Bugaboo Bee5 – a new bug in town!

av Anna

Det känns kanske som att det var alldeles nyss som Bugaboo Bee3 gjorde sitt premiärrull men faktum är att två och ett halvt år har passerat sedan dess. Nu släpper Bugaboo uppföljaren Bee5 och även om vagnen återigen ser ut att vara sig lik såhär på bild så har modellen fått fler än 100 uppdateringar och kommer nu gå att få i nästan 800 olika färgkombinationer! En dröm för alla som vill göra sin vagn så personlig som möjligt, en mardröm för alla med beslutsångest. De funktionella förändringarna handlar främst om att vagnen har fått en mer vadderad sittdel, mer dämpning i chassit och nya framhjul. De flesta uppdateringar är mindre, inbyggda sådana som kanske inte märks direkt av konsumenten men som sammantaget ska bidra till ökad åkkomfort för barnet och förbättrad körkänsla för föräldern.

Bugaboo Bee5 kommer innebära möjligheten att välja färg på hjulsidorna, material och stil på handtaget samt att hela vagnen delats upp i ”hårdvaror” och ”mjukvaror” – där tygerna finns i tre olika linjer: Core, Premium och Signature Collection. Bugaboo Bee5 kommer beroende av val av chassi (alu eller svart) samt val av klädsel att kosta mellan 6780 kr och 7380 kr för vagnen med endast sittdel.  Lösa suffletter kommer kosta mellan 890 och 1050 kr och sittdelstygerna kommer prismässigt landa på mellan 790 och 1050 kr – allt beroende av om den klädsel man faller för hör till Core, Premium eller Signature Collection. De nya suffletterna kommer att vara kompatibla med Bee+ och Bee3.

Bugaboo Bee5 har fått en ny design av handtaget för att man enklare ska kunna fästa och byta ut handtaget i läderimitation. Chassit har fått lasermarkering istället för som tidigare ett klistermärke och chassit har även utrustats med integrerade fästpunkter för parasoll, ståbräda och mugghållare. Selen har fått en ny design som gör att den står ut ännu mer, allt för att underlätta när man ska sätta barnet i vagnen. Själva sittdelsklädseln är också omgjord, med ökad vaddering och som små vingar på sidorna som ska göra den mer ombonad – kanske en blinkning tillbaka mot originalet Bee Classic som hade liknande vingar på sin klädsel? Eftersom att sittdelsklädseln designats om helt så meddelar Bugaboo att den nya klädseln inte kommer att vara kompatibel med äldre versioner av Bee.

Liggdelen till Bugaboo Bee5 kommer ha samma bas som tidigare, men får nya tyger. Ovan syns de två mönstrade tygerna samt två stycken av de tre nya  och fantastiska fina färgerna – oliv, djupt röd samt en vacker blåmelerad nyans. Jag såg dem live redan i höstas och blev kär direkt!

Och här kommer ett litet urval av alla färgkombinationer som är möjliga på Bee5 med sittdelen! Bilden går att klicka på så att den öppnas upp separat och kan då förstoras – då ser man bättre mönstret på vissa sittdelstyger och att en del vagnar har färgade hjulsidor medan andra har de klassiskt vita hjulen. För den som hunnit börja fundera på hur Bugaboo kunde gå från Bee3 till Bee5 så kan jag meddela att det var bland det första jag undrade över också, men jag har fått ett bra svar. Dels handlade det om att man tyckte att uppdateringarna vår så signifikanta att man vill markera det genom att hoppa över ett steg, dels för att Bee internationellt sett har en av sina starkaste marknader i Asien och tydligen är siffran 4 i vissa asiatiska länder ganska negativt laddad. Bugaboo valde därför att kalla nya modellen Bee5 och det ser ju i alla fall snyggt ut så det funkar för mig!

