Höstnyheter från Bugaboo – uppdaterad High Performance-åkpåse och ny Bugaboo Changing Bag skötväska!

av Anna

Mitt i Sveriges varmaste sommar sen juli 1756 så är det dags för härligt varma höst- och vinternyheter från Bugaboo! Och mer spännande nyheter väntar längre fram i augusti. Först ut är en uppdaterad version av Bugaboos populära åkpåse High Performance, samt en helt ny skötväska. Båda nyheterna kommer att finnas tillgängliga i butik från 1 september.

Den som känner att det börjar bli svårt att hålla koll på Bugaboos olika åkpåsemodeller, eller tycker att barnvagnstillbehörshistoria borde vara en kurs på universitet, hänvisar jag till min guide över Bugaboos åkpåsar. High Performance-åkpåsen är den mer avancerade – och därmed också dyrare – av de två modeller som säljs idag. Fram tills nu har HP åkpåsen haft två olika lock som båda fästs på bakstycket med dragkedja. Ett tunnare lock för höst och vår samt ett tjockt, dunfyllt lock för den kalla vintern. Bugaboo har nu ändrat designen på HP-åkpåsen så att åkpåsen hela tiden har samma lock. Med nya HP-påsen ingår då också ett dunfyllt inlägg som man kan sätta fast med tryckknappar på insidan av locket när det är som kallast ute. Locket är också dunfyllt numera, men det är fortfarande tunt och tänkt att användas vid mildare väder. Övriga egenskaper med åkpåsen förblir desamma, exempelvis att dragkedjan är vattentålig, likaså att åkpåsen utsida tål regn och snö. Fotändan insida har fortfarande ett mer smutståligt material och åkpåsen har samma dragsko för att kunna dras åt runt barnets huvud. Jag har inte sett någon bild på åkpåsens baksida ännu men jag utgår ifrån att den har kvar samma tygband för att fästas under sittplattan på de ergonomiska sittdelarna (utom Fox, som har ett annat sittdelstyg). Huruvida fickan på baksidan, att trä över ryggstödet, finns kvar återstår dock att se. Inte heller har jag hört något om uppdaterat pris. Bugaboo High Performance-åkpåsen har tidigare kostat 1999 kr. Den nya åkpåsen kommer att finnas tillgänglig i sex färger: svart, sky blue, soft pink, nya neon röd, arctic grey och sunrise yellow.

Det är inte något nytt att Bugaboo har skötväskor i sitt sortiment av vagnsaccessoarer men den här väskan är en helt ny modell och utan att ha sett den live så tycker jag att designen ser mycket lovande ut! Bugaboo Changing Bag heter väskan och den kommer vara kompatibel med Buffalo, Fox, Bee5 och Cameleon. Tyvärr inte med Bugaboo Donkey, och då avser man förstås upphängningen på chassit. Självklart kan man ha den som skötväska till Donkeyn om man har den i varukorgen eller i sidokorgen om man kör Donkey Mono. Grejen med Bugaboo Changing Bag är att skötväskan har integrerad upphängning, gummiöglor som man trär runt det inbyggda fäste som finns på chassit på Fox och Bee5. För Bugaboo Buffalo ska man troligen använda sig av de skötväskekrokar som redan finns på handtaget. Kör man en Cameleon3 så behöver man inte misströsta för med Changing Bag så medföljer clips, liknande för mugghållare eller parasoll, som man fäster på chassit och sen kan fästas skötväskan på. På alla exempelbilder visas Bugaboo Fox med framåtvänd sittdel på, hur skötväskan går ihop med en bakåtvänd sittdel eller liggdel kommer jag kunna återkomma med rapport kring så fort jag har hunnit testa skötväskan.

Bugaboo Changing Bag kommer att sälja i fyra olika färger, uppdelade i två prisklasser. Dels svart och grey melange, som snyggt kommer matcha basfärgerna på många av Bugaboos vagnar. Dels premiumfärgerna Deep Blue och Stone Melange. Oavsett färg så har skötväskan utrustats med Bugaboos smarta skötunderlägg som är liten grann som en väska i väskan tack vare att där finns två praktiska förvaringsfack för blöjor och våtservetter och att skötunderlägget kan spännas ihop. Själva väskan har 4 innerfack samt ett flaskfack, fyra ytterfack, ett separat fack för skötbädden och så är väskan fodrad med ett tyg som är enkelt att torka av. Axelremmen kan justeras i längd men det är oklart om den är helt avtagbar. Changing Bag har även två vanliga handtag för när den ska bäras i handen. Också denna nyhet släpps till försäljning 1 september men kommer gå att se i butik några veckor innan dess – vilket är snart! Prisuppgifter saknas än så länge.

Jag kommer testa både nya Bugaboo Changing Bag och den uppdaterade High Performance-åkpåsen och lovar att återkomma med utförliga recensioner så snart som möjligt!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Bugaboos barnvagnar och tillbehör hos:Bugaboo

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Lisa 10 augusti, 2018 - 10:08

Hej! Jag har precis köpt en begagnad Buffalo 2014 års modell, och undrar om du har koll på detta med suffletterna? Passar donkeys sufflett på buffalon? Är det bara att köpa och trä på sufflettbågarna eller måste man köpa donkeyns sufflettbågar+fästen, och passar dessa på buffalon i så fall? Tacksam för svar 🙂

Reply
Anna 17 augusti, 2018 - 09:34

Hej Lisa!
Donkeyns sufflett kan passa på Buffalo om du även har Donkeyns sufflettbågar. Donkey och Buffalo har samma sufflettfästen så dem behöver man inte byta ut!
/Anna

Reply
Lisa 11 september, 2018 - 16:39

Hej! Jag undrar om du testat åkpåsen eller skötväskan nu i verkligheten. Jag har nyligen köpt en fox till vårat första barn som väntas komma i början på januari. Men väntat med skötvästan och åkpåse då jag sett att nyheterna är på väg in.
Så blir såklart nyfiken innan man slår till och köper om du testat? Eller hört något mer om dom.

Mvh Lisa

Reply
Anna 11 september, 2018 - 22:37

Hej Lisa,
jag har inte fått den nya åkpåsen än men TROR att den ska komma i slutet av denna vecka. Skötväskan har använt, jag har tittat på den och gått igenom facken men inte använt den i praktiken än. Åkpåsen vet jag redan att den är bra, det är ingen större skillnad på nya och gamla HP. Skötväskan vet jag inte riktigt än vad jag tycker. Formen på den är mycket bättre än på de tidigare modellerna – mycket lättare att komma åt allt! Själva upphängningen på vagnen… alltså det funkar bra men har man barnet i sittdel bakåtvänt så är det sådär i praktiken…
/Anna

Reply

Lämna en kommentar