Allt om nya Bugaboo Bee 6

av Anna

Det har gått tre och ett halvt år sedan nyheten om Bugaboo Bee 5 offentliggjordes. Och hela 13 år sedan den första versionen av Bee såg dagens ljus. För den som haft svårt att hänga med i utveckligen av denna klassiska Bugaboo-modell så har jag skrivit en guide över Bugaboo Bee, där jag förklarar både likheter och skillnader mellan de olika versionerna. Läs gärna även mina recensioner av Bugaboo Bee Classic, Bugaboo Bee+, Bugaboo Bee 3 och Bugaboo Bee 5.

Så uppdateras Bugaboo Bee 6

Och nu, i oktober 2020, släpps alltså Bugaboo Bee6. Jag har inte sett vagnen live än men av den information som Bugaboo har delat med sig av så har jag höga förhoppningar om att Bee6 är exakt allt jag alltid drömt att Bugaboo Bee ska vara.

Det vi vet att Bee 6 behåller från tidigare är att vagnen har en vanlig sittdel, med ryggstöd som vinklas till liggläge. Vagnen verkar bibehålla sin storlek jämfört med tidigare och lär med all sannolikhet ha samma maxvikt som Bee 5, det vill säga 22 kg i sittdelen. Men det är också riktigt mycket som är nytt.

Äntligen en svängbar bygel till Bee 6

Herregud jag kan knappt tro att det är sant men nu händer det! Bugaboo Bee 6 kommer med en uppdaterad sittdel och även om den har massa olika fördelar så reste sig gåshuden på mina armar när jag såg bygeln. Lika länge som Bee har existerat har Bee-ägare försökt hitta ett sätt att fästa en bygel på den. Visst kan man ifrågasätta varför denna uppdatering inte kommit tidigare, men nu är bygeln äntligen är här.

Bugaboo kallar den nya bygeln för en bumper bar, eftersom man på Bee 6 (till skillnad från Bugaboos andra vagnar) inte får lyfta i bygeln. Jag kommer dock, av gammal vana, att kalla den bygel ändå. Bygeln är fäst direkt från sidan på sittdelen och kan därför användas både i framåtvänt och bakåtvänt läge. Bee6 Bumper Bar kan sitta kvar när vagnen fälls ihop. Bygeln är avtagbar och har även swing away-funktion, hurra! Det betyder att den kan öppnas upp i sidan och vikas ur vägen. Det är en funktion som underlättar väldigt mycket när barnet ska i och ur vagnen.

Uppdaterat sittdelstyg med ökad ventilation

Sittdelen har även fått ett nytt, förbättrat sittdelstyg. Enligt pressreleasen från Bugaboo är klädseln tillverkad av ett meshtyg, som effektivt släpper igenom luft och ska motverka att barnet blir svettig om ryggen när det sitter i vagnen. Meshtyget kombineras med att Bee 6 har försetts med ventilationshål i sittdelsbasen. För varma sommardagar och semesterresor kommer Bee 6 nu verkligen vara en sval vagn, som är bekväm att sitta i även när solen gassar.

Precis som tidigare versioner har också Bugaboo Bee6 en vanlig sittdel med ett ryggstöd som kan fällas ned från sittläge till liggläge. På så sätt kan man använda vagnen från födseln, med en Bee Cocoon eller mjuklift. Vill man använda Bee 6 med nyfödd finns det givetvis fortfarande en liggdel att köpa till också.

Större och tåligare hjul på Bugaboo Bee 6

Hur många gånger har inte jag, precis som många andra, fantiserat om terränghjul till Bugaboo Bee? Och nu meddelar alltså Bugaboo att Bee 6 blir den första versionen där hjulstorleken förändras – till det större. Missförstå mig rätt, Bee 6 kommer precis som sina föregångare inte vara vagnen man väljer för skogspromenaderna. Men att de större hjulen kommer göra skillnad för framkomligheten, det känner jag mig rätt säker på.

Bee 5 har hjul som är 6 inches i diameter, det motsvarar cirka 15,3 cm. Bugaboo Bee 6 har hjul som är 7 inches, vilket är cirka 17,8 cm. En skillnad på 2,5 cm således. Bee 6 har fjädring på alla fyra hjulen. Hjulen är fortsatt punkteringsfria och ska enligt Bugaboo ge vagnen förbättrad stabilitet och framkomlighet exempelvis upp över trottoarkanter och på mindre släta underlag.

Bugaboo Bee6 får ny sufflett med titt-/vädringslucka

En lika efterlängtad men kanske inte lika överraskande uppdatering är den nya suffletten till Bee 6. Denna sufflett visade ju faktiskt upp redan på Kind + Jugend-mässan hösten 2019. Inte så överraskande skriver jag eftersom samma uppdatering ju redan har kommit till andra Bugaboo-modeller, såsom Bugaboo Fox 2 och Bugaboo Donkey 3. Dock inte till Bugaboo Cameleon 3, vilket kan få en att undra om det även är en Bugaboo Cameleon 5 på väg… (Bugaboo verkar ha som regel att hoppa över siffran 4, jag har hört att det ska bero på att 4 är ett otursnummer i delar av världen.)