Förutom att Bee5 släpps så kommer även en hel del av Bugaboos accessoarer släppas i ett urval av dessa nya färger och mönster. Bee får sin sommarsufflett Breezy i nya färger, priset kommer ligga på mellan 850 och 999 kr. Tyvärr kommer inte de andra breezy modellerna för Cameleon, Buffalo och Donkey få utökat färgutbud just nu. Även åkpåsarna – både den vanliga (1250-1455 kr) och High Performance (1999 kr) – släpps i nya färger och samma gäller sittdynan (600-660 kr) och skötväskan (1090 – 1250 kr). Bugaboo Bee5 samt alla nya tillbehör kommer att finnas tillgängliga hos återförsäljare från 1 mars.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd

Se pris för Bugaboo Bee hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Jenny 1 februari, 2017 - 09:27

Hej! Vet du om denna är enklare att fälla ihop än 3:an? Står att det ska gå med en hand, men då måste de ju bytt ut chassit där man behöver trycka in knapparna på båda sidorna ? Skulle precis beställa en 3:A, enda anledningen jag ev nu vill vänta är om denna är enklare att fälla och med en hand som det står? Med vänlig hälsning, Jenny, Norrköping

Reply
Anna 13 februari, 2017 - 15:07

Hej Jenny!
Jag har inte testat själv men som Bugaboo beskrev det för mig ska det inte vara någon skillnad på chassit i det avseendet. Så då gissar jag att ihopfällningen är precis likadan men du har ju helt rätt i att det inte är en enhandsihopfällning… Måste kolla upp detta. Men som sagt, jag skulle blir förvånad om ihopfällningen är annorlunda men kanske då att de gjort om till bara en knapp på ena sidan?
/Anna

Reply
Sofia 3 februari, 2017 - 13:34

ur mycket mer vaddering är det i sittdelen på Bee5 jämförts med Bee3? Tror du butikerna kommer rea ut Bee3 nu innan 5:an släpps?

Reply
Anna 13 februari, 2017 - 15:04

Hej Sofia!
Jag har inte sett Bee5 annat än på tre meters håll i september, fick alltså inte klämma på den alls. Kan tyvärr inte uttala mig om tjockleken på vadderingen. Och jag vet inte säkert men det brukar bli så att äldre modeller reas ut i viss mån när Bugaboo släpper en ny version av samma vagn!
/Anna

Reply
Sökes: Liten vändbar sittvagn 22 maj, 2017 - 08:53

[…] min Guide till Bugaboo Bee och sedan den skrevs har Bugaboo släppt ytterligare en version – Bugaboo Bee5. Gemensamt för alla Been är dock att de har en vanlig sittdel med ett nästan plant liggläge. […]

Reply
Jennifer 17 augusti, 2017 - 01:41

Hej!
Du skriver att de nya suffletterna är kompatibla med bee3 och bee+, men pp hemsidor som säjer suffletter till bee säger att de bara är kompatibla med bee5?! 🙁
Törs jag köpa en breezy sufflett till min Bee+?

Tack för en grym blogg!

Kram
Jennifer

Reply
Anna 17 augusti, 2017 - 21:17

Hej Jennifer, infon i detta inlägg är direkt från Bugaboo, och ja de är kompatibla men de har olika många knapphål. Så det funkar men är inte 100% estetiskt tillfredställande, kan man väl säga.
/Anna

Reply
Emilia 30 oktober, 2017 - 23:39

Hej, har precis köpt en Bee5 och är ute efter den bästa åkpåsen att ha i. Vi använder ligg och sittläge så måste funka i båda.
Och gärna glidfri som kan fästas upptill (ej bara i selen).
🙂

Reply
Anna 31 oktober, 2017 - 00:27

Hej Emilia, kolla på Bugaboos egna åkpåsar! De har nämligen två elastiska öglor upptill, och de är det tänkt att man ska trä runt knapparna som håller suffletten på plats på Bee. Då kan åkpåsen inte glida ned så mycket, om alls.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar