Bugaboo Bee Classic

av Anna

Bugaboo Bee Classic – 09
Inköp: Juni 2009 för cirka 5100 kronor, inklusive sittdyna.
Försäljning: Januari 2010 för 4000 kronor, inklusive sittdyna.
Typ av vagn: Kombi. Sittdelen har i princip fullt liggläge så den lilla bebisen lägger men i en särskild cocoon.

Jag hade börjat inse att min första vagn till sonen, Brio Sing, inte direkt var marknadens minsta vagn när Bugaboo Bee uppenbarade sig framför mina ögon precis samtidigt som jag fick något slags förskott på arv från min farmor. Ungefär en kvart senare hade jag köpt en ny vagn. Min tanke var att vi skulle ha den som resevagn när vi åkte till Gotland och som en smidig vagn att ha med i bilen om man skulle åka och handla eller bara strosa runt i ett shoppingcentrum. Ett stort bakslag för vår del var att Sigge endast sov på mage och har man en magsovare är Bugaboo Bee inte alls intressant.

Bugaboo Bee är Bugaboos hittills enda försök att skapa en motsvarighet till sulkyn. Den är väldigt liten, och ännu mindre ihopfälld, och väger mindre än Majken. Cirka 8,5 kilo. Sittdelen är vändbar och sittytan samt ryggstödet är justerbara. Vagnen ska vara lätt att fälla ihop och upp. Kanske hade vi ett måndagsexemplar, men istället för lätt skulle jag nog svarare beskriva det som skitsvårt. Man fick ta i rejält och det kändes hela tiden som att vi var på gränsen till att ha sönder hela vagnen. Nu har den kommit i en ny version, Bugaboo Bee + (Plus), och den har förstås en hel del förbättringar jämfört med den gamla versionen, som bland annat ofta fick problem med bromsen. Ett big no-no inom barnvagnsvärlden.

Nu är det ju inte meningen att jag ska försöka skriva objektivt, det här är ju en recension, men jag gillade verkligen inte min Bee. Den kändes ranglig och jag vågade aldrig åka rulltrappa med den. Dels för att den såg svag ut, dels för att jag hört om fall där de små hjulen fastnar i skenorna i rulltrappan. Bee är imponerande lättrullad, jag minns att jag beskrev det som att ”skjuta lite luft framför sig”. Men det gällde på plan mark. Så fort det lutade minst lilla så drog vagnen åt det hållet och då krävdes plötsligt mycket mer kraft från min sida för att hålla vagnen i rak kurs. Visserligen kunde man låsa hjulen, men då försvinner ju hela charmen med vagnen. För ett litet barn tyckte jag också att vagnen kändes ganska öppen och oskyddad när barnet satt. Vid liggläge så var den ganska mycket bättre då den har en väldigt generös sufflett.

Reser man mycket, åker man mycket bil eller rör sig bara inne i city, då tror jag att Bee är en bra vagn. Men den uppfyllde inte mina krav och det slutade med att den stod i ett hörn av vardagsrummet och samlade damm.
/Anna

(Jag är sedan en kort tid tillbaka ägare till en Bee+ och planerar att recensera den inom en snar framtid och kommer då även att berätta lite mer ingående om skillnaderna mellan Classic och Plus.)

Du kanske också gillar

1 kommentar

Sökes: Liten vändbar sittvagn 22 maj, 2017 - 08:53

[…] som alla prisklasser. Att hålla kolla på de olika versionerna är inte lätt. Bee har funnits som Bee Classic, Bee Plus och Bee3. Här är min Guide till Bugaboo Bee och sedan den skrevs har Bugaboo släppt […]

Reply

Lämna en kommentar