Den nya suffletten fungerar likadant på Bee 6 som den gör på Fox 2 och Donkey 3. Mitt på suffletten sitter en lucka som kan vikas upp, och under finns ett lager meshnät. Luckan kan både användas som en tittlucka, för att bättre se in till barnet när det sitter framåtvänt. Men om det är varmt ute kan den öppna luckan också släppa in kyla och motverka att luften står still, så att det inte blir varmt och kvavt inne i vagnen. Suffletten är förlängningsbar.

Slutligen verkar det som att Bugaboo Bee 6 levereras permanent med det stöd som tidigare funnits att köpa som tillbehör till Bee 5. Det är ett litet stöd inbyggt framtill på chassit, som gör så att vagnen blir självstående ihopfälld.

Vanliga frågor om Bugaboo Bee 6

I och med släppet av en ny version av en barnvagn från Bugaboo kommer alltid frågorna om den senaste uppdateringen är kompatibel med äldre versioner, exempelvis om nya delar till Bee 6 kan köpas till för att sättas på en äldre Bugaboo Bee. Här är Bugaboos svar på mina frågor:

– Kan man köpa en ny sittdel med bygel och fästa på ett äldre Bee-chassi?

Det råder just nu oklarhet kring huruvida sittdelen kan fästas på äldre Bugaboo Bee-chassin, jag återkommer med mer info så snart jag kan. Bugaboo säger dock att sittdelsklädseln som hör till Bee 6 inte fungerar på äldre sittdelar.

– Nya suffletten med tittlucka, funkar den på äldre versioner av Bee?

Ja, den nya suffletten för Bee 6 kan även användas på äldre versioner av Bugaboo Bee, med samma bågar och fästen.

– Kan de större hjulen användas på äldre versioner av Bee?

Nej, de stora hjulen som hör till Bugaboo Bee 6 är inte kompatibla med äldre versioner av Bugaboo Bee.

– Vad är cirka pris för en Bugaboo Bee 6 med sittdel i Sverige?

Priset för en Bugaboo Bee 6 med sittdel kommer i Sverige vara från 7899 kr. Exakt pris avgörs av utförande på chassi och klädsel samt förstås på eventuella tillval såsom liggdel eller adapter för babyskydd.

Do you bee-lieve in Bee 6?

Så, vad tror vi om Bugaboo Bee 6? Jag är mer positiv än vad jag trodde att ett uppdaterat Bee kunde göra mig. De senaste släppen av Bee 3 och Bee 5 har visserligen varit till det bättre varje gång, men skillnaderna har varit marginella. Den här gången har Bugaboo tagit i från tårna. Jag tror starkt på den här uppdateringen och räknar ivrigt ned tills jag får testa Bee 6 på riktigt!

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Donn 18 september, 2020 - 10:42

Älskar min bee5 men nu vill man ju ha bee6 istället med tanke på de grymma uppdateringarna de nu har gjort!!!!

Reply
Anna 18 september, 2020 - 12:52

Hej!
Jag håller helt med, verkligen bra uppdateringar. Jag tror Bee 6 vagn är en modell man kommer gilla riktigt mycket, i synnerhet om man redan innan haft en Bee5 och tyckt om den. Ska bli väldigt spännande att känna hur den är att köra!
/Anna

Reply
Malin 10 oktober, 2020 - 11:37

Vad tror du om Bee6 som enda vagn från nyfödd? Vart ett tag inne på både Fox och ett Bee men funderar på om Bee6 kanske funkar ändå. Bor i södra/västra Sverige så knappt snö på vintern och promenerar främst på asfalt och en kort sträcka på hårdpackad grusväg. Hade Buffalo till första barnet vilken jag tänkt sälja (mest för att jag eg vill testa Fox om jag ska ha en rejäl vagn också, isf funderar jag på en begagnad Fox2).

Reply
Caroline 13 mars, 2021 - 12:54

Hej! När kommer recension av bee6 (efter att du provkört alltså)? Väntar otåligt hehe…

Reply
Anna 21 mars, 2021 - 17:27

Hej Caroline!
Jag har kört den klart och har bilderna klara, jag hoppas få ut den relativt snart men vet inte exakt när. :/
/Anna

Reply
Nathalie 22 juni, 2021 - 22:11

Hej! Har du fått någon mer information gällande om sittdelen på Bee 6 fungerar ihop med chassit från Bee 3?

Reply
Anna 23 juni, 2021 - 09:11

Hej, nej det är inget jag har forskat vidare i. Bugaboo säger enbart att de delar som testas ihop funkar ihop och för att kolla om en Bee 3 och Bee 6 har delar som kan bytas mot varandra måste jag ha tillgång till båda vagnarna, vilket jag dessvärre inte har.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar