4 tunna åkpåsar som gör barnvagnen mysigt ombonad!

av Anna

Länkarna i detta inlägg är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Tunna åkpåsar för vår och höst 2019

4 tunna våråkpåsar för liggdel och sittdel

När ska man sluta använda åkpåse på våren?
Och när ska man börja använda åkpåse på hösten?

Frågar man mig så finns det ingen given temperatur då vinteråkpåsen ska användas eller inte användas. Under såväl vår som höst kan temperaturen i perioder pendla kraftigt. Från att ligga runt nollgradigt på morgonen när man går ut till att det nästan känns läge för en glass när solen står som högst runt lunch. Dessutom blåser det olika mycket i delar av landet. Och barn är olika varma. Hur barnet är klätt är också en påverkande faktor. Ska man gå en tur för att barnet ska sova middag kanske man bara klär det i underställ och bäddar ned i åkpåsen. Men ska man promenera till förskolan kan det ju vara full mundering ytterkläder som gäller.

Så kan du använda vinteråkpåsen en längre period

Ett tips är att många åkpåsar har avtagbart lock. Då kan man använda åkpåsen normalt morgon och kväll, när det är som kallast. Eller om barnet inte har så mycket andra vindtåliga ytterplagg på sig. Men när det är extra varmt eller om barnet har skaloverall med mellanlager under, så kan man ta av åkpåsens lock för att det inte ska bli svettigt. Åkpåsens baksida kan med fördel sitta kvar och användas som sittdyna.

Därför är en tunnare åkpåse för höst & vår bra att ha

Fördelen med att byta från en tjock och varm vinteråkpåse till en tunn våråkpåse är att det är väldigt smidigt. Man slipper tråckla med att ha en sittdyna under barnet och en filt över. En bra våråkpåse har mycket sparsamt med vaddering. Den ska främst funka som ett yttre skal, som skyddar mot vind och mot lite av kylan. Samma åkpåse kan förstås även användas senare på året, under perioden då sommar övergår till höst.

Här är tips på fyra våråkpåsar som jag har testat, och som jag verkligen tycker uppfyller förväntningar på hur en tunn åkpåse ska fungera.

The Buppa Brand Softshell tunn åkpåse för vår och höst 2019

The Buppa Brand Softshell Åkpåse

Längd: 100 cm Avtagbart lock: Ja Egenskap: Softshellmaterial Foder: Tunn fleece
Recension av Buppa Brand Softshell Åkpåse

The Buppa Brands tunna Softshell Åkpåse är verkligen tunn. Riktigt riktigt tunn. Det gör att den kan kännas lite för kylig precis första tiden efter att man har packat undan vinteråkpåse. Men tack vare dess rymlighet får man lätt ned en filt i åkpåsen, som kan värma under övergångsperioden. Åkpåsen har indidviduella selhål. Baktill finns remmar som kan träs över ryggstödet, så att åkpåsen inte glider ned.

Den här åkpåsen passar: För den som vill ha något riktigt tunnt och smidigt, som även kan användas under svala sommarkvällar.

Se pris för The Buppa Brand Softshell åkpåse hos: Babyland

Nordlys Åkpåse Light tunn åkpåse för vår och höst 2019

Nordlys Åkpåse Light

Längd: 115 cm Avtagbart lock: Nej Egenskap: Vind- & vattentålig Foder: Bomull

Nordlys tunna våråkpåse Light anges numera vara 106 cm lång, det exemplar jag testade mätte jag själv till 115 cm. Det är en omlottåkpåse med ett tåligt yttertyg, vilket märks på att åkpåsen är en aning stelare i formen. Insidan är mjuk och mysig. Omlottöppningen gör att den passar lika bra i liggdelen som i sittdelen. Nordlys Light har individuella selhål.

Den här åkpåsen passar: För den som söker efter en prisvärd våråkpåse men lång användningstid.

Se pris för Nordlys Åkpåse Light hos: Jollyroom

Voksi Breeze tunn åkpåse för vår och höst 2019

Voksi Breeze Light

Längd: 110 cm Avtagbart lock: Ja Egenskap: Ökotex-material Foder: Bomull

Voksi Breeze Light är en magiskt mjuk våråkpåse som känns påkostad in i minsta detalj. Det speglas dock i prislappen. Locket kan lossas helt från bakstycket, så Breeze Light fungerar lika väl som mjuk filt att ligga på i sittdelen en varm sommardag som en mysig åkpåse med locket på en kyligare vårmorgon. I bakstycket finns individuella hål att dra sittdelen sele igenom. Eftersom att den är lite längre än standard, och tack vare sin otroliga mjukhet kan vikas till för vilken liggdel som helst, så kan Voksi Breeze Light användas länge.

Den här åkpåsen passar: För den vill maxa mysfaktorn i barnvagnen och vill kunna använda samma åkpåse till nyfödd som till en 4-5-åring.

Se pris för Voksi Breeze Light hos: Babyland

Easygrow Lite+ tunn åkpåse för vår och höst 2019

Easygrow Lite+

Längd: 96-115 cm Avtagbart lock: Nej Egenskap: Ökotex, ekologisk bambuviskos Foder: Bomull och polyester

Easygrow har två versioner av våråkpåse, på bloggen finns en recension av den första varianten Easygrow Lite. Easygrow Lite+ är en åkpåse som känns lyxig både i de medvetna materialvalen men också i utseende. Easygrow har inte heller snålar på funktionerna. Med åkpåsen följer en förlängningsdel, vilket gör att åkpåsen kan byggas ut från 96 till 115 cm. Åkpåsen har omlottöppning, individuella selhål och man kan dra åt den runt barnets huvud för lite extra ombonad känsla.

Den här åkpåsen passar: För den som vill ha en åkpåse tillverkad av material av högsta kvalitet, som dessutom kan förlängas när barnet växer.

Se pris för Easygrow Lite+ hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar