats perfekt i vårt bagageutrymme (ej kombi), tog pyttelite plats och stack inte upp något. Bee 3 går inte längre att lägga i bakluckan åt samma håll utan måste ligga på tvären och ta upp hela bagageutrymmet. Den sticker också upp så att den syns när man lägger på ”locket” på bagageutrymmet. Ångrar verkligen köpet!

Reply
Anna 21 december, 2014 - 00:00

Hej Paula, vad tråkigt att du inte är nöjd med din Bee3! Jag har ju främst jämfört den med Bee+, eftersom att det är så länge sedan jag körde Bee Classic och eftersom att jag själv föredrar Plus framför Classic. Men smaken är ju som baken, även när det kommer till barnvagnar!
/Anna

Reply
Ihopfällda resevagnar! 23 februari, 2015 - 09:17

[…] ihopfällda så ser man från vänster till höger: Baby Jogger Vue, Chicco Liteway, Quinny Yezz, Bugaboo Bee3 och Baby Jogger Zip. Mest unik ihop- och uppfällning har utan tvekan Quinny Yezz, den är också […]

Reply
Bugaboo Bee3 + Van Gogh 4 mars, 2015 - 08:32

[…] återförsäljare. För den som är nyfiken på att läsa mer om själva vagnen så har jag en Bugaboo Bee3-recension här på […]

Reply
Sara 6 mars, 2015 - 11:19

Hej Anna!
Jag undrar vad du betalade för bugaboo bee3 när du beställde den från Holland? Hittar inga priser på babyplus hemsida

Reply
Anna 6 mars, 2015 - 13:38

Hej, nej de har aldrig haft priser på hemsidan, man måste maila! Kollade min order, min Bee3 med svart chassi och grå sufflett kostade 689 euro i september.
/Anna

Reply
Anna 6 mars, 2015 - 13:39

Glömde sig, då hade de ngn kampanj så man fick med en Snack Tray för Bee på köpet!

Reply
Evellina 11 mars, 2015 - 10:04

Hej,
Jag undrar om åkpåsarna från 2014 och tidigare passar till den nya bugaboo bee3?

Mvh,
Evelina

Reply
Anna 11 mars, 2015 - 10:27

Hej Evelina, om du kollar på bilden i det här inlägget jag skrivit om Bugaboos-åkpåsar, så är det de två senaste som funkar i Bee3 – och med ”funkar” avser jag att de har snoddar för att fästa åkpåsen i Bee3s knappar: http://ombarnvagnar.com/2012/08/en-guide-till-bugaboos-akpasar/

Men sen funkar även den äldre modellerna vad gäller ungefärlig passform och selen. Men vill du att åkpåsen ska sitta fast utan att glida ned så är de antingen de två modellerna som gäller, alt att du syr fast egna öglor i en äldre modell.
/Anna

Reply
Kattis 11 mars, 2015 - 17:08

Hej!
Hoppas på snabbt svar. Passar Bee plus framhjul på en Classic?
Mvh. Kattis

Reply
Anna 12 mars, 2015 - 09:38

Hej Kattis! Klurig fråga. Jag har sett flera bilder på Bee Classic med Plus-hjul som bakhjul, men däremot inte som framhjul. Jag kollade runt lite och har förstått det som att Plus-framhjulen _inte_ är kompatibla med Classic-chassit men att man kan modifera antingen hjulen eller om det var chassit, och då funkar det. Dock oklart hur man ska modifiera och om det är något man kan fixa själv. Sen mailade till en tjej på Kidzshop (en butik) och hon frågade deras Bugaboo-kontakt, som sa att det finns Classic-framhjul att beställa som reservdel än. Så om det är intressant för dig, ring till Kidzshop och fråga mer. Lycka till!
/Anna

Reply
Jenny 4 maj, 2015 - 10:50

Hej,

Funderar på att köp en Bugaboo Bee att ha som shoppingvagn. Jag undrar om man kan köpa en begagnad classic eller + och sätta på den nya suffletten (som jag antar hart kommit till bee3) som är förlängningsbar? Tacksam för svar även på min e-mail om jag missar att kolla svar här!

Reply
Anna 7 maj, 2015 - 22:48

Hej Jenny, Bee3-suffletten – som är förlängningsbar – funkar även på Bee+, men inte på Bee Classic!
/Anna

Reply
Sandra 28 juli, 2015 - 00:03

Är glad över dina recensioner, de är verkligen toppen! Snubblade in på denna då jag inte kan släppa tankarna på att äga ett litet Bee… 🙂 Har nyss gjort oss av med Cam+ för att skaffa en sulky till vår 2,5-åring och valet står nu mellan Bee3 och Kronan Sulky S, ja helt olika vagnar!

Vi bor i Stockholms innerstad och rör oss nästan uteslutande i stadsmiljö så en liten och smidig vagn som funkar på stan och i kollektivtrafik är ett måste. Kronan Sulky S är väl bäst som året-runt-vagn, men nackdelen är den lilla varukorgen och höga handtaget för mig med blott 157 cm över jorden. Å andra sidan har ju Bee3 nackdelen med små hjul vintertid, även om vi bor i stan, och till viss del ”plastigare” intryck…

Finns det månne några andra alternativ? Något du kan råda oss att tänka på innan vi väljer?

Reply
Anna 28 juli, 2015 - 11:10

Hej Sandra, låter ändå som att ni har förutsättningarna för att kunna vara nöjda med Bugaboo Bee största delen av året! En annan vagn jag tänker på är en av mina favoriter, Easywalker Mosey. Har du läst recensionen av den här på bloggen? Den är lite granns om en blandning mellan Bee och Kronan.
/Anna

Reply
Christine 20 augusti, 2015 - 06:55

Kan man använda Bee3 sittdelstyg till en Bee +?

Reply
Anna 21 augusti, 2015 - 23:57

Hej Christine, fästena ser olika ut men jag har inte testat att byta så jag kan varken säga ja eller nej med 100% säkerhet.
/Anna

Reply
Ellen 27 augusti, 2015 - 22:31

Hej!

Får man fråga dig om råd? 🙂
Har idag en brio go next till min 6 månaders och är ute efter ett komplement i form av en mindre och smidigare vagn. Tänkt att ta med på resor, shopping etc. Har kikat på Stokke Scoot V2 och denna. Vilken skulle ni satsa på?

Tack på förhand!

Reply
Anna 28 augusti, 2015 - 12:23

Hej Ellen,
jag har faktiskt inte kört Stokke Scoot än, inte någon version av den. Så jag kan inte uttala mig om den och tyvärr inte jämföra den med Bee3 heller. Men den verkar intressant, men jag skulle absolut satsa på den senaste versionen för de plastiga hjulen på de tidigare vet jag med säkerhet inte är någon hit!
/Anna

Reply
Ellen 28 augusti, 2015 - 13:56

Tack för svar!
Blir nog en Stokke 🙂

Reply
Pernilla Cederlöf 10 februari, 2016 - 22:13

Hej Anna,

Tack för en toppenblogg 🙂 hoppas du kan hjälpa mig med en klurig fråga.

Vi ska ha en resevagn i sommar till vår 8-9 mnd. I bagaget ska även en dubbelcykelvagn in, så det måste vara en vagn som tar liten plats. Jag vill helst ha en vändbar vagn som han kan sova i, tror du bee skulle kunna fungera ? Eller är Mosey ett bättre alternativ ? Eller ska man köra framåtvänd när vi är på resa och ta en yoyo ?

Det kommer inte vara mycket terräng vi är ute i utan den viktigste är att det är en bra vagn att köra (inte så skranglig som paraplyvagn kan vara) samt att den helst är vändbar. Och att den tar så lite plats som möjligt !

Tack på förhand 🙂

Reply
Sommarnyheter från Kronan och Bugaboo! 7 juni, 2016 - 08:34

[…] nyheter är en specialutgåva av Bugaboo Bee3, vid namn Modern Pastel Collection. Jag tycker namnet antyder att andra vagnar kanske också kommer […]

Reply
Cybex Balios M 31 december, 2016 - 13:17

[…] vändbara sittvagnar växer inte direkt på träd. Två andra ofta populära kandidater är Bugaboo Bee och Easywalker Mosey. Bilderna ovan inkluderar dessa barnvagnsmodeller samt Nuna Pepp Luxx och […]

Reply
Victoria 6 mars, 2017 - 19:29

Hej!
Funderar på en bee3 till min 7 mån bebis när
Vi åker till californien men hur väl skyddar de mot solen i liggläge?
Bästa hälsningar Victoria

Reply
Anna 8 mars, 2017 - 22:10

Hej Victoria, suffletten skyddar halvbra i fullt liggläge. Du ser ju hur liggläget med fullt utdragen sufflett ser ut på tex den här bilden: http://bilder.ombarnvagnar.com/2014/10/bee3_1.jpg Och visst blir det ett visst solskydd men vill man ha hela barnets överkropp i skugga hade man behövt en ännu längre sufflett.
/Anna

Reply
Sofia 24 maj, 2018 - 19:42

Hej Anna! Har en liten fråga! Jag har en bee +! Men jag undrar om man kan sätta bee3 sittdyna på plusen? Mvh Sofia

Reply
Anna 24 maj, 2018 - 23:04

Hej, ja det funkar! Du kan byta selen också.
/Anna

Reply
Sofia 9 juni, 2018 - 20:37

Tack för svar! Har fixat ny sittdelstyg och sele men har du nå tips på hur man ska sätta bee3 selen på plusen ? Selen blir att Hamna längre ner

Reply
Anna 13 juni, 2018 - 00:25

Hej,
jag har tyvärr inga tips. Har en kompis som bytt till 3-sele på Plus och jag har sett bilder på slutresultatet men vet tyvärr inte så mycket om själva genomförandet.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar